login |

Survivor – 40×14-15: No chaos

2020. 05. 10. 20:10 - Írta: winnie

24 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Ja, hogy dupla részt kapunk? Akkor… lehet, hogy meg is dőlt az évadonként epizódszám-berendelési elv, vagy csak az all star szezon miatt kapott több pénzt a Survivor

A mostani rész kapcsán megint csak elgondolkodtam azon, hogy azért az valahol művészet, ha valaki egy ilyen játékot kétszer is meg tud nyerni, hogy annak piszok érdekes lehet végigkövetni az útját, hogy lássuk, hogy a véletlen eredménye volt-e ez, vagy tudatos tervezésé. Ugyanis az egy dolog, hogy valaki jól játszik, de a Survivor-ben a metajáték is erős, mint az kiderült idén is, amikor valakit IRL-dolgok vagy korábbi teljesítménye miatt pöcköltek ki.

Már van egy kétszeres győztesünk, és most lesz egy másik. Egy másik győztes, aki ismét képes volt, vagyis lesz még egyszer 39 napot túlélni anélkül, hogy kiszavazzák. Lehet, hogy azért, mert jó kapcsolatokat ápolt, vagy mert jól helyezkedett, vagy mázlija volt, mert olyan előnyökre tett szert, vagy mert jókor húzott be challenge-eket. Vagy, mert megbújt a háttérben és nem haragított magára másokat. Akármi is az ok, nem semmi kétszer egymás után megcsinálni.

A kérdés, hogy mi lesz akkor, ha olyasvalaki nyer, aki mondjuk 30+ napot töltött száműzve egy kis szigeten? Akkor dobhatjuk az egészet a kukába? A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Jeremy  esett ki.

És Nick esett ki.

Hogy el ne feledkezzek róla, először továbbvinném a klikk előtti gondolatmenetemet, miszerint bármennyire is jó volt nézni az EoE-n lévő all starokat, most, hogy már közeleg a játék vége, ismét rám tört az érzés, hogy az ilyen szigeteket egyszer, s mindörökre kukázni kell a játékból. Mert megint fenyeget az, hogy egy korábbi kiszavazott visszajön és nyerni fog. Bármennyire is szimpatikus Natalie, azért ne már, hogy az első kiszavazott nyerjen!

Szóval a #minekvan-sziget visszatérője simán bejuthat a döntőbe egy idollal és némi mázlival, hiszen akkor csak egy tűzgyújtást (blöeh…!) kell megnyernie. És itt jön a képbe a jury. Egy all star brigádtól mi várható el? Hogy fognak szavazni a végén? Jó eséllyel egy korábbi szigetelő nagyobb haver, így ha ez diktálja a szavazásukat, akkor nyert ügye lehet egy visszajutónak. Vagy épp az all starok olyanok, hogy nem szúrnak ki a műsorral és egy nem korábban kiesett játékosnak adnak 2M dollárt? (Lehet, hogy még a producerek is hatnak rájuk?)

De most tényleg, az egésznek a pszichológiája érdekes, ha valóban totális döntésszabadság van, hiszen mi a francért adna bárki is olyan játékosnak pénzt, akivel talán nem is találkozott a játék folyamán, és akiről csak mások elbeszéléseiből értesülhetett? A másik aspektus, amiről már korábban is írtam, hogy az elég féloldalas, hogy egy legelső kiesőnek sokkal nagyobb esélye van visszajutnia, mint egy olyannak, aki csak nemrég esett ki, hiszen előbbinek több lehetősége volt előnyöket szereznie. Szó se róla, Natalie kőkeményen megdolgozott mindenért, de akkor is!

Na, most akkor térjünk rá a részre!

Jeremy-nek csak nem sikerült kikúsznia-másznia a fenyegetés alól (jópofa ez a narratíva, hogy Jeremy veszélyes, de miért lett volna veszélyes a játékával mostanság?), még a szavazatokat megosztva sem volt esélye bent maradnia. És Nick-nél sem nagyon volt apelláta, a jelek szerint Denise felajánlkozása inkább volt fake out.

A Ben/Sarah/SpyNest Tony-szövetség nagyon a top3 fele tart, ha őket nem robbantják szét, akkor el is juthatnak a négybe – más kérdés, hogy akár még magukat is szétrobbanthatják.  Mindenesetre, aki tisztább viszonyokra vágyott, az most megkapta. És Tony & Sarah még úgy is tehetett, mintha Ben döntene. Vajon Sarah vagy Tony fogja előbb a másik nyakát elvágni? Vagy képesek kéz a kézben masírozni?

Michele ügyesen megúszta a kiesést annak ellenére, hogy ellene szólt minden, én komolyan nem is értettem, hogy ha Nick is ott volt a totemoszlop legalján, akkor miért csápolt annak, hogy a lány védettséget szerzett a játékban. Amit a jelek szerint Ben nyert volna meg, ha nem kapja meg a hátrányt Nick-től, aki… így sajátmagát golyózta ki? A végén nem volt túl őszinte a mosolya.

Mindenesetre ennek a párosnak nem volt sok mozgástere, és ezúttal nem is tudtak alulról indítani támadást. (Michele challenge sikere egyébként nagyon feelgood volt, no clapping ide vagy oda, pedig nem is hiszem, hogy neki szurkolnék.)

Perception is everything.

És akkor itt is vagyunk a finálé előtt, és a fenti a kulcsmondat, amivel talán Sarah szembesülhetett. Hogy tök mindegy, hogy ki mit csinál, számítani úgyis az fog, hogy mások ebből mit tapasztalnak meg. Ennyi alapján kit látunk legnagyobb esélyesnek? Én inkább passzolnék.

ui: Az, amikor a Survivor utáni IRL, bizalommal kapcsolatos problémákról beszéltek, kifejezetten érdekes volt. És elgondolkodtató?

ui2: A dupla rész végén a recap hatalmas WTF volt, nem értettem, hogy minek, miféle funkciója volt. A finálé elején van értelme, de a végén…? Értem, hogy nem lett volna rá idő, de akkor nem lett volna sokkal, de sokkal több értelme plusz jeleneteket betolni? Vagy a jutalomjátékot? Vagy annyira féltek, hogy a ritmus nem lesz megfelelő és elkapcsolnak a nézők? Mert így kábé 30 perces lehetett az első rész, ami után azt vártam, hogy valami durva második rész jön, vagy legalábbis látni fogjuk a szigetelők játékát. (Én egyébként, ha belefér 7 percbe, egyértelműen azt mutattam volna meg, hogy ki jut vissza.)

ui3: Kiderül a táblából valami olyan infó, ami újdonságnak számít a tévénézőnek?

          

24 hozzászólás Ne habozz!

wondorog - 2020. 05. 10. 20:50

A rész végi recap tényleg wtf volt, nem is értettem, sokkal jobb lett volna, ha az EoE challange-t rakják be, ha már a 2. TC után még szigeteztek is egyet, erre jön a random 7 perc.

Még mindig Parvatinak szurkolok, hogy visszakerüljön (már megint eltűnt 2 tokenje, múlthéten még 4 volt neki), de Natalie simán megérdemelné, brutális amit leművelt a szigeten.

Ha Tony megússza, és bekerül a döntőbe, simán övé a győzelem, más esetben Sarah és Denise, vagy esetleg egy szigetes esélyes, Ben nálam a 0 vote kategória, Michelle játéka meg teljesen kaotikus, talán 1-2 szimpátia vote-ot kaphat.
A jury szerintem jófej lesz és megérdemelt győztest szavaznak (amennyire tudnak), és nem fognak senkivel kib@aszni, mint jónéhányan tették azt a HvV-ben.

Így a recap miatt akkor jövőhéten 4 challalange lesz (szigetes, 2 immunity, meg egy tűzgyújtós), hacsak nem húznak egy random final 2-t, mint anno a FvF-nél, bár nem hiszem, hogy ilyesmi beleférne a 1,5 órába.

TeddyK - 2020. 05. 10. 21:29

Mindenki az EoE showdownt várta a fináléban. Nekem az jutott eszembe, hogy valószínűleg nem akarták az utolsó rész drámáját megtörni ilyen recappel, ezzel egyből a challangel kezdjük a finálét. Valószínűleg így sem lesz elég mindenre a megadott idő. Ettől függetlenül szép volt a tisztelgés a játkosok előtt, még így is, a rész végén.

A merge után egyértelműen Tony kapta a winner editet. A többiek, mondhatni csak asszisztáltak.

Nem számítok egyáltalán arra, hogy a Cops R Us szövetég tagjai egymás ellen fordulnának. Látható volt a részben, hogy Michellenek nem sikerült Sarah fejében a kétséget elültetnie Tonyval kapcsolatban, Sarah tényleg azt hiszi, hogy jobb játkot játszott, mint Tony, és így meggyőzi a juryt, hogy neki adja a győzelmet.

Bentől sem válnak, ha nem muszáj, túl erős a szövetség, amiről azt mondják, hogy Sarah és Ben között, már a játék előtt “megköttetett”.

A jury véleményem szerint nem “keserű”, mint anno a HvV-ben, s annak adja, aki igazán megérdemli, és ez Tony, Sarah (ha tényleg valami csodával kiütné Tonyt), vagy akár Natalie is lehet. Meglátjuk…, de Tonyra számítok én is.

Enzo - 2020. 05. 11. 00:15

40×13/13-14/14/14-15/mittudomén

Furcsa duplarész volt ez, 2 teljes rész kicsit összehúzott történéseivel: 10 percél már kezdődött az első immunity, úgyhogy azt reméltem, hogy az EoE-ről visszajutás is belefér, de sajna helyette csak egy összefoglaló/felvezetés-félét kaptunk. Mindegy, a finálé izgi lesz.

Első fele, darabkák:
– #felszereltsziget1: Milyen naptáruk van már a szigetlakóknak :O festett kis naptár, dátumokkal, kiszavazottak kezdőbetűjével, reward-ikonokkal meg minden, nagyon komoly.
– Tony szerint 9 nap az 2 hét. Oké…
– Immunity: ez a labdagurítós mókásnak tűnik, kipróbálnám. Továbbá megfigyeltem, hogy az ásás megkezdése gyanánt egyesek páros lábbal ugrottak bele a homokakadályba, ami ügyes.
– Apropó kihívások, elég kíváncsi leszek a final immunityre, remélem hogy valami extrém epic, szezonhoz illő összetett verseny lesz.

Ben szervezkedése: biztosra akarta tudni, hogy Jeremynél legyen a 50/50 coin (J ugye visszaadta Michele-nek az elején), és erre kitalálta, hogy egymásnak ugrasztja őket: megmondja Jeremynek, hogy kérje el, majd megmondja Michele-nek is, hogy a srác kérni fogja. Namármost az egy nagyon egyszerű (ha úgy tetszik, Level 1) hazugság a játékban, ami akár be is jöhetne, de egy nagyon egyszerű módszerrel lebuktatható: ha a két illető ezt megbeszéli egymással. Pooontosan ez is történt, és Ben máris célponttá vált. Nice job :D Sőt, ha igazán át akarták volna verni, Michele visszament volna Benhez, hogy “az a szemét tényleg kérte, igazad volt” :D Hú de megnéztem volna!

Tribalról is több észrevételt felírtam:
– Érdekes volt hallani, hogy micsoda utóhatása van a játéknak a való életben, mármint a bizalom szempontjából – bele se gondol az ember, hogy több mint egy hónap folyamatosan taktikázás és hátbadöfések után mennyire átállhat a játékosok agya erre az üzemmódra.
– Elképesztő, hogy Tony most nem nyert védettséget, és ennek ellenére nemhogy nincs célkeresztben, a felmerülő 3 ember között sincs ott a neve.
– Tényleg megint elöl ült az összes lány. Viszont határozottan stratégiai az ültetés: (szemből nézve) ugye balról kezdik, és a “swing vote” Nick ült a jobb szélén, mint utolsó szavazó (hogy Jeffnek minél kevésbé kelljen rendezgetni a szavazatokat, gondolom).

Jeremy arca hatalmas volt, amikor Michele gondolkozott, hogy kire játssza ki az érmét :D Bírnám, ha gyakorolta volna a csaj az érmefeldobást előtte :D de így is sikerült elsőre, viszont mivel mindenki tartotta magát a 3-2-2 felosztáshoz, Jeremy ment az Edge-re (és Michele-é lett a 2 tokenje).

Második fele, darabkák:

– #felszereltsziget2: jé, van tükrük, pontosabban valamelyik reward tálcáját hasznosították újra. Milyen jó is volt régen, amikor volt “rites of passage”/”fallen comrades” rész (asszem így hívták), és a 3 döntős megnézhette magát a tükörben 38 nap után először…
– Bakker, Natalie nagyon profi, simán az EoE királynője, most is megkaparintotta az előnyt, Wendell meg hogy elment rossz irányba :DD
– Tony feltűrt nadrágszárral az immunity-n, nehogy véletlenül azzal is megmozgassa a szerkezetet :D
– A Spynest újra akcióban, éles bevetés! Hatalmas jelenet volt :D

Tetszett, ahogy sátánian konspirált Nick+Michele a megkapott disadvantage birtokában…simán lehet, hogy tényleg ennyin múlt volna Ben győzelme, ehelyett Michele húzta be, amikor a legnagyobb szüksége volt rá, wow! A sors fintora, hogy Nick adott a hátrányért a 8 tokenből 6-ot, mégis végső soron magát szívatta meg, mert így ő esett ki és nem Michele :D (Lehet hogy Denise meggyőzte a többieket, hogy neki aztán mennyire elege van ebből a sugdolózós-keverésből, és így kevésbé tekintik veszélyesnek?)

And then there were five.

Edge búcsú: hű, Natalie nem kicsit gazdag, 3 előny plusz egy idol (14 tokenből!), és még Tysonnak is vett egy idolt :D az nem semmi. (ja és Rob is vett magának egyet, de sokaknak csak 2 tokenje volt)… hát, kíváncsi vagyok a visszajutós játékra. Nyilván szívesen látnám Parvatit, vagy akár Sophie-t visszajutni, de valahol azért Natalie nagyon megérdemelné.

Thomas - 2020. 05. 11. 01:23

El kell mondanom, hogy ez a rész egészen addig tetszett, amíg ki nem derült, hogy Parvatinak tényleg csak a múlt héten szerzett 2 tokenje van, míg Natalie-nak meg 14, OMG:) Ez triplán kiakasztott, egyrészt hova lett a 3 tokenje, amit még Michele-től szerzett, hány mogyoróvajat vett már? Vagy sörözött és pizzázott is? El nem tudom képzelni. A másik, hogy lehetett ennyire amatőr, hogy Natalie-nak segít megszerezni a tokeneket, miközben meg sem beszélte vele, hogy a fele az övé. Simán megvehette volna ő is a 3 előnyt, ha megvan a 3 tokenje + kap egyet Natalie-tól, vagy nem vesz mogyoróvajat és megtartja az első 4-et. Így aztán marha sok esélye lesz visszajutni. Ja és a harmadik: Natalie-nak annyi tokenje volt, hogy el sem tudta költeni, de nem ám Parvnak vett idolt, aki nélkül nem szerezte volna meg azt a hatot, hanem Tysonnak, WTF, szerelmes, vagy ez most honnan jött? Hát ez nagyon durva:) Szegény Parvnak így sincs semmi esélye fizikailag ellene, hát még hátrányból…

A többi rész most viszonylag normális mederben folydogált, nem voltak akkora kavarodások, ne volt sugdolózás, és hát igen, valamennyire azt is élveztem, ahogy Nick kigolyózta magát a tokenjeivel:) Szóval nem volt rossz rész, csak ez a vége nagyon elszomorított:(

Mondjuk persze én sem szeretném annyira, ha egy szigetről visszatérő nyerne, de akkor is inkább Parvati, mint Tony, szóval…:) A kedvenc évadjaim közé még akkor sem kerülne be szerintem. A bent lévők közül meg Sarahnak szurkolok, de neki nem szabadnak Tonyval döntőznie, kérdés, hogy lesz-e még lehetősége kirakni, meg akarja-e, eddig nem igazán beszélt róla.

“Az, amikor a Survivor utáni IRL, bizalommal kapcsolatos problémákról beszéltek, kifejezetten érdekes volt. És elgondolkodtató?”

Igen, ez tényleg érdekes kérdés, ezt mi nem tudjuk elképzelni sem, hogy ők mennyire intenzíven élik ezt meg. 39 napon keresztül szinte minden ébren töltött percükben a játékon pörög az agyuk, párszor átvágják őket olyanok, akikben megbíztak, elhiszem, hogy utána mindenkivel szemben bizalmatlanokká válnak. Ez kicsit olyan mint a saját naivitásával való szembesülés, az életben sem mond mindenki igazat, csak az embernek eszébe sem jut megkérdőjelezni, mert valószínűleg nem is derül ki soha az igazság.

“A dupla rész végén a recap hatalmas WTF volt, nem értettem, hogy minek, miféle funkciója volt.”

Hát ezen én is csodálkoztam, azt hittem, hogy az EoE visszajutós játék lesz majd a vége, esetleg egy béna cliffhangerrel elvágva, de hogy ez az összefoglaló minek kellett ide? De legalább megértettem, miért zuhant meg annyira a SEAL Team:)

“Kiderül a táblából valami olyan infó, ami újdonságnak számít a tévénézőnek?”

IGEN! Jó, hogy beraktad, ezt akartam is mondani. Én teljesen abban voltam, hogy 3 naponta vannak a tribalok, teljesen biztos vagyok benne, hogy régen így is volt, mert egy ideig kiírták mindig, hogy hányadik napnál tartunk. Ebből viszont kiderül, hogy az első két kiszavazás, Natalie és Amber egymás utáni napokon voltak, aztán a legutóbbi kettő, Sophie és Kim is. Amúgy meg eléggé heti rutin van, a legtöbb tribal kedden, csütörtökön és szombaton volt, csak ezek valamiért eltértek ettől, vajon miért? És ha a zöldek jelzik a rewardokat, akkor a merge előtt tényleg nem nagyon voltak.

“Így a recap miatt akkor jövőhéten 4 challalange lesz (szigetes, 2 immunity, meg egy tűzgyújtós)”

Sőt, 3 immunity lesz, mert top4-ben is kell még, ő visz magával valakit és utána jön a tűzgyújtás. Kizárt a top 2 döntő sajnos.

Thomas - 2020. 05. 11. 01:47

Néztem a Survivor wikit, azt írják, 2 token volt a mogyoróvaj (akkor Ethan még a régi listát tette fel), és Parv Instagramon írta, hogy két üveggel vett. Most komolyan… na jó, nem szólok semmit, mert nem voltam még ilyen helyzetben, hogy hetekig egy szigeten tengődjek, pár marék rizsen élve, de azért mondjuk Natalie csak megállta, rengeteg volt neki, mégsem vett semmit egészen a végéig, így most ő fog visszajutni.

Nekem így összességében csalódás ez a fire token rendszer, normálisan vezetve sem volt, hogy kinek mennyi van, normálisan kihasználva sem, aztán Jeff egyszer csaj bejelentette, hogy vége, amikor én még vártam, hogy valami szerepe lesz, mondjuk lesz egy árverés, vehetnek rajta kajákat. A szigeteseknek mondjuk jól jöttek az előnyök, de Parv erről is lemondott. A többiekről meg annyit tudunk, hogy Denise vett egy zsák rizst, de pl. hogy Michele mit kezett azzal a kettővel, amit az utolsó napon nyert, ez nem derült ki. Vagy összedobták, ami maradt és mindért rizst vettek?

winnie - 2020. 05. 11. 05:04

“A merge után egyértelműen Tony kapta a winner editet. A többiek, mondhatni csak asszisztáltak.”

ilyesmin gondolkodtam, de simán rá lehet fogni ezt másra is, ő meg aktív volt, vagy immunityket nyert, szóval szerepelt bőven, nem tehettek nagyon mást. plusz ahogy és amilyen sorrendben összerakják a részeket, ez nem biztos, hogy annyira trendszerű. (erről egyébként az jut eszembe, amellett, hogy nem a vágó felel a komolyabb kreatív döntésekért, hogy adja magát, hogy a győztes személyét nem tudja a vágó (csak az F4-et), max a szerkesztő, így nem lehet szó szerinti winner editet összerakni. legalábbis ez lenne a logikus, hogy valójában mi van, azt nem tudom.)

Thomas - 2020. 05. 11. 11:54

Enzo:
#ültetés: Mennyivel jobb lenne, ha csak mindenki leülne oda, ahova akar, nem? Miért kell ezt is strategikusan elrendezni?:) Arról nem is beszélve, hogy ha szavazótáborok szerint leültetik őket, az még jelezhet is egy blindside-ot, ha nem csak 1-2 ingadozó van, akit középre tesznek.

#50/50 coin: Szerintem tuti, hogy dobált vele egy csomót Michele:) Bennem úgy megmaradt, amikor megkapta és kipróbálta, egyszer bejött, egyszer nem, és hogy tetszett neki, hogy méltó a nevéhez:) Azt meg annyira éreztem, hogy a tribalon be fog jönni, kár, hogy nem számított.

#edge: Natalie és Rob még az első játék előtt vették az idolt 3 tokenért, mondták is, hogy még mindig érvényes, ezért tudott Natalie Tysonnak is venni, mert amúgy megduplázódtak az árak (előny-2 token, idol-6 token).

wondorog - 2020. 05. 11. 13:19

Thomas: ez a token dolog elég érdekes (szoktam nézni youtube-on egy review-t minden rész után ott is megjegyzik), hogy igazából minél tovább haladtunk a játékban, annál értéktelenebbek lettek a tokenek. Még legelején 2 tokenért lehetett idolt-t venni, 1-ért szigetes előnyt, most meg már sokkal haszontalanabb dolgokra kell 6-8 token. Magyarul, aki gyűjtögetett, kb. nem is nagyon érte meg neki (max Natalie-nak, de ő túltolta). Sokan meg hülyeségre verték el (khm. mogyoróvaj).

Justme - 2020. 05. 11. 15:32

Jeremyt sajnáltam, de tudtam, hogy a végéig úgy sem húzza ki.
Nick a saját sírját ásta meg, hogy Jeremyt szavazta ki. Egyértelmű volt, hogy ő csak egy pótember a Tony-Sarah-Ben-Denise négyesnek. Teljesen jogosan akadt ki Michele rá.

Amúgy Michele elkezdett önállóan is játszani. Egyébként nem hiszem el, hogy senki sem veszi észre Tonyt, egyértelműen ő csinált minden kiszavazást a Sophie blindside óta. Egyedül Michele és Denise nem akarja a döntőbe juttatni. Amúgy a spy nest végre sikerrel járt :D

Eoe:
Imádtam, ahogy Wendell azt hitte, hogy győzhet Natalie ellen. Natalie már egy hónapja volt ott szinte minden előny ő talált meg, és egy állat, ahogy bír a futni.
Amúgy kicsit igazságtalan, hogy akik a merge után jöttek sokkal kevesebb alkalmuk volt fire tokeneket szerezni, főleg Natalie mellett.
Remélem, hogy Natalie/Parvati/Tyson/Sophie/Kim/Jeremy közül jut majd valaki vissza.
Egyébként a finálé trailerében Jeff valami olyasmit mond az egyik challenge végén (szerintem a visszajutásnál), hogy ezzel még nincs vége, szóval lehet, hogy ketten jutnak vissza a játékba, ami nagyon jó lenne.

+ Azon gondolkodtam el, hogy mi lett volna, ha Denise szót fogad Sandra-nak és Tony-t szavazza ki azon a bizonyos tribal-on. Sandra tudott valamit Tony-ról, amit senki más nem.

wondorog - 2020. 05. 11. 15:59

“Egyébként a finálé trailerében Jeff valami olyasmit mond az egyik challenge végén (szerintem a visszajutásnál), hogy ezzel még nincs vége, szóval lehet, hogy ketten jutnak vissza a játékba, ami nagyon jó lenne.”

Az a baj, hogy 1 továbbjutóval is 6 ember lesz a fináléban, ergo így is 3 embernek kell kiesnie + még Final Tribal, lehetetlen, hogy 2 visszajutó is beleférhessen a 1,5 órába.

winnie - 2020. 05. 11. 16:01

“+ Azon gondolkodtam el, hogy mi lett volna, ha Denise szót fogad Sandra-nak és Tony-t szavazza ki azon a bizonyos tribal-on. Sandra tudott valamit Tony-ról, amit senki más nem.”

érdekes gondolat. mennyire más lett volna.

Justme - 2020. 05. 11. 16:23

Egyébként most jutott eszembe Denise tokenjeivel és azzal a kis adag rizssel mi lett, az edge-re küldte, de ki kapta meg?

Justme - 2020. 05. 11. 16:31

“Az a baj, hogy 1 továbbjutóval is 6 ember lesz a fináléban, ergo így is 3 embernek kell kiesnie + még Final Tribal, lehetetlen, hogy 2 visszajutó is beleférhessen a 1,5 órába.”

Ha jól tudom 3 órás lesz a finálé, és szerintem lesz dupla tribal, ahol egyszerre 2 embert szavaznak ki.

winnie - 2020. 05. 11. 17:10

a 3 óra reunionnal (és reklámmal) együtt, de persze már múltkor is csak kevesebb, mint 20 perc volt a reunion, szóval kábé s39-hosszra számítok.

wondorog - 2020. 05. 11. 17:11

“Ha jól tudom 3 órás lesz a finálé, és szerintem lesz dupla tribal, ahol egyszerre 2 embert szavaznak ki.”

Ránéztem a CBS műsorára, maga a finálé 2 órás (reklámokkal) és utána van a “virtual reunion”, ahol valószínűleg már csak a szavaztfelolvasás lesz, meg a beszélgetések.

Enzo - 2020. 05. 11. 17:25

Hú mennyit írtatok. Na akkor poszt & kommentreakciók:

A táblán engem is meglepett, hogy nem telt el mindig 3 nap kiszavazások között. (meg hogy vasárnappal kezdik a hetet… -.-) és valóban, @Thomas jól mondja, ezek szerint nem kivágták a pre-merge rewardokat, hanem tényleg nem voltak :O (pedig legalább egyszer úgy tűnt, hogy kivágták…)

Parvati tokenjei: na ez valóban fura volt :D mondjuk ja, Nat neki vehetett volna valamit igazán…

#ültetés: hát, ez érdekes, mert a szimbolika is tetszik, de nemtom ezt pl a játékosok mennyire figyelik (blindside szempontjából)

#edge: ja tényleg, persze, mondták hogy ezek még a régen vett idolok, kiment a fejemből.

Kétfős döntőt vagy dupla visszajutást szerintem se csinálnának, akkor a jövő heti dupla-tripla fináléba bele kéne sűríteni egy visszajutást, 3 immunity-kiszavazás kombót, egy final immunity-t, egy tűzgyújtást, egy döntőt (és egy [online] reuniont) … még leírni is sok.
(szerencsétlen reuniont borzasztóan leépítették, pedig tök jó szegmens – a vírus meg még külön betett neki, online még kevésbé lesz hangulata meg értelme. de amúgy a szavazatfelolvasós-örülős móka is online lesz akkor? fura…)

@Justme: Denise küldött kis adag rizst az Edge-re?? ez nekem tök kimaradt :O az megvolt, hogy elkezdte játszani az áldozatot, hogy őt szavazzák ki, de szeretne teli hassal kiesni, és ezért főztek rizst, de ennyi.

Edete - 2020. 05. 11. 21:05

@Thomas: “Natalie csak megállta, rengeteg volt neki, mégsem vett semmit egészen a végéig, így most ő fog visszajutni.”

He he… szerintem meg pont hogy nem ő fog visszajutni és majd az lesz a nagy dráma, hogy hiába van kismillió idolja, hazaviheti majd őket szuvenírnek.

Maga a rész korrekt volt. Nick “öngyilkos” küldetését öröm volt figyelni. Apropó Nick! Ezzel hatalmasat zuhant a szememben. Elképesztő hogy tényleg azt hitte több esélye van ha megpróbál benyalni Tony hármasának mint ha kockáztat és Jeremy mellé szegődik és megpróbálják kilökni Ben-t. És az hogy Jeremy kiszavazása után még őszinte büszkeséggel úgy is érezte hogy most tényleg jó irányba mennek a dolgok az ő számára :O

Hajrá Tony és Sarah

Justme - 2020. 05. 11. 21:17

Jaj most néztem újra a Denise-es részt én valamit nagyon félreértettem bocsi.
Tényleg csak rizst főztek neki és a tokenjeit ajánlotta fel :D
Nem tudom itt valamit nagyon félreértettem, de Neked van igazad Enzo. Nekem annyi maradt meg képekben, hogy Denise valamibe önt rizst meg az edge-ről és a tokenekről beszél. Biztos csak nem figyeltem rá teljesen amit mondott :D
Na mindegy bocsi mindenkinek.

Enzo - 2020. 05. 11. 23:21

Ugyan, semmi gond :D csak furcsálltam, azt hittem valami kimaradt jelenetben volt ilyen :) ott egyébként én se értettem teljesen elsőre, asszem vettek is plusz rizst, talán az zavarhatott meg.

bxs - 2020. 05. 12. 10:15

Az évadtól függetlenül puffognék kicsit, hogy rendkívül zavaró mennyire ellaposodtak a challengek. Ötlettelenek, könnyűek, a játékosok meg sem izzadnak – a régebbi szezonokhoz, vagy az ausztrál verzióhoz képest.

Tudatos döntés vajon, hogy inkább a socialre tartalékolják a játékosok az erejüket, vagy a vágást megkönnyítendő, ha nincs benne annyi izgalom?

Pedig én szerettem a jó kis feszült immunity challengeket. :(

winnie - 2020. 05. 12. 10:30

egyrészt ugye tipikusak, némi sorverseny, majd puzzle, másrészt nagyon sok az ismétlődő (régen pedig nagyra voltak a challenge departmenttel és a kreatív erejével), szóval ezért is van, hogy olykor kiemelek egyet, mert egy kicsit jobb, mint a többi. még az olyan nobrainer is érdekesebb lenne némelyiknél, mint itt az elején, ahol egymás ellen kellett fizikailag nyomulni. de semmi különleges nincs (szaladgálni a dzsungelben), sem kajás, sem aukciós, sem személyiséges. nem tudom, hogy ezek jók lennének-e, de változatosságot hoznának. így rémisztően egyhangú az egész, még akkor is ha némelyik izgalmas.

bxs - 2020. 05. 12. 11:39

Egyrészt a változatosság hiánya miatt sem örülök, másrészt, mert tudatosan befolyásolják a játék irányát azzal, hogy kiölik belőle a fizikai aspektust.

A merge előtt konkrétan küzdeni kellett a bennmaradásért a gyengébb állóképességűeknek/idősebbeknek, ezáltal azoknak a csapatoknak. Ld. Stephanie és az egyfőssé fogyatkozó “tribe”-ja.

TeddyK - 2020. 05. 12. 15:43

@winnie Természetesen, Tony teljes mértékben rászolgált arra, hogy a szerkesztők őt, és stratégiáját domborítsák ki. Az az ő érdeme, hogy premerge visszafogta magát, utána pedig aktivan, támadóan játszott. S ezt a jury is láthatta, Rob biztosan. Ezért is mondom azt, hogy pole positionben van, ami a győzelmet illeti. Egyetértünk abban, hogy messzemenően kimagaslott a töbi játékos közül ebben az évadban.

Igen, a vágó szerintem sem tudhatja a nyertes személyét, de itt a munkájában beleszólnak mindenképpen Probsték, meg esetleg a többi kreatív és CBS fejesek is. Végső soron ők határozzák meg, mely történet szálak érdemesek a heti netto 40 percre.

Amúgy igaza van bxsnek, ebben az évadban, főleg, hogy All Winners, pocsék challengek voltak. Az az érzésem van, hogy az ausztrálok mindenestől leigazolták Probsték challenge departmenjét :)), mivel ott monumentális challengek voltak az elmúlt évadokban.

Thomas - 2020. 05. 15. 14:06

“Apropó Nick! Ezzel hatalmasat zuhant a szememben. Elképesztő hogy tényleg azt hitte több esélye van ha megpróbál benyalni Tony hármasának mint ha kockáztat és Jeremy mellé szegődik és megpróbálják kilökni Ben-t.”

És mi lett volna, ha vállalja a kockázatot és Parvatival megy, amikor egy törzsbe kerültek? Talán jobban járt volna, és teljesen másképp alakul az egész:)

“Jaj most néztem újra a Denise-es részt én valamit nagyon félreértettem bocsi.
Tényleg csak rizst főztek neki és a tokenjeit ajánlotta fel :D”

Szerintem arról volt szó, hogy csinálják meg a megmaradt rizst, mert tele hassal akar az edge-re menni, és akkor a tokenjeiből vesz nekik egy nagy zsákot (ha jól emlékszem, 6 tokenje volt, és 5-be került a nagy zsák rizs).

“egyrészt ugye tipikusak, némi sorverseny, majd puzzle, másrészt nagyon sok az ismétlődő (régen pedig nagyra voltak a challenge departmenttel és a kreatív erejével)”

Ne is mondd, ez az egyik nagy bánatom nekem is. Ahogy a TAR-ban is, itt is teljesen leépítették a challenge-eket, pár alaptípusra variációk, hasonló felépítésűek, semmi érdekes ötlet egy ideje. A régebben hosszúra nyúló kitartási feladatokat nehezítik, hogy ne tartsanak órákig. Fene érti ezt. Valamiért úgy érezhetik, hogy a gyorsabb, egyszerűbb challenge-ek jobban megtartják az alkalmi nézőket? De azért ez sem jó, ha csak rájuk szabják a műsorokat, talán több évadot megérhetnek ezzel a taktikával, de kiveszik belőle minden, amiért a rajongók egykor megszerették.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz