login |

Fresh Off the Boat: vége a 6. évadnak. És a sorozatnak is.

2020. 04. 15. 15:50 - Írta: human

2 hozzászólás | kategória: 2019/20 finálék, kritika,

It’s our fault, we were too happy.

Végre vége? Lehet, hogy csak az ismert tények befolyásoltak, de rég éreztem egy sorozatfinálén ennyire azt, hogy a színészek némelyike nagyon örül a végének. Mondjuk ennek hatására Constance Wu kicsit össze is szedte magát az utolsó részekre?

A Fresh Off The Boat a The Goldbergs-szel ezerrel száguldó nosztalgiatrendre szállt fel anno a tévében. Egy ideig amúgy egész jó volt, akadt egy kis eredeti hangja, viszont az évek során eltértek az alapanyagtól, és Eddy élményeiből teljesen átfordították családi komédiába, viszont közben közepessé is tették valahogy.

You can’t be president if you lie. It’s un-American.

Persze továbbra is lehetett rajta mosolyogni, az utolsó két rész közben is felcsúszott az arcomra párszor, de szinte már a végső bástyán, a tajvani forráson is enyhítettek. Ott fontos a család, és igen, a helikopter anyaság sem meglepő, ami túlteljesítésbe kergeti a gyerekeket, de mégis, a problémák valahogy “tipikusak” voltak, átlag sitcomosak, bárkik lehettek volna a karakterek.

Persze általános igazságok maradtak a végére is, legyünk önmagunk, nem probléma ha máshogy dolgozzuk fel az érzéseinket, csak ne temessük el azokat, fontos a család, de valahogy semmibe sem mentek mélyebben. Mármint persze, komédia a sorozat, de hogy is mondjam, személyesebbek kellett volna legyenek ezek.

Nyilván a finálét feldobta az is, hogy flashback-eltek a korábbi időkre, jó volt a kölköket fiatalabban látni, de ez nosztalgiaception még viccesebb azért, hiszen arra nosztalgiázunk, hogy korábban miképp nosztalgiáztunk? És még csak a zenével sem húztak rá. Pár mosolyt elért, de díjazni mégsem tudnám.

Persze a befejezésre összehozták a szálakat, a gyerekek kirepülnek a családi fészekből lassan, nagy változás mindenki életében, lett volna miről beszélni a készítőknek, de mondom, nem sikerült túlzottan. Annyira lehúzni nem tudom a zárást, de semmi egyediség nem maradt a végére benne, így még ebből a szempontból is érhető a kasza.

Visszatérve a kezdésre, arra gondoltam, hogy tudjuk Constance Wu mennyire nem örült annak a tavalyi berendelésnek, hát most megnyugodhat, végre csinálhatja a filmjeit ezerrel. Viszont szerencsére tényleg odatette magát a befejezésnél kicsit. Vagy csak én láttam bele ezt?

2 hozzászólás Ne habozz!

lacus - 2020. 04. 16. 06:01

jonak jo volt de hiányoltam belöle Alison kér hogy nem volt bene az utolso részbe meg az utolso évadok ba és nem jöt ösze Emery vel ha jol tudom valoságon alapul a sorozat esetleg valaki nem tudja valoságba mi let Alison nal?

lacus - 2020. 04. 17. 16:46

vagyis hogy Nicole nem jött ödsze a Eddie vel

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz