login |

Young Sheldon: vége a 3. évadnak

2020. 05. 20. 18:16 - Írta: Necridus

2 hozzászólás | kategória: 2019/20 finálék, kritika,

Megvolt a harmadik évados fináléja a CBS egyik legnépszerűbb komédiájának, a Young Sheldonnak, ami büszkén tartja a frontot, mióta anyasorozatától elbúcsúztunk.

Minden évadzárónál bajban vagyok, mit írjak, hiszen epizodikus komédiáról van szó, ami a szokásosnál is minmálisabb átíveléssel bír. Egy-egy részt meg mégsem értékelnék magában. Jelen esetünkben igazából a hat főszereplő közül legfeljebb 3 kapott olyan történetet, amit nem zártak le kevesebb mint húsz percen belül.

Ezek pedig idén Sheldon, Missy, és természetesen Meemaw voltak. Utóbbi minden kritikámban különösen nagy szerepet kap, hiszen mindig arról panaszkodom, hogy mennyi szerepet kapnak a párjával. Nos, ez most sem volt másképp… A tovább mögött spoileresen folytatom.

Szóval ismét Meemaw és a pasizása kapta a leghosszabb szál címét. Legnagyobb örömömre már nem Dr, Sturgis-szel, akit rettentően idegesítő karakternek tartok, de még el is tudnám viselni, ha nem a fontosabb, sokkal jobban működő karakterektől lopná a játékidőt. Szóval új barátja lett, Missy baseball edzője (ez volt Missy saját szála, de igazából ez is csak a nagyi történetét táplálta), aki talán még unszimpatikusabb figura, és Dr. Sturgis-hez viszonyítva még annyi potenciál sincs benne.

Nem értem, miért gondolják az írók, hogy Meemaw mellé kell mindig egy férfi, akivel kitöltik a részeket. Itt van több remek karakterünk, mint George, Georgie, Mary, meg maga Sheldon, akik mind rengeteg jó jelenetet hoznak, akárhányszor képernyőre kerülnek, csak néha elég kevés lehetőségük van ezt megmutatni.

Attól félek, ez jövőre sem lesz máshogy, tekintve, hogy Sheldon egyetemre készül, ahol Dr. Sturgis közelében lesz. Reméljük, azért nem a kettejük kapcsolatán lesz a hangsúly, hanem inkább Sheldon különcségére koncentrálnak, hiszen ez a sorozat főszereplőjének legérdekesebb tulajdonsága, amire lehetne építeni a sorozat részeit. De miért nem teszik?

Szeretem, humoros, fantasztikusak a karakterek, csak meg kéne végre szabadulni az érdektelen mellékszereplőktől, akik elveszik a játékidőt azoktól, akik igazán élvezhetővé teszik a sorozatot.

2 hozzászólás Ne habozz!

Mom - 2020. 05. 20. 19:40

Számomra stabilan szórakoztató. Nem hangosan röhögős, de végig vigyorgós. Meemaw új pasija nekem sem jött be, egész nyugodtan visszatérhetne a pasizáshoz, nem kell erőltetni ezt a kapcsolat dolgot.

Az college-nak örülök, ez mindenképpen új dinamikát fog behozni jövőre. Az azért kicsit meglepett, hogy Sturgis is benne volt a videóban, miután eléggé fasírtban váltak el Sheldonnal egymástól.

Elnar - 2020. 06. 01. 12:20

Az egész évad rendben volt, legalább a végig mosolygós szinten, amit hangosan felnevetős poénok szakítanak meg, most leginkább Georgie beszólásaira. Továbbra is imádom, hogy nem csak Sheldon nem 100-as, de úgy leginkább senki, csak ez nem tűnik fel a kisvárosban.
Kedvenc mellékszereplő most már kifejezetten a mindenből pénzt csináló Georgie, bár Meemaw is hozza a szintet, háttérkarakterek közül meg egyértelműen az atya.

A college meg az új szomszédság szép csavarokat vetít előre a következő évadban.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz