login |

Killing Eve: kezdett a 3. évad

2020. 04. 26. 21:35 - Írta: winnie

37 hozzászólás | kategória: kritika,

Just so you know, I’m kind of a big deal in this industry.

Én nagyon szeretem a Killing Eve-et, ez az egyszerre brutális és véres, valamint játékosan humoros stílus nagyon bejött, a végeredmény pedig mind az első, mind pedig a második évadban rém szórakoztató volt. Még akkor is, ha eléggé más volt a hangvétele a két szezonnak, és szerintem ezt nem csak az mondatja velem, hogy tudtam, hogy mások voltak a vezető írók.

Most is új fő írót hoztak (ez nem kritika a stúdió vagy a csatorna részéről, hanem koncepció, így tartják frissen a sorozatot), és igazából nem törnék pálcát fölötte csak azért, mert úgy döntött, hogy jobban belemegy a karakterekbe, de ettől még az S3 első két rész számomra a legnagyobb jó indulattal is csak közepes volt. Olyannyira, hogy most válaszút előtt állok, hogy érdemes-e folytatnom a sorozatot.

Túlreagálnám? Nem hiszem, és bár tudom, hogy idővel biztosan élvezni fogom a sorozatot, de ezt a szintet a jelenlegi sorozatkínálat mellett nehezen tudnám racionalizálni magamban. A tovább mögött spoilerekkel folytatom.

Lépjünk túl a cliffhangerön, mert az előző vezető író (aki nem showrunner) megszívatta a mostanit, úgyhogy elnézem, hogy nem tudott mit kezdeni a helyzettel és a deus ex machinához nyúlt. Benne van, még ha nem is szerencsés. Ez a szituáció pedig fonalasan ahhoz vezetett, amit a 3×01 elején kaptunk: merő unalomhoz, hiszen meg kell várni, amíg nulláról felépítik a szezont.

Eve kivonta magát az ügynökségből, Niko leépült, pár 2. évados “kiemelt” (HA-HA) szereplőt kiradíroztak, Carolyn megmaradt és hivatali politikával kényszerül foglalkozni, Kenny pedig…, nos, őt a szemetek megölték. Mert kellett valami katalizátor Eve-nek, hogy kirántsa magát a tetszhalotti állapotból, és tényleg nem nagyon volt más lehetőség az írók részéről, mint Kenny megölése. Cserébe így nem kellett rejtélyen gondolkodni.

Ez a nem túl érdekes, de mindenképp szükséges építkezés nyilván elment volna (mint ahogy a gyász elnyújtása is teljesen jogos), mert máskor Villanelle bőven szolgáltatott annyira szórakoztatást, hogy az ólomlábakon vánszorgó másik szálról elfeledkezzek, de ezúttal nála is gondok jelentkeztek. Nyilván nem Jodie Comer karakterével volt probléma, ő még mindig a régi, hozott is pár nagyon rá jellemző jelenetet az első két részben. A gond az, hogy a mellé kiosztott új handler nálam nagyon nagy luft lett.

Igen, kapott egy erősen induló háttértörténetet, és a “Villanelle szintet akar lépni”-szál is elég jól lett felépítve (éljenek az újabb rétegek!), de számomra ég és föld a különbség, ha összehasonlítom a 2. évad eleji Villanelle-történettel, valamint az akkori új handlerrel. Ez nyilván személyes fintorgás, mert mások meg pont Dasha karakterét fogják isteníteni, de nekem az egész figura nagyon mesterkélt lett.

És, bár a 2. rész végén kapott némi mesterkedési lehetőséget Konstantin is, valahogy nem érzem, hogy annyira rászolgált volna arra, hogy ne akarják őt elengedni a készítők. Megtartották, ráadásul egy csomó új karaktert is behoztak a képbe, akiknek a bemutatásával ugyancsak elszöszölnek – az újságos szál rendben van, de Kenny testvére, bár nyilván komolyabb szerepet is kap, egyelőre csak a helyet foglalja azért, hogy legyen… Pedig nagyon vártam Gemma Whelan-t.

Reboot ide vagy oda, valahogy nem éreztem annyi újszerűt ebben a kezdésben (a karakterizálási törekvéseken kívül), ami az új írót indokolta volna, úgy tűnik, hogy a szezon közepére minden vissza fog állni a régi helyzetbe. De ami nagyon gond volt, az az, hogy a helyenként unalomba fulladó epizódokban tényleg csak nyomokban volt felfedezhető a fun-faktor. Majdnem akkorát csalódtam, mint Villanelle.

Oh, management sucks.

ui: De legalább kaptunk főcímet?

37 hozzászólás Ne habozz!

danonino1984 - 2020. 04. 14. 03:43

S03E01

Ez aranyos volt. És Kenny még mindig rövidnacit hord. :)

Art3mis - 2020. 04. 14. 20:41

Én a 3×01 végétől kibuktam. Most miééért?? :-(((

Python - 2020. 04. 22. 14:52

A 3. évad így 2 epizód után azt mondom olyan 8/10. Kenny sajnálom, hogy kiírták, de Jodie Comer még mindig zseniális Villannelle szerepében! :) Tetszenek az új szereplők is, és kíváncsi vagyok hova fut ki ez az évad, ugye 4. évad még biztosan lesz belőle. Szóval még mindig jó nézni ezt a sorozatot, szórakoztató a fanyar humora, miközben azért egy gyilkolászós thriller akar lenni.

Anni - 2020. 04. 26. 22:12

Én is érzékelem, hogy valamiért gyengébb ez a kezdés de még mindig imádom. Dashan én nagyon nevettem mondjuk :D
És Jodie 2. rész végi bekattanása, hogy Eve él… díjat neki megint. :D

Rubber Duck - 2020. 04. 26. 22:14

Érezni lehetett a váltást, egy-két újdonság döcög(ött). Lehet, hogy emiatt érzem azt, hogy eddig Fiona Shaw a főszereplő??

Anonymus - 2020. 04. 27. 01:27

Akkor nem csak én éreztem gyengébbnek ezt a kezdést. Konkrét indokot nem tudnék mondani, de nálam is volt, hogy unalomba fulladtak a részek, amire eddig nem volt példa.

heidfeld - 2020. 04. 27. 07:55

Nagyon rendben volt a kezdés, tavalyi zsákutca után. pláne. Szét kellett őket szedni, mert sokkal furcsább volt, mint bármi eddig.

Lenore - 2020. 04. 27. 08:12

Elég nagy szenvedés eddig. A néző szenved. Eve szenved, Carolyne szenved, de legalább Villanelle jól érzi magát.

Deny - 2020. 04. 27. 10:42

Nálam ez kasza lett sajnos. Végig untam a részt.

perelli - 2020. 04. 27. 10:50

Szerintem borzalmas volt. Azóta sem tudtam nekiállni a másodiknak. Kasza lesz ez nálam is.

Python - 2020. 05. 01. 21:20

Villanelle kezd belendülni és egyre jobban szórakozni, miközben mások idegrendszerét még jobban kezdi szétforgácsolni, és persze, hogy megint Londonban van, mert jött egy képeslap…, és még mindig szerelmes Eve -be! ;)

Anni - 2020. 05. 02. 16:10

SPOILER!!!

A 4. részben a buszos jelenet, nálam eddig igencsak a sorozat legjobb jelenete. :D

Python - 2020. 05. 04. 23:29

Na szóval, ha ez így megy tovább, akkor 2 epizódonként meghal egy főbb mellékszereplő…, akkor ebben az évadban lesz vagy négy főbb karakterhalálunk?! Spoiler: Niko is meghalt szegénykém, de még hogy…!

audrey - 2020. 05. 05. 16:37

Carolyn és lányára szánt összes játékidőt pazarlásnak vélem, de nyilván értem a készítők szándékát.

A gyilkosságok kapcsán…engem az 1. rész és a mostani rész végi is sokkolt kissé, miközben elég kiszámíthatóak voltak is. Hogy tetszik-e vagy sem, amerre halad ez az évad, azt még nem tudom eldönteni.

De az biztos , hogy ez a kertes gyilkosság lett a kedvencem mind közül :D

K. - 2020. 05. 06. 00:21

Nem rég találtam rá a sorozatra és gyors darában voltam.

Egyszerűen imádom amit ez a 2 nő leművel! :D

De rá kellett jönnöm arra is,hogy Konstantin nélkül sem menne lehet nálam a sorozat.Imádom a pasit és persze Villel a kapcsolatát is.Nekem a legjobb perceket hozzák. :D

Anthonz - 2020. 05. 07. 21:38

Szerintem is Konstantin és Villanelle a legjobb. FŐleg ahogy Konstantin nevet, hát az valami óriási.

Amúgy a sorozat Limonádé, aki akar egy kicsit darkosabbat nézze meg a Luthert Idris Elbával.

K. - 2020. 05. 11. 13:45

3×05

atyaég ez egy elég nagy érzelmi hullámvasút volt :/

Jodie Comer nagyot játszott!Az utolsó képkockák a vonaton…libabőrös lettem :O

I’m here for you Villanelle! <3

Python - 2020. 05. 11. 15:10

Az 5. részben azt hiszem egy elég mély betekintést kaptunk Villanelle pszichéjébe, és az életének alakulásának miértjeire! Jodie Comer élete egyik legjobb alakítását nyújtotta, ez szinte biztos! :)

Rubber Duck - 2020. 05. 12. 18:23

A 3×05 mintha két külön rész lett volna….az eleje elég lapos volt (hmm..:-)))) azután a végére szépen felívelt. Valóban az utolsó néhány perc zseniális volt, főleg a vonatos jelenet a végén!
A harmadik évad egyébként nem Sandra Oh évada, eddig szinte semmit sem csinált a karaktere, sőt, az előző részben szó szerint ki akart sétálni a sorozatból. Na majd meglátjuk, ezután mi lesz vele.

Anni - 2020. 05. 12. 19:22

3×05
Féltem, hogy uncsi rész lesz de nagyon adta, a hangulat a táj minden, Jodie a végén.. tényleg libabőrös jelenet volt.

Szerintetek az anyja miatt lett ilyen és tényleg gonosz volt vele? vagy Villanelle már gyerekkorában őrült volt.

Python - 2020. 05. 12. 20:40

@Anni: Villanelle nem őrült, hanem pszichopata v. szociopata. És igen, a gyermk kb. 3 éves koráig a szülői minták, a nevelés, a szeretet megléte vagy nem léte alapvetően határozza meg az ember pszichés és mentális fejlődését egy életre szólóan! Szóval az anyja miatt lett olyan, amilyen, aztán persze ezen az egykori KGB majd (FSzB, SzVR, GRU) tovább faragott, finomított, hogy egy tökéletes gyilkológépet csináljanak a tinédzser “árva” kislányból, akit az anyja inkább beadott az árvaházba, mert nyűg volt, és mint most megtudtuk, féltékeny volt a saját lányára, hogy elveszi tőle a férjét…, akit ezért lelkileg bántott, majd megszabadult tőle! Persze az anyja ezt úgy interpretálja, hogy a férje attól félt, hogy majd bántani fogja őket, főleg őt a saját lányuk.

Anni - 2020. 05. 12. 21:39

@Python

Köszi a velős választ. :)

Az anyja jó kis színészi játékkal előadta az elején, hogy megörült a lányának.

Anni - 2020. 05. 12. 21:46

Azt még lehagytam, hogy fenomenális az utolsó jelenetben az is, hogy Villanellen az a jumpsuit van, amit az anyja adott neki… :D

Python - 2020. 05. 12. 22:25

@Anni: Nem mondanám, hogy színészi játék volt az a részéről…, inkább életének egyik legőszintébb pillanata. Megörült a halottnak hitt lányának, akit hagyott is 2-3 napig maradni. De utána már nem fér bele…, teher. És láttuk, hogy mit csinál az Elton koncert után vágyakozó fiával, a csendes lelki terrort…! Szóval annyira önző figura az anya, hogy 1-2 napig belefér a gyermek, de utána már csak kolonc, teher…, főleg ha őt nem jó színben tünteti fel! A bulizós ruha átadása sem véletlen, fiatalon az többet számított, aztán jött Villanelle, aki miatt már nem lehetett a szórakozóhelyen tündökölni…! Legalább is én ilyesmi dolgokat vélek felfedezni a közvetlenül és közvetetten elénk tárt információ morzsákból.

Python - 2020. 05. 18. 17:36

Konstantin, Konstantin, Konstantin…! Hogy mik ki nem derülnek itt…?! ;) Most kezd csak bonyolódni ez az évad igazából.
Spoiler: Niko még is életben van, de hogy…!

audrey - 2020. 05. 18. 22:42

Jól behúztak azért a csőbe, az interjúkban kiemelték a készítők, hogy az mekkora snassz lenne, hogy úgy írják ki Nikot, hogy csak szimplán elválnak Eve-vel, mennyivel menőbb, ha megölik, erre tessék.

Eddig nekem ez a rész volt a legnagyobb csalódás. Villanelle összes jelenete kincs még mindig, ez az összeomlásdi pedig még több teret enged a karakter elmélyítésének, amit Jodie remekül hoz. Csak ebbe a részbe mintha túl sok mindent akartak belesűríteni, nagyon kapkodósra sikeredett.

És most komolyan…mik ezek az béna effektek? Kép tükrözése, reverse lejátszás, a kép nagy része homályos? Kiírások túlzásba vitele! Nem csak helyszínekre, de kimondott szavakra, gondolatokra is alkalmazzák már? És még villog is…

Úrsu - 2020. 05. 22. 09:55

Elképesztően szerettem ezt a sorozatot az első két évadban. Fordulatos volt, újszerű, élvezetes volt az a macska-egér játék Eve és Villanelle között, elsősorban a két színész közötti dinamika és kémia miatt. Ezt teljesen eltüntették ebben az évadban. Érthető, hogy újítani akarnak, és a mellékszereplőknek is teret kell adni, viszont ahhoz jó plot kellene, ami -valljuk be- sosem volt a sorozat fő erőssége.

Aránytalanul nagy szerepet kapott idén Carolyn, Geraldine nekem érthetetlen vonal, Konstanin érdekes is lehetne, de ott most nem érzem elég érdekesnek a szálat. Irina viszont szuper!

Az, hogy 8 részes évad mellett eddig 1 részben olyan 3 percre találkozott a két – egyébként- főszereplő szerintem nem volt jó döntés. Mintha maguk a készítők se tudnák, hogy mit csinálnak ebben az évadban, mi a fő szál V. múltja mellett. Csaponganak, rengeteg az összefüggéstelen vágás, helyszín váltogatás, ezeket a random “this is bullshit”-szerű bevágásokat, homályos effekteket nem értem…

Két rész van hátra, de ebből az évadból már nem tudnak pozitívan kijönni, nekem ez most félrement.

Jodie Comer fantasztikus továbbra is, de Eve elképesztően háttérbe szorult. Valami radikális döntést kellene hoznia a készítőknek, mert így önismétlő lehet a sorozat, ha megint semmi érdemleges nem történik az évadzáróban. (gondolom előtte biztosan nem találkozik a két karakter…)

Személy szerint nagyon hiányolom, hogy nem tudtunk meg semmit (ahogy ezt a kritikában is említed)

— SPOILER ALERT—

azzal kapcsolatban, hogy mi lett Eve-el a tavalyi évadzáró után…hogy került vissza, hogy élte ez meg stb… legalább néhány perc erejéig bemutathatták volna, arról nem is beszélve, hogy V. elvileg bérgyilkos, hogy hibázhatott ekkorát, ha tényleg — SPOLIERT ALERT—– meg akarta ölni.

Teljesen “in medias res” volt az évadkezdés és azóta káoszos az évad.

K. - 2020. 06. 01. 14:10

Sziasztok,

nekem azt hiszem összességében tetszett az évadzáró,meg volt benne a kellő dinamika ami hiányzott sok részből ebben az évadban.Ez gondolom nálam abból jött hogy több erős jelenetet hozott a rész,gondolok itt természetesen a két főszereplő közös jeleneteire,Konstantin és Dasha ,vagy Carolyn és Konstantin jelenetére.

Na és az utolsó jelenet,egyszerre lettem libabőrös és könnyeztem meg.A második évados “You’re MINE”-tól eljutottunk a “Turn around and walk away”-ig ez a szerelem ;)
Villanelle egész sorozaton át tartó jellemfejlődése,saját maga és más emberekkel való viszonyának megkérdőjelezése,ennek az érzelmi hullámvasútnak a bejárása,főleg ebben az évadban nagyon erősen volt ábrázolva.Jodie fantasztikus volt ,az én szememben csak még jobb színésznő lett ez eddig is nyilvánvalónál.Ha Villanelle dühös lett én is,ha szomorú én is vele könnyeztem…

Viszont magát az évadot nem tudom annyira dícsérni,ha valaki megkérdezné miről is szólt az előbb leírtakon kívül nehezen tudnék rá válaszolni.Tetszett hogy Eve sötétebb oldala is kezd előtörni,Dasha karaktere is pozitív színfolt volt az évadban,de ezen felül Carolyn és lányának jelenetei bőven sokak voltak,szegény Konstantinnak a szívére ment ez a sok stressz ami az évadban érte,az EVE körüli munkatársaknak pedig a nevére sem emlékszem.

Szerény megérzésem szerint egy utolsó évadnyi erő van még a sorozatban de több talán nincs.A két főhősnő szála végleg összefonódik,vége a macska-egér játéknak,és szembenéznek a Twelvevel és ha nem is fognak elkocsikázni a naplementében,de bízok valami happy endinges lezárásban,ha lehetséges egy ilyen tematikájú sorozatnál…

Várom a negyedik évadot :)

Anni - 2020. 06. 01. 18:49

@K.
Nagyon szépen összefoglaltad, amit én is éreztem a zárással meg az egész 3. évaddal kapcsolatban.

A két főhős nagyon keveset találkozott ebben az évadban de ezek a jelenetek viszont aranyat értek. A zárás.. nagyon megható volt maxon vigyorogtam és tényleg mennyi minden változott a 2. évad záró jelenete óta.
Imádom Jodiet szavak nincsenek rá mennyire jó színésznő.

Szerintem is 1 évad van még a sorozatban és nyilván a sorozat dinamikáját a két nő harca adta de most teljesen elfogadnám ha a 4. évad félig meddig átmenne a romantikába. :) (Mindig elfelejtem, hogy van köztük 20 év).

Wanheda - 2020. 06. 02. 05:40

A 3. évad számomra jóval kevesebbet adott az első kettőnél. Persze, lehetett élvezni, Jodie Comer elképesztő volt, adta a vért, meg a humort, de olyan volt az egész, mintha előkészülne a 4., sokkal ütősebb évadra. Reméljük, hogy ténlyeg így lesz, mert ez a 3. elég gyérre sikerült.

winnie - 2020. 06. 02. 06:23

akkor lehet, hogy jól teszem, ha kihagyom? még mindig filózok, hogy mi legyen, mert nem látom értelmét, hogy próbálkozzak, ha annyi minden mást tudok nézni, amiknél nagyon érdekel a következő epizód.

Wanheda - 2020. 06. 02. 09:13

Középszerű volt, persze egy-két elem jól elsült, de egy-két elemnek kell lennie az élvezhetőséghez? Annyira elfogult azért nem vagyok, még akkor sem, ha imádtam az elsőkettőt. Összességében nincs értelme megnézni szerintem.

heidfeld - 2020. 06. 03. 20:56

Legutolsó jelenet mentett valamit, de igen régen láttam, ilyen rossz évadzárót. Aludtam rá egyet, mert a nyomdafesték nem tűrné el, ami eszembe jutott..
Hab a tortán, hogy olyan karakterre pazaroltak, jó órát az évadban, aki 3 percet sem érdemelne!

zoli221 - 2020. 06. 05. 14:08

+1 az összecsapott évadhoz, plusz V ennyire god mode-ban tud gyilkolni? Kamera, ujjlenyomatok?

Divide - 2020. 06. 12. 22:10

Hát ez csalódás volt.
A történet kb. fel se tűnt, hogy létezik, a karakterekre pedig szinte rá se lehetett ismerni (talán Carolyne és Irina hozta valamelyest a régi önmagát).
A pszichopata Villanelle, aki úgy mutatkozott be, hogy a cuki kislány nyakába borított egy pohár fagyit, csak mert megteheti, most csecsemőkhöz gügyög, hazautazik nyálaskodni a kisöccsével, és általában véve úgy viselkedik, mint egy hülyegyerek..? Ne már.
Egyszer sem izgultam, és nagyon ritkán nevettem, voltak epizódok, amiket kifejezetten untam. A régi szereplők csak tengtek-lengtek, és az újakkal sem voltam kisegítve: Dasha nyomasztóan parodisztikus volt, Helene felesleges, Geraldine annyira irritáló, hogy addig tudtam volna ütni, amíg mozog, nagyon sajnáltam, hogy nem intéztették el… valakivel. A kockakülönítményben sokkal több humorforrás lehetett volna.
Szomorú.

Nikolka - 2020. 06. 16. 23:18

Sajnos a csalódottak táborát erősîtem. És a csalódott enyhe kifejezés.
Nem is tudom láttam-e már ilyen mélyrepülést. Mintha egy teljesen más sorozatot néztem volna. És tényleg, ahogy mások írtàk. Nem is szólt semmiről.. Én csak most néztem meg az első 2 évadot is. szóval még erősebben éreztem a különbséget..
Dasha borzasztó volt. Eve semmilyen. Carolynen és a lànyán majd elaludtam.
Jodie tényleg szuper még mindig! És Irinat nagyon bírtam még én is. De kb. ennyi. Pembertonnak megörültem, mert különleges színész. De végül ő is semmilyen maradt.
Az évadzárót már hihetetlenül nehezen néztem végig.

A kedvencem amit senki nem emelt ki. Hogy ennyi ideig nem jutott eszébe a csávónak, hogy rejtett kamerát helyezett el? Na ne már.. Máshogy nem tudtak eljutni oda ahova akartak?

len90 - 2020. 06. 20. 08:41

Én imádtam a 3. évadot!!! Talán ez is lett a kedvencem, de a másodiknál mindenképp jobban élveztem.

Érdekes, hogy sokan azt írják felül, hogy ebben az évadban nem volt történet. Én a quarantine alatt kezdtem neki a sorozatnak, az első két évad egyben csúszott le, a harmadikra vártam egy hónapot, hogy kijöjjenek a részek, plusz utána még kb. két hetet mert őszintén nekem a második évad vége után volt az a pont ahol annyira nem akartam folytatni. És így visszanézve kevesebb mint két hónap távlatából nem is tudom nagyon megmondani, hogy a 12 féle nyomozás kapcsán mik történtek az első két évadban. Ez a része a történetnek mindig tök sötét volt (vagy csak én nem figyeltem eléggé), és érdemben sosem tudtunk meg semmit. Az első két évadból csak az maradt meg ahogy feléptették a kapcsolatokat. Az első évadban gyakorlatilag kb. csak Eve és Villanelle kapcsolatát, a második évadban jobban hozzájuk integrálódott Caroline és Konstantine…

Ezért nekem nagyon kellemes meglepetés volt a lightosabb, sokkal inkább karakterekben építkező 3. évad. Az ötödik rész, amiben Villanelle hazalátogatott számomra a sorozat csúcspontja. A szezonfinálé pedig nagyon tetszett!!! Pont azért mert kb. értelmet adott annak amit fentebb is írtam: hogy közelebb nem kerültünk a dolgokhoz…mert nem is lehet. Sokkal nagyobb ez az organizáció annál, hogy effektíve 3 ember fel tudja görgetni. Happy end meg reálisan kb. kizárt a számukra. Nagyon tetszett ez a felismerés Caroline és Villanelle részéről. Eve és Konstantine ugye még nem jutottak el erre a szintre. Nagyon remélem, hogy innen már nem rontják el és nem nyomnak még egy hard reset-et, én nagyon megnéznék egy olyan 4. és egyben utolsó évadot amiben mondjuk szépen egyesével az összes szereplőt levadássza a 12. Akár úgy is, hogy 1 rész per karakter és mondjuk közben a gyilkosságok kapcsán tudunk meg dolgokat, hogy mondjuk olyan emberek is az organizáció részei akikről nem is gondoltuk volna…kár hogy ennek nagyon játékteret nem engednek, mert már alig van olyan szereplő akinek lényegében szerepe volt és még él (a 4 főszereplőn, Niko-n és Geraldine-on kívül, akiktől viszont elég hiteltelen pálfordulás lenne, ha kiderülne, hogy ők a mesterelme az egész mögött…)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz