login |

Legacies: vége a 2. évadnak – írta Zsuzsi

2020. 05. 18. 18:55 - Írta: vendegblogger

10 hozzászólás | kategória: 2019/20 finálék, kritika,

Tartozom pár vallomással. Először is: simán végignéztem az évadot, méghozzá folyamatosan up to date voltam. Másodszor: tetszett. Harmadszor: még izgulok is, hogyan tovább, és bánom, hogy a járvány miatt félbeszakadtunk.

Az idei első rész után gyakorlatilag végig felfelé ívelt a második évad, ami mondjuk nem volt nehéz. Az egyetlen epizód, ami nem nyűgözött le az első után, természetesen a mikulásos félévad finálé volt, erről írtam is. Szóval ezeken kellene csiszolni egy kicsit, és lehetne sokkal jobb is a sorozat.

Sajnos azonban ez a tavaszi finálé is – jelentsen bármit is ez a név – megint a klisék tengere volt. Ezek miatt eddig az évad nekem egy erős 6/10. Maradt guilty pleasure, semmi komoly, mégis szórakoztató. A tovább mögött némi spoilerrel tarkítva mesélek, és nem csak a nézőknek, hanem azoknak is, akik abbahagyták, meg azoknak is, akik most kezdenék.

Alapvetően kijelenthetjük, hogy Malivore bár jelen volt végig, de most mégsem teljesen körülötte forgott a történet. Visszakaptuk főgonosznak a Nekromantát, és a róla szóló rész a kis apródjával rendkívül szórakoztató volt. Azon kevés kikacsintások egyike, amelyet élveztem, és abszolút tapadtam a képernyőre, nem kalandoztam el.

Ó, és a károgóknak üzenem, igazam volt, Kai visszatért, és végre meg is tért. Magam is meglepődtem, de az ő részei is nagyon tetszettek, a jelenléte felpezsdítette a sztorit, és most is sziporkázott Chris Wood a gonosz szerepében.

Ahogy végiggondoltam, mit is kellene írnom, rájöttem, hogy nagyon sok a szereplőnk, és nincs annyi történet. Ha csak Hope Mikaelsonnal és Landonnal foglalkoznánk, akkor pár rész lenne az évad. De így mindig van valami töltelék, ami nem izgalmas, nem érdekes, de muszáj foglalkozni vele. Ez akkor a legrosszabb, ha ráadásul az a szereplő mondjuk még idegesítő is mint például (pillanat, meg kell néznem, mi a mókus neve, mert 32 rész után sem jegyeztem meg) Kaleb vagy mondjuk Josie.

Eskü, a szőke iker jobban idegesített az elején, de aztán ez valamikor megfordult, fogalmam sincs mikor. Josie egyszerűen annyira unszimpatikus, és ezen nem segít, hogy valahogy mindig a harmadik kerék szerepe jut neki minden szerelmi háromszögben. Mondjuk nem véletlenül írták biszexuálisnak, így bárhol-bármikor bevethető, ha a jól megszokott TVD-kliséket kell eldurrogtatni.

Végre Landon is szerepelt kicsit, a főnixségéről is megtudtunk ezt-azt. Néhol azonban idegesítő a romantikus hősnőket is megszégyenítő esetlensége, de azért valahogy a végére mindig cuki lesz, és ügyes.

Ebben az univerzumban azért elég jellemző, hogy átverik egymást a szereplők, vagy csak egyszerűen valami nem az, aminek látszik, így abszolút üdvözítő lenne, ha ő is felvenné végre a fonalat, és nem az lenne a nagy fordulat egy- egy epizódban, hogy az ő szemszögéből megismerjük az átverést. Tippre ezt a sorozatot azok nézik többé-kevésbé, akik már látták a TVD-t és TO-t, így a szereplők hullása és a megtévesztések egyáltalán nem lepnek meg bennünket.

Rafael teljesen felesleges, míg mondjuk M.J. a maga nemében elég jól alakít, és a történetei megérintenek. Sajnos előbbi nem szimpi, és ő is csak végső esetben kerül bevetésre, abszolút katalizátorként. Mikor eltűnt pár részre, fel sem tűnt, hogy nincs meg, aztán abból is micsoda történetet kanyarítottak, kár hogy észre sem vettem a hiányát, így nem ütött akkorát a Nekromantánál töltött kirándulása.

Volt egy csomó tematikus részünk idán, például a film noir, meseerdő Josie fejében, a börtönvilág (és a 2×19 egy musical lett volna!), ami olykor előnyére vált a sorozatnak, olykor pedig hátrányára, de azért nem maradtak el a szokásos ilyen-olyan rendezvények egyik iskolában sem, ami persze mindig egy újabb lehetőség volt a megbújó gonosznak.

Egyelőre nem vesztettünk senki fontos karaktert az évad során. Persze voltak távozások, de semmi extra, plusz olyanok sem mentek el, akiknek a kiírását valószínűleg egy pohár borral ünnepelném. Na jó, szexi Sebastian elvileg meghalt, de erre azért nem vennék mérget.

Végülis a fő irányvonal – az elmúlt évadban is megemlített – feketemágia kontra Josie-téma volt. Persze ebben Kainak is jutott némi szerep, de a Nekromantának is igazán erre a sötét erőre fájt a foga. Azért az utolsó részben sikerült mindenkit megmentenie Hope-nak, kivéve persze magát.

Mivel nem ez lett volna a vég, így nagyon kíváncsi vagyok, hogyan fog folytatódni a szezon vagy az új évad, egyelőre ez nekem nem tiszta, és annyira lusta voltam, hogy utána sem néztem, bocsi. Remélem nem az lesz a nagy fordulat, hogy ezúttal Hope nem emlékszik majd senkire… mert akkor visszaszívok minden dicsérő szót!

10 hozzászólás Ne habozz!

e-batta - 2020. 03. 28. 21:24

2×16 ez most mi volt? egy büdös szót sem értettem az egész cselekményből!

Mom - 2020. 03. 29. 19:27

Hát nem is tudom… én inkább a 15 után tartottam volna azt a hosszabb szünetet, aztán ha nem sikerül folytatni, akkor ezt a 16-ost is átcsúsztattam volna inkább jövőre. Szerintem dramaturgiailag úgy lett volna jobb, de itt nyilván nem ez az érv döntött.

kplesz - 2020. 05. 18. 19:20

Szórakoztató volt nagyon az évad. Guilty pleasure treasure. Nagyon erős, nevetős epizódokat hozott. A fekete fehér epizódot nem néztem meg, valahogy nem jött át az egész (pl.: a Supernatural fekete fehér része jól meg volt oldva).
Az évad zárása tényleg nem volt így jól megoldva. Ez az egész korona betett a helyzetnek.
Na nembaj, ha a 3.évad hozza legalább ezt a szintet akkor örülök.
Másrészt a CW-n már csak a LOT-ot nézem igazából. Ha mindless szórkozás kell akkor ezek tökéletesek.

Hallak65 - 2020. 05. 18. 19:26

Nálam abszolút guilty pleasure. Vannak hibái, de a legjobb Buffy szerű széria amit mostanság láttam! Nagy hiánypótló.

Zsuzsi - 2020. 05. 18. 19:59

e-batta:
Hát igen… sajnos valahogy a kezdés és a zárás nem megy nekik. Elvont volt, de azért talán követhető. Josie fejében voltunk végig, hogy a tudatalattijában megmentsék őt a sötét mágiától. Egy tündérmese volt, amivel Josie volt a királylány, akit meg kellett menteni.

hurimuri89 - 2020. 05. 19. 08:38

Csak mi éreztük úgy a feleségemmel, hogy nagyon gyengére sikerült az évad? Az 1. évad még mindkettőnknek nagyon tetszettm de ez a 2. évad egy nagy katyvasz volt.
Még így is guilty pleasure számunkra is, de nagyon remélem, hogy kicsit összeszedik magukat a 3. évadra.

Miklai Márk - 2020. 05. 20. 18:48

Nekem nagyon tetszett a 2.évad. Nagyon várom már a 3.évadot

Pribi - 2020. 05. 29. 22:43

Jól elsiklottam a poszt felett. Nekem tetszett ez az évad, persze voltak dolgok, amik zavartak, de az összkép pozitív. Az évad első fele nagyon pörgött, a 12. rész után értem be a vetítést. A második fele néhol visszavett a lendületből, néhol ismét erőre kapott.
Az biztos, hogy én is néztem volna még. Kíváncsi vagyok, hogyan folytatódik majd.

Wycara - 2020. 06. 15. 18:08

Hali, valaki kifejtene legyszi, hogy mit értünk az alatt, hogy Kai meg is tért? Ebben a kontextusban nalam azt jelenti, hogy jó útra tért, de nem ez történt. Szóval what???

Wycara - 2020. 06. 15. 18:16

hurimuri89

Nekem sem jön át annyira, kizárólag azért nézem mert abban reménykedem, hogy lassan elengedik ezt a langyos vizet es tartogatnak meglepiket. Számomra az lenne a minimum, hogy kiderül, Hope nagy terve, miszerint megöli M-t ha belevésődik, atbaszas. Valojaban nem megoli, hanem mondjuk lehetővé teszi, hogy az eddig tiltott fajokat is … hmmm…. elfogyassza??
Továbbra is kitartóan várom, hogy kideruljon Vincent a megjövendölt “csalad,barat,ellenseg, aki a Michaelson-ok bukását hozza.” Aztan persze szinte biztos, hogy nem igy lesz, de a remeny… :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz