login |

Spinning Out: az 1. évad

2020. 04. 27. 19:01 - Írta: DennyKeh

9 hozzászólás | kategória: kritika,

Elég erősen zárta a tavalyi évet a Netflix a The Witcher-rel és You-val, és méltóképpen is nyitotta meg az újat A jeges élet című drámával. Nem tudom, hogy van-e köreinkben rajongója a műkorcsolyának, de engem mindig is lenyűgözött a világa, ahogy művészetté varázsolják ezt a sportot, és ez itt sincs máshogy. (A pilotról már írt human, szerencsére nekem sokkal jobban tetszett a sorozat, elég hamar a szezon végére is értem. Ami, mint később kiderült, a sorozat vége is lett.)

A sorozat egy fiatal, de egyben nagyon tehetséges lánynak az életét követi soron, de minden ott kezdődik igazán, mikor nem sikerül átmenni a senior-vizsgáján, melynek egy múltbéli baleset a kiváltója, ugyanis egy ugrást elvétetett, és az esés majdnem az életébe is került. Mivel korizás a mindene, így elhatározza, hogy beáll párnak egy gazdag fiú, Justin mellé, akivel azonban mint kiderül, van közös múltjuk.

Ha ez nem lenne elég, még bipoláris is hősünk – ennek velejáróit Kaya Scodelario remekül adja át – nehezen enged magához embereket, így nem könnyű neki alkalmazkodni az új környezethez, miszerint ezúttal valakire kell támaszkodni, hiszen eddig csak magára számíthatott.

Otthoni helyzete sem fényes, mivel betegségét anyjától örökölte, nem is jó a viszonyuk egymással, mivel az anya mindig felhánytorgatja, hogy hogyan szúrta el a karrierjét, hogy megszülte. A lány, Kat kapott maga mellé egy hugicát, akivel kapcsolata elég hullámzó, ugyanis Serena makacsságából adódóan nem mindig látja azt be, hogy nővére csak segíteni próbál neki és óvja, amiből hatalmas konfliktusok keletkeznek.

Az új “életéhez”, helyzetéhez és párjához alkalmazkodva Kat igen rögös úton megy végig, ami próbáltatások elé állítja barátságait, családi drámák is sorra követik egymást, ráadásul még Justinnal való kapcsolata se mindig fenékig tejföl, ezáltal a közös munkájukat is megnehezíti az olykori egymásnak feszülés.

Szerencsére láthattunk is korizós jeleneteket, ha már erre a koncepcióra fekszik a sorozat, és erre azért fektettem le a hangsúlyt, mert emlékszem a Zoo harmadik évadjára, és állatokkal nem igen találkoztunk az utolsó etapban, az is fix – de ennek ellenére engem lekötött.

Megvoltak a maga fentjei és lentjei is, de összességében a Spinning Out egy igazi művészi alkotás a témájában, nem tudom, hogy a színészek a sorozat miatt tanultak-e meg korizni (nem csak dublőrök vannak!), de emelem a kalapom előttük, illetve a koreográfia és a zenék miatt mindenképp tapsot érdemelnek a készítők, ezért sem vesztett a szépségéből ez a sorozat, míg tartott. Kár érte.

Ui: A sorozat intróját csak úgy itt hagyom nektek, mert csodálatos.

9 hozzászólás Ne habozz!

Nikolett - 2020. 04. 27. 20:14

Nagyon sajnálom, hogy elkaszálták a sorozatot, pedig nagyon tetszett…Kár érte,elnéztem volna még..

Python - 2020. 04. 27. 20:38

Nem vagyok egy műkorcsolya rajongó, de megnéztem ezt a sorozatot. Nem egy kiemelkedő alkotás, de jó betekintés a korcsolya sportok világába. Nálam 7/10 környékét megért, szerintem egy 2. évadot még elbírt volna a történetszál, de gondolom nem hozott erős nézőszámokat a Netflixnek, azért lett kasza.

-E. - 2020. 04. 27. 21:17

Először nem gondoltam, hogy beránt, de aztán csak végignéztem az évadot. Volt egy jól elkapott, jellegzetes cold/dark atmoszférája, és az anya-lánya dinamika is nagyon érdekes volt. De összességében nem tartom nagy veszteségnek, hogy nem folytatódik, jó volt ez így ennyiben.

Memari - 2020. 04. 27. 21:33

A műkorcsolya miatt próbáltam be és megtetszett. Nem egy korszakalkotó sorozat, de sok kis apró dolog miatt szerethető. Kevés intrók egyiket, amiket többször visszanézek/hallgatok.
Egyrészről sajnálom hogy nincs folytatása, de önmagában is kerek történet.

eanna - 2020. 04. 28. 09:28

Szerintem kicsit sok mindent sűrítettek egy évadba, de ettől függetlenül nekem nagyon tetszett, néztem volna még. De szerencsére lényegében lezárták a sztorit.

Kaya Scodelario ezért tanult meg korizni, a főszereplő srácot alakító Evan Roderick jéghokizott, szóval ő nem :D az ellenfél páros fiú tagja komolyabb jégkoris múlttal rendelkezi, olimpián 6. lett, világbajnokságon pedig bronzérmes.

Thomas - 2020. 04. 28. 13:18

Örülök, hogy írtál erről, nálam még mindig az év újonca:) Megdöbbentő, hogy mennyire hasonló a sorozatos ízlésünk, általában ugyanazokat kedveljük.

Nagyon sajnálom, hogy nem lesz folytatás, már vizionáltam a szép, 3 évados ívet, ami a 2022-es téli olimpián ért volna véget, és hát ha szegény Kaya ezért tanult meg korizni, pláne nagy kár, hogy nem jöhetett létre:(

Peppper - 2020. 04. 29. 20:47

Nekem nagyon tetszett, szerintem gyonyoruek voltak benne a kepek, eleve a helyszin…ez a kis kanadai siparadicsom. Nagyon sajnalom hogy nem lesz 2. évad. :(
Kaya Scodelario pedig itt is zsenialis volt, ahogy anno a Skins-ben is.

stargatelost - 2020. 05. 16. 00:31

Ez a sorozat iskolapéldája lehetne annak, hogyan ne írjunk konfliktusokat.

A nagy része ezeknek abból fakadt, hogy a karakterek nem mondják el a másiknak, hol voltak, mit csináltak, mi volt velük. Sőt, többször is van olyan jelenet, hogy végre akkor megbeszéli két karakter az adott dolgot, csak annyi kellene, hogy az egyik az igazat mondja (úgy, hogy a másik már kb. tudja az igazat). De nem, egymás képébe hazudnak folyamatosan, olyan hangulatingadozásai vannak kb. az összesnek, hogy szerintem itt mindenki bipoláris volt. Nem akarok viccelni a betegséggel, mert tényleg durva (én először a Shamelessben találkoztam vele), de ez a sorozat még ezt sem járja be mélyebben, pedig két karakternek is epizódja volt…

A végén a kalapból előhúzott doki szál már tényleg az alja volt, főleg, hogy ezzel akartak valami drámát csiholni a fellépés előtti percekben…

A fényképezés volt, ami tényleg jó volt, a főcímzene, meg a színészeket is kedvelem. A többi kuka.

Neel - 2020. 09. 18. 18:26

Tudtam, hogy nem fog tetszeni, hónapokig kerültem is, de aztán mégis rászántam magam, nem kellett volna. Johnny Weir játéka volt a mélypont.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz