login |

Pilot-mustra: Egyszer volt Budán Bödör Gáspár – 1×01

2020. 05. 06. 15:50 - Írta: winnie

45 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika, pilot-mustra,

Tudjátok, van az a vicc, amiben van egy elvert ember, és az a poénja, hogy “láttad volna a másikat!”, vagy valami ilyesmi. Ez jutott eszembe a TV2 új sorozatát, a Bödöréket vagy az Egyszer volt Budán Bödör Gáspárt (ennek van értelme?) nézve. Egy ideális világban ugyanis, amikor megszületik egy komédiaepizód szkriptje, akkor arra rászáll az írószoba és gangbangelni kezdi – így nevezik a csoportos írást, amikor feljavítják a forgatókönyvet, új vagy jobb poénokat írnak bele, ilyesmi.

Én szeretem az insider anyagokat, de felelősségem teljes tudatában ki merem jelenteni, hogy nem akarom látni soha azt a forgatókönyvet, aminek a minden bizonnyal kőkeményen feljavított változata lett ez a pilot. Mert arra gondolni sem merek, hogy a készítők nem mentek végig a sorozatos forgatókönyv-készítés alapvető lépcsőfokain. (A sorozat rekordnézettséggel nyitott, mint írtuk.)

EGYSZER VOLT BUDÁN BÖDÖR GÁSPÁR – 1×01 – 1,5/10

Nagyon kerestem azt a fél pontot, amivel ki tudom emelni a minimum szintről a pilotot, és bár emlékszem, hogy az egyik poén nem volt rossz benne, de végül Stohl András maszkja mellett döntöttem. Mert az az első pillanattól kezdve tetszett nekem. Pedig mondhatni szinte azonnal ki is nyírta nekem az egész sorozatot, mert a színész egy az egyben stohladrásosra formálta a karaktert, így tiszta tudathasadás volt nézni Gazsit. Miért nem rakott valami pluszt a karakterbe? Miért nem tett azért, hogy ha már kinézetre nem ismerné fel elsőre a néző, hogy ki alakítja a főhőst, akkor hangra se legyen egyértelmű? Nem kell tájszólás, csak valami. Így olyan, mintha valami (utó)szinkronos gagyit nézne az ember, ahol a falusi bunkót egy kozmopolita világfi mondja alá, és így totál lelóg a hang a karakterről. Vagy azt, hogy Stohl András maszkban taplón viselkedik, hogy ne ismerjék fel.

Oké, az egyéni szoc. problem panaszkodásnak vége, miről is szól a sorozat. Arról, hogy egy falun élő család (Dinnyeberki deszkások, szevasztok!) Budapestre kényszerül költözni. Ennyi, valódi sztori nincs (gázmező van, amin Mucsi Zoltán felrobban), a sorozat erre a fish-out-of-water felállásra épít, hogy a nagyon vidéki család saját komfortzónáján kívülre kerül, és megtapasztalja a nagyvárost, annak szokásait.

És ez a koncepció szerintem simán működőképes lenne. Bőven van benne humorpotenciál, én leszek az utolsó, aki érzékenykedni kezd azon, hogy a főhős és családja) még nem látott stoptáblát, vagy hogy ismeretlen számára a villamos koncepciója (ilyen nincs benne, csak ötletelek), vagy tudom is én minek a létezésén akad fenn éppen aktuálisan, ezek nem olyasmik, amik kapcsán általánosítani kéne, és elsőre, de még másodikra is viccesek lehetnek, főleg, ha megfelelő kontextusba teszik őket, és jó karaktereket írnak hozzájuk.

A gond az, hogy a Bödörékben kontextus még nem nagyon van (az sosem jó, ha nincs célja a sorozatnak, ha nem tart sehová, csak annyi van, hogy egy gazdag rokonhoz mennek csövezni – ami jó, mert a luxus dolgokra is rá lehet majd csodálni, bidépoén bekészítve, mibe fogadunk?), a karakterek viszont vagy szörnyűek, vagy semmilyenek. És ezzel örökre is veszíthet a széria sokakat, engem biztosan.

Szirtes Ági jó. Stefanovics túlságosan stefanovicsos, pont olyan, amit több, mint egy évtizede megszokhattunk tőle, mindenképp szimpatikus, de abszolút nem tényező a sorozatban, totál el van nyomva, ha nem lenne benne, sajnos nem hiányozna. A gyerekeknek vannak viccesebb pillanatai, de semmi konzisztencia nincs a figurájukban, az kvázi nem létező, ahogy épp szükség van rájuk, úgy nyilvánulnak meg, nem egyszer kivágható pillanatokat produkálva.

És itt jön a kulcsfigura, Bödör Gáspár karaktere. Ez megint elég szubjektív lesz, de én egy ilyen típusú sorozatban ki nem állhatom az efféle bunkó, kvázi rosszindulatú karaktereket. Nyilván láthattuk Earl-t a My Name Is Earl-ből, ő sem volt szent, de ég és föld a kettő, mindenféle pozitív, feloldozó tulajdonság, bármiféle báj, jópofaság nélkül képtelen lennék elviselni a képernyőn ezt a figurát. Az, hogy ilyen lett, nyilván tudatos döntés, valahol értem is, ráadásul így neki is van lehetősége változni, de én sokkal nagyobb odafigyeléssel és rétegesebben alkottam volna meg, itt meg folyton arra erősítettek rá, hogy ügyeskedni akar, meg várja, hogy az anyósa meghaljon. (Ami hányadikra lesz nem vicces?)

A gond, hogy az alapkoncepció is biceg. Papíron lehet, hogy tényleg poénos a fővárosi dolgokon való álmélkodás, de mintha itt a helyzetkomikumok egymás után sorra sülnének be. Talán a ritmustalanság az oka, vagy a színészek eltérő hullámhossza? Vagy az, hogy olykor egy perc felesleget írnak, hogy elsüthessenek egy poént, ami addigra kitalálható, így el is fárad? És az sem segít sokat, ha nem nemvárosinak, hanem gyengeelméjűnek ábrázolják a karaktereket. Persze ez biztos vicces, de… ne már!

Értelemszerűen A mi kis falunkkal lesz párhuzamba hozva a sorozat a főszereplők miatt, csak míg az egyik oldalon jóravaló emberek és szerethető trógerek vannak, a másikon egy Bödör Gáspár és pár üres vázlat, akikben nem a karaktert, hanem a színészt látjuk. Lehet, hogy ha időt adunk, akkor alakulni fog a dolog, főleg úgy, hogy a készítők a 2. rész forgatása előtt kielemezhették a pilotot, hogy mi működik (ööö…) és mi nem, de az az igazság, hogy nem nagyon bizakodom, olyan szinten el lett szabva a sorozat iránya és hangneme.

Amikor a színész belenéz véletlenül a kamerába, de benthagyják?

Alapból egyetértenék azokkal a kommentekkel, amik szerint a TV2 érthetetlen módon engedte ezt így adásba, de ők mutogathatják a nézőknek a nézettséget azzal, hogy “Nézzetek a táblára, menjetek a …ba!”. Ősszel meglátjuk, hogy nekik lesz-e igazuk. Simán látok rá esélyt. Alapból én sem lennék ellene egy már-már alantas és nagyon nem PC-sorozatnak, de szerintem ezt nem annak szánták, és a folytatásban nem is mernek majd nagyon rágyúrni a szélsőségekre. Pedig lehet, hogy az lenne a célszerű.

45 hozzászólás Ne habozz!

bvblsk - 2020. 05. 01. 21:42

Papíron sem lehetett már nagyon erős ez az anyag, a képernyő sem segít sokat rajta.

Hamon - 2020. 05. 01. 21:44

Jézus, de most komolyan. Ki írja ezeket a poénokat?

Stohl öncélú ripacskodása kellemetlen, irritáló. Szekunder szégyenérzést vált ki belőlem.
A részben anyós viccekre (hót unalmas, kínosan nem vicces) alapuló sztori, talán a 90es években megállta volna a helyét. Talán. Stefanovicsot és Szirtest sajnálom. Vajon tudták, hogy mire vállalkoznak? Vagy van az a pénz…
A forgatókönyv kábé a nullával egyenlő.
Nagyon sajnálom, mert vártam, kíváncsi voltam rá.

Deny - 2020. 05. 01. 21:45

Botrányos. A Drága örökösök ehhez képest Emmy-díjat érdemel.
Nekem valamiért a Szegény gazdagok c. olasz film jutott róla eszembe, talán a karakterek az ottani figurákra hasonlítanak, illetve valamennyire hasonló az alapsztori, viszont ebből fél rész is túl sok volt.

Egyébként úgy tűnik, Bödörék lett a végleges cím (habár előtte azért látható a hosszabb változat is egy pillanatra).

Tom Vajner - 2020. 05. 01. 21:48

Hát ez szörnyű volt.

mikoladoktor - 2020. 05. 01. 21:57

Nehezen hittem el, amit látok. 2020-ban ezt ki approve-olta és miért a TV2-nél?

vireline - 2020. 05. 01. 22:01

Hát vártam ,de ez harmat gyenge volt.Pont azt a házat kellet elhagyni stb.tudom mostanában nem számít a történet pici logikussága sem.Második részt még meglesem talán..

csakegysrac - 2020. 05. 01. 22:14

Nekem tetszett, a tirpák humor többnyire működött, mégha közhelyes is volt, és Stohl is lubickolt a komfortzónájából őt kiszakító karakterben. A promó alapján kínosabbat vártam. Ott leszek a folytatásnál.

Energiavampir - 2020. 05. 01. 22:22

Ez olyan szintű f*s, ami ennél egy szót se érdemel többet..ne már ez sorozatos oldal, ne menjetek már egy szint alá..Kormos Anett szégyellje magát

Agi - 2020. 05. 01. 23:52

Röviden és tömören…. jajj.

turosz - 2020. 05. 02. 01:28

A magyar Rém rendes legrosszabb pillanatait – már ha voltak ott jobbak – idézte. Nagyon-nagyon gáz volt az egész, túljátszott karakterek, erőltetett, már 20 éve is lejárt poénok, jobb sorsra érdemes színészek. Részemről kasza.

tommy - 2020. 05. 02. 01:51

kegyetlen volt, de az Apatigris szerintem még ezt is alulmúlja. mondjuk Kormos Anett sose volt vicces, ez azért valamit megmagyaráz, 1-2 szereplőt meg mintha az utcáról rángattak volna be “színészkedni”. Mucsi karaktere lett volna hiteles, de ő kapott fél percet.

lukamagic - 2020. 05. 02. 01:55

Komolyan ez olyan volt, mintha nem neztek volna meg a kesz anyagot bemutatas elott. Ennyire logikatlan,idetlen, humortalan szornyuseget azert nem egyszeru osszehozni, le a kalappal a tv2 elott,hogy ez nekik sikerult.

csuzi - 2020. 05. 02. 06:50

en nem mondanek se jot se reosszat a poenok az egesz csalad erdekes ossze allitas….ez magyar film nem mindenki erti…en varom a masodik reszt..a celja ez volt a rendezonek.. ez sikerult is ki ezert ki azert megfogja nezni a ripacskodas szerintem direkt van es videki ember lettere tul jo a szovege bucinak.. kivancsi vagyok mi fog kisulni belole,de en nem kritizalom az elso resznel humanus hogy idosebb szineszeket is szerepeltet Buci meg jo valasztas volt mert pozitiv negativ ervek miatt is nezik, a fiataloknak meg hajra. szerintem jok van valosag hu alapja ezert nem utosek a poenok a tajszolast hianyolom,ha nem direkt volt az is.

Viktor - 2020. 05. 02. 11:41

Élvezhetetlen. A humor nem pénz vagy akarat kérdése, hanem intelligencia függő.
Biztosan van rengeteg marketing kutatás, hogy mi jelenleg a népszerű, de ez a sorozat, az első rész alapján védhetetlen…
Egész egyszerűen borzalmas, kínos, életidegen, még karikatúrának se nevezhető. Nincs logikusan felépített történet, a karakterek annyira mesterségesek, hogy lehetetlen velük azonosulni, megérteni őket. Gyakorlatilag nincs poén (ha esetleg olvassa ezt bárki a sorozat készítői közül… a poén nem az amire azt mondják, hanem amin a nézők nevetnek…)
Az ötlet lehetne jó, de a kivitelezés pocsék. Kb. mint a VUK 2.
Tényleg… senki nem nézte meg ezt a részt mielőtt adásba engedte? Könyörgöm, van az a pénz amiért mondjuk a Showder klubból pár humorista átnézi és átírja a szövegeket.

asd - 2020. 05. 02. 13:46

Most néztem meg, ez valami borzasztó volt.

Bojli - 2020. 05. 02. 14:43

Borzalmas szörnyű élvezhetetlen 10 percet sikerült leküzdenem belőle,de többet se fogom megnézni.Stohlhoz közel állt a szerep mert ehhez legalább nem kell tehetség!!!A TV2 szeret úgy is koppintani,de ezt most nem sikerült.

Samott - 2020. 05. 02. 19:56

Hat ez jo szar volt. :(

De jo volt latni Ujlaki Denest, Ban Janost meg a Kulkat.

Kinga - 2020. 05. 03. 10:41

Szörnyű volt. Igénytelen, rettentő unalmas, nem poénos, és *tohl nagyon rosszul játszik benne. Karakteren kívül volt szinte végig. Nincs értelme folytatni ősszel. Javaslom a tv2nek h ha hasonlót tervez a jövőben akkor előtte vetítse le egy mintacsoport elott és tesztelje a produkciót.

r1attee - 2020. 05. 03. 12:19

Egy poént találtam benne, de amit inkább a felvidéki magyarok értenek:
A szlovák politikai botrányok főszereplői:
– Bödör Norbert – nyitrai nagyvállalkozó, akinek biztonsági cége őrzi jó pénzért a stratégiai vállalatokat, meg persze a hálózata nemzetbiztonsági információkat ad-vesz
– Gašpar Tibor – a volt országos rendőrfőnök, aki amúgy Bödör sógora

Remélem erre céloztak a készítők, mert enélkül nem találtam benne semmi vicceset…

Diapolo - 2020. 05. 04. 15:22

Jesszus! Hogy mennyire nem a nézettség jelzi a minőséget, azt ez is mutatja. Ez egy kínszenvedés volt, nem csak az én részemről, hogy végignézzem, hanem a készítők részéről is, mert semmi fantázia nem volt a pilotban, még poént is csak izzadtságszagúan tudtak írni. Ez a történet a kreatív oldalán bukott meg, mármint annak hiánya miatt. Ez max azért lehet sikeres, mert nincs más érdemi jelenleg amúgy sem a tévében, sokan oda fognak tévedni. De azért, ha kicsit is a szívemre teszem a kezem, akkor azt kell mondanom, hogy elkeserítő, hogy ilyen sz***a bárki is vevő, mert ha még vicces lenne, oké, de ez nem az, ez szánalmas. A TV2 pedig olyan mértékben ássa el magát, ahogy egy sírásó se tudná. Tudom, hogy a nézettség beszél, az mindent igazol, na de hogy nincs olyan kreatív döntés a csatornánál, ami kicsit is mutatná, hogy nem másodhegedűsök, az gáz. Tényleg azt hiszik, hogy az a siker receptje, hogy lemásoljuk a másikat, hátha a miénk egy kicsit jobb lesz? Optimális esetben ez a műsor megbukna, és már a 2. rész után 500e alatt lenne az össznézettség.

Margarita - 2020. 05. 04. 19:53

Nekem bejött. Stohl jo volt,stefanoviics amm es szirtes agi nagyon nagyonjo volt. Nyikvan van ennel jobb sorozat,de magyarkent jol esett magyar sorit nezni, es a humora nekem bejött. “Elore nezzel,ott temetnek!” Lehez, h kormos anett gyenge stand up-osnak, de ez a story jo volt.

Wicha - 2020. 05. 04. 19:54

Nekem bejött, még úgy is hogy a fenti kritikákat jogosnak érzem. Stohl nem volt karakterben, a sztori összevissza, a jeleneteket túlhúzták (na a benzinkút az valami borzalmas volt, de a lángosos se volt jobb), ugyanakkor a beszólások többsége annak improvizatív jellege miatt nekem tetszett. Meglepődtem hogy hányszor visítok fel egy egy poénon, jóval többször mint amennyiszer gondoltam :) Nem egy intelligens műsor és az egész szerkezetén sokat kell csiszolni (dramaturg, színészek, rendezés), de ha egy kicsit jobban tisztelnék a vidéki életet (jöhetnének suttyó városi poénok is), akkor szerintem ez egy jó sorozat lehet.

bricsi - 2020. 05. 06. 08:17

“Meglepődtem hogy hányszor visítok fel egy egy poénon, jóval többször mint amennyiszer gondoltam :) ”

Ez komoly??
Szívesen megnéznék egy embert aki ezen a részen akár elmosolyodott volna, nem hogy felvisítana többször.
Kínos szövegek, kellemetlen szituációk…

juhaszvik - 2020. 05. 06. 16:19

winnie: a te neveden van kint a cikk…

Egyébként mi ellen futott? (mit adott a konkurencia?)

Gondolom az elkövetők most lobogtatják, hogy mekkora siker. Nem hinném, hogy kicsit is adnak majd a kritikára, de ez egyébként is benne van a tv2-s légkörben.

winnie - 2020. 05. 06. 16:22

én írtam:)

az rtl-en sorozat és film volt (KULONBEN DUHBE JOVOK + ERETT CSAJSZIK AKCIOBAN)

juhaszvik - 2020. 05. 06. 16:47

Akkor a komment volt a fals :)

Mondjuk egy ilyen rtl-s címsor ellen nem nehéz teljesíteni, és itt most tényleg a címekkel is gond van. Az első egy érthetetlen választás, a második pedig egy pornófilm is lehetne ilyen néven. Gondolom a vírus miatt elmaradt egy meeting, pont az, ahol címet kellett volna választani ezeknek az anyagoknak.

len90 - 2020. 05. 06. 16:50

Én először olvastam el a kritikát és pont azért néztem meg, mert úgy éreztem ha valami ennyire sz@r azt a saját szememmel kell, hogy lássam.

Igazából a kritika után rosszabbra számítottam, az első 10 percben kb. 2x elmosolyodtam, de utána tényleg sokkal rosszabb lett, a sok anyós poén a végére tényleg fárasztó lett, pedig ha cask 1-2 (jó) lett volna, akkor még pozitívan is elsülhetett volna.

Egyébként érdekes, hogy te pont Stohl maszkjára adtál plusz fél pontot, szerintem borzalom. Nagyon látszik, hogy ez egy paróka, homlokán látszik, hogy a haja be van gyűrve alá. Nem értem miért kell ennyire specifikusnak lenni, hogy ha vidéki paraszt tahó akkor kopaszodjon is. Ha ennyire ez volt az elképzelés akkor talán olyan színészt kellett volna castingolni aki tényleg kopaszodik, vagy esetleg bucika vállalja be, hogy azért a feltehetőleg nem kevés pénzért amit a szereplésért kap a forgatás idejébe kicsit belenyúlnak a hajába a 0-s géppel (komolyabb színésznők borotválták már kopaszra a hajukat egy szerep miatt, pedig nőknél azért ez neccesebb és több idő is amíg újra nő).

Főszereplő tényleg idegesítő, gyerekek semmilyenek, anyuka és nagymama nem lenne rossz eddig, lehet azért mert mind a két színésznőt bírom, de Stefanovics eddig tényleg nem sok materiált kapott, hogy valamit érdemben hozzá is adjon a szériához, nagymamánál meg megint tök karakter idegen, hogy ennyire fitt és fürge, ahogy Stohl kapcsán írtad én nála is azt éreztem, hogy inkább a színészt látom, nem a karaktert…

Részemről 3/10, de cask azért mert a Kritika alapján jobbat vártam. Lehet ősszel megnézem a 2. részt fejlődött-e valamennyit, de eddig ez édes kevés.

P.S.: Mondjuk én a Mi Kis Falukat sem nézem, de nekem nagyon fura volt az 1 órás formátum, sitcom-ok tradícionálisan fél órások szoktak lenni, dramedy-k már akarnak 1 órások de ott van is valami történet ami kitölti a játékidőt itt viszont nem volt. Ahogy írtam is, én 2x elmosolyodtam rajta, ez 20 perc-re levetítve job arány lett volna, mint 50-re. Lehet hogy pont itt bukik az egész…

winnie - 2020. 05. 06. 16:52

len90: a maszk kapcsán: természetesen nem a zsenialitása nyűgöz le, hanem az, hogy elmaszkírozták őt, hogy nem stohlosan néz ki, hogy kopaszodó meg bajszos. csak ennyi, az már a promókból is tetszett, hogy ilyen a figura, egyszerű vagyok:)

Col-Lector - 2020. 05. 06. 16:58

Stohlt sokszor látom színházban, de sajnos meg kell hagyni, hogy baromi mód túlértékelt színész. Egyetlen szerepben kimagasló, Az Őrült Nők Ketrece főszerepében. Azon kívül teljesen átlagos, középszerű. És mindig valahogy ugyanaz.

Desmond Wallace - 2020. 05. 06. 17:57

Ennyire nem találtam rossznak.
Tény, nem is lett jó, összecsapott pilot, de a butiquehotel.hu még mindig gázosabb.

Sok pozitívum nincs Bödörékben, de kap még esélyt ősszel.

izellajos - 2020. 05. 06. 18:04

nekem tetszett, mert nem volt más amit abban az időben adtak. volt egy két poén ami tetszett, nem egy mi kis falunk szint, de még lehet belőle az

LasDen - 2020. 05. 06. 18:10

A reklámok viccesnek adták el a dolgot, de megnézve az egész olyan szomorúnak hatott. Nem vicces, ahogy előadják magukat és csak szánni lehet őket…

Desmond Wallace - 2020. 05. 06. 18:12

Egyébként ez egy időutazós sorozat.
Bödörék kb. a 80-as évekbeli faluból pottyantak a 2020-as Budapestre.
A faluból meg nem is földút, hanem füvesút vezet ki.

Ayrons - 2020. 05. 06. 19:05

Goda Krisztina remélem sose kap munkát.

AquaBen - 2020. 05. 06. 19:45

Én egy helyen jót röhögtem.
Bár ez már stáblista volt.
Azt írta: Jason Momoa hasonmás. Gondolom az a szereplő lehetett aki hájal köszönt a lifteknél. A szótárban a szekunder szégyennél ez lehetne az illusztráció.

Egyébként igen, Kormos Anett nem sosem volt vicces, szerinte azért, mert mocskos szexisták akik szerint egy nő nem lehet vicces, szerintem csak ő nem vicces.
Azt hiszem ilyen szinten én is tudnék írni, bár mégsem, mert nem tudnám rávenni magam, hogy ilyen szart adjak ki a kezemből.

Bagosz - 2020. 05. 06. 19:45

Borzalom,annyira gagyi,erőltetett,gusztustalan,és ahogy Viktor írta:ÉLETIDEGEN.
Most komolyan,benzinkúton korrumpálni akar?
Meg pesti vírusos a lángos?Tudom hogy véletlen,de most ilyet?

PishT - 2020. 05. 06. 19:56

Van arra vmi szakkifejezés,hogy azért nézik,mert gagyi? “Katasztrófa-turizmus” miatt lett/lesz(?) jó a nézettség is?
Mondjuk volt plakát,meg minden..

(de inkább nem az én műfajom. Mi kis falunkat sem értem már, miért sikeres..)

Samott - 2020. 05. 06. 20:07

AquaBen: “Jason Momoa hasonmás” – azt csak a stablista olvasasakor ismertem fel. :) De becsuletukre legyen mondva rogton beugrott hogy a liftnel allo alak lehetett az. De amikor korabban lattam eszembe nem jutott volna rola az eredeti… :)

Springer - 2020. 05. 07. 08:38

Kormos Anett pont ennyire vicces, mint ez a sz,r. Semennyire. A falusi meggyalázása és kicsúfolása az egész. Nem sikerült az adaptáció. Szánalmas egy sorozat.

Steelwolf88 - 2020. 05. 07. 08:59

Sztem nem volt olyan vészes!
Poénok a Modern Family és a TBBT sem voltak jók, aztán milyen sikeresek!

winnie - 2020. 05. 07. 09:44

egy sorozat sikere vagy minősége kapcsán szerintem sosem érdemes más sorozatokra hivatkozni. mindent önmagában kell megítélni. sokak szerint nem volt vészes, a kérdés, hogy 500 ezren, 800 ezren vagy 1 millióan gondolták-e így.

” Poénok a Modern Family és a TBBT sem voltak jók, aztán milyen sikeresek!”

és akkor itt fel is lehet sorolni, hogy mik nem voltak jók, és nem is lettek sikeresek. ez nem így működik. azok azok azért voltak sikeresek, mert nagyon, nagyon sokak szerint nagyon, nagyon jók voltak. nem attól függ a nézettség, hogy neked mi tetszik – pont az ellenkezőjétől, hogy rajtad kívül mindenki másnak hogy tetszik:)

Máté - 2020. 05. 07. 10:06

Szerintem a leggázabb az egészben a falusi sztereotípiákra való kínosan ÉS bántóan túlzó ráerősítés. Az RTL hasonló sorozatai ezeket legalább egy végülis naivnak és bájosnak mondható körítéssel prezentálják, de itt minden mondat szimplán sótlan, ostoba, humortalan és sértő, holott egyik sem kényszerűen jellemzője az ironikus vagy “parodisztikus” hangévtelnek.

winnie - 2020. 05. 07. 10:34

a sztereotípiákra sokszor vicces ráerősíteni, de itt én úgy érzem, hogy nem falusiakra erősítenek rá, vagy legalábbis nem csak falusiakra, hanem csak szimplán sztereotípiákat adnak el falusi karakterekkel, ld. a streetsmart ügyeskedést, zsebbe fizetést vagy konkrét lopásokat/átveréseket, amit a főhős művelt korábban, ami azért nem feltétlenül falusi dolgok.

lacika - 2020. 05. 07. 11:13

“Poénok a Modern Family és a TBBT sem voltak jók, aztán milyen sikeresek!”

Ja, csak annak a két sorozatnak lelke van/volt.

Syracuse - 2020. 05. 17. 14:35

“…ezek nem olyasmik, amik kapcsán általánosítani kéne, és elsőre, de még másodikra is viccesek lehetnek, főleg, ha megfelelő kontextusba teszik őket, és jó karaktereket írnak hozzájuk.”
Pont az a baj ezzel a szutyvadékkal, hogy általánosít, vagy azt szeretné, hogy a nézői általánosítsanak. Ráadásul annyival alávalóbb is a szintén hulladék ‘A mi kis falunk’-nál, hogy itt olyan színészek vállaltak szerepet, akikből azért ennél többet néztem volna ki.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz