login |

NCIS: Los Angeles: vége a 11. évadnak – írta Torjack

2020. 05. 18. 15:50 - Írta: vendegblogger

2 hozzászólás | kategória: 2019/20 finálék, kritika,

Túl vagyunk egy újabb évadon, ami ezúttal olyan parádés lett (különösen az évadzárás!), hogy spoiler nélkül nem is lehet róla beszélni egy szót sem. Elöljáróban egy kép a szezonfinálé legkevésbé feszült pillanatáról:

Oké, oké, csak blöfföltem. Az NCIS: LA nem 10 év után váltja meg a világot, inkább kaptuk az utóbbi években megszokott színvonalat, ami azért nem olyan már, mint a 2 és az 5. évad között volt, de azért még mindig tud szórakoztató lenni ez a sorozat.

Az idei epizódokra az átlagos jelző használható, visszaemlékezve talán a 11×06 volt különleges, mely kissé Guy Ritchie-stílusban készült Vinnie Jones és Steve Valentine vendégszereplésével. Mellesleg Granger lánya is benézett. Tudjátok, az egykori észak-koreai kém, akit Granger sikeresen rehabilitált, mielőtt az örök vadászmezőkre távozott volna.

Emellett szerintem kifejezetten erősre sikerült a 10., Hetty-centrikus epizód is, az írók biztos szerették a 2015-ös Bond-mozit, a Skyfall-t. Nyilván itt a megvalósítás sokkal szerényebb lett. A tovább mögött kicsit spoileresebben folytatom.

Ami hőseinket illeti a szezonban, Hetty visszatért, de inkább tűnik már vendégszereplőnek, mintsem állandónak. Feltételezem, Linda Hunt már teljes szezont nem feltétlenül tud/akar vállalni.

Callen életébe visszatért Ana Kolcheck (faterja, Arkady is beugrott, ami mindig poén), aki az előző évadban még szökésben volt, de ejtettek ellene minden vádat, úgy néz ki megint a csúnya, rossz CIA mesterkedik valamiben. Érdekes, a CIA mindig valami rosszban sántikál, az FBI pedig folyamatosan béna. Néha cserélhetnének.

Sam pár év gyász után (lásd: 8. évad vége) lassan elkezdett ismét csajozni, Moon Bloodgood a románc tárgya, aki egész jó karakter lett. Eric kihagyta a szezon elejét egy új munka miatt, ami aztán beépített melóba csapott át (kínaiak randalíroztak ál-NCIS ügynököket alkalmazva), némi viszontagság után visszatért operátor barátunk a csapathoz.

Nell pedig a szezon végén elment, de valószínűleg nem végleg. Van helyette más, Fatima Namazi ügynök (Medalion Rahimi) állandó csapattag lett. Plusz belengettek még egy új fiút a szezonhajrára, minden bizonnyal előkerül a következő évadban.

Kensi és Deeks pedig…, igen, ők is itt vannak, idén megúszták nagy dráma nélkül, bár a fentebb említett 11×10-ben majdnem tragikus véget ért a házasságuk.

Maga a csapat meg mintha már az ügynöki élet utáni időre készülne. A fél lábbal már most is nyugdíjban levő Hetty helyét talán Callen átvenné. Sam inkább új ügynököket képezne, Kensi és Deeks között egyre gyakoribb téma a gyerekvállalás, plusz ugye ott a bárjuk is.

Eric jobbnál jobb állásajánlatok között válogathat, míg Nell kissé besokallt a munkától és a felmondását fontolgatja. Van mindenkinek kiszálló stratégiája.

Ami az évadzárót illeti: Nos, az elmaradt. Mármint az igazi, a COVID-19 miatt 2 résszel rövidebb lett a szezon.

Az etap utolsó részében Afganisztánban egy elkattant, szolgálat közben ártatlanokat is ölő Navy SEAL-t kellett lekapcsolni, mely különösen kényessé vált az illető politikai kapcsolatai miatt. Gyorsan be is ugrott segíteni a tavalyi évadzáró és az idei évadnyitó után ismét a JAG-ből ismert Sarah Mackenzie (Catherine Bell).

Az ügyet végül sikerült megoldani, de valószínűleg lesz még ennek a sztorinak folytatása.

Csonka évad végén klasszikus cliffhanger nélkül maradtunk, de talán nem is baj ez. Az új évad pár napja lett berendelve, a folytatásnál tuti ott leszek. A kérdés csak az, hogy mikor fog érkezni.

2 hozzászólás Ne habozz!

RoyStampler - 2020. 05. 18. 19:29

Bakker, ha Sarah nemcsak arra a pár részre ugrott be, akkor lehet, hogy Harm is előkerült volna még az utolsó két epizódban? Remélem, folytatódik a JAG reunion, vagy legalábbis kap egy rendes lezárást, lehetőleg happy end-del…

szotyi - 2020. 05. 18. 21:16

Kellemes kikapcsolodás nekem ez a széria még mindíg.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz