login |

Pilot: Gangs of London

2020. 05. 03. 21:20 - Írta: human

13 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika, pilot-mustra,

Nem tudom miért halogattam a The Raid miatt ismert és elismert Gareth Evans sorozatát? Talán mert féltem a csalódástól? Pedig olyasmit hoz tévébe, amiből kevés van, hiszen normális akciót tényleg ritkán kapunk. Na most akkor szállították amit kell?

Amúgy a címet teljesen komolyan kell venni, talán pont ez volt a másfél órás (ehh) pilot végén a legnagyobb bajom: voltak karakterek akiket ennyi alapján megkedveltem, de itt Gangs-ről, többes számról van szó, avagy rengeteg a szálunk, sok az arc.

Igazából ez vesz el valamennyire a sorozat erejéből. Kicsit sok a bűnügyi történetszál. Az eseményeket az indítja be, hogy London talán legnagyobb alvilági fejesét kinyírja pár siheder. Ez nyilván elmozdítja az addigi hatalmi egyensúlyt, mindenki elkezdi jobban a saját pecsenyéjét sütögetni az alvilágban. És közben még a gyilkosokat és felelősöket is elő kell keríteni.

Ahogy írtam, sok szereplő van, viszont itt talán éltethető a casting és a ruházatért, jelmezért felelős rész is, mert annyira erőteljesen megkülönböztethető mindenki, hogy egy pillanatig sem éreztem magam elveszve az arcok tengerében.

Persze erről az írás is tehet, a sok bűn között sem tűntek el a szálak igazán, még akkor sem, ha az izgalmat hozó a legjobb közöttük. Legalábbis részemről pont az alvilági játszmák nem voltak annyira érdekesek, viszont a tényleges, fizikai hajtóvadászat a gyilkos és a megbízóik után eszméletlen volt.

Akkor el is jutottam a legnagyobb pozitívumhoz: az akció brutális. Nem is a The Raid ugrott be amúgy róla, hanem a Banshee. Az alvilági játszmázások, az oldalak súrlódása gondolom hoz még pár jó dolgot, de már így is, az emlegetett hajtóvadászat eszméletlen bunyókba torkollott.

Pont ezért is ugrott be kedvenc kamu seriffünk, mert amúgy a túlhúzott, agyonkoreografált bunyók mögötti tudást elismerem, de kicsit unni szoktam (a The Raid nekem kicsit túlzó például), itt viszont olyan elemi erőt éreztem, mint a Banshee-ban volt. Főleg a másodiknál. Nem tudom, a későbbi részek mit hoznak, de alig pislogtam azon élet-halál harc közben.

A pontozással mégis nehéz helyzetben vagyok, mert ez a több fókusz, még ha össze is érnek a szálak majd, nekem nem feküdt annyira így elsőre. Talán máshogy kellett volna bemutatni pár karaktert, kicsit később, és nem 95 perces pilotot csinálni. Nem tudom. Mégis egy 7/10-es bizakodó.

Nem mellesleg a Sky-Cinemax koprodukciója egészében került fel mindenhova, ami szerintem árt neki. Rögtön 9 résznek kell nekiülni, most is, daráljam le a maradékot (56 perces a következő, WTF), vagy nézzek valami más hangulatúba? Ha spoilereztek a későbbiekből a kommentekben, akkor jelöljétek, de inkább általánosabb véleményeket érdemes írni.

13 hozzászólás Ne habozz!

Kakarotto - 2020. 04. 28. 15:40

Megnéztem eddig 3 részt, a színészi játék néhol durván bántja a szemet, különösen Joe Cole és a Game of Thrones-os Stark anyuka képtelen alakítani. Viszont a részenkénti 1 vagy 2 akció rendkivül élvezetes, ezek miatt érdemes nézni. De nem való érzékeny lelkűeknek, hihetetlenül brutális a cucc.

adam - 2020. 05. 03. 21:29

Űristen, a Banshee mekkora egy királyság volt.
Tökéletes ponyva és fight és gyönyörű nők.
Ugyanaezzel a lendülettel az utolsó évad meg mekkora egy rakás gagyi volt.
Ez most csak így eszembe jutott srácok.

Diapolo - 2020. 05. 03. 21:43

Ez eddig nem érdekelt, de a Banshee cím láttán máris a listára került, a legnagyobb kedvencem volt!

bvr - 2020. 05. 03. 21:48

Pár napja egyszer már nagy várakozásokkal nekikeztdtem de aztán nem igazán rántott be, és hát igen, másfél óra…. szóval még a pilotot sem fejeztem be. De majd valamikor folytatom.

phoenix26 - 2020. 05. 03. 22:14

Meg a mult hetvegen elkezdtem es a heten sikerult is befejezni, szamomra vigig izgalmas tudott maradni es lekotott. Ha bele akarnek kotni akkor talan az utolso resz. Remenykedem hogy lesz folytatas a vegebol kiindulva is, es azert is mert meg eltudnam nezni par evadon keresztul ha tudja hozni ezt a szintet.

Ui. Valoban helyenkent talalni hasonlosagot a Banshee-vel de mindkettonek megvan az egyedisege

@adam szerintem meg a Banshee vegig hozta a jo szintet, sot a 4-ik evad is piszok jo es nagyon szepen sikerult lezarni es a kort bezarni.

Trader - 2020. 05. 04. 02:23

Szerintem a legjobb idei sorozat! Remek történet, izgalmas akciók, jó karakterek.
9/10

mikkamakka - 2020. 05. 04. 09:49

Gyorsan lecsúszott, szerintem nem fogyott el a puskapor a végére sem. nem tökéletes, de igazából semmi komolyabb bajom nem volt vele. fura hogy nincs nagyobb hype körülötte

human - 2020. 05. 04. 14:58

nincs nagyobb hype mert egyszerre kif*sták az évadot :) na jó, nyilván nem csak amiatt, de szerintem közrejátszott, mert pl ha valaki most ajánlja, akkor ahelyett h két részt kell bepróbálni (95 perces pilottal!) rögtön 9 van előtte. Kíváncsi leszek idővel felfedeződik-e.

bvr - 2020. 05. 07. 22:46

A héten folyamatosan néztem tovább, most be is fejeztem, összességében tetszett, egyrészt persze az akciók (amik ahogy mindenki írta, brutálisak és nyersek voltak, na és főleg nem önismétlőek) másrészt a történet is ahogy folyamatosan sodort előre és mindig kaptunk újat. Azért persze szemet kellett húnyni sokminden fölött, de a 8. rész már amúgy is olyan tét-emelést hozott hogy az más perspektívába emelte a sorozaton belüli realitást, szóval ezeken tényleg simán túlléptem (kivéve a nigériai szálon, azért az mindenképp béna volt) Egyedül amire kifuttatták a finálét azzal nem voltam igazán elégedett, de azért rossz sem volt (meg aza cliffhanger-szerűség, az meg egyáltalán nem hiányzott) De összességében igazán szuper sorozat-élmény volt.

bvr - 2020. 05. 08. 14:27

Nem igazán konkrétum de azért kiírom hogy SPOILER
szóval rákerestem egy esetleges 2. szezonra és ennek kapcsán olvastam ezt a cikket (értelemszerűen csak az nézze meg aki egyrészt végignézte már a sorozatot, másrészt nem zavarja a finálé alapján történő spekulálgatás
https://www.digitalspy.com/tv/a32405255/gangs-of-london-ending-season-2-sean-wallace/
Én itt most egy dolgot hoznék be, hogy a fináléban a legjobban a Befektetők arctalan háttérhatalomként történő ábrázolásán (vagy inkább csak felvillantásán) húztam a számat, viszont ha lesz 2. szezon, és abban ez konkrétan a fókuszban lesz, akkor úgy még lehet jó.

Tokeen - 2020. 05. 10. 21:12

Nekem az elejétől kezdve nagyon tetszik, de ami az ötödik részben történt arra nincsenek szavak. Az évtized akciójelenetét tolták le, és közben a sztori is hibátlan. Brutális egy show!!

Lookie - 2020. 05. 26. 08:01

Teljesen egyetértek Tokeen hozzászólásával. Az 5-ik rész überel minden eddigi akciósorozat részt, nagyjából mindenben. Én is egyetértek abban, hogy talan a vég egy kicsi leeresztett, de rossznak azért nem nevezném, csak inkább önmagához képest. Első percektől, nekem is Bansheere emlékeztetett(egyik legnagyobb kedvencem volt). Mindenesetre az utóbbi idők egyik legnagyobb pozitív csalódása volt e sorozat és nagyon várom a második évadot

Zsolt - 2020. 05. 30. 14:48

Ez egy akcióbomba volt végig, kitűnő és nagyon feszes jelenetekkel. Storyka is jó volt, nem egy bonyolult darab, de baromi “éles” a megvalósítás. Nagyon tetszett, várjuk a folytatást.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz