login |

Pilot: The Baker and the Beauty

2020. 04. 28. 15:50 - Írta: human

9 hozzászólás | kategória: 2019/20, kritika, pilot-mustra,

Hát, ez a 43 perc most nagyon kellett. Egy jelenet kivételével végigvigyorogtam. Bár az ABC új sorozata latin szappanos stílusú, ezt azért a nagy belelovallások előtt mondanám, viszont a piloton ez nem annyira látszik, magában remek, még akkor is érdemes bepróbálni, ha a folytatás felejtős lesz.

A történet ki nem találjátok: egy pékről szól, meg egy szépségről. Viccet félretéve, egy latino család tagjai vannak a középpontban, akik között minden morgolódás ellenére azért nagy az összetartás, és egy közös vállalkozásban, pékségben dolgoznak. A legidősebb fiú már 4 éve jár egy nővel, és évfordulós vacsorára viszi valami puccos helyre, ahol a nő megkéri a kezét, de nem tud neki igent mondani a férfi, nem érzi a dolgot.

Közben a másik oldalról ott a szépség, egy szupermodell, akit épp megcsalt a pasija, ezért mérges a világra, amitől amúgy mindent megkap. Ez utóbbi amúgy érdekes, hiszen csak képileg érzékeltették, konkrétan senki nem mond neki nemet, a párkapcsolatai sem normálisak voltak valószínűleg, nehéz is szép emberként, én már csak tudom (nem hagyhattam ki:).

Na, ők futnak össze, és kalandoznak (nem úgy) egy éjszakát, aminek nyilván következményei lesznek.

Igazából legjobban azt tudom kiemelni, hogy ezt filmben néztem volna meg szívesebben, ahol a belengetett dolgokat viszonylat gyorsan fejtik ki. Gondolok itt arra, hogy a barátnő, Vanessa is állandó szereplő, szóval az már egy háromszög, de persze a modell volt pasija is ott van a képben. Mármint ezekkel a húzásokkal nincs baj, csak félek, hogy túlhúzzák őket.

De valójában ez csak személyes preferencia, hiszen a stílus ahova helyezkedik a sorozat, a túljátszott karaktereivel karöltve, az virágzó, szóval lehet pont az a jó, ha teljesen elmerül benne a The Baker and The Beauty. A “legyenek már együtt” 2 évad után is bejövő dolog. És persze mindenkinek más dráma érdekesebb, mert ebben számomra az volt, ahogy a modell és a pék világa ütközött, de nyilván az is lejárt lemez.

Az előbbi gondolathoz kapcsolódva: összességében olyan sok újat nem mond a sorozat, mindent láttunk már valahol, de egyszerűen jól mixelték őket. És a casting az baromi jó, ez az érzelmes karakter korábban is jól ment Victor Rasuknak, Carlos Gomez-t is jó látni, meg úgy mindenkit, hiszen a többség ismerős máshonnan, és elég hasonlóan hozza itt is a karakterét.

Ezzel szemben a kidolgozás… Nem tudom, mennyire lehet számon kérni egy ilyenen azt, hogy kilóg a greenscreen gerenda…, de mese az egész. Igazából ez a stílusa, nem a szappan. Viszont pont emiatt még az átlagosnál is jobban fel tudja dobni az embert ezekben a napokban.

Nekem ne mondjátok, el merre ment innen, de talán másnak segíthettek. A pilot mindenképp napfényes 7/10. Mondjuk a választott dal, és a “Gucci” általi szövegek alapján azért lesznek itt szemétségek.

A végére pedig egy gondolat fogalmazódott meg bennem: basszus, lehet újra kéne nézni a How To Make It In America-t?

9 hozzászólás Ne habozz!

cherockee - 2020. 04. 28. 18:02

Második rész is jó volt, nem tudom miért néztem meg az elsőt, de nagyon jól szórakoztam, és tetszett, hogy inkább feelgood mint jáj dráma az élet, van azért dolguk a karaktereknek, de inkább vicces. A színészek nagyon mókásak, kedvelem, na.

PCampbell - 2020. 04. 28. 21:30

Aranyos kis limonádé, szórakoztató, szimpik a szereplők, én is végigvigyorogtam! :)

Thomas - 2020. 04. 29. 00:28

Annyi de annyi ellenérzésem volt, de valamiért mégis belenéztem és nem bántam meg:) Nem hittem volna, hogy Natalie Kelley számomra kedvelhető lesz akármilyen szerepben, és még mindig el tudnék képzelni sokkal jobb színészeket a szerepre, de akkora baj azért nincs vele. A srác meg teljesen rendben van, működik a kémia.

A 2. rész után már be kellett vallanom magamnak, hogy kimondottan élvezem:) Talán mert feelgood és olyan nagyon pozitív az egész. Jó, az ex-barátnős szál nekem sem hiányozna, főleg, miután a rész végére eljutottunk odáig, hogy mindenáron vissza akarja szerezni a srácot, én is ráébredtem, hogy nem szabadulunk tőle:(

Szóval nálam is egy stabil 7/10 eddig, és amíg nem jön a “minden részben összeveszünk valami hülyeségen, a végére meg kibékülünk”-rutin, addig szerintem nézni fogom:)

cherockee - 2020. 04. 29. 00:55

hadd dokumentáljam a tippem: az ex az öccsel fog összejönni, titok lesz, talán klisés is, de az első részben a kapu jelenetnél volt valami megérzésem.

human - 2020. 04. 29. 03:56

cherockee: nekem is ez a tippem, csak úgy jöhet ki boldogan éltek amíg meg nem haltak anélkül, hogy bármelyik esetleg kedvelt karakter megszívná.

Phoenix - 2020. 04. 30. 16:14

Nagyon meglepődtem mennyire elkapott ez a sorozat. Baromi jó a hangulata (amiben a zenéje nagyot tesz hozzá), és tényleg élvezem minden pillanatát. Nagyon bízok benne, hogy tartja a színvonalát és nem megy át szappanoperába, mert sajnos akkor nekem addig tartana a sorozat. Azt meg nagyon sajnálnám.

ravengirl - 2020. 05. 02. 17:05

Nekem hiánypótló, ugyan nem ez a stílus, de utoljára a Hart of Dixie-nél éreztem ezt a könnyedséget, egyszerűen csak feldob, szórakoztat, pont erre volt szükségem :) remélem, ilyen marad és nem lesz izzadságszagú…

zagloba - 2020. 05. 09. 23:07

15 perc után kaszáltam.
Ez nagyon nem az én stílusom.

Florabell - 2020. 05. 15. 22:58

A negyedik résznél vagyok és eddig tartja a szintet,ugyanaz a napfényes feelgood érzés lengi körbe továbbra is mint az első részt.Az öccs és az ex összehozását én is valószínűnek tartom,igazából drukkolok nekik.Bármekkora klisé is legyen a sztori,egyszerűen csak jó nézni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz