login |

Mayans MC: a 2. évad – írta Zsuzsi

2020. 05. 13. 21:35 - Írta: vendegblogger

2 hozzászólás | kategória: kritika,

Nagyon nehezen született meg ez a kritika, több, mint fél év telt el a szezon premierje óta. Ennek oka az volt, hogy alapvetően élveztem a második évadot, azonban valahogy mégis tudtam, hogy nem fogok jókat írni, ezért mindig elodáztam. Annyira jó lehetne ez a Sons of Anarchy-spinoff, és valahogy mégsem az…

Egyszerűen mindig úgy érzem, hogy a kistesók játszanak, de mindjárt jönnek a nagytesók, és lesöprik őket a színről. Aztán jönnek is, de…, nem tudom, nincs meg az a katarzis, mint régen. És talán ez a baj a Mayans MC-vel, hogy képtelen elszakadni a gyökerektől. Folyamatosan a képünkbe tolják az anyasorozatot, de nem tudnak felnőni hozzá, legalábbis annak első évadjaihoz. Maguk a készítők azok, akik folyamatosan nyomatják ezt, és megint csak az fogalmazódott meg bennem, hogy feleslegesen.

Pont emiatt nem tud a maga útján járni ez a széria. Valami folyamatosan hiányzik, mindeközben sok minden folyamatosan ismerős. Ugyanazok a történetek, csak más nevekkel, és néhol ismerős szereplőkkel. Ami persze egyszer már tetszett, így most is bejön, de némi eredetiség azért elkélne. Anélkül viszont továbbra is csak egy gyenge utánzat marad, ami tud szórakoztató lenni, vannak benne megdöbbentő fordulatok, megvan benne a Sutter-féle keménység, de mind-mind láttuk már, szinte kivétel nélkül ugyanilyen köntösben.

Emiatt tőlem, miképp az első is, csak 6/10-et a második évad, és a tovább mögött némi spoilerrel folytatom, de csak azoknak ajánlom a beszállót, akiket nem zavar, hogy SoA-t nézünk más köntösben Új-Mexikóban.

Szóval. Én tényleg oda vagyok az easter eggekért meg mindenféle cameóért, de nem lenne rossz, ha pár részt kibírnának mindenféle visszautalás nélkül a Sons of Anarchy-ra. Ebben az évadban ez nem jött össze, és sajnos inkább kárára volt a történetnek, mintsem előnyére.

Egyrészt három másodpercig nem gondoltam, hogy Happy-nek bármi baja eshet, és a Reyes testvérek kinyírják őt. Angel persze hónapokig nem beszélt a családjával, mert eltitkolták előle azt, hogy E.Z. besúgó volt, de attól azonnal megbocsát, hogy elmondja neki a tesó, hogy azt is hónapokig titkolta, hogy tudja, hogy ki ölte meg az anyjukat – logikus.

Innentől kezdve pedig ismét vállt-vállnak vetve harcolnak mindenki ellen, és ismét szent a béke. A kartell és lázadók összefogtak a nagyobb jó érdekében, és persze közben folyamatosan megvezetik az ügyészek gyöngyszemét, aki persze üdítő szereplő, de egy évad elég lett volna belőle is.

Emily igazi maffiavezér feleséggé válik, aki ugyan foggal-körömmel harcol, nehogy beszippantsa a férje, Miguel világa, de valahogy mégis minden cselekedete egyre közelebb löki őt ahhoz, hogy ő legyen a következő Gemma. A házasságuk válságban, és valamilyen megmagyarázhatatlan okból azt hiszi, hogy ha egy építkezést (persze törvénytelen módon) megszerez Galindo cégének, akkor egy csapásra megoldódik minden bajuk, hiszen lesz egy legális üzletük – nem tudom, ismerős ez a szál?

Közben fény derül Felipe titkára is, ami szintén elég csalódást keltő volt. Az öregről eddig azt hittem, hogy valami badass karakter volt, aki packázott a kartellel, de csak egy szokásos Sutter-féle szerelmi háromszög (négyszög?) elől menekült el Mexikóból. Az meg már csak hab a tortán, hogy természetesen rejteget még egy titkot, ami gondolom a következő évadban vár leleplezésre, hogy kiderüljön végülis mindenki egy nagy család – szintén ki lehet pipálni.

Azért volt egy-két rész, ami megcsillogtatta, hogy megy ez a szokásos klisék nélkül is, és ez ad reményt a folytatásra. Az mondjuk nagyon komoly volt, amikor Alvarezt elrabolták, és megkínozták, és alapvetően a kiugrott SEAL-es zsoldosok is jók voltak, kár értük.

Ha már az imént titkokat emlegettem, akkor Angel és Luisa románcára is fény derül, ami nem szólt akkorát, mint vártam, bár az utolsó rész alapján emiatt még várhatunk fordulatokat. E.Z. is talált magának csajszit, reméljük be is fog érni a dolog, mert az állandó visszatáncolás Emily-hez elég unalmas, és kiszámítható fordulathoz fog vezetni. Reméljük, ezt nem lépik meg, mert az megint csak túl ismerős lenne.

A fiúk anyjuk miatti bosszúja végül beteljesült, így ezt a szálat végre magunk mögött hagyhatjuk, bár furcsa mód most elég felelőtlenek voltak a kivitelezésben, így lehetséges hogy lesz még egy tánc ezzel kapcsolatban is.

A csapatból még Coco az, akinek az életével többet foglalkozunk, azonban ő meg abszolút Tig koppintás, még a furcsa apa-lánya sztori is stimmel. A többiek a Mayans-ból továbbra sem voltak igazán erős szereplők, csak statiszták igazi múlt és kapcsolatok nélkül, így az egyikük halála egyáltalán nem rázott meg. Azonban pont ez a pont volt az, amikor elkezdődött a karakterizálás a többiekkel kapcsolatban is, így ez egy abszolút reményteli esemény lett végül.

És ez volt az, ami után végre volt egy kis sunyiskodás, akció, valami olyan, ami végre a klubról szólt és nem a kartell, a SoA vagy a lázadók kiszolgálásáról, és tetszett is, hogy ha már a sorozatnak Mayans a címe, akkor végre ők kerülnek a középpontba, nem pedig valaki aktuális partnerei (csicskái).

Persze a cliffhanger ezek után egy jó nagy arculcsapás volt, mert annyira, de annyira bizakodó voltam, hogy a maják saját érdekeik miatt végre felégetnek minden szálat maguk körül, és mindezt azzal teszik, hogy egy jó nagyot sz@rnak minden megállapodásra, amit kötöttek, de nem… Ez nem volt elég, megint az lett a nagy fordulat, hogy váratlanul felbukkant egy SoA color, ott ahol nem kellett volna.

Őszintén mondom, mindezek ellenére várom a harmadik évadot, és reménykedem abban, hogy ez a fordulat csak egy rossz álom volt, amiből Bishop az akció után másnap felébred.

2 hozzászólás Ne habozz!

Sidoka - 2020. 05. 27. 18:00

Hát tényleg tiszta SOA csak latin szereplőkkel, de nekem bejön azért ez is de azért az anya sorozattól gyengébb örülök az ilyen sorozatoknak mint ez és pl a Better Call Saul csak az azért jobban hozza a BB szintjét. Egyszerre daráltam le a 2 évadot így eléggé várom a 3.at remélem nem késik sokat a vírus miatt…

Az 1.évad végén nem tetszett a Happy-s szál viszont én totál azt hittem kinyírják így meglepett hogy életben maradt. Évad végén nekem se tetszik hogy megint egy SOA-s ba akadtak…
Taza-ra kíváncsi vagyok milyen titkai vannak amiért megölte Riz-t.
Tetszett hogy végre megkapta a colort EZ, idegesítő volt már nézni ahogy csicskáztatják :D

A casting elég jól sikerült egyedül az Emily-t alakító színésznő irritál(de ő kb mindenbe).

Reggie - 2020. 05. 29. 07:29

Egyre jobb a sorozat.

Sokáig el se kezdtem, mert nekem a sons top 3 sorozat egyike.
De szép lassan beindult és megkedveltem.
Igaz nekem Chibs szereplése kevés volt. Imádtam.
Az az akcentus az zseniális és megunhatatlan.
Happyt ha kinyírták volna, akkor viszont nem nézem tovább a sorozatot.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz