login |

Outmatched: vége az 1. évadnak

2020. 04. 29. 15:50 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: 2019/20 finálék, kritika,

Daddy, I love cuddling with you when I’m on Molly.

Míg az őszi újonc országos komédiák közül a The Unicorn és a Perfect Harmony kezdése jött be nagyon, a midseason szitkomok esetében az Outmatched-nek imádtam a pilotját. Mert végre láthattam egy olyan többkamerásat, ami az elejétől a végéig mulattatott annak ellenére, hogy igazából sok újat nem hozott. De nem is az új kell nekünk, hanem vicces, nem?

Hiába egypoénos a felállás (zsenigyerekek és nem zseni szülők), nem hiszem, hogy egyhamar kiapadna a poénok és sztorik lehetősége az Outmatched-ben, ráadásul a gyerekek is elég karakteresek lettek, arról nm is beszélve, hogy Maggie Lawson és Jason Biggs eléggé egy hullámhosszon volt végig, látszott, hogy nagy élvezték az idétlenkedést. Ezek után eléggé furcsán hangozhat, ha elárulom, hogy a 3-4. résszel kiszálltam/kaszáltam a sorozatot.

Egyrészt azért, mert beállt egy rutinba, másrészt pedig pár dolog szúrta a szemem. Bár nem láttam csak a részek felét, elég fura volt, hogy kiszúrtam, hogy az írók nem egyszer ismétlik magukat. Nyilván a fináléban a két molly-zás szándékos volt (de ettől még másodjára eléggé veszít a szavatosságából a poén), de az, hogy az 1×07-ben az “I need all the bitches to line up. I’m sorry, I signed up for this when it was still a dog show.” után az 1×10-ben képesek voltak “There’s a new royal dog, and, apparently, she’s only the second biggest bitch in the palace.” poént írni, az nem sok pozitívra utal fantázia terén, még akkor sem, ha ez csak egy apróság, egy példa a 100 vagy 200 nem ismételt poénnal szemben.

De ennél is nagyobb probléma volt a haver házaspár/munkatárs csaj szerepeltetése. Eleve a feleség munkahelyi szála totálisan felesleges volt (akkor már inkább a gyerekeket mutatták volna iskolában vagy gyerekek között), és értem, hogy érdemes külső szemszöget behozni, azonban, ha az új karakterek nem adnak hozzá, hanem lehúzzák a színvonalat, akkor nem kéne erőltetni őket.

És itt Rita és Irwin  karaktere totális ballaszt volt, pedig utóbbit a pilot után hozták csak be, állandónak kiemelve. Nagyon meg lettem volna nélkülük, szinte semmit pozitív hozadéka nem volt a jelenlétüknek… (És hiába csak pár perc a jelenlétük, egy 20 perces játékidőnél már az is tolerálhatatlan.)

Az Outmatched még így is talán a legjobb legnézhetőbb többkamerás, azaz élő közönség előtt, színpadi díszletben felvett komédia jelenleg számomra, de hiába voltam meggyőződve arról, hogy ez a titulus elég lesz ahhoz, hogy megmaradjon a nézőseim között (mert sokáig mindig volt legalább egy nézős országos többkamerásom…). Sajnos nem jött össze, és nem csak azért, mert a konkurenciára, a többi remek komédiára tudok mutogatni, hogy inkább azokat nézem. (Most komolyan, még a Veep 7. évadját sem fejeztem be!)

Ebben a műfajban a közepes értékelés nálam kifejezetten jónak számít, de a nézősséghez egy fokkal több kéne, mondjuk annyi, mint pár éve a Clipped vagy a The McCarthys produkált. Viszont pont azért, mert még én sem állok annyira negatívan a sorozathoz, a műfaj kedvelőinek abszolút tudom ajánlani, simán lehet, hogy beleszeretnek. Még, ha nem is fogják a legjobbak között emlegeti, de a két szimpatikus főszereplő eladja.

ui: Ja, azt még hadd emeljem ki a végén, hogy a főcím és ezek a ritka, részenkénti egyszer vagy kétszer beúsztatott, ám de akkor is állandó jelleggel használ Newton és tsai inzerteket mennyire ÓCSKÁK voltak. Iszonyatosan utáltam őket, pont, mint tavaly a Cool Kids-nél a random fekete-fehér idős emberes snitteket. Miért? Ezek nélkül rosszabb lett volna? Mit adtak hozzá?

3 hozzászólás Ne habozz!

Mom - 2020. 04. 29. 22:22

Minden hibája ellenére (amik közül volt olyan, ami csak most tudatosult bennem, ahogy olvastam az írást) nekem bejött. Az ebben az évadban bepróbált komédiák közül egyedül ez maradt nézős számomra. Sőt ahogy most átfutottam a jegyzeteimet: tavaly egy sem maradt, tavaly előtt is csupán egy, így ez mindenképpen a sorozatot dícséri.

Ha esetleg kaszálnák nem esnék kétségbe, viszont nem is bántam meg a rászánt időt, és ha lesz második évad, arra is benevezek.

winnie - 2020. 04. 30. 11:51

egyébként szerintem maga a téma tök érdekes, már régen akarok szentelni neki egy posztot, mert kíváncsi vagyok arra, hogy kit mi zavar, ki mennyire immúnis, ki milyen megoldást lát, stb. perverz egy dolog, hogy ilyenek érdekelnek, de a mában élünk.

dragon1986 - 2020. 06. 02. 17:50

American Pie reunion s1e8 tetszett

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz