login |

Rick and Morty: folytatódott a 4. évad

2020. 05. 06. 21:30 - Írta: human

13 hozzászólás | kategória: animáció, kritika,

Őszintén szólva fogalmam sincs mit mondhatnék erről a “premierről”. Újra kiszóltak mindenkinek, aki követelésekkel, elvárásokkal ül a sorozat elé. Wake up, sheeple? Vagy csak fogyassz, ne gondolkodj? Vagy mittomén.

Maga a rész a sztori-struktúrából csinált viccet, a bevált receptet használta fel egy nem bevált dolog létrehozására. Túl nagy intelligencia kell ide tényleg (hahh!), ami nekem sajnos nem fért bele (haha!), esetleg nem tudtam odafigyelni, de azért végig vigyorogtam mégis a sztori húzások kifigurázásán: ketyegő óra, mert csak, pont elromló dolgok, mert az akkor kell a történetbe, random feltűnő ellenfelek (RIP, Westworld), ilyesmi. Mondjuk a skorpiós “distrupt” dolgot biztosan nem értettem.

Az egészbe azért még a cancel kultúra…, nem is, az azt cinikusan kiszolgáló írók-stúdiók kritikája is elfért. Legalábbis Bechdel-tesztes rész erről szólhatott. Egy szabály diktálja mikortól rendes női karakter valaki, nem a történet, minden belekötésre alkalmas dolgot el kell kerülni egy-egy terméknek, betartani az írott és íratlan szabályokat, a lényeg a fogyasztás.

De közben meg a sok meta közben Rick és Morty karaktere veszik el. Nincs már olyan ütés, mint amikor kiderült a Wubba Lubba Dub Dub, vagy Rick meg akarta ölni magát, vagy eltemették magukat…

13 hozzászólás Ne habozz!

Venom - 2020. 05. 06. 21:36

Nekem tetszett a túlkomplikáltsága, bár kicsit saját maga paródiájába fordult a dolog a végefelé.
Plusz: nekem kicsit úgy érződik, hogy Dan Harmon már most unja a Rick&Morty-t írni (kb. az epizód is arról szólt, hogy “elegem van a fanok követelőzéséből, azt írok amit én akarok”), de hátra van még vagy 70 epizód – kíváncsi vagyok, otthagyja-e valaha a sorozatot; vagy ha nem otthagyni, de visszább lépni kicsit.

(Főleg belegondolva a “Morty ki akarnak minket égetni” jelenetre.)

Abraka dabra - 2020. 05. 06. 23:40

Tudja valaki, hogy mikor lesz a 4. évad szinkronosan? Ritkán nézek nem eredeti nyelven bármit is, de a Rick & Morty nekem magyarul sokkal jobban átjön :)

winnie - 2020. 05. 07. 06:57

itt vannak az ismert magyar premierdátumok, mindig bekerülnek azok, mikre fény derül: https://www.sorozatjunkie.hu/2020/01/22/2020-as-hazai-sorozatos-premiernaptar/

JKJ - 2020. 05. 07. 07:44

Nem kell, hogy minden rész 11/10 legyen. Teljesen rendben volt ez is. Nekem kifejezetten tetszett.

Abraka dabra - 2020. 05. 07. 21:11

winnie: Köszi!

Balogh Ádám - 2020. 05. 07. 22:48

Imádtam! Számomra top 3 részbe benne van. Az elején néztem hogy Mia f***?????? Utána végig mosolyogtam,röhögtem az egészet. Sztem pont ezt a nagyon meta, nagyon rétegelt történeteket, random poénokat parodizálta kis plusz az elvárásokat.( nagy Evil Morty leszámolás). Engem meg vett kilóra.

walaki - 2020. 05. 26. 16:43

Igen, kicsit filler volt, de nem volt rossz. Viszont nekem a 7. arctámadós rész nagyon adta! Igazi Rick and Morty-s agymenés, a hatalmas poénos csavarral, ahogy kell! :-D

RoyStampler - 2020. 05. 28. 16:30

A 8. részt imádtam! Számomra a 4. évad legjobbja. Rég nevettem ennyit R&M epizódon.

walaki - 2020. 05. 30. 19:34

A 8. és 9. rész is nagyon ül! Úgy látszik Venom tévedett szerencsére, és bár a kezdés gyengébb volt valóban, a kikacsintás után az új részekkel Dan visszatalált a hangjához. Megint olyan, mint ami miatt annyira megszerettük a R&M-t. A 9.-ben sikerült mindent összehozni, Rick egoizmusától kezdve Jerry töketlenségén át minden nagyon-nagyon a helyén volt, és minden karakter tökéletes volt a szerepében! Iszonyú poénos és fergetegesen jó! Tényleg ROTFL! :-)

Kissur - 2020. 05. 30. 22:54

Igen, a 8. és 9. részek végre hozták azt a szintet, amit elvárok egy Rick and Mortytól. De ez az évad sajnos nem éri el a 3.évad magas szintjét.

walaki - 2020. 06. 01. 20:08

Hát, a 3.-at azért nem, de így se volt rossz. A 10. részben csalódtam egy kicsit. Igazából semmi baj nem volt vele, egy epizódnak tök jó volt, de az évadzáró finálétól kicsit többet vártam volna. Hiányoltam a cliffhangert is, amivel a következő évadot indítanák.

SPOILER
Pontosabban volt cliffhanger, hogy melyik Beth a klón, de azt le is lőtték az epizód végére, hogy senkit nem érdekel. Ezzel nehéz lenne indítani a 4. évadot, bár a két Bethből lehet jó poénokat kihozni még.

walaki - 2020. 06. 01. 20:10

…eh az 5. évadot indítani, akarom mondani

Edrick - 2020. 06. 03. 03:58

Baromira érdekes volt a 10. rész. PP-t meg Tammyt félig lerendezték, de mintha nagyon benne lett volna, hogy kötelező jelleggel teszik. A 3. évad zárása direkt bemutatott mindenkinek, aki egy nagy, szezon végi tűzijátékot várt, és most is hasonlót éreztem, csak még erőtlenebbül, vagy talán flegmán. A vonatos résszel megágyaztak annak, hogy akinek ez a leszámolás bejön, az megkapja azt a fanservice-t, amire várt, akinek meg nem, az így járt, nem mintha lenne beleszólása. És így ennek a leszámolásnak sem volt olyan súlya vagy érzelmi töltete, mint mondjuk a 2. évad végén, mert ezen a szálon csak arról volt szó, hogy meglegyen egy évadzáró keretében a régóta várt konfrontáció, ami tök üres. Gyakorlatilag megetették velünk, amit kisüttettünk velük. (Picit örülök egyébként, hogy inkább ezt a szálat herélték ki végleg, és nem gonosz Mortyt, de azt se lenne nehezebb elintézni, ha meg akarják lépni.) És ami mutatja még jobban, hogy PP és Tammy valójában csak a mellékszál voltak, hogy a két Beth és Rick, illetve Rick és az ő kapcsolata mindenkivel pont azokat meta pillanatokat száműzte, amelyek a vonatos részben is elvettek a karakterekből. Mármint annál én is féltem picit, de aztán az elmúlt hetekben egészen úgy nézett ki, hogy nem veszett/veszik el Rick és Morty karaktere, és ennek most egy jó megfejelése volt, hogy konfrontálták, hol is áll Rick a többi szereplőhöz képest. Amikor elindult az asztal felé, még eszembe is jutott, hogy vajon az lesz-e, mint Unity után, de a mozdulatlansággal sikerült megint valami újat adni.
Szépséghiba, hogy közel sem volt annyira jól megkomponálva, mint anno a 2×03, és hogy tudom, amennyire ez a befejezés kicsit lóg a levegőben, annyira nem fognak ugrani a következőkben, hogy rögtön ezzel foglalkozzanak. Viccesebb volt ez az évad összességében, mint az előző, csak míg ott a humor volt éjfekete, és sokszor alig látszott ki, de foglalkoztak a karakterekkel, addig itt mintha pont fordítva lett volna.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz