login |

Roswell, New Mexico: kezdett a 2. évad – írta Zsuzsi

2020. 04. 07. 19:40 - Írta: vendegblogger

7 hozzászólás | kategória: kritika,

Három rész után vagyunk, és alappal jelenthetem ki, hogy minden maradt a régiben. Továbbra is könnyed, nyári limonádénak tartom ezt a földönkívülis szériát.

Semmi komoly, abszolút kiszámítható, és annyira CW-s, hogy azt elmondani nem lehet. Vagyis de. Ha valaki tudni akarja, hogy milyen  fortélyokkal dolgozik a tévécsatorna, akkor elég csak innen megnézni egy részt, és mindent tudni fog.

A kedvencem az, amikor bizonyos mellékebb mellékszereplők pusztán csak azért tűnnek fel kábé 5 perc erejéig a részben, hogy elmondjanak egy dramaturgiailag fontos mondatot, vagy elvigyenek egy karaktert egy helyszínre/eseményre. Sem előtte nem beszélnek róluk, sem utána, de úgy kezelik őket, mintha mindig is a részt vettek volna az egészben.

Ez évekkel ezelőtt, amikor szorosabb barátságba kezdtem a csatorna sorozataival, rettentően zavart. Manapság már inkább szórakoztat, és persze ők is finomodtak. De nem itt. Itt nagyon komolyan nyomják.

A sorozat hozza a korábbi színvonalat, ami 4.5/10 eddig, és szerintem nem is nagyon fog változni. Egy kis spoilerrel (és némi kikészüléssel) folytatom a tovább mögött.

Szóval Noah, a sorozatgyilkos, halott, de tovább kísérti a többieket álmaikban és jelenésekben. Max is halott Rosa feltámasztása miatt, de persze, mivel idegen, így van remény a megmentésére, ezért az egyik tárolóba dugták.

Liz mindent bevet annak érdekében, hogy új szívet növesszen neki Noah szerveiből és a különféle idegen anyagokból, amiket a tojásokból meg az űrhajó maradványokból tákoltak össze, és persze vállalja, hogy a városban mindenki utálja, mert Max miatta “ment el”.

Rosa él és virul, de nehezen birkózik meg a történtekkel. Mondjuk van is min töprengenie, és eléggé érthető, hogy kicsit nehezen fogja fel, hogy az idegenek velünk vannak, tíz éve meghalt, de mégsem, mindenki gyűlöli, mert azt hiszik autóbalesetben kinyírt két embert, ja és egészen halála napjáig függő volt, most meg nem, de aztán meg mégis.

Isobel Noah gyermekét várja, amitől teljesen kiborult, és próbál megszabadulni a nem kívánt terhességtől, egyébként pedig próbál minél többet megtudni az erejéről, ezért a sivatagban gyakorol.

Micheal továbbra is zűrös, de most éppen Mariába szerelmes, és már nem Alexbe, aki fogalmam sincs hogyan lett ismét megbecsült tagja a katonaságnak, és dolgozik pont annál a részlegnél, ahol az idegenekkel foglalkoznak, és a tesója is ott van, pedig tudja, hogy köze van az apja állapotához.

Azt hiszem, többet nem kell írnom, mindenkinek lejött, hogy továbbra is dráma a köbön. Megint mindenkivel rettentő nagy sorscsapások történtek, de ez nem vet vissza senkit. Azonnal tovább tudnak lépni, hisz igazi hősök, akiknek vállán nyugszik a világ és az emberek sorsa. Mindenkinek titka van, több is, és persze minden mindennel összefügg.

Sajnos nem lehet továbbra sem komolyan venni a sorozatot, mert olyan fordulatokkal dolgoznak, hogy egyszerűen csak tátom a számat.

Hát komolyan senki nem teszi fel a kérdést, hogy valakit hogyan csaphat szíven egy villám vihar nélkül? Hogy Max, aki rendőr, egyik napról a másikra eltűnik, megjegyzem, pont akkor, amikor valaki titokzatosan villámcsapásban meghal? Hogy Liz ott lakik a házában, annak ellenére, hogy mindenkinek azt mondja, szakítottak? Hogy Rosa minden éjjel az étterembe járkál, és az apja nem veszi észre?

De tovább megyek, az apja azt sem veszi észre, hogy Liz nem alszik otthon? És Liz, hogy Rosa nincs ott éjszakánként! Hogy Alex hogyan lehetne már katona, ha nincs meg a fél lába? Hogy Maria, aki amúgy pultos, hogy lehet életvezetési tanácsadó, és ki az ördög van ilyenkor a pultban? Hogy folyamatosan furcsa, megmagyarázhatatlan dolgok történnek?

Ah, kicsit belelovalltam magam megint. Szóval… Könnyű, nyári limonádé, és annak sem a legütősebb. De ha valakinek van elég türelme, vagy nagyon unatkozik, akkor csak hajrá.

Én még kitartok, mert most majd kiderül, hogy tényleg jön-e a többi földönkívüli, hogy egyáltalán miért ide jöttek annak idején, hogy ki a három gyermek és mi a szerepük, és miért őrizték őket, miért nem ébresztették fel 50 éve a kapszulákból… vagy sem…

Terveim szerint még visszatérek, és beszámolok mindezekről, ha addig szálanként ki nem téptem a hajam a “megdöbbentő” eseményektől.

7 hozzászólás Ne habozz!

Cleda - 2020. 04. 07. 20:05

Elképzelni nem tudom, hogy néztem végig az első évadot. Hetiben néztem, szóval lehet így könnyebben lecsúszott. Idén eldöntöttem, hogy túl sok hülyeséget nézek, úgyhogy ha valami unalmas vagy nem érdekel, az instant kasza. A Batwoman mellett ez is ment a kukába, már a második részt nem tudtam végignézni, és a Rosát rettenetesen utáltam már az első évadban is, úgyhogy ez megadta a kellő lendületet.

Janka - 2020. 04. 07. 20:06

A második évad első része annyira belecsapott a közepébe, mintha kb az első évad második fele lenne. Próbálnak nagyon haladni a cselekménnyel, de a karaktereket nem építik annyira inkább egyhelyben toporognak. Néha, azt érzem, hogy maguk a karakterek sem tudják, hogy mit akarnak, Maxet feléleszteni vagy csak az alienekkel kísérletezni. A legkiemelkedőbb karakter Isobel és Michael ők elevenek legalább és vannak céljaik. Egyébként Isobel erejének növekedésére kívancsi vagyok. Noah miatt lett ilyen vagy igaz, hogy szinte isteni hatalmuk lehet, amit belengettek. Szerintem Noah visszatér még valahogyan, nem hiába vezette rá Max-et arra, hogy szuper nagy hatalma van.
Egyenlőre nézős, csak ne rontsák el a sok tini hülyeséggel.

krigin - 2020. 04. 07. 20:07

Egyetértek a hajszál tépéssel, az első évadot nagyon szerettem, de ez? Ez valami förtelem, szerelmi vonaglások, Rosa is unszimpi és lassan Liz is az lesz, uncsi monológok és még Max is alig van :(
Nem adom azért fel, remélem lassan felpörög a szezon mert jelenleg ez a 0-val egyenlő ami itt folyik.
Lehet kaszálnom kellene, de még él bennem az első évad emléke, remélem nem kell meglépnem a szezon közben.
Maxet pedig kérem vissza (rendesen), eléggé meglátszik a hiánya.

Alterego9 - 2020. 04. 07. 21:49

A ma leadott negyedik részből ez az idézet remekül összefoglalja:

– “Did I just wake up in a YA novel?”
– “Trust me, with our history, you csn fill a whole series”.

Ela1010 - 2020. 04. 07. 21:52

En az elso evadot is ugy szenvedtem vegig,de nem adtam fel.Remeltem, hogy a masodik evad jobb lesz, de inkabb el se kezdem nezni.Maxon es Michaelon kivul az osszes szinesz idegesit,de Liz a legjobban.Inkabb ujranezem a 20 evvel ezelotti sorozatot, az meg mindig jobb mint ez.

kis_zsú - 2020. 04. 07. 22:41

Az eredeti sorozat sokkal jobb volt. Örültem, hogy Jason Behr, aki anno játszotta Max-et feltűnt benne, jó lenne több részben is látni. :)

Nekem amúgy most az jutott eszembe, hogy ugye valami körömlakk lemosót vagy mittomén már, hogy mit szoktak inni, azt miért nem öntik át rendes üvegbe? 😂

Max-et várom, hogy már többet szerepeljen, mert karakterileg, színészileg ő a kedvencem, talán még Michael. Isobel pedig tényleg nagyon ripacs… pedig az igazi anyja, Christine Baranski nem az.

hamupipacs - 2020. 05. 06. 10:48

Hetiben nézem és minden hibája ellenére mindig visszatérek, hogy megnézzem.
Talán annyit, hogy Isobel az első évadban nagyon, nagyon idegesített. Viszont sokat javult a színészi játék a második évadra. Kis_zsú említette, én magamtól nem jöttem rá a kedves mamára (aki egyébént egyik kedvencem). Utána már jobban figyeltem, és látható volt a gesztusokban az örökség. Nem hasonlíthatóak egymáshoz sok minden miatt. Inkább a genetika búvik elő.
Míg a tavalyi évadban a hajamat téptem a nagybetűs labor miatt, meg a tudományos katyvasz miatt, addig mára már a szemöldökömet sem emelem meg egy kisvárosi kórházban történő donorszerv növesztésén:-)
Aki Max-et hiányolta, annak talán annyi biztatás, hogy nem ment a levesbe a karakter.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz