login |

The 100: kezdett a 7. évad

2020. 05. 22. 22:10 - Írta: Necridus

143 hozzászólás | kategória: kritika,

A CW legnépszerűbb és legmasszívabb rajongói táborával rendelkező nyári sorozata, a posztapokaliptikus “könyvadaptáció” The 100 megkezdte a héten a hetedik és egyben utolsó évadjának sugárzását a tavalyi, kissé silány szezon után. Egyelőre sajnos úgy néz ki, ez az évad sem fog sokkal magasabb szintet belőni.

Igaz, a kötelezőt teljesítette. De csak azt. Az esetleges cliffhangeröket feloldották, új szálakat kezdtek el vezetni, és egy utolsó, izgalmasnak szánt jelenetet is bedobtak, hogy azokat is maradásra bírják, akik a premier alapján döntenének. Én esküszöm nem szeretném sarazni a szériát, mert nagy kedvencem volt korábban, de ez a kezdés egyszerűen üres és unalmas volt, ráadásul sorozatos harakirit láthattunk, ahogy szépen elpusztította azt, ami miatt annyira szerettük.

A CW már fejleszti az előzmény-spinoffot, ami a sorozat kezdete előtt majd 100 évvel játszódna. Az “upfronts”-on már kiderült, hogy nincs a rövid távú tervek közt, de még nem temették el (ahogy a Green Arrow And The Canaries-t sem). Ehhez a backdoor pilot el is készült, amit az évad közepén láthatjuk majd. A tovább mögött spoileresen folytatom.

Még a kezdés jó is volt. Bellamy zokog Octavia után (kétszínű…?), majd egy láthatatlan ütést kap, és elhurcolja az a láthatatlan valami. Na, valami újdonság, valami sci-fis cucc az új bolygón! Echo és Gabriel követni akarják, Hope, Diyoza gyorsan megnőtt lánya, aki tavaly kibújt az anomáliából, most menekül, és a karjában talál egy üzenetet. Nem emlékszik semmire, de gondolja, ő lehetett.

Trust Bellamy.

Oké, ez egész izgalmas, Bellamy-nak nyoma veszett (lehet, hogy ezért nincs rajta a poszteren?), és van valami titokzatos, láthatatlan erő az erdőben, ami vadászik a karakterekre. És aztán ez volt ezen a szálon az egész részen keresztül. Rohangálunk az erdőben, néha behaluzunk valakit a múltból, aztán rohangálunk tovább a láthatatlan elől, Bellamy-t megkeresve. Végül besétáltak közösen az anomáliába, ami egyszerűen felszívódott ezután.

Az első szál tehát ellaposodott. A másik a Wonkru megmaradt tagjairól szólt, ahogy… ahogy 2020-as Amerikában járnak? Nem értem. Van egy sorozat, ami megnyer a vademberekkel és a folyamatos feszültséggel, a gyilkolásokkal, a karaktereken eluralkodó örök veszélyérzettel, ahogy az erdőben, otthontalanul menekülnek a rájuk vadászókra. Erre eljutunk oda, hogy Clarke beköltözik egy kellemes kis kunyhóba a kis családjával, ahol akár örök nyugalomban is élhetnek. Minek kell kiherélni önmagunkat?

Többen is kaptak rájuk szabott jeleneteket: Madinél például kérdéses, hogy a Flame eltávolítása után ott vannak-e még benne az előző parancsnokok. Gaia megkérdőjelezi szerepét, miután már nem Fleimkepa, Murphy-nek pedig azzal kell megküzdenie, hogy tavaly Abby halálát okozta, amint az örök élettel elcsábították a Prime-ok. Ráadásul az emberek még mindig azt hiszik, hogy Emory-val ketten Prime-ok, így ezt az álcát továbbra is fent kell tartaniuk.

Közben váltunk Clarke-ra, aki ismét önjelölt hercegnő, és ismét két egymással ellentétes nézetű klánt próbál kibékíteni (és ez a léccinebalhézzatok megy szinte végig a részben), miközben végig azt mondogatja, hogy jól van, nem fáj neki anyja halála… majd Russell előtt bepöccen, szanaszét veri, felgyújtja az egész palotát és bejelenti Russell kivégzését. Na, ki a kétszínűbb, Bellamy vagy Clarke?

Mielőtt Russell tényleg meghalt volna, Sheidheda megölte, s átvette a teste felett a hatalmat. Ezzel legalább kerek sztorit kaphatunk, hogy egy gonosz parancsnokot kell legyőzniük a túlélőinknek, amivel az egyébként baromi jó Commander mitológiát még bővíthetik.

Csak akkor legalább valamivel izgalmasabb részeket kapjunk. Nem az a lényeg, hogy végig folyjon a vér, de ennél az üres 35 percnél (mert kábé 5 percnyi volt, ami nem töltelék) több kell. És tudjuk, hogy van is benne több, mégis az évadnyitóban történtek olyannak érződtek, mint tavaly, hogy húzzák az időt, mert a valóban izgalmas, szórakoztató rész nem tud ennyi részt kitölteni, úgyhogy csak a hatodik vagy hetedik résztől indul be.

Addig meg nézhetjük majd megint a semmit? Ne így legyen… A sorozatzárónál találkozunk!

143 hozzászólás Ne habozz!

Devin - 2020. 05. 22. 22:47

Szerintem korrekt kezdés volt. Nem ugrottak egyből a mély vízbe, onnan folytatták, ahol befejezték és lefektették a szezon alapjait. Egyébként azzal nem értek egyet, hogy a 6. évad silány lett volna. Szerintem nagyon jól kihozták a dolgokat a testcserés szálból, végre elengedték a már csak vergődő karaktereket (Marcus, Abby) és Eliza Taylor valami istenien alakította Josephinet és az azzal küzdő Clarkeot.

“We are the last of the human race”
Ezt amúgy hányszor sütik még el? :D

Kíváncsi leszek, mit hoznak ki az anomáliás szálból, mert én még nem nagyon láttam ilyet sorozatban. Az biztos, hogy most lesz idejük kibontani a történetet, kaptak 16 epizódot és alig várom, hogy lássam, mi is hoznak ki belőle :)

Gàl Tamàs - 2020. 05. 23. 05:25

Nagyon tetszett az egész. Izgalmas nem mint a többi hasonló sztori ami elcsépelt. Viszont az 5.nél megàltam mert nem olvasni szeretném hanem élvezni. Azt lehet tudni hogy lesz e szinkronizàlva és ha igen mikor?

winnie - 2020. 05. 23. 05:52

az ilyesmit nem lehet előre tudni sosem hivatalosan, sem azt, hogy lesz-e (mert nem kötik a nézők orrára, hogy mi sikeres és mi nem), azt meg pláne nem, hogy mikor. a válasz: valószínűleg és nem tudni. talán jövőre.

Mom - 2020. 05. 23. 07:53

Csak egy dologgal nem értek egyet a kritikában, nekem Sheidheda behozása volt a mélypont. Addig is szörnyű volt az évadnyitó, de ott már a fejemet fogtam.

Az egész vagy zavaros, vagy unalmas benyomást keltett, jelenete válogatta. A sorozat legizgalmasabb kérdését továbbra sem sikerült kielégítően körüljárniuk. Mindig belekezdenek, aztán félbemarad. Miért van szüksége az emberiségnek istenekre? Pedig ha ennek alaposabban utánamennének, olyan eszközök lehetnének a kezükben, amire már lehet társadalmat alapítani!

Ami számomra érdekes volt, az Gaia identitásválsága. Remélem, erre szánnak majd pár minőségi jelentet, mert az összes belső konfliktus közül ez az egyik legeredetibb. A másik ami még érdekel, az Clarke és Madi kapcsolata, de itt sem akarnak mostanában mélyre menni.

Sci-fi szempontból nem tudok mit hozzátenni, én untam, de ez nálam nem ritka, nem az én műfajom. Hogy mit keresek egy hetedik évados sci-finél? Kiváló kérdés, én erre fogom keresni a választ az évad során.

Sulo - 2020. 05. 23. 09:22

Russell építette Simone-nak, hogy legyen egy hely, ami emlékezteti őt arra a farmra, ahol felnőtt, nem Clarke. De egyelőre olyan vegyesek az érzéseim nekem is, ez az idilli családi ház rettenet unalmas volt, bár arra pont jó alapnak, hogy konfliktusforrás lehessen. Clarke legyen kevesebbet, a többi szál pörgős és rendben is volt szvsz.

k-10 - 2020. 05. 23. 16:49

Már bocsánat, igen, olvastam, hogy “a szerzővel való személyeskedéseket, illetve a lenéző reakciókat mellőzd”, de muszáj teljesen tárgyilagosan észrevételeznem:

-‘Rohangálunk az erdőben, néha behaluzunk valakit a múltból, aztán rohangálunk tovább … Végül besétáltak közösen az anomáliába, ami egyszerűen felszívódott ezután.’
– ‘Clarke építtet egy kellemes kis kunyhót a kis családjának’

Tehát a kérdések:
– Minek ír kritikát vagy ismertetőt, aki a jelentős részét áttekeri/átalussza/nem érti [nem kívánt törlendő] annak, amit néz? ]:O
– Where’s Bardo? :-)

Bónusz:
‘Minek kell kiherélni önmagunkat?’
Jó kérdés…

Mom – 2020. 05. 23. 07:53
“Miért van szüksége az emberiségnek istenekre?”
Az _emberiségnek_ nincs.

“Sci-fi szempontból” pedig valóban nem túl erős, legalábbis – az alapötleten kívül – nem túl eredeti, de azért – ebben is, meg a többi ‘összetevőben’ (dráma, kaland, stb.) is – mindig van egy-egy biztató ‘villanás’. Most pl. itt az anomália (és Bardo) ügye, ami akár ‘jól’ (értsd: érdekesen/ötletesen) is elsülhet.

Csak nehogy a végén ez is Mr. Robot szimulációja legyen! ):-P

Necridus - 2020. 05. 23. 18:04

Huhú, szőrszálhasogatás:) Oké, valóban kimondták, hogy nem Clarke építtette, elsőre is megvolt, az írás közben viszont túl fáradt lehettem, kimaradt. Megesik. Öhm, elnézést, bár kétlem, hogy ez a részlet a legeslegfontosabb, ami ilyen hangnemű reakciót követelt meg. De javítottam.

Ami Bardo és erdő témát illeti. Attól, amiért nem került bele a kritikába, hogy van egy másik bolygó és onnan jöttek levadászni Hope-ot, nem jelenti azt, hogy észre sem vettem. Ennek a posztnak nem az volt a legfőbb szerepe, hogy soroljam a történéseket – egyrészt egész nap a gép előtt ülnék és írnék, másrészt az, aki látta, annak egyáltalán nem érdekes, aki nem látta, azt meg jó eséllyel nem is érdekli, mi történt. Arról, hogy mi is volt, ott vannak a wikia meg fandom oldalak, de az évadnyitós kibeszélők szerepe, hogy megindítsanak egy beszélgetést arról, milyen is volt. Nyilván benne van, hogy néhány eseményről van leírás, mi is történt, de ez egy kritika, ahogy a címkén is látható, nem pedig leírás.

Szóval ja, észrevettem, nem aludtam át, végképp nem tekertem át – szerintem egy kezemen meg tudnám számolni, hogy a 12+ évnyi sorozatozásom alatt hányszor tekertem át jelenetet-, a posztban egyszerűen csak kifejeztem, hogy ellaposodott az izgalmasnak induló szál. Bardo miatt pedig nem tudott annyira izgalmas lenni, hogy Echo meglátja az erdőben a már rég halott Roant.

De ez is nyilván ízlés/értékrend kérdése, éppen ezért van a kibeszélő, hogy megosszuk az értékeléseinket és véleményeinket. Én úgy éreztem, ellaposodott, a karakterek történetét egyelőre nem tette annyira izgalmassá Bardo, mert még annyira ködös infók vannak csak. Van, aki szerint viszont ez volt a kezdés csúcspontja.

zolkó - 2020. 05. 23. 19:07

Magát a sorozatot nem nézem, annak idején 2 vagy 3 rész után kaszáltam, de a “CW [….]és legmasszívabb rajongói táborával rendelkező” mondata miatt annyit azért idebiggyesztenék, hogy szerintem a Supernatural rajongótábora még mindig nagyobb. Peace!

Necridus - 2020. 05. 23. 20:30

zolkó:

tedd hozzá még azt a “nyári” szót, azért van ott. Én is úgy gondolom, hogy összességében a Supnat nyerne egy ilyen kategóriában, de a nyári sorozatok közt egyértelműen a The 100.

Zsuzsi - 2020. 05. 23. 21:25

OMG! Én az ötödik évaddal búcsúztam, és bár néha eszembe jut, hogy le kéne darálnom a hatodikat, valahogy sosem vitt rá a lélek. Kiábrándultam, és ahogy látom, nem is kell visszatérnem.

k-10:
Ez a kritika lényege. Hogy ha rajongó vagy, nagyon szeretted, akkor is le tudod írni róla, hogy ez most nem volt rendben. Még ha ez valakinek úgy tűnik, hogy átsiklott fontos részleteken. Én nem láttam a részt, valószínűleg nem is fogom, de elolvastam, hogy tudjam, hogyan állunk, és nekem átjött az üzenet.

Enzo - 2020. 05. 24. 00:28

7×01 (pótlás tegnapról)

Hú, érdekes kezdés volt ez. Ahhoz képest, hogy többször is elmondták, hogy 1 nap telt el a fináléban történtek óta, a sanctumi szálon nekem valahogy többnek tűnt. Bellamyéknál persze nem, ott éreztették rendesen a kontinuitást: a srácot elviszi egy láthatatlan valami, Hope is elszökik, meg úgy általánosan minden elszaródik. Ezzel éles kontrasztot alkotott, hogy Clarke-éknál minden szép és jó (csinos új házikóval, stb.)… egy darabig.
Talán túl sok szembenálló fél tartózkodott Sanctumban (és túl sok fegyverrel) ahhoz, hogy ne legyen egy puskaporos hordó az egész nagyon gyorsan – ami ugyan (még) nem igazán robbant fel, de legalább a palota leég. Az előző évad talán legjobb részei azok voltak, amikor X szereplő próbálta elhiteti másokkal, hogy ő Y, na ebből most lesz elég, mert ugye Madit még Hedának hiszik az emberek, Murphyéket meg nemesnek. De hogy hogyan került Sheidheda Russellbe… ez nekem is kicsit erőltetett.
Az Echo-Gabriel-Hope trió meg a necces szitu ellenére indokolatlanul gyorsan rájött minden szabályra (pl.hogy hogyan lehet lelőni a láthatatlan szuper-techno-embereket), én még most se igazán értem az egész szálat.

Darabkák:
– Mindig érdekes a főcímet figyelni, hogy milyen helyszínek tűnnek fel benne, amik majd valszeg fontosak lesznek az évad során.
– Raven csak szerintem virult ki magához képest nagyon? Mármint tök jó így látni, csak meglepett.
– A zárójelenet elég erősre sikerült Clarke Targaryen beszédével és mögötte a lángoló palotával :O

#hétidézetei (igazából a rész eleje felé egy jelenetben rögtön egymás után jött egy kiváló helyzetösszegzés Indrától, majd 2 nagy duma…):

Indra: -The people of Sanctum have lost their way of life, but many still believe in the primes. They blame us.
Niylah: -Faith is a powerful thing.
Indra: -A dangerous thing. We can expect conflict between believers and nonbelievers. To make matters worse, the children of Gabriel are here. Sanctum is their home, too. They want Russell Prime, and anyone who believes in him, dead. At the moment, they too, are our allies. Add to that 36 hardened criminals from Earth who Wonkru was at war with a few days ago, and I say we have our hands full being the keepers of the peace.
[…]
Murphy: -An army of cannibal peacekeepers, huh? What could go wrong?
Miller: -Remind me again how long we gotta wait until our compound gets built.
Raven: -Two years if everything goes perfectly….
*távoli csetepaté zajai*
-…so 3 years. (:DD)

Emori: -We get to live in the castle?
Miller: -If they’re gonna get murdered in their sleep, better there than at the farmhouse with us.
Raven: -He does have a point. I need my 8 hours. (:DD)

k-10 - 2020. 05. 24. 14:21

Necridus:
“Huhú, szőrszálhasogatás:)”
Huhú, úgy látom, a ‘szőrszálhasogatás’ mint fogalom értelmezése sem sikerült jobban…

NEM az a baj, hogy nem említettél meg egyes dolgokat, hanem hogy pontosan olyasmit hiányolsz/amiatt húzod le a sztorit, ami ott van az orrod előtt.

Zsuzsi:
Sajnos ebből pont NEM fogod tudni, hogy állunk, mivel alapvető fordulatokat “nem tekert át” a kolléga…

Levi - 2020. 05. 24. 14:38

Lehet egyedül leszek a véleményemmel, de nekem abszolút bejött :D

SPOILEREK:

Nagyon jót tett Abby kiírása, engem már évadok óta nagyon zavart a karakter, ha ilyen formában jelen marad a sztoriban akkor nem lesz annyira idegesítő, mint eddig. Bellamyból is pont elég volt ennyi, kár, hogy őt nem lehet megúszni… :)

A Sanctumos szál eddig tetszik, idő kérdése mikor fog robbanni a bomba. A raboktól kiemeltek két karaktert (a szőke csaj és a férje(?), nekik gondolom nagyobb szerepük lesz később), Gabriel gyermekei, a Wonkru, a hívők, nyilván vannak nem hívők a sanctumiak közül és ugye még kiemelt karakterek az űrből, akik nem Wonkruk. Érdekes lesz látni, hogy bontakozatják ki a belső feszültséget, mert ez tényleg olyan szál lehet, amivel érdekessé lehet tenni az évadot. Gaiara és Indrára én is kíváncsi vagyok, nem tudom nekik milyen utat szánnak későbbre. Murphyt érdekes lesz vezető szerepben látni, ilyen nem is nagyon volt még. Russell kiírásán meglepődtem, ez a Sheidheda dolog nekem még mindig a levegőben lóg, annyira nem is tetszett ez a része. Clarke beszéde és kirohanása viszont jó volt, nem sokáig tudta leplezni, hogy igazából még sincs annyira jól (ami ilyen helyzetben teljesen érthető is). Jordan meg… Ahh, szegény Monty forog a sírjában, nem gondoltam, hogy ennyire idegesítő karakter lesz belőle.

Az Anomália nagyon jó volt, még nem tudják mivel állnak szemben (lehet nem is emberekkel), Hope is nagyon érdekel, azért Diyoza és Octavia mellett szocializálódni nem lehet egyszerű menet. :D Ha az anyjától örökölt valami taktikai érzeket és Octaviatól tanult valamit gyakorlatban (amit mutatott is Echoval szemben), akkor minden esély meg van rá, hogy badass legyen. És a követő részben már valószínű lesz Diyoza is, akinek külön örülök.
A Bardo vajon mi lehet, ahova el akarják vinni Gabrieléket?
Szóval én tényleg várom a 2. részt, nem érzek nagy minőségbeli zuhanást az előzőekhez képest.

sledge - 2020. 05. 24. 18:07

Szerintem is abszolút nézhető volt. Nekem a 6. évad volt a mélypont, ott mintha nem tudtak volna mit kezdeni magukkal és a történettel, eléggé semmilyen volt, viszont itt most egyből hoztak három témát.

1. Sheidheda és Russell: Hát, nem tudom, nálam ez a gyenge pont. Hacsak nem lesz valami fontos szerepe az egésznek, nekem ez valahogy nem adja.

2. Konfliktus és szembenállás Sanctumban: Na, ez viszont cifra, szép nagy kavarás lesz még itt, ez igazi ínyencségnek ígérkezik, ráadásul a szembenálló főbb karakterek is jók.

3. Anomália: Végre valami sci-fi. Nagyon érdekes lesz, ebből mit hoznak ki, talán a legnagyobb potenciál a sorozatban, csak el ne szúrják. Mondjuk, kicsit idétlen volt ez az erdőben rohangálás, de nyilván nem akarták lelőni mindjárt az első részben a poént. Kicsit túl egyszerűen gyakták le a láthatatlan ellenséget, de legalább felmerült a kérdés, hogy kik ezek és mit akarnak.

Alakul ez, a Sheidheda storyline-nak kéne valami értelem, mert az továbbra is nekem lóg a levegőben, de a többi rész jónak tűnik egyelőre.

walaki - 2020. 05. 25. 09:13

Nem volt semmi baj ezzel a kezdéssel. Évadelsőnek muszáj volt sorra vennie és felelevenítenie, kivel mi történt, ezt tette. Túl sok nem történt, nem is történhetett, mert mindenkire kellett jusson idő. Még ezzel együtt is sikerült kis fordulatot csempészni bele.

A sorozat egyetlen hátránya és egyben előnye is, hogy nagyon alacsony a költségvetése. Ez persze többnyire hátrány, ugyanakkor élvezet nézni, milyen király sorozatot képesek kihozni belőle még így is.

Az egyetlen szívfájdalmam, hogy a 6. évad végi cliffhangert nagyon bagatel módon odották fel. Persze, érthető az alacsony büdzsé miatt, egy hi-tech exoskeleton jelmez olcsóbb, mint egy idegen faj CGI, de akkor is hatalmas kihagyott ziccer szvsz.

Desmond Wallace - 2020. 05. 25. 14:15

Hát nem volt nagy durranás ez a premier.
Mondhatnám azt is, hogy erősen untam.

Denila - 2020. 05. 25. 14:56

Én is erősen untam az évadnyitót, de nekem már szezonok óta nem adja azt az élményt, amit a 4. évad óta, pedig az is teljesen filler évad volt úgy, hogy az utolsó pár részt odatették. Az 5. évaddal nagyon nagy ziccert hagytak ki. Évadok óta borzalmasan unom a Flame szálat, azt vártam már, hogy mikor hagyjuk már el. Lehet egyébként, hogy nálam az is kozrejatszik, hogy a 4.evadot néztem utoljára darálva, azóta hetiben.
Soha nem szerettem a nagyon sci-fi szálakat, nekem már a CoL is kicsit negfekudte a gyomromat, a mind drive is, de az alapotlet a morális kérdésekkel szerintem izgalmas. Kíváncsi vagyok, mennyire fogják ellentmondásokba navigálni magukat az anomaliaval.

Amivel egyáltalán nem értek egyet, az az, hogy Clarke kétszínű lenne. A lány 20x éves (a cryot nem számolom), 18 éves kora óta viseli az “emberiség megmentésenek” felelősségét, az egész 5. évadban mindenki ellene volt (hol jogosan hol kevésbé), majd kvázi belekoltoztek a testébe, és megoltek az anyját, akivel nem volt túl jó a kapcsolata. Engem nem lepett meg, hogy robbant, amikor elerte a tureshatarat. Talán azért lehetett furcsa, mert nagyon Clarke-szerutlen volt a konkrét fizikai erőszakot látni tőle. De semmiképp nem éreztem kétszínűnek.

SPOILER

Spoiler accountok twitteren kiszivarogtattak az első 4 rész cselekményet. Én az alapján teljesen elvesztettem a fonalat, hogy hogyan működik az anomália, nagyon kíváncsi leszek, hogy képernyőn mennyire fog atjonni.
Nwm tudom, hogy Bellamy mellozesenek a teljes promo kampánybol mennyire narratív okai vannak, és mennyire BTS drama.

(Elnézést a lusta ekezethasznalatert.)

Eszter - 2020. 05. 26. 12:08

A The 100-ot egy nagyon jó kis sorozatnak tartom, a top10 sorimban mindig is fix helye volt, régebben is mindig bevédtem, ha valaki kritizálta, viszont most be kell valljam, hogy én is untam ezt a részt. Persze évadnyitó volt meg minden, de attól még nem igazán kötötte le a figyelmem.

7×01:

1. A Sheidheda szál nem rossz szerintem, az előző évadban kifejezetten szerettem a Madivel való harcát, és kíváncsi vagyok, hogy mit fognak vele kezdeni. Viszont nem érzem azt, hogy beleillene most ebbe a sztoriba, nem is nagyon tudom, hogy hogy kapcsolódott be, pedig valószínűleg az évadban ő lesz az egyik, akivel meg kell majd küzdeni. Igazából én örülök, hogy Russell ki lett iktatva, csak szenvedett a veszteségei miatt, nem nagyon vitte volna előre a sztorit, már idegesített is.

2. A Sanctumos szál sem olyan borzasztó, érdekes lesz, hogy hogy lehet majd ezt a sokféle nézőpontú embert egy helyen tartani, tuti nagy konfliktus lesz még itt. Kíváncsi vagyok, hogy ebből mit hoznak ki. Btw nagyon tetszett, ahogy Murphy mentette meg a feszült helyzetet.

3. A kedvencem az anomáliás szál. Az előző évadban is ez vitte a prímet nálam. Nagyon érdekel az egész, hogy hogy jött létre, hogy működik stb. Octavia az egyik kedvenc karakterem, mindig is jobb és izgalmasabb szálai voltak, mint pl. Clarke-nak (az elején Bellamy-val a kapcsolatuk, mint testvérpár; eleve az eltitkolt gyerek háttérsztori; a Lincolnos szála; aztán ahogy harcos vált belőle Indra oldalán; a Hunger Games-re hajazó sztori; majd Bloderina; utána, ahogy összefogott a régi ellenfelével, Diyozával; majd ez az anomália), szóval nagyon érdekel, hogy mi lett vele, illetve Diyozával is, a duójuk a kedvencem. Érdekes számomra Gabriel és Hope is, kíváncsi vagyok, hogy nekik mi lesz a szerepük.

4. Azok a jelenetek untattak, amik a farmházban játszódtak. Ravent és Indrát szeretem, viszont a Clarke-Madi-Gaia, illetve a Clarke-Russell-Jordan trió egyáltalán nem tud érdekes lenni számomra (eddig). Eleve nehéz Clarke-ra Medi “anyjaként” tekinteni, nekem inkább olyanok, mint egy nővér-húg páros. Clarke-ot sosem szerettem egyébként, mindig ő aratta le a babérokat mindenért, holott például Raven nélkül semmire sem ment volna. De az utóbbi időben kezdtem elviselni, és én pl. nem csodálkoztam azon, hogy a végén kiakadt (bár nem vágom, hogy mi szükség volt a palota leégetésére). Azt is pozitívnak tartottam a részéről, ahogy próbálta fenntartani a békét, hogy próbált jobban cselekedni. Illetve már majdnem megkedveltem, mikor elgondolkozott Russell szavain, hogy félre teszi a fájdalmát, és inkább Medit helyezi előtérbe, azzal, hogy példát mutat neki Russell életének megkímélésével, de hát úgy látszik nem lesz a kedvenc karakterem ezután sem. XD

Karakterek:
– Szeretem, izgalmas, van benne potenciál: mint ahogy feljebb említettem: Octavia, Diyoza, Gabriel, Hope. Emellett szeretnék több Ravent, Indrát és Murphy-t.
– Felesleges: Bellamy. Pedig az elején istenem mennyire imádtam, de az időugrás után teljesen elbaltázták szegényt. Kb semmit nem tesz hozzá a sztorihoz, idegesítő, erőltetett, álszent, unalmas. Ilyen számomra Emori, Niylah és Jordan is, nagyon unalmasak, egyszerűen nem érdekel, hogy mi van velük.
– Akik a kettő között vannak: Madi, Gaia, Echo. Lehetnének izgalmasak, viszont sokszor csak úgy vannak, nem mindig tudom hova tenni őket.
– És aki kimaradt: Clarke. Ő számomra mindig is irritáló és idegesítő volt (sokszor egyszerűen felháborító volt a viselkedése), viszont jelenleg elviselem. Kíváncsi vagyok az évad alatt mit kezdenek vele.

Shippek:
– Rettenetesen shippelem Octaviát és Gabrielt, az előző évadban nagyon jók voltak együtt, szurkolok nekik.
– Remélem Raven talál magának valakit, őt mindig is Murphy-val shippeltem, tudom nem nagyon volt rá indok, de ők izgik lennének együtt, azonban ez valószínűleg nem fog bekövetkezni. Nagyon szerettem annó Shaw-val, meg Ryker-ker is jók lettek volna az előző évadban.
– Viszont, ha az évad alatt Clarke-ot és Bellamy-t összehozzák, nagyon mérges leszek. Rettentően béna és ízléstelen húzás lenne, bár a két karakter megérdemelné egymást (nem éppen jó értelemben). Clarke-nak valami olyasmit képzelnék el a végére, hogy feláldozza magát a többiekért vagy valami, viszont ezt úgysem fogják meglépni.

walaki - 2020. 05. 26. 16:40

Igen, a farmház tényleg unalmas, és szvsz eléggé nem is oda illő. De hát olcsó díszlet, teccik érteni.

Egyetértek a Bellamy-s meglátással, annyival egészíteném ki, nekem Raven hiányzik nagyon. Régebben nagyon jó volt a karaktere, de mostanra alig akad szerepe. Remélem még magáratalál, az jó lenne.

Leon41 - 2020. 05. 27. 12:01

Rawen nekem is kedvencem! Nagyon várom már a szinkronos megjelenést.
Az ok egyszerű nem beszélek angolul.

Enzo - 2020. 05. 27. 13:07

Plusz 1 Ravenre :) Írtam fentebb, hogy kivirult idénre, remélem most már kap némi boldogságot, mert megérdemelné…

Nézőke - 2020. 05. 29. 00:12

hát….jó.
SPOILER a 2.részről
pozitívumok:

Nem volt Clarke és bandája
Rejtélyek
Haladtunk egyet előre

Negatívumok:
Ivana Milicevic valódi terhessége,gratulálunk neki,de nane már. Komolyan nem tudták eltakarni, vagy mittomén,de annyira zavaró volt, hogy mint egy elefánt a porcelánboltban trappol végig ekkora hassal,és még ki is lóg a ruha alól. Katasztrófa volt.

Oké, mondom, majd csak megmagyarázzák, hogy a tóból érkezők feje miért nem gyűrődik össze, mint egy üdítős doboz,amikor ide átkerülnek. Meg is magyarázták,és valóban úgy lenne egy normális atmoszférás nyomáson,de akkor az első felúszásnál miért nem így van?

Hopeot két nő neveli,sose látott más embereket,azt se tudja mi az a gyerek, de vágja hogy báty meg fiú.
Állatvilág? Lezuhant űrhajó? Egyéb életjelek? 6 évbe sok felfedezés belefér.

gondolom következő rész a prime és csapata…

Devin - 2020. 05. 29. 01:56

Nézőke:
a bátyról: Octavia mesélt neki Bellamyról. Gondolom ki is fejthette mit jelent. Fiú meg hát, nem tudom… Murphyt említette, gondolom valahogy megpróbálta elmondani neki a családja, mi is az a két nem. Meg ott volt az a pali, említette, hogy aztán jött még egy rab. Nem hiába volt a kerge ürge babájának neve Hope.

Annak most én is örültem, hogy Clarkék nem szerepeltek. A rész csak úgy elrepült, szívesen látnám még Skyringet meg a visszaemlékezéseket :D

Nézőke - 2020. 05. 29. 09:03

Devin: az a baj a posztapok sorikkal, hogy nem szárnyal a fantázia, az írók a sajátos emberi logikai gondolkodás fóliájába vannak becsomagolva. Nyilván, mert mi nézők se tudnánk azonosulni random ötletekkel az emberi pszichét illetően.
De, hogy simán ugrunk 6 évet (Clarke esete is ilyen), ami alatt rengeteg személyiségváltozáson s kalandon lehet keresztülmenni (lásd rab), aztán ugyanott folytatjuk,mintha mi sem történt volna,azért az erős.
Amúgy Octavia már a második hat évet fogja ugrani, a mi szempontunkból, lassan el kéne kezdeni sminkelni a színésznőt ehhez.

Nade:
Hopenak ha magyarázzák, hogy így család, úgy család, egyéb gyerekek, máshol ez van, meg az van, stb, akkor kiváltódik nála az kalandozás, vágyakozás ingere, amit Diyoza nem akart volna,ennek ellenére történetekkel bombázzák a 6 éves utánpótlást.

Ha “ne menjünk sehová” szerint rendezkedik be, akkor halálra ítéli saját lányát, nem tudhatta, hogy mikor és ki érkezik a bolygóra, ha egyáltalán.
Egy darabig még elleszbizett volna O és H, de abból nem lesz további generáció…hiába ültetnek krumplit a medúzabecsinálthoz.

Eszter - 2020. 05. 29. 18:41

7×02:

Nagyon tetszett. Izgalmas volt, haladt előre a sztori, és végre láthattam a kedvenc szereplőimet.

1. Gabriel, Echo és Hope szála jól működött, tetszett, ahogy két erős női személyiség kicsit egymásnak feszült, majd a végére végülis Echo vígasztalta meg Hope-t. A Bardo-s szál is érdekel, illetve, az is, hogy mi történt a B bolygón. (Még Beccát is láthattuk!:D)

2. Szuperek voltak a flashback-ek, imádtam az Octavia-Diyoza-Hope triót. Ezek után is kíváncsian várom, hogy mi történt Octaviával és Diyozával.

Octavia és Echo is megszállottan hajkurászták Bellamy-t, én vagyok az egyetlen, akit nem érdekel, hogy mi lett vele? XD Azt sem értem, hogy miért vitték el őt, ez valószínűleg később ki fog derülni. A következő rész Sanctumban fog játszódni, viszont az sem nagyon érdekel, hogy ott mi van. Reméljük azt a szálat is feldobják valamivel, mert ha az anomáliát így vezetik tovább, akkor nekem nagyon be fog jönni.

karit - 2020. 05. 31. 02:27

Elnézve, mennyire a Földről indult (átvitt értelemben), és mivé lett a sztori, ez már valami tök más. Ami bajnak nem baj, sőt, mégis fura nézni ezt a level 2-t.

Ahol “baj van” az idővel, meg zöld anomália, meg pláne közeli feketelyuk, ott a bottal tipegő Bellamy mellett afféle Interstellarosan farkába harapó kígyó is a levegőben lóg. Jó lenne, ha a végét nem kanyarítanák natgeós “Mentsük meg a Földet!”-be. Azon már úgyis túl vagyunk, a szemünk előtt zajlik az apokalipszis.

Na mindegy, Hope hal meg utoljára. Bízok az írókban. És Bellamyban.

Latza - 2020. 05. 31. 23:03

Na, ez egy jó rész volt.
Mondjuk az “ősök” által alkotott “átjáró más bolygókra” kicsit khm, ismerős ötlet volt, főleg amikor a videón elkezdte a faszi bökdösni a jeleket és megnyílt a csillagkapu– akarom mondani anomália. De az egész jelenet a barlangban a falra festett jelekkel egy az egyben a Csillagkapu filmet idézte. :D
De azért jól összehozták a kapcsolatot a béta bolygóval meg a régi telepesekkel. Kérdés, hogy itt mennyire torzultak a vezérek személyiségileg. Ahogy eddig látszik: eléggé. :D

Enzo - 2020. 06. 02. 21:33

7×02 (pótlás péntekről)

Na ez a rész már jobban sikerült, tényleg nem hiányoztak Clarke-ék. Nemcsak hogy megkaptuk az Octavia-Diyoza-Hope sztori hiányzó részét (majdnem teljesen), hanem egészen info-dömping jellegű lett az epizód – a legnagyobb felfedezés talán az volt, hogy ez a Béta bolygó, ahol az Eligius III is járt. Akkor lehet, hogy ez a titokzatos Bardo nevű hely is másik bolygó, mondjuk a Gamma?

Szóval akkor kronológiailag, csak hogy jól értem-e:
1. (Előző évad futóhomokos izé után:) Alfa bolygóról nézve a 6 hónapos terhes Diyoza belép az anomáliába, Octavia pár másodperccel lemaradva követi.
2. Béta bolygón kibukkan Diyoza, az időeltolódás miatt 3 hónap múlva érkező Octavia épp időben jön a szülést levezetni.
3. Nevelgetik a kicsi Hope-ot, Octavia közben próbál visszajutni.
4. 10 év után az eldobott palack miatt megtalálják őket a tanítványok, és elrabolják (Hope marad)
*még ismeretlen történések*
5. Octavia valahogy visszajut Alfára, gyógyultan, ahol alig telt el idő. (mondjuk neki meg eltelt 10+ év, ehhez képest kb fiatalabbnak nézett ki visszatérve)
6. Előző évad végi dolgok, Alfán beütik Hope elmekódját, és ezzel átrántják a csajt. Ő leszúrva megtaggeli Octaviát, aki így átkerül ismét.
7. Évad elején látott dolgok: Bellamyt elviszik, Echoék lelövik az erdőben a tanítványokat, és átkelnek. (és aztán ennek a résznek a jelene)

Denila - 2020. 06. 03. 00:48

Igen, szerintem jól érted. Octavianak kicsit más lett a haja, és meggyógyult a keze. A 100 világában ez a 10 év öregedés. ☺️

Arra nagyon kíváncsi vagyok, hogy hogyan fogják osszekotni a szálakat. Felbukkan Cadogan, ismét elojon ALIE és a CoL? Raven biztosan nem véletlenül emlegette az evadnyitoban. Valahogy elokerul Blake-ék előző (vagy az 5.?)evadban emlegetett asztronauta felmenője?

A rész nekem is nagyon tetszett, egyáltalán nem hiányoztak a kimaradók.
Ami zavart, hogy az Echot alakító színésznő nagyon gyenge, valahogy jobbra emlékeztem a korábbi évadokból.

Nézőke - 2020. 06. 03. 13:31

Denila: Echo teljesen jó volt kémként,és mondjuk irányított gyilkosként.
Most meg saját döntéseket akar hozni,ez lehet vele a baj,ami miatt nem jön be NEked.

NEkem a Hopeot játszó valaki a nagyon gyenge.

Denila - 2020. 06. 04. 15:05

Nem, semmi bajom a karakter változásával, emberileg Tasya Telesszel sem, egészen egyszerűen a színészi alakítása nem tetszik ebben az évadban.

Chuku Modu klasszisokkal jobb mindkét színésznőnel, és ez nagyon erősen kijön egyelőre, hogy ennyit vannak egyutt.

Wanheda - 2020. 06. 05. 18:18

Nah, nekem tetszett a 3. rész. :-) Raven átesett azon, amin mások már ezerszer, akiknek annyiszor nekitámadott, miközben őt is megvédték. Hát ennyi. Megérdemelte már. Amúgy szeretem, de hogy folyton nekiesett Clarke-nak, amikor kb. százszor mentette meg az életét, marhára bosszantott.

Sheidheda hogyan a fenébe töltődött bele Russell-be? Ezt magyarázza már meg valaki végre!

Amúgy azt nem értem, hogy ha Sheidheda már nincs a Fleim-ben, miért ne lehetne visszatenni a lángot Madibe? :-) Legalább lenne újra Wonkru. Jó legfeljebb Sangedakru meg lenne sértődve, de aztán kit érdekel? Mennyire voltak jelentősek eddig. Okés, tudtuk, hogy van egy ilyen klán, de nem osztottak-szoroztak semmit.

Enzo - 2020. 06. 06. 17:29

7×03 (pótlás tegnapról)

Jé, ez nekem tökre nem rémlett, hogy van egy nukleáris reaktor Sanctum alatt. Na de legalább lehetett Csernobilt utánozni (Emori “egy perc és nyersz”-et játszik a hűtőrudakkal), és az utolsó pillanatban megmenteni az emberiséget (1500-ról “pattant vissza” a hőmérséklet-mutató, no comment), na meg szegény Ravennek is kemény döntéseket kellett hoznia – az viszont jogos, hogy Clarke ugyanezeket általában tömeggyilkosságnyi nagyságrendben csinálta majdnem minden évadzáróban, szóval a “4 halott(?) bűnöző + sanszosan beteg Murphy-Emori páros” még egész jó kimenetel aránylag. (Mondhatni not great, not terrible.) Amúgy most milyen hasznos, hogy ennyiféle crew van ott egy rakáson, volt kit megkérni hegeszteni :D

Egyébként nagyon találó volt az epizód címe (False gods), duplán is: egyrészt ugye Gaia borította a bilit a nagy hírrel, hogy Madi már nem heda, másrészt ezt kiáltotta a fickó is, aki meglőtte Russellt – ami, mint kiderült, egy előre megbeszélt támadás volt… cseles.

#hétidézetei (Indra vitte a prímet):

“Faith may be blind, but loyalty isn’t.”

“-We can’t kill him.
-No, we can’t. Suddenly, a nuclear meltdown doesn’t seem so bad.” :D

Nézőke - 2020. 06. 07. 18:03

hát ez is megvolt.
Hirtelen amúgy nem értettem,hogy ha akkora a baj, RAven miért nem kommunikál kb mindenkivel? Így persze nyugodtan folytatódhattak tovább a napi dolgok, pl. az égetés körüli mizériák, mintha nem lenne a talpuk alatt egy felrobbanó valami, ez nagyon kényelmes megoldás volt.
Az 1500ról éppen megálló mutató szintén, kb senki nem forgott veszélyben odafönt, tudtuk.

Indra szegény, jól cserbenhagyták,pedig neki van igaza most..

Eszter - 2020. 06. 07. 22:03

7×03:

Ez a rész sem volt olyan rossz szerintem. Persze a 2. részt nem körözi le, de már izgalmasabb volt, mint az első.

1. Tetszett a készülődés Russell kivégzésére. Már majdnem elhittem, hogy Sheidheda ennyiben hagyja a dolgot, de kiderült, hogy van terve, és érdekel is, hogy mi az.

2. A Wonkru-s jelent is jó volt, most kifejezetten tetszett Gaia fellépése. Érdekes, hogy a Commander és a Flame nélkül mi lesz ezután a Wonkruval és Gaiával.

3. Nekem az atomreaktoros szál tetszett a legjobban, valószínűleg azért, mert imádtam a Csernobilt. :D Bár az egészet nagyon randomnak éreztem, ennek volt amúgy valami előzménye vagy csak én vagyok a bamba?

Szereplők:
– Megértettem a prisoner csaj kiborulását (a csávója meg kifejezetten szimpi volt a részben), viszont Raven motivációja is tök reális és elfogadható volt számomra. Igen, ez tényleg érdekes, hogy eddig pont ő volt az ellenzője ennek a ,,járulékos veszteség” elvnek, most viszont pont ő tette ezt. Bár ő úgy számolt, hogy csak pár napig betegek lesznek, nem pedig, hogy meghalnak, ettől függetlenül kíváncsi leszek, hogy a későbbiekben ez milyen hatással lesz rá. (Btw a színésznő gyönyörű.) Murphy és Emori is jók voltak a részben, végre többet szerepeltek. Meg akarták menteni a prisoner-öket, viszont Ravent is megértették és segítették, részemről jár a pacsi nekik.
– Clarke egyáltalán nem volt idegesítő a részben, talán azért, mert nem ő volt most ott a vészhelyzetnél, Raven irányítása jobban tetszett. A Clarke-Gaia páros jelenetei sem untattak most, kezdem őket megkedvelni (együtt és külön-külön is.)
– Indrát is szeretem, nagyon jól működik Clarke ,,jobbkezeként”.
– Az egészen jó rész ellenére is hiányzott az Octaviás csapat, viszont Bellamy egyáltalán nem. Szerintem kifejezetten jót tett a sorozatnak a hiánya. És az is megint beigazolódott, hogy az anomáliás szál jobban érdekel.
– Jordan még mindig semmilyen. Főszereplőnek van titulálva, pedig a helyén lehetne inkább Emori, aki a 2.évadtól szerepel, és azért sok mindent hozzátesz a csapathoz.

Btw számomra nagyon furcsa, hogy ennyi régi főszereplő életben van még, az évadokat érzelmileg szerintem jobban feldobta volna, ha kinyírnak néha egyet-egyet (oké Abby és Kane megtörtént, de rám nem volt valami nagy hatással), plusz a tét is nagyobb lenne. Gondolok én egy Bellamyra, Ravenre, Murphyre, nem mintha a halálukat akarnám, de az ő haláluknak nagy hatása lenne. (Octaviát direkt nem írtam, az ő halálát nem bírnám feldolgozni; illetve bármennyire nem a kedvencem Clarke, azért nélküle nem lenne a The 100 The 100.)

Shippek:
– Az előző rész után sajnos kezdek lemondani Octaviáról és Gabrielről, pedig az előző évadban jól indult a dolog. Talán Hope-pal fogják összehozni?
– A Raven-Murphy shippemben ma szintén elbizonytalanodtam, ugyanis Emori és Murphy nagyon jól működtek. Vagy arra esetleg van esély, hogy Emorit megölik, és a végén egymásra talál Raven és Murphy?
– Az új pedig: Clarke és Gaia. Egyre több közös jelentük van (többnyire együtt lelkiznek), mintha törődnének egymással, és lehet, hogy másféle vonzalom is van mögötte. Plusz ott van még egy másik közös pont is: Madi. Mindketten mindent megtesznek a védelme érdekében, tök logikusnak és jól felépítettnek gondolnám, ha együtt nevelnék fel.

Nézőke - 2020. 06. 08. 08:57

Eszter:
Jordant szerintem a lányok(vagy a fúk??) számára eye-candyként muszáj kiírni és szerepeltetni, szerintem is teljesen felesleges.

A párok kialakulásának találgatásához én annyit tennék hozzá, hogy azért ez nem ilyen idillin működne azért. Ha valóban van 300 felélesztett rab (többségük férfi), és valóban van Wonkru, meg új csoportként még a hívők meg a prime-ellenesek, hát…
itt kő kövön nem maradna, hogy kinek ki tetszene meg (pláne ennyi, egyedül töltött idő után), és már régen nem egyetlen,hanem 4 különböző csoport dinamikájáról beszélünk…
Szerintem erre kis utalás is volt,amikor Raven alkudozott,akkor a bányász csaj nem azért sértődött meg, mert a feltételek nem jók,hanem mert FÉLTÉKENY volt.

Enzo - 2020. 06. 09. 15:33

@Eszter:
Raven-Murphy ship? na ne már… a Murphy-Emori páros pontosan így jó, ahogy van, évadok óta… (ettől függetlenül persze Ravennek kijárna már egy srác, akit nem ölnek meg pár részen belül, de hogy miért pont Murphyvel akarnád összehozni, ez így nekem nagyon random)

egy csomó más dologban viszont egyetértünk (pl.hogy Raven gyönyörű :P meg hogy Indra remek, Jordan semmilyen)
ja és Clarke-Gaia vonzalom… ugye?? bennem is így hirtelen beugrott a közös jelenetükben, hogy mintha alakulna valami köztük.

@Nézőke:
én nem gondolnám, hogy a bányász csaj féltékeny lenne egy (számára) kis fruskára, valahogy nem nézném ki belőle.

walaki - 2020. 06. 09. 21:31

Jó rész volt! És valóra vált a kívánságom, végre több szerepet kapott Raven. Tetszett!
Azt mondjuk nem értem, miért ne lehetne kivégezni Russelt. A mártíromság eléggé necces úgy, hogy mindenki előtt bevallotta, hibás, és megérdemli a halált. De legyen :-)

Eszter - 2020. 06. 10. 12:12

Enzo:
Régebben írtam, hogy tudom, hogy nincs semmi előzménye a Raven-Murphy shippnek, egyszerűen csak bennem van egy ilyen érzés, nem is nagyon tudom elmondani, hogy miért. De valóban jók Emorival, és valószínűleg nem is lesz ebből semmi, ez csak egy egyéni gondolat.:)

szelesmalom - 2020. 06. 10. 14:09

7×03
fuh, teljesen borzalmas volt.
nem is értem mit nézek
atomreaktor, random meghibasodas
mii hol miivaaan?

és csak hogy legyen konNFliGtus, öljük meg a sugárzással a szerelmes szőke gyilkos csaj pasijját..

meg Raven hozzon kemény döntést!

azt a fa’sz Russellt kb első alkalommal fejbe kellett volna lőni,
hogy került belé egyáltalán az a mészáros barom

ez az egesz “legyünk jók, mutassunk példát” röhej..

Wanheda – 2020. 06. 05. 18:18

“De hogy hogyan került Sheidheda Russellbe… ez nekem is
kicsit erőltetett.”

köszönöm! végre valaki! nem kicsit eröltetett, hanem NAGYON.

olyan érzésem van, mintha csak azért történnének események, hogy konfrontálódjanak az emberek..

de mindez ilyen eröltetett sza’r formában.

szerelmi szálak… azt se tudom hova dobjam magam
az asztal alá, vagy a szekrény mögé.
csak egy szimpla: meeeeeh.

Remélem jönnek a téridőkapun utazó emberkék, azt szétcsapnak a barmok közt. End of story.

sledge - 2020. 06. 11. 23:05

Ez sem volt rossz, de piszkosul húzzák az időt, az egész egy nagy felvezetésnek tűnik és húzzák az időt, Bardot nagyon nem akarják idejekorán lelőni.

Wanheda - 2020. 06. 12. 06:11

Nah, 4. rész. Ez messze jobb volt nekem mint az előzőek. :-) Alakul …
De hogyan került Sheidheda Russellbe? :-D

Wanheda - 2020. 06. 12. 06:14

Arra leszek kíváncsi, miért akarják ezek a darázsruhás csávók elérni, hogy Wanheda meghajoljon a Lelkipásztor előtt? :-D Meg ha ismerik, akkor hogyan gondolják, hogy az meg is fog valósulni? :-DDD Ismerik?!?!?! :-DDD Max. ha az Lexa lesz!

Wanheda - 2020. 06. 12. 06:41

Amúgy a Clarke – Gaia kémia érzékelhető, szóval ki tudja? :-) Igaz, Niylah is folyton ott lebzsel … :-DD De hát végülis eltelt százvalahány év. :-D

Wanheda - 2020. 06. 12. 12:08

Tényleg az a bajom, hogy itt fanyalognak emberek évek óta emiatt a sorozat miatt, nem mulasztva el, hogy minden egyes részt lehúzzanak, én viszont itt imádom hét éve, eszemben nincs, hogy valamit is kritizáljak, vagy baromságokra világítsak rá, mert egyszerűen csak élvezem és kész, mert nekem készült és ennyi. De hogy hogy a fenébe került Russellbe Sheidheda, ezt most nem … ezt már még nekem sem … Ez annyira durván nem érthető, hogy nem tudok elsiklani felette.

Nézőke - 2020. 06. 12. 14:13

Wanheda: ez a 4. rész megnézése után egyértelműen megválaszolható:
CSAK ÚGY.

Miféle kezdés volt ez? előzmények? A ruhaemberek elkapása? Mintha hibádzott volna 5 perc az elejéről.

Aztán csak egymás után jöttek a jelenetek,semmiféle átkötés nélkül, csak úgy. Atomreaktor-problem? (Egyáltalán MIFÉLE atomreaktor? Ki építette? Miből, mikor? Hogy került ide? Csak úgy itt lett.

Clarkot elkapni és megsemmisíteni,de aztán állni a kerítés előtt és beszélgetni, juhéj.

9+8 ember már halott megint ebből az új csoportból. Legközelebb ha kifogynak az ölnivalóból, bemennek a boltba és vesznek egy légbőlkapott űrhajós csoportot,akik éppen most ereszkednek alá a mélyűrből.

Aztán ott van 10 űrruha,de ne vegyétek fel bakker, hátha egy szar bolygóra érkeztek,ahol nincs légkör, vagy esetleg hideg van.
Meg persze, lépjünk csak be az ismeretlenbe. Csak úgy. Hátha ott nem lesz kódkő. Bingó.
NEm,nem kell megvárni,amíg becsukódik a gömb, én is felmászok a pincéből,amikor még folyik a bor a hordóból.

Aztán 1 perce még Hope ölt random sisakost,de aztán már Echo is metszette a torkokat. Hm, lehet hogy mire magukhoz térnek,és értük jön valaki évek múlva, addig kiszabadítjuk Bellamyt? Vagy Octaviát? Vagy anyut mentsük? Most mi a cél? nem,nem. NYISSZ, mert csak úgy.

Itt mindenkit idiótára írtak már, az egyetlen épeszű szereplő Bellamy, aki inkább távol maradt a forgatástól.

Hogy lesz ebből bármi is?
Épkézláb történet már nincs,csak dobálják random az eseményeket az írók. Ez itt van,az ott, ez ezt ölte meg, de az nem baj, ,majdnem felrobbant az egész kóceráj (HARMADJÁRA robbant volna az emberiség alatt a bolygó) kit érdekel, lőjünk tovább, a láng vallása kuka – mit nekünk 100+100 év így leélve, elmúlt,Madi,Gabriel,O,Kapu, a gonoszheda mit akar.

Nemsokára eskü előkerül egy jegesmedve, meg Jacob.

Most éppen kiírták a bűvös hatost a kolóniák közti vitából, egy újabb csoportot létrehozva, aztán figyelhetjük majd egy külön értelmetlen részben, időhúzásnak.

Perszehogy megérkezik a latino fickó,aki 10 évvel később fiatalabban néz ki,mint amikor átjött.
Hope élete felét ezen fickó mellett élte le, szerelemben, de még mindig “O nagynénit” meg “Anyut” kell menteni. Miért?

Gabrielék szála:
Újabb 5 éves ugrás, egyetlen pozitívum:
A csajok rövid haja.
Ezen kívül semmi értékelhető nem volt ebben a részben.

Kiderül majd, hogy a pásztor valami korábbi harmadik évados szereplő lesz, azért kell Hedát eltenni láb alól,mert még ebben a hitben él.

Annyi,de annyi potenciál volt ebben, de csak ugyanazokat a köröket futjuk. Halál, halál és halál.
Morális kérdések három hősi halált halt bűnöző atomszerelő kapcsán? a gyógyír lelőni 8 űrruhást, egyből elfelejtődik Raven lelki vesszőfutása. Mert ölni csak azt könnyű,akin sisak van – attól még lehet mondjuk apja valakinek,de a két perce ismert gyilkos szerelő miatt meg bűntudathegy.

Nem jó irány ez,már csak O miatt nézem, leginkább várom,hogy You are the enemy of wonkru-üzemmód legyen.
MEg várom hogy Clarke meghaljon.

ennyi.

Nézőke - 2020. 06. 12. 14:19

..és még Hope-al kapcsolatban:

11 év két ember társaságában
10 év egy ember társaságában
5 év két+egy ember társaságában

ENNYI az élete.
30 mp múlva:

“Jééé, ember van a sisak alatt? így néz ki?.. jéé.. dejó..na menjünk ölni”

Wanheda - 2020. 06. 12. 14:41

Hát igen! Nézőke. Egy dolog kivételével teljesen egyetértek veled. Márhogy semmi logika a világon és semmit nem lehet érteni és egy darab szál nincs, ami tiszta lenne. Az egy dolog, hogy még mindig Clarke a number one nálam, az is marad, de ez már részletkérdés, mert igen sok baj van. Odahányt mindenki valami mondatot a sorozatba, lesz, ami lesz? Vagy mi történt?

walaki - 2020. 06. 12. 22:30

@Wanheda: amikor kiszedték a Flame-t, akkor a chip kapcsolódott a számítógéppel és feltöltődött Sheidheda (ezt premierplános monitoron is mutatták). Raven nem tudta megakadályozni, mivel azt a gépet pont erre tervezték (hogy eltárolja a tudatot a chipekből, amikor a tulajdonosuk meghal). Az a gép meg gondolom wireless össze volt kötve a többi chippel, végtére is kapcsolat nélkül nehéz az emlékeket mentegetni. Így persze a gépből át tudott töltődni egy új chipbe (mint amikor egy Prime tudatát töltötték bele mielőtt beültették valakibe), és lévén más Prime úgysem volt már a közelben aktív chippel Russelen kívül, ezért az övébe.
Jó-jó, kicsit recseg-ropog a magyarázat, de azért nem annyira elrugaszkodott szvsz. Még pont belefér a világba kategória :-)

Enzo - 2020. 06. 14. 16:37

7×04 (pótlás péntekről)

Nekem tetszett kicsi Hope és Dev sztorija, meg a jelenbeli történet is Orlando megpuhításával és a Bardo-ra készüléssel…mondjuk a “jelen” szó nem a leglogikusabb, amennyiféle idősík szerepelt a részben :D (amúgy ez a karon levő visszaszámláló tökre Lopott idő utánérzés, nem?)
Gabrieléknél hajvágással érzékeltették az eltelt éveket: Echo kicsit Jennifer Lawrence-re hajaz így rövid frizurával, Hope-ot meg alig ismerem fel. Bardo-t nagyon titkolják, még most is csak épphogy átmentek, de nem láttuk, milyen.

Másik szál: Raven itt depizik a négy munkás miatt, akiknek a halálában közvetve érintett, majd még ugyanabban a részben lelő nyolc tanítványt. What? Még az kellett volna mellé, hogy pont eltalálja, hogy melyik bolygó a Beta, ahova át kellett volna menniük, de szerencsére nem játszották be ezt a nagy klisét. Cserébe kaptunk egy fura jégbolygót, meg egy talányt: hova került Gaia, meg az ismeretlen, akivel harcolt?

#hétidézete:
“The Anomaly is a wormhole, and whatever these people are, they can travel anywhere in the universe. Oh. Guess I’m out of a job.” :D /Raven/

Denisa - 2020. 06. 14. 23:09

SPOILER!!!!

Milyen kapcsolatban van Jordan és a sisakosok?
J: Clarke Griffin elhagyja a bolygót.
Ismeretlen, láthatatlanul támad és menne utána.

WTF???

Forrósodik az a pite. Kíváncsi leszek, hogy oldják meg a jégbolygót Clarke-k.

Eszter - 2020. 06. 16. 20:42

7×04:

Mi a fene történt ebben a részben? Szerencsére mozgalmas volt, és már egyáltalán nem volt unalmas, mint az előző részek, de számomra egy katyvasz volt, és sok dolgot nem is értettem.

1. Mi a franc volt az eleje? Hogy került az a sisakos ember Clarkékhoz? Mit akartak Sanctumban? Miért ölték meg őket? Miért akarnak Clarke-al beszélni? Számomra a Sanctumban játszódó jelenetek teljesen érthetetlenek voltak, lehet csak velem van a baj. Hirtelen meg is kérdőjeleztem, hogy jó részt nézek-e. Nagyon gyorsan történtek ott az események, és szerintem is nagy meggondolatlanság volt csak úgy belevágni az ismeretlen bolygók felfedezésébe. Clarke képes lett volna csak úgy ott hagyni Madit? És a többiek? Képesek lettek volna kockáztatni az életüket? Oké, hogy a barátaik veszélyben vannak, meg, hogy új kaland meg ilyenek, de akkor is túlzás volt szerintem…

2. Viszont a Skyring-en játszódó jelenetek tetszettek, jó volt látni, hogy az 5 év alatt mi történt velük, és a Deves sztori is tetszett. Echo átverése szerintem elég brutál volt, én nagyon sajnáltam Orlandót. Majdnem 5 évig képezte őket, segített nekik, ennyi év alatt tuti, hogy közel kerültek egymáshoz, Echo meg képes volt ott hagyni… mondjuk a többiek is…

– A jégbolygóra kíváncsi leszek, végre Clarkéknak is lesz egy olyan szála, ami érdekel(het).
– Kíváncsi vagyok arra is, hogy Gaiával mi történhetett.
– Számomra is érthetetlen, hogy hogy került be a sztoriba az atomreaktor. Az kb. egy olyan rész volt nekem, mint egy különálló epizód, ami egyáltalán nem kapcsolódik a többihez. Semmi magyarázatot nem kaptunk róla (eddig?), és szerintem Raven lelki világának is szentelhettek volna több időt. Ez így eléggé elcseszett volt.
– Az nekem is érdekes, amit Jordan mondott a végen Clarke-ról.
– A részből még mindig hiányoltam Octaviát és Diyozát, de Murphy, Emori és Indra is hiányzott. Illetve lassan már az is kezd érdekelni, hogy mi lehet szerencsétlen Bellamy-val.
– Egyébként talán a sorozatban most először, de Bardót igazi fenyegetésnek érzem. Nem úgy, mint például előtte Sanctumot vagy a Diyoza által vezetett bűnözőket. Ki tudja? Jó lenne, ha nem csesznék el…

Ravagedseducer - 2020. 06. 16. 22:34

Szerintem amit Jordan mondott az csak egy szójáték volt a “Ladies and gentlemen; Elvis has left the building” mintájára. Gondolom a szokásos “comic relief” jelenet volt a cél.

Denila - 2020. 06. 17. 08:15

Szerintem Echo döntése teljesen logikus volt, meg ha nem is volt “szép dolog”. Ha együtt töltötték 5 évet, ha nem, Orlando veszélyes rájuk nézve Bardoban, mert ugyanúgy, ahogy ők is, mindig a saját emberei érdekét nézné.

Mivel nem mutatták, hogy megölte magát, csak a fura fehér bácsitól tudjuk, szerintem Orlando nem halott, és nem is biztos, hogy az, akinek mondja magát. Túl sok időt töltöttek a szereplő kidolgozásával ahhoz, hogy ennyire rovid idő alatt eltakaritsak az útból.
A külföldi reviewerek szerint, akar lehet ő Cadogan is, vagy valami köze biztosan van a Second Dawn szektahoz. Én nem láttam a Lostot, de Ben Linus-utóérzést emlegetnek vele kapcsolatban.

Illetve ilyen teóriak szallingoznak, hogy a sisakos a végén lehet akár Bellamy is, ami Bardoban némi agymosason eshetett at, vagy akár a sokat emlegetett shepherd is lehet Bellamy.

Sanctum-szál szerintem is a gyengébbik szál mostanság. Unom. Semmi nincs benne számomra, amit ne láttunk volna már pepitaban joparszor a sorozatban.

rigojozsef - 2020. 06. 17. 11:12

A 4. rész elején tényleg mintha lett volna egy kis kimaradás, de nem csak annyi történt, hogy utánamentek Bellamyéknak, és megtalálták az Echo által lelőtt darázsembereket? Majd valamiért visszavitték őket Sanctumba, gondolom mert úgy voltak fele, még valamire jók lehetnek (mármint nem a hullák, hanem a felszerelés).

Z - 2020. 06. 18. 18:02

Aki eddig nem értett valamit azt 7×5 segít összerakni

Wanheda - 2020. 06. 18. 19:35

7×5
Hát. Évekig nem gondoltam, hogy ilyet írok… De, nekem ez a sorozat nagyon rossz irányba megy a 7. évadban, volt pillanat, hogy úgy éreztem, jó lesz, néha még tetszett is, de így, az 5. részre egészen biztos vagyok benne, hogy óriási csalódást okoz, teljes mértékben eltávolodott a sorozat önmagától, teljesen másról szól, abszolút unalmas, keszekusza, semmi eredeti nincs benne, már visszasírom az egy ideje utált ‘az én embereim’ stb. szólamokat, mert a 7. évad durván alulmúlja az összeset. Ha nem lett volna az a hat év, amíg ez volt A KEDVENC SOROZATOM, aminek az új évadjait éveken át vártam, mint a Messiást, most kukába dobnám az egészet és nem nézném tovább. Azt hiszem, végignézem, de inkább végigszenvedem, de nehéz lesz. Sikerült tönkretenni…

Márk - 2020. 06. 18. 21:06

7×05

Kifejezetten tetszett ez a rész. Sok kérdésre választ kapunk. Az évad legjobb része szerintem.

Nézőke - 2020. 06. 18. 21:47

..sok kérdésre kaptunk választ??
Hol?
Én további 15 kérdést tettem fel menet közben.

Az időugrásokat talán az évad végén egy szemfüles nézőke összerakhatná,akkor talán jobban meg lehetne érteni, de hogy éppen ki hol és miért van, és legfőképp: mennyi VALÓS idő telik el otthon maradt hőseink szempontjából… hát az egy óriási bog,amit nehéz összekombinálni most.

Ellenben a Sanctum-szál most működött, bár nem igazán értem Russelheda pálfordulását, elvégre neki élvezettel kéne néznie a káoszt,de hőseink segítségére siet az égetés előtt, és még Indrát se fogatja el a térdeplő hívőkkel,amikor lebukott.
Elég hamar le is zárták (?) a végén, elvileg ennyi gonoszhedát kaptunk?

Pozitívum:
-nem volt Clarke és bandája
-Bellamy visszatért…aztán eltűnt..olyan nincs hogy felrobbant, inkább átrobbant a kapun máshová…mondjuk a jégbolygóra.

Negatívum:
-úgy látszik Octavia bármilyen csapdába eshet, mindig van egy szépreményű hősszerelmes, aki élete egész vallását sutba dobja,ha megnéz pár tekercset a csaj életéből
-jópofa labor-bolygó,de CGI éljenző tömeggel, amikor beszél az albínó pásztor…naneeee,ez kritikán aluli amatőr volt. Nincs 100 statiszta a közelben?

Z - 2020. 06. 18. 23:38

@Nèzőke

Az időben ugrálás egyszerű,a Sanctumom percek telnek el amíg a börtön bolygón évek, a Bardon meg napok,amikor O és DIY. bementek csak pár másodperccel később ment be de 3 hónappal később ért oda akkor szült, majd eltelik 10 év és akkor viszik el O-t és Diyozat, ott mire Hope eljutt utánuk nála telik 10ev vagy mennyi megint, közbe O-nak meg Diyozanak 20+ nap, Hope O-t megszokteti így visszajut a Földre ahol csak pár masodperc telt el azóta amikor beléptek Diyozaval, ezt láthatjuk a 6 évad végén ekkor jön ugye érte Hope és visszaviszik a Bardora, ekkor rabolják el Bell-t, utánuk mennek Echoek de ők a börtön bolygón ragadnak 5 evre,közbe B-t valszeg egyből vitték Bardora, itt felrobban, eltűnik eltelik pár nap és jönnek Echoek kb ennyi röviden, nem bonyolult

Sanctum-percek
Èg bolygó-èvek
Bárdò-napok

Szerintem még eddig elég jó évad, teszik hogy nem csak egy szál van és ugrálnak az időben, remélem még többet kihoznak belőle.

Faby - 2020. 06. 19. 07:52

7×04-hez:
Raven sztorija egy az egyben a K-19: The Widowmaker (Atomcsapda) https://www.imdb.com/title/tt0267626/ reaktor leolvadós-vízcső hegesztős sztorija volt.
Echo meg csak az alapkiképzéséhez nyúlt vissza, amikor kinyírt mindenkit.

Latza - 2020. 06. 19. 20:36

Szóval akkor ha jól értem elvileg még a Földre is vissza lehet menni a féregjáraton keresztül. Akkor meg is van a befejezés: Elpusztul a Bardo és a Sanctum, és az életben maradók (vagyis a főszereplők) visszatérnek a Földre, ahol mostanra (hát még ha beleszőnek pár száz év időeltolódást) újra virágzik az élet. Konyec. :)

Nézőke - 2020. 06. 19. 21:31

Latza: ez jó lenne,de

nem vagyok atomkutató, de bizonyos,hogy a sugárzás, még ha el is múlik 100 év alatt,és mondjuk még 100 év, mire a növények magukhoz térnek,attól még csótányokon és rovarokon kívül vajmi kevés élőlény lehet a bolygón, ezért étel se sok marad.

Amúgy most már nagyon kiváncsi lennék,hogy ezen a sok bolygón miért nincsenek állatok.

Ha itt a Földön burjánzana most a természet,és benyílna valami féreglyuk egy gorillacsapat közelében, hát megnézném mi történne az átlépőkkel.

arról nem is beszélve,hogy miért is kéne pont az evolúció gorillaszakaszában nyílnia,amikor a bolygó Jura korába is lerakhatja a gyanútlan felfedezőt (meteor nélkül hol is tartana az evolúció? Szárnyas Godzilla?)

De nem csodaálom hogy nincsenek állatok, mert az rengeteg CGI, és amint azt láttuk a gyűlésen is, a háttal álló tömeg valahonnan a PS2 korszakból lett ctrl+V-zve.

Z - 2020. 06. 20. 11:14

A Bardón a föld allat vannak az a fás rész az arborétum és látszik hogy kamu eső van és beszél is róla a vezető,vissza nem mennek onnan jöttk.Anomaliaval jöttek Gabriel szerint.Valszeg lesz egy rész hogy hogyan jöttek és így lesz majd hozzájuk köthető az előzmény sorozat ezzel a pilot résszel.

Nézőke - 2020. 06. 20. 15:54

Z: köszi!

Akkor jó lenne ha minden rész kijött, valaki időrendbe állítaná,és úgy néznénk :D
Anno a LOST-al volt valami gyenge hamvába halt próbálkozás, hogy az idővonalakat sorba rakták.

Eszter - 2020. 06. 20. 16:02

7×05:

Hűha, elég jó rész volt, izgalmas volt, és már kezdek kicsit belezavarodni/kavarodni a sztoriba, de egyáltalán nem bánom.:D
Pár dologra tényleg választ kaptunk, viszont sok új kérdésem lett. Lehet, hogy ezekre egyértelmű a válasz, csak én néztem be valamit xd
– Hogy tudta Octaviát (először) megmenteni Hope? Mármint, hogy jutott oda? Nem csak annyit láttunk, hogy Dev meghalt Skyring-en, mert Hope hibázott?
– Nem értem, hogy Clarke miért olyan fontos nekik.
– Most voltaképpen mit csináltak Sheidhedával? Kivették a mind drive-ot?
– Bardóról miért küldték Sanctumba Hope-ot? Hogy visszahozza Octaviát? De akkor meg Hope mit akart az évad elején Sanctumban? Ahh, nem értem xdd
– Miért hozták Bellamy-t Bardóra? Octavia miatt?
– Mi van Diyozával? Csak simán fogva van tartva? Róla semmit nem tudunk.
– És most azt akarják elhitetni velünk, hogy Bellamy halott?:D

Egyébként valahol olvastam, hogy egy korábbi évadban van utalás a Földön lévő anomaly stone-ra. Pontosan a 2. évad 3. részében 13:48-nál, mikor lehasalnak a földre, és elvileg bal oldalon látszik… Megnéztem, és hááát nem tudom, lehet, hogy az:D

drusilla - 2020. 06. 20. 16:52

Egyben ledaráltam az utolsó 5 részt és úgy érzem magam, mint a szezon előtt. Semmi nem történt. 5 rész elment az utolsó évadból. Évad végére nem is várok már csodát.
Hogy ki lehet a Pásztor? Csak olyan valaki, akit már ismerünk. :D
Atomreaktort se értettem hogy került oda, ennek a bolygónak is ez lesz a veszte. :D

Desmond Wallace - 2020. 06. 20. 19:14

Az első rész után nem hittem volna, hogy érdekelni fog ez az évad, de újra értékelem a látottakat. Pedig a 6. évadot nagyon untam.
Örülök, hogy elindult a sztori egy új irányba.

walaki - 2020. 06. 20. 21:23

Csatlakozom a többséghez, nekem is bejött az 5. rész! Tetszik, ahogy alakul a sztori.

@Wanheda: ne mondj már ilyet, nagyon jó ez! Oké, egy kicsit a rejtélyek felé ment el a sztori, de én ezt egy csöppet sem bánom. Nekem a sok lelkizés meg ki jön össze kivel már kezdett unalmassá válni, most megint látok benne kakaót.

@Eszter: azt nem mutatták, hogy Hope hogyan tudott Bardoba menni, csak azt, hogy az első próbálkozás nem jött össze. Amikor megszöktette Octavia-t, majd utánnament, és leszúrta, azok az első rész történései időrendben. És igen, azért küldték utánna Sanctumba, hogy megjelölje (visszahozni nem kellett, azt megtette a féregjárat helyette).
Bellamy-t szerintem azért fogták el, hogy csapdát állítsanak Clarke-nak. Hogy Clarke miért olyan fontos nekik, az még nem világos, de gondolom ki fog derülni, kb. mint ahogy az 5. részben választ kaptunk az első rész történéseire.
Az is tuti, hogy Bellamy nem halt meg. Lehet, hogy a jégbolygó (esélyes), lehet, hogy egy másik, de tuti utazott és nem meghalt. Majd kitalálják hogy a robbanástól plusz energiája lett a féregjáratnak, és hazaküldte a Földre :-) :-) :-)

@Nézőke: igen, a kivitelezés kicsit gyengusz, látszik az alacsony büdzsé, de a sztori attól még rendben van!

Egyébként nekem kifejezetten bejön ez a történetvezetés. Bedobnak a mélyvízbe, hogy hadd találgassunk, aztán jóval később elmesélik, mi is volt. Így ötelethetünk is, meg választ is kapunk.

Denila - 2020. 06. 21. 21:59

Eszter,
Bellamyt talán azért hozták Bardora, mert Clarke a kulcs (mihez?), és Octaviától valószínűleg tudták már az első kifaggatasa óta, hogy Clarke-nak elég fontos. Vagy nem. De ilyen teoriakat olvastam. Meg olyasmiket, hogy a gyűrűknek szerepe van. Bellamynak olyan gyűrű van a bal kezen, mint a fehér bácsinak. Lehet, hogy már kicsit agymostak, és az egész “halál” megjatszott (nyilván nem halt meg, de kíváncsi vagyok, miért szinleltek) ? Bár az nekem nem all össze, hogy mit tudnának elérni vele.

Shitheda (bocsi) szálat nem értem. Ha követték Russel testéből a minddrive-ot, de SH már megolte R-t, akkor mi lesz a testtel? JR Bourne-t valószínűleg nem véletlenül tartották meg a 7. évadra.

Nezoke, jobb hogy nincsenek állatok, hat hogy nézett ki mind a ketfeju ozike, mind a gorilla korabban…
Picasso képviseli az összes állatot egyszemelyben. ☺️

Mivel nem az Eligiusrol jött a szekta Bardora, a Pásztor biztosan kötődik valahogy Cadoganhoz, a Second Dawn szektabol. Ott is, mintha 12 szint lett volna. Orlando is off-camera lett öngyilkos, akár még ő is lehet.

Csilla0422 - 2020. 06. 22. 10:45

Nekem nagyon bejön az évad eddig. A nyitó kicsit gyenge volt, de a többire nincs panasz. A második részt imádtam. Hope folyton ekézi szegény Echot. Diyoza és Octavia fantasztikus jeleneteket hozott. Tökéletesen megfelel, hogy Clake a háttérben van és Bellamy meg alig szerepel. Kár, hogy nem maradhat így.

A hetedik évadra két önmagához hű karakter maradt: Echo és Indra. Ők még mindig képesek a logikus és ésszerű gondolkodásra. Simán átlátják a dolgokat.

Tetszik nagyon, hogy visszanyúlnak régi jelenetekhez (Ocatavia emlékei), karakterekhez (Bekka, Roan) vagy akár szimbólumokhoz (átjáró jele). Kíváncsian várom, hogy amit anno Titus annyira várt, az elérkezik e. Erős a gyanúm, hogy a Commanderek tudtak ezekről a bolygókról a Fleim miatt. Ha Bekkanak volt tudomása róluk, akkor nekik is kellett, hogy legyen. S3-ban Lexa hátán (gondolom ez elődeién is) bolygók voltak.

A Shepherdre he-ként utaltak. A kérdés már csak az, hogy ki? Cadogen? Sheidheda?

Szegény Harper és Monty a haját tépné, ha tudnák, hogy fiúk milyen idióta lett.

stargatelost - 2020. 06. 22. 20:28

Sok lesz ez a gyilkolás… mármint, értem, védik a sajátjaikat, mindig is így volt, de azért na… Echo már nagyon átesett a ló túloldalára, és igazából morális szempontból is nagyon rezeg a léc.

Szomorkodjunk Ravennel, amiért a halálba küldte az elítélteket? Mivel az egyiknek párja volt, igen, sajnálni kell őket. De a kb. egy tucat leölt bárdista? Kit érdekel? Nekik nem volt párjuk, feleségük, gyerekük.

Nem csodálom, hogy Oliver öngyilkos lett, amikor leölték előtte, akiket ismert. (Képzeljünk el egy fordított helyzetet, ha pl. Indra lett volna kikötve, és kapná a nyakszúrást Echo meg Gaia. Oliver és a tanítványai is ugyanilyen emberek voltak…)

De igazából a vége tette be nálam a kaput, az új emlékkiszedő technikus. Egy büdös szót nem szólt, csak állt ott, Echo meg nekiesik (jah, elborult az agya), de amit utána tett, az már tényleg kimeríti a gyilkosság fogalmát.

Nézőke - 2020. 06. 23. 21:15

Stargatelost:
egyetértek.

Egyébként ki számít a “sajátjaiaknak”?

Konkrétan ugyanannyi ideje ismeri Clarke JORDANT, mint a random felébresztett rabot.

..és Diyoza? miért a sajátjai? hiszen legalább fél év elment a vele való háborúval,ahol emberhegyek haltak meg.

Hope?
26 év alatt összesen 6 embert ismer, miért lenne ő bárki sajátja? Milyen szál fűzi majd Indrához? Semmi. Ennél még Russelhez is több köze van a veterán harcosnőnek.

Az a baj,amit mondasz,hogy kapott egy percet a tömeggyilkos hegesztő,és már sajnáljuk, de a bárdisták halomra lőhetők..

szerencsétlen gépkezelő? csak mert ő volt műszakban?..és ha kiderül,hogy Clarket azért kell likvidálni, mert a 200 év mélyálom alatt kialakult egy vallás,ami azt vitte tovább, hogy ő Wanheda, az áruló?
Az kb ugyanolyan vallás lenne,mint a feljebbvalók…és akkor miért is kéne beleszólni??

Necridus - 2020. 06. 23. 22:35

Stargatelost, Nézőke:

Én inkább úgy fogalmaznék, hogy nem a sajátjaikat védik, hanem azokat, akik nem ellenük vannak. Hope nem ártott nekik, Jordan pedig jóbarátjaik gyermeke. Diyoza-t meg tény, ők nem szerethették meg úgy, mint mi, mert ők nem látták az új énjét, de a kifagyasztásos buli óta ő is hozzájuk tartozik, mert ő is a Föld utolsó túlélői közé tartozik.

Itt már nem feltétlen arra megy a játék, hogy “nem tetszik a hajszíne, akkor nem kedvelem, kitagadjuk”. Ne feledjük el, alig maradt pár száz ember a Földről, Clarke-ék pedig már nem a saját csapatukat védik, hanem az összes túlélőt, az emberiség túléléséért küzdenek.

Bardoról viszont olyan figurák jelentek meg, akik veszélyt jelentenek rájuk nézve, így őket nem védik. Ettől függetlenül én is úgy gondolom, túl sok itt a mészárlás, ezekkel egyetértek, cserébe a védelem szerintem összetettebb annál, hogy mennyire ismerik egymást. Inkább az a lényeg, hogy a Föld utolsó túlélőiről van szó.

Enzo - 2020. 06. 24. 01:44

7×05 (pótlás péntekről)

Hú, ez az epizód elég leterhelő volt – nagyon pörgették, rengeteg infót kaptunk, miközben egyrészt ugráltunk az időben, másrészt ki lettek pótolva a hiányzó részek a történetszálakból (pl. hogy hogyan került O hátára a kód), ami persze rendkívül hasznos.
Anders beszéde a kilencedik generációról, a bardói ősökről, valami kristállyá változtatásról, meg hogy volt egy kő a Földön is, meg hogy Bardon nem az Eligius-küldetés résztvevői vannak… hú, ez a rész még elég zavaros.
Bellamy meg végre visszatért épphogy egy kis időre, hogy aztán eltűnjön a robbanásban (Echo szegény eléggé kivan, de Bell tuti nem halt meg, csak kérdés, hogy hova került…)

Kronológia update (bár igazából egy infografika kéne leginkább, az idődilatáció érzékeltetésére…)
1. (Előző évad futóhomokos izé után:) Alfa bolygóról nézve a 6 hónapos terhes Diyoza belép az anomáliába, Octavia pár másodperccel lemaradva követi.
2. Béta bolygón kibukkan Diyoza, az időeltolódás miatt 3 hónap múlva érkező Octavia épp időben jön a szülést levezetni.
3. Nevelgetik a kicsi Hope-ot, Octavia közben próbál visszajutni.
4. 10 év után az eldobott palack miatt megtalálják őket a tanítványok, és elrabolják (Hope marad, majd találkozik Devvel egy idő után).
5. Diyoza ismeretlen helyen van, Octaviát elkapják és berakják az m-capbe, ahol Levitt vizsgálja, és egy idő után alkut kötnek. Ezalatt Skyring-en Hope 10 évet tölt el, Dev megtanítja harcolni. Amikor megnyílik az anomália, Dev meghal, de Hope átjut.
6. Octavia 3 napja engedte be Levittet az emlékeibe, ekkor megjön Hope. Levitt lemásolja Hope elmekódját és rátetoválja O hátára, majd átküldik a lányt.
7. Octavia kibukkan Alfa bolygón, gyógyultan, ahol alig telt el idő. (Közben Bardon Hope-ot elfogják, Anders beszél vele egy jelenetben.)
8. Előző évad végi történések, Alfán beütik Hope elmekódját, és ezzel átrántják a csajt. (Anders közben elindítja a csapatát Alfára, hogy elhozzák Clarke-ot.)
9. Hope leszúrva megtaggeli Octaviát, aki így átkerül ismét, viszik az orvosiba, Levitt kvázi elbúcsúzik tőle.
10. Évad elején látott dolgok: Bellamyt elviszik, Echoék lelövik az erdőben a tanítványokat, és átkelnek Skyring-re.
11. Bardon Octaviát odaviszik a kapuhoz, hogy lebeszélje Bellamyt. Megnyílik a kapu, robbanás, Bellamy eltűnt.
12. Közben Gabriel, Echo és Hope Skyring-en eltölt ~5 évet, miközben gyakorolnak Orlandoval. Az anomália megnyílásakor otthagyják Orlandot és átmennek Bardora.
13. Echoék részt vesznek a szertartáson, majd megtalálják Octaviát, de már nem Levitt vizsgálja. Megnézik a robbanásról a videót, Echo kiborul és leöli a fickót.

Sanctum-szál:
Na, most épp kisgyerek-felgyújtós öngyilkos szektások jönnek a sorban a napi problémák közül, remek. Azon felröhögtem, mikor Murphy mondta, hogy szerinte ez egy megoldás, nem egy probléma :DD (Némi morális iránytű eldobásával végülis igaza van :D) Hogy Russell miért segített neki, amikor Murphy lebukott, azt nem teljesen értem, de legalább Indra rájött, hogy benne van Sheidheda – akitől, ha jól sejtem, nem szabadultak meg ilyen könnyen.

Darabkák:
– Jól néz ki ez a masszív mesterséges erdő Bardon.
– Ez az Anders nevű fickó marha ismerős volt valahonnan, úgyhogy megnéztem (Neal McDonough, egyrészt a Marvel-univerzumból, másrészt meg volt régen egy Rejtélyes vírusok nyomában című sorozat és valszeg onnan).
– Érdekes volt Octavia emlékeiben a múltbéli jeleneteket és szereplőket látni, tipikus utolsó évados visszaemlékezős húzás.
– Ezt, hogy emlékezetvesztéssel jár a lassabb idődilatációjú bolygóra való utazás, tuti hogy mindig betartották?

#hétidézete:
“-This is what happens when you value individuals above the collective.
-It’s called love, you son of a bitch.” :D /Hope/

Faby - 2020. 06. 25. 12:26

Neal McDonough inkább DC universe, Arrowban volt főgonosz egy évadon át, majd Legends of Tonorrowban is.
Nekem mondjuk az HBO Elit alakulatából ismerős.
De most nézem, volt marveles szerepe is.

Ninaa - 2020. 06. 25. 15:43

Nekem a Született feleségekből volt ismert a pali. Ott is egy pszichopatát játszott, valahogy itt sem tűnik másnak, de majd kiderül mi a célja. :D

Nekem nagyon tetszik ez az évad, Bellamyt nagyon sajnálom, hogy nincs sokat benne és ez nem tudom, hogy a színész döntése vagy a készítőké.

Örülök, hogy végre kiderültek a kisebb-nagyobb rejtélyek a kőről, Bardoról, O-ról. Kíváncsi vagyok Clarke mit fog kezdeni most, meg persze Russelre is, hogy Hedaként hogy fog működni, mi lesz ebből. Nagyon várom a tegnapi részt, de egyelőre nincs felirat. :(

Vajon mennyire lehet boldog befejezése egy ilyen sorozatnak? Bár a legtöbb színész nem akarja, hogy happyend legyen, amit megértek, csak mégis jobb lenne.

feleki - 2020. 06. 25. 15:49

a színészek mire megtudták, hogy mi a vége, már rég megvolt írva, szóval nem az akaratuktól függ, őket nem fogják erről megkérdezni, max 1-2 kiemelt szereplőnek előre szólnak.

walaki - 2020. 06. 25. 19:21

7×06 rész, még mindig nagyon jó. Elkezdett érdekelni Sanctum sorsa, annyira odateszi magát Indra, hogy nem lehet nem szurkolni neki.

SPOILER
Tökre bírom, hogy amikor hiányolunk valamit, akkor tuti, a következő részben bepótolják :-) Itt most megkapjuk Diosa sztoriját, és akik hiányolták az állatokat, azok is “örülhetnek”.

Hogy Clarkék vonala mekkora Star Wars nyúlás volt, kis Stargate-tel nyakonöntve… nem tudom, hogy direkt utalásnak szánták-e a készítők, vagy csak kifogytak az ötletekből, mindenesetre jól sült el! Lopni csak az igazán jóktól érdemes :-)

Nézőke - 2020. 06. 25. 23:50

..na, kaptunk egy jó kis részt.
SPOILER:

Diyoza nyitánya csodás volt (kivéve a halált,de hát azt már megszoktuk)

Egyetlen, illetve kettő negatívum:

1. Echo öldöklése. Ez már nem tudom mi. Gonoszt akarnak faragni belőle.

2. Gabriel árulása. Nem értettem, miért..csak mert megmenekültek volna, és az írók a sztorijába raktak egy ilyen fordulatot? Semmi alapja nem volt a pálfordulásnak.

Tehát jól értem,hogy egy Polisba bezárt földi tag hullája került elő az emésztőgyomorból?
Lehet hogy ezek nem is külön bolygók,hanem más történeti korból pl a Föld?

Sok ez a rejtély már, kibogozhatatlan.

walaki - 2020. 06. 26. 08:44

@Nézőke: igen, Echonál elgurult a gyógyszer, amióta azt hiszi, Bellamy meghalt. Mondjuk oka volt rá, mert O elkotyogta a segítőjük nevét.

A Gabrieles problémádat nem értem, szerintem rendben volt. Ő nem volt biztos benne, hogy a felszín túlélhető, mivel nem is ismerte a fickót, meg az öreg is azt mondta, légzőberendezés nélkül ne menjenek ki, tök jogosan gondolta, hogy csapdába akarják csalni. Nem volt ebben semmi pálfordulat vagy árulás. A túlélésük érdekében a kissebbik rosszat választotta. Hogy jól döntött-e, az más kérdés, de a szándék az a helyén volt.

Egy újradara valóban nem ártana, hogy minden utalás a helyére kerüljön, kicsit tényleg túladagolják már az infókat. Általában elég jól bírom az ilyet, de itt-ott bizony én is elvesztem a fonalat ennél az évadnál.

Nézőke - 2020. 06. 26. 09:38

walaki:
köszönöm, így már értem a pálfordulást.

Ezzel kapcsolatban viszont azért bemehettek volna az ajtón, ugyanis mintha létezne láthatatlan formula a ruhában, mi több, még falon (emésztőgyomron) átlátó infrakép is van a sisakban, bekukkolhattak volna a csigához.

Hm..de akkor a védők is láthatatlanul várhatták volna őket a bejáratnál, és mindegyik madárkát szépen semlegesítették volna.

Dehát egye fene logika,amíg van mit nézni (O..bár mintha felszedett volna pár kgt..)

sledge - 2020. 06. 26. 10:35

7×06. A Star Wars-t nyakon öntötték egy kis Stargate öntettel, majd rányomtak egy kis Alien feelinget. Juj, ez azért kicsit elmebeteg volt. Egyébként nem volt rossz, érdekes a sztori, de nekem a bardóiak motivációja picit fura.

Latza - 2020. 06. 26. 16:19

Mondjuk logikus, hogy nem mentek ki Gabrielék a felszínre, hiszen (drága lett volna a CGI) ki tudja mi van ott, egyáltalán nem biztos, hogy nem csak egy végtelen sivatag az egész bolygó, ráadásul visszajutni teleportáló kőhöz megint csak körülményes lenne. Elvégre haza akarnak jutni vagy mi.
Bár a helyükben felvettem volna a speckó ruhákat, ha már Diyoza kicsinálta a tulajaikat.

Amikor a szektás ruhát megtalálták, egy pillanatra azt hittem, visszakerültek a Földre, ahol mostanra már ennyire durva lények élnek. :)

Enzo - 2020. 06. 29. 22:59

7×06 (pótlás péntekről)

Bardo:
Jó volt látni Diyoza flashbackjét is, hogy ne maradjanak elvarratlan szálak. Az mekkora ötlet már, hogy fájdalommal blokkolja az emlékeihez való hozzáférést! A nyakonharapás-szemkiszedés kombó meg külön jól jött így evés közben :D
A jelenben meg alig történt valami azon kívül, hogy Gabriel egy remek ötlettel lesokkolt mindenkit, és így a felszínre menekülés helyett el lettek kapva mindannyian. Gudzsáb. (Csak hogy Echo mellett legyen még egy idegesítően viselkedő karakter…)

Clarke-ék:
Oké, látom, másnak is erős Star Wars utánérzése támadt a barlang-gyomortól :D jó kis klausztrofób horrorba ment át a szál ezekkel a pókszerű izékkel (oké @walaki, jár a pluszpont, még ha földi mutáns állatokat nem is látunk már), emellé egy kis (végre kimondott) Second Dawn-összekötés, éés már hipphopp megint másik bolygón vannak. (De hol van Gaia??)

Sanctum:
– Sheidheda üzletet ajánl Nelsonnak (végre megjegyeztem a nevét), ebből még baj lesz.
– Egészen üdítő volt látni azt, amikor a kissrác ott ismerkedett Madival, rég láttunk ilyen gyerekközpontú “többgyerekes” jelenetet.
– Most komolyan az volt a terv, hogy Madiba visszarakni a flame-et (vagyis legalább eljátszani)? Na biztos elhitték volna…
– Bírom, hogy ilyen “Dany kinda forgot” módra még a készítők se igazán tudják megválaszolni a “hogy került Sheidheda Russellbe” kérdést, hogyaszongya ilyen szöveg hangzott el: “jumped into the mind drive”… na lol…:’D
– Indra mint Heda, az se egy rossz ötlet. Mondjuk mind drive behelyezés helyett inkább egy nagyon rövid harc és egy nagyon rövid beszéd segítségével gondolta ezt megvalósítani, hát nemtom mennyire ment át.

#hétidézetei:
“Excuse me, but I need to borrow your God.” :D /Indra/

“-Can we at least watch?
-No.
[…]
-I’m gonna watch.” :DD /Murphy/

sledge - 2020. 07. 03. 12:07

Na végre, most már kezd kicsit kirajzolódni a dolog és kezdik megmutatni a bardóiak motivációját. A következő rész ígérkezik ebből a szempontból igazán izgalmasnak. Egyetlen dologtól lehet tartani, hogy a maradék részek nem lesznek elegendőek és össze fogják csapni a dolgokat.

Nézőke - 2020. 07. 03. 13:38

ERŐS SPOILEREK

egyrészt túl sok volt a lelkizés.
Másrészt nem értem a négy szupernő döntését, olyan semmiből jött,hogy most csatlakozniuk kell a hívőkhöz hogy ihajj. Kb mint Gabrielé, az is csak azért volt megírva,hogy legyen egy szájba adott fordulat.

A családegyesítés szál sem volt most jó, Indra elment megkeresni a többieket? hova is? A gömböt nem tudja használni. (tippre a kövi rész erről fog szólni,hogy Gaiát keresi)
Egyáltalán,ha tudják,hogy az ott Sheidheda,akkor mi a fenének ül le sakkozni Murphy?
Sose az eszéért szerettük.

A vége…most vissza kéne nézni a 4.évadot,hogy mi is volt a szerepe Billnek? Már rég elfelejtődött.
Valaki összefoglalhatná,aki képben van.

zoltan - 2020. 07. 03. 20:33

Bill Cadogan, a második hajnal kultuszának alapítója és vezetője volt, nem volt benne a 4. évadban, csak a szektáról volt szó. S04E03-ban találnak egy bunkert

Katekrain - 2020. 07. 04. 00:18

Nézőke:
Bill Cadogan egy amolyan szektavezető volt, melynek neve ugye Second Dawn. A hívőknek el kellett érnie a 12. szintet a szektában, hogy bekerüljenek a bunkerbe. Volt egy hamis bunker, amit a 4×03-ban Jaha, Clarke és Bellamy megtaláltak. Ugyanebben a részben mutatták Bill egy régebbi előadását. Az 5×10-ben, amikor Madiben volt a Flame, akkor volt egy látomása, miszerint Cadogan és még pár (feltehetőleg) Second Dawn hívő.

Ez nem tudom mennyire számít spoilernek, de biztos ami biztos.

SPOILER
A következő rész a lehetséges spinoff backdoor pilotja, ha jól emlékszem volt már erről szó, és/vagy bejegyzés.
SPOILER VÉGE

Nézőke - 2020. 07. 05. 13:37

..köszi az infókat.
Valószínűleg csak a könyv feketeöves rajongói hőkölnek hátra,hogy akkor most ki a pásztor.

Az egyszeri néző meg csak néz,hogy ez szánták a nagy durranásnak? Meg kéne lepődnünk?

Kiis Balázs - 2020. 07. 05. 21:12

A logikátlanságok eléggé rontanak az élvezhetőségen. Mielőtt Octavia a Bardóról visszakerül a Sanctumra, azt modja az emlékbányász srác, hogy el fog felejteni mindent sisak nélkül az eddigiekből, mert a Sanctumon lassabban telik az idő.De nem baj, legalább életben marad. De akkor mi szükség Hope kódjára a hátára, ha úgy se emlékszik semmire? Erre mikor Hope-ot visszaküldik érte, egyből emlékszik rá. Hope-ot elküldik a Bardóról sisak nélkül, akkor mégis honnan tudja a Sanctumon, mit kell tennie a késsel?
Azt sem értem, hogy amikor Diyoza és Octavia a Skyringre kerül, ez azt jelenti, hogy a bardoiak onnan myitották meg a követ? De miért is? Ha meg Bardoról indultak, akkor potyautasként Octáviáék miért nem ott kötöttek ki? Ugyanez érvényes a Hope, Gabriel, Echo társaságra is, mikor a Skyringre kerültek. Felszálltak az anomáliára, de ha a Skyringen kötöttek ki, ezek szerint a bardóiak onnan nyitották meg a követ?

Nézőke - 2020. 07. 06. 15:33

Kiis Balázs:
valóban. Mert akkor az a minimum,ha a gyors bolygón 20 mpig van nyitva,akkor a lassú börtönbolygón legalább 3 hónapig nyitva kéne lennie..

Enzo - 2020. 07. 06. 17:19

7×07 (pótlás szombatról)

Sanctum:
Murphy is minek ül le sakkozni Sheidheda/Russellel… jó, a csavar tetszett, hogy Russell csak ott akarta tartani minél tovább. Emori családegyesítős ceremóniája megint úgy a semmiből lett előrángatva, mint múltkor az atomreaktor, csak ez még rosszabbul végződött, konkrétan egy nem túl stabil Wonkru-val kéne védekezni a friss CoG+börtöntöltelékek szövetség ellen, miközben a legtöbb kulcsfigura másik bolygókon mászkál.

Bardo:
Gyanús volt, hogy milyen szépen párosan rakták őket szobákba, és hát tényleg nem túsznak tartják őket ott. Az speciel elég vicces lett, hogy mindkét szobában agresszív ölelkezésbe torkollott a beszélgetés, csak Hope-éknál volt előtte némi harc is :D (Echo meg teljesen meg van borulva.)
És tényleg Cadogan a Shepherd, hát mondjuk hogy őt így több évad távlatából minimális mellékszereplőként mégis hogy kellett volna felismerni, azt nem tudom.

Darabkák:
– Az Echo-Bellamy űrhajós flashbacket nem láttam jönni, ilyenekkel akarják kipótolni Bellamy hiányát?
– Jók voltak a részben a kettesével beszélgetések, olyan embereket raktak össze, akiket előtte nem nagyon (Jackson-Madi, Murphy-Russell)
– Tényleg a Nakara bolygó a bardoiak hullatárolója, most vissza is utaltak rá.
– Jé, Nelson apja Arjun a The Expanse-ből :)

walaki - 2020. 07. 09. 16:41

Na, kinek hogy tetszett a spin-off pilot?

Ami nem volt jó szerintem: az alapsztori nem túl érdekes, hiszen már eleve tudjuk, mi fog történni.

Ami jó volt szerintem benne (spoilerek nélkül): remekül összekötötték a világgal, több utalás is volt korábbi epizódokra, ami nagyon jól illeszkedett szerintem. Volt pár fordulat, aminél nem az elcsépelt klisék felé mentek, ez kifejezetten tetszett. De akadt olyan is, aminél nagyon fogtam a fejem

SPOILER
pl amikor dörömbölnek az ajtón, és azon megy az erkölcsi áldilemma, hogy be kell-e engedni őket, az tökre értelmetlen, mert akkora sugárdózis után már úgyis halottak (még ha perpill most még dörömbölnek is). Szóval igazából nincs is semmi tét…

Összeségében erős közepest adnék a spin-offra, nem túl izgalmas eddig, de ígéretes. Abban lehet potenciál, hogy hogyan érik el a szereplők azt, amit már tudunk.

Wanheda - 2020. 07. 10. 08:55

Nah, végre egy jó rész! Rám fért, így a teljes kétségbeesés közepén, hogy mi lett A SOROZATOM-mal? :-)
Azt hiszem, nekem jobb lenne, ha a földön maradnánk…

Nézőke - 2020. 07. 12. 14:37

walaki:
szerintem egy sorozatrész (vagy egy film akár) akkor jó, ha a logikátlanságok nem tűnnek fel. pl. Vissza a jövőbe.

Jelen esetben teljesen mindegy volt hogy dörömböl-e valaki, igazából a két testvér közötti ellentétet akarták bemutatni. Nyilván sosem mentették volna már meg, mi több el is kaphatták volna az ápolás közben azt a dózist,amit a túlélő magára szedett.
Engem pont nem zavart, mert élveztem a jelenetet.

Sajnos az ilyen ad-hoc jelleget mindig is beleadták az írók a szereplők szájába.

fontos a továbbiakban (spin-off)
-Az űrruha megvéd pár órát, ez idő alatt az anyja is megtalálja a pár perce távozó csapatot, és kap egy dózist oszt szevasz.

– menjetek Tristan és fiam, hozzátok vissza az AI-t.. én addig mindenkivel belemenetelek az ismeretlenbe, hátha meghalunk, és minek már az AI
:D

– jönnek mások is a tűzjelzés hatására, mert akkor minek tették volna bele a történetbe ugye

– hogy hogyan alakul ki igen rövid idő alatt a parancsnoki lánc, benne LExa stb, mi több SHEIDHEDA korszakával… hát ez érdekes kérdés, kiváncsi lennék.

Jó kis rész volt amúgy, kaptunk egy Clarke 2.0-át.

Mondjátok meg: szerintetek is meghízott Octavia? a végén a feje… tiszta kerek volt.

:O

Zsolt - 2020. 07. 12. 16:04

Én csak annyit mondok tapasztalatból, hogy az az ajtó, amin át hallani lehet a dörömbölést nem véd meg a radioaktív sugárzástól. Ahpgy persze a “védőruha” is csupán az elszennyeződéstől kímél meg, a sejteket közvetlenül roncsoló elnyelt dózishoz kevés.
Mndazonáltal csatlakozom Nézőke véleményéhez, az effajta dolgokat ki kell zárni, és arra kell koncentrálni, ami megfog a filmben.
Nekem speciell ez a sorozat a kedvencem.

walaki - 2020. 07. 12. 23:32

Igen, igazatok van, és általában én is elnéző vagyok az ilyen bakikkal szemben, ha egyébként a sztori jó. Nem is akartam felsorolni őket, csak megemlítettem egy példával, hogy akadnak. Itt most egy kicsit szigorúbb voltam, mert hát mégiscsak spin-off pilot vagy mi. A végeredmény, mint írtam, összeségében ígéretes.

Igen, O határozottan meghízott. Nekem nem az arcán tűnt fel, hanem amikor a folyosón szaladgáltak a seggén meg a combján :-) Bocs, lehet kövezni, de egy ilyen eyecandy sorozatnál elkerülhetetlen, hogy arrafelé vándorol néha a szemem…

Alibi - 2020. 07. 13. 13:31

Üdv!

Kicsit összezavarodtam most mit keres Clark fejében a láng? Nem vette azt ki valamikor és az a láng volt az utolsó ami Maddie fejében volt? És ha az első parancsnok már ilyen korán lejött akkor miért övezi akkora misztikum? Hiszen akik előben látták, tudják hogy nem isten. Vagy később majd az utókornak másképpen fogják tálalni? Remélem a folytatásban valszt kapunk. Amúgy tetszett a rész.

Nézőke - 2020. 07. 13. 14:39

Alibi,
a lángot ha kiveszik,attól még halvány emlékek vannak a korábbi parancsnokok vonatkozásában, de nem annyira tiszták, mégis léteznek.
Ezért akarták Madi fejébe visszatenni,hogy ne csak tessék-lássék parancsnokot alakítson.

Egyébként az átlépéssel a memóriavesztést azt vajon csak az éppen akkor kapóra jött jelenet miatt írták bele, vagy létezik? Mert ha létezik,akkor akin nincs űrruha (Clarke és csapata) kb semmire nem emlékezne egy darabig.

kiro.O - 2020. 07. 13. 19:37

Évadonként egyszer kommentelek, inkább csak olvasni szoktam. Na de egy dolgot nem értek (jó igazából többet, de azokról már volt szó): ha Skyring kvázi egy tökéletesen élhető bolygó ahol nincs természetes veszedelem, tökéletes a klíma, van víz és még mindenféle zöldség is megterem, akkor mi a halálért lakik ez a szekta a föld alatt valami bunkerben Bardon és használja börtönnek a normális bolygót?!

Nekik még útjuk is vezet oda, hiszen tudják használni a köveket, nem úgy mint az emberek Sanctumban, akik nem mernek bemenni az anomáliába, mert nem tudják hogy oda jutnának.

Wanheda - 2020. 07. 14. 06:56

Mert ez az évad egy szedett-vedett kak., nulla értelemmel, kár volt belekezdeni…

Mom - 2020. 07. 14. 07:25

@Zsolt: ez a mondatod nagyon megragadt bennem :D
“Én csak annyit mondok tapasztalatból, hogy az az ajtó, amin át hallani lehet a dörömbölést nem véd meg a radioaktív sugárzástól. ”
Mert egyrészt én is így gondolom, másrészt honnan szereztél ilyen tapasztalatot?? :o

@kiro.O: teljesen jogos felvetés, jár a két pont! Nekem ez eddig eszembe sem jutott, de mentégemre szóljon, hogy nem is gondolkoztam rajta, meg nem is az életem a tét.

Ebben az évadban különösen sok a zavaros változó. Tényleg remélem, hogy a végén valaki csinál hozzá egy kronológiai sorrendben értelmező-magyarázó videót és utólag nem lesz elvesztegetett idő ez a két évad…

Nézőke - 2020. 07. 14. 09:58

kiro:
tényleg bakker.

Hát ilyen alapvető dologra nem gondoltam.
Lehet hogy azzal van összefüggésben,hogy ha a szekta itt élne, akkor ezer év is eltelne úgy,hogy egy darab űrhajó sem zaklatná őket, mert odakint csak pár hónap telik el.
Persze egy szekta szempontjából pont jó lenne az izoláltság.
Meg aztán ahhoz képest,hogy mekkora végtelen az űr, egész jól egy helyre csoportosult a megmaradt emberiség….
annak az esélye a valóságban, hogy bekúszik a képbe egy bányászhajó, gyakorlatilag nulla.

De lehet hogy a háborút különös lények ellen kell megvívni,akik az időbolygón vannak?
De ott nem lehet senki, mert Hope 15 évet lehúzott, mindenféle ellenállás nélkül.

Valóban jó bolygónak tűnik, érthetetlen.

karit - 2020. 07. 15. 01:39

“ha Skyring kvázi egy tökéletesen élhető bolygó ahol nincs természetes veszedelem, tökéletes a klíma, van víz és még mindenféle zöldség is megterem, akkor mi a halálért lakik ez a szekta a föld alatt valami bunkerben Bardon”

Talán pont ezért. Egy tökéletesen élhető bolygón, ahol a köznép mindenfelé szabadon és boldogan élhetne, nem működik az agymosás. Ahhoz állandó veszélyhelyzet, a külső fenyegetettség fenntartása kell, amitől a szektavezér erőt és energiát nem kímélve megvédi szerencsétlen balekokat – akarom mondani a hű alattvalókat.

Persze ezer más oka is lehet.

Engem jobban aggasztott, hogy Becca seperc alatt talált egy ‘fehér üzemmódot’ a tárcsázón, amivel a jövőbe látott/jutott, vagyis ott van a készítők keze ügyében a “könnyű út” a befejezéshez.

Nézőke - 2020. 07. 15. 16:15

karit:
és tényleg.
Akkor lesz egy olyan rész nemsokára,amikor a legnagyobb csatában megjelenik egy fehér gömb,és Becca száll ki belőle, körülnéz, és elborzadva megy vissza.

Ez legalább logikusnak tűnhet.

…de ha egy percet is tudott volna beszélni Clarkékkal, akkor amint visszaér összezúzza a lángot mint a szart, nehogy ALIE kifejlődjön ugye.

Enzo - 2020. 07. 15. 20:55

7×08 (pótlás vasárnapról)

Na megvolt a backdoor pilot. Alig írtam fel valamit, annyira pörgött az egész és nehéz volt követni, lehet át kéne pörgetnem még egyszer. Ami hasznos volt, hogy megtudtuk, honnan jön egy csomó elnevezés: Trikru, ALIE, Flame, nightblood, disciples… de nekem még mindig nem túl hihető, hogy ilyen kevés év alatt kialakulna a Földön egy ennyire tök más kultúra.

Darabkák:
– Flipsyde-tól a Someday meglepett az elején, de örültem neki. (Sorozat miatt ismerem a számot eleve, a Heroes-ban volt anno)
– Octavia tényleg hízott kicsit, nekem is feltűnt.
– “Miért nem élnek Skyring-en” kérdésben @karit 2020. 07. 15. 01:39 kommentjével értek egyet.

kriol - 2020. 07. 15. 23:00

Nekem is az járt a fejemben, hogy milyen ez már, hogy elvileg pár évtized alatt egy teljesen más kultúra alakul ki…
De amúgy tetszik látni a kezdeteket!

Csilla0422 - 2020. 07. 16. 18:04

Nézőke, miért is kellett volna a Fleimet összezúzni? A Fleim ALIE 2.0., amelyben Becca már javította ALIE hibáit. ALIE volt az, aki az első világégést elindította.
Bill egy egoista, aki szimplán istennek képzeli magát. Ő az emberiség megmentője és nem Becca. Nem tűri, hogy bárki is ellentmondjon neki. A követői fanatikusok, akik hisznek benne. Bill meg abban hisz, hogy megváltóként ő fogja őket biztonságba vezetni.

Enzo, Bekka 2 évvel érkezik a robbanás után. A felszínen lehetett látni, hogy az általuk ismert világból csak romok maradtak. Nincs áram, gáz, vezetékes víz, internet stb. Nyilván a könyvek zömének is annyi. A fennmaradt tudás max. annyi, ami felszínre jövők fejében, a megmaradt könyvekben és Bekka naplójában van. Ebből kell egy új világot építeni a régi megszokott technika eszközök és kényelem hiányában. A kérdés az, hogy a most meglévő egység mennyi idő alatt fog felbomlani, mert 12 klán lesz. A MW ősei kik?

gebe2001 - 2020. 07. 16. 18:28

7×09 után én arra jutottam, hogy egyesével egyáltalán nem rosszak az idei részek (kivéve a 3. és a 7.),de nagyon nem akar összeállni a story, inkább csak 40 perces kisfilmeknek érződnek. És sajnos szerintem ezen már a maradék pár rész sem fog változtatni… de ne legyen igazam.

Zsolt - 2020. 07. 17. 05:27

Mom. Jogos a kérdésed. Egy atomerőműben dolgozom, közel a “tűzhöz” :-)

Wanheda - 2020. 07. 17. 10:37

7.9.
Az első mondatnál járok és már röhögnöm kell. :-D
Három hónappal korábban. Melyik bolygón? :-)
Istenem, hogy lehetett igy elkú.ni hat év munkáját? Egyszerűen fel nem foghatom. Meg hogy hogyan tudták lerombolni bennem mindazt, amit kaptam hat éven (na jó, szorosan négy éven) át?

Wanheda - 2020. 07. 17. 10:43

Tovább folytatva… Mi a tök.öm volt már megint ez a rész? Egyáltalán ki engedélyezte, hogy a 7. évad létrejöjjön és be volt halózva vagy mi történt vele? Mennyire méltó befejezés ez az évad? Nem inkább egy nagy kalap kak., ami szinte arra törekszik, hogy igyekezzzünk elfelejteni, milyen jó is volt valaha ez a sorozat?

Wanheda - 2020. 07. 17. 11:01

Na még egy. :-)
ÉS ÉLETEMBEN ELŐSZÖR NEM TUDTAM VÉGIGNÉZNI EGY RÉSZT, ANNYIRA VÉGTELENÜL UNALMAS VOLT. ANNAK A SOROZATNAK EGY RÉSZÉT, AMI HAT ÉVEN ÁT MESSZE VEZETTE NÁLAM A SOROZATOK SORRENDJÉT.
KÉTSÉGBEEJTŐ, BORZASZTÓ, ELKESERÍTŐ!!!
Teljesen le vagyok taglózva. Azt hiszem a következő résznek már neki sem kezdek. Ezt sikerült elérni… :-( Egyszerűen döbbenet.

Denila - 2020. 07. 17. 11:24

Nekem eddig összesen két rész tetszett. Az Octavia-centrikus 2. és a prequel. Nem haladnak sehova; olyan, mintha egy nagy filler lenne az egész évad. Erre kár volt a 16 részes berendelés.
Kíváncsi lennék, mennyire így volt tervezve, és mennyire a sejtetett utolsó pillanatos atirasok miatt lett ilyen ez az évad.

Wanheda - 2020. 07. 17. 11:25

Lehetne olyan kérdés winnie, vagy akárki … hogy: Volt-e olyan sorozat, ami évekig a kedvenced volt és már hajnal négykor letöltötted a következő részt annyira vártad éveken át és jött az az évad, amikor irdatlan nagyot csalódva egyszercsak elkasztáltad az évad közepén?

Wanheda - 2020. 07. 17. 12:15

Ez amúgy mi a fa.om volt? Miről szólt? Mi értelme volt? És mi köze volt az előző 6 évadhoz?

Zsolt - 2020. 07. 17. 19:12

Mondjátok, hogy naív vagyok, de én még reménykedem, hogy csupán arról van szó, hogy kitaláltak egy szuper történetlezárást, de mondjuk 8 részben elférne, ezért az efféle epizódok hézagkitöltőnek kellenek, hogy meglegyen végül a 100 epizód.
Legyen igazam……

Mom - 2020. 07. 17. 21:21

Zsolt: megnyugtató a válaszod, örülök, hogy nem másféle tapasztalatod van :)

Mikor megláttam, hogy ez a rész “három hónappal korábban” veszi fel a fonalat, mint ahol Clarke-kal abbahagytuk, megint az jött elő belőlem, hogy miért nem lehet lineárisan haladni? Miért nem lehetett ez a rész kettővel ezelőtt? Alap esetben nem vagyok ellene az ilyen idősík váltásoknak, de itt már alapból annyira összegubancolódtak az események, hogy ez csak tovább ront rajta. Ez most egyébként nem volt vészes, csak felszínre hozta bennem megint ugyan azt a már kifejtett problémát.

Wanheda: látom nagyon megviselt ez az utolsó évad. Egyébként megértem a csalódottságodat.

Ha csak szigorúan ezt a részt nézem, akkor még bizakodó is lehetnék, mert Echóék határozottan úgy tűntek, mint akik tudják, mit csinálnak és van tervük. Az aggályaim inkább abból fakadnak, hogy annyi, de annyi megnyitott szál van, és annyi felmerült kérdés, hogy ha ezt már a következő részben elkezdik megválaszolni, akkor is egy információ-özön lesz belőle. Ha meg még akkor sem, akkor kétlem, hogy a felét is megmagyarázzák a végéig. Főleg mert ezek a kérdések nem csak ebben az egy szezonban felmerült kérdések, hanem egy csomó olyan is van, ami már a sorozat elejétől megválaszolatlan, de most érünk oda, hogy összeérhetnek a szálak végre. Csak valahogy nem igazán azzal foglalkoznak, hogy összeérjenek, hanem azzal, hogy összebogozzák őket.

Amúgy Bellamy nem főszereplő? Valaki számolta, hogy hány rész óta nem tűnt fel? (Értem én, hogy halottat játszik, de már mikor elkezdte…) Clarke összesen hány százalék képernyőidőt kapott ebben az évadban?
Miközben Indra ugyan azokat az unalmas köröket futja már 10 rész óta. De akár azt is mondhatnánk, hogy 7 éve. Ha valaki meg tudja magyarázni, hogy a rabokat pl minek kellett belekeverni, az ne fogja vissza magát! A már meglévő konfliktusba felesleges negyedik keréknek érkeztek, és kapják a játékidőt, de hogy mi a búbánatnak?

Most hogy jobban belegondoltam, hogy amúgy hány konfliktus van ebben az évadban (és abból mennyi feleslegesen kreált), már nem is csoda, hogy egy nagy rakás …. az egész.

Ravagedseducer - 2020. 07. 18. 01:38

Hatalmas csalódás az évad számomra eddig, hihetetlen hogy még ez a 9. is kb filler volt. Eliza/Clarke mellőzése meg a lehető legrosszabb döntés, ezért kár volt 16 részt berendelni. Álmomban sem hittem volna hogy ilyen rossz lesz.

Nem érdekelnek a ship-ek, nem utálok egy új karaktert sem, de az, hogy kb új arcokra építették fel az utolsó évad 80%-át… hát nehéz nem csalódottnak lenni.

Az a “3 hónappal ezelőtt” meg hatalmas WTF. Azt sikerült megértenem hogy a Penance bolygón gyorsabban megy az idő, de mi van Bardó-val akkor? Hogy lehettek Clarke-ék hónapokig távol? Vagy mi? Nem is akarom már megérteni mert csak felhúzom magam.

kiro.O - 2020. 07. 18. 22:41

karit: “Talán pont ezért. Egy tökéletesen élhető bolygón, ahol a köznép mindenfelé szabadon és boldogan élhetne, nem működik az agymosás. Ahhoz állandó veszélyhelyzet, a külső fenyegetettség fenntartása kell, amitől a szektavezér erőt és energiát nem kímélve megvédi szerencsétlen balekokat – akarom mondani a hű alattvalókat.”

Nekem is ez az egy dolog jutott eszembe magyarázatként, így még inkább fucked up a shepherd karaktere. Hogy lehet valaki ennyire de ennyire hatalommániás és őrült? Az élhető bolygón is lehetett volna a vezetőjük, oszt’ élhettek volna békében, de az olyan unalmas.

7×9:

CW: hány fölösleges konfliktust szeretnétek ebbe az évadba beleírni?
the 100 írók: Igen.

Konkrétan semmi nem érdekel, ami Sanctumban történik, sokkal jobb lett volna, ha csak a Bardoi szálat viszik ebben az évadban, mert így semmire és senkire nincs elég idő.

Az meg külön vicces, hogy az univerzum összes bolygóján ugyanolyan hosszú napok-hónapok-évek vannak, mint a Földön, mert az convenient :D Bár én se szeretném, ha még valami konverziót is belekevernének, csak na.

SPOILER

Sheidhedat is francért nem intézte el Indra amikor lett volna rá lehetősége, hiszen kiderült úgyis, hogy nem prime már? Persze azért, mert kell az újabb konfliktus, de így utolsó évad közepén ez már fárasztó és nem érdekes.

SPOILER vége

Denila - 2020. 07. 18. 23:02

“Konkrétan semmi nem érdekel, ami Sanctumban történik, sokkal jobb lett volna, ha csak a Bardoi szálat viszik ebben az évadban, mert így semmire és senkire nincs elég idő.”

Engem sem. Hányszor láttuk már ezt különféle variációkban? Unalmas, erőltetett, idohuzas. És sokkal, sokkal többet érdemelnenek a Sanctum-szalban szenvedő színészek.

Én komolyan szívesebben néznem, ha új szereplők, új konfliktusok helyett az egész évad egyfajta csoportterapia lett volna a rengeteg trauman átment karakterek számára. Jó, Hope maradhat, őt bírom. Illetve, tetszik az is, hogy akarnak valami nagy ativelest, hogy mi miért történt, de Sanctumot úgy, ahogy van, kukaznam. A kutya is maradhat, de ennyi.

karit - 2020. 07. 19. 01:50

Indrától milyen tökös húzás volt már, a piszkos munkát rábízta a főellenségre. Ezek után simán megszeghetné a neki adott szavát is, légéppuskáztatva a tömeggyilkos Sheidhedát: csak nem tud elhajolni a golyók elől, mint Neo?

“így még inkább fucked up a shepherd karaktere. Hogy lehet valaki ennyire de ennyire hatalommániás és őrült?”

A kiképzős rész már tényleg a legalja volt, nehéz rá szavakat találni. És mégis…
A ‘backdoor’ felvezetés rizikós (ha nem akarnak úgy járni ezzel az ajtóval, mint Bernard): az, hogy általánosan lehangoló lett az utolsó évad, ráadásul egy itt behozott ellenszenves karakterre alapozva indítanak új sorozatot, kicsit ön-tökönlövésnek tűnik. Viszont ilyen amatőr hibát nyilván nem követ el egy csatorna (ugye, nem?), azaz lennie kell még valami biztató csavarnak, ami miatt nem indul eleve utcányi hátrányból az előzmény sori.
Fingers crossed.

Mom - 2020. 07. 19. 07:09

Remekül megfogalmaztátok azt, ami nekem is hetek óta motoszkált a fejemben: idén el kellett volna engedni Sanctumot. Az első részben elvarrták volna az ott nyitva maradt dolgokat és a végén még egyszer visszanéztünk volna, hogy hogy sikerült az újjászervezés. De ez a köztes szenvedés teljes önismétlés, és még az időt is csak viszi.

Nem akarom elhinni amúgy, hogy ennyi karakter között nincs olyan, aki alkalmas társzadalomépítésre. Mert azok, akiknek eddig lehetőséget adott rá a sorozat, mind csúfosan elbuktak. Clarke jó vezető, vannak jó megérzései, szereti az embereket, alapvetően a béke gondolata vezeti, de nem fél bemocskolni a kezét sem, és ami a lényeg: követik. Viszont nem szociológus! Nem véletlen, hogy az országok vezetői olyan tanácsadókat foglalkoztatnak, akik alapvetően ismerik az emberi viselkedést és hogy hogyan lehet (csúnya, de egyszerű szóval) manipulálni őket. Indra vezetési stílusa olyan elavult, hogy szerintem egyetlen épeszű vezető sem választaná, ezért is meglepő, hogy hagyják szabadon önkényeskedni. Abszolút diktatúra, egyetlen következetes eleme van: a lázadásokat csírájában el kell fojtani. Nézni is rossz. A szektákról tudjuk, hogy működnek, de csak egy ideig! Mivel nincs semmiféle legitimációjuk, hacsak nem sikerül a teljes agymosás, lesznek olyanok, akik nem lépnek be és fel akarják szabadítani a többieket is. Ez főleg azért zavaró, mert a történelmi drámákkal ellentétben nekik rendelkezésükre állnak a kellő ismeretek arról, hogy hogy nem szabad. A Sheperd is, Becca (ergó a Commander ek), meg a bányászok is a Földről jöttek, tehát ismerniük kell a történelmet.
Most hogy ezt leírtam, szerintem ez baromi gyenge pontja a sorozatnak. Ahhoz képest, hogy a jövőben játszódik, úgy írják, hogy a történelem hibáit sorra megismétlik. Mind a saját hibáikat, mind az emberiség hibáit. De mgé csak önkritika sincs az írásban, egyszerűen csak új meg újra felhasználják kb ugyan azokat a konfliktusokat.

Csilla0422 - 2020. 07. 19. 12:06

Indra az egyedül, aki belátta és tudta, hogy Shaiheda milyen dolgokra képes. Támogatás helyett mit kapott? Mindent, amit szeretett volna elkerülni. Hányszor elmondta az idióta Clarkenak és Gainak, hogy nem szabad az embereknek megtudni, hogy nincs a Fleim Madiben.

Gondolom nem mindegyik szekta él luxuskörülmények között. A félelemmel meg sakkban tudják tartani a követőket. Bardo kialakulása így érhető.

Nagyon úgy tűnik, hogy Echo, Octavia és Diyoza összedolgozik. Hope “kiiktatása” is terv része lehetett. Csak így tudják megvédeni őt.

A zsúfoltság szerintem teljesen érhető annak tudatában, hogy a sorozatot 10 évadra tervezték. Ami viszont tavaly a con után Bob viselkedése miatt ugrott. Ezért ezzel az évaddal fejezik be Jason Rothenberg kérésére.
Ami viszont meglep, hogy Bob és Eliza még mindig a sorozatban van és nem dobták ki őket.

karit - 2020. 07. 19. 12:12

“Ahhoz képest, hogy a jövőben játszódik, úgy írják, hogy a történelem hibáit sorra megismétlik.”

Ez lustaság helyett inkább életszagúnak szánt írás lehet, hisz’ a történelem IRL tényleg mindig megismétli önmagát, miért változna ez a jövőben? Szerintem nem kell ahhoz sem szociológusnak lenni, hogy tudjuk, az ember a legönzőbb, legaljasabb életforma /volt-van-lesz/ az ismert világon, míg ezt leírom is, százak halnak meg mások nyereségvágya miatt.

Ilyen kisszámú túlélő közt egy-két hangadóval hamar kialakulnak a szekértáborok (nehéz pártatlannak maradni), hatványozottan felerősödik az egyéni érdekek, intrikák, na meg az agymosás hatása. Szóval az elszektásodás elég valószínű folyamat posztapok helyzetben.

Mom - 2020. 07. 19. 12:17

Csilla0422: “Ami viszont tavaly a con után Bob viselkedése miatt ugrott.” Nem követem ennyire a sorozathoz kapcsolódó médiaeseményeket. Mi történt?

Denila - 2020. 07. 19. 13:12

@ Csilla Honnan veszed, hogy Bob SDCC utáni viselkedése miatt ugrott volna a 10 évad terve? Vannak iparági forrásaid? Nagyon, nagyon kétlem, hogy egy színész, meg ha főszereplő is,ekkora befolyással lenne egy sorozat sorsára. Nyilván nem véletlen, hogy alig van benne Bellamy az utolsó évadban, de azért ezt egy kicsit túlzásnak érzem. A Prequelt már korábban belengettek, a sorozat meg az 5. évad óta nem nagyon halad semerre, szóval inkább az ihlet elfogyasa az ok, ebben ennyi volt, nem az, hogy milyen balhek mennek a háttérben.

@Mom Annyi történt, hogy az SDCC-re ment Eliza, Richard, Bob. Bobnak igen szar napja volt, és meglehetősen nyers volt az egyik riporternovel, aki a hazassagukrol kérdezte őket, majd otthagyta az egészet, de az esti FanFavorit panelre visszament. Gondolom, némi showrunneri nyomásra. Aznap, vagy másnap kikovettek egymást twitteren Jason Rothenberggel. Bob aznap elnézést kért a viselkedeseert. Richard és Eliza tartotta a frontot. Aztán mindenféle így is, úgy is érthető dolgot osztott meg twitteren (mármint BM). Kvázi az egész forgatás alatt alig volt Vancouverben; Jason Rothenberg az nyilatkozta, hogy ő kérte, hogy kevesebbet szerepeljen, a volt barátnője szerint, aki úgy 2 hete vádolta meg emocionális abuzussal és azzal, hogy a háta mögött kavartak Elizaval, kvázi kiirtak. A rajongók kiborultak, a fél cast kikovette SM-n, szóval valami nagyon nincs rendben a háttérben. Majd ha lejarnak a szerződések, gondolom, nyilatkoznak a helyzetről. Vagy nem.

Mom - 2020. 07. 19. 16:29

Denila: köszi szépen az infókat. Pedig láttam valamelyik paneljüket, de ezek szerint nem az ominózust. Így már legalább van tippem, miért tűnt el már az évad elején…
Ezek a kikövetések… mint az óvodások a homokozóban…

Csilla0422 - 2020. 07. 19. 17:33

Denila, JR több interjúban is finoman, burkoltan ő maga mondta. Ő és a csatorna elnöke az SDCC előtt mindenhol arról beszélnek, hogy Book 2 és 10 évad, majd a cont követően hirtelen elég volt. Ricky Whittle, aki nem éppen szép körülmények között távozott a sorozatból JR oldalán állt.

Arryn Zech csipogós oldalán meg minden ott van. Meglepően sok nagy név támogatja őt. Bobról annyit kell tudni, hogy súlyos mentális problémája van és visszatérő “vendég” a szanatóriumban. De ez nem mentség a viselkedésére.

Elég sokat elmond a Bob és Eliza helyzetéről, hogy tavaly nyáron Jessica Harmon esküvőjén csak ők nem voltak ott a stábból.

Denila - 2020. 07. 19. 18:59

@Csilla Mikor állt Ricky JR oldalán? Most mondta egy IG live-ban, hogy 2 embert utal, Trumpot és Rothenberget. :)
Bár kiemelte, hogy nem kommentálja az eseményeket, mert nem érdekli, ezzel is kommentálva (mármint a mostani helyzetet).

Tudom, hogy BM-nek mentális problémája van, évek óta nem titok. A szanatóriumi “latogatasokrol” meg nem hallottam. Ennek ellenére nem gondolom, hogy ekkora jelentősége lenne, hogy ha ő osszerugja a port a showrunnerrel, akkor az a sorozat véget jelenti. Elizaval együtt már nyilván nagyobb a “presszionalo” erejük, de vele semmi baja nincs Jasonnek, és ő annak ellenére ott volt, hogy Bob láthatóan kilepett/kiirtak. Én olyasmit tudok elkepzelni, de ez is csak spekuláció, hogy családot akarnak alapítani, a nézettség nem az igazi, BTS dráma, kreatív problémák együttese pont elég volt ahhoz, hogy a 7. évaddal véget érjen, de nem hiszem, hogy Bob egyszemelyben lenne az ok. Aztán lehet, nincs igazam.

Az, hogy a színfalak mögött mi játszódik, úgysem tudjuk megitelni. Nem csak ők nem voltak ott az esküvőn, szerintem csak Sachin, Jarod, Richard+Rhiannon, Tasya volt ott. De nyilván nem akkora barátok, mint amit a fandomnak játszott az egesz cast. Az tuti, hogy ügyesen kinavigalta magát “Beliza” a jól jövedelmező conventionok világából. Egy időre legalábbis.

Ha lejarnak a titoktartasi szerződések, gondolom, lesznek még nyilatkozatok. Meglatjuk.

Az évad nem jó, ebben szerintem a legtöbben egyetértünk.

Denila - 2020. 07. 19. 19:47

@winnie, vagy aki tudja

Az ilyen behind the scenes drámákat, pletykákat, spekulációkat kell/illik jelezni valahogy itt a fórumon, mint ahogy a spoilereket?

Köszönöm

winnie - 2020. 07. 19. 20:34

ami pletyka, spekuláció, nem megerősített, azt nem hiszem.

Ravagedseducer - 2020. 07. 19. 22:39

Szerintem felesleges készpénznek venni ilyen dolgokat, mert rengeteg a rosszindulatú pletyka. Az meg hogy Bob miatt ért volna véget a show… miért is? Hiszen most is megy nélküle.

Valami biztos történt, de ez nem mentség a rossz évadra. Személy szerint nem érdekel hogy Eliza pl mit gondol Bob viselkedéséről, de Clarke a sorozat lelke (számomra.) Szóval a hiánya egyértelműen érzódik.

Érdekes módon én pont Jason tweetjei alatt csak negatív válaszokat látok általában (legyenek azok mérges shipperek vagy Lexa fanatikusok), és abban egyetértek hogy Ricky csakis nagyon ronda dolgokat mondott a showrunner-ről.

Dráma ide vagy oda, nagyon sajnálom hogy ez lett a végére. Persze még meglephetnek de kétlem.

Enzo - 2020. 07. 20. 17:37

7×09 (pótlás szombatról)

1. Eh, Gabrielnek igaza volt, Bardo-n tényleg elég élhetetlen a felszín.
2. Indra tényleg Clarke-ékat keresni ment el, az alatt sz@ródott el minden Sanctumban, ez mondjuk enyhén mondvacsinált szál, na mindegy. Gaia-ról amúgy részek óta nem tudunk semmit, rettenetesen széttagolt így az évad. (Hogy Bellamyról már ne is beszéljek, mert ugye nyilván nem halt meg, de akkor meg miért nem lehet legalább belengetni…)
3. Fear simulation: remek ötlet, vegyük el Diyozától a gyerekét a küldetés nevében, attól biztos segíteni fog! :D Legalább Hope nagyon nem élte ezt a szektás dolgot, ellenben Echo húzásán meglepődtem, amikor lelőtt mindenkit, hogy ő nyerjen :D
4. Na, Octavia várható módon összekavart Levitt-tel, az vicces jelenet volt, ahogy kérdezgette, hogy még mindig nem érez-e semmit :D (+végre némi eyecandy)
5. Szépen átvertek a szimulációval, csak pislogtam, amikor Echo megölte Hope-ot… ja hogy ez a final test :O
6. Apropó Hope, kapott 5 év-et Penance-en, de a jelenben meg ott van velük, amikor Clarke megjön, szóval vagy letöltötte, vagy valami miatt mégse küldték át oda.
7. Lehet akármilyennek bélyegezni a részt, de a vége SheidRussell beszédével, ahogy fújogatta el a gyertyákat, hátborzongató lett, pláne mikor Murphy rájön, hogy baj van, és elszólja magát Sheidhedáról az őröknek…

#hétidézete:
“I feel like this is the beginning of a beautiful friendship.” :D /SheidRussell/

Ravagedseducer - 2020. 07. 20. 20:29

@enzo

Sztem elnézted, mert Hope nincs ott amikor Clarke fegyvert fog Bill-re, csak Octavia, Echo és Diyoza.

Enzo - 2020. 07. 21. 00:19

@Ravagedseducer: lol és tényleg csak hárman vannak :D akkor valszeg automatikusan hozzágondoltam Hope-ot is, annyira megszoktam, hogy négyen szerepelnek :D

Nézőke - 2020. 07. 24. 10:19

..na ez is megvolt (7-9)

tökéletesen logikátlan lett sajnos minden

Octavia valami látnok lehetett ,hogy 10 mp maszkos felszínen tartózkodásból kiszűrte,hogy 3 méteres idegen lényeket lekristályozott valami másik idegen faj… amiről persze semmit nem tudunk, és az eddigi 90 részben még csak említés szintjén se voltak

valamint: az emberiségeeeet kell menteni?
mármint ezt a bolygót,ahol a sheperd él? merthogy az emberiség java része egy másik bolygón él (most éppen hal)

és persze 5 évet simán lehúztak a börtönbolygón, mindenféle érzelmi változás nélkül Diyozáék, aztán 3 hónap alatt átmosták őket? Nyilván van egy terv,de azért ha az ember nem tudja,hogy szimulátorban van (hiszen pont ez a lényege ennek) akkor nem hinném,hogy megöli a saját lányát…főleg ha csak színjáték az átállás.
Ezért is fura,hogyha Echo tudatosan uralja a helyzetet,mert nem tudhatja,hogy visszatérnek valaha egyáltalán bármelyik ismerőse, mielőtt a csatát megvívja. Maszlag.

Hiteltelen és hihetetlen az egész. Kb mint hogy a terhessége miatt rommá hízott egykori “elit katona”
szereplőt még mindig úgy próbálják verekedtetni az írók, mintha a Bansheeban lenne.
..és pláne,hogy Octaviát,akinek az ugrásokkal együtt most kéne 40 évesnek lennie, elfelejtették beöregíteni.

..és mi van a random zöld hullámmal? az előző évadban fontos volt félni tőle,most meg eltűnt?

Indra szál meg egy vicc. Mi ez a hentelés? Ezt a vak nem látta volna csak.
1. az alagút ott van Sheidheda mögött, egy ugrás,oszt kimenekül
2. a vak is láthatja a történelemből, hogy Sheidheda erős, talán meg kellett volna győződni arról, hogy meghal…mielőtt mészárszékké változtatta a nagyvezér harcosnő a mecsetet. Ez se jó vezetőnek, nem is értem miért követik.

Oda kellett volna sétálni, és fejbelőni, aztán nyert ügy, és még 30 hívő is csatlakozik Indrához a jótettéért.

Ritkán mondok ilyet,de kérjük vissza Clarkeot, komolyan, már felüdülés lenne.

a következő az lesz,hogy átáll Indra serege Sheidhedához? NINCS MÁR LÁNG BENNE! és Murphy megy majd a szerelőcsajhoz hogy a segítségét kérje, és összeborulnak,amikor megemlékeznek a bátor pasijáról?

valahogy végigszenvedem még,de nagyon nehéz szívvel

Ravagedseducer - 2020. 07. 24. 10:33

@Nézőke

A 9.rész elejét én visszatekertem mikor Octavia olyan jól megtippeli hogy mi történt mert azt hittem rosszul értelmeztem. Wtf nagyon.

A zöld hullám hiánya is, de pl Sanctumban sem jön már a vörös nap vagy mi amikor mindenki begolyózik. Hogy lehet egy új bolygó (vagy hold) szabályait lefektetni aztán mindent ignorálni a köv évadban? A 100 írói ennél jobbak voltak.

Ravagedseducer - 2020. 07. 24. 10:43

A Sanctum-i szálak egyébként nagyon unalmasak, bár a Bardo is az sokszor, de mikor pl Jackson elkezdett terapeutát játszani Maddie-vel és Emori-val.. a legalja. Murphy a kedvencem volt, most semmilyen.
Azért az vicces volt hogy a 7.rész végén futva menekül a sakkpartiról mert Sheidheda célzott rá hogy Emori veszélyben van… de a 9.rész elején a kocsmában (vagy mi az) üldögél és fogalma sincs a túszejtésről ….

Én megértem ha Bellamy-t parkolópályára kellett tenni akármilyen okok miatt, de minek van ott Clarke meg Raven? Hogy 4-5 részen keresztül ne használják őket? 10 rész is elég lett volna erre az évadra.

Wanheda - 2020. 08. 07. 10:46

Nehogy már azt mondja nekem valaki, hogy egy Indra szintű harcos amikor rohannak felé, hogy leteperjék, csak áll ott mint Bálám szamara és nem nyújtja előre a kardját, hogy a másik abba szaladjon bele. Ezt még én is megtenném zéró harci képességgel!
Ez már tényleg a legalja.

Nézőke - 2020. 08. 07. 13:40

..nem beszélve a sok automata gépfegyverről…

Madihez odaérni az elején is fél óra volt

..és jól megtippeltem a kis alagutat, na ugye hogy ott menekül el a démon.

Ezzel ellentétben, bár továbbra is kusza,de legalább a shepard szál izgalmas volt, bár nem gondoltam,hogy ilyen hamar kiderül,hogy nem is álltak át.

Zsolt - 2020. 08. 08. 10:37

Echo sötét vérével még semmit sem kezdtek a készítők. Ez a dolog egyszer csak úgy beesett az előző évadban. Talán néhány évnyi extra kiképzés után ő lesz a Sötét Parancsnok méltó ellenfele.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz