login |

Pilot-mustra: Stargirl – 1×01

2020. 05. 19. 21:27 - Írta: winnie

93 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

The Justice Society must live on.

Ilyenkor mindig érdemes a szuperhősös rezümével kezdeni, hiszen az ember a lenti sorokat olvasva akkor tud igazából ítélni, ha tudja, hogy az írójuk, miképp áll hozzá a műfajhoz. Nos, a DC Universe korábbi sorozatai (Titans, Doom Patrol és Swamp Thing) nagy meglepetésemre bejöttek, viszont az Arrowverse-es darabok közül csak a The Flash és a Black Lightning bírta nálam (mindkettő a 3. évad elején morzsolódott le, konkrét kasza nélkül), bár a Supergirl azért több, mint 3 részt kapott.

A Stargirl, annak ellenére, hogy a karakter feltűnt az idei CW-s crossoverben, azaz a sok világból az egyiken van jelen, a DCU streaming platformhoz tartozik (itthon az HBO GO-n volt világpremier), és ez rögtön meg is látszik a sorozaton, hiszen az a Golden Age-et idézi meg, sokkal ártatlanabb, egy színes és fun stílust akar elhozni a maguk elé meredve búsuló, SM-bőrcuccokban közelharcozó vagy pusztításpornót rendező hősök világa helyett. És ez az az aspektus, ami egyeseket el fog lökni a sorozattól – másokat pedig, mint engem, megnyer.

STARGIRL – 1×01 – 8/10

A Stargirl az a sorozat, ahol a suliban frissen érkező lányt az igazgató maga irányítja a lúzerek ebédlőasztalához, hogy aztán azonnal rászálljanak és kicikizzék őt a szemét és menő sportolók meg pompomlányok, hogy a jelenet végén természetesen a büntető szobában végezze. A Stargirl az a sorozat, ahol a sikeres húzást fanfárok kísérik, ahol egy hosszabb szegmenst szentelnek annak külön, ahogy az egyik hős bénán szerencsétlenkedve tréningezik, ahol a főhős jelmezvarrása (varrógéppel!) külön zenére vágott montázst kap, ahol a fő rosszfiú a legtipikusabb, bajuszpödörgetős stílusban nyomja. Ez az a sorozat, ahol minden középiskolai vagy szuperhősös klisé szándékosan van bedobva, direkt eltúlozva az archetípusokat, de közben persze jelezve azt, hogy a klasszikus értékek mentén készítik.

És ez nagyon jól áll neki. Mondom, egy sokkal ártatlanabb kort idéz meg, mondjuk a 80-as évek klasszikus ifjúsági filmjeinek esztétikáját. Egy olyat, ahol a főhős (Courtney, a leendő Stargirl) nem vonakodva fog szuperhősködni, hanem élvezettel, hiszen minden vágya, hogy tegyen valamit, és nem hagyja, hogy ebben visszafogják.

– Someone with honor and strength must carry the torch.
– I’ll try.
– Not you. Someone with grace and heroism. You can’t do it.

És mindezt kellő humorral tálalják, ld. a fenti idézetet, ami Joel McHale szájából különösen hatásos. A néző számára már a pilot elején eldőlhet sok minden, amikor az elér retró stílusú Justice Society of America egyik “várj meg a kocsiban!” sidekick-je, bizonyos Stripesy megérkezik egy nagy összecsapás helyszínére, hogy aztán jól végig namedroppoljon minden jelenlévőt (konkréten minden szava egy szuperhősnév), akiknek a nagy része ott is hagyja a fogát az összecsapásban.

Ezek után ugrunk jó pár évet az időben, és azt látjuk, hogy egy négytagú család (köztük Stripesy polgári énje) egy új kisvárosba költözik, ahol új közösség/munkahely/iskola vár rájuk. Természetesen a gyerekek nincsenek oda a változásokért, és a helyzetet az is nehezíti, hogy a családba az apa és az anya a saját gyerekét hozta korábbi kapcsolatából, így még tart az összekovácsolódás időszaka, szóval bőven van lehetőség az érzelmi komponens kalapálására.

Akkor tudtam, hogy működni fog számomra sorozat, amikor Courtney egy képet nézve összerakja a kirakóst és rádöbben arra, hogy itt szuperhős dologról van szó – az nagyon kellemes borzongást hozott és annak a tudatát, hogy mostantól kezdve minden meg fog változni számára. És ez így is történik, főleg akkor, amikor egy legendás fegyverre is bukkan, ami gazdájának fogadja (és aminek a “viselkedése” engem, mint képregény-nemprofit őszintén meglepett, és egy plusz fun faktort hozott be a sorozatba).

És nagyjából ez is a Stargirl hívószava: a fun. Szórakoztatni akar. Azonban mindezt nem röhigcsélve és tét nélkül teszi. Az első részekben bőven fogja meglepetés érni a nézőt olyan húzások révén, amire nem számít. Azonban amellett, hogy sok minden élet és halál kérdése, mégis dominál a fun faktor.

Ami még külön tetszett, hogy a Titans-hez hasonlóan a sorozat nem borítja ránk az összes szereplőt, hanem fokozatos hoz be karaktereket a képbe: kiemeli és elősztorival, sőt, értelmes motivációval látja el és árnyalja őket, felfedi a személyes kapcsolataikat (nem meglepő módon szinte az összes fő és mellékszereplő, gyerek és felnőtt egyaránt jelentőséggel bír) – az 1×03 végén még sehol sem vagyunk sem rosszfiúk, sem pedig csapat terén, ezért is álcáztam a teljes csapatot tartalmazó plakátot, mert lehet, hogy csak a szezon végére lesz teljes a banda.

Színészek terén épp ezért még nem könnyű megítélni a sorozatot, mert sokan nagyon kevés lehetőséget kapnak, és a franc sem tudja, mi van bennük. De a főszereplők nagyon jók. Nyilván a kistesót olykor pofán kéne vágni (hozza a humort), de Brec Bassinger tökéletes erre a karakterre – a fintorgó és a lelkes Courtney-ra is, a két veterán, Luke Wilson és Amy Smart pedig a már említett érzelmi  és értelmi szálat szállítja rutinnal. (A rosszak egyelőre nem a szívem csücskei, de idővel csak meg fogok barátkozni velük.)

No, bad stick. Bad!

Nekem a gyengém ez a naivabb, pozitív világképű, értékközpontú, takaros kisvárosos stílus, amit a Stargirl hoz. Nem tudom, hogy a folytatásban mennyire sikerül tartani mindezt (az HBO 3 részt küldött ki a sajtónak), de eddig imádnivaló, amit láttam, szinte gyenge pont nélkül, a saját ízlésemre hangszerelve. Addig nem lesz gond, amíg nagyobb ívű marad a történet és nem folytonosan bokszolni fognak egymással a jelmezesek.

Amiben még lehet bízni, hogy a Titans-t is jegyző Geoff Johns saját képregénye alapján szállította a sorozatot, egy olyan képregény alapján, aminek a címszereplőjét saját, fiatalon meghalt testvéréről mintázta, szóval, ha valami biztosra vehető, az az, hogy kellő érzékenységgel fog hozzányúlni a figurához, és a szívén fogja viselni készítőként is a sorsát.

Ja, azt jelezném, hogy az 1×01 és 1×02 afféle dupla pilotként működik (hátha valaki várna egy hetet), nem véletlen, hogy ezek az 50+ perces részek. A második epizód végére fog összeállni sok minden, ekkor fog a sorozat is irányt kapni.

Az első 3 epizódot az HBO jóvoltából láthattuk premier előtt.

93 hozzászólás Ne habozz!

FP Jones - 2020. 05. 19. 22:15

Új kedvenc sorozatom.

fuge88 - 2020. 05. 19. 22:47

Elképesztő mennyire lekötött az első rész, pedig nagyon válogatós tudok lenni. Doom Patrol-nál és Titans esetében tapasztaltam, hogy első (és az utolsó) részek nehezen csúsztak le a sorozatok érdemei ellenére. A stargirl viszont sikeresen képernyő előtt tartott ötven percig, és nem éreztem sem soknak, se nem kevésnek rám zúduló információt.

DarkEagle - 2020. 05. 19. 23:14

Teljes mértékben egyetértek a kritikával és a pontozással is. Szívem szerint rádobtam volna a 10 pontot de legyen hová fejlődni azért. Brec Bassinger mint Courtney az eddigi legjobb választás. A többi sem volt rossz ugye Smallville és Legends de egyik sem kapott túl nagy szerepet és törődést. Itt azért látszik ki mozgatja a szálakat.

A casting többi része is tökély mert hiába idegesítő az öcsike de azért volt pár vicces egysorosa meg a srác azt hozza amit kell. Luke Wilsont és Amy Smartot meg nem hiszem hogy be kell mutatni régóta követem már a karrierjüket és hát Starman is jó castingot kapott viszont nyilván még látni fogjuk az eredeti JSA-t flashback jelenetekben de legalábbis Starmant tuti főleg ha tényleg ő az apja.

Az ellenség ugye két személyben Icicle és Brainwave hozza amit kell egyelőre és hát nyilván ők vezetik majd az ifjú ellenségeket is mert ugye a sorinak ez a lényege, a jövő generációja.

Szóval ja egyelőre pont azt kaptam amit vártam és nem meglepő módon nagyon szépen igazodik a képregényhez is 1-2 kisebb változástól eltekintve. Meglátjuk évad végén hová illeszkedik be a többi DCU-s sori mellé minőségben de egyelőre előkelő helyen van bár meg mondom őszintén ha akarnám se nagyon tudnám elhelyezni őket mert kb mindegyiket ugyan úgy szerettem. :D

Natália - 2020. 05. 20. 04:53

Nem ismerem ezt a kepregenyt, de vegre valami új szuperhősös sorozat ami nem szokvanyos. A karakterek nagyon jok, a Stargirl telitalalat volt.

mSO - 2020. 05. 20. 06:52

Ez most akkor a CW változat, ami meg van vágva, vagy a DC streaming, amit teljes? Vagy mindkettő elindult egyszerre?

mSO - 2020. 05. 20. 06:53

Ja, világos, olvasni is tudni kéne :D
premier előtti HBO Go

winnie - 2020. 05. 20. 06:57

az nem nagyon számít nekünk itthon, hogy egyes csatornák, akik megveszik a sorozatot, mit tesznek vele, de még a netnek sem, hiszen az utósugárzások, amik olykor nem teljesek, nem is találnak utat a netre, mert nem lenne sok értelme. (persze előfordulhat, hogy a cw-s változat is elérhető lesz, de nem lenne sok értelme, max kuriózumként:)

Crow - 2020. 05. 20. 07:03

Abszolút nézhető supercucc, pilot alapján jöhet a többi rész. Fentebb sok mindent elmondtak, én annyit tennék hozzá hogy Titans rajongóknak ez lényegesen “gyerekesebb”, nem röpködnek velőtrázó pofonok. Amit a rúdtáncos kislány leművel a bottal ott felvontam a szemöldököm, érdekesen működik körülötte a fizika, de ennyi belefér simán…a kocsi “páncél” meglepett, azt hittem csak egy szimpla repülő cucc, így a Csíkos is lényegesen táposabb és jelentősebb tényező lesz mint mentor. (sok sidekickből hero lett már ugye)
ui.: brainwave mint villain a fiával jelentben jó volt, szeretem az ilyeneket mikor az iskola bully-ja otthon egy beszari kiscsávó, de azért többet vártam tőle mint h így lenyomja egy kezdő, ezek szerint az injustice league tagjai elég lámák csak együtt van vmi ütőerejük..

winnie - 2020. 05. 20. 08:34

brainwave-et nem ő nyomta le, hanem inkább a bot, aki azért nem kezdő, plusz nem is tűnt lenyomásnak, csak egy szusszanásnak. meg aztán lehet, hogy az injustice-osok között nem ő a jani:)

Aszusz - 2020. 05. 20. 10:20

Ebbe a kritika alapján biztos belenézek majd, de lehet, hogy bevárok pár részt. Mindenesetre érdekesnek tűnik, meglátjuk. Én szeretem, ha nem veszi magát vérkomolyan egy sorozat.

winnie - 2020. 05. 20. 11:03

aszusz: szerintem komolyan veszi magát, csak közben vicces is. a kettő nem zárja ki egymást.

DarkEagle - 2020. 05. 20. 13:30

A kocsi igazából nem Pat-é mondja is hogy Starman kocsija és ő csak vigyáz rá. Amúgy a bot körül nem igazán van fizika tekintve hogy a csillagok erejét hasznosítja és mint látható önálló gondolata is van. Többet nem árulok el a képregényből de ez nagyjából szerintem le is volt szűrhető az 1. részből. Annyi biztos hogy ez a bot kb 10%-os ereje amit láttunk az 1. részben. Még akkor is amikor Starman használta. Én arra leszek kíváncsi hogy a JSA többi ifjabb tagját hogyan hozzák majd be.

Eltiron - 2020. 05. 21. 20:49

Borzasztóan nem szeretem ezt a műfajt, ezt le kell szögeznem. Egyedül Joel McHale neve miatt ültem le belenézni – persze ő 5 perc után kipurcan, de valahogy kíváncsiságból ott ragadtam a képernyő előtt és meglepően jól szórakoztam. Még az sem kizárt, hogy továbbnézem, márpedig eddig az egyetlen szuperhősös cucc, amit néztem, az a The Boys volt. Aranyosan adja elő magát, és Amy Smart még mindig csodaszép :)

winnie - 2020. 05. 23. 19:42

pár dolog, ami nem volt benne a cw változatban:

— There was a montage of the family driving across the country
— Courtney walking down the hallway at school
— Cindy, the mean girl, and her sidekick were properly introduced, inviting Courtney to become a cheerleader; Courtney declined and was ostracized
— Courtney sitting in detention after the cafeteria scene
— Pat walking around the empty store he’s renting, saying it will do
— Perhaps more with Courtney’s mom and the American Dream foundation, but I’m not sure the CW cut that
— A little more with Pat’s mementos of the JSA (did they include the map showing Blue Valley as the center of something bad happening?)

There might be more, but that’s all I can think of.

korum - 2020. 05. 23. 21:11

Van olyan tippem, hogy McHalet nem utoljára láttuk.

Joco1114 - 2020. 05. 24. 10:45

Imádom a szuperhősös sorozatot, de ezt kaszáltam az első rész után. Számomra rendkívül idegesítőek voltak a karakterek, főleg a kiscsaj és Pat kapcsolata volt kényelmetlen számomra. Ha elfogy minden, majd kap még egy esélyt.

korum - 2020. 05. 24. 14:18

Nekem nagyon tetszik hogy sikerült csinálni egy klasszikus képregényfeldolgozást, ami se nem darkos, se nem picsogós, és nem is értelmetlenül elborult.

winnie - 2020. 05. 24. 18:58

joco114: kényelmetlen? ez fura, hiszen az ő kapcsolatuk a sorozat szíve, az ő viszonyuk, barátságuk, bajtársiasságuk visz előre mindent, az, ahogy kialakul a kötelék közöttük.

Tomtaker - 2020. 05. 25. 07:56

Gondoltam teszek vele egy próbát miután elkaszáltam már szinte az összes CW-s szuperhősös sorozatot. Nagyon korrekt kezdés volt, mint ahogy elöttem is írták se nem darkos se nem agymenés hanem szórakoztató teljes mértékben, reméljük ez meg is marad.

irgum76 - 2020. 05. 25. 10:42

a második rész sem győzött meg
egy fokkal jobb mint a CW-s hulladékok de ez még nem érdem
részemről elég volt

Mom - 2020. 05. 26. 21:51

Nekem sok volt a játékidő. Főleg a második résznél hiányoltam egy feszesebb vágást. Sok volt a túlhúzott jelenet.
Még nem tudtam eldönteni, lehet, hogy jegelnem kellene és majd később, vagy a következő évadban visszanézni. Általában szeretni szoktam az ilyen eredetsztorikat, de itt jobban érdekelne már működés közben Stargirl, nem annyira a születésének folyamata.

Thomas - 2020. 05. 26. 21:53

Hát nekem az a szuperhősös rezümém, hogy eddig mindet elkaszáltam, amibe belekezdtem:) Jó, volt amelyiket csak több évad után, de mindig oda lyukadtam ki, hogy akkor már inkább olvasnék képregényeket, amire meg nincs idő. Ez eddig rendben van, várom a folytatást!:)

Aranyos volt tényleg, Brec Bassinger tökéletes a szerepre (amikor eltölt az olló és nézte, hogy “mivan?”:), Owen Wilson is marha jó, működött köztük a bajtársiasság meg minden, és a humort is szállították. Amin felszisszentem, hogy na persze, hogy a HVCS apja az agyas csávó, aztán még jobban felszisszentem, hogy na persze, hogy az ebédlős csaj anyjának a kollégája is, aki pont besétál, amikor Skype-olnak, de végül nem látta meg, így megnyugodtam:)

A másik meg ami nem tetszett, hogy így is abszolút korrekt a sorozat, legyen 7,5/10, de ha kicsit bevállalósabb lenne… Mert én csak egy újabb vérmentes, PG-13 képregény sorozatot látok benne, ahol ha valakit a bot hegyes végével hasbaszúrnak, az csak repül pár métert, de semmi baja nem lesz. Mint a Legends of Tomorrow, ahol vattacukorral lövöldöznek egymásra. Ez az általam ismert képregényekben azért nem így van (jó, kimondottam Stargirl képregénnyel még nem találkoztam, így elfogadom, ha az tényleg ilyen), ott igenis megsérülnek a hősök is, a gonoszak is, és nem mindenki halhatatlan. És nem, egy kis vágás, vagy hogy füstöl a homloka, az nem sérülés:)

De nem akarom emiatt lehúzni, ez sok sorozattal problémám, főleg országos színtéren, reméltem, hogy egy stream szolgáltató egy icipicit bevállalósabb lesz ilyen téren (lásd Daredevil). Így is teljesen korrekt volt a végeredmény, és mikor lesz már jövő hét?:)

Mom - 2020. 05. 26. 22:01

Thomas: “Owen Wilson is marha jó” majdnem behúztál a csőbe, de az Luke Wilson :D :D

Thomas - 2020. 05. 26. 22:10

Mom: Bocsesz, ezek a Wilsonok olyan egyformák:) De jó casting volt, az a lényeg:)

winnie - 2020. 05. 27. 05:02

“Főleg a második résznél hiányoltam egy feszesebb vágást. ”

a cw cut csak 40 perces!:)

Mom - 2020. 05. 27. 06:28

winnie: most lebuktam, hogy nem a CW-n nézem :P Pedig ha befogná a TV, mondjuk az RTL meg a TV2 között/helyett!! :D

DarkEagle - 2020. 05. 27. 14:07

Egy ingyenes VPN-el simán megnézheted a CW weboldalán reg mindenféle akció nélkül. :D Bár én nem ajánlom mert minek néznél meg egy összevágott verziót.

Ami a 2. részt illeti. Tényleg úgy fest hogy dupla Pilotnak volt írva. Viszont baromi jó volt ez a rész is. Courtney és Pat egyre jobb páros és a végén az ahogy kitalálta hogy legyen STRIPE a neve Pat-nek hát meghaltam. Nyilván majd megkapja az eredeti nevét ami a rövidítést jelöli de baromi vicces volt és cuki ahogy próbálta összehozni. :D

Ami nagyon meglepett hogy 2 rész után le is nyomták Brainwave-et. Ami kevésbé meglepő hogy az egész várost a Injustice Society irányítja. Viszont úgy fest hamarosan elszabadul Grundy is. Tetszik hogy nem szarakodnak mondjuk ezt már megszoktam a DCU soriktól.

A mecha tesztelés a mezőn na az meg valami nagyon nagy poén volt.

És végre kezdik bemutatni a bot igazi képességeit is, ugye a harc közben előjött az erőtér és azon belül ugye létrejött a zéró gravitáció. Mondjuk nem tudom ezt hányan értették azok közül akik ugye nem ismerik behatóan a karaktert meg a botot de idővel úgyis elmagyarázzák hogy működik meg mi hajtja. Plusz említették az első használóját is szóval esélyes hogy feltűnik ő is valamikor.

Szula - 2020. 05. 27. 14:48

Eddig tetszik a sorozat és a casting is, mindenképp maradok a folytatásra.

Amy Smart meg nem tudom hogy csinálja de még mindig rohadt jó nő. :) Utána néztem hogy a Cool túra film óta eltelt 20 év de konkrétan ugyan úgy néz ki mint akkor pedig 44 éves már. Mintha nem öregedne egyáltalán. :D

Adam - 2020. 05. 31. 07:36

Amennyire antipatikus a kiscsaj, annyira tetszett maga az epizod. A varazsbot kulon szereplokent/szemelyiseggel bemutatva zsenialis.

A 2. resszel meg a “transformer” robottal aztan megvettek kilora akarmit is csinalnak belole.

heidfeld - 2020. 06. 02. 18:51

Nagyon tetszett az első rész. Casting rendben. /Amy Smart, még mindig dögös./ Kicsi retro, modern környezetben. Második, néha akadozott.
De, nagyon jól van megcsinálva. Érdekesek a karakterek.
Nézős marad.

Thomas - 2020. 06. 03. 18:24

3. részben túl kevés Stargirl és túl sok gonosz jelenlét volt. Uncsi az anyja munkahelyi szála, és most már végképp túlzásba viszik, hogy bárkit megismernek, az vagy a gonosz ligában játszik, vagy valamelyikük a fia. De a sulis részek meg Courtney részei kárpótolnak mindenért:) És ezt úgy mondom, hogy pont az iskolabuszos jelenet volt a leggyengébb a részben (mondjuk az egész jelenet olyan volt, mintha egy Pókember-filmet néztem volna:). Amikor közelített a srác felé a kocsi, és hirtelen elvágták a jelenetet, az mi volt? Én konkrétan azt hittem, hogy megállította a kocsit, mintha lassult volna. Meg eleve miért ölné meg Jégcsap a haverja fiát? El nem tudom képzelni, mit jelenthet az, hogy érte tette, de majd kiderül:)

Azért sok jó dolog is volt benne, mondjuk, ahogy kirámolta a végén az Igazság ligája rejtekhelyét:) Meg ahogy nézett megint, hogy a rózsaszín toll a legveszélyesebb:) Amúgy azokat a szentélyeket Sáv építette, vagy komolyan úgy tanácskoztak ott, hogy mindegyiküknek a plafonig érő képe bámult velük szembe?:) Az a fordulat mondjuk nem tetszett, hogy a srácról, akivel összebarátkozott, kiderült, hogy a Jégcsap fia.

korum - 2020. 06. 04. 00:30

“Meg eleve miért ölné meg Jégcsap a haverja fiát? ”

Akkor jó ötletnek tűnt :)

Szerintem valami olyasmit gondolhatott, hogy így könnyebben fogja majd az apját manipulálni, de hát nem jött össze.

Meg jót tett a sorozatnak, hogy megmutatta, hogy a szimpatikus, fiatal szereplők sem halhatatlanok (bár gondolom az összes többi azért az lesz majd :) )

Eltiron - 2020. 06. 04. 19:42

Lehetne egy picit pörgősebb. Az eddigi 3 rész bőven belefért volna kettőbe, néha nagyon megáll a sodrás, pont amikor nem kéne. Ez a “let’s go recruiting”-dolog lehet, hogy pár embert meglepett, de én az első résztől kezdve úgy néztem a középiskolás arcokat, hogy kikből lesznek az új hero-k :)
Nekem logikus volt, hogy Icicle kinyírta a Joey-srácot, ez jó cover volt arra, hogy hogyan ölje meg az apját, már a teraszos jelenetnél látszott, hogy tipikus super-villain módra leszámol azzal a szövetségesével, aki megkérdőjelezi a fennsőbbrendűségét.
Szóval maradtam egy tini-superhero sorozatnál, ezzel megleptem saját magamat is, de hetente egyszer simán belefér ez a 3/4 óra (darálásra nem biztos, hogy bírnám, ahhoz túl tömény).

DarkEagle - 2020. 06. 04. 21:15

@Thomas: A munkahelyi résszel egyet értek de azért érdekes is mert kíváncsi vagyok mit is terveznek pontosan.

Az meg nyilvánvaló miért ölte meg a fiát, meg akarta mutatni ki a góré, ennyire egyszerű. A haldokló neje megmondta anno, aki meg akarja állítani azt pusztítsa el. Egyébként az Injustice Society (vagy magyar nevén Igazságtalanok Társasága) nem épp egy baráti kör. :D Azt mondjuk furcsállom hogy szerinted az iskolabuszos rész volt a leggyengébb mert szerintem az volt az egyik legerősebb. De hát ugye kinek mi. Szerintem ott látszott igazán hogy ez baromira nem tini sorozat. Az azt követő jelenetek pedig csak rádobtak egy lapáttal. Az hogy értette meg nyilván azt jelenti hogy elvette tőle az egyetlen dolgot ami meggátolta hogy a küldetésre fókuszáljon de aztán ugye megtámadta és őt is kinyírta. Szóval nem fog már kiderülni. :D

Courtney pedig az Igazság Szövetsége bázisát rámolta ki. Az Igazság Liga az másik csapat. :D De lehet csak elírtad. Amúgy nem akarok spoilerezni de a Tollal kapcsolatos dolog szerintem sokaknak fog tetszeni. BÁR ha megnézitek az 1. részben látott közös képet akkor kaptok némi ötletet hogy mi is az pontosan. :D

Egyébként igen ahogy a mindkét csapat saját maga tervezte a bázisát mindennel együtt amit láttál. Szóval igen, ilyen kis menő bázison beszélgették meg hogy mit kell XY ügyben tenni. Az Igazság Ligának is van ugye az Hall of Justice avagy az Igazság Csarnoka amit szerintem tuti láttál már ha láttál 1-2 animációs sorit DC fronton.

Ami nekem fura volt hogy nekem pont az nem esett le rögtön hogy a srác igazából Jégcsap fia mert ugye tudtuk hogy van egy fia én meg ugye a képregényeknek köszönhetően azt is tudtam hogy a fia kicsoda (lesz) szóval még így is sikerült meglepniük bár lehet azért mert lefoglalt a varázsló fiának halála. Amúgy akik nézték anno pl a Smallville-t azok valószínű sejtik hogy Jégcsap fia kicsoda hisz benne volt ugye ő is. Bár ki tudja lehet itt mást terveznek vele.

Nekem összességében eddig nagyon tetszik a sori. Kellően poénos és komoly is plusz nagyon várom már az Ifjakat hogy megalakuljon az új Igazság Szövetsége. Ami egyébként hamarosan meglesz hiszen jövőhéten mutatkozik be elvileg Vadmacska.

Ami viszont ennél is jobban érdekel hogy mit kezdenek Zöld Lámpással hiszen Courtney az ő lámpását is elvitte. Nagyon EPIC lenne látni Alan Scott az első Lámpás (aki ugye a Szövetség tagja) lányát Jade-et mert NAGYON MENŐ karakter! És elég fain kis felvezetés lenne az HBO MAX-ra készülő Zöld Lámpás sorihoz is. Amit ugye szintén Geoff Johns csinál.

DarkEagle - 2020. 06. 04. 21:23

Ja egyébként arra is nagyon kíváncsi vagyok vajon ki is az a takarító munkás öreg aki mindig figyeli Courtney-t. Az én tippem hogy ő lesz Doktor Sors mert őt azért nem olyan könnyű semlegesíteni plusz nem is láttuk asszem akcióban az 1. részeben.

Eltiron - 2020. 06. 09. 13:13

Szóval Szemüveges Lány lesz a következő, ez eléggé várható volt. A Lúzer Team eléggé klisés dolog, ha valaki emlékszik pl. a Sky High c. (amúgy könnyen felejthető) filmre, az pont így alakult. Az viszont érdekel, hogy all girl csapat lesz-e (gyanítom, hogy nem, és a főrosszfiú fia be fog állni közéjük – még egy klisé :D )

korum - 2020. 06. 09. 15:26

Eddig egyik főszereplő csajt se nevezném kimondottan lúzernek. Stargirl tuti nem, és a macskával ugyan kitoltak a képekkel, de ez minden, ott se volt az egész életét meghatározó lúzerség…

Thomas - 2020. 06. 09. 19:51

A 4. rész tök jó volt! Én mindig is ezt állítottam, anélkül is lehet remek részt csinálni, hogy bármiféle harc lenne benne:) És megvan Vadmacska, király! De amúgy honnan tudta, hogy ő lesz vadmacska? Több csaj nem volt a tagok között? De kellett lennie, mert még az anyjának kaját hordó csak is tutira be fog kerülni. És amiért még nagyon tetszett, kevés “gonoszok rejtélyesen szervezkednek” jelenet volt, és nem volt Stargirl-mama munkahelyi rész sem. Egyetlen negatívum, hogy Vadmacskának különösen idióták a szülei.

DarkEagle: Nekem igazán az iskolabuszos jelenetben az nem tetszett, hogy félreérthetően elvágták a jelenetet, hogy ne kelljen semmi picit is erőszakos dolgot, vagy netán vért mutatni, úgy látszik, ez már nem fér bele náluk. Emiatt egy kicsit meg is kavart, hogy most mi történt, nem számítottam rá, hogy ennyire az elején kiiktatnak nem is egy, hanem 2 szereplőt is.

Igazság Szövetsége-Igazság ligája, jó hogy írod, annyira nem vagyok képben ezekkel a DC-s kifejezésekkel:)

Úgy mondta Jégcsap, hogy a srácért tette, amit tett, nem az apjáért. Mindjárt arra gondoltam, hogy nem halt meg, hanem valamiképp majd neki kell átvenni az apja helyét, ez nem lehetséges? És akkor a rózsaszín toll tényleg annyira veszélyes?:)

Dr. Ito nincs az igazságtalanság szövetségében, igaz? Nem látom a csapatképen. Ha jól látom, nyolcan vannak, elöl van Jégcsap, gondolom mellette Agyhullám, bal oldalt a halott Varázsló, és akkor még vannak öten, akiket nem ismerünk: Árnyék, aki elárulta, van egy csaj, egy kalapos idősebb fickó és még valaki a jobb szélén, és hátul az a nagyobb lehet az a szörny, ami be van zárva, és gondolom az karmolta meg a kocsit is a pilotban. Bár még mintha lenne egy kilencedik tag is mellette, de abból kb. csak egy szemüveget látok:)

DarkEagle - 2020. 06. 10. 17:37

@Thomas: Igen Jégcsap azt mondta hogy a fiáért IS tette de itt nem a megölésére célzott hanem erre a tervre amit készítenek. Csak hát ugye az apja közbeszólt azzal hogy ellenkezett Jégcsappal ő meg megtorolta.

Igen az a rózsaszín toll nagyon veszélyes ha rossz kezekbe kerül. Ha érdekel mi is az keress rá Johnny Thunder karakterére. Egyébként Courtney “öcsikéje” dobott egy nevet a rész közben ami a toll új örökösének a neve.

Courtney azért választotta Yolandát mert látta az évkönyvben hog ő is bokszoló mint Ted Grant az elődje ugye. Arra leszek kíváncsi hogy mennyire mennek ebbe bele hiszen a képregényben elég szoros kapcsolat van két a Vadmacska közt. De itt egyelőre nem úgy tűnik mintha tudna róla még Starman-ről meg a JSA-ről se hallott a reakciója alapján. A szüleit nem mondanám negatívnak inkább jól megformált undorító férgeknek. De úgy tűnt mintha a nagymamája jobb arc lenne mert ő örült mikor Yolanda kiállt magáért csak hát gondolom ahogy az lenni szokott ebben a kultúrában a nőknek nem nagyon van joga beszélni pláne ha nem a férfi anyja és nagyon úgy fest hogy a mami Yolanda anyjának az anyja.

A szemüveges csaj lesz a kövi nyilván. Volt is rá utalás a részben hogy kinek a helyét veszi át de nem írom le.

Az a szemüveges Shade (Árny) aki elárulta őket mögötte meg ugye Grundy van. Dr. Ito aka Dragon King új tag igen és eléggé meglepett amúgy hogy ennyire jól leutánozták a képregény verziót. Még sárkány pikkelyek és szemek is voltak. Többet nem akarok mondani de Dragon Kinggel tuti hogy behozzák azt amire számítok hiszen orvos és okkultista is szóval ebből sejteni lehet miket csinál pláne ha hozzáteszem hogy hasonlít Frankenstein-re.

Amúgy ami engem illet eddig pöpec a sorozat és az különösen tetszik hogy nem lett mindkettő zseni hős egyből hanem bénáskodnak pl a Courtney végig Yolandázta ahelyett hogy Vadmacskát mondott volna. :D Az ahogy megoldották a ruhát az nagyon menő volt szerintem pont ahogy a botnál mert így látja a néző hogy a meló nagyobb részét a segédeszközök adják egyelőre. És baromi jó kis páros Courtney meg Yolanda, nagyon kedvelhető mindkettő.

Amúgy azt olvastam hogy a 6. részre összeáll a teljes csapat akiket anno a CW-s Crisis crossoverben is láttunk.

Thomas - 2020. 06. 12. 00:54

“Igen Jégcsap azt mondta hogy a fiáért IS tette de itt nem a megölésére célzott hanem erre a tervre amit készítenek.”
Jaa, így már érthetőbb, akkor mégiscsak félreértettem:)

“Courtney azért választotta Yolandát mert látta az évkönyvben hog ő is bokszoló mint Ted Grant az elődje ugye.”
Oké, ez is érthetőbb így. Akkor ráadásul az eredeti Vadmacska férfi volt, erre sem figyeltem.

Dr. Ito tényleg elég durván néz ki, kíváncsi vagyok, mit tud:) De majd kiderül, nem szeretek én mindent előre tudni. Azt is várom már, hogy Courtney mit szól, ha kiderül, hogy tényleg veszélyes a toll, de inkább nem olvasok utána:)

Eltiron - 2020. 06. 16. 12:10

Az 5. rész jött be eddig a legjobban, annak ellenére, hogy semmi akciózás nem volt. Megvan az első pasink is – nekem kicsit Hulkos, de hát én nem értek a szuperhős-zsánerhez :)

DarkEagle - 2020. 06. 16. 14:24

Fura hogy azt írod Hulkos mert aki a srác apját játszotta, ugye az eredeti Hourman az a Hulkot játszó Lou Ferrigno fia. :D

Amúgy ismét egy nagyon jó kis rész volt és dobtak egy elég nagy utalást arra ki is a takarító csávó a suliban és ha tényleg az akkor lehet sokan csalódnak majd mert nem nagy név.

Ja és ugye bedobtál Artemis-t is ugye akit a legtöbben talán a Young Justice-ból ismernek. Kíváncsi vagyok hogy ő vajon melyik csapatot fogja erősíteni mert ő nem a tipikus hős. De tippre előbb a IJS-vel kezdi.

Brainwave Jr. is végre megkapta az erejét. Beth kedvelhető karakter tényleg tökéletesen illik hozzá Dr Midnight szemüvege. Nagyon tetszett amúgy ahogy megoldották, nagyon menő és vicces is volt. :D

Rick pedig szintén remek karakternek tűnik aki nem a tipikus hős érthető okok miatt bosszút akar. Ezért is szerettem anno a JSA-t jobban mint az Igazság Ligát mert a JSA nem az a tipikus szuperhős csapat ahol mindenki szimplán csak jó és mindig jót csinál.

A végül még megemlíteném hogy Zöld Lámpás dologra nagyon kíváncsi vagyok mert Geoff Johns már megerősítette hogy vele is akarnak kezdeni majd valamit idén mondjuk ez várható volt amint elvitte a lámpást de lehet hogy hamarabb jön mint vártam mert ugye felvillant a lámpás. És itt most nem feltétlen lesz gyűrűs megoldás ugye mert Alan Scott-nak nem volt gyűrűje.

Thomas - 2020. 06. 16. 20:58

Hú, ez tényleg marha jó volt, én az akciómentes 4-5. részt sokkal jobban élveztem, mint az akciózós első hármat:) Még akkor is, ha az jobban koncentrált Stargirlre, akit imádok, most meg már egyre többen vannak! És olyan klasszul meg van csinálva, egyáltalán nem úgy néz ki, mint az Arrowverse sorozatok, hanem elég mozifilmesen van felvéve, amit én nagyon szeretek:) Mennyi lehet ennek az epizódonkénti költségvetése? 5-10 millió között?

Azt nem tudom, hogy ki a takarító, meg Artemist sem ismerem, de akkor az a nagy szörny Solomon Grundy, LOL:) Játszottam sokat Injustice-szel, szóval őt ismerem:) Kár, hogy abban nem volt benne Stargirl!

És akkor az iskolaigazgató nagyon úgy néz ki, hogy átvette az ír pasi szerepét, talán a lánya? Mint ahogy Agyhullám fiának is kezdenek előjönni a képességei. A végén gondolom azt a műholdvevőt rabolták el, a tippet adó csávót meg megmérgezte az import csokival:) Ez a szakállas pasi szerepelt már? Ismerős az arca, de sajnos nem emlékszem:(

Én azt hittem, hogy Pat lesz Zöld Lámpás, mert neki villant fel a lámpa.

DarkEagle - 2020. 06. 16. 21:10

Artemis lényegében Zöld Íjász csapatban van szerepelt amúgy az Arrow-ban a csaj. Ő volt az aki elárulta Olivert. Szóval ezért is mondtam hogy nem az a tipikus hős szóval nem tudni még hová csatlakozik később. Az se lepne meg ha idén nem is kezdenének vele semmit. Amúgy az Injustice az lényegében csak az Igazság Ligáról meg az újabb DC karakterekről szól sajnos a JSA meg ugye más kor pedig tényleg jó lenne.

Az igazgatónő szerintem csak szimplán csere lett persze az is lehet hogy rokona az eredeti Fiddler-nek de én kétlem. Valahol mintha olvastam is volna hogy a képregényes Fiddler itt nem férfi hanem nő lesz. Mármint látjuk hogy az csak ugye eredetileg is az volt nem volt az ír az verzió itt. Meglátjuk majd úgyis.

Melyik szakállas pasira gondolsz? Gondolom nem a csokisra mert őt nyilván felismerted.

Pat nem lehet Zöld Lámpás mert ő STRIPE meg igazából nem neki villant fel a lámpás csak simán pont jókor volt ott. Ahogy írtam ez a lámpás kicsit más mint pl a Hal Jordan féle amit gondolom láttál a filmben régen. Ott ugye gyűrűvel irányítja az erőt itt meg simán a lámpással. De látszik rajta ugye el van törve szóval a villogása szerintem csak azt jelzi hogy kezd helyrejönni. Én továbbra is reménykedek hogy Jade lesz az új Lámpás aki ugye az első ZL lánya. Sőt idővel szerintem a fia is képbe kerül mert ő is tag. Őt is láttuk egyébként már a Legends of Tomorrow-ban, Obsidian néven futott.

Thomas - 2020. 06. 17. 12:22

“Artemis lényegében Zöld Íjász csapatban van szerepelt amúgy az Arrow-ban a csaj. Ő volt az aki elárulta Olivert.”

Szerintem addigra én már kiszálltam, mert nem rémlik.

Igen, a csokis pasira gondoltam, mármint azt felismertem, hogy ő volt az elején a moziban, csak azt nem tudtam, hogy szerepelt-e már korábban. De már rájöttem, hogy anyu főnöke, csak már régen volt a munkahelyi szál, ami nem is baj:)

wondorog - 2020. 06. 17. 19:59

Én sem ismerem igazán a JSA/IJSA tagokat, egyelőre nem is olvasok utána, nem akarok mindent ellőni.
Nálam tippre a takarító csávó a maszkos villain lesz, akik Icicle-vel beszlgetett a 4. részben, mert mintha sárkánymintás maszkja lett volna, aztán a csávó is sárkányokról beszélt. Az öreg szakállasnak is kíváncsi leszek a képességére, eddig nem nagyon találtam semmi nyomot rá.

DarkEagle - 2020. 06. 18. 00:11

A sárkánymaszkosról már kiderült hogy kicsoda. Jégcsap a nevén szólította, Dr Ito. Tehát ő japán. Plusz mint láthattad sárkány pikkelyes a bőre és a szeme is sárkányhoz hasonló.

Az hogy miért említette a a takarító a sárkányokat a képregény ismerőinek volt egy elég komoly easter-egg de nem lövöm le meg hiába is mondanám kicsoda ő úgysem tudnátok. Képregényesek közül is kevesen ismerik mert nem egy hype karakter.

Egyébként Dr Ito aka Dragon King igazi arcát láthattuk egy elég régi képen a bulin.

Mate4182 - 2020. 06. 19. 16:25

Na, tegnap bedaraltam a 2-3-4-5. Epizodot.

Ez tenyleg nem cw kategoria, koszonom a megerositeseket utolag is, lemaradtam volna valami jorol ha nem hallgatok ratok

winnie - 2020. 06. 19. 17:05

yay! öröm!

DarkEagle - 2020. 06. 20. 23:15

Nekem még mindig hihetetlen amúgy hogy mennyi ember hiszi hogy CW kategória. Szerintem nagyon sok embert megtéveszt a dolog hogy a CW is leadja később. :D

Külföldi Fórumokon is folyamatosan azt látom kb hogy:
“Na, ez eddig a legjobb CW sorozat.” és hasonlók.

Kíváncsi vagyok mit reagálnak majd a Swamp Thingre. :D
Na meg hogy mit vágnak ki belőle mert ugye eléggé brutális.

DarkEagle - 2020. 06. 23. 19:30

Hát ezt a 6. részt rendesen odapakolták. De akkor sorrendben. Az új Doctor Mid-Nite nagyon aranyos ezzel a kis naiv már már szánni való személyiségével. A lány aki alakítja nagyon kedvelhető és szükség is van rá mert a karakter nagyon cringe néha de a személyisége megmenti általában.

A Hourman-ről ugye beszéltem múltkor és persze Yolandáról is. Ők nagyon jók.

Természetesen felvezették hogy Jégcsap fiának is kezd feltörni az ereje. Tortás jelenetnél.

Courtney és Pat egyszerűen tökéletesek együtt. Nálam most ők a legjobb páros tévés fronton. Az utolsó jelenetük annyira vicces volt és aranyos hogy fájt a gyomrom a nevetéstől. :D

És akkor térjünk rá a lényegre mert hatalmas dicséretet érdemelnek a készítők azért a harcért amit kaptunk. Először plusz pont azért mert nem lettek prók a srácok nagyon reális volt ahogy reagáltak mindenre pláne a hullára.

DE az a harc jelenet, te jó Isten! OMG. Nagyon epic volt. Sehol egy felesleges vágás végig láttuk a harcot arról nem beszélve hogy nagyon jól mutatták be a totál átlagos gonoszok képességeit mint Sportsmaster és Tigress. Nyilván CGI kevés volt mert az egész harc valódi volt meg nyilván sok huzalt használtak a nagyobb ugrásoknál de baromi jól nézett ki. Egyáltalán nem csalódtam.

Jövőhéten pedig jön a tréning.

Ja és említsük már meg hogy milyen király volt az intró a Mortal Kombat zenével. :D

DarkEagle - 2020. 06. 23. 19:39

Ja és kihagytam hogy kiderült hogy az új Fidler az eredeti felesége. Akkor mégsem gender csere volt simán.

Thomas - 2020. 06. 24. 20:59

Hát a harc jelenetek nem nyűgöztek le. Valahogy olyan furán mozgott mindenki, természetellenesnek tűnt az egész. Igen, tényleg szinte láttam a huzalokat, amin rángatták őket. Már tisztára olyan vagyok, mint Winnie, hogy a harc jelenetek nem kötnek le, úgyis csak csépelik egymást egy kicsit, és most is pl. hiába kaptak marha nagyokat, senkinek a haja szála sem görbült.

Amúgy jó volt, kezd alakulni a csapat. Nincs azzal baj, hogy felkészülés meg terv nélkül feltörlik velük a padlót a veterán harcosok. Amúgy ki van még a JSA-ben, akinek meg kéne találni az alteregóját? Zöld lámpás? És akkor ott van még az az Artemis, aki a két gonosz lánya, úgy tűnik és még nem tudjuk, hogy hova áll.

Egyetlem bajom, hogy rövidek a részek, jó a tempója, simán lehetne 1 óra körülire is csinálni őket. De akkor valószínűleg a CW miatt ragaszkodnak ennyire a 41-42 perchez.

“Courtney és Pat egyszerűen tökéletesek együtt. Nálam most ők a legjobb páros tévés fronton. Az utolsó jelenetük annyira vicces volt és aranyos hogy fájt a gyomrom a nevetéstől. :D”

Na ezzel teljesen egyetértek, halál viccesek:) Jól vannak megírva a párbeszédek is, mert ők is szuperül adják elő őket:)

A Mortal Kombat zene is tetszett, csak az nem, hogy semmi érdemlegest nem tettek alá. Sokkal jobban ütött volna mondjuk a harc alatt.

DarkEagle - 2020. 06. 24. 22:31

Igazából itt azért nem voltak olyan komoly vérzések pl mert nem átlag emberek harcoltak. Mármint Sportsmaster és Tigress átlagemberek csak ugye nagyon jó atléták viszont ők nem is nagyon kaptak pofont. Rick, ugye az új Hourman meg 1 órán keresztól kvázi sérthetetlen bár ha jól rémlik a szája felszakadt az egyik jelenetnél. Nála amúgy azon gondolkodtam hogy nem ártana átalakítania majd azt a homokórát mert ha jól szájon vágja valaki és az óra megfordul akkor elveszti az erejét. Mármint nyilván ez nem így működik de belegondolva így lenne logikus. Courtney meg ugye gyakorlatilag ugyan azt tudja mint a két ellenfél csak neki van egy kozmikus botja is ami segíti a mozgásban és tud egymaga is támadni. Az egyetlen a csapatban aki tényleg tud is harcolni az ugye Yolanda bár neki is ez az első igazi harca mert nyilván bokszolni bokszolt már mások ellen, legalábbis gondolom de az azért más mint egy vérre menő harc.

Viszont Beth egyértelműen az akire a legtöbb meló vár majd. Bár a harc közben egyértelműen ő volt a leghasznosabb. Nyilván Dr Mid-Nite ugye nem egy tipikus fronton harcoló karakter bár az eredeti tudott harcolni is de ő inkább az ész a csapatban plusz volt nem kevés kütyüje is amivel segíteni tudta a többieket és magát is védeni.

Amúgy igen a huzalok tényleg látszódtak de maga a koreográfia az szerintem nagyon durván oda lett téve. Olyan mozdulatok voltak hogy csak pislogtam. Kicsit amúgy olyan tipikus Kínai Kung-fu filmes hatása volt ami nálam plusz pont.

“A Mortal Kombat zene is tetszett, csak az nem, hogy semmi érdemlegest nem tettek alá. Sokkal jobban ütött volna mondjuk a harc alatt.”

Ez igaz csak akkor meg nagyon elvonta volna a figyelmet a harcról szerintem, plusz kb nagyon fura lett volna hogy MK zene szól úgy hogy nem MK karakterek harcolnak. :D

“Jól vannak megírva a párbeszédek is, mert ők is szuperül adják elő őket:)”

Az utolsó jelenetük amúgy teljesen improvizálva volt ezt Brec írta Twitteren minap mikor Live Tweetelte a részt. Szóval ez megint csak egy plusz pont hiszen ilyen rövid idő után ilyen jól imprózni együtt azért nem semmi.

” Amúgy ki van még a JSA-ben, akinek meg kéne találni az alteregóját? Zöld lámpás? És akkor ott van még az az Artemis, aki a két gonosz lánya, úgy tűnik és még nem tudjuk, hogy hova áll.”

Hát akik tuti lesznek még az Zöld Lámpás és Johnny Thunder ugye akié a rózsaszín toll. Rajtuk kívül van egy egyén akit már láttunk többször is plusz ott van még Doktor Fate hiszen ha esetleg őt meg is ölték az arany sisakot tovább kell adni de szerintem ő életben van. Rajtuk kívül akik még esélyesek lehetnek Hawkman és Hawkgirl mivel ők ugye haláluk után mindig reinkarnálódnak. Rajtuk kívül már csak Sandman és Flash van. De ők tuti hogy meghaltak. Viszont érdekes lenne látni egy új Flash-t bár a Flash sorozat miatt szerintem esélytelen a közeljövőben.

Idén ami 100% az Zöld Lámpás és Johnny Thunder utódja. Legalábbis Geoff Johns azt mondta hogy ők nem csak mutatóban vannak. De ha tippelnem kéne azt mondanám hogy az utolsó etapban tűnnek fel pláne a Lámpás hiszen ő azért eléggé OP karakter.

Artemisre amúgy én is nagyon kíváncsi vagyok bár szerintem első körben a gonoszokhoz csapódik majd hiszen elég jól kezdik felvezetni a fiatalokat ugye az ellenséges fronton is.

Caligvla - 2020. 06. 29. 18:07

Nem nagyon szoktam csatajelenteket újranézni, de a hetedik részben lévő egy snittes, 360 fokban körbe forgó kamerás szuperhős csata nem olyan, amit minden filmben látni, pláne nem sorozatban. Hihetetlen, hogy részről részre tudják fokozni a karaktereket is, meg a fényképezést is.

DarkEagle - 2020. 06. 30. 00:29

Hát ez valami eszméletlen brutál volt. De szép sorban.

Kaptunk némi infót Cindy-ről meg az apjáról és hogy anyucikat gyárt a lányának. :D Creepy egy család az tuti. Meg kell hagyni Geoff Johns és a bandája odateszi magát. Shiv (Cindy) gyakorlatilag a képregényből ugrott elő. A ruhája tökéletes ahogy van és a képességei is mind meg vannak.

A karbantartóról végre kiderült hogy kicsoda. Mármint eddig is nyilvánvaló volt a képregényeseknek de most már tényleg tisztázva lett hogy ő ki. Nyilván akik csak a sorit ismerik idővel megtudják ki ő de ahhoz képest hogy nem egy menő karakter én örültem neki.

A csapatos edzést gyorsan rövidre zárta Court de ez kell neki a karakterfejlődés miatt. Mondjuk menő volt ahogy lenyomta a bábokat. :D

És hát akkor térjünk le a Stargirl vs Shiv harcra. Ugye ők ősellenségek szóval nagyon vártam már a harcukat de sosem gondoltam hogy ennyire epic lesz. Hatalmas pacsi a harc koreográfusainak mert az egész ahogy volt 10 pontos volt.

Azt még megjegyezném hogy Jégcsap apuci nagyon poénos volt. Bár tuti hogy nem viccelt azzal hogy megölte a konkurenciáját. :D

Egyébként aki nem tudná ez dupla rész lesz szóval kíváncsi vagyok mit alkotnak mert Court szerintem egy időre kidőlt. Elég csúnyán kikapott.

Eddig nagyon jó a sorozat.

Thomas - 2020. 07. 01. 19:21

Az 1×07 marha jó volt, most még a harc is jobban tetszett, ahogy azon az óriási Grease-lemezen bunyóztak. Ezt a Cindyt nem bírom, most már legalább a nevét megjegyeztem, eddig csak ősz hajú boszorkának hívtam magamban:) Most akkor melyik gonosznak a lánya, Dr. Ito? Csak a maszkból gondoltam.

A takarító akkor valami régi JSA-tag lehet, valaki mégis túlélte akkor. De ez annyira röhej, hogy az összes megismert szereplő valakinek a valakije. Amikor leesett, hogy a Sportmaster az edzőtermes fickó, képzelheted, milyen fejet vágtam:)

“Az utolsó jelenetük amúgy teljesen improvizálva volt ezt Brec írta Twitteren minap mikor Live Tweetelte a részt.”
Azért az nem semmi, ha azt tényleg improvizálták, mert marha jó lett:)

DarkEagle - 2020. 07. 01. 22:30

Cindy-t én se bírom de épp ez a lényeg, tökéletesen hozza a karakter a csaj. :D Viszont kemény az vitathatatlan. Jól feltörölte a padlót Courtney-val. Amúgy igen ő Dr. Ito lánya. És mint mondta meg láttuk is jó sokat kísérletezett a lányán.

A takarító is JSA tag igen bár nem a fő csapat tagja hogy úgy mondjam hiszen a alap csapatot ugye már láttuk. Az Igazság Ligában is ugye 7-8 ismertebb tag van mint Superman, Wonder Woman, Batman, Zöld Íjász Zöld Lámpás, Marsi, Flash, Cyborg. A JSA-ben meg ugye Starman, Hourman, Dr. Mid-Nite, Jay Garrick mint Flash, Sandman, az első Zöld Lámpás, Doctor Sors, Hawkman és Hawkgirl, Johnny Thunder és Wildcat. Rajtuk kívül még van egy raklapnyi.

Amúgy igen a másik kérdésre is, általában az örököseik a gyerekeik vagy a tanoncaik. Sportsmaster egy barom de az egyik legjobb harcos kb a DC képregényekben ha átlagemberről van szó.

Mate4182 - 2020. 07. 04. 11:30

A 6. 7. Resz mar nem nyerte el annyira a tetszesem mint az elso 5…

A gyerekek harca a fitness hazasparral konkretan nevetseges volt. Azt hogy mindenkit 3 meteres kabeleken dobalnak azt mar masok is szova tettek, de volt vagy 2 3 jelenet amikor csak fogtam a fejem annyira kinos volt hogy az adott szemely lecsaphatna, gyozhetne, de hosszu masodpercekig var, amig valaki feltunik a masik oldalon es felveszi a harcot… ez a cwre emlekeztet
Az hogy valakinek takarjak a szeme kornyeket es emiatt szo szerint felismerhetetlen mar 100 eve is ciki volt az elso supermanben, itt mar egyenesen kinos volt.

Beth pedig olyan mintha egybe gyurtak volna felicityt, irist es monat az arrowversebol szoval mar szereplo is van akitol a falat kaparom

Szerencsere Pat meg Yolanda baromi jok szoval maradok, de kezd nagyon 12+osba csapni

DarkEagle - 2020. 07. 04. 21:06

Azt értem mi a gondja itt 1-2 embernek a harcokkal de azért azt mégsem várhatjuk el hogy maguk a színészek repüljenek. :D Egyik szereplő sem átlagember szóval muszáj ezt így megcsinálni. Szerintem nagyon jók a harcok pláne hogy nincs egyik sem szétvágva mint általában hanem látunk mindent. A 7. rész harca meg aztán tényleg ott van a szeren. Én még egy sorozatban sem láttam ilyen jól megcsinált jelenetet. De ez én vagyok.

Azon meg kár rugózni hogy miért nem ismerik fel XY hőst, ez olyan mintha elvárnánk hogy egy nyomozós sorozatban már az 1. rész elején kiderüljön ki a gyilkos. Nyilván hülyeség hogy nem ismerik fel ez kvázi minden képregényes cuccban így van ahol szuperhősök vannak.

Beth szerintem teljesen okés. Persze néha túltolja a lelkesedést de ha csak fele ilyen jó karakter lenne Iris akkor nem utálná senki. :D

Mate4182 - 2020. 07. 05. 20:42

7 resz utan még Irist se utalta senki.

Én még egy sorozatban sem láttam ilyen jól megcsinált jelenetet. De ez én vagyok.

Ezt te sem gondolhattad komolyan :)
Azert ha megis akkor okozok egy jo napot:
See 1×3 epizod
Banshee 1×1
Daredevil 1. evad folyoso
Daredevil 3. Evad borton
Titans nem tom melyik epizod de amikor Robin nekieesik a rendoroknek

DarkEagle - 2020. 07. 06. 00:55

“7 resz utan még Irist se utalta senki.”

Biztos volt olyan csak ott még nem volt túl sokat a képernyőn hál Isten. :D Meg hát az 1. évadban azért pont az volt ami itt hogy a feelgood cucc elkendőzte szó szerint a hülyeséget amiket most már meg sem próbálnak elkendőzni.

A 7. részben ah harcnál arra gondoltam hogy egy forgó izén lenyomnak egy komplett harcot vágás nélkül. Nyilván volt más sorozatban is vágás nélküli harc de pl egy Daradevil teljesen más szint mert ott emberek harcolnak szuper-képességek nélkül itt meg emberfeletti képességű emberek egy forgó valamin. Ezt sokkal nehezebb kivitelezni azért mint egy folyosón egy ÖKÖL-harcot. Nyilván nem azt mondom hogy amiket említesz azok nem voltak epic harcok csak az itteni az más miatt volt epic, máshogy.

Egyébként egy pusztakezes harcot mindig is könnyebb volt megcsinálni mint egy ilyet mint ami a Stargirlben van mert pusztakezesnél tudod mit csinálj hiszen láttad már élőben viszont szuper-képességű embert aligha ismer bárki ezért sokkal kreatívabbnak kell lennie a rendezőnek. Pláne mivel az ember rögtön látja ha valami nem oké. És még ha jó is akkor is reflexből rávágja a legtöbb néző hogy ez de gáz mert nem realisztikus.

krigin - 2020. 07. 06. 19:54

CW berendelte a 2.évadot és oda is költözik a sori.
Jáj…..jöhet a szappanhabzás, szerelmi drámák, krokodilkönnyek, szerelmi sokszögek, minden amire mindenki nagyon várt. (sarcasm)
Remélem nem ez lesz, de hát CW, tudjuk jól hogy megy ez….

Amúgy igy hogy a DC Universe-n csak a Titans S3 maradt, meg (még nincs berendelve a Harley S3) a Doom Patrol (ami már HBOmaxos is), kb. annyit jelent, hogy meghalt? Remélem a HBOMax átveszi a Titanst is majd.

DarkEagle - 2020. 07. 07. 01:00

A Titans meg Netflix. Egyébként ebből az lesz amit eredetileg is terveztek és a képregény fanok évek óta kérnek már. Hogy legyen végre egy képregény streaming oldal. Valószínű, szinte 100% hogy ez lesz a DCU-ból. Marvelnek is ott van ugye a Marvel Unlimited. Bár én még mindig arra várok hogy a Comixology streaming része elérhető legyen itthon is.

Az nekem sem jön be hogy a CW-re megy a Stargirl VISZONT a nagy különbség itt az hogy Geoff Johnsé minden felelősség és ő bizony nem fogja hagyni hogy szappan moslékot csináljanak a számára legfontosabb karakterből. Ugyebár Courtney-t az elhunyt húgáról mintázta. Mondom ezt azoknak akik még nem tudják. Szóval vagy ő fog irányítani teljesen vagy fogja magát is elviszi a CW-ről majd a sorit. Valahogy nem tudom elképzelni hogy Geoff Johns alább adná az igényeit mert hatalmas különbség van külsőleg a CW-s és a Stargirl sori közt. Ezt a vak is látja szóval valami eszméletlen jó alkut ajánlhatott neki a CW ha ebbe belement. Vele amúgy is nehéz együtt dolgozni és így hogy egy ilyen fontos projektről van szó tuti hogy övé minden döntés. De ez úgyis kiderül ha látjuk a 2. évadot.

Viszont ami a 8. részt illeti. Kicsit lightosabb rész volt de nem is bántam elvégre volt 2 harcolós rész. Courtney viszont nem igazán fogta vissza magát, bár megértem hisz azt hitte bajban vannak a társai de basszus Yolandáék ott ücsörögtek de nem írták volna ám neki hogy jól vagyunk ne gyere utánunk. Szóval elég messze állnak még a jó csapattól. Dr. Ito-ról végre kiderült hogy több mint 100 éves és hát nagyon várom hogy levegye a csuklyáját. :D Brainwave Jr. pedig egyelőre 50-50 hogy mit fog tenni. Képregényben van jó és van rossz énje szóval kíváncsi vagyok mit kezdenek vele itt.

Pat magyarázata amúgy elég fura volt nekem miért nem mondta azt hogy ő vezetett? Nem lett volna egyszerűbb? Nem is szült volna akkora feszkót közte és Barbara közt. Court és Mike jelenete egyszerre volt kínos és aranyos. Pat és Bot “beszélgetéséről” meg ne is beszéljünk. Sírtam a röhögéstől. :D Egy pillanatra elhittem hogy a bot majd hallgat is rá de Court elég hamar meggyőzte.

Ami viszont tetszett az Cindy és Court. Szinte már bevettem hogy Cindy nem tudja hogy ki is Court de hál’ Isten a végén azért benyögte hogy tudja. A harcuk is elég jól meg lett csinálva megint.

Igaz hogy ez gyengébb rész volt de azért 8-ból 1 arány nem rossz, ráadásul ez sem volt azért rossz csak átlagosabb.

Thomas - 2020. 07. 07. 13:40

Még nem láttam az új részt, de a CW-re költözés kapcsán, hát nem tudom:( Remélem, igazad lesz, és tartalmi kérdésekben a készítő dönthet majd, és nem lesznek heti random rosszfiúk, meg szerelmi sokszögek, de szerintem ezt a költségvetést nem fogják tudni tartani, ha csak a CW-n lesz látható a sorozat. Mert itt azért filmszerű kinézet és a tempó is fontos tényező, ezek miatt emelkedik ki igazán a CW-sorozatok közül.

zolij - 2020. 07. 07. 14:58

én egyáltalán nem éreztem gyengébbnek az új részt, mint a korábbiakat, szépen építgetik a dolgokat.

A CW miatt pedig azért némileg aggódom, de remélhetőleg tényleg nem fognak beleszólni a kreatív folyamatokba.

DarkEagle - 2020. 07. 07. 20:55

Híreknél válaszoltam már neked @Thomas közben szóval nem írom le itt is. Egyébként annyit hozzátennék mert azt ott kihagytam hogy a CW-n nem a heti ügyekkel van a gond igazából ez velejárója a képregényes meg minden országos sorozatnak. A lényeg azon múlik hogyan oldják meg. Ahogy írod is CW-n a sorik 90%-a arról szól hogy ki kivel kavar és nyilván lesz szerelmi szál a Stargirl-ben is hiszen ez már most is fel van vezetve meg hát a képregényben is vannak elég ismert szerelmei Courtney-nak többek közt az egyik legismertebb Billy Batson aka Shazam de őt nyilván nem fogjuk látni. :D

De egyelőre én emiatt nem aggódok mert ha marad évi 10-13 rész akkor úgysem lesz nagyon idejük ilyen felesleges hülyeségekre. Ami tényleg változhat a látványvilág. De nagyon remélem hogy ez nem fog megtörténni.

Thomas - 2020. 07. 08. 21:03

Köszi, olvastam, hát legyen igazad! Ha észrevétlen lesz az átmenet, akkor természetesen nézem tovább örömmel, mert már megszerettem ezt az egészet. Az nem baj, ha lesz szerelmi szál, ha nem sok évadon át nyúló szenvedést csinálnak belőle:) És ne legyenek epizodikus ellenségek. Jó, most is a részeket általában valamelyik ellenségről vagy csapattársról nevezik el, de nem arról van szó, hogy egy részes akárkiket kell legyőzni, hanem rengeteg szereplőt mozgatnak, és mindig mást emelnek ki egy kicsit jobban, ez így sokkal jobb. És pont emiatt a sok szereplő miatt gondolom, nem lesz azért ez a téma kimaxolva évad végére, szóval jó lenne ebben a szellemben folytatni. Amúgy most ki volt Shiv? Nem emlékszem, hogy elhangzott volna, de gondolom Cindynek lesz ez a neve, majd ha beveszik a csapatba.

Majd meglátjuk, hogy hány rész lesz, mivel csak januárban indul a szezon a CW-n, lehet, hogy most minden csak 13-at kap, de a 3. évadra már kibővíthetik 22-re is, ha siker lesz. Ami megint nem feltétlen baj, ha értelmesen meg tudják tölteni, és tartani tudják ezt a szintet.

A részről nem is tudok sokat mondani. Elég creepy volt a Cindys jelenet, amikor meglátogatta, már én is elhittem, hogy nem jött rá, de aztán bedobta, hogy igen, huh. De hogy a srác honnan jött rá, az rejtély, ha még az apja sem tudta kiszedni belőle, aki azért gyakorlottabb telepata. Azt én sem értettem, miért nem szóltak neki a haverok, hogy eljöttek, így kicsit erőltetett volt, hogy megint egyedül ment Cindy ellen.

Mate4182 - 2020. 07. 09. 14:07

Na, ugy tunik az alkotok is olvassak a junkiet es a ,,fel lehet e ismerni vkit maszk mogott” gondomra megoldast talaltak :D

A 8. Resz megint felfele ivelt nalam, orulok hogy Luke Wilson boven kap kepernyoidot

DarkEagle - 2020. 07. 09. 15:22

“Amúgy most ki volt Shiv? Nem emlékszem, hogy elhangzott volna, de gondolom Cindynek lesz ez a neve, majd ha beveszik a csapatba.”

Igen Cindy álneve Shiv csak itt ugye még nem nevezik így mert nincs a csapatban de a részek címei ugye már ez volt. Bár ez az avatatlan szemeknek nem mond sokat.

Ami a titkos identitást illeti eddig nem mondtam de a 8. rész után már nem spoiler hogy a képregényben nincs ezzel gond mert kvázi minden fontos szereplő tudja hogy ki is Courtney legyen az társ vagy ellenség vagy szimpla ismerős. Nagyjából úgy mint ahogy Tony Stark-nál is van. Nyilván a sorozat lassan akarja ezt felépíteni. Ehhez kellett most Brainwave Jr. Aki egyébként csak azért jött rá az apjával ellentétben mert itt más volt a szitu. Nem tudja irányítani a képességét mert új ezért mindent hallott az apja mikor Courtney-val először harcolt ott nem volt belső monológ csak harcoltak. De ugye később ő is rájött hisz meghallotta a suliban Courtney-t majd később ki lett ütve így nem tudta tovább adni az infót.

Egyébként én nagyon remélem hogy sosem lesz a sorozat 20 részes mert ennyi résznél tuti hogy nem tudnák tartani ezt a látványvilágot. A sztorihoz meg csak kreativitás kell sőt még az se nagyon hisz több évtizednyi JSA meg ISA képregény sztori áll a rendelkezésre és ennél a sorinál nem is mondhatjuk hogy nem számít a képregény hisz szinte tökéletesen másolja eddig az alapokat.

Egyébként ez sem spoiler szóval leírhatom hogy én nagyon várom hogy Johnny Sorrow is megjelenjen majd idővel. Ő a másik vezér az ISA-ben és elég komoly ellenség. Durvább mint Jégcsap.

Ez sem spoileres de itt van az összes Stargirl gonosz kb szóval lehet válogatni bőven. Nyilván 1-2 tuti hogy nem lesz a filmek miatt mint pl Black Adam de azért elég nagy a lista. https://comicvine.gamespot.com/stargirl/4005-4897/enemies/

Thomas - 2020. 07. 15. 21:02

A legújabb résznek meg Brainwave volt a címe, gondoltam is rá, hogy vajon az apa tér magához vagy a fiáról szól majd, de végülis mindkettő bejött:) Azt csak most látom, hogy a következő meg Brainwave Jr. lesz, szóval mennek tovább ezen a vonalon, hogy hova csapódik a srác, míg Cindy most partvonalra került. Nem volt egy túl eseménydús rész, Courtney is elég keveset szerepelt, de így sem volt unalmas. Én bírom az építkezést, hogy nem próbálnak meg minden részben kipipálni valamit, látszik, hogy ezt a szembenállást nagyon nem 1 évadosra tervezték.

A legkomolyabb dolog talán, ami kiderült, hogy végre hallottunk valami részletet a nagy gonosz tervből, vagyis irányítani akarják Amereika felnőtt lakosságát, WTF?:) Meg Courtney ügyesen rájött, hogy ki Jégcsap:) Hát ez így nagyon nem sok történes egy részre, de szerintem később ki fog fizetődni az alapozás.

krigin - 2020. 07. 20. 12:15

Húú, ez a rész….főleg a vége, shit……..most tényleg meghalt? épp kezdtem megkedvelni :D

Pr13m - 2020. 07. 20. 21:45

Ez a rész elég komoly volt. Főleg a vége. Nem gondoltam volna, hogy egy ilyet meglépnek. Kíváncsi vagyok mi lesz itt még. :)

DarkEagle - 2020. 07. 21. 15:17

Anyám borogass, ez a 10. rész tényleg nem volt semmi. Kezdek kicsit elbizonytalanodni amúgy mert Courtney anyja még mindig nem mondta el az igazat a lányának bár végül is mondta hogy nem Starman az apja de ha most ő is elkezd titkolózni akkor kiborulok. Ugye láttuk hogy írt Sam-nak aki az igazi apja Courtney-nak de remélem a kövi részben elmondja a lányának is. Nem kell plusz bonyodalom. És hét ez a része elég fontos a sztorinak hisz itt kérdőjelezi meg először Court az egész lényét.

Na de a lényeg. Nyilván engem is lesokkolt amit Agyhullám csinált a saját fiával ráadásul nem is számítottam rá, mert végig ugye azt építették fel hogy Jégcsap ölte meg az anyját, persze az is lehet ez az egész egy csapda mert ki tudja, lehet hogy az öreg csak játssza a szerepét bár nekem nem rémlik hogy lenne kamera ott ahol megölte a fiát. Ugye arra próbálok utalni hogy ki akarta vonni a forgalomból a fiát mert ő maga akarja elintézni Jégcsapot mert hát nem olyan nehéz elhinni róla hogy megölte a Henry anyját is. De hát a kazettán a felvétel másra utal. Ami viszont tény hogy Henry rokona volt Starmannek. Kíváncsi vagyok az anyjával kezdenek-e majd még valamit hisz van ott még sztori a halálán kívül is.

Szóval egyelőre kicsit lesokkolt a dolog de egyelőre még reménykedek hogy így vagy úgy de Henry megmenekült. Aztán lehet hogy tényleg meglépték ezt ami elég durva húzás lenne.

Az egyetlen ok amiért reménykedek az az amit most nem írok le mert hatalmas spoiler lenne és egyelőre még nem tudni hogy Agyhullámnak azt a képességét is látjuk-e a soriban. Ha igen akkor van remény ha nem akkor lehet hogy ez a vége.

Mindenesetre eddigi legjobb rész volt ez egyértelmű.

Thomas - 2020. 07. 22. 21:23

Pont ettől féltem, jobb lett volna anyu beavatását meghagyni a 2. évadra. Épp most jutottunk el oda, hogy Pat elfogadta, hogy Court szuperhősködik, már nem próbálja visszatartani, de tudtam, hogy az anyja nagyon ki fog borulni, de hogy mindjárt el is akar költözni? Emiatt az első fele elég unalmas lett a résznek, de a második fele azért kárpótolt:)

Anyu kezdett kételkedni a dolgokban, az jó volt, hogy felvette a norvégok beszélgetését:) Harry meg ha tényleg meghalt, az elég durva, azt hittem, hogy inkább ő fogja az apját megölni valahogy! Ez tényleg meglepő húzás volt, de végül is logikus, miután kedvelhetővé tették.

Courtney meg akkor így tud harcolni egy mezei bottal is? Hát az nagyon klassz volt, szépen elintéztek egy sereg csuklyást Cicamicával:) Aki meg kb. 3 másodperc alatt szedte ki a botot helyéről, jól bebiztosították:)

Azt akartam is kérdezni, hogy ki az a Sam, azt hittem már megint csak nem emlékszem egy szereplőre, de akkor ezek szerint mégsem. Bár nekem jobban tetszett így, hogy Starman az apja, mert emiatt lett ő is Stargirl. És akkor ez a Sam lesz vajon a Shining Knight a kövi rész címéből?

DarkEagle - 2020. 07. 22. 21:32

Sam nem a Lovag. Egyébként én örülök hogy idén meglépik ezt mert ez az egyik legfontosabb sztorija talán Courtney-nak hiszen az apja miatt kb mindent meg fog kérdőjelezni többek közt azt is hogy miért lett ugye hős hiszen az egészet Starman miatt kezdte el és ha megtudja ki az apja az nagyon rányomja majd a bélyegét a dolgokra. Amúgy ő tud harcolni, mármint nem annyira mint pl Yolanda de ugye már a Pilotban is láttuk hogy bokszoló ő is és persze ugye tornász is. Eddig nem kellett ezeket a képességeket használnia mert a bot nagyon rásegített a dolgokra. Az anyja amúgy relatíve elég hamar túllépett a dolgokon hisz kvázi rögtön elkezdett nyomozni szóval nem hiszem hogy sokáig fog mérgelődni.

Amit nem jegyeztem még meg hogy Dragon King igazi pofikája nagyon epic lett. Szerintem tuti hogy nem 100%-os CGI látszik rajta hogy van ott igazi maszk is.

DarkEagle - 2020. 07. 22. 21:39

Közben megkaptam a választ a Dragon Kinget alakító színész Instagramján. Íme. Teljes mértékben valódi az arca. Nem semmi munka az tuti.

https://www.instagram.com/p/CC8_A6WptC1/

DarkEagle - 2020. 07. 28. 17:35

Ez a mondat mehet is a hét idézete rovatba:
“You’re lucky I’m busy.” :D

Pat a legjobb, kész punktum! Eddig is imádtam duóját Courtney-val de most már hivatalosan is ő a legjobb apa karakter a látott sorozataim közül.

És ahogy múlt héten írtam nem csalódtam abban hogy már most elővették Courtney igazi eredet sztoriját. Kihagytak belőle egy fontosabb részletet ami lehet később még szóba jön majd de még így is nagyon jól adaptálták és meglepő módon nem is húzták el Courtney drámáját. Mondjuk nem is lenne sok idejük hiszen már csak a dupla részes finálé van hátra aminek a címe ugye a képregény ami alapján készült az 1. évad: “Stars and S.T.R.I.P.E.” Brec nagyon jól alakított megint és hát végre kiderült pontosan ki is a takarító bácsi. Nyilván sokan felhúzták a szemöldökük ahogy a karakterek is hogy ez az ember hogy a fenébe ismerheti Arthur királyt és miért van nála az Excalibur. Hát most már tudjátok. Mondjuk kíváncsi vagyok elmondják-e hogy került ide vagy az ki lesz hagyva. De lényegében csak annyi amit tudunk már hogy Arthur alatt szolgált majd befagyott a jégbe kvázi mint Aang az Avatárba és felébredt azt hiszem kb a 40-es évek tájékán és megalapította a csapatát. Egyébként a színész aki őt alakítja szintén remek volt.

És hát végre Courtney is teljes erőben van. Mármint most már nem azért akar hősködni mert apuci is az volt végre hisz magában ezért is lett sokkal erősebb a bot ugye a végén. Mondjuk ez várható is volt hiszen Agyhullám papus is sokkal erősebb lett szóval kellett egy méltó ellenfél. Más kérdés hogy 2 rész van feltápolni a többieket. Persze az is lehet hogy megjelenik még 1-2 JLA tag elvégre kell az erősítés bőven.

Ja igen majdnem elfelejtettem Geoff Johns ugye mondta hogy Zöld Lámpással is lesz valami szóval kíváncsi vagyok mit kezdenek vele az utolsó két rész valamelyikében. És hát ott a rózsaszín toll is, Mike meg nagyon hanyagolva van szóval ideje színre lépnie neki vagy a pajtásának akit említett az egyik részben.
Bár szerintem nem Mike fogja megkapni a tollat. És ha tippelnem kéne azt mondanám hogy Doktor Sors is visszatér valamilyen formában. Meglátjuk.

Thomas - 2020. 07. 28. 19:59

A maszk tényleg marha jó volt:) Sokat írni most nem fogok, mert ez elég felvezető jellegű rész volt, de most már biztos beindulnak a dolgok, nem is tudom, ne várjak-e 2 hetet, hogy egyben nézhessem az utolsó két részt. Én is örülök, hogy nem húzták Courtney kételkedését magában, ebből éppen elég volt ennyi, de jól játszotta szerintem is:) Lovag bácsi is beáll a csapatba, most vajon észhez tért ő is a végén?

DarkEagle - 2020. 07. 28. 22:06

Szerintem tuti hogy a Lovag is beáll a csapatba, még ha az emlékezete nem is lesz a régi az is lehet hogy Courtney a bottal vissza tudja adni mert ugye láttuk hogy amiatt kezdett emlékezni alapból plusz Agyhullámtól is elvette az emlékeit.

Egyébként szerintem se lenne rossz ötlet egyben nézni az utolsó két részt. Bár leadhatnák egyeben is szerintem.

Caligvla - 2020. 08. 03. 20:12

Azért az priceless, hogy az ISA célja tulajdonképpen egy ultrabalos utópia, nehány millió áldozat árán. Ez így váratlanul ért az USA-ban folyó dolgok mellett. Bár a fórumokon ezt úgy látom mindenki a saját szája íze és politikai beállítottsága alapján ítéli meg. A legjobb eddig az a tag volt a redditen, aki úgy egyszerűsítette a dolgot, hogy az ISA célja az amerikaiakból kanadait csinálni. :)

DarkEagle - 2020. 08. 04. 09:08

Szerintem nincs ebben semmi politika. Valamilyen szinten igaza van az ISA-nak, csak úgy lehet valódi utópia ha minden ember ugyan úgy gondolkodik de ehhez meg kell valaki vagy valami ami irányítja őket. Az már más kérdés hogy aki irányítja őket az milyen ember és mi a valódi célja. :D

DarkEagle - 2020. 08. 04. 12:14

Nagyon jó volt a finálé első fele viszont már most leszögezném, hogy ezt tényleg egyben érdemes nézni. Kiadhatták volna egyben a finálét.

Mate4182 - 2020. 08. 05. 15:33

Na ezt tenyleg kiadhattak volna egyben…

Baromi jo resz volt, de annak azert orulok hogy jovoheten is lesz 1 jo oranyi adag :)
Pl az umbrella academyt masfel nap alatt megneztuk es kicsit mar banom…

Thomas - 2020. 08. 06. 20:42

Azért csak megnéztem én is. Micsoda szerencse, hogy nem kifejlett az elméje a főszereplőknek:) De így lovag bácsinak meg a szülőknek nem sok hasznát veszik. Hát majd meglátjuk. Szokásos hülyeség megvolt, hogy az edzőtermes csókát meg a feleségét legyőzték és lazán otthagyták, hogy majd lehessen velük újra küzdeni.

DarkEagle - 2020. 08. 07. 10:25

@Thomas: Ezen annyira nem lepődtem meg elvégre Courtney eléggé kezdő az anyjáról nem is beszélve. Meg hát sok mindent nem tudtak volna csinálni velük. Megölni mégsem ölhették meg őket. Ami jobban zavart a részben az talán az volt hogy a Hegedűs mami meséje közben meg sem rezzent a fiacskája pedig pár másodperccel előtte még azért pityergett mert a többiek elszakították a ruháját. :D Gondolom őt idén már nem látjuk de nyilván megtalálja anyuci hegedűjét és idővel szinte minden szerepet átvesznek a rosszaknál is a gyerekek.

Fagyos papa fiára leszek kíváncsi hogy vele mit kezdenek mert ő az egyik legnormálisabb srác talán a sorozatban de ha követik a képregényt akkor nem valószínű hogy jó oldalon látjuk majd.

Meg hát negatív dologként lehet talán azt is említeni hogy megint az utolsó pillanatban oldottak meg mindent de az viszont nagyon tetszett hogy rögtön elkezdték irányítani az embereket még ha csak a felnőtteket is. Bár így is nyilvánvaló hogy a finálé 2. felében valahogy úgyis leállítják őket. És hát ne feledjük el hogy két hőst még nem láttunk, a kettőből Zöld Lámpás tuti hogy feltűnik valamilyen formában ha hihetünk Johns-nak. A tollal meg ki tudja mi lesz.

Aminek nagyon örülnék ha esetleg feltűnne mondjuk cliffhangerként pl Dr Sors. De ő meg túl OP. Nem mintha Zöld Lámpás vagy a Toll használója nem lenne az.

Mate4182 - 2020. 08. 10. 15:06

Még nem lattam a 13at, de mint ,,laikus” arra nincs esely hogy Zold Lampasnak is valami karrierje elejen levo verzioja legyen a beugro? Mert akkor az nem op :D

DarkEagle - 2020. 08. 10. 17:32

Simán lehet mármint ha pl az eredeti Zöld Lámpás lányát veszik elő pl és hát elég valószínű szerintem hogy ez fog történni hisz az egész új JSA-nek az az alapja hogy az örökösök átveszik a régiektől a stafétát. Szóval a legesélyesebb nyilván Jade aki Alan Scott lánya és hát a fia is JSA tag. Rajta kívül még esélyes lehet Simon Baz aki szintén JSA tag volt és ő azért is lehet érdekes mert ő meg Jessica Cruz társa aki szintén Lámpás. Akiket szerintem tuti nem vesznek elő az Hal Jordan és John Stewart. Mindkettő túl nagy név és mindkettő JLA tag a Föld 1-en. Plusz a mozik miatt esélytelen hogy bármelyik előkerüljön de sosem tudni hisz jön majd a Lámpás sorozat is. De az meg a filmeket vezeti fel. Szóval az én tippem egyértelműen Jade vagy Simon.

És ha már lámpások. A fináléban semmi utalás nem volt rájuk VISZONT az hogy elővettek egy akkora nevet mint Eclipso az nyilvánvalóan arra utal hogy a 2. évadban már komolyabban terveznek a Zöld Lámpással. Ráadásul az se lepne meg ha elővennék Spectre-t is akit ugye az Arrowverzben is láttunk a crossoverben.

Nem spoiler hiszen csak találgatok de akit zavar az ne olvasson tovább:

A lényeg hogy Eclipso gyakorlatilag Isten haragjának megtestesülése de mivel rossz útra tért száműzték a mennyből és megszállt a Földön egy embert. Majd Isten haragjának erejét a már említett Spectre kapta meg. Akik látták az Arrowverzumos crossovert amiben Oliver lett a Spectre azok tudják már hogy hatalmas az ereje, gyakorlatilag szinte végtelen. Szóval elég magasra tették a lécet a készítők.

Spoiler nélkül innen:

Ami kicsit meglepett hogy milyen gyorsan lerendezték a felnőtteket. Shade visszatérése pedig eléggé kiszámítható volt bár előtudással nyilván könnyebb. Az ő visszatérése meg nyilván utalás arra hogy jövőre jön Johnny Thunder is majd aki a rózsaszín toll tulaja. Vagyis, jobban mondva Johnny örököse jön majd. Dragon Kinget sajnálom hogy megölték BÁR nála sosem tudni szóval egyelőre még nem kiabálnám el. Agyhullám szinte 100% hogy halott VISZONT azt megjegyezném hogy már MEGINT megleptek az írók mert elég hosszú ideig elhittem hogy Henry visszatért. A karate szülőkkel ugye nem tudjuk mi lett de tippre ők is túlélték. És hát Jordan maradt még akit Mike jól elintézett DE róla sem mondanék azért még le. Nyilván nem kell magyaráznom hogy attól mert széttörte jégformában még összeállhat újra. Persze az is lehet hogy tényleg kampó neki és a fia majd átveszi a helyét így vagy úgy.

Maga a harc szerintem nagyon jól meglett csinálva. Persze nyilván voltak benne észrevehető bakik főleg VFX terén de hát azért ez mégsem egy mozi. Grundy baromi jól nézett ki még ha nyilvánvalóan látszott is hogy CGI. Az várható volt hogy Rick nem öli meg én azért nem engedtem volna el. Court pedig most már hivatalosan is hős a város szemében, feltéve ha emlékszik rá bárki hiszen ott álltak az emberek mikor lenyomta a gépezetet.

És ha már Court. Egész évad során remek karakter volt szépen fejlődött mind emberileg mind hősként is. De a legjobban egyértelműen az tetszett hogy hogyan fejlődik a kapcsolata Pattel. Számomra továbbra is a legjobb páros a jelenlegi tévé érában. Brec pedig zseniálisan hozza a karaktert.

És akkor az utolsó jelenet. Újabb meglepetés amiről egyelőre nem tudom mit gondoljak. Kíváncsi vagyok hogy ő tényleg Starman-e vagy sem. Ha igen akkor lehet hogy nagyon felborulnak majd a bábok a táblán.

Most már csak azért kell imádkozni hogy a CW ne butítsa le a sorozatot. :D

Összességében simán 9/10 nálam az évad.

Mate4182 - 2020. 08. 11. 02:44

Spoileres leszek

Nekem is bejott a finale, bar a jeges csavo esete zavart… ha belehalt ha nem, szoba hozhattak volna, ha mas nem, hat hettel kesobb.
Az nagyon bejott hogy Yolanda kinyirta Brainwavet, nekem egybol gyanus volt a srac ,,visszaterese”.
Van bennem 1 halvany remenysugar hogy most hogy nincsen googleglass, megszabadulunk Bethtol, de tudom keves az esely
Zold Lampast hianyoltam, plane az itteni kommentelgetes utan

A vegen a zold fustos hang kicsoda?
Ez az a Dr Sors?

DarkEagle - 2020. 08. 11. 12:11

Nyilván kiderül hogy Icicle meghalt-e vagy sem tippre nem de azért azt el kell ismerni hogy eléggé ironikus halála lett. Elvégre egy miatta halt meg egy fiú ugyan ilyen balesetben és most egy fiú ütötte el. :D

Beth-el szerintem nincs semmi baj. Ő nem harcos hanem az ész a csapatban. A fináléban látszott is hogy a szemüveg nélkül is ki tudott találni valamit szóval használható. De az nyilvánvaló hogy vissza fogják állítani a szemüveget vagy csinálnak egy újat.

Lámpást én is hiányoltam de jövőre tuti hogy látni fogjuk.

zöld füstös csávó? Az inkább fekete volt nem? Mármint gondolom a szemüveges csókára gondolsz mert az Shade volt akit ugye kitettek a csapatból.

Dr Sorsot megismered mert egy bazi nagy arany sisakja van és kék köpenye. :D

Thomas - 2020. 08. 11. 21:01

Na, asszem itt már mindent kitárgyaltatok. Szépen elintézték az igazságtalanságot, én nem számítottam ekkora vérengzésre a nagyon alapos építkezés után, de nem tudom, hogy ki fog közülük feltámadni, A Gambler biztos túlélte, meg Grundy, Cindy, és még a Sportsman-féle duó is szerintem. Azért az durva volt, hogy Mike ütötte el Jégcsapot, ez nem tudom, hogy jó ötlet volt-e:) Mondjuk felnevettem, de hát na:) Csak nehogy Mike legyen Zöld lámpás, mert nagyon be akar állni a csapatba:)

Én csak 7,5/10-et adnék az évadra, az első felét vagy kétharmadát jobban élveztem, az utolsó részek már inkább csak 7 pontot hoztak nálam. Persze veszít az érdekességéből minden, amikor már a harc kerül az előtérbe, de nem volt rossz azért. Egyetlen nagyon béna effekt volt, amikor szétnyílt a focipálya, felülről mutatják, hogy mozog az egész, aztán mutatják a szereplőket közelről, ahogy állnak a pályán és nem mozog, juj:) A többi vállalható volt, ahogy a harcok is tévés szinten nem kifogásolhatóak.

A robotot gyorsan összerakta Pat, gondolom a szemüveget is megjavítja majd valaki, mert különben nem lesz Dr. Mid-night:) Ja és igen, Starman felbukkant a végén, érdekes. Reméljük, hasonló színvonalon folytatódik majd a CW-n:)

zolij - 2020. 08. 12. 09:42

Nem volt rossz a finálé, de azért azon jót röhögtem, hogy télen Courtney az ablakban előbb vacog egy kicsit, majd a semmi ruhájában fel-alá repülget minden gond nélkül.

DarkEagle - 2020. 08. 12. 12:57

@zolij: Az a bot miatt volt. Bár ezt a részt én is hiányoltam mert nem mondták el de gondolom a kövi évadra hagyják mert előbb vagy utóbb meg kell tudni mi is a bot hogyan készült el és miket tud mert gyakorlatilag csak az 50%-át használta ki az erejének. Az egyik képessége ugye a védőpajzs szóval tippre emiatt nem fázott. De ja nem ártott volna ezt megmagyarázni.

Jó lenne jövőre látni esetleg flashback-ben Ted Knightot aki ugye a botot csinálta de szerintem ezért hozták vissza Starman-t hogy majd ő magyarázzon el Courtney-nak mindent. Viszont Ted fia Jack is feltűnhet pláne hogy a képregényben egy ideig ő használta a botot aztán végül átadta mert látta hogy Courtney megérdemli.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz