login |

Better Things: a 4. évad

2020. 05. 11. 21:40 - Írta: Shannen

5 hozzászólás | kategória: kritika,

Pamela Adlon FX-es sorozata (nálunk Jobb idők címmel az HBO GO-n megy) továbbra sem akar többet, mint heti egyszer fél órára képeslap-szerűen és baromi hangulatosan bepillantást engedni egy Los Angeles-ben élő egyedülálló színész anya és három gyereke mindennapjaiba.

A Better Things-ben ugyanis nincsenek nagy drámai történések, helyette van mellébeszélés nélküli (olykor fájdalmas) őszinteség, feelgood pillanatok és remek zenékkel megspékelt klip-szerű jelenetek.

A legtöbb epizód olyan mint egy mozaik, tele színes kis történetekkel, legyen az egy anya-lánya beszélgetés spagetti-főzés közben, egy ruhavásárlás, egy szoba átrendezése, melyek közben az érzések széles skáláját hozzák elő a nézőben pont azért mert nagyon könnyű ráismerni önmagunkra vagy egy adott szituációra.

A sorozat erénye, hogy egyszerűen tényleg jó nézni ezt a családot. Egyrészt Sam és a lányai kapcsolata azon az őszinteségen alapszik, ami sok családnál hiányozni szokott, de mégsem érződik hiteltelennek. Másrészt a közvetlen család mellett a baráti kör is hatalmas szerepet játszik Sam-ék életében és ezeket az összejöveteleket is jó figyelemmel követni.

Ami az idei etapot illeti, szerencsére semmit nem csökkent a színvonal.

Jól egyensúlyoztak a különböző szereplők történetei között, most talán egyedül Max került kicsit háttérbe, cserébe Frankie-ből és Duke-ból is többet kaptunk. Nőnek a gyerekek és mivel teljesen más személyiségek, így érdekes látni hogyan élik meg azt a kort, amit a nagyobb testvérük már átélt és ezeket a különbségeket hogyan kezeli Sam.

Idén hozzáadott a különleges hangulathoz az esős Los Angeles, amely majd minden részben megjelent. Olykor kicsit melankolikussá tette a hangulatot, de ez csak jól állt a jeleneteknek. Az évad egyik csúcspontja viszont mindenképp a New Orleans-ban játszódó rész volt, ami tökéletesen átadta a sorozat hangulatát, én szinte végigmosolyogtam.

Hiába a 10 rész, gyorsan elrepülnek ezek a Better Things-évadok, de szerencsére az a jó érzés, amit kiváltanak az epizódok, még sokáig benne maradnak az emberben. Én ezért nézem és szeretem ezt a sorozatot elsősorban.

5 hozzászólás Ne habozz!

cegtli - 2020. 05. 12. 18:35

Annyira jó ez a sorozat. Pamela Adlon nagyon jó történetmesélő, sajnálom, hogy vége a sorozatnak. Remélem csinál még sok hasonló jót :)

Marla - 2020. 05. 12. 23:59

Imádom, minden részét, minden pillanatát, mintha kimászna a hangulat a képernyőből.
Nem is tudnék jobban egyetérteni a kritikával, a New Orleans rész akkora bravúr volt, annyira kiemelkedett az egyébként is remek évadból, hogy nálam az idei szezonban egyenlőre ez felel meg a Barry tavalyi ronny/lilly részének. Szívesen látnék egy Emmy-t érte.
Jól bántak a karakterekkel, jó irányba vitték Frankiet és Maxet is. Jó volt az elengedés és a bat mitzvah/quinceanera is nagy ötlet volt.

fajro - 2020. 05. 13. 07:00

@cegtli
Óóó, nem is tudtam, hogy vége a sorozatnak ezzel, de kár.

Nemrég fedeztem fel, ledaráltam az első három évadot, a negyediknek a végét már hetiben néztem.

Nem mondom, hogy végig ugyanazon a szinten volt, a hangulatára is inkább a ‘feelbad’ jellemző, de mégis néztem egymás után, és az utolsó évad (és főleg az utolsó rész!) nagyon-nagyon jó lett.

Megjött a kedvem New Orleans-hoz is. :)

Egyébként pedig ez egy bújtatott főzőműsor. Néha ténylegesen megjött a kedvem, hogy főzzek valamit. (Amúgy nem nagy szokásom).

Shannen - 2020. 05. 13. 17:57

Tudtommal nincs szó róla, hogy ez lett volna az utolsó évad. Annyi biztos, hogy nem lett még berendelve a következő évad. Adlon nemrég azt nyilatkozta, hogy egyelőre nem is izgatja annyira a dolog, mindenképp megvárná, hogy lecsengjen a járvány. Így írni se kezdett el még semmit, de ő sem zárta ki, hogy jöjjön valamikor a folytatás.

És igen, ezzel a “bújtatott főzőműsor” hasonlattal asbzolút egyetértek. :)

winnie - 2020. 05. 13. 18:15

így van, szó sincs arról, hogy vége lenne.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz