login |

Pilot-mustra: The Big Show Show – 1×01

2020. 04. 09. 15:50 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Ugh. I hate kids from Orlando. They got that Disney stink on ’em.

A Netflix új, többkamerás, azaz élő közönség előtt felvett komédiát indított Big Show és a családja címmel, mely alapból úgy tűnhet, hogy annyira nem vág a platform zsánerébe (nem véletlen, hogy az Amazon vagy a Hulu nem is próbálkozik hasonlóval), pont úgy, mint az epizodikus krimi (The Good Cop, szipp!), azonban mivel nem eléggé családi (ifjúsági?) a megközelítés, így elférhet a többi műfajtárs mellett.

A különbség az olyanokhoz képest, mint az Alexa & Katie, a No Good Nick, a Team Kaylie vagy a The Expanding Universe of Ashley Garcia, hogy ennek nem egy tini(lány) a főszereplője, hanem egy apuka – akinek egyébként van három tinilánya. Az az apuka pedig nem más, mint egy nagydarab, 213 centis pankrátor, Big Show, aki kvázi sajátmagát alakíthatja a sorozatban.

THE BIG SHOW SHOW – 1×01 – 4/10

Klasszikus családi felállást kapunk, apu, anyu (aki a 160 centis Allison Munn, a That ’70s Show-ból) és két gyerek, akikhez beköltözik egy harmadik, idősebb tinilány, aki Apu előző házasságából van. Így pedig kapunk egy… még mindig klasszikus családi felállást, amiben nem hiszem, hogy csavart jelentene ez az új körülmény, még akkor sem, ha nem gondmentes a beilleszkedés. Új a környezet, új a család, új az iskola (az is helyszín!), nyilván az újonnan érkezőnek még szoknia kell a dinamikákat, de nem érzem, hogy annyira más lenne így az alapfelállás

A The Big Show Show elég tipikus poénokkal operál, legalábbis a pilotban naná, hogy sokszor arra építenek, hogy a főhős nagy meg erős, ezért  embereket emelget, meg falra felakaszt, dolgokat szétcsap, ha pedig elesik, akkor nagyon nagyot esik. És az vesse a készítőkre az első követ, aki nem ebbe az irányba indulna el, mert ha egy ilyen sorozatba vág az ember, vagy mondjuk Big Show-rajongó, akkor el is várja ezeket a poénokat. (Bár arra kíváncsi vagyok, hogy az utolsó részben is az ilyenek lesznek-e többségben.)

A Netflix fent említett ifjúsági sorozataira, meg egyébként is a műfajra azért (a minimum minimális) mélyítés is jellemző, és a The Big Show Show sincs híján az érzelmi komponensnek, legalábbis az első részben a hazaköltöző lány honvágya, illetve bánata kap némi időt (meg az is, hogy szeressük egymást gyerekek), de mivel a végén megoldódni látszik (természetesen) ez a probléma, így nem tudom, hogy a folytatásban mennyire lesz jelen.

És nem is fogom megtudni, mert bár főleg az új komédiáknak azért szokásom két résznyi esélyt adni, itt ez elég esélytelennek tűnik a részemről. És nem azért, mert értékelhetetlen lett volna, amit láttam, hanem egyszerűen látszólag annyira jól definiálta magát a sorozat már az első résszel, hogy pontosan tudom (vagyis tudni vélem), hogy mire, milyen stílusra számíthatok a folytatásban. és azt is tudom, hogy ez egy kicsit sem érdekel, hiszen annyi minden más sokkal jobb komédiát tudnék nézni helyette,

Az az igazság, hogy a The Big Show Show-t nem nagyon tudom bántani olyan szempontból, hogy nálam fiatalabb korosztálynak íródott, így közel sem annyira szofisztikált, mint egy felnőtteknek szóló, többkamerás családi komédia, és ez már csak azért is sokat jelent, mert azok sem szoktak annyira szofisztikáltak lenni. De az, hogy nem utáltam, még véletlenül sem pozitívum, egész egyszerűen az efféle semmilyenségek (el lehet nézni, de minek?) nem nagyon kötnek le.

Azért nyilván szórakoztatja az embert valamilyen szinten, ez tény, és az dettó pozitív, hogy kellemesen szívet melengető és cinizmusmentes, így a fapofám ellenére egy fokkal magasabbra értékelném, mint egy felnőttesebb, CBS-szitkomot.

De pont ezért, másnak meg simán jó lehet “egynek elmegy”-kategóriás sorozatként, aki szereti Big Show-t (számomra nem volt természetes, túl darálós a stílusa, ahogy a legkisebb lánynak is), az megnézheti, hogy vicceskedik, és lehet, hogy a fiatalabbaknak is imponálni fog egy ilyen nagy ember a képernyőn, miközben időnként jót mulatnak egy-egy valóban vicces momentumon. De mondom, tényleg olyan szemmel kell nézni, hogy a célközönség életkora itt alacsonyabb, nem véletlen, hogy a trailer is a Netflix Futures YouTube-csatornára került fel, nem a fő channel-re.

2 hozzászólás Ne habozz!

Dexter Morgan - 2020. 04. 06. 21:29

Ma bindzseltem a dolgot. Nem korszakalkotó, de szórakoztató, és a gyerekek nagyon jók. Allison Munn is megjárja, és Big Show is egészen használhatóan működik. Ha nem lenne karanténbuli, lehet, hogy eszembe nem jutott volna megnézni, de nem bántam meg.

Mom - 2020. 04. 09. 18:15

Az első részt megnéztem, a többit passzolom. De rossznak semmiképpen sem rossz, csak annyira nem kötött le. Szerintem simán beillene bármelyik országos csatorna szitkom-felhozatalába, én legalábbis nem mondanám meg, hogy ez miben más. Ezt most pozitívumként írom, mert ha valaki azokat szereti, akkor ezt is simán szeretheti. És mivel nagysikerű sorozatokat amúgy vásárolnak a műfajból, nekem belefér, hogy sajáttal is próbálkozzanak.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz