login |

Pilot: Summertime

2020. 05. 09. 18:46 - Írta: human

5 hozzászólás | kategória: Európa is létezik, kritika, pilot-mustra,

Olyan kár, hogy a Netflix nyári hangulatú, múlt heti premier olasz sorozata, a Három méterrel a felhők felett nem jobb, mivel kellett volna ez az érzés kicsit, amit át akart adni. Csak aztán belebonyolódtak a legtipikusabb szappanba, ahelyett, hogy igazi (nem is kell mélynek lenniük) érzéseket tettek volna bele.

Vagy akár csak a szappan oldalt tolták volna jobban meg tényleg, a két szék közötti leülés helyett.

A történet középpontjában Summer áll. Mármint nem a nyár, hanem a főszereplő lánynak ez a neve, és utálja is. A barátaival él valami világvégi tengerpari kisvárosban. Épp vége a sulinak, jöhetne a kikapcsolódás, de Summernek muszáj munkát vállalnia. Közben látunk egy laza, partizó, motorversenyző srácot is, aki a balesete után nem akar visszatérni a sportba.

Na, ők futnak össze egy buliban, és rögtön van valami szikra, de nyilván nem ilyen egyszerű a helyzet. Igazából csak kerülgetem itt a forró kását: a motoros srácnak van érzelmi csomagja, volt csaja, Summer egy barátjának is tetszik, szóval 4-5 szöges szerelmi huzavona lesz itt, ezt a 2. rész végén be is betonozzák.

Pedig iszonyat jól indult a sorozat. Egy ideig elvolt a nyárhangulatban, tipikus Instagram képes kinézettel, mindenki (de tényleg mindenki!) vonzó fiatal benne, talán a DJ srácot kivéve. És még bulizgatnak is. Viszont innen nem a lazításra mentek rá, hanem mint mondom, a szappan szerűségre.

A kérdés, hogy az ilyesmi romantikus sorozatok között hogy áll helyet a Summertime? Ezzel el is jutottam az igazi feketeleveshez, mert nagyjából egy karakter érdekes benne, és az sem a főszereplő. Pedig izzadtak rendesen az árnyalásával, de nem sikerült, viszont így a szerelmi élete sem annyira érdekes.

A problémákon az sem segített, hogy néha veszettül döcög a sorozat lendülete. Kínos, de nem úgy, mintha humornak szánnák, amolyan tipikus amerikai 2010 és 2020 közötti komédiás módon, hanem egyszerűen túl sokáig tart 1-2 jelenet, nem metszették meg.

Aláírom, néha tényleg arra megy rá ez a megvalósítás, hogy a fiatal felnőttek tapasztalatlanságát húzza alá, viszont ha koncepció lenne, akkor a sleek motoros srácnál nem ugyanezt néznénk, mert ha tudatos döntés, akkor oda bizony az kéne, hogy neki milyen könnyedén megy minden. Ehelyett a vele kapcsolatos jelenetekben is akadozik a sorozat.

Mindezt úgy írom sajnos, hogy reménykedtem a sorozatban, könnyed mosolygás lehetett volna, és állítom, aki jobban megkedveli Summert az jól fog szórakozni, és ugye magyar szinkronosan került fel, ami külön plusz lehet sokaknak, de nekem az első pár rész csak 5/10 volt.

5 hozzászólás Ne habozz!

Hunhockey29 - 2020. 05. 09. 19:15

Nekem csak azt mondja már mwg valaki, hogy ennek a sorinak mi köze van a Három méterrel a felhők felett című könyvhöz. Olvastam a könyvet, de azonkívül, hogy a férfi főszereplő motorra ül (ráadásul teljesen más kontextusban) semmi hasonlóságot nem vélek felfedezni. A könyv alapja egy bad boy-good girl történet, itt erről szó sincs. Egyik sorozatbeli karakter sem feleltethető meg a könyvbelivel, szóval esküszöm nem értem.

danonino1984 - 2020. 05. 09. 22:28

Hunhockey29

Tényleg semmi köze az eredetihez. Nem csak te érzed így.

Ennek ellenére sokszor feelgood, főleg a környezet miatt. A fordulatok meg a karakterek eléggé kiszámíthatóak… :-/

szyszaa - 2020. 07. 20. 14:14

hát ez csapnivaló! talán ezelőtt 20 évvel bejött volna, de ilyen semmi sz.rságok miatt túltolt drámázások, kb. egyik szereplő se szimpi, erőltetett, tini csöpögés gagyi módon…

Nikolka - 2020. 07. 20. 23:20

Valami könnyed nyári sorozatot kerestem.. Ez nem az volt. Igazából nem is tudom mi volt ez?! Vagy mi akart lenni?!
Pedig olyan jó lehetett volna. A helyszîn szuper volt. Lehetett volna egy jó kis haveros, nyári limonádé. Mint az Egynyári kaland. De itt senki nem volt senkinek a haverja kb. Külön futott mindenki történet szála.. Az emberek egy perc alatt szerelmesek lettek?! A főszereplő csaj nagyon ellenszenves volt. Nem is igazán jött át, hogy neki milyen a jelleme?!
Dario volt számomra a kedvenc. Ő nagyon kis cuki volt.
Hogy miért néztem végig nem tudom.. Vessek magamra.. A vágóképek tetszettek.. És hogy olaazul beszéltek. Az utolsó rész egész jó volt. Ilyennek kellett volna lennie az egésznek amúgy.
Pontozni sem tudnám.

freestyle82 - 2021. 02. 20. 19:57

Sajnálom ha így van, mert itt van az egész a vinyómon.

Azért majd bepróbálom, max pilot után törlöm az évadot.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz