login |

Pilot: Brews Brothers

2020. 04. 12. 15:50 - Írta: human

7 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Even your dog is daydrunk.

A Netflix pénteki premierje, a Brews Brothers – Sörfőzésben otthon most akkor újabb bizonyíték arra, hogy egy-egy tehetségesebb ember felhúz bármilyen írószobát? Vagyis azt akarom ebből kihozni, hogy a rendező és executive producer hiába a The League készítője és a Curb showrunnerje, ha itt az írás Greg Schaffer vállán nyugodott. Úgy tűnik, nem sokat gyúrt rá a csávó. Vagy csak a casting volt nulla?

A történet egy sörfőzéssel foglalkozó testvérpárról szól, akik eléggé különböznek egymástól (az egyik a sörözés társas aspektusát szereti, a másik arrogáns és sznob söralkotó művésznek tartja magát), de kényszerűségből mégis össze kell fogniuk, hogy felfuttassák maszek sörfőzdéjüket, amihez nyilván egy bár rész is tartozik, meg két alkalmazott, hogy végül 4 állandóbb szereplő legyen.

Igazából ebből simán lehetne egy jó komédia, nem? Piálás, testvéri rivalizálás, flashbackekben a gyerekkoruk, némi szexuális feszültség, persze nem egymás között. Rengeteg sitcom épül ilyesmire, csak nem sörfőzés körül, szóval nem a recept a baj, hanem minden más hozzávalók.

Nem csak az a baj amúgy, hogy a pozitívumokat hálóval kell kifogni, hanem hogy igazából mindennel gond van itt. Ritkán mondok ilyet, de ez a kezdés iszonyat nagy nulla volt, és nyilván még a rendezés sem húzza ki semmiből, hiszen a szokásos nullaköltségvetéses “leteszem a kamerát ide, csináljátok a jelenetet!”-megoldással csinálták.

Nyilván egy agyonimprovizált The League is ilyen, szóval az egész valahova az írásra és a castingra vezethető vissza, meg egy kicsit a vágásra. Mintha senki nem tudna improvizálni hülyeségeket, vagy amit megszül, annak egy része nem illene a jelenetekbe. Amin az sem segít, hogy a comedic timing katasztrófa végig, ez utóbbin húzhatott volna kicsit a vágó.

Egyszerűen nem akarom tovább húzni, sima 2/10 a két poénért amin elmosolyodtam, és ennyi. Olyan, mintha pár amatőr filmes bement volna egy kezdő improvba, ahol lefilmezte a feldobott brew-témát.

What’s a Xerox machine

7 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2020. 04. 10. 13:24

wow, hogy ez mennyire nem az én stílusom volt:) a pilot vége felé akadt pár mulattató dolog, de nagyon az 1/10-hez közelített nálam, totál fapofa. azért carmen flood aranyos.

nem hiszem, hogy megnézném a 2. részt.

de no para, nem az a fajta, amit mindenki szarnak fog látni, sőt. simán egyén humorpreferencia kérdése lesz. akinek bejön a stílus, az szeretni fogja, akinek meg a téma is (sosem ittam sört, so), annak meg pláne.

artschi - 2020. 04. 10. 19:48

Hát, van benne 1-2 undorító pillanat, de amúgy jó :DD

mondo - 2020. 04. 12. 00:06

A sörfőzés kemény munka, sör nélkül nem is nagyon lehet bírni.

Tetszett a Stella/Bud lightos jelenet, hasonlóan gondolom én is. :)

A pilot maga nem volt annyira jó, csak a téma miatt néztem. Olyan alánevetős fajta, alánevetés nélkül, szerencsére.

El-ahrairah - 2020. 04. 12. 17:47

Ritkán nyomok ki pilot részt ha már elkezdtem, de ennek sikerült elérnie.
Félelmetesen gyenge.
Mindenki egy hároméves kisgyerek szociális és/vagy szellemi szintjén van amin gondolom nevetni kéne, de belőlem csak a szekunder szégyenérzet buzgott fel.
A kiegészítésnek bedobott pisi/kuki/kaki tréfák sem dobtak sokat a színvonalon, de szerencsére még külön el is magyarázzák őket, hogy hátha csak azért nem nevetsz mert nem érted…

A felénél lelőttem, de mivel még volt a vacsorámból átkapcsoltam a big show showra, és még az is felüdülés volt ez után.

mondo - 2020. 04. 12. 21:23

Két epizód után:

Nem emiatt fog a hazai sörfogyasztó társadalom a kukoricás dobozos olcsóról elmozdulni a minőségibb sörök felé (nem szeretem a kézműves szót, ezért nem is használom), sőt néha kontraproduktívnak hat, bár kérdőjeles a sorozatot ihlető szándék is.
Nézzétek inkább Winkler Róbert hazai kisüzemis videóit, legtöbbször az is van ennyire szórakoztató, sőt…

Mersby - 2020. 04. 12. 23:48

Pedig a sörfőzés szónál elkezdtem örülni.

FrankLuck - 2020. 04. 19. 15:30

Neem, ez 6 percnél többet nem érdemel. A szakállas testvér biztosan nem színész (vagy ha igen, akkor tényleg bárki lehet az).

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz