login |

Mi lenne, ha újraírhatnád a történelmet?

2020. 04. 30. 18:10 - Írta: winnie

9 hozzászólás | kategória: kampány,

Ryan Murphy a Netflix holnap érkező új sorozatában, a Hollywood-ban meg is próbálja, hogy kiderüljön, hogy mi lett volna akkor, ha a 40-es években nem nyomja el annyira a filmipar a nőket, a színesbőrűeket, a melegeket és a szexmunkásokat. Tippre afféle alternatív történelmes megközelítést kapunk, ami kifejezetten izgalmasnak hangzik, az előzetest nem mertem megnézni.

A szériához pár karakterplakát érkezett a fő reklámanyagokhoz.

9 hozzászólás Ne habozz!

Scat - 2020. 04. 30. 18:26

Az alternatív történelem az egyik gyengém. Viszont a téma miatt tartok tőle, hogy egy pc baromkodás lesz az egész.

winnie - 2020. 04. 30. 18:58

amolyan mi lett volna, ha… szcenariot latok ebben. nyilvan sok wishfulfilmenttel, es esetleg jovendolessel, hogy ma mi lenne a helyzet, ha akkor mas lett volna. szoval ez pont a pc ellenkezoje lesz, nem akar senki korrektkedni vagy egyensulyra torekedni, foleg nem ryan murphy, aki nem holmi elvarasok alapjan csinal sorozatot, o megteheti, hogy azt es ugy irjon, amire vágyik. szoval epp az lesz a lenyeg, hogy aki a valosagban marginalizalodott, az itt kozeppontba kerul es, gondolom, diadalmaskodik (vagy nem), mikozben nem fog senkit sem simogatni, nem fog arra ugyelni, hogy ne sertsen meg senkit. aki erzekenyebb, az tuti, hogy fel fogja huzni magat. marmint a logika ezt mondatja velem, hogy nem fog kendos kezzel banni sokakkal. (mar persze, ha valaki szotaraba a pc ezt jelenti:)

horsa - 2020. 04. 30. 20:28

Iszonyatosan fantáziátlanok ezek a félszemes, illuminátusos poszterek, pedig általában Murphy sorozatainak legalább a marketingje okos. A leírás meg önmagáért beszél, én inkább kihagyom.

Critica007 - 2020. 05. 02. 02:59

Nos, most ért véget az utolsó rész.

Hihetetlenül könnyen nézhető, habkönnyű, erotikus vígjátékba csomagolt Hollywood kritika, ami azon csúszik el kicsit, hogy nem mer erősebben fogalmazni. (Az erotikából a végére durván visszavesznek.)

Nagyon sajnálom, hogy Rob Reiner (igen, arról az emberről van szó, aki pl.: a Tortúrát rendezte) kevés játékidőt kapott, de így is a legemlékezetesebb figurát hozta a sorozatban.

Jim Parsons most nem kapta el a karakterét, messze nem akkora görény, mint ahogyan hivatkoznak rá. Szánalmas sajnos az elejétől kezdve, pedig a vége felé kellett volna éreznünk ezt (szerintem).

Samara Weaving karaktere jól indul, majd hamar biodíszletté silányul. Kár érte, lett volna benne kraft.

És sorolhatnám a kihasználatlan karaktereket. Ennek a történetnek nem 7 részt kellett volna adni, hanem 21-et. A végére túl nagy léptekkel haladunk a zárás felé, és kialakul a nézőben a hiányérzet, hogy őt és őt még néztem volna.

Nagyon remélem, hogy Ernie karaktere kap egy előzménysorozatot. :) Dylan McDermott kisujjból rázta ki a szerepet. Bőven tudna még mit mutatni.

De a lényeg: a Hollywood Ryan Murphy kislány énjének rózsaszín meseregénye. Sokaknak nem fog tetszeni, sokan fogják imádni. Persze a témák még mindig aktuálisak, lehet róluk vitatkozni, felháborodni, meg kiakadni. Valószínűleg Murphy otthon ül és élvezi, hogy vannak emberek, akik kiakadnak a sorozatán. Pedig ez semmi más, csak egy mese. :)

winnie - 2020. 05. 02. 07:25

“De a lényeg: a Hollywood Ryan Murphy kislány énjének rózsaszín meseregénye”

akkor jól éreztem, hogy afféle fantázia-megvalósítás lesz.

Critica007 - 2020. 05. 02. 09:36

@winnie Abszolúte! És szerencsére minden közreműködő lubickol vele együtt ebben a fantáziában.

Hamon - 2020. 05. 02. 13:23

Most végeztem vele.
Nem volt más, mint amit a trailer éa a cím is sugall.
Ryan Murphy szépen befeküdt egy szép baldahinos ágyba és lassacskán álomba szenderült. Egyszer-kétszer ugyan felriadt, de aztán a végére teljesen elnyomta a “hollywoodi” álom.
És ezt nem pejoratív értelemben mondom. Szórakoztató volt. Ő ilyennek szeretné a nagy álomgyár működését. Nincs ezzel semmi baj. Egyértelmű, hogy a sorozatban benne van az ő figurája, alkotói személyisége, több karakterre leosztva.

Hamon - 2020. 05. 03. 13:37

Első afroamerikai színésznő főszerep: Halle Berry (2002. Monster’s Ball. Első és azóta egyetlen) szóval jó lesz az lassan 20 évnek is ;)

fajro - 2020. 05. 04. 11:14

Upsz, kicsit elszámoltam magam. A múltban élek, hiába… :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz