login |

Survivor – 40×11: The war is happening

2020. 04. 17. 20:20 - Írta: winnie

13 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Lehet, hogy megosztó rész lesz a mostani, mert egyesek (sokan?) csak azt fogják látni, hogy félepizódot (vagy talán még annyit sem) kaptak, de én továbbra is csak azt tudom írni, hogy szeretem a loved ones-szegmenseket. Még így sem volt ellenemre, hogy ennyire, de ennyire túlhúzták, és még az egész menete is kapott egy csavart. Sőt, duplacsavart. Lehet, hogy nekem is jól esett szusszanni.

Mondjuk heti epizódok mellett kell a francnak szusszanás, de így, hogy csak minimális stratégiázás volt, egy kicsit a gyilkosozás jutott eszembe, tudjátok, az a játék, amit sokan játszunk, és mindig megbeszéljük, hogy kit ejtsünk ki, ki lehet a gyilkos. Ott is általában minden ébredés új szituációt hoz el – természetesen épp a gyilkosok áldozatául eső személy kiléte kapcsán. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Tyson esett ki.

A francba, kár. Igazán maradhatott volna még.

Amellett, hogy sok stratégiázás nem volt a tribal előtt, még sok tribal-ös beszélgetésre sem jutott idő a sugdolózások miatt, szóval nem is nagyon van mit értékelni a részen, max annyit, hogy legalább élesen megrajzolódott egy határvonal, ami mentén történt a szavazás.

Más kérdés, hogy esemény bőven volt a fentiek ellenére, hiszen Jeremy kimentette magát (jól tette, tippre kiesett volna), Kim idolt játszott (csak épp nem Tyson-ra), és Sarah ellopta Denise szavazatát, amit ha nem tesz meg, akkor Kim jó idolhasználata esetén Sophie kiesését jelentette volna, így viszont csak holtversenyt, ahol az újraszavazás végeredménye borítékolható lett volna.

Most, hogy a jelek szerint Denise, Kim és Jeremy körön kívülre került, érdekes lesz látni, hogy hidegvérrel felkockázzák-e őket, vagy elkezd a többség a saját udvarán sepregetni – most lenne jó, ha fejből vágnám, hogy kinek milyen előnye van és, hogy ki mit szerezhet, ha ellövi a fire tokenjeit.

Nekem a loved ones-os 20+ perc eleve remekké tette az epizódot, szóval biztos, hogy nem esek neki, de megértem, ha valakinek annyira nem jött be – és itt még azt is érdemes megemlíteni, hogy a szerettek között volt két korábbi Survivor-játékos, bár Tyson Blood and Water-es párjának utána kellett néznem. (Parvati John-ja valamennyire rémlett, róla csak azt nem tudtam, hogy együtt vannak. Az viszont rémlett, hogy Ethan és Jenna már nincs együtt.) UPDATE: Ehh, hárman, hiszen az ikerpár is.

A gyilkosos hasonlat egyébként a tribal előtti taktikázás során bedobott “Let’s vote Jeremy!”-felvetésre jutott eszembe. Valaki a hasára csapott és úgy is lett. Illetve majdnem. (Oké, volt némi előzménye a dolgoknak, a saját hangjukat bedobni nem bírókkal, aminek talán még lesz folyománya.)

   

13 hozzászólás Ne habozz!

Enzo - 2020. 04. 17. 21:07

40×10(11)

Aww, elérkezett a sírós rész, egész korán, és elég speciálisan: meglepett, hogy egyrészt mindenki a teljes családi pakkot kapta (gyerekekkel együtt, biztos a különleges évad miatt), másrészt meglepett, hogy nem volt reward challenge (pedig Jeff hogy megszívatta őket :DD), harmadrészt meglepett, hogy az Edge-esek is kaptak ugyanilyen formában szeretetet – igazából a rész első fele egy nagy családi Survivor-örömködés volt :) Azt hittem, lesz legalább valami rejtett feladat vagy clue a lakomában, de végül még azt sem mutatták, ahogy fájó búcsút intenek a szigetlakók.
Érdekes ilyenkor látni bizonyos játékosokat, hogy mennyire megváltoznak, például hogy az amúgy mindig ökörködő Tony érzékenyül el a legjobban. Továbbá olyan szempontból is érdekes volt most ez a szegmens, hogy itt ismerős arcokkal is találkozhattunk a családtagok közt: Nadiya (másik Twinnie), vagy épp Jeremy felesége, Val. (vagy most hogy mondod, John, tényleg, nem ismertem meg, pedig Parv még mondta is, hogy a Survivor miatt ismeri)

Immunity: na, Tony első győzelme valaha (győztesként azért ez durva), 2 token is járt érte, és még kiemelném, ahogy a játékosok okosan besorrendezték már a betűkockákat előre a hordón :)

A tanács előtt persze mostmár eljutottunk abba a fázisba, hogy előkerülnek az előnyök, és mivel ezek nem csak hidden idolok (apropó, Kim idoljáról teljes mértékben elfeledkeztem), ezért különleges szituációkat okozhatnak: lásd Jeremy dilemmája, hogy kihagyná a tribalt a saját érdekében, de a szövetsége számít a szavazatára. (pláne, hogy egy 5v5 felállás látszott kialakulni)

Tribal:
Emlékszem, pár éve még mekkora nagy szó volt, hogy a tanács közben egyesek elkezdenek sugdolózni, sőt felállva beszélgetni, most meg már kábé minden második tribalon ez megy. Na de nem is ezért írom fel ezt a legemlékezetesebb törzsi tanácsok közé, hanem ami az “it is time to vote” mondatnál történt, amiatt. Felröhögtem, ahogy Jeremy és Sarah egyszerre mondta be Jeff nevét, és aztán kvázi egy “game of chicken” alakult ki, hogy melyikük meri tovább húzni a kimondást, akár azon az áron is, hogy végül egyikük se játszhatja ki.
És akkor itt most álljunk meg egy gondolatkísérletre.
Ha előbb Jeremy bemondja, hogy elmegy, Sarahnak nem muszáj kijátszania a szavazatlopást, mert így is többségben lettek volna.
Viszont ha Sarah cselekszik előbb, Jeremy nincs kisegítve (hiszen ebből nem derül ki, hogy kire fog szavazni az ő ötösük), maximum veszélyben érezné magát, és akár úgy gondolhatja, hogy ha már úgyis szavazatfölény van, akkor menti magát.
Végül miután Sarah úgy tett, mint akinek nem muszáj kijátszania, felőle szavazhatnak, Jeremy elnyomta a Safety Without Power-t, lelépett, és így egy 5v4 felállás alakult ki, akik el is vonultak kiscsoportos foglalkozásra Sophie merész javaslata alapján (nem tudom, volt-e már ennyire nyilvánvalóan két kis csoportban beszélgetés mindenféle átjárás nélkül, Jeff is megjegyezte, hogy “battle lines are literally being drawn”). Sarah mégis kijátszotta a steal vote-ot Denise-re, így már 6v3 lett a dologból – és ha tudták volna, hogy Kimnél idolvan, még akár egy splitet is bejátszhattak volna így.
Kim végül Denise-t védte be, és ez majdnem be is jött, de aztán Tyson többet kapott.
Itt viszont valami nem stimmel: 2 Denise és 2 Sophie szavazat volt, a többi Tyson-é, tehát vagy Kim, vagy Michele is rászavazott (esetleg Denise-re, de az furább lenne)… hú, megnézném, hogy ki kire lőtt.

“Kim jó idolhasználata esetén Sophie kiesését jelentette volna, így viszont csak holtversenyt” -> ööö, biztos ez? Tyson ötöt kapott, a többiek kettőt, akkor még steal vote nélkül is lett volna különbség talán.
“a jelek szerint Denise, Kim és Jeremy körön kívülre került” -> és Michele is (vagy te már tudsz valamit, hogy ő szavazott Tysonra?)

Hatalmas volt, ahogy Tyson bemutatott a végén fire token-átadás híján :D
A credits alatti jelenet meg nagyon cuki, ahogy az Edge-esek megölelik Jeffet köszönetképp :)

#hétidézetei:
“This is like our seasons on steroids” :D /Jeremy/

“It’s not an immunity necklace nullifier, is it?” :D /Tony/

winnie - 2020. 04. 17. 21:12

““Kim jó idolhasználata esetén Sophie kiesését jelentette volna, így viszont csak holtversenyt” -> ööö, biztos ez? Tyson ötöt kapott, a többiek kettőt, akkor még steal vote nélkül is lett volna különbség talán.”

passzolok, hogy mi volt, és lehet, hogy félreértem, de épp arra célzok, hogy ha így 5-2-2 lett, akkor a steal a vote nélkül 5-3-2 lett volna. ergó, ha tyson kapja, akkor denise-sophie holtverseny és újraszavazás – kopás nélkül viszont sophie 3-2-re kiesik, nem?

polovcev - 2020. 04. 17. 21:53

Én alapjáraton nem vagyok barátja a loved one látogatásoknak, mert nehezen tudom értelmezni azt, hogy valaki 10 nap egyedüllét után szinte összeomlik.

Ugyanakkor ez a megoldás aranyos volt, ráadásul igencsak fair, mert ha valakinek akkor a szigeten lévőknek szüksége van némi támogatásra.

Amúgy ez a folyamatos sugdolózás idegesít. Az első alkalommal meglepő és váratlan húzás volt, de az utóbbi időben csak arról szól, hogy gyakorlatilag képtelenek összehozni egy stabil szavazási koalíciót. Ez különösen fájó, amikor korábbi győztesek játszanak. Arról nem is beszélve, hogy gyakorlatilag feleslegessé teszik a táboron belüli megbeszéléseket ami a műsoridő negyedét kiteszi.

Edete - 2020. 04. 17. 21:55

passzolok, hogy mi volt, és lehet, hogy félreértem, de épp arra célzok, hogy ha így 5-2-2 lett, akkor a steal a vote nélkül 5-3-2 lett volna. ergó, ha tyson kapja, akkor denise-sophie holtverseny és újraszavazás – kopás nélkül viszont sophie 3-2-re kiesik, nem?

-> DE. Ez történt volna. Igazából itt azon múlott a dolog hogy 1) Jeremy kivonta magát a dologból, 2) rossz emberre lőtték el az idolt.
Sophie csapata elkövette az az érthetetlen hibát, hogy nem 3-3 arányban osztották szét a szavazatokat, hanem 4-2 arányban. Így ha a másik csapat jó emberre lövi el az idolt (Tyson) akkor 3-2 arányban kilökhették volna Sophiet. Ha Jeremy marad, akkor lehet ez meg is történt volna, mert őt támadták volna és rá lövik el az idolt. Ezt már nem tudjuk meg.

A nagy kérdés hogy megmarad-e a szövetség a következő részre. Ha igen, akkor jó esély van rá hogy pusztítani fognak, mert Jeremy, Kim és Denise előny nélkül maradtak ha jól emlékszem, de lehet csak elfelejtek valamit. Itt a józan ész azt diktálná hogy maradjanak együtt és még 2 embert aprítsanak fel, de hát manapság a józan ész ritkán nyer. Én azt mondom #blindside lesz a kövi részben.

Amúgy a családi egymásbaborulás aranyos volt, Jeff megölelése nagyon tetszett, még mintha Jeff maga is megkönnyezte volna.

“Immunity: na, Tony első győzelme valaha (győztesként azért ez durva)”
-> ööö hát volt már aki kétszer is nyert úgy, hogy valaha a védettség közelébe ért volna…

Enzo - 2020. 04. 17. 23:53

Akárhányszor elkezdem számolgatni, belezavarodok… a 4:2-es splitet én se értem; nem tudjuk, hogy ki lőtt még Tysonra (talán Michele); azt se, hogy stealvote nélkül splitet bejátszottak volna-e Sarah-ék; és hogy Michele(?) úgy is a sajátjai ellen fordult volna-e… áh, zavaros ez. Mindegy, Sophie megmenekült, annak örülök :)

@Edete: “ööö hát volt már aki kétszer is nyert úgy, hogy valaha a védettség közelébe ért” -> jó, de Sandra külön fogalom :DD

Thomas - 2020. 04. 18. 00:42

Hát igen, nem sok minden történt:) Érzésre egyre több időt húznak el a családtagokkal, most alig hittem el, hogy úgy ráment a rész fele, hogy még challenge sem volt:) De az meg jófejség volt, hogy még az EoE-sekhez is vittek családtagokat, szóval nem szólok egy szót sem.

Aztán kapásból már az immunity challenge-en voltunk, ami a már többször látott egyensúlyozós betűtorony építés volt, ez sem nagyon vitte fel a pulzusomat:) Aztán jött a szokásos random namedropping, ott már azért felébredtem a félálomból, amikor Kim és Sarah neve is előkerült. Aztán ha még nem volt elég kusza minden, kijátszottak mindent a tribalon, ami csak a kezük ügyébe került:)

Nekem az tetszett, hogy Sarah okosan kivárt, hogy mit akar kijátszani Jeremy, és milyen jól tette, mert ha az ő szavazatát játssza ki, aztán Jeremy lelép, azzal nem sokra ment volna:) Kim viszont kicsit elhamarkodta szerintem ezt az idolt, voltak négyen, a szavazatlopás után már egyértelmű volt, hogy split lesz, vagyis azzal, hogy nem magára játszotta ki, elég komoly esélye volt kiesni. Aztán a nagy meglepetés, hogy Michele is Tysonra szavazott, tehát valamilyen szinten ő is a másik táborral volt, így meg aztán különösen nagy mázlija volt Kimnek, hogy a maradék 3 ember közül pont ő nem kapott szavazatot.

Szóval a tribal legalább jó volt, csak megint a hülye sugdolózás húzta le, nem igaz, hogy erre nem tudnak (akarnak) valamit kitalálni, az nem jó tv, ha a nézőt kihagyják valamiből, ezért szólnak rá a BB-ben azonnal valakire, ha eltakarja a mikroportját, vagy valamiért nem érthető, amit mond. És végül kiesett Tyson, vagyis mondhatni tényleg nem történt semmi a részben, mert ő amúgy is kiesett már egyszer, csak helyreállt az egyensúly:)

“Most, hogy a jelek szerint Denise, Kim és Jeremy körön kívülre került”
Sokat ez már mostanában nem jelent, nemrég Adam, Nick és Michele maradt a körön kívül, jó, Adamet még kipakolták, Michele és Nick most már a többséggel szavazott, mert ebben a körben jól választottak oldalt.

“Viszont ha Sarah cselekszik előbb, Jeremy nincs kisegítve”
Az lett volna Jeremy számára a legjobb, ha Sarah az ő szavazatát lopja el, mert akkor már bűntudat nélkül elhagyhatta volna a tribalt, mert a szavazata úgyis elveszett. És lehet, hogy az övét lopta volna el eredetileg, mert valószínűleg ő volt az első számú célpont.

“és ha tudták volna, hogy Kimnél idolvan, még akár egy splitet is bejátszhattak volna így.”
Be is játszották, Sarah egyik szavazát és Sophie-ét Denise kapta, vagyis tudták, hogy Michele velük szavaz, különben a 4-2-es megosztásnak nem lett volna értelme. Így Kim jóval nagyobb veszélyben volt, mint felfogta.

“It’s not an immunity necklace nullifier, is it?”
Na ezen én is felröhögtem, úgy vártam, hogy be fogod írni hét idézetének:)

“Ha Jeremy marad, akkor lehet ez meg is történt volna, mert őt támadták volna és rá lövik el az idolt. Ezt már nem tudjuk meg.”
Ha Jeremy marad, akkor nem spliteltek volna, hanem a lopással 6 megy (gondolom) Jeremyre, és 4-et kap Sophie. Miután Jeremy elment, ezt beszélték meg, hogy a lopással már splitelhetnek is, és nagyon biztosak lehettek Michele-ben, ha nem 3-3 arányban osztottak.

“Én azt mondom #blindside lesz a kövi részben.”
Lehet, hogy megy Tony:) Eddig remekül lavírozott, ilyenkor szokott jönni, hogy bedobja valaki a nevét, és ha nyeri a kampányt, akkor ennyi:)

Thomas - 2020. 04. 18. 01:10

És akkor egy kis összesítés a fire token helyzetről, hátha lesz jelentősége. Tony akkor nyert most kettőt, neki így 3 van, múlt héten pedig nem könyveltem le, hogy Kim is nyert egyet a challenge-en, így neki 2 van.

Denise 3 (saját+Danni-Sandra+nyeremény+Adam)
Nick 3 (saját+Tyson+Wendell)
Tony 3 (saját+2nyeremény)
Jeremy 2 (saját+Natalie-előny+nyeremény)
Kim 2 (saját+nyeremény)
Sophie 2 (saját+Yul)
Sarah 1 (saját-előny+Yul)
Ben 1 (saját)
Michele 0 (saját+Amber+Rob+Parv-Wendell+Wendell-4idol)

+EoE: Parv 3

Idol szerintem már csak Sophie-nál van és a 50/50 Michelle-nél + az EoE-n Natalie-nál és Robnál. Az előnyök mind kimentek, igaz?

winnie - 2020. 04. 18. 08:56

egy Probst-insider az ölelkezés és a játékosokkal való viszonya kapcsán:

“One of my favorite moments involved a role reversal between me and the players. It happened at the start of an immunity challenge. I took back the two pieces of the tribe immunity idol, and walked back to the pedestal to say, “Once again, immunity is up for grabs!” But I couldn’t get the pieces back together properly. I kept trying different versions, but they wouldn’t line up. The players immediately started mocking me! “Probst is reallllllllly struggling. Puzzles are not his thing! You need to pick it UP!!! This is when you have to dig deep!” It was a really funny moment of payback, but as we had to trim the episode for time, ultimately the bigger story of the two million dollar game won out.”

wondorog - 2020. 04. 18. 15:04

Michelle Tyson-ra szavazott, amit nem igazán értek, olyan mintha csak az időt akarná húzni, és semmi értelmes taktikája nincs.

Enzo - 2020. 04. 18. 17:21

@Thomas: hú, köszi hogy te ezeket így írod – magamból is kinézném, hogy megcsinálom, de visszamenőlegesen már tuti nem szedném össze :D (cserébe mindig odaírom h ki kinek adta :P)

@winnie: haha, ez mekkora jelenet lehetett már, szívesen megnézném :DD

quatro quatro - 2020. 04. 19. 23:00

Én régen élveztem a loved ones szegmenseket (akárcsak a levél küldéseket is), de mostanra nem. Ami számomra lehúzza, az maga Probst, aki valamiért teljesen felesleges kérdésekkel bombázza ilyenkor a játékosokat.
Ott van minden érzelem az arcon, mit kell ilyenkor kimondani, elmondani. Tökre írja magát a jelenet.
Lehet az idő szépíti meg, de régebben mintha max csak annyit mondott volna Jeff, hogy hú ez most nagy reakció volt, de nem giccsezték ennyire túl.
Vagy csak az idő szépíti meg és korábbi évadokban is ugyanígy volt szerkesztve?

msvaricelle - 2020. 04. 20. 16:15

Teljesen egyetértek quatro quatroval -a hideg kiráz a loved one segmensektől az utóbbi pár évadban, teljesen túl van “játszva” és adagolva. Értem én, hogy rá kell menni a sírásfaktorra, meg a “good television”-re de nekem az sok, hogy teljesen egyértelműen rámegy Jeff arra hogy “how does it feel to be a mother” :DD come on :DD

Plusz, hozzáteszem, hogy a döntőben a nem családosoknak a jury vote-nál emiatt tök nagy hátránya is kialakulhat mert nem tudják a “családos csóka” kártyát kijátszani meg megríkatni a zsűrit a “my family is the most important to me” szegmenssel mint anno Jeremy…

Thomas - 2020. 04. 24. 13:24

Apró spoiler az új részről, de mivel a múltkori szavazásra vonatkozik, nem igazán az, de azért jelzem.

Szóval még csak az elejét láttam, de nagyon nem úgy tűnik, hogy Michele Sophie-ékkal akart volna szavazni, így már én sem értem, mire volt jó a 4-2-es elosztás. Valaki félreérthetett valamit, vagy elfelejtette, hogy kire kell szavaznia, ez elég poén:) Tony szerint Tyson azt mondta Michele-nek, hogy Denise-re szavazzon, ő meg Sophie-ra szavazott végül, ennek sincs sok értelme:) Bár ő simán hazudhatott is.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz