login |

Survivor – 40×10: Most chaotic day ever

2020. 04. 10. 20:00 - Írta: winnie

13 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

I hate them to death.

Igen, kábé ilyennek képzelem el a Survivor-t, ilyen lehet játékosként. Azonban, ha ilyen, akkor miben is jó annyira egy végső győztes?

Azért valljuk meg, hogy bármennyire is kaotikus a játék, bármennyire is a nagy fenyegetésekre céloznak mostanában, elég sok mindenki került már idén célkeresztbe, mégis vannak olyanok, akikre nem nagyon vetül a kiszavazás árnyéka. A kérdés, hogy mindez csupán vágás kérdése, azaz nem akarják rájuk fordítani a készítők a figyelmet, vagy esetleg amikor szóba kerültek, az nem vezetett sehova, így úgy tűnhet nekünk, mintha immúnisak lennének, vagy valóban totál radar alatt vannak?

Akárhogy is, hiszem, hogy az ilyesmire idővel mindenki felfigyel, és akkor jönnek azok a kijelentések, miszerint X vagy Y a játéknak ebben a részében jó (fizikai vagy szoc. fenyegetés), és akkor hirtelen az egyik percről a másikra kiszavazzák. Nem? A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Adam esett ki.

Of course, of course, of course, of course, of course…

Neurózis, üldözési mánia, akármi, Adam nem bírta tovább a bennmaradást, leépült és kicsapták. Persze nem azért, mert leépült. Az az igazság, hogy én hajlamos vagyok elfelejteni totál a korábbi szezonokat, és most rögtön az volt bennem, hogy volt képes anno Adam nyerni? Vagy akkor fel sem merült, hogy más rá szavazzon, így nem kellett idegeskednie? Úgy érezte, hogy nincs helye a győztesek között, így esélytelen volt a hidegvér számára?

Persze az vesse rá az első követ, aki szerint nem volt jogos a félelme, bár lehet, hogy ha nyugodtabb, akkor megúszhatta volna. Az pedig a sors furcsa fintora, hogy neki tulajdonították a Ben + Sarah-kommentet, holott ő csak egy kérdésre válaszolt. A stigma azonban rá került.

Persze lehet, hogy annak a káosznak nem nagyon volt értelme, ami zajlott (és ami látványos volt) a nevek ide-oda dobálásával, hiszen végül mégiscsak Adam és Nick kapta a sok szavazatot, a tribal-ös sugdolózást pedig végképp nem tudtam mire vélni, gőzöm sincs, hogy ki és miért kezdte el, és hogy mi lett volna az eredeti terv, ha ennyire muszáj volt lezsírozni. (Cserébe az azért mulatságos volt, amikor Adam rákérdezett a dolgokra, hogy akkor most mi van – mint ahogy persze az idolfeszegetése is.)

Ha már úgy is csak Adam-ről írok, akkor valaki említette, hogy eléggé dominálta az interjúkat. Tényleg így volt? Elég jó alany volt, az biztos. És vajon ki lehet az, aki a legkevesebb megszólalási lehetőséget kapja?

Mi volt még? Nick megúszta, Sarah felajánlotta a nyereményét Nick-nek (aminek nem tudom, van-e értelme, mert akármi a szándéka, senki nem fogja jóbarátinak gondolni, mindenki mögöttesnek véli), Parvati-ék nem felejtik el a korábbi évadokat és idolt találtak, amit Michele-nek passzoltak le 4 tokenért, és… ennyi? Mármint azon kívül, hogy Tony még mindig totális biztonságban van.

    

13 hozzászólás Ne habozz!

wondorog - 2020. 04. 10. 20:49

Egyre nehezebb számomra ez az évad, mert akiket kedvelek azok az EoE-n vannak, jelenleg a főszigetesek közül egyedül talán Tonynak tudnék szurkolni, de ő nem kap elég játék időt, inkább csak comic relief momentumokat.
Játékosonként:
– Tony: alapból talán a legérdekesebb, de egyelőre inkább csak comic relief screentime-ot kap
– Sarah: még talán az ő játéka érdekes, de most bukhat a jó szíve miatt
– Jeremy: nem igazán emlékszem rá, mégis többet várok egyelőre tőle, amit kapok (korábban az évadban voltak pillanatai)
– Sophie: az ő évadára sem emlékszem, jelenleg elég under the radar kategória
– Nick: annó ő elég cut-throat módon játszott, a mai részben viszont előadta a legidegesítőbb dolgot, amit játékos tehet nálam, amikor besértődött, hogy esetleg őt valaki ki akarná szavazni
– Michelle: hozzá fűztem reményeket, de utóbbi időkben nem remekel
– Ben: na ő kifejezetten irritál, elhiszi, hogy erős játékos, de kb. semmit sem csinál csak jól pozicionál, nálam totál esélytelen
– Tyson: nem emlékszem, hogy a győztes évadát láttam volna-e, szerintem pont a kimaradt 7-8 évad között lehetett, amikkel le vagyok maradva, viszont benne sem látok nagy potenciált győzni

Ha lehetne, simán néznék egy spin-offot az EoE-ről, a Parv-Rob-Ethan-Amber kvartettet imádom (főleg az első 2 miatt, pedig Rob egy idő után nálam unalmassá vált, hogy állandó visszatérő volt, mégis szórakoztató).
Egy kivágott jelenet:
https://www.youtube.com/watch?v=ch8Cp4xmm5I
Soha nem fogom megérteni az amerikaiak mogyoróvaj őrületét, de ez a jelenet akkor is iszonyat feelgood.

Érdekesség: néztem tegnap egy Probst interjút a részről, nagyon vicces, hogy Adam már napok óta kereste a “live idolt” a TC-ökön. Konkrétan 1 v. 2 része szavazásnál volt egy jelenet Adamről, amikor bohóckodott az urnával, mintha nem tudta volna visszarakni a tetejét, közben az interjúban kiderült, hogy akkor is idolt keresett. Sőt az egyik producer észre is vette, hogy Adam szemez a “pódiummal”, meg is jegyezte Probstnak és később mekkora show lett belőle (amikor Adam bejelentette a rész elején, végig ezt vártam, hogy mi lesz ebből).

wondorog - 2020. 04. 10. 20:51

+ hopsz, Denise kimaradt, csak most annyira nem volt a részben, hirtelen elfelejtkeztem róla. Na ha ő egy darabig meghúzódik, és a többiek szépen elkezdik kilőni magát, még elég esélyes lehet a végjátékra.

Enzo - 2020. 04. 10. 21:24

40×09(10)

EoE:
Parvati és Danni milyen okosan rájött, hogy a “step back and assess” clue Aubry-ra utal, és így találtak is egy újfajta előnyt: 50/50 coin! (WTF) Némileg pofátlan módon 4 tokent kértek érte Michele-től, aki a szerencsesüti üzeneteinek hatására meg is vette. (Pedig mekkora show lett volna, ha a szerencsesütiben van a clue :DD) Remélem, kell használnia majd Michele-nek az érmét, micsoda dráma lenne :D Ja és milyen jófej volt a két csaj, hogy elmondták a többieknek – erről jut eszembe, hogy vajon Tyson megette az összes mogyoróvaját, mielőtt visszakerült?

Reward (kínai kajáért, lol):
Furcsa volt, hogy úgy választották a csapatokat, hogy lett egy csak fiúcsapat. Örültem, hogy a csajok nyerték végül, Sarah meg milyen jófej, hogy felajánlja a szülinapos Nicknek a helyét :) Ennek ellenére mindenki rögtön elkezdte ezért fúrni, ami nekem kicsit visszatetsző volt (pláne hogy még Nick is) – persze, valamennyire game move, de akkor is, egy ilyen jócselekedetért ne akarjuk már egyből a fejét venni valakinek.

Immunity:
Szokásos embert próbáló kitartós fajta, bár a legfelső részén állni a platformnak már nem is annyira kényelmetlen lehet, inkább nehéz egyensúlyozni a szél+víz miatt…meg persze mert addigra már mennyit kibírt az ember. Mantrázós Kim meg is nyerte Kung-Fu Ben ellen, csak hogy ne felejtsük el, hogy ő is játékban van.

És aztán elszabadult a pokol.
Nick random bedobta, hogy Tyson nevét hallotta Sophie-tól. Namármost, ha ezt minden alap nélkül csak így kitalálta…hát, az olyan húzás, mint a horrorfilmekben a jumpscare – működik, de annyira “olcsó” és aljas húzás, hogy nem tudom értékelni. A Sophie-célpontból Sarah lett, Nickből pedig Adam, aztán meg szerencsére teljes káosszá alakult az egész, amit rendkívül szórakoztató volt nézni (highlights: Ben felkérdezi Adamet, Jeremy reakcióarca úgy kb mindenre) …
…és tribalon is persze beszélgetés meg veszekedés formájában folytatódott a dolog.
Ilyenkor amúgy megfigyeltem, hogy hajlamosak a népek azt kiszavazni, aki a leghangosabban veszekszik / legtöbbet beszél. Ez most sem volt másképp, Adam ment az EoE-re, de előtte még szerintem a szezon egyik legemlékezetesebb momentumát szolgáltatta, amikor az epizód elején belebegtetett elméletét (miszerint Jeff pódiumán egy idol van elrejtve) próbálta igazolni… hát, kevés sikerrel, de annál nagyobb szórakoztatás-faktorral :D
A fire tokenje pedig Denise-é, just for the record.

@wondorog: köszi az extra klipet, tényleg nagyon imádnivaló :)

Edete - 2020. 04. 10. 23:50

Nekem a mai rész kapcsán főleg az tűnt fel, hogy mennyire nincsen most semmi kőbe vésve. Mármint nem szövetség szinten (úgy sem) hanem úgy általában célpont szinten. Miután kidobták a régi nagy célpontokat, most úgy érzem valahogy mindenki kifogyott a hosszú távú stratégiából. Senki sincs igazán pole pozícióban, mert senki sem gondolkodik igazán előre.

Sarah nagy hibát követett el ezzel az idióta jó szívű gesztussal. Ez nem az a játék ahol ilyen dolog büntetlenül belefér. Ez után sajnos nehezen hiszem hogy nyerhetne.

“vajon Tyson megette az összes mogyoróvaját, mielőtt visszakerült?”
– Van egy kimaradt jelenet amiből kiderül hogy igen. Bár elvileg elosztotta 1 napra. Vagy lehet kettőre is.

Thomas - 2020. 04. 11. 11:37

Ez a rész tökéletesen bemutatta, miért nem szeretem most a Survivort. Az egész kezd egy rulettkerékre hasonlítani, egy random vagdalkozás. Olyan, hogy szövetség, már nem létezik, ahogy el is hangzott, ez már egyéni játék lett. Mond valaki egy nevet, aztán toborozza hozzá az embereket, aztán egy másik épp az ő nevét mondja, vagy egy harmadikat, és ahhoz toboroz. Aztán megáll valahol a rulettgolyó, mert… ki tudja?

Az viszont tényleg egy zseniális pillanat volt, ahogy Adam próbálta leszedni az idolnak tűnő díszt az emelvényről, Jeff meg faarccal nézte, mintha a világ legtermészetesebb dolga lett volna:) De így már érthetőbb, ha egy stábtag említette neki, hogy nagyon nézte. Ezek után tutira megjátsszák egy későbbi évadban a tribalon megtalálható idolt:)

Az is tetszett, hogy Parv és Danni ésszel legyőzték a többieket, gondolkoztak, nem csak random keresgéltek. A 4 token tényleg nem is enyhe túlzásnak tűnik egy ilyen “hibásan működő” idolért, de annak örülök, hogy Parv meg tudja majd venni az összes előnyt a 2. visszajutós challenge-re, már ha ugyanúgy fog működni, mint az első. De jól megszívja a mogyoróvajat, ha mondjuk most már 2 token lesz egy előny és emiatt csak egyet tud venni. (Mondjuk azt sem tudom, hogy a mogyoróvaj ára nem ment-e fel, az extra videóban sem volt róla szó, hogy mennyit költött rá.) Na mindegy, van még idő, találni kell még és akkor nincs probléma:)

És igen, akkor Denise kapott 1 tokent Adamtől, meg korábban egyet Dannitől, így szerintem már 3 van neki, Michele meg lenullázódott.

Thomas - 2020. 04. 11. 11:43

És amúgy micsoda szerencse, hogy az előző részben Wendellt szavazták ki, mert különben nem kapta volna viszsa Michele a tokenjét és nem tudta volna megvenni az idolt, és Parv semmit sem kap! Vagy hogy működik ez? Ha nincs 4 tokenje, akkor visszaüzenhet, hogy ad érte 3-at, és ha Parv elfogadja, akkor oké? Vagy ilyenkor bukja az egészet? Azért ez kicsit igazságtalan lenne.

El Diablo - 2020. 04. 11. 12:10

Annyira vártam, hogy Adamnak sikerül lefeszegetnie a dekorációt a pultról és átadja Jeffnek, aki erre azt mondja: „This is an immunity idol!” Epic lett volna!

quatro quatro - 2020. 04. 11. 21:53

Érdekes rész volt.
Az epic move miatt nem sajnáltam volna, ha bejön Adam immunity találása: nincs vesztenivalója megpróbálta szerintem ez tökös, nekem imponál.
De mivel nem az lett, a rész alapján az lett volna az egyetlen esélye, ha továbbra is idegestő hisztis gyerekként viselkedik és talán valakinek elpattan az agya.

Padrinaggio - 2020. 04. 12. 17:03

Jó rész volt. Ha jól rémlik eddig egyedül Ben neve nem merült fel az eddigi részek alapján a kiszavazásnál.

Enzo - 2020. 04. 14. 14:50

@Edete #mogyoróvaj: köszi az infót :D

meg az Adam-féle live idol keresős háttérinfók is marha jók :D

@Thomas:
“micsoda szerencse, hogy az előző részben Wendellt szavazták ki”
hát de Wendell odaért az EoE-re, akár el is mondhatta a többieknek, hogy Michele-nek adta a tokent, és így 4 van neki… meg nem értem, amit írsz, hát ha Michele-nek most csak 3 tokenje lett volna, akkor Parvati 3-at kér a coinért, és semmi se változik. (hogy alkudozhat-e, azt nem tudom, jó kérdés, de konkrétan beszélték, hogy neki 4 van, tehát tudták)

DannyTheDog - 2020. 04. 16. 17:35

hú, na ez most minden idők egyik tribalja volt!

Thomas - 2020. 04. 17. 10:44

Enzo: De azt mondom, hogy ha nem esik ki Wendell, és Parv azt feltételezi, hogy Michele-nek 4 tokenje van (mert tőle kapott 3-at + 1 saját, de azt nem tudta, hogy egyet átadott neki), és annyit kér érte, akkor nem tudja megvenni. Szóval vagy nem kap semmit, vagy ha lehet, akkor ajánl érte hármat, ez lenne érdekes, hogy ilyenkor mi van.

Enzo - 2020. 04. 17. 11:47

Jaaa, oké, hogy a Michele->Wendell tokenátadásról nem tudott Parvati, az jogos.

Már nagyon várom az új posztot, meg is írtam a kommentet, epic tribal volt :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz