login |

Pilot: Keizersvrouwen / Women of the Night

2020. 04. 11. 16:30 - Írta: human

3 hozzászólás | kategória: Európa is létezik, kritika, pilot-mustra, ,

Amikor azt hiszed, hogy rendben, ezt a témát nem lehet elrontani, nők az éjszakában, ebből lehet bármi, csak nem unalom. Erre unalom lesz. A pár hete már a Netflixen is elérhető holland, de nem saját, tavaly tévében sugárzott sorozatról van szó, ami itthon A Keizer lányok címen fut.

Amúgy lehet, hogy már annak is gyanúsnak kellett volna lennie, hogy nem lehet olyan gyorsan összefoglalni az alapjait. Mert fogtak egy Micsoda nő!-s alaphelyzetet, amiben egy PR-szakember összejött egy eszkorttal, aki ezért hátrahagyta az eddigi életét. A férfi a városházán dolgozik, szóval egyrészt innen is problémák lesznek, ha esetleg kiderül a múlt, és a férfi munkája is előtérben van.

De közben még egy bűnszövetkezet-lebuktatós fő szál is van, tele karakterekkel, informátorokkal, árulással. Sőt, még a nő is visszavágyik az éjszakai életbe, csak most madam-ként, a lányok futtatójaként. És közben az eszkortok vonalán is építettek karaktereket. Ja és még lánya is van a főszereplőnek, akivel nem jó a kapcsolata.

Mi az igazi fókusz itt, és miért? Erre lehet nem tudna válaszolni a sorozat készítője. Nyilván túlzok, valószínűleg tudna, viszont nézőként a “mit akart mondani?” és a “hogyan mondja?” teljesen különböző dolgok, és itt utóbbi a baj.

Azt még nem is említettem, hogy a pilotban egy gyilkosság indítja a szálakat. Vagyis a nő vágyakozása, azonban egy gyilkosság mindent megváltoztat. És rendben, látszik mi-merre vezet, hiszen összeérnek a végére a szálak valószínűleg, de sajnos csak ránk öntötték az egészet, hátha elkap minket, közben meg olyan, mintha 3 sorozatötletet összevontak volna.

Igazából a Women of the Night-ra az a jellemző, hogy nincs markáns hangja, nem köteleződik el sehol, minden jelenet vanília (a pisztácia elfogyott?). Mindezt úgy, hogy az éjszakai életnek a vonzását be sem mutatják. Mármint komolyan el kell gondolkoznom, hogy a nő miért vágyik vissza, azon kívül, hogy most talán hatalmi pozícióba kerülne ott, ahol korábban megalázták. De valójában ez sem igazi, erre neki is rá kell majd döbbennie, a pénz nem nála van.

A fókusz hiányával az is probléma, hogy még ha érdekelne is valamelyik téma jobban, egyrészt nem kap időt a tényleges mélységre, másrészt ki kell várni, mire újra feltűnik. Ilyen szempontból érdekes színfolt amúgy, mármint azoknak akiket a sorozatkészítés érdekel, mert látszik milyen nehéz megugrani a hatalmas rutinos Amerikát. Kevés európai sorozatnak sikerül, és sajnos ennek nem.

Talán pont az is baj, hogy nem is “helyi” sorozatot csináltak, hanem próbáltak a nagyokból meríteni, viszont így nincs meg az a különleges hangnem, amivel más lenne. Nyilván lehet nemzetközi szériát csinálni Európában is, csak akkor jobban kellene igyekezni.

Ezt amúgy a színészekre is értem, bár lehet a vágás alájuk vág, de nagyon nem adnak át semmi érzelmet, és sokan kicsit karikatúrásan túljátsszák a szerepüket. Főleg a gengszterek oldalán, az éjszaka lányai nem annyira.

Nem gondoltam volna, hogy egy szex központúnak kinéző sorozaton ennyire lehet unatkozni, miközben nem ennek elérése a készítői cél. 5/10 mondjuk a pilot, de semmiképp sem több.

3 hozzászólás Ne habozz!

Hevero12 - 2020. 04. 12. 02:35

Megnéztem, mert szerettem volna szeretni, de;
A viszonylag szép és élvezhető képi világ ellenére az egész egy katyvasz lett.

Spoiler

Lulu, miért gyűlöli az anyját?
A nagymama motivációja sem tiszta.
Bibi és az, hogy miért maradt a csávónál?
Na és Michiel miért ragaszkodik ennyire egy nőhöz, aki mindig hazudik….

Mindegy is, gyenge lett sajnos. Pedig sokat vártam tőle.

Lindello - 2020. 04. 12. 09:42

Az előttem szóló kérdései nálam is felmerültek!
Azt hiszem a Homelandban voltak ilyen idegesítő kamaszok, mint ez a Lulu! Én tudom h ebben a korban harc van a világ ellen, de itt legalább egy halvány utalás lenne, hogy ennek a lánynak mi a baja!
Habár a főszereplő motivációi is teljesen érthetetlenek számomra! Az 5/10 tele van jóindulattal! Időpazarlás, szerintem.

Sigismundus - 2022. 02. 05. 18:46

A posztírónak és az előttem szólóknak mind igazuk van az első rész, és az azt követők nagy részéről. Nagyrészt unalmasan sikerült a témákat előadni, valóban, a motivációk nincsenek kibontva, nem voltak kedvelhető karakterek.

De !

Az utolsó két részben viszont megtáltosodott a sorozat. Egymás után, feszülten figyelve, néztem meg az utolsó kettőt, míg az előttük a 8 részt elég nehézkesen.

A motivációk nem lettek megmagyarázva, de legalább hirtelen izgalmas lett, akció, fordulat, feltámadás. Már önmagához képest.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz