login |

Siren: kezdett a 3. évad – írta DarkEagle

2020. 04. 30. 21:45 - Írta: vendegblogger

15 hozzászólás | kategória: kritika,

— What’s this?
— Marshmallow chicken.

Pár hete dupla résszel kezdett a Siren 3. évadja, és még mindig ugyanolyan. Ugyanolyan jó.

Persze ez nézőpont kérdése, winnie például már kaszálta a számára az első szezonban neki még bejövő sellős/hableányos fantasy-t, de az vitathatatlan, hogy a készítők azt a stílust és minőséget, amit a nézők megszoktak folyamatosan hozzák. Sőt, néha frankón elsül a kezük és még kimagasló részeket is produkálnak.

Nem szabad elmenni amellett sem, hogy gyakorlatilag ez az egyetlen (az általam nézett) a rengeteg sorozat közül, amiben a szerelmi háromszöget tényleg jól kezelik. Vagyis kezelték, ugyanis úgy fest, az új évad új románcot is hoz majd. Persze előre nem akarok levonni következtetéseket, de ennyi év után már előre félek, milyen szerelmi civakodások várhatóak.

Mindenesetre a sorozat lényege mit sem változott, ami plusz pont. A tét persze sokkal nagyobb idén, hiszen a világ összes törzsének össze kell fognia majd, ha meg akarják menteni a vízi világot. Egyébként ez az egyik fő oka, hogy szeretem a Sirent: a mögöttes tartalom nagyon is fontos benne.

És ami a legfontosabb: a mi kis sellőnk is változatlan. Ryn egyre jobban beilleszkedik vagy legalábbis próbál beilleszkedni az emberek közé. A fenti idézet jól mutatja, hogy kevesebb, mint több sikerrel. Persze az is igaz, hogy én nem kóstoltam az általa főzött mályvacukros csirkét.

A tovább után spoileresen folytatom.

Tavaly úgy ért véget az évad, számomra némileg csalódást keltő módon, hogy Ben csak képzelte az egész „mindenki tud a sellőkről”-világot. Nagyon nem szeretem az ilyen húzásokat, főleg mert az efféle világszerkezet a gyengém, amikor a szereplőknek bujkálniuk kell mert történt valami nagy esemény. Viszont valamilyen szinten érthető is, hogy még nem mentek bele ebbe. Ez egyébként idén megváltozhat, de erről majd később.

Idén két fontos történet íve is lesz a sorozatnak. Ryn ugye próbált teherbe esni, de a titkos társaság ebbe is beleavatkozott és egy emberbe ültették bele inkább a megtermékenyített petesejtjét.

Az egyik fő szál, ahogy Ryn és a többiek valamiképp megoldják az újszülött sellő gyerek nevelését, (főleg, hogy elég gyorsan növekszik, hiszen pár hét alatt már 6 hónapos terhes a nő vele), amiből arra következtetek, hogy ez a gyors növekedés a későbbiekben sem áll majd meg és évad végére a csecsemő már tinédzser lesz. Kicsit reménykedem abban, hogy a készítők ezt a részt is kifejtik, mert eddig csak egy pillanat erejéig érintették a témát, hogy milyen idős például Ryn.

A másik szál, ami nyilvánvalóan a fő sztori lesz, hogy megjelent az első olyan sellő, aki egy másik törzsből származik, ráadásul őt meg az oroszok fogták ki és 10 évig „raboskodott” náluk, mindent kitanulva, amit csak lehet, szóval feladta a leckét a hősnőnknek, hiszen ronggyá verte szerencsétlen Ryn-t az első adandó alkalommal csak, hogy tiszta legyen: nem jó szándékkal érkezett.

Nyilván ő is ki akarja irtani az emberiséget. Persze érthető a haragja az emberek iránt, hiszen mióta létezünk, azóta “öljük” a bolygót és az élővilágot, de azért amikor először került képbe Tia, titkon reméltem, hogy ő lesz majd Ryn tanítója, vagy valami hasonló. Ó, én naiv lélek!

Az viszont nagyon tetszik, hogy a készítők mindent elkövetnek, hogy a fajon belül is megkülönböztethetőek legyenek a szereplők, hiszen úgy tűnik, hogy törzsenként változik nem csak a külseje a sellőknek, hanem a szemük színe is. Így derült ki pl, hogy a nem túl kedvelhető Katrina igazából abból a törzsből származik, mint Tia és Rynék, csak befogadták kiskorában. Talán ezért is döntött úgy, hogy Ryn mellé áll végül, amitől viszont máris sokkal kedvelhetőbb lett.

Helen szála mindenképp említésre méltó, hiszen behoztak vele egy újabb érdekes dolgot, mégpedig, hogy a szellemvilágból is képesek elvileg beszélni az emberekkel, de lehet, csak a sellő rokonsággal a meghalt sellők. Így tért vissza Sarge aki tavaly az egyik kedvencem volt egyébként. Ő figyelmeztette Helent és a többieket is, hogy háború közeleg. Ami nyilván nem csak a törzsek közti harcot jelenti majd, hiszen Tia hadat üzent az emberek ellen.

Ben apja végre megtudott mindent, ami talán az egyik legkomolyabb fejlemény és mellékszál lehet idén. Nagyon kíváncsi vagyok, mit kezdenek a srác családjával, ismerve a múltjukat nem biztos, hogy mindenki boldog befejezést fog kapni. Régóta gondolkodok azon, hogy vajon Ben szülei közül lehet-e bármelyik sellő, de tippre most anyuciból lesz majd valamilyen hibrid Ryn génjeinek hála.

Xander úgy fest, hogy ezúttal talán sikerrel lesz rendőr, a tökkelütött Calvin pedig megrendezte az év legkínosabb lánykérését. Maddie pedig továbbra is nehezen viseli, hogy Ben hagyta meghalni még a 2. évad fináléjában a riporter csávót, s bár csak Ryn titkát védte, de érthető, hogy mérges.

Mondjuk pont ez az évad talán leggyengébb láncszeme is, hiszen Maddie idén valószínűleg háttérben lesz, ráadásul nagyon úgy tűnik, hogy egy új szerelmi szálat is kap majd Robb személyében, akinek a célja szintén a vízi élet megmentése, szóval nem lehet rá egyelőre azt mondani, hogy ellenség lenne, de sosem lehet tudni, hiszen a katonaság is állandóan prédikált, de közben halomra legyilkolnák a sellőket.

Szóval nagyon úgy fest, hogy sokak kedvenc szerelmi triója duó lesz idén. Mondjuk én annyira nem bánom, mert Ryn-t mindig is jobb szerettem egyedül Ben mellett, mert elég fura kis románc volt hármójuk közt. Nem beszélve a másik két halacskáról, akivel Ryn próbált gyereket csinálni.

Egy szó, mint száz, az új évad érdekesnek ígérkezik és ezúttal tényleg komolyabbnak tűnik a tét is. Egyelőre meggyőző két részes nyitányt kaptunk, egy erős 7/10-re értékelném, de remélem lesz ez még jobb is. Nem kevés sztori van idén, amit a készítőknek ki kell bontani és mivel ez egy Freeform-sorozat, van miért aggódni.

15 hozzászólás Ne habozz!

El Diablo - 2020. 05. 01. 11:25

És nagyon jó zenéket is válogatnak hozzá, az általam nézett sorozatok közül messze a legjobb zeneileg.

jessm - 2020. 05. 01. 18:04

Az eddigi évadban is nagyon oda teszik magukat készítők, eddig minden szálat jól kezeltek. Minden rész nagyon jó volt eddig
Ted egy kicsit idegesítő ezzel az én majd mindent kézbe veszek , de ezt a részét is meg kell mutatni.
Talán Ben kisérletezése az egyetlen szál amit kevésbé élveztem eddig.
A Tia és Ryn harca eddig nagyon izgalmasan alakul és Ryn babája is egy érdekes vonal volt eddig.
3×06 rész vége egy kicsit zavaros azzal az ugrálással és elsötétedéssel mindig úgy tűnt , hogy ez a rész vége.
De a csavar az nagyot ütött, gondoltam, hogy van valami, de erre nem számítottam.

e-batta - 2020. 05. 02. 21:11

Én a víz alatt nehezen különböztetem meg őket (rengeteg víz alatti csoportos jelenetet kaptunk az elmúlt részekben), számomra nagyon egyformák, vagy csak a képernyőm nincs rendesen bekalibrálva.
Engem pedig Ben kísérletezése érdekel leginkább. Vajon hibrid lesz belőle is? Vagy valami hasonló szuperlény? És mik lesznek vajon a mellékhatások? Mert ugye leginkább azért vágott bele, hogy anyja miatt kizárja a mellékhatásokat, amelyek törvényszerűen mindig vannak.

Lapaj - 2020. 05. 12. 02:30

Nem muszáj víz alatt nézni a sorozatot, hanem lehet felszínen is és akkor könnyebb felismerni a szereplőket… XD

Jenni - 2020. 05. 13. 17:45

El kell áruljam, nekem nagyon tetszik a 3. Évad. És kevés sorozatra mondom, hogy jó és ez a kedvencem lett! Nagyon tetszik ahogy Ryn meg védi a törzsét és védi ember barátait! Minden elismerésem! Alig várom a további részeket!!!

e-batta - 2020. 05. 15. 22:43

Úgy tűnik Ben kísérletezésének egyik mellékhatása, hogy többet lehet együtt Rynnel… a víz alatt :) Tetszik, hogy egyre több törzs kerül képbe, a nemváltás is teljesen természetesen merült fel, tetszett az alaszkai folklór, hogy kiléptek a kisvárosi miliőből, kezdjük kicsit tágabban szemlélni a világot. Tia és Robb után most azon filózok, kiről fog legközelebb kiderülni, hogy szirén.

Elnar - 2020. 05. 29. 00:40

A hétvégén kezdtem darálni. Az első évad után maradtam, mert tetszett a hangulata, bár a sztori kicsit lassú. A másodiknak szerintem sokat ártott a 16 rész, mert a második felében indult be igazán. Ez a harmadik, így 2 rész után, amit láttam, simán hozza a legjobbat.

Elnar - 2020. 05. 30. 11:33

Hát ha a lassú történetvezetéshez hozzászokik valaki az előző évadokból, az most kapkodhatja a fejét.
És hát az évadzáró is elég erős lett. Tudom, hogy nincs eget rengető nézettsége, de örülnék, ha berendelnék a 4. évadot.
Bár, ha itt van vége, az is egy lezárás, még ha nem is a várt.

Timi - 2020. 05. 31. 23:52

Nagyon ütős volt a vége és igazán szomorú is.

Timi - 2020. 05. 31. 23:53

Nagyon tetszett, hogy Ryn rengeteget fejlődött. A kezdeti bárgyú “én lenni Ryn” szintből egy igazi vezető és anya lett. Szuper volt

Callisto - 2020. 06. 06. 12:27

Szerintem a 3.évad az egyik legjobb! Iimádom az egészet úgy ahogy van!

Ircsy - 2020. 06. 14. 22:07

Szerintem is nagyon jó lett a 3. évad, ahogy a többi is.. :) a vége nekem is furi volt (napraforgós jelenet?), de ezek szerint a nézőkre bízták? vagy lesz 4. évad? az IMDB-n nem láttam infót erről.
Nektek ötlet, vélemény.. :)

winnie - 2020. 06. 15. 04:53

még nem került sor berendelésre, majd kiderül, hogy mi lesz a sorsa.

Elnar - 2020. 06. 15. 18:50

@Ircsy
A napraforgós jelenet Ryn álma. Esetleg Bené.
(Angol neten különben már megy a teóriagyártás a folytatásról, mert Ben utolsó jelenete elég sokat sejtet, ha nem csak egyszer tudod látni)

e-batta - 2020. 06. 17. 11:24

Tetszett a lezárás, és ha nem folytatják a sorozatot, akkor szépen ért véget. Sejtelmesen, mindenki azt képzel bele, amit akar.
Meglehetősen akciódús volt az utolsó rész, kicsit hozzá szoktam a lassú, vontatott történetmeséléshez, ehhez képest most csak kapkodtam a fejem. Amit furcsállottam, hogy Ben apja milyen hamar 180 fokos fordulatot vett, ahhoz képest, hogy több részen keresztül ellenségesen viszonyult a szirénekhez, az utolsó részben, pont a globális támadás kellős közepén “meggondolta” magát. Nem volt életszerű, legalábbis a karakteréhez viszonyítva.
Ryn (vagy Ben) álma nekem túlságosan cukros volt, a napraforgót pedig nem tudtam hova tenni.
Ennek ellenére elégedett vagyok a sorozattal.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz