login |

How To Get Away With Murder: folytatódott a 6. évad

2020. 04. 06. 19:30 - Írta: Necridus

6 hozzászólás | kategória: kritika,

Novemberben elég nagy fordulatot hozott a HTGAWM, ráadásul egy kimondottan erős résszel, ami végre biztató jel volt a szezon kapcsán, így adott volt a kérdés, hogy vajon a maradék 6 epizód is felemelik-e legalább erre a szintre? Vagy még magasabbra? Esetleg csak amolyan félévadzárós beetetésről volt szó, és ismét leül a sztori, hogy az utolsó részben a szálak elvarrásánál robbanjon még egy utolsót?

Tudom, már jó ideje nem ennek a sorozatnak leghangosabb a kibeszélős kommentszekciója, de az első évadban könnyedén elnyerte a tiszteletemet, elég népszerű beszédtéma lett (itt a pilotkritika), így – habár elég nagy átalakuláson ment át – talán még megérdemli, hogy a maradék 6 epizódot heti kibeszélőkkel kövessük. A tovább mögött kezdjünk is bele. Spoilerek következnek!

Hol is jártunk? Annalise kétségbeesett, így elmenekül, Laurelt Tegan megszöktette és elbújtatta, Michaela az édesapjával próbál kapcsolatot kialakítani, miközben Frank a mindenkivel csak a nappaliban beszélgető Bonnie után koslat.

Gabriel és Nate továbbra is csak azért van, hogy kitöltsék a 40 perces sávot (ráadásul Nate most olyan jeleneteket is hozott, amik láttán rendesen nevetnem kellett. Sajnálom, hogy ennyit szapulom, de hogy lehet ilyen “színészt” alkalmazni?). Asher pedig, miután kiderült, hogy az FBI informátora már egy ideje, meghalt, és a meggyilkolásáért Michaelát és Connort csukták le.

A visszatérő epizód úgy nézett ki, mint egy kötélhíd: a két széle magasan volt, a közepe viszont lelógott a mélybe, de azért akadtak benne pallók, amik kimagaslottak. Oké, nem ez a legjobb hasonlat, de talán leírja, hogy míg az eleje és a vége izgalmas, pörgős, hatásvadász volt, addig a közepe lelankadt, s visszasüllyedt az átlagdráma szintre. Ezekben vannak például olyan levezető jelenetek, amikor mindenki egyesével meglátogatja Bonnie-t és beszélgetnek a nappaliban.

Annalise elmenekült, eldobta parókáját (az első évados “sokkoló” jelenet jutott egyből eszembe), s elhalkult minden, ami baromi jól jelezte, hogy végre úgy tűnik, nyugta van. Közben Michaela és Connor tárgyalását követhetjük nyomon, amibe Oliver is belekeveredik, mert bevallja, hogy ő ölte meg Ashert (de nyilván nem), végül a klasszikus fogolydilemma egy lebutított változatával találkozunk: vagy hamisan tanúznak Annalise ellen és 5 évet kapnak, vagy nem fogadják el az alkut, és életük végéig a börtönben lehetnek.

Elsütötték a korábban látott pánikrohamot is Connor oldalán, Michaelánál az apját hozták be, mint az ügyvédje, Oliverért pedig Bonnie felelt. Nem volt olyan nagyon hatásos, mint Annalise korábbi tárgyalásai, inkább csak elgondolkoztató, hogy mennyi mindenre figyel egy ügyvéd a rövid szócsata közben. Egynek elment, de komolyabb jogi drámák kiröhögnék – meg a sorozat korai évadjai is.

Közben pedig Asher halálának éjszakáján történteket mutatják a szokásos zöld fényben, így most nem azért izgulhatunk, hogy jutunk el a durva eseményhez, hanem hogy mi is volt az esemény korábban. Ami az ő halálát illeti, meglepően reagáltak rá – mármint, nem is reagáltak rá. Michaela és Connor ugyan el van foglalja a saját problémájával, ahogy Oliver is, de azért egy-két könnycseppet meg egy fél mondatot elvártam volna. Ahogy Bonnie is fapofával reagált, hogy egykori szerelmét meggyilkolták egyik pillanatról a másikra.

A flashback-ekben (a nagyobb rejtélyek közül még nem is volt flashback, csak flashforward, ugye?) Asher Bonnie-val és Frankkel is találkozik, majd Gabrielhez is átmegy, akinek 64 000 dollárt (miért pont annyit? Honnan van ez a pénz? Erről csak én maradtam le, vagy tényleg nem tudni még?) ajánl fel, csak azért, hogy intézhessen egy hívást a telefonjáról, mert ő az övét összetörte mérgében. Jól érzékelhető volt, hogy kezd sok lenni neki ennyi év után a helyzet, és ha még egy kicsit tovább bírná, bele is őrülne.

Annalise temetése és Wes pedig nem jelent meg, ezekre még várni kell. Az viszont kiderült, hogy Michaela és Connor elfogadták az alkut, azzal a feltétellel, hogy a másik is ugyanúgy megkapja a védelmet. A kettejük kapcsolatának erősségét jóleső volt ebben az elkeserítő helyzetben látni, és hihető is. Legalábbis nem jutott eszembe semmi, ami miatt ők annyira utálták volna korábban egymást, hogy ez a jelenet jelentőségét veszítse.

Annalise végül az utolsó pillanatban meghátrál, így a rendőrök elfogják, szóval nem kell a nyúzott ex-ügyvéd magányos, mexikói kalandjainak szálát a többitől elszeparáltan követnünk, mert feltehetőleg visszatér az Államokba, s újra belekeveredik a többi karakter is. Bár a jövő heti rész promója meg olyan, mintha teljesen más évadban járnánk.

6 hozzászólás Ne habozz!

Ravagedseducer - 2020. 04. 06. 19:50

Én is többet vártam a 9.után, nagyobb zűrzavart, nagyobb kétségbeesést stb… remélem mèg majd jön. Olyan nagy elképzeléseim voltak egy tárgyalásról ahol Annalise védi saját magát (azt hiszem ezt lehet) és a K5 megmaradt tagjait… de nem tudom, inkább leadok az elvárásaimból mert nagyon közel a vège.

Nekem az Asher-es jelenetekben tetszett hogy egyszerre rájött Bonnie hogy mi a helyzet és aztán Frank-kel együtt játszották a hülyét :D arra emlékeztet ez mikor a “ki ölte meg Wes-t” volt a rejtély, akkor is Frank és Bonnie voltak az első gyanúsítottak de persze ezért nem is ők tették…

Az a 64 000 dollár az egy félévnyi tandíj, amit Emmett Crawford ajánlott fel még az 5.évad elején az osztályelsőnek, mikor a C&G alkalmazta Annalise-t.

jenga - 2020. 04. 06. 20:13

Vartam a folytatast, de borzasztoan nagy csalodas, ahogy leszarjak Ashert. Most ott tartok, hogy fogalmam sincs mit szeretnek mi tortenjen a szereplokkel. Marmint a fiatalokkal, merta Bonnie, Frank es Anna harmas remelem huvosre kerulnek, jo hosszu idore.

519 - 2020. 04. 06. 22:12

Nekem tetszett a visszatérés, nagyon kíváncsi vagyok, hogy kivel mi lesz a sztori végére. Connor anyja is megmutatta egy új arcát, ami eléggé meglepett.

Én azt se éreztem furcsának, ahogy Asher halálára reagáltak. Connornál az tette fel az i-re a pontot, attól jött a pánikroham, Michaela azért elég zilált állapotban volt az epizód 90%-ában, Oliver is kibukott, főleg mert amennyire ő tudja, tényleg van rá esély, hogy ő ölte meg, Bonnie és Frank meg szerintem tapasztaltak már ebben az egészben annyira, hogy tudják, hogy most nem a gyásszal kell foglalkozniuk, hanem azzal, hogy basszus, valaki megölte, lehet, hogy mind veszélyben vannak, és nem tudják, hogy kiben bízhatnak. Btw, Bonnie: a nappalis részeken felröhögtem, amikor a kritikát olvastam. :D

Nate amúgy bebizonyította, hogy mennyire egy nulla ember. Ő talán az egyetlen karakter, akinek rossz sorsot szeretnék, amiért egy fikarcnyi bűntudata sincs, amiért megölt egy ártatlan embert, és közben mindenkinél különbnek tartja magát.

Annalise egyébként szerintem nem érdemelné meg a börtönt. Neki az az egyetlen bűne, hogy segített az öt kölyöknek, és ezért bűnrészes lett. Úgyhogy nagyon mérges voltam Oliverre, amikor azt mondta, hogy ő tehet mindenről, holott Sam, Rebecca meg Wes tehet mindenről, és már egyik sem él. Bonnie-nak és Franknek börtönben lenne a helye, de ha abból indulok ki, hogy a sorozat többi gyilkosa már nincs életben, náluk is valami hasonló sorsra számítok, pedig én Bonnie-nak nagyon drukkolok, hogy végre kapjon valami happy endet… már amennyire lehet valaki boldog egy ilyen élet után…

Ravagedseducer - 2020. 04. 06. 22:20

Én is így vagyok Nate-tel, sztem már évadok óta nincs értelme a karakterének, és akkor még amit a 9.részben Annalise fejéhez vágott meg fenyegette… az mindennek az alja volt. És ő igenis gyilkos, szóval leszállhatna a magas lóról. Remélem börtönben végzi.

Szerintem is érthető egy kicsit hogy nem voltak kiborulva Asher miatt (mivel elárulta őket) de ez még később kijöhet rajtuk.

Nekem személy szerint mindigis Connor és Michaela volt a legszimpatikusabb, és azért emberibb vonalat képviseltek még az elejèn is (ők ketten mentek a rendőrségre az 1.évad 10.részében, és a Hapstall-házból is ők akartak először lelépni.) Wes kezdte az egészet, Laurel mindig is álszent volt, Ashert pedig sosem bírtam, pláne azután hogy ő volt az aki gyilkolt még a K5 közül – West leszámítva – ennek ellenére mindent Annalise-ra fogott volna. Sinclair is csak az erőszakolós ugye miatt tudta csak zsarolni.

Szóval én drukkolok Annalisenak; Connornak és Michaelanak.

Col-Lector - 2020. 05. 09. 11:31

Egy résszel a vége előtt… te jó ég, nagyon megkavarták a szálakat, abszolút #teamannalise vagyok, remélem a fiatalok jól megszívják, mert baromi inkorrekten viselkedtek a megállapodások elfogadásával és hazugságok Annalise nyakába varrásával. Azért nem szabad elfelejteni, hogy egyedül Keating az, aki nem ölt meg senkit, gyakorlatilag az összes esemény “áldozata” volt, és mindig próbált segíteni azoknak, akik sz÷arban voltak. Ezért én bízom abban, hogy Annalise valahogy megússza vagy jól jön ki az egész hercehurcából, mert nem érdemli azt, ami most vele történik. És persze bízom abban is, hogy a halála valamiféle terelés, és boldogan él majd valahol távol a sok tragédiától, amit elszenvedett.

jessm - 2020. 05. 15. 18:39

Nekem Wes volt a kedvencem , szóval a halála után nem igazán néztem a sorozatot. Megnéztem kiváncsiságból az utolsó 2 részt.
Az érdekes volt , hogy West a busz alá dobták , hizsen már úgysem tud mást mondani. Mi volt Wes vallomásában amit Annalise elégetett?
Vicces vég volt, hogy nem derült semmilyen igazság, senki nem vállalta fel azt bűnt amiért igazán felelős volt, aztán kapott amit kapott vagy nem kapott.
Ezt a sztorit sokkal kevesebb részben is el lehetett volna mesélni jobban, akkor kevesebb sokkoló leleplezésre lett volna szükség mint pl: Frank származása.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz