login |

10 hozzászólás Ne habozz!

Numudal - 2020. 05. 08. 10:27

Ez még megy?

Nézi valaki? milyen? valahol ott hagytam abba amikor legyőzték a szuper AI-t és takarították a romokat, de valami tűzvihar közelgett.. vagy ilyesmi.. leírni is vicces :D

Pedig milyen korai évadok voltak aztaaa…
Tényleg kérdezem: érdemes újra nekiállni?

winnie - 2020. 05. 08. 10:41

miért ne menne?

aki nem nézi, az nem tud válaszolni, aki meg nézi, nem fogja azt válaszolni, hogy nem érdemes. nem csak azért, mert nézi, hanem azért is, mert nem tudja, hogy te mit várnál el, hogy neked érdemes lenne-e. és van több millió ember, aki nézi, szóval több millióan válaszolnák, hogy érdemes. de mivel ők nem hagyták abba, ezért másképp látják a sorozatot, mint te. szóval az, hogy azt mondják, hogy érdemes, nem fog sokat jelenteni.

viccen kívül, írtunk mindegyik évad kezdéséről és zárásáról kritikát, bőven vannak spoilermentes bekezdések is, amiket el lehet olvasni, több száz komment érkezett hozzájuk, hiszen még mindig az egyik legnépszerűbb sorozatról van szó junkie körökben, szóval lehet tájékozódni arról, hogy milyen, hogy érdemes-e.

a címkén mindig elérhető az összes posztunk a the 100-ról: https://www.sorozatjunkie.hu/tag/the-100/

amit egyébként kaszált az ember, azt okkal tette, így érdemes elengedni. vagy azt csinálni, amit én, hogy egy új évadba visszanézni (ugye itt is volt 100 éves időugrás meg mindenféle), hátha annak a koncepciója bejön.

kaumaci - 2020. 05. 08. 10:53

én épp most fejeztem be a hatodik évadot…bár valóban hullámzó a sori minősége, de összességében szerintem nincs vele gond – szóval várjuk a lezárást :)

Thomas - 2020. 05. 08. 11:26

Remélem, jó kis ütős lezárás lesz:) Amúgy ennek sikerült befejezni az utómunkáit? Nagyon az utolsó pillanatban végeztek a forgatással.

cherockee - 2020. 05. 08. 13:58

@Numudal:

speciel az a tűzvihar nem elképzelhetetlen, ha jó sorrendben robbantja az AI az atomreaktorokat, akkor valami ilyesmi is kialakulhat. ez egy mad max + b film hangulatú sorozat, amiben azért vannak hülyeségnek tűnő, de amúgy elég jó ötletek, pl. a törzsekhez, vallásokhoz és a technika kapcsolatához is jól nyúlt, nekem kifejezetten tetszett. szidni könnyebb azt a pár furcsaságot, amit csináltak, de még az se biztos, hogy fele nem volt amúgy indokolt, csak neked, nekem épp nem tűnt annak.

Numudal - 2020. 05. 08. 15:08

Huuh

Kicsit negatívabban jött le akkor amit írtam… vagy már mindenkinek elege van a karanténból :)

Szóval:
Én is néztem addig (3-4. évad körül lehetett) és főleg az első két évad nagyon tetszett -kicsit sok fordulat volt benne, de- nagyon komoly sorozat lett belőle.

Winnie:
– Nem kaszáltam, úgy alakult, hogy nem tudtam éppen folytatni. HA megéri mert azt mondjátok akkor lehet nekiállok újra(ezért volt ugye a kérdésem). De pl.: a következő évadot amit pont nem láttam, úgy rémlett az addigi legrosszabbnak mondták mindenhol… Ha tényleg rossz és/vagy még rosszabb lett idővel akkor nem erőltetem.
– TWD-t 23 évad óta nézem folyamatosan (tudom hogy nem ott tart, de néha már annyira fárasztó, hogy úgy érzem :D) például ha valaki kiszállt 2-3 évaddal a mostani előtt, ott nem mondanám szívből, hogy “persze gyere vissza marhajó”. Ezért is kérdeztem meg, hogy mi a kitartók álláspontja.
– Nyilván nem azok véleményét kérdeztem akik nem nézik, azt a véleményt tudom magamtól is :D
– Több millió ember nézi a török sorozatokat is, mégsem érdekelnek, szóval ezt a vonalat szerintem ne is keverjük ide :D azért a poszt alatt kérdeztem, mert feltételeztem itt vannak olyanok akik junkiek mint én és nézik is a sorozatot, tehát releváns a véleményük.
– Egyébként meg a kérdésem, hogy “ez még megy” két dologból indult ki:

1, rég nem követtem és tényleg nem tudtam, hogy megy még vagy már kaszálták.
2, ahhoz képest, hogy régen mennyi postot láttam róla már nagyon régen nem találkoztam ilyesmivel. Lehet a sok egyéb sorozatos írás miatt, lehet azért mert pont most volt szüneten, lehet csak én vagyok kevesebbet fent az oldalon… no para csak meglepett, hogy “jééé régi ismerős”

Cherockee:

Az alaphelyzet szerintem baromi jó volt… még amikor 100 (ugye mert a cím is jött valahonnan) fiatalt ledobtak egy “ismeretlen” földre, hogy “jéé lehet túlélik?”. Nagyon sok jó gondolat volt ebben a sorozatban én ezt nem vitatom. De “roncsban túlélő, vadakkal és bunkerben lakókkal harcoló” témától azért elég nagy ugrás volt a “emberiséget leigázó AI ami atomvihart generál”. Az utolsó általam látott résznél ott úgy tűnt, hogy “közelegnek a cápák és a sorozat éppen ugrani készül”.

Mivel egy érdekes világot és sok karaktert hozott a sorozat érdekelt, hogy érdemes-e visszarázódni.
Ezért kérdeztem :D Illetve a 100 év ugrásról sem tudtam, de az tök izgin hangzik, jól használták?

Kaumaci:
Köszönöm ezt/ennyit vártam :D :D

Mivel világvége van volt időm írni… elnézést ha hosszú lett, nem akartam senkit megbántani egy “tékozló rajongó” bátortalan kérdése akart csak lenni :D

Peace

zoliszekely - 2020. 05. 08. 15:19

Az első két előzetes? Ez egy fél perces promo, szóval nem sokat láttunk eddig belőle.

Barbusz - 2020. 05. 08. 16:46

A könyvhöz képest a sorozat rémes, de ha úgy nézzük, hogy a sorozat egy fanfic a könyv után, akkor jó kis sori. :)

winnie - 2020. 05. 08. 17:01

pedig a könyvről eddig szinte csak negatívat olvastam a posztjainknál (többet is írtunk róla), de akkor közel sem egybehangzó a dolog.

viszont, mielőtt félreértené valaki, a sorozat nem könyvadaptáció vagy ilyesmi. az alaphelyzetet vette kölcsön, ennyi, a könyv sztoriján pár rész után túllépett, még fanficnek sem nevezném, annyira más – viszont legalább a sorozat sikere magával hozta azt, hogy a könyvet folytatni lehessen.

Dávid - 2020. 05. 08. 20:46

The 100 | 7. évad előzetese:
https://www.youtube.com/watch?v=9-uMLQq1pdM

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz