login |

Harley Quinn: kezdett a 2. évad

2020. 04. 08. 17:50 - Írta: Necridus

1 hozzászólás | kategória: animáció, kritika,

Alig egy hónapja köszönt le az első évad, már meg is érkezett a Harley Quinn-sorozat következő etapjának első része.

A történet ugyan sokat haladt, új szál(ak)at kezdtek el felvezetni, de a stílusa nem igen változott a szériának, ami az alapból két évados berendelésnek köszönhető. A változatlanság van, akinek továbbra is a nemnézős kategóriába sorolja a sorozatot, azonban nekem ez csak pozitívum.

Továbbra is kellően brutális a sorozat, de tökösebb lett (ennek bizonyítéka, hogy elég nagy gonoszt kinyírtak rögtön az első részben), ráadásul a humora sem változott. Ugyanúgy nagyon erős a mellékkarakterek jelleméből származtatott poénáradat. Lényegében a stílusa nem is változott, azt leszámítva, hogy egy kicsit egyszerű lett a káromkodás.

Eddig elég sokféle volt, ami nem tűnt csak “felnőttesítő” fuck-olásnak, most viszont a motherfucker-nél leragadtunk, ami egy idő után sok volt. De ezt leszámítva tényleg továbbra is ugyanolyan, mint eddig.

A tovább mögött spoileresen folytatom.

Ami a történetet illeti, sokat ugrándozunk az időben. Először egy hét telik el a tavalyi évadzáró óta, ami majd három, végül hónapok, amikkel elérünk az évad további történetének kezdetéhez. A (rengeteg) alapozást követően felvázolták, amint Gotham, miután az anarchia (mármint nem a szupergonosz, ő nem jelent meg) eluralta az utcákat a Joker bukása után, a maradék nagy gonoszok felbontották maguk között a várost úgy, hogy Harley a legrosszabbat kapja.

Így főhősünk (főgonoszunk?), Harley már nem a Joker barátnője címet kell, hogy levetesse, hiszen azt már elérte, hanem ki kell küzdeni a tiszteletet, amit megérdemelne, ezért meg akarja dönteni az összes gonosz uralmát. Remélem, ezzel nem repetitív fejvadászos történetek következnek, lesz valami izgalmasabb csavar, mert nagyon csalódást keltő lenne ugyanazt végignézni csak más és más ellenségek ellen.

Az évadzárós írásomban Harley karakterét tartottam egyetlen negatívumnak, hiszen nem érződött korántsem olyan zakkantnak, mint amennyire illene a karakter külsejéhez, múltjához. Szerencsére most változtattak ezen egy kicsit, amint látszik a lentebb lévő képen is. Na ez már az őrültebb Harley, akire vágytam. De ettől még igenis értelmes személyiség, nem csak vakon harcol, hanem tervei vannak.

Batman pedig úgy tűnik, nem hiányozna az évadból, a jelenlétét egyelőre nem értem, mert csak elveszi a fókuszt Quinntől az elszeparált szálán, de korai ezt még kijelenteni és előre utálkozni emiatt. Meglátjuk, mit kezdenek vele.

1 hozzászólás Ne habozz!

wondorog - 2020. 04. 08. 20:07

Jó volt, jó volt Pingvin halálával meg is leptek, bár ez a rész nálam inkább drámázósabbnak tűnt (pedig utólag belegondolva nem is annyira), hiányoltam az elvetemült és meta poénokat, amiért az 1. évad legtöbb részét imádtam. Bár gondolom erre is lesz példa bőven, itt csak meg akarták alapozni a No Man’s Land sztoriszálat, a Gotham záróévada után (ugyanez a sztori), kíváncsi leszek itt milyen irányba megy el a történet, főként, hogy 2 elég különböző sorozatról beszélünk.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz