login |

New Amsterdam: vége a 2. évadnak

2020. 04. 22. 21:30 - Írta: Necridus

5 hozzászólás | kategória: 2019/20 finálék, kritika,

Szokatlanul kezdődik az utolsó 2. évados epizód. Ryan Eggold, Max megtestesítője  köszön be, megköszöni a COVID-19 világjárvány közben keményen dolgozó orvosok munkáját, majd közli, hogy nem az eredeti terv szerint folytatódik a sugárzás. Egyrészt a 22 epizódos évad 18-nál véget ér, másrészt a Pandemic című rész, ami Daniel Dae Kim karakterét mutatta volna be, egyelőre nem került adásba a körülmények miatt.

De DDK karaktere maradt az évadzáróban, szóval az epizód nélkül megalapozatlan lenne. Na mi a megoldás? Kb 10 percnyi anyagot bevágtak a Pandemic részből, amiben ő benne van, aztán nekiálltak az új részt sugározni. De majd később megkapjuk a teljes kihagyott epizódot.

Az idei évad számomra elég ellentmondásosra sikeredett, habár még mindig nagyon szeretem a sorozatot. Mégis, ahogy már korábban is írtam, nem sikerült annyira jól összerakni az évad első felét. A második etap már jobban működött. A tovább mögött spoileresen folytatom.

Max új barátnőt kapott, aki szintén megözvegyült, egyedülálló szülő. A karakter rettentően szimpatikusra sikeredett. Hogy jobb-e a kapcsolatuk, mint Georgia-val, azt nem mondanám, mert elég más, azt se mondom hogy legyenek örökre együtt, mert egyelőre tök jól működnek így, hogy csak ismerkednek.

Vijay inkább maradt a mellékkarakter, nem igazán kapott komolyabb szálat. De ettől még nem érzem feleslegesnek, mert az epizodikus sztorikban teljesen jól működött. Helennek sikerült visszaszereznie az állását és elűzni ellenségét. Olyan jelenetsorokat eredményezett ez, ahol úgy drukkoltam Sharpe-nak, mint amikor sportok nézése közben szokás.

Iggy-ék az örökbefogadással foglalkoztak, Bloom pedig megkapta maga mellé az anyját, így folytatódott az ő lelkivilágának gyötrése – amit imádok. Mármint mindenféle szadizmus nélkül mondom, Bloom baromi jól működő drámai jeleneteket tud hozni, rettentően jól átadja a színésznő a karakter fájdalmát és érzelmeit.

Reynolds pedig a menyasszonyával költözni készült, így vagy egyedül totál elszigetelt szálon folytatódik tovább a története, vagy a színész elhagyja a sorozatot. Bár erről semmi infót nem találtam még. Vagy egy spinoffnak alapoznak meg?

Mindegyikük történetében sikerült valami érdekes változást hozni, ami visszarántott minden héten a képernyőre. Igaz, van, aki nem kapott komolyabb szálat (Vijay, ugye), de annak meg a jelleméből adódóan szórakoztató rövid, egyrészes sztorikat lehetett kihozni.

Daniel karaktere egyébként hasonlít Maxére. Nem egy átlagos doktor, aki a törvények alá rendeli magát. Csak az igazán komoly esetek foglalkoztatják, egyébként boldogan el van a saját világában. Úgy tűnik, ebbe hamarosan Helen is bekerül, mert ebben az epizódban szinte csak együtt lehetett őket látni.

Ami az évadzárót illeti, mivel nem ez lett volna az utolsó epizód, nem számíthatunk akkora cliffhangerre (pedig tervben volt egy komolyabb), mint tavaly, mert ez “csak” egy átlagos epizodikus felépítésű rész volt – Daniel Dae Kimmel, ugyebár. De a halálos beteg, szenvedő gyerek a zokogó szüleivel azért jó ütőkártya, nem?

5 hozzászólás Ne habozz!

Shannen - 2020. 04. 23. 09:50

Azt még teyük hozzá, hogy Eggold után DDK is bejelnetkezett, aki ugye reflektált arra, hogy ő is átnesett a covid-on, amit pont a le nem adott rész forgatásakor kapott el NY-ban.

Ami az évadot illeti, szerintem talán még erősebb volt a mostani, mint a tavalyi. Igen, az évad első fele kicsit gyengébb volt a második részéhez viszonyítva, de ezt főleg a Georgia-szálnak tudom be.

Azt szeretem leginkább ebben a sorozatban, hogy nagyon emberi és őszinte. Nem fél kínos témákat feldolgozni és tényleg az amerikai egészségügy kőkemény valóságait mutatja meg. Persze, országos sorozatról van szó, szóval egy csomó mindent hipp-hopp feloldanak May egyik vagy másik nagyszerű ötletével, de közben ez is azt bizonyítja, hogy ezek között tényleg vannak megoldható problémák, amikhez csak hajlandóság kéne, hogy foglalkozzanak velük.

Max és az új barátnője annyira nem volt meggyőző, én arra várok, hogy Helen-nel legyen végre valami.

DDK egyelőre elég idegesítő karakternek tűnik, de tetszett, ahogy a le nem adott részből összevágták a jeleneteit és tényleg jól átjött a jelleme.

Reynolds-tó nem bánnám ha ténylegesen megválnánk, annyira nem volt erős tagja a csapatnak eddig sem.

Igazából a 3 kórházas sorozatból, amiket nézek csak ezzel vagyok szinten, valószínűleg ez is azt jelzi, hogy ez áll a legközelebb hozzám.

kis_zsú - 2020. 07. 06. 18:56

Nekem kellemes meglepetés volt a sorozat, egy hét alatt ledaráltam az eddigi részeit. Még nem volt olyan sorozat, ahol nekem minden színész, karakter szimpatikus lett volna, de itt mindenki az. Hangulatilag is el lett találva, egyik pillanatban megmosolyogja az ember Max vagy valamelyik másik orvos agyament õtleteit, aztán meg majd kicsordul a könnye, amikor valakivel tôrténik valami. A színes börű szereplőket is szépen ábrázolják, mind szép, erős, nem idegesítő karakter. Zeneileg is okés, a sorozat “saját” zenéi nagyon tetszenek, harmonizálnak az adott jelenetekkel. Ryan Eggold szerintem telitalálat volt Max-ként, jól hozta a beteg/haldoklót, a vezetőt, férjet, apát, a humorosabb jeleneteket. Remélem pár évad múlva nem fogják megölni a karakterét, azért az Lunával nagyon gonosz lenne. Én drukkolok a Helen-Max szerelmi szálnak. Szerintem aranyosak együtt, mindig ott vannak egymásnak. Ami negatívumot jelenleg tudnék írni róla az az, hogy amit eddig láttam DDK karakteréből, abszolút nem volt szimpatikus. :( Zavaró tényezőnek hat, de remélem ha jobban megismerem, nem lesz ilyen idegesítő.
Én azt hittem, hogy Max halucinálgatásaival Georga-ról kezdenek majd valamit, de végül simán elengette a dolgot.

Tyberius - 2020. 08. 03. 00:06

Anno elkezdtem a második évadot, majd mint a legtöbb országos több érzelmet kiváltó sorozatot, amit követtem, ezt is letettem évad végi darára. Kajáláshoz agykikapcsolás gyanánt nem a legjobb. Szóval most így nyáron elkezdtem felhozni magam az évados lemaradással.
Nekem bejött az évad eleje és bejöttek Max halluzásai is a feleséggel, de én is azt hittem, hogy kezdenek vele valamit. Mondjuk egyik felmerülő verzió se volt bíztató, összeroppanás a gyász miatt, vagy egy kialakuló agydaganat vagy vmi hasonló orvosi cucc, szóval nem panaszkodom az elengedésen sem.
Bloom eszement jó volt (fájt is a hiánya az első évad második felében), bár voltak szálak, amik kevésbé jöttek be illetve lyukak a sztoriban, amit azért jól esett volna, ha megmagyaráznak. Ki felügyelte végül a gyógyszeradagolását, az a szál nem jött be, hogy a csávót úgy leépítették mellőle, de ugyanakkor jól bemutatták, hogy igazából csak magában bízhat. Aztán párszor még megemlítették a lábát, de a végére már mintha mi sem történt volna… Remélem azért a 3-dik évadban több hátteret kap.
Sharp és Castro csatája is tök gyorsan lett elvarrva, Castro karaktere nem lett volna rossz egyébként, ha nem az lett volna az egyetlen funkciója, hogy mindig keresztbe tegyen Sharpnak. Egyébként az a sztori tetszett, amikor Sharp segített a függő barátnőjének.
Reynolds nem fog hiányozni. Jöhet neki egy spin-off. Kicsit butaság lenne visszahozni ezek után, ez egy kellően jó búcsú volt, bár gondolom az eredeti évadzáró kapcsán hozták volna valahogy vissza New Yorkba.
Iggy és Kapur továbbra is baromi jó mellék karakterek, viszont nálam egyiknek se nagyon működött a magánszála. Iggy adoptálási törekvései és zabálhatnékja nem voltak nekem annyira erősek, viszont az esetek, amiken dolgozott azok többnyire erősek voltak. És fura mód az is egy jó rész volt, ahogy az férjével levő kapcsolatát rendezték.
És ugyanígy Kapur és Ella sztorijai se voltak annyira érdekesek, bár voltak jó momentumok. Viszont Kapur epizódikus orvosi szálai nagyon bejöttek.
DDK karaktere az utcsó részben zéró volt, viszont a kihagyott részből átemelt jelenetek vele jók voltak, és nekem bejön a karaktere. Remélem megtartják Reynolds helyett. Az hogy összeboronálják Sharppal kifejezetten tetszik, viszont amire nagyon nem leszek kíváncsi az egy Sharp-Max-DDK háromszög. És ugyanúgy nem vagyok kíváncsi és remélhetőleg csak a sorozatzáró rész utolsó percében egy 10 éves előre ugrásban lesz mutatva bármi nemű Max-Sharp kapcsolat.
Kicsit sajnálom az utolsó percét az “évadzárónak”. Max és az anyuka jók voltak együtt. Valahol abban a döntésben (oké az írók döntöttek, de reálisnak tartottam karakterszinten), hogy Max nem döngette meg Sharpot ott az irodában benne volt az, ami az anyuka mellett tartotta. Gyász, tettetés. Nem lett volna fair Sharppal szemben. Örülök, hogy nem hozták össze őket, sajnálom hogy szétszedték Maxet és az anyukát.

Az évad nem volt rossz, tökéletes kontraszt a sokkal cinikusabb (még mindig nem eléggé) The Resident mellett, ami nekem jobban bejön. De mindkettőt követem a következő évadban is.

kis_zsú - 2020. 10. 18. 12:25

Tyberius! Igen, a halucinálásokra először én is vmi agydaganatra gondoltam (nyilván mert mindig ezt szokták elsütni ilyen esetekben), de örülök, hogy nem hozakodtak elő újabb betegséggel neki.

Amúgy most tudtam meg, hogy Ryan Eggold is elkapta a covidot (persze már jobban van, adott plazmát is, hogy segíthessen a többi covidoson), és pár hét múlva folytatják a forgatást.

Ela1010 - 2020. 11. 03. 22:24

Nekem az elso evad jobban tetszett. Lehetett aggodni Max-ert. Nagyon jo volt az evad zaro is, alig vartam a 2.evadot.Viszont most a 2.evad vegen, ezt nem mondhatom el, hogy nagyon varnam a 3.-at.
Nem ertem, hogy Max baratnoje miert hagyta ott fakepnel siros szemekkel. Teljesen jol elvoltak egyutt x ideig, aztan egyszer csak meggondolja magat. Nem volt fair Maxxel szemben. Szerintem legalabb egy eselyt adhatott volna maguknak.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz