login |

Survivor: vége a 40. évadnak

2020. 05. 14. 20:00 - Írta: winnie

33 hozzászólás | kategória: 2019/20 finálék, kritika, reality,

(Aki be akar szállni a jelen még mindig egyik legjobb sorozatába, reality-jébe, stratégiai játékába, az itt talál tippeket, melyik évaddal érdemes kezdeni – a legjobbak tényleg zseniális élményt jelentenek.)

Minden idők legjobb szezonja lett a full győzteses évad? Nem hiszem. Legalábbis játék szempontjából biztos, hogy nem. Nem azért, mert ne lett volna dominancia, sunyizás, nagy húzás, csavar, káosz vagy “most először a Survivor történetében”-pillanat. De a játékosok miatt (nyilván elfogultan) muszáj az egyik legszórakoztatóbbnak kineveznem, remek részeket produkált a játék, még ha rengeteget lehetne kritizálni a játékosok és a készítők döntései miatt.

Hol is kezdjem? Nyilván nem fogok mindent felsorolni, főleg, hogy az epizódkritikákban az összeset végigbeszéltük. Edge of Extinction (soha többet), tribal alatti sugdolózás (elég volt), random előnyök/hátrányok, csavarok mindenfele (a játék az ezekre való reakciókról szól), idollutri (még talán belefért, de ez a “kiment az idol, megyünk keresni azonnal, hátha valaki belebotlik”-stílus felejtős is lehetne), és persze KÁOSZ.

Talán az utóbbi az egyik legnagyobb mínusz a stratégiázást kedvelők számára, de ez már csak az evolúcióval jár. Ki tudja, hogy mi lesz a következő lépcsőfok. A tovább mögött spoilerekkel folytatom, de azt még itt jelezném, hogy ezúttal nem lesz beharangozó poszt a 41. évadról, mert nem igazán tudjuk, hogy lesz-e 41. évad ősszel, hiszen nem kezdődhetett el a forgatás. Még van persze ideje a készítőknek, és ha azt nézem, hogy sokkal nagyobb az esély egy Fijin felvett realityévad elkészítésére, mint egy amerikai szkriptelt sorozat megfelelő ütemű forgatására, akkor optimista is vagyok. Majd kiderül.

Tony nyert. 12-4-0-ra Natalie és Michele ellen.

Majdnem létrejött a lánydöntő, de valahol meglepetésre Tony végülis letűzgyújtotta Sarah-t – és ezzel ismét olyan győztest avathattunk, aki a régi rendszerben nem került volna döntőbe, már ha feltételezem, hogy Natalie Sarah-t vitte volna magával.

De ezzel nem azt mondom, hogy Tony nem érdemelte volna meg a sikert. Sőt. Konkrétan a trióból (meg talán a teljes játékból is?) ő érdemelte meg legjobban, az érdemeit hosszan lehetne sorolni, de tényleg az, hogy a semmiből challenge beast lett, és annak ellenére nem kapott a játék folyamán egyetlen szavazatot sem, hogy idővel mindenki látta, hogy ő irányít (vagy legalábbis azt, hogy ez a látszat), elég nagy fegyvertény.

A többiek közül Sarah mellett is simán lehetett volna érvelni, főleg, hogy Tony-val együtt volt végig, Ben kvázi kivette magát a játékból egy elég fura lépés kíséretében (nem voltam a rajongója, cserébe a jelenete Sarah-val nagyon tetszett – engem érzelmekkel mindig meg lehet venni, na!), Denise egy fifti-fifti szavazáson esett ki idolparádé után (szerencsére nem lett Cirie-szituáció), ő sem volt szerencsés.

A döntősök közül Michele végig outsiderként csak eljutott a döntőig (a 19-ből 15 tribal az nem semmi – és az sem, hogy ő az egyetlen játékos, akit még sosem szavaztak ki, bár két évadot korábban ketten is megúsztak kiesés nélkül), Natalie pedig… Nem mondom azt, hogy féltem, hogy ő nyer, mert eléggé rezignálttá váltam, ahogy egyre nagyobb esély lett rá, és szerintem csak legyintettem volna, ha megint egy visszatérő szigetelő húzza be az első helyet, de ettől még kollektív sóhaj szakadhatott fel, amikor kiderült, hogy csak a 2. helyre fut be. (

Nem is nagyon értem, hogy lehet egy percig is olyan győzelme mellett érvelni, aki alig játszott pár napot. Rögtön kiszavazták, és igen, a lakatlan szigeten odatette magát és nem semmi szívósságról tett tanúbizonyságot, de a Survivor Outplay, Outwit, Outlast-komponenseit figyelembe véve ő kudarcot vallott. Az egész játék pofán vágása lett volna, ha ő nyer, és emelem a kalapom az all starok döntése előtt. Bennük bízhattunk. Lehet, hogy csak azért, mert Tony annyira dominált, de nem történt “katasztrófa”.

Most komolyan, tényleg nem arról szól a játék, hogy ki képes alkalmazkodni a földrajzi körülményekhez, hanem van valami játék is. És igen, Natalie-nak volt pár napja játszani, és még azt is lehet mondani, hogy csinált valamit (ahogy anno Chris is, amikor visszatért), meg tenni kellett a bentmaradásért, de az azért sokkal kisebb fegyvertény, ha valaki úgy él túl 3 tribal-t, hogy a többiek ki sem szavazhatják – ld. két idol plusz egy védettség.

A döntők az elmúlt években valamiért közel sem olyan érdekesek számomra, mint régen. A mostanival sem volt gond, de játék és taktikázás szempontjából nem vártam sokat – és nem is kaptam. Voltak persze jópofa momentumok a kémkedő Tony-val és a Sarah által felfedezett Natalie-idollal, de ez a réteg most felejtős volt.

Cserébe a sorversenyeken Natalie és Michele győzelme is emlékezetes volt – előbbi a sok előny ellenére eléggé beragadt a startnál, utóbbi pedig hátulról jött fel, és szuperkönnyen oldotta meg a puzzle-t, amivel a többiek szenvedtek.

Szerettem az évadot – a játékosok miatt. Ha lesz 50. szezon, akkor csinálhatnának hasonlót.

         

33 hozzászólás Ne habozz!

Dregnarr1 - 2020. 05. 14. 20:50

Sajnos azt kell hogy mondjam, elk*rvult :(
TAR ugyanez.
Nagyon szomorú dolog ez.

LaCRossE - 2020. 05. 14. 21:29

Kicsit off, meg nem is, de ha ismered az Animal
Crossing New Horizon játékot, abban csináltak egy tök aranyos Survivor játékot.

https://youtu.be/DCRHW3fmWsE

Nagyon rég néztem Survivort, de így most kedvet kaptam hozzá. Melyik évadot ajánlanàd a utóbbi pár évből?

wondorog - 2020. 05. 14. 21:42

Vegyes érzéseim vannak az évaddal kapcsolatban, abszolút nem tartom a legjobbnak (az nálam még mindig az s20), de voltak nagyon jó pillanatai és talán az egyik legérzelmesebb évad. Itt láttam először, hogy ez tényleg egy Survivor-family volt, főleg az oldschoolok miatt, akiknek kb. az élete változott meg a Survivor miatt. Nem fogok hosszabban elemezni, csak néhány gondolat, nem feltétlen kronológiai sorrendben:
– EoE challange: Natalie azért elég szépen elk@rta az elején, 3 előny ellenére, majdnem elbukta, kb. asztalt borítottam volna, ha Wendell jön vissza, komolyan bárki más, csak ő ne
– az old school nyilatkozatok: sosem voltam egy őrült Boston Rob van, de nagyon megindító volt a nyilatkozata a challange végén, ahogy Ethannek és Parvatinak is (Nick-kel ellentétben nekem még mindig Survivor crushom, nem tehetek róla), valószínű náluk ez már tényleg egy hattyúdal volt, de ki tudja, reménykedhet még az ember
– Michelle szépen behúzta a Top6 immunityt, hihetetlen miket megúszott végig (erről még később)
– Natalie szépen kavarta a sz@rt Tony körül, de neki is jól jöttek ki a dolgok (idol, immunity)
– Ben “feladása” elég kettős nekem. Lehet közrejátszik, hogy sohasem kedveltem, de nekem elég furcsa volt ez, kicsit motoszkál bennem a rossz, hogy talán nem akart 0 vote-os döntősként búcsúzni, így inkább feladta
– Tony és a “spy-nest” még mindig zseniális (azért Sarah is nagy színész volt, hogy egyszer sem nézett oda, amikor Natalie-val tárgyaltak a kútnál)
– a tűzgyújtás rohadt izgalmas lett, nem hittem volna, hogy Tony behúzza, de nagyon szurkoltam neki

Így a Final3, már nem volt túl izgalmas, kb. egyértelmű volt a Tony győzelem, de a Final Tribal kifejezetten tetszett, mindenki jókat mondott.
Na és akkor amire még ki akartam térni: Michelle. Hihetetlen ahogy idáig eljutott, amikor már merge előtt is veszélyben volt, szinte végig célpontként. Persze azért sokszor szerencséje volt, Tony kavarása kb. 3x mentette meg (Sophie, Jeremy, Nick blindside), aztán meg 2x jól nyert immunityt és még Ben is rásegített a végén, hogy “feladta”. Általában a 0-voteos döntősöket szándékosan viszik odáig (jó Natalie most is), de azért ő tényleg szinte végig célpont volt, mégis idáig jutott, ez azért szép volt.
Végül Rob megjegyzése az utolsó szavazásnál, szép visszautalás volt az előző EoE-re. Ott ugye Chris úgy nyert, hogy EoE-ről jött vissza, védettséget nyert, amit feladott a tűzchallange miatt, hogy kiejtse Devens-t, mert tudta, csak így nyerhet. Rob meg is jegyezte, hogy Natalie-nak is ezt kellett volna csinálnia, a perfect game-ért, ami azért valamilyen szinten jogos.

Összegezve, inkább volt számomra nosztalgikus az évad a régi kedvenceim miatt, mint izgalmas, de mindenképpen jó szívvel fogok visszagondolni rá.

wondorog - 2020. 05. 14. 21:45

Ja és aki szintén imádja az old school-okat, ajánlom ezt a videót, nagyon jól szórakoztam rajta (végig roastolják Sandrát közben a Sandra bench miatt):
https://www.youtube.com/watch?v=BThCFEufP18

Parvati, Ethan, Tyson, Sandra + host: Adam

quatro quatro - 2020. 05. 14. 21:51

Én élveztem az évadot.
A végjáték nem fordult át passzivitásba köszönhetően legfőképp Tonynak, így nyugodt szívvel mondhatom, hogy teljesen megérdemelte a győzelmet.
Voltak jó stratégiai húzások az évadban, különösen Sandra és Sophie kiszavazása.
Viszont úgy érzem ideje lenne letisztítani a játékformulát.
Nem tudom a nosztalgia okozza-e, de főleg mert idén kiemelt szerepet kapott az old-school – new-school tematika, nagyon megnéznék egy egy old-school szabályok szerinti évadot, old-school körítéssel: jutalomjátékokkal, gusztustalan kaja versennyel, kötélvágós-egymással kibaszós jutalomjátékkal.
Úgy érzem ellaposodott az idol-huntingos kontent és szívesebben néznék helyette néha egy sorversenyt.
Ráadásul idén megint rengeteg volt az előnyszerzési lehetőség, ennek valamilyen szintű ellensúlyozására viszont nagyon jó ötlet ahogy a firetoken megjelent. Erre érdemes lenne kitalálni valami hatékonyabb survivor közgazdasági formulát.
Mert ami a bajom a folyamatos előnyszerzéssel a következő: minimális a kockázat (szinte nincs is, csak a játék legelején) és hatalmas a jutalom. Kivéve Tony 6 tokenes megszívatása, ott arányosnak éreztem az árat a “jutalommal” bár ez Parvatinak és Natalienak volt köszönhető.
A végére már firetokenből is nagyon sok lett. Az hogy Natalie sima-liba összeszed minden lehetséges előnyt visszajutási játékra és még vehet egy védettségi idolt (kettőt, mert Tysonnak is vett még egyet) egyáltalán nem egészséges, ennyi erővel mindenki kiesne a legelején (lehetne drágább az idol, ha már megvehető, vagy egyáltalán ne lehessen megvenni).
A balanszot kellene belőni, amihez jó irány, ha a játék visszalépne párat az old-school évadok felé: mi volt az ami működött és min érdemes változtatni.

winnie - 2020. 05. 14. 21:58

wondorog videójánál ajánlásként feljött a top. 5 survivor players broke the game videó, ês teljesen elfelejtettem már, hogy régen clue volt az idolhoz, hogy megtalálják:))) hát, igen, volt, amikor elásták vagy ilyesmi.

wondorog - 2020. 05. 14. 22:20

winnie: igen, Boston Rob konkrétan a nyertes évadában clue nélkül megtalálta az idol-t, aztán később rewardon a clue-t, amit belehajított egy “vulkánba” :D
https://www.youtube.com/watch?v=GFRZgNeCzbY

dory - 2020. 05. 15. 01:33

en ugy tudtam, hogy harom oras lesz a finale, ahol lesz online reunion show is, csak nekem van hianyerzetem emiatt h elmaradt?
vagy csak en nem talaltam meg es volt?
amugy imadtam az egesz evadot tudom sokan nem szeretik boston robot es ambert, de nekem az all stars evad volt az elso amit lattam es nagyon orultem mikor eljegyezte rob ambert a finaleban es azota happyend es 4 lanyuk van
winners at warban meg amber vegig tudta, hogy semmi eselye de megis vallalta rob miatt ennyi ev eltelevel is mindent ami ezzel jar
tony maximalisan megerdemelte, nekem hianyerzetem lett volna ha natalie nyert volna eoerol
az viszont erdekes lett volna ha vallalja a tuzgyujtast megnyeri es a harom lany kozul natalie-sarah-michele ki nyer de valoszinu h sarah
de igy volt jo es kerek, en nagyon elveztem, meg neztem az extra reszeket is
itt van akit erdekel a ponderosa, sajnalom, hogy nem fogjuk mar oket latni egyutt
https://www.youtube.com/watch?v=tQlY9pQsG_0&t=285s

Enzo - 2020. 05. 15. 01:41

40xVége

Különleges évad volt, az biztos, és nem csak azért, mert a fináléban Los Angeles-i stúdió helyett Jeff garázsában meg online videochaten történt a körítés :D
Amikor anno először bejelentették, kicsit húztam a számat, hogy miért nem várják meg az 50. évadot egy csak győztesekből álló szezonnal, és ezt továbbra is tartom, de persze vagyok akkora fan, hogy azért így visszanézve eléggé élvezetesnek tartsam ezt az évadot, megkoronázva egy abszolút megérdemelt győztessel.

Azt kell mondjam, hogy Tony erre az évadra a Survivor minden aspektusát kiválóan teljesítő játékos lett. De komolyan: a 4 immunity-győzelme mellett megvolt benne a social threat (voltak hosszú távú szoros szövetségei;komoly blindside-okat szervezett meg;keresztapa üzemmódban nyomta, és ennek ellenére nem szavazták ki), talált idolokat, szórakoztató faktort is hozta, innovatív volt (spynest), és még ráadásképp meg is tudott változni az első évadához képest – lásd a játék eleje, amikor az idolokért rohangálást tudatosan visszafogta. Mi kell még, de tényleg?

Na de megyek sorban.
Top 6:
– Figyeltétek, hogy Sandrán korona volt, amikor bejátszották mind a 20 résztvevőt? :D
– Visszajutós kihívás: durva Natalie tripla előnye, de még így is belegabalyodott a kötélbe, és kis híján Wendell jutott vissza (én is örültem, hogy nem).
– Érzelmes búcsúszavak a többiektől, kemény, hogy Rob már összesen több, mint fél évet töltött a szigeten.
– Ügyes húzás Nattől, hogy megpróbálja úgy lefesteni Tony-t, mint akiért odavannak az Edge-en és potenciális győztesnek titulálják, de talán kicsit túlhangsúlyozta a dolgot.

Az immunity elég újszerű volt, a csúszda meg a választható sorrendű 3-féle akadály kifejezetten tetszett benne. Michele úristen mit ment, messze ő ért be utoljára, és aztán úgy nyomta le a háromszintes puzzle-t, mintha legalábbis minden nap ezt csinálná és már izommemóriából menne. Wow!

Kiszavazás készülődésnél jót röhögtem a montázson, ahogy Sarah-ék mondogatták, hogy “áh, nincs Natalie-nek idolja” (Sarah ezt honnan vette ennyire biztosra…), majd bevágták, ahogy mondja Michele-nek, hogy “I have an idol” :D Egyet tudtam érteni Tony kezdeményezésével is, hogy ha mindenki idolt lőne, tuti hogy Sarah/Denise lenne az áldozat 50/50, ezért inkább megelőzésképpen áldozzák be Denise-t. Hát végül így is lett, nem semmi volt ez a “3 idolkijátszás + nyaklánc, aztán revote” kimenetel.
(Ezt a “gender bias” témát nem láttam jönni, de tiszteletre méltó volt, ahogy Jeff is megkövette magát.)

Top 5:
Hatalmas volt a spynest-es jelenet, ahogy Sarah kiszúrta Natalie idolját, Tony meg meresztette a szemeket a fán :DD És aztán egy meglepő húzás Bentől, ilyet nemtom hogy láttunk-e már (megkérni egy másik játékost, hogy szavazza ki őt, hogy ezzel a saját renoméját építgethesse)…de Sarah megtette. Érzelmes pillanatok voltak, kifejezetten bejött.

Top 4, final immunity, tűzgyújtás:
Ismerősnek tűnt ez a golyózás, aztán Jeff is mondta, hogy már háromszor volt ez a final challenge. Még mindig rohadtul kipróbálnám. Natalie elképesztő, hogy miket mentett rengetegszer, és aztán meg is nyerte. Érdekes dilemma elé került ezzel, mert ugye ha Sarah-t küldi párbajozni, és a csaj legyőzi Tony-t, akkor azzal emel annyit a saját megítélésén is, hogy már veszélyes legyen rá, és ezzel összhangban Michele ügyes volt a tűzgyújtás gyakorlásában, tehát lehet, hogy megérte volna őt küldeni Tony ellen.
A tűzgyújtást továbbra is eltörölhetnék, de ha már egyszer így alakult, baromi izgalmas volt. Sarah merészen elhasználta a kókuszháncsot, ami majdnem bejött, de nem. És így lett egy Nat-Michele-Tony döntő, avagy a Visszatérő, az Underdog és a Főnök. (Még két megjegyzés: a zeneválasztás remek volt a fináléban végig, hozzáadott az atmoszférához, illetve a Sarah-Tony kapcsolat amúgy fantasztikus, ahogy mondani szokás: “name a better duo, I’ll wait” :))

Döntő, borzasztó időjárással, ahogy illik. Szegény Sophie-n látszott, hogy nincs jól, előtte nap a tűzgyújtós mókát ki is hagyta, aztán a kérdésekből is kimaradt, és csak ott kókadozott, úgy sajnáltam :(
Jó hangulatú volt a “tárgyalás”, igazából egy dolgot emelnék ki: Natalie milyen büszke volt arra, hogy szétszedte Tony-ék négyesét, de hát valójában így pont a zsűribe kerültek belőle hárman, ami meg Tony-nak kedvezett. És lőn, az Ethan-Parv-Tyson-Jeremy négyes szavazott csak Natalie-ra, a többi 12 szavazatot Tony kapta.

Megnéztem volna egy reunion-t (meg persze egy s41 trailert), így elég steril és összecsapott lett a vége, de hát ugye k*r*avírus.
Na segáz, jó kis évad volt ez – mostantól meg jöhetnek az új jelöltek, akikből ugyanilyen ikon lehet.
See ya there!

dzsordzso - 2020. 05. 15. 04:51

Nagy csalodas volt az evad. Amennyire vartam akkorat csalodtam. Kezdve azzal, hogy Richard Hatch kimaradt, old school jatekosokat kiszortak, a tobbseg lapulos uzemmodban volt es alig jatszott. Volt kb 2 igazi blindside az evadban es kb ennyi. Tony megerdemelte persze, o odatette magat, Adamat es Michelle-t sajnaltam, mert ok legalabb akartak valamit, de tarsak nelkul nem tudtak mit kezdeni ok sem. Kb az egyik legrosszabb eved volt a 40-bol. Legalabb a Ponderosa videot orom volt nezni. Sajnos rossz iranyba megy a jatek, de persze maradok meg 40 evadig.

Crow - 2020. 05. 15. 10:00

Tony a suvrivor king! Ezzel felkerült Sandra queen mellé, de az én szememben még egyel feljebb, lévén győztesek ellen nyert és egy millával többet is kaszált :) Neki szurkoltam, megérdemelte, és külön jó volt látni hogy nem villain-ként tolja…mindig rácseszett az alliance ha nem hallgatott rá,(pedig milyen jól átlátta a helyzeteket) ennek ellenére beadta a derekát a többieknek, és vállalta a kockázatokat. Well done!

u.i.: Jeremyt nagyon nem értettem miért van besértődve Tonyra, hisz kimentette Ben kése alól…idővel persze nem tudta tovább vinni de erről meg csak Jeremy tehetett a kb.nulla játékával ami kimerült abban hogy ül és nyafog hogy mindenki engem akar (miért nem tett ellene?)…gyerekes.

u.i.2: remélem Natalie tanult vmit ebből, az edgeről és visszatérve is minden energiáját a Főnök ellen fordította és csúnyán lepattant, talán megértette hogy nem lehet mindent megnyerni genetikával és izomerővel…hisz ez NEM az exatlon!

winnie - 2020. 05. 15. 10:27

“ennek ellenére beadta a derekát a többieknek, és vállalta a kockázatokat.”

mondjuk szoros volt a szövetsége, de ez mennyire fontos már! nagyon sokan nem hagyják ilyenkor magukat, és ezzel szavaztatják ki mag
ukat.

Crow - 2020. 05. 15. 10:38

Önmagát győzte le és egy Tony szintű pörgős figurának ez a legnehezebb…most is a tribal után mikor mondta Bennek hogy én ha azt mondjátok 100% beadom, ti meg nekem sosem…Ben meg csak lapított i’am sorry, hát sorry is lehetsz, ezért nem is kerültél be a 3ba, natalie kifüstölte az idolokat…szinte megsajnáltam ez az “új” Tonyt de közben ahogy láthattuk pont ez kellet neki hogy végigmenjen.

winnie - 2020. 05. 15. 11:13

a szokásos EW-interjúk – többek között azzal, hogy még mi mindent csinált tony, ami nem került adásba. pl. fake idolok, vagy arról, hogy michele a védettséggel a végén jutalmat is kapott és kvázi leitta magát azokkal, akikkel elment rá:

Probst https://cutt.ly/JyQICJi
Tony https://cutt.ly/kyQIVRc
Natalie https://cutt.ly/DyQIBKW
Michele https://cutt.ly/lyQIMhO
Lacina https://cutt.ly/ZyQI1iH
Ben https://cutt.ly/iyQI0eF
Denise https://cutt.ly/LyQI2Tk

Aurora - 2020. 05. 15. 11:57

Hát ez az évad nem volt minden idők legjobbja, de azért nézhető volt. Volt pár dolog, ami rettenetesen bosszantott:

Túl sok az előny és az idol
Token ötlet szerintem nem működik
A TC sugdolózások túlzásba estek, én azt betiltanám
A challenge-e mindegyike kb ugyanaz, hiányoznak a régiek (licitálások, evés verseny, quiz a régi szezonokból, stb)
EoE szerintem baromság, akit kiszavaznak, az menjen is haza
Ben “áldozata” nagyon feleslegesnek érződött… Ha Sarah nem rá szavaz, akkor Michele hazamegy, de a vége szerintem ugyanez lett volna.
Sandra sokáig a kedvenc játékosom volt, de ahogy kezelte ez az egész szezont, meg hogy még mindig nagy az arca, az sokat rontott a véleményemen.

És ami a legalja az én szememben:
A tény, hogy Amber nem azért jött, hogy nyerjen, hanem, hogy Robot támogassa. MIVAN???? Miért nem hoztak valakit, aki játszani is akar? Miért kell ennyire kivételezni Robbal? Ki nem állhatom az ürgét, és nagyon remélem, hogy többet nem jön vissza, semmilyen formában.

Amik tetszettek:
A játékosok emberi oldalát jobban megismerhettük. A Sarah-Tony kapcsolat szívmelengető volt, két zsaru jobban megérti egymást, mint bárki más. És Bent is jobban megszerettem, bár még mindig azt vallom, hogy neki odaadták a szezonját.
A családi vizit is nagyon tuti volt, hogy nem csak egy embert hoztak a szigetre, bár lehetett volna kicsit rövidebb is, mert azért ne erről szóljon a rész fele…
Tony egész másként játszott, és mindig hallgatott a szövetségeseire, nem pörgött túl. Kb a szezon felétől már csak neki drukkoltam. Megérdemelt győzelem volt: Tony the King of Survivor :)
Voltak jó blindside mozdulatok
Visszatérő játékosokat csak úgy szeretem, ha az összes az, de ne keverjék újakkal.

Várom majd a 41. évadot, de arra azért felkaptam a fejem, mikor Jeff tinédzsereket bíztatott a jelentkezésre. Nem biztos, hogy egy olyan évadot, ahol a legidősebb szereplő 19 nagyon élveznék, de ha ez történik, ne legyen igazam! Én se vagyok matuzsálem (30), de egy amerikai 16 éves az bőven generációs különbségre van tőlem…

Diapolo - 2020. 05. 15. 12:13

Szerintem mindenképp a jó évadok közé tartozik ez a 40-es jelzésű. Örülök, hogy Tony nyert, mert pontosan az ilyen győzteseket szeretem. Ha kell, challengeket nyer, ha kell szövetkezik, de azt is okosan.

Egyébként, hogy mennyire pengeélen táncolt nálam ez az évad a jó és a tragédia között, azt nagyon nehéz megfogalmazni. Hajszálon múlt, hogy ne Tony jusson el a top3-ig, akkor pedig Natalie behúzta volna, sajnos. Ez az EoE szerintem továbbra is hülyeség, nem erőltetném. Egészen durva volt nézni, hogy valaki, akit elsőnek kiszavaztak, majdnem megnyerte a játékot. Persze, küzdött a visszakerülésért, de nem fair, hogy valakinek át kell verekednie magát minden akadályon, hogy ott van a célkereszt a hátán, taktikáznia kell, ügyelni a lépéseire, immunityt szerezni, vagy pedig csak egy feladatra koncentrálni, hogy visszakerüljön a játékba. Mindezt úgy, hogy az EoE-ről egy pillanatig sem volt kérdés, hogy ki kerül vissza a végén. Ráadásul Natalie az idolok nélkül elvérzett volna kapásból. Tényleg muszáj lenne ezzel valamit kezdeni, mert nagyon dühítő ez a játékmenet, olyan, mintha a vak kezébe adnának puskát egy háború közepén, aztán lehet, hogy a fél sereget leszedi. Csak a sajátját.

Michelle is szerencsével lavírozott be, bár esélye sem volt. Igazából Saraht sajnáltam, mert bár a saját szezonjában sem szerettem, most se volt a kedvencem, de a végére már megkedveltem.

Várom már a következő évadot, de lehet, hogy all-star évadok esetében már kellene egy bontás az old és new school között. Nagyon lejtett a mérleg nyelve az újak felé, de ez nem az ő érdemük, inkább a játékmenet változása befolyásolja ezt. Azt hiszem mindenki tudja, maguk a versenyzők is, hogy egyszer nyerték meg a játékot, de nem tudod például összehasonlítani Michelet vagy Parvatit egymással. Két nagyon különböző kaliber.

Enzo - 2020. 05. 15. 16:03

Na elolvastam az ew.com-os interjúkat, köszi @winnie, voltak bennük érdekességek. (látom már te is Lacinázol :D)
Amúgy ez egy furcsa dolog, én először azt hittem, negatívan érti Sarah a vezetéknéven szólítást, de ha jól értem, megtisztelőnek veszi? És hogy eddig általában a férfiakat szólította vezetéknéven Jeff? Hát nemtom, nekem (Kelley) Wentworth meg Cochran ugrik csak be így hirtelen, mint példa, de néha meg keresztnév-egyezés miatt, kényszerűségből történik.

Szóval érdekességek a cikkekből:
Tony szerint ha Sarah jut be helyette, megnyeri, míg Natalie szerint nem; egy csomó kimaradt dolog elmesélése (fake idolok, Michele-ék berúgása); Natalie azért nem Michele-t küldte párbajozni, mert amaz ki volt akadva meg sírt pont tribal előtt; elővigyázatosságból miért nem szavaztak Michele-re páran a zsűriből; vagy ez a duma Natalie egyedül töltött napjáról:
“So I spent a nice chunk of time completely naked. I just got completely naked and swam around in the ocean. And I was like, “This is like mermaid fantasies!”” :D

Sarah szerint meg egy Natalie-Sarah-Tony döntő szoros lett volna annyira, hogy akár Natalie nyerjen. Háááát…hát.
Továbbá fura, hogy több cikk szerint is ha valakinek előnyt küldtek az EoE-ről, az elismerés meg szimpátia meg minden. Kérem alássan, lóhast, hát simán lehet, hogy azért választották XY-t, mert tudták, hogy neki van marha sok tokenje, amit kaphatnak az előnyért cserébe.

Na így ezek jutottak még eszembe.

sixx - 2020. 05. 15. 20:01

Csak egy apróság még Tony játékához, azt illusztrálva, mennyire okosan, ésszel vitte ezt végig:

“Me just making everybody laugh. Me keeping my shoulders shrugged down. Me hunching my back over, keeping my arms down, never crossing them, talking to people from a lower ground, so they could look down at me when they talked to me, instead of me looking down at them.”

Tessék csak visszanézni: amikor Nat bedobta, hogy az EoE népe Tonyt tartja a janinak, a pali azonnal leült a földre a táborban – a mi rém ősi, zsigeri ösztöneink meg ilyenkor bekapcsolnak, és nem ellenfelet vagy nálunk erősebbet látunk, hanem egy behódoló egyedet. Vagy amikor a FTC alatt megnevettette a zsűrit – ott dőlt el végleg kb.

Enzo - 2020. 05. 15. 22:04

@sixx: igen, ez is tetszett az interjúban, csak nem emeltem ki külön :) ez is hozzájön ahhoz, amit fentebb írtam, hogy minden aspektusból jól csinálta.
A megnevettetés meg élőben is feltűnt, sejtettem, hogy ez jó pont lesz.

Edete - 2020. 05. 15. 22:20

Tony nagyszerű győztes volt és számomra továbbra is a kedvenc játékosom (Sarah detto) de ezzel együtt sem mondanám hogy ez egy jó évad volt.

Mint Tony-Sarah rajongó élveztem nézni és mint rengeteg más játékos rajongója nagyon jó volt látni őket újra akcióban, de igazából ugyanazok a problémák továbbra is megvannak amik az s33 óta minden évadot tönkretettek. Nem sorolom fel őket, már korábban rengetegszer megtettem, de sajnos megvannak. Egyre inkább úgy érzem hogy a következő 3-4 évadot szüneteltetem, majd pár évaddal később visszatérek hogy lássam mivé alakul a dolog.

Magáról a fináléról
– Érzelmes és szép búcsút kapott sok régi kedvenc akik valószínűleg utoljára játszottak.
– Ha valakinek szemernyi kétsége lett volna hogy Tony és Sarah tényleg együtt akart a döntőbe jutni….
– Ben… WTF?!! Ezt nem láttam előre.
– Jeff és a garázs – elég anticlimatic lett ez az egész. Szegény Tony megérdemelte volna az őrjöngő tömeget, de hát kapott 2 millát. Az is valami.
– Nat megijedt, pedig egyértelmű volt hogy csak akkor van esélye ha ő maga kiejti Tony-t.
– A kérdések szerintem elég gyengék voltak. Kesztyűs kézzel bántak egymással.

Pocak - 2020. 05. 15. 22:47

Fhúú, királyság volt, összességében nagyon élveztem, bár borzasztóan sajnálom, hogy Michele egyetlen egy voksot sem kapott, megérdemelte volna azért a második helyet. A zsűrinek pedig rescpet, tényleg nem Heroes VS Villains mentalitású zsűri volt, ugyanis Michele az alábbit nyilatkozta valahol: Adam, Nick, Wendell és Danni határozottan Michelnek akarta adni a szavazatát, viszont rettegtek attól, hogy Michele és Tony között megoszalanak a szavazatok, és a végén Natalie jön ki győztesnek. Le akarták minél kisebbre redukálni annak az esélyét, hogy Natalie győzzön, mert tudták, hogy Michele úgysem fogja, így inkább a Tony tábort erősítették.

Justme - 2020. 05. 16. 16:00

Nekem tetszett ez az évad, egészen addig az estig ahol Parvati és Sandra ki lett szavazva. Kb. attól a ponttól kezdett egyre lejjebb süllyedni a színvonal, de szerencsére volt néhány fénypont közben.

Tony megérdemelten győzött, nagyon nagy amit leművelt. Michelet sajnáltam, mert szerintem több szavazatot kellett volna kapnia, mint Natalie, mert ahogy ő is mondta mindig ki volt taszítva, és senki sem védte őt.

Szerintem jobban is össze lehetett volna állíttani a szereplőgárdát néhány winner nem érdemelte meg a winjét az eredeti évadában szerintem pl. Ben helyett Devon-nak vagy Chrissy-nek kellett volna győznie. És néhány másik winnert szívesen láttam volna még pl. Todd Herzog, Richard Hatch és Tina Wesson (bár az utóbbi kettő valószínűleg kiöregedett a játékból).

Más: ahogy mások is mondták előttem a fire making challenge-t ki kéne venni. Az eoe-t nem kéne erőltetni (akkor inkább jöjjön vissza a Redemption Island). A fire tokenek nem értek szinte semmit. És az idolok advantage-ek számát lecsökkenteni, mert ez már túl sok (sokan csak így húzták ki a játékot pl. Natalie most, Ben a Heroes vs. Healers vs. Hustlersben), szerintem bőven elég egy szigetre egy idol meg mondjuk egy vagy két advantage pluszban, (mint mondjuk ebben az évadban egy idol Sele-n, egy Dakal-on, egy Yara-n, egy Koru-n meg akkor 1-2 advantage pluszban valahol).

Utoljára meg a következő szezonokról, ugye most itt van a koronavírus nem utazhatnak ki, mert Jeff mondta, hogy kb. 400 fős a stáb (wow nem semmi), és azt hiszem Rob Cesternino mondta, hogy esetleg lehet, hogy az Egyesült Államokban lenne a 41. 42. évad ilyen vadnyugati témában, de csak amkor persze ha nem tudnak kiutazni, ami nyáron vagy szeptemberben lenne, hogy legkésőbb jövő februárban levetítsék.

Még egy dolog, hogy nem tudjuk a témájukat a 41. 42 évadnak, pedig én örültem volna neki. ÉS Jeff a finálé legvégén mondta, hogy most 16-17-18-19 évesek nyugodtan jelentkezhetnek a 43. évadra. Valaki erre azt írta, hogy lehet, hogy Gen X vs. Gen Y (Millennials) vs. Gen Z lesz, szerintem tök jó ötlet :D

Justme - 2020. 05. 16. 16:12

Bocsi rosszul írtam nem a 43. évadra jelentkezhetnek, legalább is nem derült ki, hogy arra azt nem mondták el.

Thomas - 2020. 05. 16. 16:37

Na végre sikerült letudnom, 2 részletben, elég lapos volt és rettentően túlhúzott (ez elején Jeff micsoda szöveget lenyomott, ha rajta múlna, legalább 6 órás lett volna:). Nem gondoltam volna az elején, hogy így fogok örülni végül Tony győzelmének, akit eddig egyáltalán nem kedveltem:) De ha Twinnie lett volna a 2. kétszeres győztes (nála jobban már csak Sandrát nem bírom, Tony azért most bőven feljebb lépett a rangsorban), akkor gyanítom, hogy ez lett volna a végleges búcsúm a Survivörtől. Most csak azt érzem, hogy kell egy kis szünet, remélem, hogy nem lesz ősszel új évad, jót tenne egy kicsit ezeket elfelejteni, és valami teljesen más hozzáállással újraindulni. Teljesen egyetértek mindennel, amit winnie felsorolt hibaként, ezekből az idegesítő hülyeségekből már minden részben előjön valami, most pl. az össznépi idol keresőverseny + a tűzgyújtás, ami nélkül valszeg Sarah nyert volna:(

Mondjuk egy valami miatt várnám a következő évadot, úgy néz ki, hogy fiatalítani akarnak. Eddig 20 év alattiak se nagyon voltak, most meg mintha Jeff azt mondta volna, hogy 16 éves kortól lehet jelentkezni. Ez talán egy jó ötlet így az egyik legmagasabb átlagéletkorú évad után.

A finálé elég lapos volt, sok mindent nem tudnék írni róla. Ugyeugye, hogy Parvati ha csak 1 mogyoróvajat vesz, és megveszi legalább a 2. előnyt (az ásással rengeteg ideje elment), akkor most lehet, hogy ő ült volna a döntőben. Ha meg ő ül ott, akkor már azt sem néztem volna rossz szemmel, ha úgy nyer, hogy minden tribalon védett volt:) De amúgy hogy a fenébe szavazhatott Natalie-ra azok után, hogy nem adott neki egy árva tokent sem abból, amit együtt szereztek meg? Meg az volt még érdekes, hogy Ben kvázi önként kiszállt, ennek fel nem foghatom, hogy mi értelme volt.

Thomas - 2020. 05. 16. 17:37

Már írtam egyet, majd kikerül, addig is a posztreakciók következnek.

Enzo:

“Az immunity elég újszerű volt, a csúszda meg a választható sorrendű 3-féle akadály kifejezetten tetszett benne.”

Volt már többször ilyen jellegű challenge, csak szerintem 4 akadállyal, és talán másféle puzzle-lel a végén, de már nem emlékszem. Arra viszont igen, hogy nem volt mindegyikből kettő, hanem torlódások voltak. Szóval nem csak a 4-et vették le 3-ra, hogy könnyebb legyen, még a torlódásokat is megszüntették. Ez jól jellemzi az összes Survivor (és TAR) challenge-et, ami kicsit nagyobb kihívást jelent, azt egyszerűsíteni, rövidíteni kell, amit meg nem lehet, azt kihagyják inkább, és mindig ugyanazt a pár féle alaptípust variálják.

“a Sarah-Tony kapcsolat amúgy fantasztikus, ahogy mondani szokás: “name a better duo, I’ll wait””

Jenna & Heidi a 6. évadból, náluk jobb sosem lesz:)

“Amúgy ez egy furcsa dolog, én először azt hittem, negatívan érti Sarah a vezetéknéven szólítást, de ha jól értem, megtisztelőnek veszi?”

Ez ilyen haverkodós dolog volt Jeffnél, akiket kedvelt, vagy jóban volt, azokat szólította vezetéknevén. Kelley Wentworth-t viszont a névazonosság miatt. Szerintem ezért nem kéne megkövetnie magát, mert ez a partneren is múlik, ha a lányoktól nem kapott ilyen visszajelzést, nem haverkodott velük, vagy talán csak tiszteletből nem szólította őket vezetéknéven (kivéve ha a névazonosság miatt ebben egyeztek meg), most akkor ez már eltérő bánásmódnak számít? Nagyon túl lett ez lihegve szerintem. Ha egy lány erre vágyott volna, szerintem neki kellett volta Probstnak hívnia először, és akkor veszi a lapot.

“Továbbá fura, hogy több cikk szerint is ha valakinek előnyt küldtek az EoE-ről, az elismerés meg szimpátia meg minden. Kérem alássan, lóhast, hát simán lehet, hogy azért választották XY-t, mert tudták, hogy neki van marha sok tokenje, amit kaphatnak az előnyért cserébe.”

Szerintem is! Nem véletlen, hogy mindig azok kapták, akiknek éppen a legtöbb tokenjük volt! Talán ezért is számolt be róla mindenki, ha kapott valakitől, mert remélte, hogy majd a kieső elmondja az EoE-n, és jönni fog az előny? Mert én ezen gondolkoztam sokszor, hogy ezt miért nem tartják titokban, de így most értelmet nyert bennem:)

Edete:

“Egyre inkább úgy érzem hogy a következő 3-4 évadot szüneteltetem, majd pár évaddal később visszatérek hogy lássam mivé alakul a dolog.”

Nekem is ezt kéne amúgy, de kompletista révén ilyet úgysem fogok csinálni. Most egy kicsit elég volt belőle, de ha hagyom felgyűlni, akkor ilyen gyenge évadokból szenvedés lenne többet egyszerre megnézni, és nem maradna más hátra, mint kaszálni. Amivel lehet, hogy jobban is járnék, mert egyre kevesebb az esély, hogy valaha lesz még olyan élvezetes, mint régen. De annyira a szívemhez nőtt az egész, hogy nehéz elengedni. Főleg ha majd megint régi kedvenceket hoznak vissza, úgysem tudnám kihagyni, még a tudnám, hogy a jelenlegi ócska formátumban ők is csak szenvednének.

Pocak:

“Adam, Nick, Wendell és Danni határozottan Michelnek akarta adni a szavazatát, viszont rettegtek attól, hogy Michele és Tony között megoszalanak a szavazatok, és a végén Natalie jön ki győztesnek.”

Uhh, és akkor emiatt Michele mennyit is bukott? A 2-3. helyért járó pénz is duplázódott most vajon? Bár nem tudom, ki lett volna a 2., ha csak ők négyen szavaznak, és 10-4-4 lesz a vége. De talán akkor mindketten 2. helyezettnek járó gázsit kapnak. Kegyetlen, hogy itt is taktikázni kell. Én a biztonság kedvéért megosztottam volna Michele és Tony közt a szavazatokat, hátha Natalie kijátszik egy idolt Tonyra :D (Most kicsit előreszaladtam, de ahogy (vissza)fejlődik a Survivor, pár év múlva egy ilyen scenariót is el tudok képzelni)

Edete - 2020. 05. 17. 15:04

@Thomas

“Mondjuk egy valami miatt várnám a következő évadot, úgy néz ki, hogy fiatalítani akarnak.”

A következő 2 évad castingja már kész elvileg, hiszen ha nincs covid19 már forgatnának. Most szerintem a 43. évadra lehet jelentkezni.

“ez jól jellemzi az összes Survivor (és TAR) challenge-et, ami kicsit nagyobb kihívást jelent, azt egyszerűsíteni, rövidíteni kell, amit meg nem lehet, azt kihagyják inkább, és mindig ugyanazt a pár féle alaptípust variálják.”

Mondjuk a TAR kapcsán inkább arról van szó, hogy a látványosság oltárán feláldozzák a nagyobb kihívást, (inkább legyen “amazing” mint “race” ) de ott ez kevésbé zavar. Itt viszont kifejezetten unfair dolog hiszen komoly előnyt és hátrányt okoz hogy mennyire ugyanolyanná váltak a feladatok. Aki tud puzzle-t kirakni, annak van esélye.

“Nekem is ezt kéne amúgy, de kompletista révén ilyet úgysem fogok csinálni.”

Hát igen :D Én mondjuk könnyen ki tudok hagyni évadokat és visszatérni. Most úgy érzem ez egy jó kiszállási pont számomra, sok régi kedvenc + Tony győzelem. Ennél többet nem tud a Survivor jelenleg nyújtani. Majd pár évad múlva megnézem hogyan változik, mivé alakul, aztán teszek egy próbát. Vagy lehet megvárom a következő all-stars szezont. Elvileg lesz egy 2nd chance évad valamikor, a közeljövőben arra majd benevezek.

Enzo - 2020. 05. 17. 21:33

Érdekes, bennem fel se merülne, hogy kihagyjak Survivor/TAR évadot, szerintem nem tudnák annyira elrontani. *lekopogom azért* :D
Sőt, már bánom, hogy anno amikor elkezdtem bepótolni s19-től, akkor kihagytam a rosszabbnak értékelt évadokat (s21, s23, s24, stb.), mert most meg már nehéz lenne őket bepótolni + nincs is kedvem így, hogy tudom a győztes kilétét.

winnie - 2020. 05. 18. 06:10

enzo: én még ugye tarból is kiszálltam, de persze csak közben. az évadokat ott is, itt is mindenképp elkezdeném, max kaszálnám közben, ahogy végülis a 38. évadot (azt hiszem azt) kaszáltam is a finálé közben, mert annyira nem érdekelt a dolog.

de szerintem imádnám, ha végre megnézhetném az 1-2. évadot a survivorból, és azt is nagyon, nagyon szeretném, ha újranézhetném mondjuk a 4-6. évadot. pedig már láttam őket, nem csak a győztest, és mégis. a 7. évadot eleve láttam vagy háromszor, ami sok mindent elmond, de nekem az volt az első, és a győztespara azért nem is számít számomra, mert rögtön bebizonyosodott ott, hogy nem gond. az első survivor-részem ugyanis a survivor panama fináléja volt, ami 7 perces recappel kezdődött, amiben láttam a ghost tribe csavart és johnny fairplay nagymamáját is, bár kontextus nélkül nem tudtam hová tenni őket. megnéztem a finálét, és nekiláttam a szezonnak is gyorsan. hamar lement.

és, mint írtam, szerintem annyira gazdag az út, hogy a megérkezés ismerete nem csak azért nem kavar be, mert érdekes látni, ahogy a győztes eljut a végéig (más szemmel nézi az ember, az is egy érdekes látószög, hogy tudod, ki nyer), hanem mert ami történik közben, akik és ahogy kiesnek, ugyancsak izgalmas. a karakterek és a dinamikák. vagy, ha más nem, talán azt nem tudod, hogy azokban az évadokban ki lett a 2. és 3.

Enzo - 2020. 05. 18. 12:38

Na azt meg még kevésbé tudnám elképzelni, hogy évad közben kaszáljam :D de hát nagyon máshogy működünk ilyen téren, azt már észrevettem :P (TAR s21 második fele továbbra is élvezetes ;))

A Survivor 1.évad az talán olyan, hogy azt újranézném a győztes ismeretében is, de úgy alapvetően a “nehéz beszerezni”-“sok időt elvinne más elől” vonalon mozogva hanyagolom a régi évadokat… ugyanakkor persze, értem, hogy miért lehet érdekes a győztes ismeretében is újranézni és észrevenni apróságokat :)

winnie - 2020. 05. 18. 12:44

a beszerzés kapcsán most láttam, hogy az egyik oldalamra elkezdték feltolni ilyen címen az évadokat – már 15-nél tart:

Survivor S01 AMZN WEB-DL DD+2 0 H264-AJP69

gőzöm nincs, hogy ez általános riliz-e, és felkerül mindenhova vagy lehet kérni, vagy csak az oldal egyik feltöltője tesz rendet, de ha elterjed, akkor már a beszerzés sem lesz gond.

zolkó - 2020. 05. 18. 14:27

Amit én nem annyira szerettem, az az hogy a tábori élet bemutatása kb 85 százalékban a taktikázásra (Tony leskelődése pl.), idolkutatásra ment el, és alig egy két poén, prank, igazi jóízű beszélgetés volt. Asszem a s17 volt az utolsó amit láttam, de erre most muszáj volt visszatérnem. Amúgy az picit megdöbbentő volt nekem, hogy Michele egyetlen szavazatot sem kapott, pedig végig játékban maradt (akárhogy is, de igen), ellenben a 2. napon kiesett Natalie négyet is. Fura volt.

Thomas - 2020. 05. 19. 14:45

Edete:

“A következő 2 évad castingja már kész elvileg, hiszen ha nincs covid19 már forgatnának. Most szerintem a 43. évadra lehet jelentkezni.”

Akkor ezeket legalább ki kéne hagynom, tényleg jót tenne most 1-2 év szünet. De mivel őszi évadnak szerintem már nincs túl sok esélye, tavaszra úgyis meggondolom magam. De nem tudom, azt én el nem tudom képzelni, hogy kihagyjak csak úgy évadokat, és akkor egy következő all-starnál csak lessek, hogy ezek meg kik?:) Szóval ha valaha folytatnám, úgyis ezeknek a bepótlásával kezdeném, és akkor ugyanott vagyok. Bár darálva gyorsabban “le lehet tudni” egy-egy gyengébb évadot, nem megy el időm a heti kibeszéléssel.

Amúgy meg én is a visszatérős évadokat várom jobban, manapság valahogy kevés érdekesebb, emlékezetesebb játékost sikerült találniuk, a casting is sokat változott és szerintem nagyon nem az előnyére. Akkor a következő két évad castjában semmi visszatérő?:( Gondolom, az kiszivárgott volna, nem?

Winnie:

“de szerintem imádnám, ha végre megnézhetném az 1-2. évadot a survivorból, és azt is nagyon, nagyon szeretném, ha újranézhetném mondjuk a 4-6. évadot. pedig már láttam őket, nem csak a győztest, és mégis.”

Én is így vagyok vele, valahogy sokkal nagyobb kedvet érzek egy-egy régi évadot visszanézni, hogy milyen érzés lenne mai szemmel, mint egy akármilyen újat már, amiket egyre kevésbé élvezek. És hiába tudom az Idol győzteseit, meg nagyjából a kiesési sorrend is a fejemben van, akárhányszor újra tudnám nézni az első 17 évadot, annyira imádom (de a 18-asra még gondolni sem szeretnék soha többet). Big Brotherből viszont nem tudom, hogy újranézném-e bármelyiket, ott szerintem többet elvenne az élvezeti értékéből, ha tudnám a kiesési sorrendet, az annyira strategizálós, és fontos része az élménynek, hogy én is kombinálok közben fejjel, hogy mi lenne a helyes lépés, ki hogyan reagálna erre vagy arra, stb:)

Nekem a Survivorből az S1 volt az első, aztán vagy nem is folytatták azon a csatornán, vagy csak engem nem érdekelt annyira, de évekkel később egy haverommal néztem meg a Thailand (S5) utolsó 2-3 részét, amikor már az AXN-en ment, aztán az Amazon (S6) lett, ami igazán berántott, és később, már rajongóként visszanéztem újra az S1-et is, a kihagyott 2-3-4-et, és a Thailandet is, úgy, hogy tudtam, kik jutnak a döntőbe:) Meg azokat az évadokat is pótoltam persze, amiket az AXN átugrott, pl. Stephanie és Bobby Jon eredeti szezonját (S10), miután már Guatemalát (S11) láttam az AXN-en, és elspoilerezett kb. mindent belőle:)

Zolkó:
“mit én nem annyira szerettem, az az hogy a tábori élet bemutatása kb 85 százalékban a taktikázásra (Tony leskelődése pl.), idolkutatásra ment el, és alig egy két poén, prank, igazi jóízű beszélgetés volt.”

Dettó, annyira megváltozott az egész:( A túlélés része annyiban kimerül, hogy minden részben elmondják, milyen nehéz az EoE-n, valamint néha egy félmondat a kis rizs adagokról. Ha nincs valami gigavihar, akkor erre egy fél percet sem pazarolnak már. Mikor láttuk utoljára, hogy valaki azzal a hawaiian slinggel vagy micsodával halat fog? Ami tábor, az 99% taktika, idolkeresés, random nevekkel dobálózás. Pedig nem lettek rövidebbek a részek, csak kivágják belőlük, amitől igazán szerethető volt szerintem. Hosszabbak a tribalok, ami általában tömény unalom, legalábbis engem nem köt le, hogy általánosságban beszélgetnek a játékról, akinek van esze, nyilván nem is fog mondani semmi érdekeset a többiek előtt. A különböző szigetek (EoE, Redemption…) is elveszik az időt feleslegesen. Régen jobb volt a szerkesztés, a casting, a játékmenet, sokkal érdekesebb volt az egész. De ez teljesen általános jelenség, minden reality folyamatosan romlik, kivéve talán a Big Brothert.

“Amúgy az picit megdöbbentő volt nekem, hogy Michele egyetlen szavazatot sem kapott”

Olvass vissza, erről volt már itt szó, hogy négyen rá akartak szavazni, de inkább Tonyra tették, nehogy véletlenül Natalie nyerjen, ezzel meg valószínűleg bukta a 2. helyért járó pénzt.

Pocak - 2020. 05. 22. 00:56

Thomas:

“ akárhányszor újra tudnám nézni az első 17 évadot, annyira imádom (de a 18-asra még gondolni sem szeretnék soha többet). ”

Az valóban egy elcseszett egy évad volt. Amit meg kifejezetten sajnalok, hogy ilyen Coach és J.T féléket nyomtattak, pedig sokkal szívesebben láttam volna újra Sierrat vagy Taj-t, akiknek eszük is volt a játékhoz.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz