login |

Batwoman: vége az 1. évadnak

2020. 05. 20. 16:02 - Írta: Necridus

23 hozzászólás | kategória: 2019/20 finálék, kritika,

Nem gondoltam volna, hogy a nevetségesnek nevezett marketing után ekkora pozitív csalódásban lesz részem, amikor belevágok a Batwomanbe (itt írt winnie a kezdésről, neki is bejött, csak lemaradt). Ráadásul az újonc a 2019/20-ban simán az egyik legjobb szezont hozta Arrowverse-esek közt, persze az Arrow után (a legendák pedig még nem fináléztak).

Elég szerencsétlenül járt a széria, hiszen a koronavírus miatt az első évadját kellett lerövidíteni, így akármilyen nagy csavart terveztek még a maradék részekre, nem tudták azzal zárni az évadot. Éppen ezért nem is lett az a nagy shocker az 1×20 (na jó, azért akadt elég jó cliffhanger), de még így is egy erősebb epizóddal búcsúzott – ami nem meglepő, mert végig ilyen színvonalat hozott a széria eddig.

Meg is előlegezem a 8/10-et a Batwoman első évadjának, ami lehet, hogy túl nagy számnak tűnik a CW újoncának, de amekkora pozitív csalódás lett, megérdemli. Szóval csak így tovább a második évadban! A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Nem meglepő módon előzetesen volt, aki félt attól, hogy túlságosan is a főhős másságára fognak koncentrálni, de erről szó sincs. Egyszerűen csak van egy meleg főhősünk, aki ugyanúgy igyekszik kapcsolatot teremteni másokkal, mint mondjuk Oliver az Arrow-ban. Ennek köszönhetően persze jóval több az LGBTQ karakterek száma, amitől azonban nem lesz jobb vagy rosszabb.

Nyilván Sophie a legfontosabb ilyen szereplő Kate után, aki elsőre úgy tűnhet, csak azért van a képben, hogy kipipálhassák ezt is az írók, de szerencsére több szerepet adtak neki, mint a plátói szerelme a főhősnek azzal, hogy Kate apjának szervezetének fontos része, s igen közeli kapcsolatban van Mr. Kane-nel (és egy később érkező, visszatérő karakterrel).

Más attól félt, hogy Ruby Rose nem lesz elég jó a szerepre. Oké, elismerem, hogy a gárdában talán nem ő a legjobb, de még így is bőven elengedő, amit nyújt. A felszabadultabb jeleneteknél egyszerűen sziporkázik, és a legtöbb drámai jelenetnél is helyt áll. És még a karakter érzékenyebb oldalának megmutatása sem állt tőle távolt, amire meglepően sokszor szüksége is volt – én sajnálom, hogy szögre akasztja a köpenyt, és egy másik színésznő fogja alakítani Batwomant a második évadtól kezdve.

Engem speciel igazán csak egyetlen dolog zavart kimondottan, ez pedig a zene, hiszen igyekeznek mindig valami elektronikus, alternatív(-szerű), női vokálos muzsikát választani, ami nagyon sokszor inkább nem illik a helyére, mint igen. Ahogy az évadzáróban is egyszerűen zavaró volt, hogy egy feszült jelenet közepén néha beleénekelt valaki hangosan, aztán elhalkult, beszéltek a karakterek, aztán megint hangos éneklés.

Hamar kiderült minden részlet arról az estéről, amikor Kate édesanyja és testvére meghaltak, így a flashback-eket elhagytuk még a Crisis előtt. Cserébe Alice és Kate kapcsolata bonyolultabbá vált, hiszen Kate sok ideig próbálta meggyőzni, hogy térjen észhez, de túl sok fájdalmat okoztak egymásnak – Alice megölte Mary édesanyját, Kate átverte és börtönbe zárta. Nem mondom, furcsa volt látni, ahogy az esküdt ellenségek összedolgoznak, pláne, amikor úgy viselkedtek egymással, mintha már régóta partnerek lennének.

De ez nem rontott az összképen, főleg, mert ezek után mindig valahogy keresztbe tettek a másiknak, és így erősebb lett a harag, amit éreztek a másik iránt, mint valaha. Szerencsére még nem kellett elköszönnünk Rachel Skarsten karakterétől, nem sikerült Kate-nek legyőznie. És ennek azért örülök, mert Alice nem csak remek ellenségnek bizonyul eddig, hanem a Birds Of Prey óta hatalmasat fejlődő színésznő is pompázik a szerepben.

Ahogy Alice-nek, úgy Kate-nek is remekül mutatják be több oldalát. Előbbi esetében nem csak a haragos gonoszt láthatjuk, hanem azt a törékeny lányt, akit egyszer elhagyott a családja azzal, hogy nem kereste többet, s a fogadott testvérét is annyira szerető nővért is láthatjuk. Ezért is volt annyira meglepő, hogy az évadzáróban megmérgezte. Utólag belegondolva, mit vártunk egy pszichopatától?

Utóbbi szintén megmutatta igazságosztó oldalát, azt is, milyen, amikor felveszi a nővér, barát vagy hős szerelmes szerepet, és egy remek karakter lett belőle. Nem csoda, hogy mekkora szerepet kapott a Crisis-ban. Nővéri oldalát nem csak Alice-szel való bonyolult kapcsolatában láthattuk, hanem féltestvére, Mary mellett is, aki az évad vége fele megtudta, hogy ki is Batwoman, és csatlakozott Luke Fox mellé a csapatba – és innentől kezdve, eléggé kivetkőzött a karakter magából. Eltűnt hirtelen az influenszer énje, csak nagyon ritkán láthattuk, amint akár a törvényeket áthágva is segít a betegeken, s elég cringe viccekkel dobálózott.

Kate-nek apjával sincs egyszerű kapcsolata, aki (még) nem tudja, hogy az általa annyira gyűlölt Batwoman valójában saját lánya (elsőre kicsit megütközhet a néző azon, hogy másfél méterre áll tőle, és nem ismeri meg a csak fél arcát eltakaró maszk alatt a saját lányát, de ez műfaji sajátosság, ugye). Egyelőre Jacob annyira vérszomjasan üldözi az igazságosztót, hogy képes volt rálőni, nem egyszer, így nehezen látom, hogy ne az legyen ennek a vége, hogy Alice megöli, és halála előtti másodpercekben Kate felfedi magát, majd megbocsát. De lepjenek meg!

Amit viszont hiányolok, az a civil élet, a kettős lét nehézségeinek bemutatása. Kate visszatért hosszú idő után, aztán azóta vagy bárokban látjuk, vagy az apjánál az irodában, vagy a saját irodájában üldögélve. De a pilotban látható családi vacsora azóta sem ismétlődött meg a képernyőkön például, vagy nem látjuk, ahogy dolgozik (tudom, csak kamu a munkája). Hiányzik, hogy Kate Kane életét is bemutassák, a hétköznapjait, ahogy többször kell titkolóznia, hazudnia, megjátszania magát. 

Ami viszont egyáltalán nem hiányzik, az még több Batman-karakter. Mármint olyanok, akik legtöbbször Batman mellett tűnnek fel a képregényekben. Ezért is könnyebbültem meg, amikor Lucius Fox halálát említették, mert így a Batwoman építheti a saját világát, nem kell folyamatosan Batman árnyékában élnie. 

Oké, itt van Hush, aki az utolsó néhány részben debütált és simán az egyik legjobb ellenség lett, így azt mondom, oké. Kellően hatásos, keménykezű, a kosztümje meg egyszerű, de nagyszerű. De ha azért lenne itt, hogy folyamatosan csak Batman miatt szólogasson be, azért csak húznám a szám. Mintha az írók is lekicsinyítenék a saját sorozatuk, mert nem kaphatták meg Batmant. De szerencsére itt nem ez a helyzet.

Reméljük, nem is lesz, miután Hush megkapta Bruce Wayne arcát, akit most már hivatalosan is Warren Christie alakít (aki az Arrowverse-n belül az apasorozat elején játszotta Carter Bowen-t (nyilván semmi közük egymáshoz, hunyjunk szemet efölött, ahogy Juliana Harkavy esetében is tettük – többek között).

A casting most szerencsére nem derült ki előzetese, ami már nagyon ritka az Arrowverse esetében, hiszen lassan tudunk mindent előre, legyen szó érkezésről, távozásról vagy visszatérésről (legutóbb például a Legends 6. évados hivatalos szinopszisa árulta el, hogy visszatér majd az egyik halottnak hitt karakter). Reméljük, mostantól ez lesz a norma.

Szóval Bruce (még) nem került elő, de Hush jövőre az ő arcát felvéve fogja manipulálni Kate ellen a várost. Legalábbis remélem, mert azzal elég nagy próbatétel elé tudnák főhősünket állítani. Ráadásul Alice ugyanúgy szabadlábon van, ahogy a rengeteg Arkham Elmegyógyintézetből szabadult gonosz is, így Kane nem fog unatkozni. Az ő kalandjait nézve pedig reméljük, mi sem, ahogy eddig sem tettük a kellően akciódús, badass és brutális epizódok alatt.

23 hozzászólás Ne habozz!

wondorog - 2020. 05. 18. 19:04

A vége érdekes lett, akkor jelenleg már Bruce Wayne-ből is 3 verziónk van. Ugye ott van a Crisisos Kevin Conroy, a Titan-os Ian Glenn és most kaptunk egy újat, akinek Hush viseli az arcát. Kíváncsi leszek, később Batwoman tervezi-e a tényleges Batmant behozni. Ja és egy korábbi részben meg erősen utaltak rá, hogy jelenlegi felállás szerint Batman már megölte a Jokert.

DarkEagle - 2020. 05. 19. 15:41

Nagyon fasza kis finálé volt. CW-n eddig a Batwomannek volt talán a legkoherensebb 1. évada. Bruce castingolása meg nyilván azt jelenti hogy hamarosan megjelenik az eredeti is hiszen miért castingolták volna ha nem hozzák be?! Na meg Hush mellé dukál az eredeti is. Mikor Hush megjelent először ugye még “rendes” emberként azt hittem: “Áh csak jó kis easter egg.” Aztán behozták hogy levágták az arcát és újat akar, na mondom most már tuti hogy castingolni fogják Bruce-t mert a képregényben is az ő arcát viseli ugye.

Rachel pedig továbbra is remekül alakítja Alice-t és Ruby Rose bár nem színésznagyágyú de az évad végére azért beletanult a szerepbe. Persze még mindig van hová fejlődni de most már jobban el tudja adni a drámaibb részeket a többivel meg eddig se volt gond mert viccesnek vicces és az akcióknál amúgy se mindig ő van.

519 - 2020. 05. 20. 16:58

Hm, kábé semmivel sem értek egyet, azon kívül, hogy Rachel Skarsten ellopta a show-t (de ő is csak akkor, amikor Alice-t játszotta, Beth-ként elég semmilyen volt).

A színészek gyengék, az írás pedig botrányos. Még amikor volt valami jó ötletük, azt is elbaltázták valami olyan hülyeséggel, amire már nem tudja azt mondani az ember, hogy “jó, képregénysorozat, belefér”, vagy csak szimplán lazy writing. Ott volt pl. Cartwright halála, ami vitt egy kis színt Kate karakterébe, de feloldották az egész problémát azzal, hogy “nyugi, Batman is megölte Jokert, úgyhogy no para”. Ha legalább abból kihozták volna azt, hogy azért akasztotta szegre Bruce a jelmezt, mert megszegte a fogadalmát, de nem, mert jóval azelőtt történt, hogy eltűnt volna. És akkor a kriptonitról, mint az egyetlen anyagról, ami átlyukaszthatja Batwoman ruháját, ne is beszéljünk… Könyörgök, célozzanak az arcára, amit nem fed maszk, és akkor bármivel megölhetik :D

Ami a színészeket/karaktereket illeti, Nicole Kang kritikán aluli (istenem, mi volt az a “meglepődés”, amikor Luke megmutatta neki a barlangot?), Luke-nál egyáltalán nem működnek a szarkasztikus beszólások (és valaki magyarázza meg nekem, hogy mi értelme volt még akkor is győzködnie Maryt, hogy nem Kate Batwoman, amikor már Kate is megmondta neki, hogy nyugi, Mary tud mindent? Mert vicces nem volt, csak rettenetesen kínos), Meaghan Tandy játékában (meg Sophie-ban) kb. annyi élet van, mint egy darab fában, nem tudnék mondani még egy színészt (bármelyik sorozatból), akinél ennyire azt éreztem volna, hogy úgy mondja a szövegét, mintha lapról olvasná, Dougray Scottnál meg kimerül a színészkedés abban, hogy mindent nagyon mérgesen vagy kiabálva mond.

Az évad közepe felé volt vagy 2-3 rész, de kb. ennyi. Esetleg még a jelmezekre tudnám azt mondani, hogy azok jól sikerültek, de aztán megjelent Hush azzal a nem tudom, mivel a fején. Minek kellett az, ahelyett, hogy bekötötték volna rendesen szerencsétlen Gabriel Mann fejét, mint az eggyel korábbi részben? Megint csak: ijesztő volt? Nem. Nevetséges? Annál inkább…

És mielőtt feltenné valaki a tök jogos kérdést, hogy akkor mégis minek nézem: kényszerből. Pusztán kényszerből…

Bio25 - 2020. 05. 20. 17:32

(legutóbb például a Legends 6. évados hivatalos szinopszisa árulta el, hogy visszatér majd az egyik halottnak hitt karakter)
Pontosan kiről van szó ,mert nem találom.

WraithBar - 2020. 05. 20. 18:03

Ma a munkatársam azt mondta hogy Ruby Rose Felbontotta a szerződését a következő évadra? Erről bármi hír?

winnie - 2020. 05. 20. 18:15

ld. a linket a posztban, a reggeli híreket és a részeletekről a kommenteket.

Ayrons - 2020. 05. 20. 18:18

Én a felénél kaszáltam, nekem addig olyan érzésem volt, hogy mintha egy Tesco gazdaságos Gothamet meg Batmant néznék. Nekem Gotham egyenlő Batmannel és a többi hozzákapcsolódó karakterrel. Egyedül a Beyondnál tudtam azt mondani ez jó és ötletes.

Mernék fogadni arra, hogyha Bruce vissza is tér akkor majd megmondja Batwomannek, hogy nyugdíjba megy és Gotham már az övé, mert nagyon faxán helytállt.

Anonymus - 2020. 05. 20. 18:21

“2019/20-ban simán az egyik legjobb szezont hozta Arrowverse-esek közt”

Te jó Isten hová lehet még süllyedni CW-s szinten? :D
Én már kaszáltam az összes DC-s CW-s sorozatot, de hatványozottan ez volt a legggyengébb közöttük, ha csak az első évadokat hasonlítjuk össze.
5 részig bírtam, de ez már olyan rossz volt, hogy rendesen utólag sajnálom azt az 5 résznyi időt is amit ráfordítottam.

Llew - 2020. 05. 20. 18:29

WraithBar:
ott a link a hírhez a kritikában a második kép alatt

Necridus - 2020. 05. 20. 18:55

Bio25:

https://www.digitalspy.com/tv/ustv/a32480286/legends-of-tomorrow-season-6-characters-return/ Itt olvashatod (nem írnám ki ide a spoiler miatt, szóval 5. bekezdésben az utolsó név).

DarkEagle - 2020. 05. 20. 19:26

519: Amit írsz valamilyen szinten igaz de a nagy része azért csak szőrszálhasogatás és ezt tőlem “hallani” azért ironikus de ennél a sorinál azért igaz. Persze lehet mondani hogy a tré Flash és Supergirl mellett felnyomja a minőséget a Batwoman de ez nem igaz teljesen. És igen vannak hülyeségek a sorozatban de melyik CW soriban nincs de azért olyanba belekötni hogy miért nem lövik a fejét? Ez már a röhejes kategória. Ilyenkor szoktam azt mondani hogy kapcsold ki a tévét és menj el nyaralni vagy valami mert ilyet épeszű ember nem ír le. Ennyi erővel a sorozatok, filmek főszereplőit vagy csak szereplőit 2 perc után ki lehetne iktatni bármikor mert hát maszk egyik arcát se védi meg oké golyó nem hatol át a Bat ruhán akkor adjunk neki napalmot bazdki. :D

Egyébként az hogy csak kryptonit hatol át rajta először nekem is fura volt de belegondolva abba ki is Bruce totál logikus mert hát ő az egyetlen EMBER aki feltudta venni a harcolt Supermannel szóval nem meglepő hogy olyan ruhája van amin csak az hatol át ami Clarkot is megölheti.

VISZONT itt jegyezném meg hogy az évad közben volt egy másik fegyver amit Alice lopott el már nem is rémlik mi lett vele asszem csak nincs bele több töltény de az pl nem kryptonit töltény volt szóval nem csak a kavics tud áthatolni a páncélon.

Ami a színészeket illeti egyik sem színészóriás elvégre ez CW de ez minden sorozatról elmondható náluk de azért az évek alatt beleszoktak mindig vagy csak mi szoktuk meg őket. És mire megszoktuk őket addigra az írók degradálták le a karaktereket a béka segge alá. :D

kpeter - 2020. 05. 20. 19:46

Az a baj, hogy Alice egyedül viszi el a sorozatot kb. Rajta kívül mindenki középszer. Pont emiatt nem lehet 8/10 az évad. Inkább a 6/10 a reális sajnos.

Narxis - 2020. 05. 20. 22:24

Még 4/10 is erős jóindulattal de sajnos ez a CW szint mert ugyanezt az értékelést tudom adni a Flash-nek és a Supergirl-nek is. Egy hajszálnyit jobb a Legends és ami kilóg a sorból az a Black Lightning ami kaphat egy 6/10-et.

Ezeknek a CW sorozatoknak a jellemzője a borzalmasan szájba rágott, egyszerű forgatókönyvírás meghintve egy kis szappannal és PC mondanivalóval.

Egydimenziós karakterek ölik vagy veregetik egymást háton, kb. ez a karakterfejlődés. Ha Luke-ot kivennénk a sorozatból akkor se történne semmi mert Mary úgyis feltalálná magát.

Gyerekek, a főszereplő csak úgy nem lép le, Ruby Rose is látta már, hogy ez a sorozat úgy sz.r ahogy van és nem éri meg neki elviselni a beszólásokat, zaklatást meg azt, hogy a nevetség tárgya legyen, a karrierjét meg nem viszi előre egy ilyen ZS kategóriás sorozat. Nem véletlen nem ment ő Comic Con-ra se, nem tette volna zsebre amit ott kap pedig nem ő itt a legnagyobb probléma hanem a CW ahol ilyen minőségre rábólintanak.

winnie - 2020. 05. 21. 05:41

Narxis: ” Ruby Rose is látta már, hogy ez a sorozat úgy sz.r ahogy van”

most komolyan…:)

egy színész nem néz sorozatokat (mikor nézne?:O), főleg nem a sajátját, gőze sincs arról, hogy milyen a sorozat. szkriptet kap, viszont annak kapcsán tud kommunikálni a készítőkkel, és arra mérget vehetsz, hogy kreatív szempontból semmi baja nem volt. (ez univerzálisan igaz, ők tényleg nem tudnak belülről megítélni semmit, ismerik a saját jeleneteiket, szinte semelyik sem tudja, hogy milyen lesz, ha összerakják, bár a kábelesek meg tudják nézni, ha akarják, de egy országos sorozatos nem.)

de a legfontosabb: kiszállni sem tud belőle, akkor sem, ha akarna. azért ment el, mert nem marasztalták: nem bírta az országos tempót, ami kihatott a munkájára, és sem ő, sem a készítők nem érezték, hogy folytatni kéne. (egy ilyen sorozat nem hogy az ember karrierjét előre viszi, de örökre meg is teremti, hiszen fix megélhetést biztosít, ha szükséges: nem csak a hosszú évek fix fizuja, hanem utána conokra való járás is. egy színész nem azért száll ki egy sorozatból az első évad után, hogy utána lehetőségek hada közül válogathasson. nyilván most a karrierje megbicsaklik, de még felállhat. az meg, hogy trollok, zaklatók, ugye ez az, ami üres beszéd, találgatás, hiszen gőzöd/gőzünk sincs, hogy mi a helyzet, de jó eséllyel semmi. igen, volt, de 1.) ha valaki nincs közösségi oldalon, akkor eleve nem jut el hozzá semmi, 2.) ma már a trollok közül a kutya nem törődik vele és a sorozattal, vannak új dolgok, 3.) az ember eldöntheti, hogy mit hall meg, és nyilván ő is úgy intézi, hogy a sok pozitív jusson el hozzá)

Namu - 2020. 05. 21. 09:34

Darkeagle: Meséld màr el nekem légyszives, hogy neked mi logikus abban, hogy Bruce olyan ruhàt csinàl ami nem védi a sajàt fegyverétől.
Mert végül is ha màr van egy lőfegyvered akkor olyan golyóàlló mellényt veszel fel ami nem golyóàlló, ugye?

Valahogy én nem làtom a logikàt ebben, főleg hogy smallville òta tudjuk, hogy egy ólom lemez simàn megàllitja a kriptonit lövedékeket.

Narxis - 2020. 05. 21. 11:07

“gőze sincs arról, hogy milyen a sorozat”

Na neee, most komolyan… :) Ezt ne akard már megmagyarázni, természetesen érzik ők mert nem robotok akik egy table read-nél szöveget olvasnak fel. Arra nincs bizonyítékom, hogy konkrétan ez volt a baja Ruby Rose-nak, ezt elismerem.

“azért ment el, mert nem marasztalták: nem bírta az országos tempót, ami kihatott a munkájára, és sem ő, sem a készítők nem érezték, hogy folytatni kéne.”

Erre sincs bizonyíték azonban a tempón lehet állítani és azért itt látszik, hogy a nagy PC mondanivaló mögött nincs semmi mert gond nélkül lecserélik a főszereplőket ha nem tetszik valami. Azt érdemes megjegyezni, hogy a készítők vagy stúdió részéről kiadott nyilatkozatban LMBTQ közösségben akarnak keresni új színészt, kíváncsi lennék ha holnaptól heterókat keresnének egy szerepre akkora mekkora lenne a felhördülés az ABC közösségben és itt el is érkeztünk oda, hogy óriási probléma, hogy egy limonádésorozat már a promózásnál át lett politizálva aminek az elszenvedői a szereplők.

Én egyébként úgy gondoltam, hogy színészeket kinézet és tehetség alapján választanak nem pedig szexuális irányultság alapján.

1.) jaja, így lehet megállítani az interneten a trollkodást de attól még kaphatta ő beszólásokat akár az utcán vagy bárhol máshol. A twitterét törölte, instán állítólag maradt. 2.) annyira nem, hogy youtuberek akik sorozatokkal, filmekkel foglalkoznak vele növelték a nézettségüket. Ők megnézték az epizódokat és elmondták kellemes humorral megfűszerezve, hogy miről szólt. Sajnos mivel át lett politizálva a sorozat így nagyon is sokan foglalkoztak vele csak nem nézték ahogy az a nézettségi adatokon látszott.

Én értem, hogy neked mindig meg kell magyarázni, hogy az nem úgy van, az élő fába is bele kell kötni de azért itt a tények és az elég nyilvánvaló dolgok magukért beszélnek. Kár az ördög ügyvédét játszanod. Egy rossz sorozat amelyik valamilyen rejtélyes oknál fogva kapott 2. évadra berendelést elveszítette a főszereplőjét. Van ilyen de mindenképp jelzés értékű, hogy nincs minden rendben a CW háza táján. Ha belegondolok, hogy a Swamp Thing meg kaszát kapott…

winnie - 2020. 05. 21. 12:07

heidfeld, te vagy az?:) ja, nem.

Narxis: bocs, de te kezdted el a saját véleményed alapján az ő érzései(ke)t megmagyarázni. ebből indult. én nem akarok megmagyarázni semmit, csak nagyon sok színész elmondására ALAPozva írtam azt, amit. igen, érzik, és 99%-ban AZT ÉRZIK, HOGY ROHADT JÓ, amit csinálnak. de nem tudják se pro, se kontra, hogy milyen lett. (erre van obligát válsz, ne vesződj vele.)

a tempón pedig nem lehet állítani, pontosan azért, mert az országos szezon egy 9 hónapos gyorsvonat, ahol 1 nap késés hatására is borulhat minden – lehetett olvasni horrorsztorikat, cw-sokat is, egy első évados sorozat esetében egy fő-főszereplő brutálisan ki van facsarva, ld. a riverdale-ben kj apa nem egyszemélyes sorozat főszereplőjeként aludt el a volánnál egy sokadik túlórás nap után.

“MBTQ közösségben akarnak keresni új színészt”

amellett, hogy ez triviális, azért ne menjünk át gyök kettő iq-ba, mert az rangon aluli. ez az, amit ha valaki félre akar érteni (“jajj, ki akarnak zárni engem, nyüszi!”), akkor félre is fog érteni, és utána fabrikál egy kérdést magának (olyasmiről, ami nem fordulhat elő, ld. senki nem annyira idióta, hogy neki csak heteró színész kelljen, mert a homofób még inkább kisebbség fajta), majd büszkén megválaszolja a saját feltétezett kérdését, és tételt von le belőle – amely tételen elkezdi hergelni magát. wtf. érted. két sajátfeltételezésből hirtelen valami igazságot látsz bizonyítottnak, amikor csak arról van szó, hogy értelemszerűen, ha adott bármilyen “kisebbségi” karakter, akkor azt megpróbálják abból a csoportból valóval eljátszani, reprezentáció 101, nem szitokszó, hanem evolúció. igen, játszhatnának még ma is férfiak nőket, fehérek feketéket, mint ahogy játszanak is, de ha valami törekedni akar ilyesmire akkor az nem úristenördögtőlvalómileszittmostjajjnekem dolog. az efféle leolvadások mindig viccesek, pedig tényleg arról szól a dolog, hogy ha nem lenne két-három ember, aki felkapja a fejét arra, hogy egy bizonyos körön belül keresnek színészt, ha ez magától értetődő lenne mindenki számára, akkor az sem okozna a bizonyos körön belül felzúdulást, hogy egy kiemelt szerepet nem a bizonyos kör képviselője kap meg. (mert az egésznek pont az a gyökere, hogy hátrányos helyzetben érzik magukat, hogy még az ilyen szerepekre is kevesebb az esélyük.) (ld. szerintem irtó gáz volt, amikor beindult a hiszti azért, mert scarlett johansson transznemű karaktert játszott volna a rub & tug-ban, ami hatására kvázi visszalépett és az egész filmet elmeszelték, és így mindenki veszített.

ha nem lennének olyanok, akik efféle jelentéktelen dolgokon kiakadnak, akkor nem lennének ágendák sem. csak ugye (konteó, alert!) vannak, akiknek az az érdeke, hogy megosztottság legyen, mert nekik a kumbájjá nem pálya.

“Én egyébként úgy gondoltam, hogy színészeket kinézet és tehetség alapján választanak nem pedig szexuális irányultság alapján.”

ez ugye csak vicc? kinézet??? ma már nem kinézet alapján teszik. ma már nem kell kinézet a szerephez. lehet parókát venni, maszkírozni, sőt, ma már eljátszhat egy fekete színész egy fehár történelmi figurát, george washingtont is, és a végeredmény közönségsiker lesz.

nem, tehetség alapján választanak – és tudom, hogy mit mondanál, de volt olyan, aki tehetségesnek gondolta rose-t. de más a kiválasztás és más a casting. a cw az in the darkban próbált vak színészeket szerezni főszereplőnek, de látó lett a legjobb. egy másik szerepre meg vak. ennyi. ha itt nem találnak a szűkített poolban senkit, akkor ki fogják terjeszteni. mert hiába akar az ember hirdetni bizonyos dolgokat, a saját megélhetése fontosabb lesz, és inkább választ olyat, aki sikerre viheti a sorozatát. (az megvan, hogy régen a legtöbb castinglapon ott volt, hogy “WHITE”, hogy olyan színészeket küldjenek egy szerepre, most meg a legtöbb szerep színvak? azért, mert nem a kinézet, hanem a tehetség kell nekik. persze kivéve elég nagy arányban kisebbségi karaktereket, amiknél kiemelik, ha kisebbségi – akkor, ha nem lenne értelme nem kisebbséginek lennie.)

a youtube-osok kiemelését nem értem, az, hogy van 10 vagy 100 vagy 1000 vagy 10000 vlogger, aki hateviewingol a klikkekért, mert tudják, hogy lehet hergelni ezzel másokat, azzal még semmit nem befolyásolnak pro vagy kontra.

“a nézettségi adatokon látszott.”

a cw folytatódó sorozatai közül ez a második legnézettebb, majdnem mindegyik képregényes cuccnál nézettebb, és minden nem képregényesnél.

winnie - 2020. 05. 21. 15:12

“Én értem, hogy neked mindig meg kell magyarázni, hogy az nem úgy van, az élő fába is bele kell kötni”

ahogy mondtam: ez úgy működik, hogy ellenséget keresel. és most megtaláltál, mert azt feltételezed, hogy én ellenséget keresek és belekötök valakibe. nem kérdőjelesen teszed, hanem eldöntöd minden alap nélkül, utána hátba veregeted magad, hogy sikerült a leleplezés, majd a saját alap nélküli feltételezésedre építed a továbbiakat.

akkor íme a ki nem mondott kérdésre, miszerint beléd akarok-e kötni, a válaszom: hidd el, barátot keresek, akinek megsimogatni akarom a kobakját és elmagyarázni, hogy nem dühből kell érvelni.

“itt a tények és az elég nyilvánvaló dolgok magukért beszélnek.”

1. “a nézettségi adatokon látszott”
2. “Ruby Rose is látta már, hogy ez a sorozat úgy sz.r ahogy van”

ÉLJENEK A TÉNYEK!

így működik most az amerikai politika is, ezért is sikeres sokak körében. az elnök összevissza kamuzik, de azt kiabálja, hogy a másik oldal kamuzik.

“Egy rossz sorozat amelyik valamilyen rejtélyes oknál fogva kapott 2. évadra berendelést”

rossz. gőzöm sincs, te nézed. elhiszem neked. de mondom: a cw egyik legnézettebb sorozata.

igazából itt látszik a színvonalbeli különbség az érvek között: 2 perc utánanézni valaminek ráadásul itt a blogon!), te meg még a fáradságot sem veszed. ez, ha nem szándékos kamuzás, akkor igénytelen dolog, ebben szerintem egyetérthetünk. (ld. én tegnap 10 percet szántam arra, hogy utánanézzek a számoknak kommentes felvetésre, mert pontos és tényszerű akartam lenni a válaszomban, és nem tudtam, hogy vajon igazam lesz-e.)

winnie - 2020. 05. 21. 15:19

a lényeg: olvasd el az első válaszomat, csak a tájékozatlanságból fakadó tévedéseket javítottam. és most is megteszem, mert az utolsó két mondatod elég árulkodó.

“elveszítette a főszereplőjét. Van ilyen de mindenképp jelzés értékű, hogy nincs minden rendben a CW háza táján. ”

a szereplő elvesztésének (ahogy írtam tegnap a hírek kommentjei között), nincs köze a CW-hoz. a szereplőt a warner stúdió alkalmazza. a szereplőt a warner stúdió rúgta ki, illetve a szereplő nekik mondott fel. ez stúdió-színész kérdés, a cw csak (tippre) duzzogva, de érhető módon áldását adta rá, mert ők szívhatják meg a dolgot leginkább.

ez igazából lényegtelen, hogy stúdió vagy csatorna, mert igen, jelzés értékű, csak azért ragadtam ki a példát, mert fent is pont így érvelsz: kiindulsz egy hamis alapfeltevésből, amire következtetést építesz, mint “nincs rendben minden a CW háza táján”.

“Ha belegondolok, hogy a Swamp Thing meg kaszát kapott…”

a swamp thingnek meg végképp semmi köze a CW-hoz. viszont van köze a fent említett warner stúdióhoz. ami mondjuk gyárt egy csomó olyan sorozatot is, ami prosperál. de van egy másik közös pont, a produkciós cég. greg berlanti cége. ami csinál minden cw-s képregény szériát. erre esetleg levonhatnád a következtetést, hogy akkor nincs náluk rendben minden, de még a történelemben soha nem volt olyan produkciós cég, amelyik annyira prosperált volna, mint a berlanti productions, hiszen 15 vagy 20 sorozatot csinálnak, ami emberfeletti. szóval náluk lehetne gond, de közben meg… prosperálnak.

winnie - 2020. 05. 21. 15:20

(btw, a swamp thing kapcsán a kasza röhejes okait leírtuk tavaly. mert tényleg annyira szánalmas és ciki az egész. és az valóban rossz fényt vethet a warner stúdióra, de ezek nem inétzményi, hanem szerintem személyes mulasztások. a világ szégyene kategóriás dolog, ami történt a sorozattal. és nem azért, mert azt néztem, hanem tényleg maga az eset.)

winnie - 2020. 05. 21. 15:23

(egyébként bármennyire is hippi dolog, szerintem az a rákfenéje az egésznek (egyes reakcióknak meg kommenteknek), hogy egyesek utálni akarnak valamit vagy negatívan viszonyulni hozzá. nekem meg az ilyesmi akkor is érthetetlen, ha ennek kifejtése közben rám sütik a szándékomat félreértve, hogy én is ezt próbálom. ilyenkor tényleg csak széttárni tudom a kezem. ahogy írtam, ha valaki félre akarja érteni, akkor félreérti – még a segítő és jobbító szándékot is, mert kellő spinneléssel mindent be lehet állítani ördögtől valónak, és akkor lehet utálkozni.)

Kati néni - 2020. 05. 21. 15:25

Azért beleirhatnák valami ügyes rejtéllyel, hogy Katinka is új arcot kap.

Kár ezért a sorozatért, az alapötlet jó, az Alice-t alakító színésznő is, de egyrészt nagyon bóvli, a városnak nincsen egyáltalán Gotham-feelingje, másrészt az írás elképesztően rossz.

Szerintem teljesen felesleges elpazarolni így jó karaktereket és történeteket.

heidfeld - 2020. 05. 23. 17:07

“Tehetség alapján választanak..”
Nyilván próbálnak, de egyéb tényezők is lehetnek. Legjobb példa ez a sorozat.
Most is azt mondja a Warner, hogy LMBTQ-közösségből szeretnének hozni színésznőt. Kint érzékenyebbek, erre a témára is. Ruby Rose megfelelt, igazi ikon, nagy népszerűséggel, kisugárzással… Csak nagyon gyenge színésznő… Lehet, a hosszú, kemény forgatási heteket is nehezen viselte+ a sajnálatos baleset. Gondolom, érezte, mehetne ez jobban is, de nyilván a stábban is. Ez súrlódásokhoz vezet.
Említettem már, hogy nincs nagy képregényes múltam, de pár dolgon fogtam a fejem, itt is. Lassan minden random- utálom ezt a szól – ember járkálhat a barlangban. Időhúzás, önismétlés. Írás nem túl acélos, finoman fogalmazva.. De majd jön Winnie, és elmondja, hogy az írószobában, milyen komoly munka folyik,- amit nem is kétlek – csak egeret szültek a hegyek..Gotham-hangulat, még nyomokban sem felfedezhető. Alice-t alakító színésznő nagyon jó, meg akad pár, jó karakter.
Ez a véleményem, mert láttam a sorozatot, , mert a kutyánk, már nem hajlandó többet sétálni.
5/10.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz