login |

Pilot: Betty

2020. 05. 08. 15:50 - Írta: human

5 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Bár valószínűleg nem ezzel kéne kezdenem, de itt a High Maintenance évadjai közötti űrt kitöltő sorozat. Mondjuk a problémák fiatalabbak benne, ha fogalmazhatok így, de független filmes, lazítós hangulattal teli az HBO deszkás sorozata, aminek a Skate Kitchen című 2018-as film az alapja, ez afféle újragondolás.

A Betty a vonzó szörfer és deszkás csajok becézése, ha jól látom, és a sorozat is ebben a világban játszódik, bár nem a szépségre mennek, például az egyik szál az, hogy csak egyiküket szúrja ki betty-nek egy kampányba valami castingos. Vagy az is lehet, hogy ez a dráma nem tér vissza a későbbi részekbe, majd kikerül.

A lényeg az, hogy a deszkázás New Yorkban (gondolom itthon is) főleg férfidolog, de a csajok is be akarnak szállni ebbe a kultúrába, nem elnyomni, csak lehetőséget kapva, hogy ugyanott tolhassák, mint a fiúk, és ne legyen folyamatosan feszültség a nemek között a pályán.

Mindezt maguk között összetartva, saját csoportot alkotva teszik, hiszen másokra nem annyira számíthatnak. Csak jól akarják érezni magukat, és rengeteg lazítós jelenet van, tényleg, pár komolytalanabb drámát mosolyogva oldanak fel egymás között, miközben suhannak az aszfalton.

Kicsit csaltam, mert a hozzáférésünket kihasználva megnéztem a 2. részt is, mivel a pilot annyira nem jelölte ki az irányt, és így már látszott, hogy a párkapcsolati drámák mellett lesz itt #metoo kicsit más szemszögből is. Eddig egyáltalán nem zavaró módon, csak onnan, hogy egy nő miképp éli meg, ha a legjobb férfi barátját gyanúsítják valamivel. Bevallom kíváncsi lettem, hogy merre viszik ki a dolgot.

Viszont azt mindenképp meg kell említenem, hogy ezt milyen furcsán teszi a sorozat. Vagyis néha kicsit véletlenszerűen. Gondolom az autentikus karakterekhez kell a sok rögtönzés, de néha ez nem annyira illik a fő szálra. Vagy nem tudom, lehet tényleg ennyire képtelenek már koncentrálni ezek a fiatalok, akiket látunk.

Konkrétan az első részben valaki ellopja a táskájukat, “Find my phone” segítséggel utána erednek…, aztán teljesen véletlenszerű mellékdolgokat csinálnak. Mármint ezért hasonlítom a High Maintenance-hez is, mert be akarja mutatni az élményt, a mindennapjaikat, a környezetet, az embereket, de az épp aktuális fő konfliktussal néha ez nem klappol teljesen, csak úgy oda van téve pár dolog.

A lényeg, hogy inkább hangulatsorozatról van szó, ami ha elkap, akkor el lehet lenni vele, de erőltetni semmiképp sem szabad, nem a plot hajtja előre a Betty-t, hanem lábhajtással gurulnak a lányok. Nekem 7/10 a kezdés, a 2. rész amúgy javított is rajta még egy kicsit.

5 hozzászólás Ne habozz!

Thomas - 2020. 05. 08. 23:16

Jaja, már a film is ilyen volt:) Hát nem tudom, lehet, hogy belenézek, hátha így rövidebb szeletkékben jobban fekszik majd.

LizaM - 2020. 05. 12. 20:33

Köszi az ajánlást. Miattatok néztem bele, és nekem nagyon tetszik. (És érdekes, de nekem pont az esetlegessége jön be, néha fárasztanak az utolsó részletig kipolírozott sorozatok.)

szepi06 - 2020. 05. 22. 22:35

Én is egyszerre néztem az első két részt. Először is meg kell állapítani, hogy megöregedtem. 😊 A főszereplőkhöz képest mindenképp. Nagyjából kétszer annyi idős lehetek, mint ők most, bár ezt nehézegállapítani. Az tetszik mostanában, hogy egyébként, hogy sokkal többféle stílus van a mostani sorozatokban. Lány létemre én is inkább tornacipő, deszkás nadrág stílusban nyomtam, bár nem deszkáztam soha. De ugyanakkor rajtam kívül egy barátnőm öltözött még így és ennyi. Persze nekünk még nem volt ennyi künyünk az önkifejezéshez meg amúgy is szégyelősebb lettem volna. De lehet, hogy ha most lennék tini, fiatal felnőtt én is Betty lennék. Amúgy nekem aranyos, abszolút feelgood sorozat, nem akar drámai lenni mint a ami erről a korosztályról szól. Ehhez képest pl. a szintén HBO-s Alaska nekem egy nagy katyvasz.

human - 2020. 05. 23. 02:11

az alaska mondjuk Hulu sorozat, ők rendelték be. HBO-n nem láttam még olyan tinit, mint az.

szepi06 - 2020. 06. 03. 12:25

Köszönöm a javítást. Engem vélhetően az zavart össze, hogy hol láttam.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz