login |

Emlékeztető: Mellékhatás 1. évad

2020. 04. 04. 20:20 - Írta: winnie

1 hozzászólás | kategória: ajánló, hazai termék, kampány,

Ma. 21:00. RTL Klub. Mellékhatás – 1×01 (kritika + előzetesekitt is) – az emlékeztetős véleményeket áttettük a kritika alá!

Lesz valaki, aki nézi? Kíváncsiak vagyunk a véleményekre!

Na, itt az RTL Klub új heti sorozatos nem komédia premierje, ami talán jobban sül el, mint az Alvilág. És ez nem feldolgozás. Most az következne, hogy leírom, miről szól a sorozat, de talán ez a legnagyobb hátránya a Mellékhatásnak, hogy nem lehet egy-két mondatos szinopszist írni neki.

Holnap majd megpróbálom a kritikában, így inkább csak ellőném, hogy nálam 7,5-8/10 volt a pilot, eléggé bejött, főleg azért, mert gőzöm sincs, hogy merre fog menni ez a thrilleres sztori a 3 fő szállal (egy gondokkal küszködő fiatal, elvált anya, egy gyerekért hajtó gazdag házaspár és egy bajba kerülő orvos), és ez azért valahol kiszámíthatatlanná teszi.

A Herman Péter a “megálmodó” és showrunner, Gasztonyi Kálmán a forgatókönyvíró, a főbb szereplők pedig Nagy Zsolt, Adorjáni Bálint, Tenki Réka, Borbély Alexandra és Sztarenki Dóra + Ötvös András, Haumann Máté, Miller Dávid, Kurta Niké, Herczeg Adrienn, Szalay Bence.

A plakát (na, az sem segít sokat…) alatt ott a hivatalos leírás, ami szerintem egy cseppet sem adja el a sorozatot, mint ahogy az sem, hogy az RTL mindenhol jelezte, hogy a Mellékhatás fő tematikája a béranyaság. Mármint nyilván érdekes a téma, mert nem annyira tárgyalt a fiktív műfajban és érdekes kérdéseket is felvet, de szerintem rohadtul nem nézővonzó.

A Mellékhatás Zoltánról (Adorjáni Bálint) szól, aki fiatal, sikeres orvosként műhibát vét. Félve egzisztenciája elvesztésétől, immorális döntéseket hoz és ezzel veszélyes események sorozatát indítja el. Szól Bertáról is (Borbély Alexandra), aki életét kizárólag a családjának szentelte és soha nem kapott érte elismerést. Anna (Sztarenki Dóra) története is, aki elhagyja a lehúzó közeget, amiben felnőtt és felvállalja az anyaság szerepét, amitől annyira retteg. És a Mellékhatás Zoltán és Berta harmonikus házasságának meséje is, mely a hazugságok, kísértések és szerencsétlenségek hatására a szemünk előtt esik szét.

De a sorozat azokról is szól, akik minden áron gyereket szeretnének, de biológiai okokból ez lehetetlen. És azokról akik bérbe adják a testüket, hogy másoknak szüljenek valamint akik nem akarnak gyereket és nem értik, mások miért szeretnének minden áron. Vagy nem akartak, mégis lett. És azokról is, akinek nincs gyereke, de nagyon félnek attól, hogy milyen lesz, amikor lesz. Nem utolsó sorban pedig a béranyaságról, egy humán reprodukciós eljárásról, ami olyan, mint minden emberi találmány: lehet jóra és rosszra is használni, és amely Magyarországon és a világ legtöbb országában törvénytelen eljárás.

1 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2020. 04. 05. 20:00

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz