login |

Pilot: The Baker and the Beauty

2020. 04. 28. 15:50 - Írta: human

13 hozzászólás | kategória: 2019/20, kritika, pilot-mustra,

Hát, ez a 43 perc most nagyon kellett. Egy jelenet kivételével végigvigyorogtam. Bár az ABC új sorozata latin szappanos stílusú, ezt azért a nagy belelovallások előtt mondanám, viszont a piloton ez nem annyira látszik, magában remek, még akkor is érdemes bepróbálni, ha a folytatás felejtős lesz.

A történet ki nem találjátok: egy pékről szól, meg egy szépségről. Viccet félretéve, egy latino család tagjai vannak a középpontban, akik között minden morgolódás ellenére azért nagy az összetartás, és egy közös vállalkozásban, pékségben dolgoznak. A legidősebb fiú már 4 éve jár egy nővel, és évfordulós vacsorára viszi valami puccos helyre, ahol a nő megkéri a kezét, de nem tud neki igent mondani a férfi, nem érzi a dolgot.

Közben a másik oldalról ott a szépség, egy szupermodell, akit épp megcsalt a pasija, ezért mérges a világra, amitől amúgy mindent megkap. Ez utóbbi amúgy érdekes, hiszen csak képileg érzékeltették, konkrétan senki nem mond neki nemet, a párkapcsolatai sem normálisak voltak valószínűleg, nehéz is szép emberként, én már csak tudom (nem hagyhattam ki:).

Na, ők futnak össze, és kalandoznak (nem úgy) egy éjszakát, aminek nyilván következményei lesznek.

Igazából legjobban azt tudom kiemelni, hogy ezt filmben néztem volna meg szívesebben, ahol a belengetett dolgokat viszonylat gyorsan fejtik ki. Gondolok itt arra, hogy a barátnő, Vanessa is állandó szereplő, szóval az már egy háromszög, de persze a modell volt pasija is ott van a képben. Mármint ezekkel a húzásokkal nincs baj, csak félek, hogy túlhúzzák őket.

De valójában ez csak személyes preferencia, hiszen a stílus ahova helyezkedik a sorozat, a túljátszott karaktereivel karöltve, az virágzó, szóval lehet pont az a jó, ha teljesen elmerül benne a The Baker and The Beauty. A “legyenek már együtt” 2 évad után is bejövő dolog. És persze mindenkinek más dráma érdekesebb, mert ebben számomra az volt, ahogy a modell és a pék világa ütközött, de nyilván az is lejárt lemez.

Az előbbi gondolathoz kapcsolódva: összességében olyan sok újat nem mond a sorozat, mindent láttunk már valahol, de egyszerűen jól mixelték őket. És a casting az baromi jó, ez az érzelmes karakter korábban is jól ment Victor Rasuknak, Carlos Gomez-t is jó látni, meg úgy mindenkit, hiszen a többség ismerős máshonnan, és elég hasonlóan hozza itt is a karakterét.

Ezzel szemben a kidolgozás… Nem tudom, mennyire lehet számon kérni egy ilyenen azt, hogy kilóg a greenscreen gerenda…, de mese az egész. Igazából ez a stílusa, nem a szappan. Viszont pont emiatt még az átlagosnál is jobban fel tudja dobni az embert ezekben a napokban.

Nekem ne mondjátok, el merre ment innen, de talán másnak segíthettek. A pilot mindenképp napfényes 7/10. Mondjuk a választott dal, és a “Gucci” általi szövegek alapján azért lesznek itt szemétségek.

A végére pedig egy gondolat fogalmazódott meg bennem: basszus, lehet újra kéne nézni a How To Make It In America-t?

13 hozzászólás Ne habozz!

cherockee - 2020. 04. 28. 18:02

Második rész is jó volt, nem tudom miért néztem meg az elsőt, de nagyon jól szórakoztam, és tetszett, hogy inkább feelgood mint jáj dráma az élet, van azért dolguk a karaktereknek, de inkább vicces. A színészek nagyon mókásak, kedvelem, na.

PCampbell - 2020. 04. 28. 21:30

Aranyos kis limonádé, szórakoztató, szimpik a szereplők, én is végigvigyorogtam! :)

Thomas - 2020. 04. 29. 00:28

Annyi de annyi ellenérzésem volt, de valamiért mégis belenéztem és nem bántam meg:) Nem hittem volna, hogy Natalie Kelley számomra kedvelhető lesz akármilyen szerepben, és még mindig el tudnék képzelni sokkal jobb színészeket a szerepre, de akkora baj azért nincs vele. A srác meg teljesen rendben van, működik a kémia.

A 2. rész után már be kellett vallanom magamnak, hogy kimondottan élvezem:) Talán mert feelgood és olyan nagyon pozitív az egész. Jó, az ex-barátnős szál nekem sem hiányozna, főleg, miután a rész végére eljutottunk odáig, hogy mindenáron vissza akarja szerezni a srácot, én is ráébredtem, hogy nem szabadulunk tőle:(

Szóval nálam is egy stabil 7/10 eddig, és amíg nem jön a “minden részben összeveszünk valami hülyeségen, a végére meg kibékülünk”-rutin, addig szerintem nézni fogom:)

cherockee - 2020. 04. 29. 00:55

hadd dokumentáljam a tippem: az ex az öccsel fog összejönni, titok lesz, talán klisés is, de az első részben a kapu jelenetnél volt valami megérzésem.

human - 2020. 04. 29. 03:56

cherockee: nekem is ez a tippem, csak úgy jöhet ki boldogan éltek amíg meg nem haltak anélkül, hogy bármelyik esetleg kedvelt karakter megszívná.

Phoenix - 2020. 04. 30. 16:14

Nagyon meglepődtem mennyire elkapott ez a sorozat. Baromi jó a hangulata (amiben a zenéje nagyot tesz hozzá), és tényleg élvezem minden pillanatát. Nagyon bízok benne, hogy tartja a színvonalát és nem megy át szappanoperába, mert sajnos akkor nekem addig tartana a sorozat. Azt meg nagyon sajnálnám.

ravengirl - 2020. 05. 02. 17:05

Nekem hiánypótló, ugyan nem ez a stílus, de utoljára a Hart of Dixie-nél éreztem ezt a könnyedséget, egyszerűen csak feldob, szórakoztat, pont erre volt szükségem :) remélem, ilyen marad és nem lesz izzadságszagú…

zagloba - 2020. 05. 09. 23:07

15 perc után kaszáltam.
Ez nagyon nem az én stílusom.

Florabell - 2020. 05. 15. 22:58

A negyedik résznél vagyok és eddig tartja a szintet,ugyanaz a napfényes feelgood érzés lengi körbe továbbra is mint az első részt.Az öccs és az ex összehozását én is valószínűnek tartom,igazából drukkolok nekik.Bármekkora klisé is legyen a sztori,egyszerűen csak jó nézni.

winnie - 2020. 06. 07. 14:14

engem meglepett, hogy mennyire nem indított be. lehet, hogy nem kellett volna közvetlenül előtte megnéznem az eredetit?:)

az izraelit mér rég terveztem, és miután megnéztem a pilotot, már indítottam is ezt, és bár az nem nyűgözött le, de így nem szabadultam attól az érzéstől, hogy ez “csak” másolat, bizonyos pillanatait nem éreztem őszintén… nyilván sosem tudom meg, hogy fordítva mi lett volna, és lehet, hogy a folytatás már totál más lesz, de itt sok minden egyezett, ami pedig nem, abban jobban tetszett az eredeti.

ami itt plusz volt (az eredeti harmicnc egynéhány perces csak) pár karakterizáló jelenet a szülőkkel és az ex barátnőjével, és a tesóval, pl. a buli. ami eltért: a sztár “testőrének” jelleme (az eredetiben amolyan agresszív verőemberes), illetve a zárás. az eredetiben a srác akarja megcsókolni a sztárt, az elhúzza az arcát és eltűnik, és utána rázza le a testőr őt, és érthető is, hogy elmegy, itt viszont a volt pasival teszik, de nem túl jó a motiváció. plusz ott annyi a vége, hogy a meztelen felsőtestes sétánál jön megint az autó a sztárral, kérik, hogy tartson velük, de a srác kiosztja a lányt, aki elkezd gyanakodni, hogy a testőr ültetett bogarat a fülébe, itt pedig a pékség népszerű lett, és a lány is visszajött.

majd csekkolom a második részeket, gondolom, az izraeli is el fog jutni ide.

winnie - 2020. 06. 08. 11:26

ja, és nathalie kelley nekem itt nagyon nem, iszonyat mesterkélt, semmi nem jön át tőle.

az 1×02 kezdése meg full cukor, nekem ez sok.

winnie - 2020. 06. 08. 12:42

uhh, ez nekem minden szinten rém gáz. megdöbbent, hogy ilyen jó vélemények után ennyire utálom. és az, hogy már másodjára alélnak el a péksütemény ízétől azok után, hogy csak beleharapnak a szélébe, amikor a lényeg nem ott van…, ehh.

Mom - 2020. 06. 12. 22:06

Ahhoz képest, hogy ez egy kétszereplős sztori kellene hogy legyen a címe alapján, a mellékkarakterekre néha több játékidő jutott, mint a Bakerre vagy a Beautyra. Együtt a kettőre még sokkal kevesebb. És bár a család szerepeltetése még belefért volna, az hogy mindenkinek külön átívelő sztorit írtak, az már túl sok volt nekem. Legalábbis az elején.

Nekem nem Nathalie Kelley-n vérzett el (aki amúgy kicsit tényleg mesterkélten hat, de ez még beleférhet a karakterébe), hanem Victor Rasukon. Számomra borzasztóan semmilyen, és a kémiát sen érzem közöttük. Főleg amikor ő beszél. Egyszerűen nem éreztem át a nagy szerelmet, aminek közöttük kellett volna hogy legyen. A kapcsoaltuk lett a végére az egész sorozat gyenge alapja.

Amit pozitívumként tudnék kiemelni, az az exbarátnő. Nem csak hogy teljesen hihető motivációkat írtak neki minden húzásához, de ráadásul teljesen normális emberi karakter volt (még akkor is, ha néha kicsit túldramatizált), nem egy papírmasé. Meg a színésznő is nagyon jól alakította. A végére sokkal szívesebben megnéztem volna az ő kapcsolatát a tesóval, mint a címszereplőkét. Úgy érzem, ők ketten tényleg sokat fejlődtek és ezt jó érzés volt nézni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz