login |

How To Get Away With Murder: vége a 6. évadnak. És a sorozatnak is.

2020. 05. 15. 21:54 - Írta: Necridus

23 hozzászólás | kategória: 2019/20 finálék, kritika,

Ahogy korábban nyilatkoztam, szótlanul hagyott a How To Get Away With Murder fináléja. Az elmúlt néhány évben, mióta én írok a sorozatról, többször emlegettem, hogy esik a színvonal, és már a 4. évad zárásánál jobbat azóta se kívántam. A szezon elején még azt is írtam, mennyire nincs már szufla benne…

Erre jött Peter Nowalk, adott egy övön alulit és kinevetett, majd átnyújtotta az utolsó hat epizódot, amik fokozatosan javítottak a színvonalon, s (ismét) a csúcsra járatva a HTGAWM elengedte örökre nézőit. Egyszerűen fantasztikus lezárást kapott a széria.

Volt itt néhány boldog befejezés, voltak kevésbé örömtelik, ahogy ez a sorozathoz illik, ehhez pedig visszanyúlt gyökereihez, megemlékezett az elmúlt hat évről, és még egyszer utoljára az orrunknál fogva vezetett minket, mígnem kiderült, hogy több van még a tarsolyukban.

És én még azt hittem, nem fognak minden szálat lezárni. Erre megkaptuk szinte kivétel nélkül az összes befejezését. Szinte. A tovább mögött kifejtem spoileresen, miért volt olyan remek a sorozatzáró.

Kezdjük rögtön a főszállal: Annalise bűnös? A tárgyalás folytatódott, már a kormányzót is elővették, mint tanú. De mégsem ezen jelenetek kerültek középpontba, mert megosztoztak flashforwardokon, amik a tárgyalás utáni pillanatokra ugrottak, Connor és Michaela dilemmáján és Frank magánakcióján.

A flashforward tökéletesen megalapozta a hangulatot: zűrzavar az utcán, Annalise anyja az épületben sír és kiabál, Laurel pedig elmenekül Christopherrel. Majd visszaugrunk a jelenbe, hogy lássuk Annalise-t akció közben, miközben a kormányzót kérdezgeti. Nate is tanúskodott, s Laurel példáját követve elismerte, hogy az FBI lefizette hamis tanúzásért, ezzel hosszú ideje az első szimpatikus lépését téve. Úgy érezte, ő is bűnös ebben az egészben (hiszen AK szeretője volt), és neki is ki kell vennie a részét Annalise megmentésében. Jogos!

Frank pedig azután, hogy megtudta, kik a szülei, Hannah ügyvédjéhez ment, hogy megtudjon mindent annak érdekében, hogy Annalise tárgyalásán segítsen. Meg is szerezte a pendrive-ot, amin lévő hangfelvételen Hannah bevallotta Xavier Castillo-nak, hogy el akarta pusztítani Annalise-t, de nem ennyi ember életének árán. Végül Annalise záróbeszéde érkezett, ami egyszerűen tökéletes lett. Beismerte, hogy rossz ember, igen, de ezeket nem ő követte el, amikkel vádolják.

I’m ambitious, black, bisexual, angry, sad, strong, sensitive, scared, fierce, talented, exhausted.

Elismerte, hogy mennyi mindenen ment keresztül, s mennyi ideig élt álarcot viselve, de most, ott az esküdtek előtt az őszinte, igaz énje áll. Ezzel pedig visszautalt az elmúlt évekre, összegezve, miket csinált, milyen ember is volt eddig, milyen változáson ment keresztül, és bemutatta, mennyire erős, kitartó nő, amivel (és a korábbi bizonyítékokkal) nézőket bátorítva az önmagukat adásra meggyőzte az esküdteket, hogy ártatlan.

Frank pedig az epizódot úgy kezdte, mint anno, a vérszomjas bosszúállóként (visszatérve a gyökerekhez), majd egyre többször mutatta meg, hogy valójában összetört, elege van az egészből, és le akarja zárni, kerüljön, amibe kerül. Ehhez odaadta teljes vagyonát Gabrielnek, hogy ne tanúskodjon, s többször is elérzékenyült, ahogy Annalise-nek segített, vagy ahogy Bonnie-tól búcsúzott, a színész pedig ha eddig 100%-ot nyújtott, akkor ez 150% volt. Kiválóan átadta, mennyi fájdalma van Franknek és mennyire fáradt.

Ezért is ölte meg a kormányzót, miközben Annalise a tárgyalás után válaszolt egy-két kérdésre. Annalise-t tehát nem lőtték le, a kormányzó szürke zakóját láthattuk véresen. Majd erre a csavarra kaptunk egy másik sokkoló pillanatot: visszalőttek, és Frank haldoklik. És még itt sem álltak meg az írók: miután Frank meghalt, felfedték, hogy Bonnie-t is eltalálták, és ő is elhunyt. Annalise addigra odaért, és sírva, kiabálva rángatta Bonnie élettelen testét, hogy ne hagyja magára.

Megnyerte a pert, de elvesztette azokat, akik a leghűségesebbek voltak hozzá és akiket leginkább szeretett.

Ahogy a srácok is megszenvedték tetteik következményeit. Connor és Michaela titkolózásaik, cseleik és félelmükben megtett tanúzásuk balul sültek el. Connor el akart válni Olivertől, hogy börtönbe kerülése után ne befolyásolja többet az életét. Éljen mással boldogan, de ne vele maradjon, akivel csak szenved és kísérti őket a halál és titkolózás. Michaela pedig barátai nélkül maradt. Mindkettőjük még egyszer utoljára megjárta a poklot nagyon erős jelenetekben, ahogy sírnak, elvesztik társaikat, és az eddigieknél is lentebb lévő mélypontra kerülnek.

Egész évben hiányoltam Laurelt, de az évadzáróban Asher hiánya ébresztett rá, hogy nem probléma, hogy a sorozat néha félretette a karaktereket. Hiszen ha nincs szükség rájuk, minek legyenek itt (mint Nate, bár végül ő is a hasznunkra vált). Rengeteg régi karakter vagy színész kapott említést, megjelent valahogy, de Asher nem (végül csak technikai okokból), akitől ugye elbúcsúztunk pár hete. Viszont az utolsó részekre Laurel visszatért, felborított gyakorlatilag mindent, és az ő története is lezárult, hiszen lefizette Tegant, hogy ölesse meg apját a börtönben.

Így tehát minden titokra fény derült. Illetve, majdnem mindenre. Azt nem tudjuk pontosan, ki ölte meg Hannah-t (Frank tagadta), de feltételezhetjük, hogy Annalise ellenségei tették el láb alól, hogy megakadályozzák győzelmét. De Anne Mae Harkness ennél eszesebb volt, és összefogva Nate-tel, Bonnie-val, Frankkel, Tegannel (aki szerelmet vallott neki időközben), és Laurellel végül sikerült győznie.

Majd eljutunk a temetésre, amivel incselkednek már az évad eleje óta. Úgy bánom, hogy a múlt heti írásból végül kivettem, hogy Eve is megjelenhetne, mert Annalise temetésén ő mondott egy fantasztikus beszédet – ősz hajjal. Közben pedig bemutatták, hogy Tegan és Annalise közösen boldogok, AK több kapcsolatot is kialakított az évek alatt (hiszen több kezet is láthattunk abban a montázsban), majd idős korában, békésen hunyt el.

A temetésen ott volt Laurel, Connor és Oliver is. Fontos részlet, hogy Micheala nem jelent meg (de láttuk amint leteszi az ügyvédi(/bírói?) esküt lányai mellett), Tegan pedig vagy elhunyt addigra, vagy már nem ápoltak jó kapcsolatot. Nate pedig, aki az elítéltek családjainak segítése mellett kötött ki, vagy a búcsút annyira komolyan vette a tárgyalásnál, hogy emiatt nem ment el a temetésre, vagy már ő is eltávozott addigra az élők soraiból.

De jelen volt még Wes is, aki a többiekhez képest fiatal volt, és spanyolul beszélt. De miért? Az ő jelenléte magyarázott meg egy csomó apró részletet: Laurel nem tartotta a többiekkel a kapcsolatot (hiszen Christopher nem ismerte fel őket), és látta Connor mellett Olivert is, akik úgy tűnik, a börtön után ismét egymásra találtak.

A Middleton-on Wes besétál egy terembe, majd felvezeti az órát, szinte pontosan azon szavakkal, amikkel anno Annalise. És bemutatkozik, amivel lehull a lepel a Wes körüli rejtélyről. Alfred Enoch-ot láthatjuk, de nem Wes szerepében, hanem Christopherében, aki Annalise nyomdokait követve egyetemi tanárnak állt, miután Laurel egyedül felnevelte.

Végül mindenki megúszta a gyilkosságot, de mégis megfizettek azokért, amiket tettek, hiszen, ha el is érték céljaikat az életben, elvesztették a barátaikat, börtönbe vonultak, menekülniük kellett, s évekig marta őket a bűntudat.

Lehetett volna ennél HTGAWM-esebb a befejezés? Nem hiszem, hiszen ez a keserédes, félig boldog befejezés tökéletesen tükrözte az eddigi stílust, ahol szenvedés, barátok és családtagok elvesztése árán tudják csak elérni karaktereink a békét, a nyugalmat, a boldogságot, amire eddig csak vágyni tudtak.

Minden elismerésem a stábnak, hogy feltámasztották a sorozatot a hamvaiból, s ismét megmutatták, hogy itt van még mindig az, amibe anno beleszerettünk, és egy méltó lezárást adtak megtisztelve az eddig kitartó nézőknek. A zárás után késztetést érzek, hogy a kiválóan játszó Viola Davis, a remek író Peter Nowalk, Shonda Rhimes és az egész stáb kezét megrázzam és köszönetet nyilvánítsak.

Ez nem csak egy háttérzajos sorozat, hanem – minden hibája ellenére – az egyik legkülönlegesebb széria az elmúlt évtizedben. Kőkemény, szívbemarkoló drámai jelenetek, lebilincselő jogi esetek, merész és sokkoló csavarok, kiváló színészi játék és tökösség. Ez volt a How To Get Away With Murder.

23 hozzászólás Ne habozz!

jessm - 2020. 05. 15. 18:39

Nekem Wes volt a kedvencem , szóval a halála után nem igazán néztem a sorozatot. Megnéztem kiváncsiságból az utolsó 2 részt.
Az érdekes volt , hogy West a busz alá dobták , hizsen már úgysem tud mást mondani. Mi volt Wes vallomásában amit Annalise elégetett?
Vicces vég volt, hogy nem derült semmilyen igazság, senki nem vállalta fel azt bűnt amiért igazán felelős volt, aztán kapott amit kapott vagy nem kapott.
Ezt a sztorit sokkal kevesebb részben is el lehetett volna mesélni jobban, akkor kevesebb sokkoló leleplezésre lett volna szükség mint pl: Frank származása.

Anni - 2020. 05. 15. 21:36

Uram isten.. én ilyen érzelem dús csavaros és meglepő finálét már rég láttam.
Lehet írták már mások de nekem ez meg se fordult a fejemben, hogy a temetés az a jövőben játszódik, és meglépik, hogy az Christopher.

Nagyon nagyon sajnáltam Bonniet, Franket valahogy éreztem, hogy ez lesz a sorsa de Bonniet nem gondoltam.. :(
Connor Michaela Oliver hármasból a két srácot sajnáltam de Michaela nagyon ellenszenves lett a végére.

És hálistennek Annalise megkapta a szép lezárást, nagyon megható képkocka volt az idős Annalise Eve beszéde alatt na meg, hogy ott voltak a temetésen a “diákok”.

A vége pedig már mosolyt csalt az arcomra Christopherrel.

Viola Davis utolsó nagy beszéde..ő vitte a hátán a sorozatot fenomenálisan alakított végig.

Az egyedüli gyenge pont és felesleges szál az Nate de jelenleg már ő se zavart.

Nagyon örülök, hogy maradtam végül és nem kaszáltam el az előző évadban, ezért az utolsó évadért és részekért nagyon megérte.

Anni - 2020. 05. 15. 22:12

Nagyon jó írás lett. :)

Még annyit tennék hozzá, hogy szerintem Annalise nem maradt Tegannel, lehet együtt voltak egy darabig vagy mint barátok, de a jelenet ahol Annalise kézen fogva megy az ott több ember, volt közte férfi kéz is.

Szerintem az első kéz az Eve volt és talán az utolsó is a karkötőről gondolom és szép keretet adna az egésznek, hogy élte az életét szabadon nővel és férfival de a végén Eve volt ott vagy éppen saját maga boldogan. :)

Necridus - 2020. 05. 15. 22:24

Anni:

Tudtam, hogy valamit elfelejtettem módosítani utólag:) Köszi az emlékeztetést.

Először azt gondoltam, hogy nem Eve az utolsó, valahogy összeférhetetlennek tartottam a beszéddel, de aztán belegondolva, simán lehet (csak akkor miért nem maradt mellette az utolsó pillanatban, amikor kisétál a fénybe?). Egyébként itt Nowalk azt mondja, hogy a nézők fantáziájára bízza, kiknek a kezét fogja Annalise. Lehet Eve is köztük van, lehet nem.

519 - 2020. 05. 15. 23:06

Nagyon tetszett a lezárás, örülök, hogy nem tették tönkre a sorozatot azzal a lehetetlen klisével, hogy Wes valójában életben van, és megmaradtak a realitás talaján (már amennyire ez erről a sorozatról elmondható :D). Már amikor mutatták, hogy Alfred Enoch is ott van a temetésen reméltem, hogy a jövőben játszódik, és Christophert alakítja.

Bonnie-ért a szívem szakadt meg, nagyon drukkoltam neki, hogy legalább egy fél hepiendet kapjon valahogy, főleg, hogy Michaela (hihetetlen, hogy mennyire ellenszenves lett ő is a végére, pedig már haladt, hogy normális emberi lényként viselkedjen…) és Nate sértetlenül megúszta az egészet. Azt már a rész előzeteséből gyanítottam, hogy Frank meg fog halni, úgyhogy az nem lepett meg. A kölykök közül amúgy végig Connor volt nálam a kedvenc, jó volt látni a karakterfejlődését, és azt is, hogy neki még megmaradt a gerince. Sajnáltam, hogy végül mégis a börtönben kötött ki, főleg, hogy ő sem ölt meg senkit, akárcsak Annalise. Még annyit sem tett, mint Michaela, aki átlökte Samet a korláton…

Eve visszatérése és beszéde is szuper volt, jó lenne azt hinni, hogy Annalise végül mellette kötött ki, hisz az utolsó kéz, amit fogott, egy fehér nőé volt. Az első szerintem Tegané volt, legalábbis nekem fekete kéznek tűnik, és mintha a karkötő is az lenne, amit Tegan visel, amikor táncolnak (btw, azt honnan tudjuk, hogy Tegan halott? Nekem ez teljesen kimaradt, egyedül Ophelia temetését mutatták). Kicsit sajnáltam, hogy Annalise-nek végül nem lett olyan tartós kapcsolata, mint amilyen Connor és Oliveré. Megérdemelte volna, hogy legyen egy szép családja. Mondjuk a lányok, akik mellette állnak, amikor esküt tesz, simán lehetnek az övéi, nem?

Hiányozni fog a sorozat, és nagyon remélem, hogy kap egy DVD vagy Blu-ray kiadást külföldön, mert nagyon szeretném a polcomon tudni, bár erre kevés esélyt látok, mivel eddig csak az első két évadot adták ki. :(

winnie - 2020. 05. 15. 23:20

visszanéztem a fináléra 2 évad és egy-két random rész után és sajnáltam, hogy esélyem sem volt lekövetni az első kétharmadot, semmi érzelmi hatása, de ez nem kritika, csak információ, mert naná, bár bíztam benne.

utána már jobb volt a helyzet. a beszéd erős volt és a legvége remekbe szabott a csavarral oldotta fel a wes szitut, ott minden tökéletes volt. szem nem maradt szárazon. a tábla elé állás pedig…!

viszont a flashforward nálam “rangon aluli”, kicsit olcsó volt a sugallásával. oké, kellett valami, ami annalise temetésére utal, jogos, inkább az ff használata volt szerintem erőltetett, és a halálok furán randomnak hatottak, viszont ott az érzelemfaktor elég komoly volt.

így kell zárni egy sorozatot és kiszolgálni a hű nézőket.

Anni - 2020. 05. 15. 23:55

Nagyon jó ez az interjú Nowalk-kal, én akkor szeretném azt hinni, hogy az utolsó kéz az Eve keze és a végén a jelenet, ahol egyedül áll Annalise az már lehet éppen az a pillanat, amikor meghal, de ezek már tényleg részlet kérdések, szuper finálé volt.

@519

Michaela tette le az esküt és neki azok valóban lehetnek a lányai. :)

gebe2001 - 2020. 05. 16. 01:31

Nagyon féltem, hogy ennyi remek évad után (inkább csak az első kettő) valami béna befejezést kaphat a sorozat, de az utolsó részekre úgy összekapták magukat, hogy egyetlen heti sorozatként tért vissza hozzám áprilisban. Izgultam minden rész előtt, hogy most mi lesz, mintha csak újra 2014-2016 lenne.
Millió elvárással ültem neki a finálénak, és még valahogy azt is felülmúlta, egyik kedvenc finálém lesz ez szerintem, A Good Place után. Köszönöm az egész stábnak ezt az élményt, ami a HTGAWM volt, mert bár voltak erős hullámvölgyek, ez a végkifejlet tökéletes volt, 10/10.

Necridus - 2020. 05. 16. 09:06

519:

Nem tudjuk, hogy Tegan halott-e addigra, azt még azelőtt írtam bele, mielőtt ráeszméltem a több kézre. Azóta javítva, bocsesz:)

+ megnéztem, Tegan a fináléban 37 éves, szóval simán élhetne még a jövőben. Talán szakítottak, azért nem volt a temetésen. Vagy tényleg elhunyt.

Col-Lector - 2020. 05. 16. 09:17

Megkaptam, amit szerettem volna, Annalise-nek happy end jutott :)
Persze, hogy az egyik, még gerinccel rendelkező karakter jutott börtönbe.. De Connor lelki nyugalmához szükség volt a bűnhődésre, szerintem ő azzal állt helyre, amennyire lehet.

A befejezés pedig a Six Feet Under-t juttatta eszembe, másik kedvenc sorozatom volt.
Sajnálom, hogy vége, elnéztem volna még pár évadot, de azért hálás vagyok, hogy egy rendes lezárást kaphattunk :)

519 - 2020. 05. 16. 09:22

Anni: basszus, tényleg! Mea culpa, biztos nem láttam rendesen az ugly crying miatt :D

Timothy08 - 2020. 05. 16. 11:10

Emlékszem anno ez a sorozat volt amiért elkezdtem látogatni az oldalt, aztán már napi többször itt vagyok :D
Nekem is nagyon tettszett a finálé, kimagaslóan jó volt. ez volt az egyik hetibe nézős sorozatom. Végére nagyon jól magára talált!
Connor-oliver párosnak drukkoltam nagyon hogy megkapják a happyendet, ez félig meddig sikerült is. Megértem hogy a Connor miért is akart börtönbe menni, ott huztam a számat mikor el akart válni, de ugye az előretekintésbe láttuk hogy mégiscsak együtt vannak, szóval sikerült nekik!
Nagyon tettszett ahogy a finálé megoldotta mindegyik sorsát. MIchela annyira csak a karrierjére koncentrált, hogy maga körül elvesztett mindenkit, de megkapta a hatalmat. Emlékszem még az első évadba mondta hgy olyan akar lenni mint annalise, hát sikerült neki. Csak annalise rájött h nem minden a hatalom. MIchela karakterét szerettem nagyon, de a végére nagyon gáz lett. Az mikor oliver otthagyta és rögtön hivta laurelt, látszott rajta hogy rájött h elvesztett mindent, nagyon ütött.
Bonniért a szivem szakadt meg, nem volt egy pozitiv karakter,ki is nyirt egy pár embert, de nagyon biztam benne hogy megkapja a boldog befejezést, ott mikor miután meghalt a frank é szembesülünk vele hogy a bonnie is megfog, ahogy haldoklott annalise karjaiba. Hát igen, ott nem maradt szem szárazon.
Annalise hiába nyert, elvesztette azt a 2 embert aki a családja volt, a fájdalom ami kijött belőle egyszerűen brilliáns scene volt.
Ami csalodás volt, hogy csak Nate uszta meg nagyobb sérülés nélkül. ő volt az, akiért imadkoztam h ölje már meg valaki. az uccso részbe szimpatikus lett amikor kiállt annalise mellett, de ő nem érdemelte meg a happyendet.
Laurelt birtam nagyon, éppen elég volt a szerepe az évadba! Tegan fantasztikus karakter volt és hogy egymásra találtak annalissel, jó volt látni.
Annalise mindenképp megérdemelte a boldogat, a jelenetei egyszerűen fantasztikusak voltak.
megnéztem a részt, és csak bámultam magam elé, ürességet éreztem, nagyon fog hiányozni ez a sorozat.
azt még mindig tartom hogy nem 1 részbe kellett volna belesüriteni ezt a sok mindent. jó lett volna látni ahogy Coliver gyereket nevel, szabaul a börtönböl, ahogy annalise-tegan elvannak, laurelnek a sorsát, micheala sinylődését.
Emlékszem, még havaeromnak mondtam az evad elején, mekkora lenne ha ugy érne véget a sorozat, hogy a michela bemegy a terembe mint anno annalis és felirja a táblára a szlogent. majdnem bejött.
nekem nem volt nagy csavar hogy laurel gyereke volt a temetésen, szinte biztos voltam benne hogy ezt hozzák ki belőle. Eve beszéde ütött nagyon, örülök hogy ő tartotta a beszedet.
Mindent egybevéve szuper lezárás volt, egy két dologgal nem tudtam megbékélni, de mindezek ellenére tartom magam ahhoz hogy ez a sorozat lessz az amit 10 év mulva is előveszek!

Solya919 - 2020. 05. 17. 11:26

Vége.
Sajnos nekem nincs ilyen jó véleményem a befejezéssel kapcsolatban. Vagyis a vége a lezárás szépre sikerült,azok a szereplők akik meghaltak sajnáltam őket, viszont megértettem haláluk szerepét.
Amit viszont nagyon sajnálok az a Hannah-Sam szál ami szerint lett egy közös gyerekük aki nem mást mint Frank. WTF ???? De most tényleg egy ilyen szál nem méltó a soroztathoz….Szerintem. Az irok nem tudták gondolom,hogy milyen csavart talaljanak ki én megértem de ez a lépés hibás volt szerintem.

A sorozot szerettem, örülök,hogy láttam.

astrid - 2020. 05. 17. 12:43

Nekem nagyon különleges a kapcsolatom a sorozattal, ugyanis 2014. szeptemberében kezdtem a jogi egyetemet – pont akkor, amikor a sorozat indult, és természetesen az első rész óta heti nézős volt :) Végül most februárban végeztem, így a sorozatzáró epizódot megelőztem ugyan, de nem sokkal.

Nagyon örülök, hogy az utolsó részekre újra visszatalált régi önmagához a sorozat, tényleg hétről-hétre izgultam, hogy most vajon mi következik, milyen csavarokkal tudnak még meglepni minket stb. Fogalmam sincs, mikor találták ki ezt a Hannah-Sam incest szálat (mármint hogy csak így a vége felé, hogy húzzanak utoljára valami váratlant, vagy már korábban is megvolt ez a felállás, de direkt a végére akarták időzíteni a dolgot), de nekem nem volt valahogy annyira váratlan, illett a karakterekhez. Ugyan Hannah nem szerepelt annyira sokat, mégis végig olyan érzésem volt vele kapcsolatban, hogy nem volt egészséges a testvérével való viszonya (bár arra azért nem gondoltam, hogy Frank a közös gyerekük).
Bonnie-t nagyon sajnáltam, jobbat érdemelt volna :( De abszolút megértem, hogy miért kellett így végeznie, hiszen ugyanúgy mint Frank, nem csak egy gyilkosságban volt bűnös.
Nate-t néha én is fel tudtam volna pofozni, de őszintén szólva nem gyűlöltem annyira, mint a legtöbben, és végül helyesen is cselekedett, majd (szerintem) méltó lezárást kapott a története.
A srácok közül Ashert én a mai napig sajnálom, a hibái ellenére jobbat érdemelt volna. Michela egyedül maradt, de elérte azt, amire mindig is vágyott. Connor pedig megbűnhődött, de végül Olival együtt megkapták a happy endet – ahogy Laurel és a fia is.
Annaliseról pedig azt hiszem nem is nagyon tudok többet leírni, mint a többiek előttem. Győzött végül az igazság, de súlyos árat fizetett érte. Ennek ellenére hosszú, “boldog” élete volt, és ahogy a temetésén láthattuk, rengeteg ember szerette.

Számomra tényleg tökéletes volt a lezárás, és nagyon fog hiányozni a sorozat. Esküszöm néha lendületet adott egy-egy vizsgám előtt, mikor már nagyon szenvedtem a tanulással, úgyhogy kicsit még azt is tudom köszönni neki, hogy sikerült befejeznem az egyetemet :D

Sanna - 2020. 05. 17. 19:59

tetszett a lezárás, de be kell hogy valljam, hogy a Sam-Hannah-Frank szállal nem tudok mit kezdeni, ezt valahogy csak odalökve éreztem a végén, mennyire elcseszett már így az egész szitu, ahonnan 6 éve indultunk, Lila halála + Annalise gyerekének halála, és még sorolhatnám

Viola Davis zseniális volt végig, a 6-ik évadban sziporkázott, de végig remek játékot hozott, és nagyon szerettem

más karakterek és színészek is remekek voltak…kivéve Nate-et játszó színészt..valamint Oliver is kicsit sok lett a végére, legalábbis nekem

Bonnie-t sajnáltam, drukkoltam hogy megkapja a szép befejezését, de ő mégiscsak “megbűnhődött” ahogy Frank is, nekem tetszett a lezárás, hiányozni fog

winnie - 2020. 05. 19. 06:49

“WTF ???? De most tényleg egy ilyen szál nem méltó a soroztathoz….Szerintem. Az irok nem tudták gondolom,hogy milyen csavart talaljanak ki én megértem de ez a lépés hibás volt szerintem.”

Azt hiszem, hogy az írók, ha csavarokról van szó, akkor mindig ki tudnak találni vagy egy tucatot. A kérdés az, hogy a sokból melyiket dobják be. Ha valakiket nem kell félteni, akkor az írókat. Már egy író is elő tud állni egy csomó fordulattal, de ha 15-en ülnek az írószobában, akkor az ötletek tárháza.

A csavar kapcsán nyilván lehet tetszés vagy nemtetszés a reakció, de a méltóságot fura felvetni. Ha arra célzol, hogy “nem szép” vagy mások által elítélt dologról van szó, akkor amellett, hogy igazad van, a sorozatban sokkal súlyosabb dolgok is történnek, ld. gyilkosságok.

Bazsi - 2020. 05. 19. 21:51

Ez az utolsó évad felért újra az elsőhöz, szerintem a finálé is teljesen rendben volt.
Elnéztem volna még pár évadig….

Pityu - 2020. 05. 22. 10:39

Ez volt a kedvenc sorozatom, az egyetlen. Csak ezt néztem. Voltak nagyon gyenge periódusai, volt, hogy csak azért néztem, mert már elkezdtem, nagyon hullámzó volt a színvonal, de a végére fantasztikus lett. Mondjuk ezek a megöregített karakterek nem sikerültek valami jól. Amikor megláttam Laurelt a temetésen, úgy nézett ki, mint egy boszorkány, majdnem elröhögtem magam, ez egy kicsit bezavart, miközben könnyezve néztem az utolsó pillanatokat. Eve nagyon jól nézett ki idősen is.

Tudnátok valami olyan sorozatot ajánlani, ami ehhez fogható? Flashfoward, évadokon átívelő rejtélyek, hatalmas csavarások, olyan sorozatot, ami az orromnál fogva vezet… Van ilyen?

winnie - 2020. 05. 22. 11:39

értelemszerűen több tucat ilyen van, amelyek közül némelyiket rosszabbnak, másokat sokkal jobbnak fogsz találni, nem tudom, mennyire érdemes címeket bedobálni , mert annyira különbözik a legtöbb (van, amire minden ismérved igaz, másra egy vagy kettő) – lehet, hogy érdemes kulcsszavakra rákeresned, vagy a pilotkritikák kategóriát megnyitnod és ott csekkolnod, hogy milyen szériák vannak. ha megnézed ennek a sorozatnak a pilotkritikáját 6 évvel ezelőttről a blogon, akkor ott például az ugyancsak shonda rhimes-istállóból érkező Scandalt említik valaki, hogy egy az egyben olyan. Ha flashforward és jog, akkor azonnal a Damages juthat az ember eszébe, évadokon átívelő rejtély elég sok van (rákeresel az “átívelős” szóra, csavaros sorozatok is bőven akadnak, azokból megint nehéz lenne válogatni. összességében tele vagyunk zseniális sorozatokkal, csak sokan azért nem találnak rájuk, mert nem nagyon keresnek maguknak:)

winnie - 2020. 05. 22. 11:46

itt az első 2-3 hónap alatt bemutatott új sorozatokból csinált top100-as listám: https://www.sorozatjunkie.hu/2020/04/17/az-idei-elso-negyedev-103-legjobb-ujoncsorozata/ – lehet, hogy érdemes átfutni alinkelt kritikákat.

a stranger tud orrnál fogva vezetni és átível és csavaros, a little fires everywhere flashforward, az interrogation is, de ott a flesh and blood vagy a deadwater fell.

Pityu - 2020. 05. 30. 21:22

A Scandal sajnos nem tetszett. De remélem találok valamit.Köszi az útmutatást

Pityu - 2020. 05. 30. 21:26

A Damages ígéretesnek tűnik :)

beci4 - 2020. 05. 31. 02:03

Nem találok szavakat. Brutálisan jó finálé volt, nagyon sajnálom, hogy ennyi volt. Olyan csavarok voltak benne, hogy ehhez komoly zsenialitás kellett. 10/10-es, szép volt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz