login |

The Walking Dead – 10×15: vége a 10. évadnak?

2020. 04. 06. 21:30 - Írta: winnie

56 hozzászólás | kategória: kritika,

Csonka befejezést kapott a 10. évad, valamikor majd különkiadásként láthatjuk a valódi zárást is, de az az igazság, hogy ez a rész ugyanúgy funkcionálhatott volna fináléként, legalábbis a befejezését látva, még afféle “na, most mi lesz?”-cliffhanger is járt. (Mondjuk az igaz, hogy Eugene szála végén még nem volt meg a payoff, szóval lehet némi hiányérzetünk.)

Viszont, annak ellenére, hogy technikailag, szerkezetileg elment kvázifinálénak is a 10×15, a minőségét tekintve nagyon nem. Hiába volt valamilyen szinten érdekes a rész egyik fele, sajnos a másik inkább röhejes lett, hiszen amikor Béta fullba nyomta a kretént, az a nézhetetlenség definícióját merítette ki.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Szóval az egész rész arról szólt, hogy egyrészt megismertük Princess-t (maga a karakter nagyon el lett találva, a színész tökéletes volt rá), akinek a szála némi felfedezéssel és poénkodással lett megtöltve, ezzel nem volt semmi baj. Viszont a röhejessé redukált, hangokat halló és hülyeségeket hörgő Béta sztoriját nem tudtam hová tenni. Erre azért volt szükség, hogy csak egy résszel később kezdje meg a bosszúját?

A C-szálon kaptunk némi közösségi csendéletet is, megmutatták, hogy a menekülők/túlélők mit csinálnak (gondolom, szerződésbe volt foglalva, hogy Luke-nak jelenetet kell adni, mert egyébként nem sok értelme volt a jelenlétének – egyébként neki az első részében több szerepe volt, mint az azóta eltelt másfél évadban, nem?), ez kellőképpen hangulatos volt, bár a sztorihoz annyit nem adott hozzá.

Ezen a vonalon még némi karakterizáció is érkezett, de Judith “besérülése” Daryl tettén (egyértelmű áthallás ide vagy oda) nekem annyira nem működött, Carol és Kelly jelenete pedig…, szóval a szándék érthető volt, de az nem, hogy miért gondolták az írók kihagyhatatlannak. Valahogy ez a teljes szál Carol-lal és a Connie ideiglenes kiírását megkövetelő lépéssel a 10. évad nagy mélypontja volt.

Nyilván nem ez volt a finálé, így az, hogy zárásnak csalódást keltő, nem jelent sokat, de számomra összességében hihetetlenül lehúzta a 10×15-öt Béta bénázása – anélkül simán a szezon jobb részei közé tartozhatott volna, így viszont inkább az alsó fertályba került nálam.

Apróság, de most nagyon kisiskolásan lett összerakva az epizód. A rossz rádió és az elkóborolt macska tipikusan annak a jele, amikor egy történetet nem szervesen alakítanak, hanem bizonyos dolgokat akarnak vele elérni, és ilyenkor ugye bele kell írni a természetes folyást eltérítő momentumokat. És ezek (megmutatjuk, hogy vacak a rádió, és amikor segíthetne, elromlik + megmutatjuk, hogy van macska, és amikor, akkor segít Bétának…) most nagyon kilógtak, erőltetetten mesterségesnek, író praktikának tűntek.

Ki tudja, hogy mikor érkezik a folytatás (én kételkedem az októberben, de majd kiderül), de addig is (nem túl merész tippek jönnek) mindenképp láthatjuk majd Béta és a szövetségesek csatáját (tippre utóbbiak véráldozatokat követelő sikerével), Eugene-t, ahogy rátalál Stephanie-ra, illetve ha lehet hinni a showrunnernek, akkor Maggie is feltűnhet már most.

56 hozzászólás Ne habozz!

Rammsch31n - 2020. 04. 04. 13:20

Jesus f. christ! Mi a jóég volt ez a 15. rész??

Egyedüli értékelhető jelenet az Daryl meg Judith között játszódott le, a többi egy nagy 0. Tele idegesítő hülyeségekkel, a Princess-Eugene párosítás meg egyenesen halálos párosítás. Még jó, hogy már csak 1 rész van hátra, azt még megnézem, aztán búcsút intek…

csakegysrac - 2020. 04. 06. 21:56

Engem az agyvérzés kerülgetett ettől a Princess karaktertől.

winnie - 2020. 04. 06. 22:13

Yumikót is. Ezékiel sokkal zenebb volt.

numudal - 2020. 04. 06. 22:35

Hát ez elég nagy furaság volt, de – ne haragudjatok-

Én Princesst imádtam mindennel együtt. Igen, bekattanhatnak itt rendesen is emberek, igen, lehet valaki ennyire hüje. Adott egy kis humort. Szerintem belefért. Túl sok teret ne kapjon, de jól esett. Amúgy az egész városi vonal szerintem jó volt.

Béta úgy ahogy van baromság volt. Főleg, hogy már a zombikkal beszélget.És továbbra is olyan szinten “neki minden IS megy és túlél és siker” hogy waaaa.

Az hogy Alexandriában a toronyban a rajzfilmes jelenetek (jaj itt vagyok mögötte csak nem néz pont ide) szintjére estünk az katasztrórfa.

De én azt sem értem: ennyi zombi miért akkora izgalom? Ennél jóval jóval többeket nyirtak ki kávézós langymeleg naplemetés délutánonként…

Főleg amikor így be vannak szorítva pl Alexandriába vagy a kórház előtti térre.

Carolt lassan rá kell hogy jöjjek, elvből kivágja az agyam. Cenzura vagy szelektív karakter észlelés nem tudom.

Hogy Aronék megint 2 méterre mennek a horda mellett és persze körbeveszik őket ez már megint a TWD csodálatos “teleportálva átkarolásos elfogás” esete… csinálták ezt anno Neganék is. Tök sima erdő, 4 km-es látótávolsággal.. és hirtelen körbe vannak véve.. áhhhhh mintha két majom írni ezeket a jeleneteket félkézzel részegen

Mikilós - 2020. 04. 06. 23:20

Hát én rohadt jót szórakoztam a részen. Az aknás jelenet a BEST. A színédznő tényleg telitalálat.

Bétás rész nejem ia furi volt meg erőltetett de azért jó volt. Daryl meg a kicsi elment. Ahogy a többi egy 8/10 adott de ez is inkább a Hercegnő miatt.

A fél évad is kb. ennyi, az első fele unalmas volt, de a második, nekem egy rész kívételével nagyon tetszett. 8/10 Mint a 9. Évad.

Nézőke - 2020. 04. 06. 23:25

..ébresztő logikátlan cselekedeteket a színészeknek adó írók!!

“á vigyétek csak a Shrike 5.56-osomat, majd szerzek egy másikat, sőt te vigyed te focistafejű , látom értesz hozzá”
..és még az oly harcedzett Yumiko sem kapcsolt,hogy bakker, ez tud valami fegyverraktárat valahol,márpedig az igencsak elkéne az ínséges időkben.

Hát a ló valóban eldurrant,miután átbújt a kerítéslyukon,de ebben a kutya zajos modern világban nem hallani meg egy aknarobbanást, de mindenről a szomszéd reptér tehet.

Vaskarú és a Maggiere nyáladzó áruló még egy halott sereget se tud tisztes távolról követni,csak 20 méterről oldalvást.

EZ A RÉSZ MI VOLT?

dexike3 - 2020. 04. 07. 07:56

én még mindig azt mondom, hogy 10×13-nak kellett volna évadfinálénak lennie és a maradék 3 részt egybe leadni majd ha elkészül a 16. is.

irgum76 - 2020. 04. 07. 08:55

nekem bejött ez a rész

Princess szerintem is jópofa volt meg a kihalt város hangulatos helyszín
kedvenc jelenetem mikor rámutatnak ő meg hátranéz, hogy kihez beszélnek :)
bár szerintem többen fogják utálni mint Béta hörgését

Béta szerintem nem nyomta fullba a kretént
Alfa halála kicsit megkattintotta és amit mormog azt vagy a fejében lévő Alfának szánja vagy csak “hangosan” morfondírozik magában

Judith Daryl jó páros volt két badass

a horda végre hatalmas tömegben látszódik
szegény paradicsomot sajnáltam
azt mondjuk nem tudom, hogy a tűzvészt hogyan élte túl a várossal együtt
vagy az másik helyszín volt?

végül is jó volt ez zárásnak így is kijött a cliff

winnie - 2020. 04. 07. 09:06

irgum76: a fejében nem alfa beszél hozzá. ha ő lenne, akkor miért nem az ő hangja? mondjuk ezt nem azért kérdezem, mert érdekelne, mert olyan szinten hidegen hagy ez a késleltetés. nyilván akarnak valami értelmet adni a hangoknak, mert különben minek ez a magunkban beszélünk dolog.

gab - 2020. 04. 07. 09:28

Princess = Jennifer Goines (12 majom sorozat)

Nézőke - 2020. 04. 07. 09:50

.. nekem azért majd Maggie visszatérésével lenne majd problémám.
Biztos egymás ölébe hullanak majd, meg ölelgetik stb mint régi barátot,és megválasztják vezérnek stb. de:

A szereplők nagy részének 1 évnyi kapcsolata sincs Maggievel, a mostaniakkal viszont bizonyíthatóan 6 év óta együtt lógnak. Maggie csak nekünk nézőknek mond valamit, ha már elment a sorozat a társas kapcsolatok lelkivilág-irányba, akkor itt bőven ki fog lógni a lóláb.

Azért én akárhogy kutatok magamban nem rémlik,hogy 6 éve ismert társam helyett majd az évek óta nem látott, már majdnem elfeledett hölgyeményt hirtelen csak úgy befogadjam és majd boss is lehet egyből,mert bízok benne mint állat.

Már ezen gondolkozom,mert annyira lapos lett itt minden hogy nem köt le :D

irgum76 - 2020. 04. 07. 09:56

ja tényleg most is volt nosztalgia faktor Daryl és Carol részéről
ez is tetszett, hogy múltkor is és most is felidézték a régi bandát

winnie - 2020. 04. 07. 10:04

Nézőke: ő egy korábbi vezető, kvázi második alapító, akinek van tekintélye, gondolom, és akivel a közösség 90%-nak van valamilyen kapcsolata, nyilván olyan amilyen, hiszen leginkább a saját városára koncentrált. de kötve hiszem, hogy visszaállítanák a status quo-t (abban nem lenne semmi kihívás az írók számára), legalábbis bennem nem merült fel, hogy ugyanabban a szerepben térne vissza.

Emanci Pál - 2020. 04. 07. 10:51

Borzasztó volt ez az epizód. A Hercegnő karaktere engem a leginkább idegesített, nincs az az univerzum, ahol egy ilyen bekattant és szétesett nő egyedül életben tud maradni az apokalipszis után, a viccesnek szánt jelenetek csak elidegenítőek voltak.
Ahogy Lyida és Negan dialógusa nem tetszett (“technikailag” rendben volt, csak talán a színésznő részéről nem működött és talán kicsit gyors is volt összességében), addig Judith és Daryl jelenete most jó volt. Judith-ot a kornak megfelelően kis, cuki szipi-szuperhősnek írják meg állandóan, na ennek most nyoma sem volt és máris milyen életszerű és mennyivel jobb…
Beta megroggyanása, mint személyes pillanat tetszett, de ez a morgós-hörgős fanatikus mi vagyunk az xy menetelés nem. Sikerült ezt is túltolni, persze ismerve a The Walking Dead-et valahol várható is volt.
Egy jó felderítő beleolvad a környezetébe, mint egy kaméleon, ezt Alden is tudta jól, csak a maradék suttogóknak felejtettek el szólni erről.
Carol és Connie testvérének jelenete (bocs, de nem tudom a nevét megjegyezni) is a klasszikus és kötelező erkölcsi tanmese volt, amit persze sorozatosan az ember szájába rágnak, hogy a legkevésbé legyen befogadható, átélhető. Hogy valójában így tegye próbára a The Walking Dead az igazán jóravaló, felvilágosult amerikai és nem amerikai embereket és mutasson nekik egy emberileg jobb világot, még a viszontagságok közepette is…
Nem bánom, hogy vége a 10. évadnak, nem hiányzik még egy rész belőle, Maggie sem hiányzott soha, ahogy tűkön sem ülök, hogy most mi lesz a következőkben. Kár, hogy ide lyukadt ki az előző évad íve.

winnie - 2020. 04. 07. 11:09

“egy ilyen bekattant és szétesett nő egyedül életben tud maradni ”

és férfi?:)

viccen kívül, ő nem hiszem, hogy kattant, egyedül el van, akkor nem kell kommunikálni. az, hogy a társasági skilljei nem az igaziak (már), az egy dolog, de azok nem kellenek ilyesmihez. az, hogy simán járkált gond nélkül egy aknamezőn, pont azt jelzi, hogy eléggé precíz, oda tud figyelni, és igazából csak halálra unta magát, nem nagyon kellett semmi képesség az életben maradáshoz, csak a táplálkozni tudás.

“Carol és Connie testvérének jelenete (bocs, de nem tudom a nevét megjegyezni) is a klasszikus és kötelező erkölcsi tanmese volt,”

amellett, hogy marhaság amerikaizni meg általánosítani, ez tévedés, de elég nagy. max annak az ellenkezője volt, hiszen senki nem tanmesél komoly fejjel arról, hogy a tettednek nincs következménye, vagy hogy bocsássunk meg mindent ilyen mondanivalót ma már nem írnak. meg aztán a tanmese általános dolgot jelent, itt csak arról volt szó, hogy a tesó megbocsát, mert ő olyan. tény, hogy ő mondott példát, de a jelenetnek csak ás kizárólag carol megmentése, illetve jó irányba térítése volt a célja. hogy megakadályozzák, hogy elmenjen, hogy depi-öngyi legyen. és pont ezt is jelzem fent, hogy előbb a készítők elbarmolják a gondolkodását, utána meg vért izzadnak azzal, hogy alfa látomásával és fene nagy, és lehet, hogy nehezen hihető megbocsátásokkal kvázi semmissé tegyék a dolgot. saját maguk után takarítanak, de még véletlenül sem valami izgalmas vagy érdekes, hanem inkább idegesítő és elcsépelt szálat.

carol meg volt inogva, és alfa után még kellett neki, aki helyrerántja. és ő látva kelly hozzáállását (és talán párhuzamot húzva azzal, hogy míg alfa henryt nyírta ki, ő connie-t, és mégis, másképp is lehet kezelni a dolgot), most majd jól meggondolja magát, mert állandó a szereplő, és visszajön, és már nem fog a lelkében dúlni semmi.

Emanci Pál - 2020. 04. 07. 11:22

Ha herceg lett volna, férfi lett volna.
Az, hogy fegyverrel lövöldözget, mert kedve támadt rá (lőszerhiány->későbbi önvédelem, új emberek bizalmának a kérdése, vagy pont a lovak elmenekülése) teljesen értelmetlen, nem csak a racionalitás, de az életösztön teljes hiánya is a szituációban, én nem tudom szimplán magánnyal magyarázni. Ha egy kevésbé szívélyes társasággal találkozna (a sorozatban akadnak ilyenek), úgy használnák ki és ölnék meg, mint a szél.
Semmi mást nem láttam az aknamezős jelenetben sem, mint egy kötelező színt, miszerint most jó nagy kalamajkát okoz a szétesett lány, hogy aztán hőseink, a jók megbocsájtsanak neki és végül befogadják maguk közé. Ha ilyen könnyű megzavarni a számolásban, hogy nem felejtette el eddig szólóban a fejében lévő térképet? Az is a puszta szerencse dolgának lett megírva, amikor a tanakodás után vakon előre ment és örült, hogy nem lépett rá egyre sem.
Nekem sehogy sem állt össze, inkább csak erőltetettnek hatott.

winnie - 2020. 04. 07. 11:30

nem mondom, hogy racionális vagy nem értelmetlen, de a világon semmi köze ahhoz, hogy milyen belül, ha azokat a belső dolgokat nem kell senkire kivetíteni. HA találkozna valakivel, megölnék. vagy nem. de ebből az következik, hogy nem találkozott. ennyi. béta is életben tudott maradni sokáig, pedig ő aztán végképp életképtelen és valami diliházban vagy elvonóban volt, per defintionem szétcsúszva. az egyedül való életben maradáshoz nem emberi skillek kellenek első sorban, inkább állati ösztönök. enni kell. és nem keresni a bajt.

“Semmi mást nem láttam az aknamezős jelenetben sem,”

közben nem gondoltam bele (az sem jutott eszembe, hogy nem lenne rendben valami, pusztán csak lelkes volt – ahogy el is mondta, egy kicsit zizzent), de az egész csak annyit bizonyít, hogy mivel egy futóbolond nem tudna egy életveszélyes terepen pár százszor úgy átkelni, hogy semmi baja ne essen, ő nem az, hisz képes volt annyira gondolkodni (azaz nincs szétesve), hogy utat találjon és megjegyezze azt, majd sokszor megjárja az utat.

” hogy nem felejtette el eddig szólóban a fejében lévő térképet? A”

úgy, hogy nincs szétesve. utána már puszta szerencse volt a dolog, de olyan nincs, hogy valakit könnyű vagy nehéz megzavarni. ha egyszer nem koncentrálsz valamire, akkor meg vagy zavarva. ha egyszer elfelejted, hogy 54-nél vagy 55-nél jársz, hogy melyiket mondtad ki vagy akartad kimondani, akkor cseszheted.

de a mondandóm csak arra irányul, hogy az nem logikus, hogy te egy esetből (mondjuk a megzavarás) akarsz következtetni egy személyiségjegyére, én meg azt mondom, hogy ha következtetni akarsz, akkor vedd a másik száz esetet. ha lehet következtetni, akkor az utóbbi alapján érdemes szerintem.

Emanci Pál - 2020. 04. 07. 11:39

A marhasághoz pedig, ha jól emlékszem leírtam, hogy amerikai és nem amerikai. Ez nyilván arra vonatkozott, hogy ez a sorozat elsősorban az USA-nak készül, annak kulturális hátterével megtöltve, de mivel globalizmusban élünk, és mivel “amerika” szinte mindenhol ott van ezért kulturálisan, ezért mindenkinek szól. Ha nem is mi vagyunk az elsődleges célközönség.
Nekem pedig nagyon úgy tűnik, hogy még írnak. A féltés attól, akinek nemrég még felelőtlenségből (eddig úgy tudják a karekterek) pont Carol ölte meg a testvérét, szintén irreális, pláne ha megbocsájtás motívumával egészítik ki. Gyakorlatilag Carol “manipulálása”, jobb útra való térítése volt a cél, de a példás nagyvonalúság ettől még ugyanúgy a jelenet része volt, az eszköze.

Csilla0422 - 2020. 04. 07. 11:53

Lehet egyedül leszek vele, de nekem bejött a 10. évad. Végig jól szórakoztam, egyedül Michonne része volt az, ami kevésbé tetszett.

Jennifer Goines ismét dinka szerepben. Ezeket remekül hozza. Princess igazi színes egyénisége lehet a sorozatnak. Imádtam minden jelenetét. A város “berendezése” zseniális volt.

Beta bekattanásában semmi meglepő nincs. Lehet kicsit bele volt zúgva Alphaba. A szerelme megölése után most bosszút áll. Nem lennék most az ellenfele…

Carol ismét nehéz időszakon van túl. Most már remélem, hogy ezentúl értelmes dolgokra fogják használni a karaktert.

Samantha Morton minden perce ajándék volt. Ő nagyon fog nekem hiányozni.

Emanci Pál - 2020. 04. 07. 11:55

Az erőltetettség. Egy nagyvárosban x ideje nem találkozott senkivel sem? Persze. Lehet az is, hogy ha szembemegy a csúcsforgalommal, nem okoz balesetet, csak nem valószínű. Életösztön kell az életben maradáshoz, ami a Hercegnőből látszólag hiányzott.
Béta egy hatalmas állat, emellett nem egy városrészben élet egyedül, amit még be is rendezett látványosan, hanem egy épületben húzta meg magát, nem kereste a kontaktust.
Nem az aknamezőről akarok következtetni a szétesettségre. azt megtette már a lövöldözés. A mentális szétesettség ott már körülmény volt.
Szerintem az aknamezős jelenet semmit nem bizonyít, sem a futóbolodságot, sem annak az ellenkezőjét, a funkciója nem ez volt. Ha visszaemlékszel csak a vakszerencsén múlt, hogy nem halt meg, miután elfelejtette, hogy hol tartott. Tehát ez a részbe passzoló írói húzás volt annak a felépítésére, hogy a sok bonyodalom után mégis pozitívra jöhessen ki a mérleg.

Rapguruz88 - 2020. 04. 07. 12:04

Maggie minek jön vissza?
Nem volt ez rossz rész, bár azt nem értem a készítők miért várnak az utolsó pillanatig az utomunkalatokkal…
Nekem Princess szimpatikus, kíváncsi vagyok mit hoznak ki belole

karit - 2020. 04. 07. 13:12

Hű, ez mi volt, még mindig a hatása alatt ülök.

Béta új tervét nem értem, annó Daryl motorral (+ Rick és még páran kocsival) ennél komolyabb hordát vezettek világgá, most miért nem lehet a néhány megmaradt suttogóról lekapcsolni a zombitömeget ugyanígy: utánuk settenkedés helyett (tényleg, mi a fenéért lopakodnak utánuk?) a haladásra merőleges erdőből kellett volna zajonganiuk, aztán Béta suttoghat nekik, hogy ‘ne arra menjetek, barmok’, nem?

Azt hiszem, belefásultam az ötlettelen, repetitív körökbe, szinte hidegen hagy, Eugene megtalálja-e a lányt, mert szokás szerint úgyis koppanni fog, vagy hogy Vaskezű életéért mit kér majd cserébe Béta: Negant, Carolt vagy Lydiát.

Igazából a kiesett finálé utolsó perce érdekel egyedül, amiben (fikció) a békésen kanalazgató csapat közepén sürgölődik a kötényes Negan, jobb kezében Lucille, a balban fakanál, és épp azt kérdezi Judithtól, kér-e egy kis sót a bolonyaira, amikor benyit Maggie kerek szemekkel, hogy mi a redvás vattafakk folyik itt, emberek…

winnie - 2020. 04. 07. 13:23

Csilla0422: “Beta bekattanásában semmi meglepő nincs”

mivel egy olyan helyen talált rá alfa, ahol még gumiszoba is volt, nem hiszem, hogy kellett neki egyéb behatás:) a kérdés, hogy miért tartanak érdekesnek egy ilyen random, semmire nem jó karakterirányt ahelyett, hogy mondjuk faragnának belőle valami izgalmas figurát, akinek olyan defektje van, ami hozzátesz, nem elvesz belőle.

winnie - 2020. 04. 07. 13:24

Rapguruz88: mert vissza akarják hozni:) van tervük, gondolom, vagyis volt, hisz ők nem akarták egyébként sem kiírni, csak így alakult, hogy nem tudták megtartani, így kitaláltak neki valami távozást.

lee - 2020. 04. 07. 13:28

Luke???
hmm
Jaa, a srác a szédületes éjszakából! :D

Csilla0422 - 2020. 04. 07. 13:38

*Ami kimaradt… ezeket a dinka szerepeket remekül hozza Emily Hampshire és most itt a TWD-ben Paola Lazaro is.

Csilla0422 - 2020. 04. 07. 13:51

Bocs, csak közben 4 osztályt rendeztem…

Winnie, én pl. kíváncsi lennék Beta múltjára. A járvány kezdetekor már azon hely lakója volt -e vagy csak oda menekült? Lesz -e valami jelentősége, hogy ismert zenész volt? A sorozaton belül a karakterek közül ő lenne az első “híres” ember. Azon a ponton, ahol most ő van – a halálon kívül van -e más kiút is?

Amit még kihagytam. Tetszettek a Negan múltjából való morzsák is. Negan – Lydia jelenetei is erősek voltak.

A Judithot alakító fiatal lány előtt ígéretes karrier áll. Bárkivel megtalálja az összhangot és kimondottan ügyes.

HappyDoll - 2020. 04. 07. 14:15

Összességében elment ez a 10 évad. Egyébként az nem lehet hogy Béta skizofrén lett?

Enzo - 2020. 04. 07. 14:35

Hogy vannak szombati hozzászólások a hétfői részről? (itt+hétidézete) Az rémlik, hogy valami miatt nézhető már vasárnap, de szombat??

winnie - 2020. 04. 07. 16:58

enzo: szombat délelőtt már láttam a neten, hogy elérhető.

winnie - 2020. 04. 07. 17:00

“A Judithot alakító fiatal lány előtt ígéretes karrier áll. Bárkivel megtalálja az összhangot és kimondottan ügyes.”

mivel elég visszafogott az epizód a többihez képest, ajánlom a creepshow – 1×01-nek a második sztoriját ennek bevizsgálásához, a meggyőződéshez:)

https://www.sorozatjunkie.hu/2019/11/06/pilot-mustra-creepshow-1×01/

Hannibal King - 2020. 04. 07. 21:19

en abszolut biztam abba hogy Judith elmondja Daryl-nek hova ment az “anyja”
marmint az igazat. ..
mar megirták hogy azert nem tette mert tuti hogy őis Rick után ment volna es mert nem akarta hogy Daryl is elmenjen.

ez egyertelmu..
9. evadban is kereste..
remélem mihamarabb rajon Judith titkára,
es hogy Negan regi énjét vissza hozzák
mert szukseg lenne most a regi Negan-re

ha már alfát kicsinálta, bétát is eltudná intezni. kivalo finálé lenne !!

Axis - 2020. 04. 07. 22:15

Az mondjuk aranyos, hogy bár belátható időn belül nem lesz 16. rész, de az előzetes azért fennt van:

https://www.youtube.com/watch?v=dhh1xXfJ9G4
https://www.youtube.com/watch?v=qRiqgTLf3TU

Nézőke - 2020. 04. 07. 22:24

..tehát Judith,aki az anyjának nem mondta el,hogy menekülnek mint atom,és az egész tanya,ahol felnőtt leégett,és szerteszéledtek,ja és még nagyobb baj van most mint azelőtt, immáron Nostradamust meghazudtoló jövőbelátással nem szól Darylnek,mert tudja hogy elhagyná őket sosemlátott apjukért.

Nem tudom milyen a világ egy apokalipszis közepén,de valószínű Gabriel atya nem ellenezne egy házasságot, mentem feleségül kell venni ezt a vezetőnek született Dalai génállományt,csak tudnám minek csodálkozik és durcázik még gyermeki naivitással egy homlokba állított nyílvesszőn.

winnie - 2020. 04. 07. 22:31

kiraktuk délelőtt, ld. itt: https://www.sorozatjunkie.hu/2020/04/07/a-the-walking-dead-folytatasaban-43/

le lett forgatva a rész, csak némi (pár nap) utómunka hiányzik belőle (a 15. résszel végeztek, és nyilván már dolgoztak a finálén is), ergó nélkül lehet előzetest készíteni.

Rajongó - 2020. 04. 07. 23:41

Én valahogy feltétel nélkül szeretem ezt a sorozatot. Soha nem kötött le, érdekelt, vagy szerettem ennyire sorozatot. Látom ám a “hibákat”, csak túllépek rajtuk, vagy nem érdekelnek. A felrobbant ló esetében is hitetlenkedtem, hogy ezt hogy’ nem hallották meg… De túlléptem rajta.

És a “hibák”, mert én ezekkel is imádtam, ezt a részt is:

Nekem a Hercegnő nem hiteles, egyáltalán nem. Azt el tudtam fogadni, hogy egyedül nem vágott bele egy utazásba, annak pedig mindig örülök, ha új oldalát mutatják meg a túlélésnek, a színésznő is küllemre illett hozzá, de nekem olyan érzésem volt, mintha az első szöveges felolvasó próbát vették volna fel. Nem hittem el, hogy ő ilyen. És nem azért, mert azt feltétélezem, hogy a filmben szerepet játszik, hanem mert az volt az érzésem, hogy a színésznő nem jól játssza a szerepet. De remélem, kaphatunk belőle többet, szeretném, ha szerethetném. De lehet, hogy meg kéne néznem mégegyszer. Friss és érdekes “hús”. Azt mindig szeretem.
A várost meg I-M-Á-D-T-A-M!

Daryl-Judith. Engem bárhol fáraszt, amikor egy kisgyerek a dalai láma bölcsességét hordozza magában. Értem, sőt, pont azért imádom ezt a sorozatot, mert sok az erkölcsi kérdés, de nekem most ez erőltetett volt. Még azt se mondanám, hogy a színészekkel volt bajom. Inkább a jelenettel, magával. Judith ebben nőtt fel, látott, tud sok dolgot, így elhiszem neki, hogy van rálátása arra, hogy mi a jó, vagy a rossz, de ezek ki akarták és akarják őket írtani, éppen bújkálnak, menekülnek, nehogy már ne legyen mindegy, hogy egy árokban hagyták… Még akkor se, ha azt mondta, ott akarta a suttugókat hagyni. Ki tudja, hogy igaz volt-e.

A Negan jelenetek is fájtak. Értem, hogy Lydia anyja halt meg és még ha “furcsa” is volt a kapcsolatuk, akkor is az édesanyja volt, de nekem nagyon klisés volt. De persze, ezt is meg kellett mutatni.

Carol jelenete is gyenge volt nekem, de itt is átjött, hogy mit akarnak vele. Legalábbis nekem is azt jelentette, amit winnie írt (2020. 04. 07. 11:09).

Alexandriában, a toronyban bújkálós rész… Tudom, hogy gagyi volt, mégis nagyon izgultam :D . Béta bekattanása kicsit erőltetett, de elhiszem. Biztos, hogy szerelmes volt Alphába, ami nyilván az agyára is ment. Megölték. Bosszút áll. Nekem tetszik, hogy megint egy ilyen bazi nagy hordával támad valaki.
Viszont tényleg olcsó volt, hogy az erdőben ilyen egyszerűen elkapták a megfigyelőket. De ha nem kapják el, akkor nincs film :).
Remélem, kiderül, hogy mi lett volna az eredeti taktika a suttogók ellen, szeretem az ilyen taktikai kérdéseket.
És az is foglalkoztat, hogy Béta korábbi ismertsége a zeneiparból miért ilyen fontos? :) Vagy tényleg csak azért van az egész, hogy foglalkozzunk vele :).

Maggie: pont mostanában gondolkodtam, hogy mi lehet vele és a másik várossal, ahova ment. Érdekelne az is, ők hol tartanak, hogyan élnek, stb. Ezek miatt érdekelne, ha visszatérne. Emellett Stephani személye is érdekel, remélem, hogy húznak egy nagyon nagyot az új “világgal”.

Szóval igen, mindig van mit “fikázni”, nem minden megoldás tetszik mindenkinek, de én továbbra is nagyon várom a folytatást. :)

winnie - 2020. 04. 08. 05:10

“Látom ám a “hibákat”, csak túllépek rajtuk, vagy nem érdekelnek.”

igen, és épp ez a lényeg, sőt, ha valakinek tetszik valami nagyon, akkor nem kezd el keresgélni, mert nincs is rá ideje észrevenni bizonyos dolgokat, hiszen lekötik a karakterek, illetve a történet. csak ugye másik oldalról, ha nem tetszik, akkor úgy korrekt, ha megpróbálja leírni azt is, hogy miért nem tetszik – ez az, amit lehet, hogy valaki hibakeresésnek fog fel, holott csak arról van szó, hogy az ember alá akarja támasztani a véleményét.

szóval, igen, ahogy írod, a tetszés nem arról szól, hogy valaki lát-e negatívumokat, hanem az összképen – nekem pont nemrég volt egy kritikám, aminek a kommentjeiben valaki leírta, hogy mennyire utálta, amit látott, és szinte minden pontjával egyetértettem, a összkép megítélése mégis teljesen ellentétes volt kettőnknél.

irgum76 - 2020. 04. 08. 08:13

szerintem csak kontrasztba akarják tenni Béta mint zenészt és mint suttogót
tömegek előtt lépet fel akik vele énekelték a szép kis dalait
most viszont csak a zombik hörgése okoz neki örömöt és a horda közepén érzi jól magát

winnie - 2020. 04. 08. 09:04

és a hang? az miért és honnan? az a valaki esetleg, akiről a fényképe volt? miért érezték fontosnak az írók, hogy legyen a hang?

RivanEmiX - 2020. 04. 08. 11:39

Nekem elment ez a rész úgy mindent összevéve, viszont beszélni nem igazán tudok róla csak amolyan jósoló tudok lenni az utca végéről, hogy a Kelly-Carol szál azért kellett hogy a lelkiismeret furdalása eltűnjön és ne nagyon gondoljon erre többet majd a fináléban meghúzzák azt hogy Connie is ott lesz a zombiseregben amit Béta gyűjtött és végül úgy összetörne hogy nem gondolkodna tisztán és végül ő lenne a finálé “hősi halála” szerintem nagy lenne.

Lydia-Negan szál hát annyit mondhatok hogy és megnézem volna Lydiat Carl társaságában mindkettejükben van valami amit Negan lát és emiatt fontosak neki. Nem lepődnék meg ha ő lenne az apafigurája. Viszont sajnos másik oldalról ha bírom Lydia karakterét ha nem van egy olyan érzésem hogy az anyuka gyűlölet után ő is fűbe harap

Princess szál. IMÁDOM! Már jobban szeretem és jobban érdekel mint a több éve tartó karakterek bénázása mint pl:Alden ki ő pontosan mert hogy én a 9.évadban jöttem rá hogy a neve Alden mikor Enid mondta hát elég elszomorító mert én mindig figyelem a neveket. Na de ami a lényeg szerintem Princess egy nagyon érdekes karakter és egyetértek Winnie-vel miszerint ő nem kattant. Igen a probléma megoldó képessége nem éppen csillogott mikor a semmiből lelőtte a zombikat (mindenki más tudta hogy megfogja őket ijeszteni) de egyébként az aknamező igazat adott nekem hogy nem, ő egy bolond félnótás igenis ott van benne minden ami kell a túléléshez és ezt egy kis bolondozással spékeli meg mivel elég magányos. Őszintén én megsajnáltam 1 éve nem beszélt emberekkel így egyértelműen berozsdásodott viszont a következő évadban ha lenne egy kis pszichológiai része hogy azért tényleg elárulja hogy mennyire is rossz volt neki stb. Nekem tetszene mert mégtöbb betekintést nyújtana a karakteréhez.

Maggie. Nekem nagyon hiányzott ő egy igazi veterán fájó pont volt hogy elment sőt én őt jobban sajnáltam elmenni mint Ricket de kinek mi :). Viszont ideje visszajönnie és rendet tenni. Nem tudom milyen szerepben fog visszatérni most hogy Hilltop oda van és Alexandriát is lehet otthagyni. Viszont ami még fontosabb, ha visszamegy, hol a gyerek? Ez csak engem zavar?

Rajongó - 2020. 04. 08. 14:19

irgum76 – 2020. 04. 08. 08:13

Na, pontosan az ilyen meglátások, ötletek, összefüggések miatt szeretem nagyon ezt a kibeszélőt. :)

winnie – 2020. 04. 08. 09:04

Szerintem simán csak a tébolyát hivatott bemutatni. Láthattuk, hogy bármelyik emberét is legyilkolja, a legapróbb dolgok miatt is (ami a bomlott elméjében nyilván nagy dolog).

SPOILER lehet!

Az előzetesben úgy láttam, hogy Maggie egy levelet olvas (ezen a “postafiókon” keresztül értekezhettek), amiben háborús helyzeteket írnak le, nem hiszem, hogy egy kisgyerekkel igyekezne oda. Gondolom, biztonságos helyen hagyta, amíg elment segíteni.
Ahogy a levélért nyúlt, először a gyűrűs kezét láthattuk- ez egyrészt szerintem arra is szolgált, hogy ebből jöjjünk rá, ki is az, mielőtt az arcát mutatták, másrészt szerintem Glenn iránti érzései, emlékei miatt se vette le. (ami abszurd lehet ebben a világban, de talán azt is sejteti, hogy arrafelé minden rendben van). Biztos, hogy nagyon óvja a gyermekét, a “trónörököst”.

winnie - 2020. 04. 08. 14:21

Rajongó: ez oké, csak akkor miért nem mondjuk alfa hangja, miért random hang? ez a fura.

Rajongó - 2020. 04. 08. 17:18

Nekem nem számított, nem volt jelentősége, hogy kinek, hogy egy konkrét személynek a hangja, vagy a sajátja. Nekem ez csak hang volt Béta fejében.
Lehet, hogy később kiderül, vagy lesz jelentősége, hogy kinek a hangját hallotta (talán a múltjából), de nekem így is jó, kerek, hogy meghasadt a személyisége és ezért képzelődik mindenfélét.

winnie - 2020. 04. 08. 17:39

itt nem az a kérdés, hogy kinek számít. ahogy írtam, engem teljesen hidegen hagy a dolog, csak szóba került, és az ilyesminek jelentősége van. mert egy író csak random nem ír bele ilyesmit.

sőt, pont erre célzok, amit írsz, hogy ezért gáz, mert (egyelőre) semmi jelentősége. sőt, ha nem lett volna a hang, akkor sem hiányzott volna, mert nem adott semmit hozzá.

és mégis volt.

mert akarták, hogy legyen. ráadásul valami ismeretlent, mert lehetett volna alfáé vagy a sajátja.

ezt nem azért emelem ki, mert ha kiderül, akkor majd valami nagy payoff lesz, vagy azt mondjuk, hogy tök jó húzás volt, hanem azért, mert teljesen lényegtelen dolog, az írók mégis azt akarják, hogy fontos legyen. amiből látszik, hogy teljesen mást gondolnak arról, hogy a néző mit tart fontosnak, és tippre ezt a bétás történetszálat sokkal kiemeltebbnek értékelik, mint amilyennek sokan gondolják.

Enzo - 2020. 04. 08. 21:18

10×15 (pótlás hétfőről)

Hát ez valóban nem egy évadzárónak készült, az látszik. De úgy egyébként nagyrészt elégedett vagyok a résszel, még a beszélgetős jelenetek (Kelly+Carol, Negan-Lydia, Daryl-Judith, vagy akár Princess vallomása) is aránylag jól sikerültek.
A “ki mit csinál” montázs tetszett az elején, ugyanakkor olyan érzésem volt, mintha egy csomó minden történés, indoklás kimaradt volna – miért ürült ki Alexandria, miért vannak Oceanside-on? Erről volt szó még valami korábbi részben, vagy bármikor? Nekem nem rémlik…

Princess szál:
Ez a csaj tiszta Survivor Sandra-utánérzés, nem? De kajak még az is elhangzott, hogy miért nem “Queen” lett :D Kicsit hasonlít is rá, meg tök ugyanúgy beszél (latino eredet) :D Amúgy szerintem marha jó arc, csak kicsit kettyós, tök lehangoló volt, hogy Yumiko az elején mennyire nem bízott benne. Én örülök, hogy bevették a csapatba, nézném még.
Amúgy nekem egyértelmű volt, hogy azért lépked óvatosan, mert aknamezőn járnak, nemtom Eugene-éknak hogy nem esett le. Biztos ők nem látták a FearTWD hasonló részét :D Ja és végre biciklik az apokalipszisben, ez egy nagyon alulértékelt közlekedési eszköz, ezt mindig mondom.

Darabkák:
– Aww, cica is szerepelt a részben :D (mondjuk az poén, hogy Lydia az egyik jelenetben macskát simogat, a következőben meg már kutyát :D)
– Betának még a hallucinációi is zombihangon történnek… na ez a szál elég furcsa lett, még ha Alpha hangját hallaná, akkor érteném, de így elég zavaró.
– Alden és Aaron felderítő akciója kezdetben izgalmas volt, de az elfogásuk nem lett túl hihető.

#hétidézete:
“-You guys are real, right?
-Is that supposed to be a joke?
-I dunno. I mean, I never hallucinated before, but there’s a first time for everything.” :DD /Princess/

geryT - 2020. 04. 09. 00:28

A Béta hangról: úgy emlékszem a Bétát bemutató Alpha flsahback epizódban, az első néhány mondatban szerepelt valami olyasmi, hogy Béta azt mondta, imádja ezt a hangot. Akkor ezt én úgy értelmeztem, hogy a zombik állandó csoszogó, morgó, szortyogó hangjaira gondol. De lehet, hogy már akkor is ezt a hangot hallotta, ami simán a bomlott elméjének, a szétesett személyiségének a hangja. Az írók pedig csak azért nem hozták ezt elő eddig, mert Béta karakterét nem ilyen szempontból exponálták. Nem a lelki / pszichológiai állapotáról szólt a meskete, csak az aktuális cselekedeteit láthattuk.

Másrészről számomra egy olyan jellemvonás is kezd kirajzolódni, hogy Béta simán egy végrehajtó ember és korántsem vezető alkat. Ha az említett flashback résztől nézzük a dolgot, akkor ott éppen Alpha mozdította őt ki a jó kis helyéről. Sőt még arra is simán rádumálta, hogy a fényképen lévő ismeretlen (aki biztos egy szerette volt) lenyúzza a skalpot és onnantól azt viselje.

Egy későbbi kiemelt szerepe / funkciója az volt, amikor Lydia után küldték és megküzdött Daryllel. Lényegében az is egy parancs végrehajtás volt.

Aztán később több ízben is vitába bocsátkozott Alphával, pl. Negannal kapcsolatban is és a többedik alkalomnál Alpha felelősségre is vonta ezért, hogy miért kérdőjelezi meg már megint a döntéseit, akkor is visszakozott.

Mindezt csak azért sorolom, mert most teljesen vezér nélkül maradt és ez talán kihúzta a lába alól a talajt. Kezdődött azzal, hogy belenyomta Alpha arcába azt a suttogót és megharaptatta, miközben azt kérdezgette tőle, hogy hallod már? Talán ekkor is a hangra gondolt.

Aztán erősen bepipult amikor egy másik suttogó véletlenül Alphának titulálta, azt is majdnem kivonta a forgalomból.

Mindezek nekem azt mutatják, hogy ő nem egy vezéregyéniség és most, hogy nincs már ALpha, aki eddig irányította őt, annyira betojt / bekattant, hogy a hangok a fejében felerősödtek, azt pedig látjuk, hogy tök hülyeségeket mond neki. Nyilván, hiszen ha a saját beteg tudata, a meghasadt személyisége beszél saját magához, akkor attól biztos nem lesz okosabb.

Hogy lesz-e mindennek tényleg jelentősége a későbbiekben és azért hozták most be ilyen látványosan ezt a szálat, nyilván nem tudom.

De ha találgatnom kellene, arra tippelnék, hogy ezzel vezetik ki az egész Suttogó szálat. Alphának véga, Béta pedig fullban nyomja a kretént, de valamit mégis kezdeni kell a zombi hordával és a Suttogó hordával egyaránt.

A zombikkal már csak azért is, mert jó másfél évadon keresztül attól rettegtünk, hogy ha egyszer ezek megindulnak, akkor kő-kövön nem marad. Ha csak nem fognak most mindent lerombolni, akkor kell valami legalább reálisnak tűnő magyarázatot adni arra, hogy hogyan lehet őket mégis legyőzni. És eszerint az lehet a válasz, hogy azért, mert Béta fullban nyomja a kretént, míg ugyanez a sereg, ALpha vezetésével mindent vitt volna.

Egyébként Alden és Aron lebukásával kapcsolatban nekem az volt az első teóriám, hogy talán Béta teljesen KO, de az Alpha által kialakított korábbi önvédelmi mechanizmusok még működhetnek és a többi suttogó azért odafigyelt. Ez azt is magyarázná, hogy miért is kellett tőlük eddig ennyire tartani.

Másrészt szóba került már az is, hogy lehetnek a Suttogók között nem annyira fanatizált tagok, akik esetleg kacsintgathatnak a konkurens csapat felé. És most, hogy látják, Béta tök hülye, talán megpróbálnának békét kötni. Aron pedig igazán jó tárgyaló partner lenne ehhez, mert van már benne gyakorlata :)

Gammát is rövid úton megtérítette, korábban pedig ő volt Alexandria toborzója. Ezért szerintem simán benne van, hogy megdumálja ezt a szakadár csapatot, akikkel közösen összehoznak egy palotaforradalmat. Kipipálják Bétát, aztán szépen elterelgetik és feloszlatják a bazi nagy hordát, a maradék Suttogókat pedig befogadják, mint korábban a Megmentőket. Gammánál is láthattuk, hogy rögtön elvesztette a lojalitását Alpha iránt, amikor rájött, hogy hazudott nekik Lydia halálával kapcsolatban.

winnie - 2020. 04. 09. 05:05

Enzo: jaja, nekem is ez ugrott be, totál sandrás a beszéd stílusa, ugyanaz a hanglejtése.

Quantumleap - 2020. 04. 11. 06:12

Nézőke: Kissé el vagy tájolva az időt illetően. Amikor Rick távozása után ugrottunk hat évet, az hangzott el, hogy Maggie nemrég távozott. Tehát Yumikóékat leszámítva, szinte minden szereplőnek van vele többéves kapcsolata.

Nézőke - 2020. 04. 14. 22:39

quantum: lehet, nem figyeltem ezt, azt hittem egyből lelépett,miután látta,hogy NEgannal semmi nem történik,csak a börtönben marad,oszt kalap.
apropó
a távozás oka az is,hogy a hátukon voltak azok a sebek (korbács?)
erről még nem kaptunk semmilyen szálat, az vagy el lett felejtve,vagy majd MAggie kifejti a kövi évadban két év múlva.

Quantumleap - 2020. 04. 15. 05:57

Nézőke: Megint tévedsz. :) Megtudtuk a visszatekintős epizódból (9×14), amikor felbukkant az a csaj a gyerekekkel, akivel Michonne-nal ismerték egymást a járvány előttröl. És kiderült, hogy meghülyült az apokalipszistől.

Thomas - 2020. 04. 15. 22:34

Nekem is egyből Sandra ugrott be a kattant csajról, egy az egyben úgy beszél:) “Nagyszerű” új szereplőt hoztak be ismét, alig várom a folytatást:)

nish - 2020. 04. 17. 19:45

Nem lehet hogy pont Georgie-éknál van ez a Stephanie akivel Eugene beszélget?

Shred - 2020. 04. 17. 22:41

Szerintem Princess simán pszichés beteg, aki nyilván jó ideje nem szedi a gógyszereit, meg gondolom terápiára sem nagyon jut el. Nem kell okvetlenül “normálisnak” gondolni mindenkit egy ilyen világban:)

Vagy szerintetek hány ember halt meg az apokalipszis óta, csak pl. mert nem talált magának inzulint lootolás közben?

winnie - 2020. 04. 18. 06:34

vagy semmi baja és csak lelkes. csak rég látott embereket.

Quantumleap - 2020. 04. 18. 09:04

nish: És abban mi lenne az érdekes?

Emanci Pál - 2020. 04. 25. 02:50

Megvan mi olyan ismerős Negan-ban. Bizonyos grimaszolós pillanataiban annyira, de annyira Michael Scott…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz