login |

Sunnyside: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is?

2020. 04. 19. 20:00 - Írta: winnie

1 hozzászólás | kategória: 2019/20 finálék, kritika,

A Sunnyside már jó ideje véget ért, így csak a tisztesség kedvéért írok róla, hátha volt, aki nézte ezt a bevándorlókról szóló NBC-komédiát, ami papíron korrektnek tűnt, de valahogy a vicces és tényleg különleges karaktereket nem sikerült benne kohézívan (van ilyen szó?) összehozni. A pilotnál is éreztem, hogy valami nem klappol, és eskü, hogy nem néztem meg, hogy az 1×02 kapcsán azt írtam, hogy “hiába működnek egyenként az alkatrészek, ha együtt nem indítanak be”.

Persze ettől még lehetett volna sikeres a széria, és érdekelhetett volna itthon több embert, mert én egy másik Mike Schur-komédiánál, a Brooklyn Nine-Nine-nál is ezt éreztem, de az mégis szélesebb körben elterjedt, habár komoly nézettségi sikert azt sem aratott, de manapság a sok évadhoz az sem szükséges, bőven elég jókor a jó helyen lenni.

A Sunnyside akkor lehet, hogy csak nem volt jó helyen? Nem tudom. Az aktuális téma felkelthette volna a nézők érdeklődését, főleg, hogy nem papolós módon foglalkozott a bevándorlós kérdésekkel, és még “oktatott” is – lehet, hogy a viszonylag kőbe vésett karakterek vetették vissza?

A többkamerás komédiáknál alapszabály, hogy minden résznek resettel kell indulnia, hogy nem nagyon szabad változtatni a karaktereken, de itt talán elkélt volna valami. (Ettől még Joel Kim Booster és Poppy Liu karaktere még frenetikus volt, mert hiába voltak teljesen konstansak, mindig adtak a szájukba valami szédületes WTF-ot – velük kapcsolatban nagyon éltek az írók.) Hiába ment előre a politikusos sztori, az azért közel sem volt annyira érdemes, minden más inkább animációs sorozatos stílusnak érződött.

Nincs itt mit túlragozni, szerintem egyáltalán nem (volt?) rossz sorozat a Sunnyside, de pár apróság bőven elég volt ahhoz, hogy kisiklassa és a nem túl érdekes, nemnézős kategóriába terelje nálam.

1 hozzászólás Ne habozz!

FrankLuck - 2020. 04. 22. 08:02

Nálam le fog csúszni, de tipikusan az a sorozat, ahol még bepróbáltam a második részt, aztán rajtam maradt, mint szamáron a fül. Tipikus háttérzaj, tényleg nem változnak a karakterek, így a pilot/második rész ‘gyerekbetegségei’ ugyanúgy jelen vannak a nyolcadik részben is. Sőt, nálam pont Joel Kim Booster és Poppy Liu karaktere az (lényegében ők egy karakter, ugye), aki az első 1-2 részben ‘refreshing’ volt, de a közepe felé itt-ott már fullban tolja a kretént, nekem néhol túlzás. A második évadnál (ha lesz) már biztosan nem leszek ott.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz