login |

New Amsterdam: vége a 2. évadnak

2020. 04. 22. 21:30 - Írta: Necridus

1 hozzászólás | kategória: 2019/20 finálék, kritika,

Szokatlanul kezdődik az utolsó 2. évados epizód. Ryan Eggold, Max megtestesítője  köszön be, megköszöni a COVID-19 világjárvány közben keményen dolgozó orvosok munkáját, majd közli, hogy nem az eredeti terv szerint folytatódik a sugárzás. Egyrészt a 22 epizódos évad 18-nál véget ér, másrészt a Pandemic című rész, ami Daniel Dae Kim karakterét mutatta volna be, egyelőre nem került adásba a körülmények miatt.

De DDK karaktere maradt az évadzáróban, szóval az epizód nélkül megalapozatlan lenne. Na mi a megoldás? Kb 10 percnyi anyagot bevágtak a Pandemic részből, amiben ő benne van, aztán nekiálltak az új részt sugározni. De majd később megkapjuk a teljes kihagyott epizódot.

Az idei évad számomra elég ellentmondásosra sikeredett, habár még mindig nagyon szeretem a sorozatot. Mégis, ahogy már korábban is írtam, nem sikerült annyira jól összerakni az évad első felét. A második etap már jobban működött. A tovább mögött spoileresen folytatom.

Max új barátnőt kapott, aki szintén megözvegyült, egyedülálló szülő. A karakter rettentően szimpatikusra sikeredett. Hogy jobb-e a kapcsolatuk, mint Georgia-val, azt nem mondanám, mert elég más, azt se mondom hogy legyenek örökre együtt, mert egyelőre tök jól működnek így, hogy csak ismerkednek.

Vijay inkább maradt a mellékkarakter, nem igazán kapott komolyabb szálat. De ettől még nem érzem feleslegesnek, mert az epizodikus sztorikban teljesen jól működött. Helennek sikerült visszaszereznie az állását és elűzni ellenségét. Olyan jelenetsorokat eredményezett ez, ahol úgy drukkoltam Sharpe-nak, mint amikor sportok nézése közben szokás.

Iggy-ék az örökbefogadással foglalkoztak, Bloom pedig megkapta maga mellé az anyját, így folytatódott az ő lelkivilágának gyötrése – amit imádok. Mármint mindenféle szadizmus nélkül mondom, Bloom baromi jól működő drámai jeleneteket tud hozni, rettentően jól átadja a színésznő a karakter fájdalmát és érzelmeit.

Reynolds pedig a menyasszonyával költözni készült, így vagy egyedül totál elszigetelt szálon folytatódik tovább a története, vagy a színész elhagyja a sorozatot. Bár erről semmi infót nem találtam még. Vagy egy spinoffnak alapoznak meg?

Mindegyikük történetében sikerült valami érdekes változást hozni, ami visszarántott minden héten a képernyőre. Igaz, van, aki nem kapott komolyabb szálat (Vijay, ugye), de annak meg a jelleméből adódóan szórakoztató rövid, egyrészes sztorikat lehetett kihozni.

Daniel karaktere egyébként hasonlít Maxére. Nem egy átlagos doktor, aki a törvények alá rendeli magát. Csak az igazán komoly esetek foglalkoztatják, egyébként boldogan el van a saját világában. Úgy tűnik, ebbe hamarosan Helen is bekerül, mert ebben az epizódban szinte csak együtt lehetett őket látni.

Ami az évadzárót illeti, mivel nem ez lett volna az utolsó epizód, nem számíthatunk akkora cliffhangerre (pedig tervben volt egy komolyabb), mint tavaly, mert ez “csak” egy átlagos epizodikus felépítésű rész volt – Daniel Dae Kimmel, ugyebár. De a halálos beteg, szenvedő gyerek a zokogó szüleivel azért jó ütőkártya, nem?

1 hozzászólás Ne habozz!

Shannen - 2020. 04. 23. 09:50

Azt még teyük hozzá, hogy Eggold után DDK is bejelnetkezett, aki ugye reflektált arra, hogy ő is átnesett a covid-on, amit pont a le nem adott rész forgatásakor kapott el NY-ban.

Ami az évadot illeti, szerintem talán még erősebb volt a mostani, mint a tavalyi. Igen, az évad első fele kicsit gyengébb volt a második részéhez viszonyítva, de ezt főleg a Georgia-szálnak tudom be.

Azt szeretem leginkább ebben a sorozatban, hogy nagyon emberi és őszinte. Nem fél kínos témákat feldolgozni és tényleg az amerikai egészségügy kőkemény valóságait mutatja meg. Persze, országos sorozatról van szó, szóval egy csomó mindent hipp-hopp feloldanak May egyik vagy másik nagyszerű ötletével, de közben ez is azt bizonyítja, hogy ezek között tényleg vannak megoldható problémák, amikhez csak hajlandóság kéne, hogy foglalkozzanak velük.

Max és az új barátnője annyira nem volt meggyőző, én arra várok, hogy Helen-nel legyen végre valami.

DDK egyelőre elég idegesítő karakternek tűnik, de tetszett, ahogy a le nem adott részből összevágták a jeleneteit és tényleg jól átjött a jelleme.

Reynolds-tó nem bánnám ha ténylegesen megválnánk, annyira nem volt erős tagja a csapatnak eddig sem.

Igazából a 3 kórházas sorozatból, amiket nézek csak ezzel vagyok szinten, valószínűleg ez is azt jelzi, hogy ez áll a legközelebb hozzám.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz