login |

Pilot: The Midnight Gospel

2020. 04. 21. 15:50 - Írta: human

9 hozzászólás | kategória: animáció, kritika, pilot-mustra,

Nézzétek, azt nem lehet mondani, hogy az Éjféli gospel tipikus lenne. Írni nehéz róla, vagy csak nekem nem megy igazán, de a Netflix tegnapi (04.20) premier animációs újdonságáról van szó, amihez az Adventure Time készítőjének van köze. De most egyértelműen felnőtteknek szól az anyag.

A történet egy spacecasterről szól, aki szimulált világok 1-1 szereplőjével készít interjúkat, és azt sugározza ki az éterbe. Valójában a Duncan Trussell Family Hour audiointerjúi mellé (fontos kitétel, hogy nem életre keltik a szavakat) animálnak történeteket. És a végeredmény egy nagy WTF, de érzésre nem a jó fajta.

Másfél részt tudtam le, nem hiszem, hogy több menne. Valahogy ez a drogos, keleti filozófiás DMT-LSD idézés (tudom, különböznek) “hallgassunk magunkra”-káosz nem igazán jön be. Főleg, hogy az egészet ugye egy komikus extra szintre emeli, Duncan Trussell elvileg az, bár a poénok inkább az interjúkhoz hozzáírt részekben, gegekben tűnnek fel inkább.

A káosz nem véletlenül ugrott be amúgy, mert szerintem egy jó podcast magában is elégé le tudja kötni az embert, például testmozgás mellett, avagy ha jó az interjú, akkor magában is elég figyelni rá. Viszont itt mellé tesznek egy komplett animált történetet.

Például az első részben a drogokról beszélnek, és arról, hogy a tripek közbeni figyelmeztetések miképp hozhatnak változást az életünkben. De közben egy zombiapokalipszis veszi körül a szereplőket, rengeteg minden történéssel, ami magában is simán le tudná kötni a figyelmünket.

Nyilván mondhatjuk, hogy az érzékeink és agyunk audiovizuális túltelítése a koncepció, ezzel csikarnak ki reakciót a nem elevált (van ilyen szó? most lesz) nézőből, de nekem ez inkább csak a “túl sok”-érzést váltotta ki. Bár igyekszünk a pilotoknál valami skálát, pontot mindig adni, de itt egyszerűen nem tudok. Ez… valami?

9 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2020. 04. 21. 15:59

hát, én megfogadtam, hogy megnézem az idei pilotokat, de ezt piszok nehéz lesz. vagy maximum elengedem a főlem mellett a szöveget, mert nem igazán lesz erőm odafigyelni és megérteni, amit mondani akarnak, ha a képeket is nézem:)

biztos meglesz a közönsége, de nem én leszek az.

goodjohnwin - 2020. 04. 21. 16:49

A Ruben Brandt, a gyűjtő ugrik be nekem erről, de az ehhez az agymenéshez képest követhető, logikus és érthető.

Mersby - 2020. 04. 21. 19:03

Ráadásul a grafika is gyenge, hiába volt gyönyörű a bolygó, ha mondjuk ilyen zombiknál 7 évesen jobbat rajzoltam.

At - 2020. 04. 22. 15:32

Hu ez kitunonek fest!
Es a premier date meg 04.20? hahaha! nagy formák!

clegane - 2020. 04. 22. 17:36

én amúgy el bírnám nézegetni ezt a koncepciót, de így a második rész eléggé elveszített.
az első még csak-csak összeállt valamivé, érvekkel pro és kontra, meg a végén a zombilét is kapott alternatív megközelítést…
de a másodikban egy darab értelmes kijelentés vagy kérdés nem hangzott el, tényleg mintha bedrogozott emberek beszélnének el egymás mellett elharapott félmondatokkal, és még a képeknek se volt se füle se farka.

fahejember - 2020. 04. 25. 00:34

Eddig 4 részt néztem, nekem ez nagyon bejön. Tény, hogy lehetetlen egyszerre figyelni az animációra, annyira… tömény és a podcastra, az episodok rövidsége miatt (22perc) meg nyilván nincs idő sokkal mélyebbre menni, mint egy rendes kocsmafilozofálás, de az én lelkemnek jólesik. Szerintem egyáltalán nem csúnya a grafika, pasztelesebb és valamivel egyszerűbb, mint az Adventure Time, de ugyanaz az stílus.

Frankoo - 2020. 04. 26. 12:01

Nekem elsőre nagyon fucked up volt az egész (két részt néztünk meg), mire rájöttem a cselre. Valóban, szinte összeférhetetlen vizuális ingerekkel és hanganyaggal operál az alkotó, megpróbálja összezavarni a koncentrációs képességünket. Ám ha újranézzük, már ismerve a képi világot és képesek vagyunk türelmesen, főleg a szövegre figyelve végigülni (s túljutunk a második részen), rá kell jönnünk, hogy a koncepció eszelősen zseniális. Türelem? Igen, az kelleni fog hozzá, de nagyon érdemes esélyt adni annak, hogy kibomoljon a történetszál, hiszen a témák teljesen koherensen és következetesen jönnek egymás után, s olyan gondolattartalmakat ad át, hogy az elképesztő. Csak figyelni kell. Már ha érdekel a spirituális világ. Én a függője lettem. 10/8

azazello - 2020. 05. 14. 09:59

Engem azonnal megvettek kilóra az egész koncepcióval. :) Eléggé réteg sorozatnak tűnik kíváncsi vagyok mennyire jön majd be nekik a dolog és hogy alakulnak a nézettségek. Minden esetre ez nem darára való, teljes koncentrációt igényel részemről legalábbis, két rész után pihentetni kell a fejet egy kicsit, hogy értelme is legyen.

unkle - 2020. 09. 10. 19:03

az elején nem gondoltam volna hogy ennyire deep shit érzelmeket fog kiváltani belőlem ez a sorozat/podcast. Ha valaki vesztette el közeli hozzátartozóját, azoknak sokat segíthet a feldolgozásában.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz