login |

Pilot-mustra: Segítség! Itthon vagyok! – 1×01

2020. 04. 24. 15:50 - Írta: winnie

13 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika, pilot-mustra,

– Mit nézel épp, te?
– Hát, mindenfélét. Meg Cecíliát. Te, tulajdonképpen én bírom ezt a nőt, megnyugtat. Ha ennek az egésznek vége, akkor kaphatna egy műsort. Én nézném, eskü.

Az RTL Klub “szükség szitkomot” indított múlt héten vasárnap. Mármint nem voltak rászorulva, hiszen pont most három saját gyártású heti sorozatuk is elindult, viszont a járványhelyzet megihletett egy produkciós céget, a cég koncepciója pedig a csatornát, és máris megszületett egy új sorozat. Kvázi a semmiből (egyrészt nulláról, másrészt nem kiemelt költségvetésből), pár nap vagy hét alatt. Így is lehet?

A gyorsaság persze papíron a minőségre is hathat, ezúttal azonban egy már meglévő, saját keretre húztak rá Kapitány Ivánék egy szériát, tehát nem nulláról indult a fejlesztés, ami meg is látszik a végeredményen. Csupán az egészet hozzá kellett igazítani a jelen körülményekhez, a saját magukat filmező (de persze rendező által instruált) színészekhez. Így születik egy nagyon kellemes meglepetés?

SEGÍTSÉG! ITTHON VAGYOK! – 1×01 – 6,5/10

A sorozat egy elég sok szereplős komédia, amit egy tanárnő fog össze pár diákszülő révén, akikkel videóchaten (Zoom-on?) tartja a kapcsolatot, mi pedig a kvázi keretsztori mellett láthatjuk a szülők (egyelőre egy részének) egyéni történeteit is, amiket a pilotban egy (karantén)esküvőre való készülődés, és egy romantikus sztori dominált, melynek egyik alanya Olaszországban ragadt.

Ez a műfaj, ahol körülmények kapcsán a nem szándékos esetlenség még jót is tesz annak, amit látunk, ezért aztán érdemes is rájátszani, aminek lehetőségével élnek is a közreműködők. Nyilván mélységet nem nagyon kell keresni a kezdésben, de a lényeg úgy is az, hogy jó lett a hangulata, nagyjából működött a humor, és már most akadt egy-két olyan karakter, ami megragadhatott a nézőben. (Mondjuk a saját helyzetem miatt nálam magasan a tanár-szülős jelenetek vitték a prímet, nem a magánéleti négykezesek.)

Fennáll a veszélye annak, hogy a sorozat átmegy villámtréfák és szkeccsek halmazába, ami amellett, hogy nem egyszerű műfaj, kicsit le is törne az ambíció hiány miatt, de amíg a különálló komponensek működnek, mint a Hevér-féle ÁrpádTévés ökörködés, addig nem fogom számon kérni a 100%-os koherenciát.

A lényeg, hogy a Segítség! Itthon vagyok! nagyon kellemes meglepetés volt. Nyilván az ember alapból elnézőbb lenne a készítőkkel a körülmények miatt, de itt ilyesmire pont nem volt szükség, hiszen a keretek nem korlátot jelentettek, hanem egyrészt másféle történetek mesélésének a lehetőségét, másrészt pedig a járvány- és videóhívásos helyzetre reflektáló poénokat, amik kifejezetten jól működtek.

De számomra a pilotot nem is annyira a szkript adta el, hanem a színészek (a többség ismerős lehet A mi kis falunkból vagy a Jófiúkból), akik nagyon nincsenek könnyű helyzetbe, de itt zömében a lehető legtöbbet hozták ki a szituációból és magukból is. Remélem, hogy a részek közötti egy hét után is emlékezni fogok arra, hogy a sok karakter közül ki kinek a kicsodája és éppen mi a helyzet vele.

Még véletlenül sem olyan a sorozat, aminek a folytatását tűkön ülve várnám, viszont amint elérhetővé válik az új rész, meg fogom nézni addig, míg hozza ezt a szintet. Remélhetőleg nem csak az újdonság “varázsa” adta el, és nem fullad önismétlésbe. (És abban is bízok, hogy a sztorikomponens is rendben lesz, és nem csak a vicceskedések között töltik ki vele az időt.)

13 hozzászólás Ne habozz!

Desmond Wallace - - 2020. 04. 19. 19:55

Ez elég kínos volt. Hevér Gábor karaktere nagyon hülye, rajta azért tudtam mosolyogni, Kovács Panka meg cuki. Részemről ennyi. A másik kettőnél azért bőven jobb, itt nem kockáztatja az ember az agyhalált.

Tom Vajner - 2020. 04. 19. 20:03

Szerintem, ez egyáltalán nem volt rossz, nekem tetszett. Ellenben a másik kettő az szerintem is szörnyű volt.

Samott - 2020. 04. 19. 20:07

Ez teljesen jo volt, a masik ketto nagyon nem jott be de erre maradok. Eleg sok szereplo meg szal van, lehetne akar hosszabb is.

audrey - 2020. 04. 19. 21:29

Véletlenül láttam meg a TV-ben, és ott ragadtam.
Szerintem kifejezetten jól sikerült.

BulvÁron - 2020. 04. 19. 21:33

Szerintem is jó volt :) Ötletes, és így 30 percben tökéletes kikapcsolódás

Scale - 2020. 04. 19. 21:34

Nekem kifejezetten tetszett az Segítség! Jó a koncepció, jó a megvalósítás, és jók a színészek. Kifejezetten üdítő volt olyan színészeket látni, akik azért nem gyakran szerepelnek sorozatban, lásd: Haumann Máté vagy Szatory Dávid.

Szóval, jöhet a második rész, sőt, a teljes évad! :)

Valaki - 2020. 04. 20. 08:21

Nekem bejött. Simán néztem volna még tovább és ennél jobb bók nem kell egy sorozatnak.

Jasi - 2020. 04. 20. 11:00

Anno a Modern család apple-részét imádtam, az fantasztikusan ötletes volt. Hasonlót vártam itt is, és majdnem ugyanaz lett, az érzés is nézőként. Amúgy nem tudom, mire számítottam, de baromi jó volt, mintha magamat láttam volna sok helyzetben (“ne lökdös meg ne járkálj már mögöttem”) :D :D

Hevér figurája a legmenőbb.

GeoCucc - 2020. 04. 20. 17:56

Nem tudom megítélni, hogy ez jó volt-e, de én érdeklődve figyeltem. Bármi is lesz belőle, jár az elismerés az újszerű koncepcióért meg a szupergyors lereagálásért és megvalósításért. Gondolom nem szenvedtek vele, hogy olyan sokszor fölvegyék az egyes jeleneteket, benne is maradt pár nyelvbotlás, de mondjuk legalább életszerűbb így.
Szerintem maradok még, ha másért nem, akkor Kovács “Eyecandy” Panka miatt.

BulvÁron - 2020. 04. 24. 22:13
Jolly - 2020. 04. 27. 22:30

Én is véletlenül kapcsoltam oda és ragadtam, de remekül szórakoztam. Nem is hiszem, hogy első részt kaptam el, de könnyen ki lehetett találni a kapcsolati hálót, jót tesz neki, hogy kifejezetten rövid beszélgetések vannak a felek között.

Desmond Wallace - 2020. 05. 06. 19:45

Az 1×03 egyes momentumain egész jól szórakoztam.

danonino1984 - 2020. 05. 14. 22:21

Kifejezetten jókat lehet nevetni rajta. Jó a kapcsolati háló és az ismerős helyzetek is.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz