login |

Love is Blind: az 1. évad – írta Sámán

2020. 04. 19. 15:50 - Írta: vendegblogger

9 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

A Netflix palettájára egy párkereső reality is bőven ráfért már. Ezt a hiányt próbálta meg pótolni a Love is Blind, azaz a Vak szerelem, amelyre a szereplők, illetve a műsorvezetők is csak kísérletként hivatkoznak. Hát legyen, attól még mindenki tudni fogja, hogy milyen címkét aggatnak rá.

Maga a koncepció érdekes módon áll a pár választáshoz: akad jó néhány nő és férfi, mindenki randizik mindenkivel az ellenkező nemből, ahányszor csak a felek jónak látják. Utána lehetőség szerint megpróbálnak párba állni.

Egyszerűnek hangzik így, viszont most jön a csavar: a randik kis kapszulákban vannak, a párokat elválasztják egy fallal, és csak így beszélgetnek egymással, miközben senki se látja a másikat. Kizárólag csak az egymással való beszélgetésre tudnak hagyatkozni. Nem számít, ki hogyan néz ki, vagy épp milyen a haja vagy bőre színe, az arca formája, csak és kizárólag a személyiség, a belső dolgok – kissé néha már túl klisésen is előadva.

Ha ennyi nem lenne elég, a párválasztás végére meg kell történnie a lánykérésnek, csak ezután láthatják egymást a párok.  Az egész kísérletnek a lényege, hogy a végén a pároknak össze is kell házasodniuk.

A randik végére 6 pár kerül jegybe, innen jönnek talán az érdekesebb részek, egy közös nyaralás, majd az együttélés, a másik megismerése, a családdal, és barátokkal való összeismerkedés, nem utolsó sorban pedig az egyre közeledő az esküvő.

Nyilván nem fog mindenki számára zökkenőmentesen menni a dolog, konkrétan volt pár, mely már a nyaralás során úgy összeveszett egymással, hogy ott vége is volt mindennek. (Az események után bő egy évvel lett meg a tényleges megbocsátás a másiknak.)

Izgalmas, belső értékekre alapozó koncepció ide vagy oda, a készítők mégsem bíztak semmit a véletlenre, értem ez alatt, hogy mindenki fiatal, az átlagéletkor kábé 30 év, mindenki jól néz ki, a pasik izmosak, a csajok dekoratívak, sehol senkinél egy ex-férj, vagy feleség, de még gyereke sincs egyiknek sem, ami esetleg valakinek egy újabb rizikó faktor lenne.

A szereplők válogatásakor pedig próbáltak inkább úgymond az értelmiségibb foglalkozást űző emberekből meríteni. Ha azt nézem, hogy van itt tudós, vagy mérnök, meg területi koordinátor akkor ez sikerült. Ettől még nem lett kulturálisabb semmivel sem, mint egy másik ehhez hasonló párkeresős reality, néha ez is ugyanúgy trash-be hajlik. Mármint arra gondolok, hogy a szereplők sokszor magukból kifordulva vágnak a másik fejéhez mindent, a nem épp legfinomabb szavakkal, szóval itt is vannak alpári veszekedések, naiv és számító emberek.

A Love Is Blind is tele van vitákkal, majd pedig nagy összeborulásokkal. Ezekből látunk azért párat, de néha azaz érzésem, mintha kevesebbet látnánk együtt a párokat, és ehelyett mindig külön-külön mondanák el saját narrálással, hogy mi van épp velük. A szituációk sokszor esnek át inkább az idegesítő vagy érthetetlen kategóriába.

Mikor valaki pár nap beszélgetés után úgy vall szerelmet, és úgy kéri meg a másik kezét látatlanban, mintha már évek óta ismernék egymást, az nekem személy szerint sok volt. A másik zavaró dolog számomra a túlzott érzelmek voltak. Nincs bajom azzal, ha valaki kimutatja, de itt mikor egyszerre sír minden nő és férfi, az néha már túl sok.

Emiatt nekem kicsit nehezebben csúsztak a részek, lehet darálni is, de nekem két epizód után mindig kellett egy kis szünet mielőtt neki álltam volna a következőnek.

Az viszont elvitathatatlan, hogy kuriózum ez a valóságshow, és a rejtélyfaktor elég jól viszi előre, az a kérdés, hogy végül kik fognak összeházasodni, és mely kapcsolatokból nem lesz semmi. Az azért mégiscsak pozitív, hogy vannak párok, akik máig együtt vannak.

9 hozzászólás Ne habozz!

Dinoco - 2020. 04. 19. 17:25

Én is láttam Tiszelt Sámán!Egyetértek a véleményével,a végefele viszont túl sok volt az érzelgősdi.A valóságban így van,kedves író úr..az emberek átvernek más embereket,hogy megszerezzék azt,ami nekik kell..átgázolva a másik ember érzelmeim..aztán manipuláció is egy más tészta..sokazor olyan oldalukat mutatják az emberek a másiknak,hogy azzal önmagát eltudja fogadtatni az illetővel..idővel ebből alakulhat mi a “Vak szerelem”Köszönöm a véléményét!

Diapolo - 2020. 04. 19. 20:10

Nem feltétlenül az én stílusom az ilyen reality, de megnéztem. Egész nézhető volt, engem leginkább a túlontúl nagy érzelemdömping zavart a legjobban. Tényleg, ahogy a kritikában is elhangzik, ez sok. Nekem nem fér bele, nem hiszem el, hogy egy 28-30 éves (tényleg külsőre sem visszataszító emberek) éjt nappallá téve bőgjön azon, hogy 2 hét után megtalálta élete szerelmét. A néző sem hülye ennyire, és ez tényleg minden részben előfordul. Mindemelett érdekes volt, és a végéig megmaradt a rejtély, hogy ki házasodik. 7/10. De a második évadot már nem biztos, hogy vállalom.

Reea - 2020. 04. 19. 22:34

Nekem tetszett, viszont csak az első részeket, és a végét néztem meg (esküvőket, plusz 1 év után), a közepe nem érdekelt. Ha lenne 2. évad, ugyanígy nézném :D

Rendex - 2020. 04. 20. 12:18

Nálam nagyon gyorsan lecsúszott, pedig kifejezetten nem vagyok a műfaj rajongója (…barátnővel néztem, valószínűleg ezért :D).

Viszont ha már végignéztem, kicsit utána is olvastam, és a nem csak ez a 6 pár jegyezte el egymást a “kísérlet” során. Voltak többen is, de valószínűleg a producerek bennük látták a legtöbb fantáziát.

Nekem is néha sok volt az érzelmi hullámvasút, de a való élet is hasonló azért sokszor és a legtöbb ilyen jellegű műsorhoz képest a kialakult párok többsége még mindig együtt van.

Harmony - 2020. 04. 20. 18:31

Szerintem nagyon érdekes volt làtni, hogy egy “steril” kezdetből amiből kivesznek minden zavaró tényezőt és nem befolyásol semmi csak beszélgettek, megismerték egymást, hogy fejlődtek a kapcsolatok. (Persze minden pasi jól néz ki és minden nő dögös) De számomra érdekes volt a személyiségek működése, hogy pl a szakállas fekete srác aki első blikkre egy nagyon laza, kissé piperkőc, idegesítő, felszínes figurának tűnik, de kiderül, hogy mennyire érzékeny, mennyire mélyen érintik a dolgok.
Vagy Jessica aki végig idegesítő, de átjön, hogy nagyon vágyik a szerelemre, hogy társat találjon magának és nagyon szeretné azt érezni a fiatal fiúcska iránt, amit kellene és magával is próbálja elhitetni, hogy márpedig szereti és nem bírja beismerni önmagának sem, hogy ez nincs így és a másik pasi jobban hatott rá érzelmileg. Persze a műfajból adódóan itt-ott túl voltak tolva a dolgok, de ezek mégiscsak civilek, nem színészek, számomra hiteles volt a sok érzelmi reakció. Akármilyen hihetetlen is az egész, de aki legelőször megkérte az egyik lány kezét…az a pár a mai napig is együtt van, és ugye nem ők az egyetlenek. Ez mindenképpen pozitív 🙂

Capri - 2020. 04. 20. 20:10
Capri - 2020. 04. 20. 20:21

Kedvenc priceless momentem:

Amber saját lánybúcsúján részegen sírt, hogy alig hiszi el, hogy hamarosan esküvője lesz.

Riválisával, Jessicával sikerült megbékélnie, részeges lszbicsókot lenyomva.

Capri - 2020. 04. 20. 20:22

*leszbicsókot lenyomva

Kat - 2020. 04. 21. 16:17

Én Dancsó videója után néztem bele, illetve láttam interjút a párokkal, ami később készült és páran együtt maradtak.uh úgy látszik, valakinek bejott ez a fajta ismerkedés :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz