login |

How To Get Away With Murder – 6×11: The Reckoning

2020. 04. 15. 20:15 - Írta: Necridus

2 hozzászólás | kategória: kritika,

Múlt héten elkezdtük a heti kibeszélőket a How To Get Away With Murder hatodik évadjának, vagyis a Killer Final Season-nek az utolsó hat részéről. A visszatérés lehetett volna jobb is, sokat ült le és pihent, mielőtt ismét felugrott volna és robbantott volna egyet.

Most viszont inkább kipihente magát, és csak aztán adott bele apait-anyait, ami alatt nyilván azt értem, hogy a rész második felében kezdte el csavargatni a történetet. Kiderült többek között a gyilkos kiléte is.

A tovább mögött máris spoileresen folytatom.

Szóval Bonnie haragszik Asherre, azért nem sajnálja? Hát jó. A többiek most kezdték el gyászolni? Oké, ezt már elfogadom, volt elég bajuk. Mi is volt még legutóbb probléma? Ja, Nate. Na hát ő továbbra is botrányos, mi több, most már egy igazi szemétláda is, ahogy mindenben Annalise-t okolja és ott tesz neki keresztbe, ahol akar. Még a végén kiderül, hogy nem is a Castillo-k a nagy ellenségek, hanem Nate.

Ha már Castillo-k, az ő száluk sincs még teljesen lezárva. És már csak 4 epizód maradt, ami alatt össze kell ütköztetniük Annalise-t az FBI-jal, a fiatalokkal és a Castillo-kkal. Ráadásul Laurelt is vissza kéne még valahogy hozni, és ennyi idő után szeretnénk látni azt is, milyen ügyvédeket nevelt a fiatalokból Annalise. Szóval rengeteg mindennek kell még történnie, mégis csak a nappaliban cseveg mindenki.

Annalise elfogatása után házi őrizetbe került, amiért hamisította a papírjait, amivel az FBI gyanúsította. Közben Connorék tudták, hogy ha vége ennek a pernek, ki fog derülni, hogy Annalise-t az összes eddigi gyilkosság elkövetésével is vádolják, amit nyilván az ő hamis tanúzásuk igazol. El is indultak a fogaskerekek az agyamban, hogy milyen jó szálat lehet felhúzni erre, ahol a fiatalok Annalise ellen küzdenek a bíróságon, hogy ne derüljön ki, mit tettek. Pár perc után sajnos ki is derült…

Viola Davis ’70-es évekbe öltözött karaktere egyébként most komolyabb elemzést kapott, gyakorlatilag minden korábbi bűnével számot akarnak vetni. Ehhez jött az anyukája vendégeskedni, aki mindig valami ilyesmi jelenetsorokat hoz magával. Körbejártuk a szexuális identitás témáját, amit kicsit későnek érzek már, ráadásul véteknek, menekülés közbeni cselekedetnek tudták be, amit nagyon furcsálltam.

Meg az álomjelenet, amiben folyamatosan egy babán akar segíteni, majd az anyja megmagyarázza, hogy az a baba valójában ő, és azért akar rajta segíteni, mert ő nem kapott olyan támogatást gyerekkorában? Huh, de erőltetett volt.

Szerencsére bekerült Tegan is a képbe, akivel baromi jól működnek együtt. Talán ez a rész volt ennek a karakternek a legjobbja, hiszen bemutatta, milyen jó barát, milyen jó ügyvéd, milyen erős nő és még poénos is volt, ahogy tepert Annalise anyjánál. Szerintem mind tudjuk, mi lesz Annalise és Tegan közt még a maradék pár részben.

Közben érkeztek a flashbackek Asher gyilkosságának éjszakájáról, ami kábé 20 perc, mégis két rész óta nézzük. De végre kiderült, hogy az FBI intézte el Ashert. De előtte Laurelre terelte Gabriel a gyanút, meg Chloe is bekerült a képbe. Sokat foglalkoztak eddig egyébként Asher halálával, de a korábban bemutatott Annalise temetéssel és Wes megjelenésével még semmit, amit furcsállok, hogy a főszereplő halála és egy rég halottnak hitt (és bizonyítottan halott) karakter visszatérése nem kap ekkora figyelmet. Talán majd most.

De már Gabriel is tudja, hogy nem Laurel tette, hanem az FBI-os hölgy, akinek köze van a Castillókhoz is. Hamar elmondta a többieknek, így a nagy titok, amihez a flashbackek társulnak, kiderült. Akkor most mi fogja kitölteni az visszaemlékezések helyét? Reméljük, hogy nem a nappalis beszélgetések, mert az előbb is írtam, mennyi mindent lehet még elmesélni.

Főleg úgy, hogy Annalise, Frank és Bonnie összefogtak, és bekeményítenek (én láttam rossz verziót, vagy tényleg a motherf… második felénél nem csak, hogy elnémult a sorozat egy pillanatra, de fekete is lett a képernyő? Én nagyot nevettem rajta). Végre. Tudjuk, milyen, amikor Annalise bekeményít, pláne ha ott van a könyörtelen Frank és az olykor meglepően szívtelen Bonnie.

Most megmutathatja Annalise nekünk, hogyan is ússzunk meg egy gyilkosságot. Más kérdés, hogy meg is fogja-e, mert korábbi tapasztalataink alapján sok helyen félre tud siklani a sorozat és a nagyon ígéretes szálakat elég gyengén szövi az utóbbi időben. Meglátjuk a maradék négy epizódban.

2 hozzászólás Ne habozz!

519 - 2020. 04. 15. 21:44

Nekem továbbra is tetszik a sorozat, de valószínűleg az elfogultság beszél belőlem. Mondjuk azon felröhögtem, hogy Gabriel az ajtó alatt kukucskálva kiszúrta az FBI-os kettős ügynök nőci fülbevalóját, miközben a nő épp lefelé sietett a lépcsőn a sötét lépcsőházban több méternyire tőle. Ha a cipője alapján ismerte volna fel, hihetőbb lett volna.

Én amúgy nem venném 100%-osnak, hogy minden úgy van, ahogy Ophelia gondolja. Ő úgy értelmezi, hogy az a gyerek Annalise, holott azért volt jó pár kisbaba az életében, úgyhogy elég sok mindenre utalhat, és nekem nem az jött le, hogy az Eve-vel való kapcsolata volt a menekülés, hanem pont, hogy a Sammel való kapcsolata, és Annalise pont, hogy elismerte, hogy Eve-et igazán szerette.

Szerintem a következő rész még mindig a nappalikban és konyhákban fog játszódni, és majd az utolsó kettő-három fog a tárgyalásról szólni… vagy a kölykök kinyírásáról. :D

Timothy - 2020. 04. 16. 19:19

Nálam is elsötétült a kép a motherf*ckernél:D én is elfogult vagyok a sorozattal kapcsolatba,nalam number1 és nagyon fog hiányozni. Félek hogy a vége osszecsapott lessz a sok nappali konyha jelenet miatt. Siman elneztem volna,hogyan boldogulnak a tanitványok ügyvédként stb. Az hogy “ilyen hamar” elárulták hogy ki a gyilkos,nem olyan nagy baj nálam,remélem igy lessz idő a többi rejtélyre. Kiváncsi vagyok a végkifejlettre,tuti lessz még bőven meglepetés. Hianyoznak a tárgyalásos jelenetek, az első évadba imádtam, de ettol fuggetlenul kicsit visszatert a gyokereihez ez az évad. Az hogy most annalise meg a többiek bekeményitenek az nagyon várós,kivancsian varom mit hoznak ki belole.. de ez a nate mar irritálo komolyan,nem ertem mit keres még itt…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz