login |

Szóval ilyen a Quibi

2020. 05. 05. 18:00 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: video, , , ,

Még mindig csak Amerikában van Quibi, még mindig nehezen elérhetőek a tartalmai a neten (vagy csak bizonyos nyelveken), de legalább most legálisan is megnézhetjük, hogy mit is kínálnak. A tovább mögött 3 sorozatuk 7-10 perces pilotja landscape vagy portait módban, sorban a The Most Dangerous Game, a Dummy és a The Stranger részei. Néznétek valamelyiket tovább? (És a vélemény a két módról?)

Értesülések szerint (hivatalos infó nincs!) nem annyira sikeresen egyelőre a platform (két hét alatt a 2,7M letöltés nem rossz, de a top100 alkalmazásból hamar kikerülni nem is jó, plusz az sem, hogy gondolkozni kezdtek a “csak mobil”-aspektus feladásán, illetve ez a promóció is beszédes), de legalább a címkírásaik jól sikerültek, itt összeválogattam párat.

5 hozzászólás Ne habozz!

Diapolo - 2020. 05. 05. 18:51

Nem is tudom… nekem ez nagyon felemás. Eddig is nagyon kétkedve álltam a Quibihez, de ez most inkább csak megerősített. Szerintem nincs értelme ezeknek az 7-10 perces részeknek. Ha nem akarod elveszteni a nézőt, kell bele tartalom, de sok sorozatnál 7-10 perc megágyaz egy nagyobb valaminek, de itt egy részként funkcionál, és én nem nézném, ha egy rész üres és semmilyen. Egyedül a Dummy volt érdekes, talán sitcomokat tudnék ilyen formátumban elképzelni, ott 10 perc alatt több poén is beleférne. A portrait/landscape pedig nekem teljesen felesleges lenne, amúgy is a landscapehez van szokva az agyam, telefonon/tableten meg nem néznék sorozatot. Kicsit össze kellene szerintem gyúrni ezt az ötletet még egyszer, és másképp nekiállni, mert nem hiszem, hogy ez így sikeres tud lenni. :/

Tilla - 2020. 05. 05. 19:54

Angliában is elérhetővé vált egy nappal az amerikai indulás után, ugyanúgy 90 napos ingyenes időszakkal. Amúgy a Dummy jó, a többi szkriptelt elmegy kategória. Vannak viszont reality sorozataik amik kifejezetten jól müködnek 7-10percben (pont jó 2 meeting között kikapcsolni), pl. a Shape of Pasta, a Dishmantled vagy akár a Cup of Joe. Illetve a Daily essentialök is jók (mukodnenek utazás alatt/hirolvasas helyett). A lockdown miatt viszont örülni fogok ha 1-2 héten belül kijön a tv-s opció (bár nyilván az az eredeti koncepció ellen szól)

Szabi - 2020. 05. 05. 22:29

Én is elejét vettem a 90 napos próbaidőnek, de nem használom ki. A sorozatok nem rosszak és a 6-7 perces epizódidő is nagyon tetszik reggeli mellé, de ki nem állhatom hogy mobilról kell néznem és még csak kivetíteni se lehet a TV-re (egyelőre). Akit nagyon érdekel én itthonról VPN-nel regisztráltam rá, miután letöltöttem a netről az androidos alkalmazást (Google fiókos bankkártyáról vonta le a 0 forintot). Eddig csak utazás közben használtam, amikor nem lehet máshogy nézni videót.

goodjohnwin - 2020. 05. 06. 18:14

Rövidfilmekhez, mini-sorozatokhoz ott van a Youtube, és az ingyenes. Csak erre építeni a platformot és akkor elindítani, amikor hagyományos streamelős platformokból is indul két nagy… elég merész.

winnie - 2020. 05. 06. 19:54

goodjohnwin: ezek papíron A-listás filmek (ld. készítők és színészek), szóval egy kategóriával nagyobb, plusz rengeteg A-listás reality, doku, egyéb. a youtube, mint példa egyértelmű, de épp ez az, hogy föléjük pozicionálják magukat, plusz, próbálnak innoválni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz