login |

One Day at a Time: kezdett a 4. évad

2020. 04. 05. 15:50 - Írta: Shannen

5 hozzászólás | kategória: kritika,

It’s like there is nothing good at Netflix anymore.

Bár tavaly már mondhatni eltemettem a sorozatot, amikor a Netflix elkaszálta, de hála a Pop csatornának, az ODAAT lett az első Netflix-sorozat, amit a kasza után más mentett meg. Nem véletlenül folyt komoly kampány a nézők és a kritikusok körében, hogy mentsék meg ezt a latino családról szóló sorozatot, még mindig üdítően hat a jelenlegi kínálatban egy klasszikus többkamerás családi szitkom, ami nem fél komoly témákról beszélni, miközben a humora is a helyén van. 

Hiába a változások (új csatorna, darálás helyett hetiben nézés) és az évadnyitó kicsit szájbarágós ki-kicsoda felállása, nem javaslom, hogy új nézők most kapcsolódjanak be. Egyszerűen sokkal több van a karakterek mögött, mint amennyi kiderül a premierből és ha ezeket ismeri a néző, akkor a poénok is jobban ülnek.

Mondhatnám, hogy ott folytatták idén, ahol tavaly abbahagyták, de sajnos Lydia és Dr. Berkowitz kubai kiruccanásából sajnos nem láttunk, hallottunk semmit, pedig biztos voltam benne, hogy onnen is lehetett volna mit elmesélni. Ahogy tavaly, úgy idén is kaptunk kiemelt vendégszereplőt az évadnyitóban, most Ray Romano személyében.

Az évad első két része alapján az ODAAT írói még mindig tudják, hogy a sorozat kincsei egyrészt az egyedülálló anyát alakító Justina Machado és az egysorosokkal sziporkázó Rita Moreno. A többiek is jók, bár Alex-szel egyelőre nem sok mindent tudtak még kezdeni idén, ami azért szembetűnő.

Az ODAAT-nak mindig része volt, hogy egyrészt társadalmilag fontos ügyekere irányítsa a figyelmet, mint ahogy a szezonkezdésben láttuk a népszámlálás kapcsán, másrészt a mindennapokban rejlő, sokak számára ismerős gondokról is beszéljen, ahogy a 4×02-ben a pénzhez való viszony kapcsán. Ez a hozzállás és a minőségi poénok elegye teszi kiemelkedővé a szememben a sorozatot.

Idén sajnos hetiben jönnek a részek, bár lehet ennek örülni kéne, hiszen így tovább tarthat az ODAAT-élmény.

5 hozzászólás Ne habozz!

Deny - 2020. 04. 05. 16:53

Annyira jó viszontlátni őket, és semmit sem romlott a minőség. Nekem a második rész jobban tetszett, mint az évadnyitó. Azt sajnálom, hogy ők sem tudták befejezni a forgatást. Ha jól tudom, 6 rész készült el csak :(

Vero - 2020. 04. 05. 20:59

Nagyon szeretem a sorozatot és én is nagyon szomorú vagyok a kurta évad miatt :/

winnie - 2020. 04. 05. 21:34

a berendelês adott, szóval csak most lesz annyi rész, ezt még folytatni fogják.

len90 - 2020. 04. 06. 09:38

Szerintem is gyengébb volt az évadnyitó, mint az azt követő rész, ami még mindig nem volt az igazi…bár lehet hogy az is közbejátszik, hogy egyelőre csak olyan verziókba futottam bele a neten, amiben benne van a reklámblook is, amit mindig át kell tekernem, ezért a Netflixes tartalomfogyasztással ellentétben minden 5 perc után van egy kis kizökkentő momentum…

Dave - 2020. 04. 06. 10:18

Ez a reklámblokk bennemaradós verzió nagyon bejött. Úgy röhögtem: a zsíros cukros szószok után azonnal az elhízottak inzulintapaszát reklámozzák. America the beautiful.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz