login |

Pilot: The Iliza Shlesinger Sketch Show – 1×01

2020. 04. 10. 16:20 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Bár olykor bejött, de korábban azt hittem, hogy a szkeccsomédia műfaját nem nekem találták ki, a Netflix első próbálkozásainak sem nagyon lettem rajongója, bár a W/ Bob & David-et azt hiszem, végignéztem, és a The Characters-szel is haladtam egy keveset. Azonban jött az I Think You Should Leve with Tim Robinson meg az Alternatino with Arturo Castro (sőt, sok évvel később a Key & Peele-re is rákattantam), és máris magamra cáfolta, még akkor is, ha az HBO-s A Black Lady Sketch Show nem lett a kedvencem.

Szóval alapvetően jó hátszéllel érkezett Iliza Shlesinger új szekccssorozata, az Iliza Shlesinger szkeccsműsora (hülye magyar cím, mert itthon a ‘show’ még mindig nem ‘sorozat’), főleg, hogy Shlesinger stílusát amúgy is kedvelem (sajnos a budapesti fellépése elmaradt), legalábbis azt hittem, hiszen akkor ismertem meg, amikor feltűnt az NBC-s komikuskereső realityversenyében, azonban a Freeform-os talkshow-szerűsége eléggé besült nálam. És sajnos ez a szériája is.

THE ILIZA SHLESINGER SHOW – 1×01 – 3/10

Vagyis helyesbítek, a pilotja. Vagyis helyesbítek, a pilot második fele. Nyilván nem lehet ítélni egy szkeccssorozat kapcsán csak az első részből, azaz a szezon 30 jelenetéből 5-6-ot látva, az 1×01 utolsó szkeccsei annyira lehúzták nálam az összképet, hogy nem is nagyon akartam folytatni a sorozatot, valahogy úgy éreztem, hogy pontosan tudom, mire számíthatok tőle, és ezért nem éri meg.

Pedig nem kezdődött rosszul a pilot, bár nem hengereltek a jelenetek, de kellően jópofák voltak, mind az átívelő szálként futó csajos Jackass (ami ugyan egypoénos, de jól ki lett játszva), mind az edzőtermes-tornás, mind pedig bro csajos, és a felhívásossal meg a filmelőzetessel sem volt gond, egy 6/10-es átlagszintet megütöttek. Ami azonban utána jött, az totális mélypont volt, mind a gyümölcsköpködős értekezletes, de a repülőgépes végképp – a jó pontok nem voltak olyan magasak, de a mélypontok legalább elég mélyek lettek. (Egyiknek sem az alapkoncepciója zavart, csak az, hogy a szitu első kijátszása után ugyanazt láttam még vagy tízszer, és nem kerültünk előrébb. A színészt lehet, hogy vicces volt nézni, ahogy idióta, de minden más egy helyben toporgott.)

Ezek után a második részből már csak két jelenet ment le, a true crime-os nem volt rossz (az ötlet tényleg poén), de krumpliszalagozós megint abba a kategóriába tartozott, mint az első végén a repülős: mivel nem tudtam semmilyen szinten poénként értelmezni, ezért csak untatott az, hogy még ötször végig kellett néznem az alappoént.

Az a gond a sorozattal, hogy nem nagyon éreztem rá a stílusára (ha van neki), túl eklektikus volt (még az olykor jópofa harsányság sem állandó), és bár tudom, hogy a szkeccsműfaja annak a bizonyos egyetlen poénnak a túlhúzásáról szól sokszor, itt nem nagyon éreztem azt, hogy építenek az előző poénra, amikor egy jelenetben ötször vagy tízszer ellőtték ugyanazt, akkor nem volt eszkalálódás, inkább csak stagnálás. És ez a 2-3. perc végére már elég zavaró.

Szóval a fentiek azzal egyenlőek, hogy a sorozat is felejtős lett számomra, pedig tényleg poén volt némelyik jelenet nemi szerepcserés megközelítése, és nyilván az erős női hang is ad hozzá pluszt. (Azt pedig mindenki eldönti magának, hogy a kevés ismert arc plusz vagy mínusz. Legalább nem telepednek rá a jelenetekre?)

Természetesen ettől még a folytatásban lehetnek szuper jelenetek, ha valakinek van kedvence, annak szívesen esélyt adok. A Netflix egyelőre kettőt tett szabadon elérhetővé a YouTube-on: a pilot kiskutyás-énekeses dokufilmes kamuelőzetesét, illetve az 1×04-ből egy társasjátékosat, amit most meg is nézek. (UPDATE: Megnéztem. Háát, ez megint csak kevés ideig volt vicces.)

3 hozzászólás Ne habozz!

Szkifi - 2020. 04. 01. 13:07

Első két részt megnéztem és az alapján a jobbak közül való. Az első rész utolsója pl pont nagyon nem jött be, de a többin azért lehetett nevetni.

Woli - 2020. 04. 10. 16:46

Kb minden munkáját megnéztem netflixen, de ettől felállt a nemlétező szőr a hátamon 🤣

len90 - 2020. 04. 10. 16:49

Igazából nálam Iliza stílusa nagyon hit vagy miss. 4 Netflix special-je közül 2-t végig nevettem, 1 elment, 1 pedig vállalhatatlanul rossz volt, de tényleg annyira, hogy seconder szégyenérzetem volt amikr néztem. Ebbe belekezdtem, de őszintén elaludtam már az első részen (mentségére legyen mondva este ágyban fekve néztem) és egyelőre nincs betervezve a folytatás, amire emlékszem belőle annyira nem fogott meg…

A budapesti fellépésére nekem vannak jegyeim, tudtommal azok nem maradnak csak el halasztódnak, legalábbis a Facebook event legutóbb még ezt az üzenetet küldte…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz