login |

The 100: kezdett a 7. évad

2020. 05. 22. 22:10 - Írta: Necridus

252 hozzászólás | kategória: kritika,

A CW legnépszerűbb és legmasszívabb rajongói táborával rendelkező nyári sorozata, a posztapokaliptikus “könyvadaptáció” The 100 megkezdte a héten a hetedik és egyben utolsó évadjának sugárzását a tavalyi, kissé silány szezon után. Egyelőre sajnos úgy néz ki, ez az évad sem fog sokkal magasabb szintet belőni.

Igaz, a kötelezőt teljesítette. De csak azt. Az esetleges cliffhangeröket feloldották, új szálakat kezdtek el vezetni, és egy utolsó, izgalmasnak szánt jelenetet is bedobtak, hogy azokat is maradásra bírják, akik a premier alapján döntenének. Én esküszöm nem szeretném sarazni a szériát, mert nagy kedvencem volt korábban, de ez a kezdés egyszerűen üres és unalmas volt, ráadásul sorozatos harakirit láthattunk, ahogy szépen elpusztította azt, ami miatt annyira szerettük.

A CW már fejleszti az előzmény-spinoffot, ami a sorozat kezdete előtt majd 100 évvel játszódna. Az “upfronts”-on már kiderült, hogy nincs a rövid távú tervek közt, de még nem temették el (ahogy a Green Arrow And The Canaries-t sem). Ehhez a backdoor pilot el is készült, amit az évad közepén láthatjuk majd. A tovább mögött spoileresen folytatom.

Még a kezdés jó is volt. Bellamy zokog Octavia után (kétszínű…?), majd egy láthatatlan ütést kap, és elhurcolja az a láthatatlan valami. Na, valami újdonság, valami sci-fis cucc az új bolygón! Echo és Gabriel követni akarják, Hope, Diyoza gyorsan megnőtt lánya, aki tavaly kibújt az anomáliából, most menekül, és a karjában talál egy üzenetet. Nem emlékszik semmire, de gondolja, ő lehetett.

Trust Bellamy.

Oké, ez egész izgalmas, Bellamy-nak nyoma veszett (lehet, hogy ezért nincs rajta a poszteren?), és van valami titokzatos, láthatatlan erő az erdőben, ami vadászik a karakterekre. És aztán ez volt ezen a szálon az egész részen keresztül. Rohangálunk az erdőben, néha behaluzunk valakit a múltból, aztán rohangálunk tovább a láthatatlan elől, Bellamy-t megkeresve. Végül besétáltak közösen az anomáliába, ami egyszerűen felszívódott ezután.

Az első szál tehát ellaposodott. A másik a Wonkru megmaradt tagjairól szólt, ahogy… ahogy 2020-as Amerikában járnak? Nem értem. Van egy sorozat, ami megnyer a vademberekkel és a folyamatos feszültséggel, a gyilkolásokkal, a karaktereken eluralkodó örök veszélyérzettel, ahogy az erdőben, otthontalanul menekülnek a rájuk vadászókra. Erre eljutunk oda, hogy Clarke beköltözik egy kellemes kis kunyhóba a kis családjával, ahol akár örök nyugalomban is élhetnek. Minek kell kiherélni önmagunkat?

Többen is kaptak rájuk szabott jeleneteket: Madinél például kérdéses, hogy a Flame eltávolítása után ott vannak-e még benne az előző parancsnokok. Gaia megkérdőjelezi szerepét, miután már nem Fleimkepa, Murphy-nek pedig azzal kell megküzdenie, hogy tavaly Abby halálát okozta, amint az örök élettel elcsábították a Prime-ok. Ráadásul az emberek még mindig azt hiszik, hogy Emory-val ketten Prime-ok, így ezt az álcát továbbra is fent kell tartaniuk.

Közben váltunk Clarke-ra, aki ismét önjelölt hercegnő, és ismét két egymással ellentétes nézetű klánt próbál kibékíteni (és ez a léccinebalhézzatok megy szinte végig a részben), miközben végig azt mondogatja, hogy jól van, nem fáj neki anyja halála… majd Russell előtt bepöccen, szanaszét veri, felgyújtja az egész palotát és bejelenti Russell kivégzését. Na, ki a kétszínűbb, Bellamy vagy Clarke?

Mielőtt Russell tényleg meghalt volna, Sheidheda megölte, s átvette a teste felett a hatalmat. Ezzel legalább kerek sztorit kaphatunk, hogy egy gonosz parancsnokot kell legyőzniük a túlélőinknek, amivel az egyébként baromi jó Commander mitológiát még bővíthetik.

Csak akkor legalább valamivel izgalmasabb részeket kapjunk. Nem az a lényeg, hogy végig folyjon a vér, de ennél az üres 35 percnél (mert kábé 5 percnyi volt, ami nem töltelék) több kell. És tudjuk, hogy van is benne több, mégis az évadnyitóban történtek olyannak érződtek, mint tavaly, hogy húzzák az időt, mert a valóban izgalmas, szórakoztató rész nem tud ennyi részt kitölteni, úgyhogy csak a hatodik vagy hetedik résztől indul be.

Addig meg nézhetjük majd megint a semmit? Ne így legyen… A sorozatzárónál találkozunk!

252 hozzászólás Ne habozz!

Devin - 2020. 05. 22. 22:47

Szerintem korrekt kezdés volt. Nem ugrottak egyből a mély vízbe, onnan folytatták, ahol befejezték és lefektették a szezon alapjait. Egyébként azzal nem értek egyet, hogy a 6. évad silány lett volna. Szerintem nagyon jól kihozták a dolgokat a testcserés szálból, végre elengedték a már csak vergődő karaktereket (Marcus, Abby) és Eliza Taylor valami istenien alakította Josephinet és az azzal küzdő Clarkeot.

“We are the last of the human race”
Ezt amúgy hányszor sütik még el? :D

Kíváncsi leszek, mit hoznak ki az anomáliás szálból, mert én még nem nagyon láttam ilyet sorozatban. Az biztos, hogy most lesz idejük kibontani a történetet, kaptak 16 epizódot és alig várom, hogy lássam, mi is hoznak ki belőle :)

Gàl Tamàs - 2020. 05. 23. 05:25

Nagyon tetszett az egész. Izgalmas nem mint a többi hasonló sztori ami elcsépelt. Viszont az 5.nél megàltam mert nem olvasni szeretném hanem élvezni. Azt lehet tudni hogy lesz e szinkronizàlva és ha igen mikor?

winnie - 2020. 05. 23. 05:52

az ilyesmit nem lehet előre tudni sosem hivatalosan, sem azt, hogy lesz-e (mert nem kötik a nézők orrára, hogy mi sikeres és mi nem), azt meg pláne nem, hogy mikor. a válasz: valószínűleg és nem tudni. talán jövőre.

Mom - 2020. 05. 23. 07:53

Csak egy dologgal nem értek egyet a kritikában, nekem Sheidheda behozása volt a mélypont. Addig is szörnyű volt az évadnyitó, de ott már a fejemet fogtam.

Az egész vagy zavaros, vagy unalmas benyomást keltett, jelenete válogatta. A sorozat legizgalmasabb kérdését továbbra sem sikerült kielégítően körüljárniuk. Mindig belekezdenek, aztán félbemarad. Miért van szüksége az emberiségnek istenekre? Pedig ha ennek alaposabban utánamennének, olyan eszközök lehetnének a kezükben, amire már lehet társadalmat alapítani!

Ami számomra érdekes volt, az Gaia identitásválsága. Remélem, erre szánnak majd pár minőségi jelentet, mert az összes belső konfliktus közül ez az egyik legeredetibb. A másik ami még érdekel, az Clarke és Madi kapcsolata, de itt sem akarnak mostanában mélyre menni.

Sci-fi szempontból nem tudok mit hozzátenni, én untam, de ez nálam nem ritka, nem az én műfajom. Hogy mit keresek egy hetedik évados sci-finél? Kiváló kérdés, én erre fogom keresni a választ az évad során.

Sulo - 2020. 05. 23. 09:22

Russell építette Simone-nak, hogy legyen egy hely, ami emlékezteti őt arra a farmra, ahol felnőtt, nem Clarke. De egyelőre olyan vegyesek az érzéseim nekem is, ez az idilli családi ház rettenet unalmas volt, bár arra pont jó alapnak, hogy konfliktusforrás lehessen. Clarke legyen kevesebbet, a többi szál pörgős és rendben is volt szvsz.

k-10 - 2020. 05. 23. 16:49

Már bocsánat, igen, olvastam, hogy “a szerzővel való személyeskedéseket, illetve a lenéző reakciókat mellőzd”, de muszáj teljesen tárgyilagosan észrevételeznem:

-‘Rohangálunk az erdőben, néha behaluzunk valakit a múltból, aztán rohangálunk tovább … Végül besétáltak közösen az anomáliába, ami egyszerűen felszívódott ezután.’
– ‘Clarke építtet egy kellemes kis kunyhót a kis családjának’

Tehát a kérdések:
– Minek ír kritikát vagy ismertetőt, aki a jelentős részét áttekeri/átalussza/nem érti [nem kívánt törlendő] annak, amit néz? ]:O
– Where’s Bardo? :-)

Bónusz:
‘Minek kell kiherélni önmagunkat?’
Jó kérdés…

Mom – 2020. 05. 23. 07:53
“Miért van szüksége az emberiségnek istenekre?”
Az _emberiségnek_ nincs.

“Sci-fi szempontból” pedig valóban nem túl erős, legalábbis – az alapötleten kívül – nem túl eredeti, de azért – ebben is, meg a többi ‘összetevőben’ (dráma, kaland, stb.) is – mindig van egy-egy biztató ‘villanás’. Most pl. itt az anomália (és Bardo) ügye, ami akár ‘jól’ (értsd: érdekesen/ötletesen) is elsülhet.

Csak nehogy a végén ez is Mr. Robot szimulációja legyen! ):-P

Necridus - 2020. 05. 23. 18:04

Huhú, szőrszálhasogatás:) Oké, valóban kimondták, hogy nem Clarke építtette, elsőre is megvolt, az írás közben viszont túl fáradt lehettem, kimaradt. Megesik. Öhm, elnézést, bár kétlem, hogy ez a részlet a legeslegfontosabb, ami ilyen hangnemű reakciót követelt meg. De javítottam.

Ami Bardo és erdő témát illeti. Attól, amiért nem került bele a kritikába, hogy van egy másik bolygó és onnan jöttek levadászni Hope-ot, nem jelenti azt, hogy észre sem vettem. Ennek a posztnak nem az volt a legfőbb szerepe, hogy soroljam a történéseket – egyrészt egész nap a gép előtt ülnék és írnék, másrészt az, aki látta, annak egyáltalán nem érdekes, aki nem látta, azt meg jó eséllyel nem is érdekli, mi történt. Arról, hogy mi is volt, ott vannak a wikia meg fandom oldalak, de az évadnyitós kibeszélők szerepe, hogy megindítsanak egy beszélgetést arról, milyen is volt. Nyilván benne van, hogy néhány eseményről van leírás, mi is történt, de ez egy kritika, ahogy a címkén is látható, nem pedig leírás.

Szóval ja, észrevettem, nem aludtam át, végképp nem tekertem át – szerintem egy kezemen meg tudnám számolni, hogy a 12+ évnyi sorozatozásom alatt hányszor tekertem át jelenetet-, a posztban egyszerűen csak kifejeztem, hogy ellaposodott az izgalmasnak induló szál. Bardo miatt pedig nem tudott annyira izgalmas lenni, hogy Echo meglátja az erdőben a már rég halott Roant.

De ez is nyilván ízlés/értékrend kérdése, éppen ezért van a kibeszélő, hogy megosszuk az értékeléseinket és véleményeinket. Én úgy éreztem, ellaposodott, a karakterek történetét egyelőre nem tette annyira izgalmassá Bardo, mert még annyira ködös infók vannak csak. Van, aki szerint viszont ez volt a kezdés csúcspontja.

zolkó - 2020. 05. 23. 19:07

Magát a sorozatot nem nézem, annak idején 2 vagy 3 rész után kaszáltam, de a “CW [….]és legmasszívabb rajongói táborával rendelkező” mondata miatt annyit azért idebiggyesztenék, hogy szerintem a Supernatural rajongótábora még mindig nagyobb. Peace!

Necridus - 2020. 05. 23. 20:30

zolkó:

tedd hozzá még azt a “nyári” szót, azért van ott. Én is úgy gondolom, hogy összességében a Supnat nyerne egy ilyen kategóriában, de a nyári sorozatok közt egyértelműen a The 100.

Zsuzsi - 2020. 05. 23. 21:25

OMG! Én az ötödik évaddal búcsúztam, és bár néha eszembe jut, hogy le kéne darálnom a hatodikat, valahogy sosem vitt rá a lélek. Kiábrándultam, és ahogy látom, nem is kell visszatérnem.

k-10:
Ez a kritika lényege. Hogy ha rajongó vagy, nagyon szeretted, akkor is le tudod írni róla, hogy ez most nem volt rendben. Még ha ez valakinek úgy tűnik, hogy átsiklott fontos részleteken. Én nem láttam a részt, valószínűleg nem is fogom, de elolvastam, hogy tudjam, hogyan állunk, és nekem átjött az üzenet.

Enzo - 2020. 05. 24. 00:28

7×01 (pótlás tegnapról)

Hú, érdekes kezdés volt ez. Ahhoz képest, hogy többször is elmondták, hogy 1 nap telt el a fináléban történtek óta, a sanctumi szálon nekem valahogy többnek tűnt. Bellamyéknál persze nem, ott éreztették rendesen a kontinuitást: a srácot elviszi egy láthatatlan valami, Hope is elszökik, meg úgy általánosan minden elszaródik. Ezzel éles kontrasztot alkotott, hogy Clarke-éknál minden szép és jó (csinos új házikóval, stb.)… egy darabig.
Talán túl sok szembenálló fél tartózkodott Sanctumban (és túl sok fegyverrel) ahhoz, hogy ne legyen egy puskaporos hordó az egész nagyon gyorsan – ami ugyan (még) nem igazán robbant fel, de legalább a palota leég. Az előző évad talán legjobb részei azok voltak, amikor X szereplő próbálta elhiteti másokkal, hogy ő Y, na ebből most lesz elég, mert ugye Madit még Hedának hiszik az emberek, Murphyéket meg nemesnek. De hogy hogyan került Sheidheda Russellbe… ez nekem is kicsit erőltetett.
Az Echo-Gabriel-Hope trió meg a necces szitu ellenére indokolatlanul gyorsan rájött minden szabályra (pl.hogy hogyan lehet lelőni a láthatatlan szuper-techno-embereket), én még most se igazán értem az egész szálat.

Darabkák:
– Mindig érdekes a főcímet figyelni, hogy milyen helyszínek tűnnek fel benne, amik majd valszeg fontosak lesznek az évad során.
– Raven csak szerintem virult ki magához képest nagyon? Mármint tök jó így látni, csak meglepett.
– A zárójelenet elég erősre sikerült Clarke Targaryen beszédével és mögötte a lángoló palotával :O

#hétidézetei (igazából a rész eleje felé egy jelenetben rögtön egymás után jött egy kiváló helyzetösszegzés Indrától, majd 2 nagy duma…):

Indra: -The people of Sanctum have lost their way of life, but many still believe in the primes. They blame us.
Niylah: -Faith is a powerful thing.
Indra: -A dangerous thing. We can expect conflict between believers and nonbelievers. To make matters worse, the children of Gabriel are here. Sanctum is their home, too. They want Russell Prime, and anyone who believes in him, dead. At the moment, they too, are our allies. Add to that 36 hardened criminals from Earth who Wonkru was at war with a few days ago, and I say we have our hands full being the keepers of the peace.
[…]
Murphy: -An army of cannibal peacekeepers, huh? What could go wrong?
Miller: -Remind me again how long we gotta wait until our compound gets built.
Raven: -Two years if everything goes perfectly….
*távoli csetepaté zajai*
-…so 3 years. (:DD)

Emori: -We get to live in the castle?
Miller: -If they’re gonna get murdered in their sleep, better there than at the farmhouse with us.
Raven: -He does have a point. I need my 8 hours. (:DD)

k-10 - 2020. 05. 24. 14:21

Necridus:
“Huhú, szőrszálhasogatás:)”
Huhú, úgy látom, a ‘szőrszálhasogatás’ mint fogalom értelmezése sem sikerült jobban…

NEM az a baj, hogy nem említettél meg egyes dolgokat, hanem hogy pontosan olyasmit hiányolsz/amiatt húzod le a sztorit, ami ott van az orrod előtt.

Zsuzsi:
Sajnos ebből pont NEM fogod tudni, hogy állunk, mivel alapvető fordulatokat “nem tekert át” a kolléga…

Levi - 2020. 05. 24. 14:38

Lehet egyedül leszek a véleményemmel, de nekem abszolút bejött :D

SPOILEREK:

Nagyon jót tett Abby kiírása, engem már évadok óta nagyon zavart a karakter, ha ilyen formában jelen marad a sztoriban akkor nem lesz annyira idegesítő, mint eddig. Bellamyból is pont elég volt ennyi, kár, hogy őt nem lehet megúszni… :)

A Sanctumos szál eddig tetszik, idő kérdése mikor fog robbanni a bomba. A raboktól kiemeltek két karaktert (a szőke csaj és a férje(?), nekik gondolom nagyobb szerepük lesz később), Gabriel gyermekei, a Wonkru, a hívők, nyilván vannak nem hívők a sanctumiak közül és ugye még kiemelt karakterek az űrből, akik nem Wonkruk. Érdekes lesz látni, hogy bontakozatják ki a belső feszültséget, mert ez tényleg olyan szál lehet, amivel érdekessé lehet tenni az évadot. Gaiara és Indrára én is kíváncsi vagyok, nem tudom nekik milyen utat szánnak későbbre. Murphyt érdekes lesz vezető szerepben látni, ilyen nem is nagyon volt még. Russell kiírásán meglepődtem, ez a Sheidheda dolog nekem még mindig a levegőben lóg, annyira nem is tetszett ez a része. Clarke beszéde és kirohanása viszont jó volt, nem sokáig tudta leplezni, hogy igazából még sincs annyira jól (ami ilyen helyzetben teljesen érthető is). Jordan meg… Ahh, szegény Monty forog a sírjában, nem gondoltam, hogy ennyire idegesítő karakter lesz belőle.

Az Anomália nagyon jó volt, még nem tudják mivel állnak szemben (lehet nem is emberekkel), Hope is nagyon érdekel, azért Diyoza és Octavia mellett szocializálódni nem lehet egyszerű menet. :D Ha az anyjától örökölt valami taktikai érzeket és Octaviatól tanult valamit gyakorlatban (amit mutatott is Echoval szemben), akkor minden esély meg van rá, hogy badass legyen. És a követő részben már valószínű lesz Diyoza is, akinek külön örülök.
A Bardo vajon mi lehet, ahova el akarják vinni Gabrieléket?
Szóval én tényleg várom a 2. részt, nem érzek nagy minőségbeli zuhanást az előzőekhez képest.

sledge - 2020. 05. 24. 18:07

Szerintem is abszolút nézhető volt. Nekem a 6. évad volt a mélypont, ott mintha nem tudtak volna mit kezdeni magukkal és a történettel, eléggé semmilyen volt, viszont itt most egyből hoztak három témát.

1. Sheidheda és Russell: Hát, nem tudom, nálam ez a gyenge pont. Hacsak nem lesz valami fontos szerepe az egésznek, nekem ez valahogy nem adja.

2. Konfliktus és szembenállás Sanctumban: Na, ez viszont cifra, szép nagy kavarás lesz még itt, ez igazi ínyencségnek ígérkezik, ráadásul a szembenálló főbb karakterek is jók.

3. Anomália: Végre valami sci-fi. Nagyon érdekes lesz, ebből mit hoznak ki, talán a legnagyobb potenciál a sorozatban, csak el ne szúrják. Mondjuk, kicsit idétlen volt ez az erdőben rohangálás, de nyilván nem akarták lelőni mindjárt az első részben a poént. Kicsit túl egyszerűen gyakták le a láthatatlan ellenséget, de legalább felmerült a kérdés, hogy kik ezek és mit akarnak.

Alakul ez, a Sheidheda storyline-nak kéne valami értelem, mert az továbbra is nekem lóg a levegőben, de a többi rész jónak tűnik egyelőre.

walaki - 2020. 05. 25. 09:13

Nem volt semmi baj ezzel a kezdéssel. Évadelsőnek muszáj volt sorra vennie és felelevenítenie, kivel mi történt, ezt tette. Túl sok nem történt, nem is történhetett, mert mindenkire kellett jusson idő. Még ezzel együtt is sikerült kis fordulatot csempészni bele.

A sorozat egyetlen hátránya és egyben előnye is, hogy nagyon alacsony a költségvetése. Ez persze többnyire hátrány, ugyanakkor élvezet nézni, milyen király sorozatot képesek kihozni belőle még így is.

Az egyetlen szívfájdalmam, hogy a 6. évad végi cliffhangert nagyon bagatel módon odották fel. Persze, érthető az alacsony büdzsé miatt, egy hi-tech exoskeleton jelmez olcsóbb, mint egy idegen faj CGI, de akkor is hatalmas kihagyott ziccer szvsz.

Desmond Wallace - 2020. 05. 25. 14:15

Hát nem volt nagy durranás ez a premier.
Mondhatnám azt is, hogy erősen untam.

Denila - 2020. 05. 25. 14:56

Én is erősen untam az évadnyitót, de nekem már szezonok óta nem adja azt az élményt, amit a 4. évad óta, pedig az is teljesen filler évad volt úgy, hogy az utolsó pár részt odatették. Az 5. évaddal nagyon nagy ziccert hagytak ki. Évadok óta borzalmasan unom a Flame szálat, azt vártam már, hogy mikor hagyjuk már el. Lehet egyébként, hogy nálam az is kozrejatszik, hogy a 4.evadot néztem utoljára darálva, azóta hetiben.
Soha nem szerettem a nagyon sci-fi szálakat, nekem már a CoL is kicsit negfekudte a gyomromat, a mind drive is, de az alapotlet a morális kérdésekkel szerintem izgalmas. Kíváncsi vagyok, mennyire fogják ellentmondásokba navigálni magukat az anomaliaval.

Amivel egyáltalán nem értek egyet, az az, hogy Clarke kétszínű lenne. A lány 20x éves (a cryot nem számolom), 18 éves kora óta viseli az “emberiség megmentésenek” felelősségét, az egész 5. évadban mindenki ellene volt (hol jogosan hol kevésbé), majd kvázi belekoltoztek a testébe, és megoltek az anyját, akivel nem volt túl jó a kapcsolata. Engem nem lepett meg, hogy robbant, amikor elerte a tureshatarat. Talán azért lehetett furcsa, mert nagyon Clarke-szerutlen volt a konkrét fizikai erőszakot látni tőle. De semmiképp nem éreztem kétszínűnek.

SPOILER

Spoiler accountok twitteren kiszivarogtattak az első 4 rész cselekményet. Én az alapján teljesen elvesztettem a fonalat, hogy hogyan működik az anomália, nagyon kíváncsi leszek, hogy képernyőn mennyire fog atjonni.
Nwm tudom, hogy Bellamy mellozesenek a teljes promo kampánybol mennyire narratív okai vannak, és mennyire BTS drama.

(Elnézést a lusta ekezethasznalatert.)

Eszter - 2020. 05. 26. 12:08

A The 100-ot egy nagyon jó kis sorozatnak tartom, a top10 sorimban mindig is fix helye volt, régebben is mindig bevédtem, ha valaki kritizálta, viszont most be kell valljam, hogy én is untam ezt a részt. Persze évadnyitó volt meg minden, de attól még nem igazán kötötte le a figyelmem.

7×01:

1. A Sheidheda szál nem rossz szerintem, az előző évadban kifejezetten szerettem a Madivel való harcát, és kíváncsi vagyok, hogy mit fognak vele kezdeni. Viszont nem érzem azt, hogy beleillene most ebbe a sztoriba, nem is nagyon tudom, hogy hogy kapcsolódott be, pedig valószínűleg az évadban ő lesz az egyik, akivel meg kell majd küzdeni. Igazából én örülök, hogy Russell ki lett iktatva, csak szenvedett a veszteségei miatt, nem nagyon vitte volna előre a sztorit, már idegesített is.

2. A Sanctumos szál sem olyan borzasztó, érdekes lesz, hogy hogy lehet majd ezt a sokféle nézőpontú embert egy helyen tartani, tuti nagy konfliktus lesz még itt. Kíváncsi vagyok, hogy ebből mit hoznak ki. Btw nagyon tetszett, ahogy Murphy mentette meg a feszült helyzetet.

3. A kedvencem az anomáliás szál. Az előző évadban is ez vitte a prímet nálam. Nagyon érdekel az egész, hogy hogy jött létre, hogy működik stb. Octavia az egyik kedvenc karakterem, mindig is jobb és izgalmasabb szálai voltak, mint pl. Clarke-nak (az elején Bellamy-val a kapcsolatuk, mint testvérpár; eleve az eltitkolt gyerek háttérsztori; a Lincolnos szála; aztán ahogy harcos vált belőle Indra oldalán; a Hunger Games-re hajazó sztori; majd Bloderina; utána, ahogy összefogott a régi ellenfelével, Diyozával; majd ez az anomália), szóval nagyon érdekel, hogy mi lett vele, illetve Diyozával is, a duójuk a kedvencem. Érdekes számomra Gabriel és Hope is, kíváncsi vagyok, hogy nekik mi lesz a szerepük.

4. Azok a jelenetek untattak, amik a farmházban játszódtak. Ravent és Indrát szeretem, viszont a Clarke-Madi-Gaia, illetve a Clarke-Russell-Jordan trió egyáltalán nem tud érdekes lenni számomra (eddig). Eleve nehéz Clarke-ra Medi “anyjaként” tekinteni, nekem inkább olyanok, mint egy nővér-húg páros. Clarke-ot sosem szerettem egyébként, mindig ő aratta le a babérokat mindenért, holott például Raven nélkül semmire sem ment volna. De az utóbbi időben kezdtem elviselni, és én pl. nem csodálkoztam azon, hogy a végén kiakadt (bár nem vágom, hogy mi szükség volt a palota leégetésére). Azt is pozitívnak tartottam a részéről, ahogy próbálta fenntartani a békét, hogy próbált jobban cselekedni. Illetve már majdnem megkedveltem, mikor elgondolkozott Russell szavain, hogy félre teszi a fájdalmát, és inkább Medit helyezi előtérbe, azzal, hogy példát mutat neki Russell életének megkímélésével, de hát úgy látszik nem lesz a kedvenc karakterem ezután sem. XD

Karakterek:
– Szeretem, izgalmas, van benne potenciál: mint ahogy feljebb említettem: Octavia, Diyoza, Gabriel, Hope. Emellett szeretnék több Ravent, Indrát és Murphy-t.
– Felesleges: Bellamy. Pedig az elején istenem mennyire imádtam, de az időugrás után teljesen elbaltázták szegényt. Kb semmit nem tesz hozzá a sztorihoz, idegesítő, erőltetett, álszent, unalmas. Ilyen számomra Emori, Niylah és Jordan is, nagyon unalmasak, egyszerűen nem érdekel, hogy mi van velük.
– Akik a kettő között vannak: Madi, Gaia, Echo. Lehetnének izgalmasak, viszont sokszor csak úgy vannak, nem mindig tudom hova tenni őket.
– És aki kimaradt: Clarke. Ő számomra mindig is irritáló és idegesítő volt (sokszor egyszerűen felháborító volt a viselkedése), viszont jelenleg elviselem. Kíváncsi vagyok az évad alatt mit kezdenek vele.

Shippek:
– Rettenetesen shippelem Octaviát és Gabrielt, az előző évadban nagyon jók voltak együtt, szurkolok nekik.
– Remélem Raven talál magának valakit, őt mindig is Murphy-val shippeltem, tudom nem nagyon volt rá indok, de ők izgik lennének együtt, azonban ez valószínűleg nem fog bekövetkezni. Nagyon szerettem annó Shaw-val, meg Ryker-ker is jók lettek volna az előző évadban.
– Viszont, ha az évad alatt Clarke-ot és Bellamy-t összehozzák, nagyon mérges leszek. Rettentően béna és ízléstelen húzás lenne, bár a két karakter megérdemelné egymást (nem éppen jó értelemben). Clarke-nak valami olyasmit képzelnék el a végére, hogy feláldozza magát a többiekért vagy valami, viszont ezt úgysem fogják meglépni.

walaki - 2020. 05. 26. 16:40

Igen, a farmház tényleg unalmas, és szvsz eléggé nem is oda illő. De hát olcsó díszlet, teccik érteni.

Egyetértek a Bellamy-s meglátással, annyival egészíteném ki, nekem Raven hiányzik nagyon. Régebben nagyon jó volt a karaktere, de mostanra alig akad szerepe. Remélem még magáratalál, az jó lenne.

Leon41 - 2020. 05. 27. 12:01

Rawen nekem is kedvencem! Nagyon várom már a szinkronos megjelenést.
Az ok egyszerű nem beszélek angolul.

Enzo - 2020. 05. 27. 13:07

Plusz 1 Ravenre :) Írtam fentebb, hogy kivirult idénre, remélem most már kap némi boldogságot, mert megérdemelné…

Nézőke - 2020. 05. 29. 00:12

hát….jó.
SPOILER a 2.részről
pozitívumok:

Nem volt Clarke és bandája
Rejtélyek
Haladtunk egyet előre

Negatívumok:
Ivana Milicevic valódi terhessége,gratulálunk neki,de nane már. Komolyan nem tudták eltakarni, vagy mittomén,de annyira zavaró volt, hogy mint egy elefánt a porcelánboltban trappol végig ekkora hassal,és még ki is lóg a ruha alól. Katasztrófa volt.

Oké, mondom, majd csak megmagyarázzák, hogy a tóból érkezők feje miért nem gyűrődik össze, mint egy üdítős doboz,amikor ide átkerülnek. Meg is magyarázták,és valóban úgy lenne egy normális atmoszférás nyomáson,de akkor az első felúszásnál miért nem így van?

Hopeot két nő neveli,sose látott más embereket,azt se tudja mi az a gyerek, de vágja hogy báty meg fiú.
Állatvilág? Lezuhant űrhajó? Egyéb életjelek? 6 évbe sok felfedezés belefér.

gondolom következő rész a prime és csapata…

Devin - 2020. 05. 29. 01:56

Nézőke:
a bátyról: Octavia mesélt neki Bellamyról. Gondolom ki is fejthette mit jelent. Fiú meg hát, nem tudom… Murphyt említette, gondolom valahogy megpróbálta elmondani neki a családja, mi is az a két nem. Meg ott volt az a pali, említette, hogy aztán jött még egy rab. Nem hiába volt a kerge ürge babájának neve Hope.

Annak most én is örültem, hogy Clarkék nem szerepeltek. A rész csak úgy elrepült, szívesen látnám még Skyringet meg a visszaemlékezéseket :D

Nézőke - 2020. 05. 29. 09:03

Devin: az a baj a posztapok sorikkal, hogy nem szárnyal a fantázia, az írók a sajátos emberi logikai gondolkodás fóliájába vannak becsomagolva. Nyilván, mert mi nézők se tudnánk azonosulni random ötletekkel az emberi pszichét illetően.
De, hogy simán ugrunk 6 évet (Clarke esete is ilyen), ami alatt rengeteg személyiségváltozáson s kalandon lehet keresztülmenni (lásd rab), aztán ugyanott folytatjuk,mintha mi sem történt volna,azért az erős.
Amúgy Octavia már a második hat évet fogja ugrani, a mi szempontunkból, lassan el kéne kezdeni sminkelni a színésznőt ehhez.

Nade:
Hopenak ha magyarázzák, hogy így család, úgy család, egyéb gyerekek, máshol ez van, meg az van, stb, akkor kiváltódik nála az kalandozás, vágyakozás ingere, amit Diyoza nem akart volna,ennek ellenére történetekkel bombázzák a 6 éves utánpótlást.

Ha “ne menjünk sehová” szerint rendezkedik be, akkor halálra ítéli saját lányát, nem tudhatta, hogy mikor és ki érkezik a bolygóra, ha egyáltalán.
Egy darabig még elleszbizett volna O és H, de abból nem lesz további generáció…hiába ültetnek krumplit a medúzabecsinálthoz.

Eszter - 2020. 05. 29. 18:41

7×02:

Nagyon tetszett. Izgalmas volt, haladt előre a sztori, és végre láthattam a kedvenc szereplőimet.

1. Gabriel, Echo és Hope szála jól működött, tetszett, ahogy két erős női személyiség kicsit egymásnak feszült, majd a végére végülis Echo vígasztalta meg Hope-t. A Bardo-s szál is érdekel, illetve, az is, hogy mi történt a B bolygón. (Még Beccát is láthattuk!:D)

2. Szuperek voltak a flashback-ek, imádtam az Octavia-Diyoza-Hope triót. Ezek után is kíváncsian várom, hogy mi történt Octaviával és Diyozával.

Octavia és Echo is megszállottan hajkurászták Bellamy-t, én vagyok az egyetlen, akit nem érdekel, hogy mi lett vele? XD Azt sem értem, hogy miért vitték el őt, ez valószínűleg később ki fog derülni. A következő rész Sanctumban fog játszódni, viszont az sem nagyon érdekel, hogy ott mi van. Reméljük azt a szálat is feldobják valamivel, mert ha az anomáliát így vezetik tovább, akkor nekem nagyon be fog jönni.

karit - 2020. 05. 31. 02:27

Elnézve, mennyire a Földről indult (átvitt értelemben), és mivé lett a sztori, ez már valami tök más. Ami bajnak nem baj, sőt, mégis fura nézni ezt a level 2-t.

Ahol “baj van” az idővel, meg zöld anomália, meg pláne közeli feketelyuk, ott a bottal tipegő Bellamy mellett afféle Interstellarosan farkába harapó kígyó is a levegőben lóg. Jó lenne, ha a végét nem kanyarítanák natgeós “Mentsük meg a Földet!”-be. Azon már úgyis túl vagyunk, a szemünk előtt zajlik az apokalipszis.

Na mindegy, Hope hal meg utoljára. Bízok az írókban. És Bellamyban.

Latza - 2020. 05. 31. 23:03

Na, ez egy jó rész volt.
Mondjuk az “ősök” által alkotott “átjáró más bolygókra” kicsit khm, ismerős ötlet volt, főleg amikor a videón elkezdte a faszi bökdösni a jeleket és megnyílt a csillagkapu– akarom mondani anomália. De az egész jelenet a barlangban a falra festett jelekkel egy az egyben a Csillagkapu filmet idézte. :D
De azért jól összehozták a kapcsolatot a béta bolygóval meg a régi telepesekkel. Kérdés, hogy itt mennyire torzultak a vezérek személyiségileg. Ahogy eddig látszik: eléggé. :D

Enzo - 2020. 06. 02. 21:33

7×02 (pótlás péntekről)

Na ez a rész már jobban sikerült, tényleg nem hiányoztak Clarke-ék. Nemcsak hogy megkaptuk az Octavia-Diyoza-Hope sztori hiányzó részét (majdnem teljesen), hanem egészen info-dömping jellegű lett az epizód – a legnagyobb felfedezés talán az volt, hogy ez a Béta bolygó, ahol az Eligius III is járt. Akkor lehet, hogy ez a titokzatos Bardo nevű hely is másik bolygó, mondjuk a Gamma?

Szóval akkor kronológiailag, csak hogy jól értem-e:
1. (Előző évad futóhomokos izé után:) Alfa bolygóról nézve a 6 hónapos terhes Diyoza belép az anomáliába, Octavia pár másodperccel lemaradva követi.
2. Béta bolygón kibukkan Diyoza, az időeltolódás miatt 3 hónap múlva érkező Octavia épp időben jön a szülést levezetni.
3. Nevelgetik a kicsi Hope-ot, Octavia közben próbál visszajutni.
4. 10 év után az eldobott palack miatt megtalálják őket a tanítványok, és elrabolják (Hope marad)
*még ismeretlen történések*
5. Octavia valahogy visszajut Alfára, gyógyultan, ahol alig telt el idő. (mondjuk neki meg eltelt 10+ év, ehhez képest kb fiatalabbnak nézett ki visszatérve)
6. Előző évad végi dolgok, Alfán beütik Hope elmekódját, és ezzel átrántják a csajt. Ő leszúrva megtaggeli Octaviát, aki így átkerül ismét.
7. Évad elején látott dolgok: Bellamyt elviszik, Echoék lelövik az erdőben a tanítványokat, és átkelnek. (és aztán ennek a résznek a jelene)

Denila - 2020. 06. 03. 00:48

Igen, szerintem jól érted. Octavianak kicsit más lett a haja, és meggyógyult a keze. A 100 világában ez a 10 év öregedés. ☺️

Arra nagyon kíváncsi vagyok, hogy hogyan fogják osszekotni a szálakat. Felbukkan Cadogan, ismét elojon ALIE és a CoL? Raven biztosan nem véletlenül emlegette az evadnyitoban. Valahogy elokerul Blake-ék előző (vagy az 5.?)evadban emlegetett asztronauta felmenője?

A rész nekem is nagyon tetszett, egyáltalán nem hiányoztak a kimaradók.
Ami zavart, hogy az Echot alakító színésznő nagyon gyenge, valahogy jobbra emlékeztem a korábbi évadokból.

Nézőke - 2020. 06. 03. 13:31

Denila: Echo teljesen jó volt kémként,és mondjuk irányított gyilkosként.
Most meg saját döntéseket akar hozni,ez lehet vele a baj,ami miatt nem jön be NEked.

NEkem a Hopeot játszó valaki a nagyon gyenge.

Denila - 2020. 06. 04. 15:05

Nem, semmi bajom a karakter változásával, emberileg Tasya Telesszel sem, egészen egyszerűen a színészi alakítása nem tetszik ebben az évadban.

Chuku Modu klasszisokkal jobb mindkét színésznőnel, és ez nagyon erősen kijön egyelőre, hogy ennyit vannak egyutt.

Wanheda - 2020. 06. 05. 18:18

Nah, nekem tetszett a 3. rész. :-) Raven átesett azon, amin mások már ezerszer, akiknek annyiszor nekitámadott, miközben őt is megvédték. Hát ennyi. Megérdemelte már. Amúgy szeretem, de hogy folyton nekiesett Clarke-nak, amikor kb. százszor mentette meg az életét, marhára bosszantott.

Sheidheda hogyan a fenébe töltődött bele Russell-be? Ezt magyarázza már meg valaki végre!

Amúgy azt nem értem, hogy ha Sheidheda már nincs a Fleim-ben, miért ne lehetne visszatenni a lángot Madibe? :-) Legalább lenne újra Wonkru. Jó legfeljebb Sangedakru meg lenne sértődve, de aztán kit érdekel? Mennyire voltak jelentősek eddig. Okés, tudtuk, hogy van egy ilyen klán, de nem osztottak-szoroztak semmit.

Enzo - 2020. 06. 06. 17:29

7×03 (pótlás tegnapról)

Jé, ez nekem tökre nem rémlett, hogy van egy nukleáris reaktor Sanctum alatt. Na de legalább lehetett Csernobilt utánozni (Emori “egy perc és nyersz”-et játszik a hűtőrudakkal), és az utolsó pillanatban megmenteni az emberiséget (1500-ról “pattant vissza” a hőmérséklet-mutató, no comment), na meg szegény Ravennek is kemény döntéseket kellett hoznia – az viszont jogos, hogy Clarke ugyanezeket általában tömeggyilkosságnyi nagyságrendben csinálta majdnem minden évadzáróban, szóval a “4 halott(?) bűnöző + sanszosan beteg Murphy-Emori páros” még egész jó kimenetel aránylag. (Mondhatni not great, not terrible.) Amúgy most milyen hasznos, hogy ennyiféle crew van ott egy rakáson, volt kit megkérni hegeszteni :D

Egyébként nagyon találó volt az epizód címe (False gods), duplán is: egyrészt ugye Gaia borította a bilit a nagy hírrel, hogy Madi már nem heda, másrészt ezt kiáltotta a fickó is, aki meglőtte Russellt – ami, mint kiderült, egy előre megbeszélt támadás volt… cseles.

#hétidézetei (Indra vitte a prímet):

“Faith may be blind, but loyalty isn’t.”

“-We can’t kill him.
-No, we can’t. Suddenly, a nuclear meltdown doesn’t seem so bad.” :D

Nézőke - 2020. 06. 07. 18:03

hát ez is megvolt.
Hirtelen amúgy nem értettem,hogy ha akkora a baj, RAven miért nem kommunikál kb mindenkivel? Így persze nyugodtan folytatódhattak tovább a napi dolgok, pl. az égetés körüli mizériák, mintha nem lenne a talpuk alatt egy felrobbanó valami, ez nagyon kényelmes megoldás volt.
Az 1500ról éppen megálló mutató szintén, kb senki nem forgott veszélyben odafönt, tudtuk.

Indra szegény, jól cserbenhagyták,pedig neki van igaza most..

Eszter - 2020. 06. 07. 22:03

7×03:

Ez a rész sem volt olyan rossz szerintem. Persze a 2. részt nem körözi le, de már izgalmasabb volt, mint az első.

1. Tetszett a készülődés Russell kivégzésére. Már majdnem elhittem, hogy Sheidheda ennyiben hagyja a dolgot, de kiderült, hogy van terve, és érdekel is, hogy mi az.

2. A Wonkru-s jelent is jó volt, most kifejezetten tetszett Gaia fellépése. Érdekes, hogy a Commander és a Flame nélkül mi lesz ezután a Wonkruval és Gaiával.

3. Nekem az atomreaktoros szál tetszett a legjobban, valószínűleg azért, mert imádtam a Csernobilt. :D Bár az egészet nagyon randomnak éreztem, ennek volt amúgy valami előzménye vagy csak én vagyok a bamba?

Szereplők:
– Megértettem a prisoner csaj kiborulását (a csávója meg kifejezetten szimpi volt a részben), viszont Raven motivációja is tök reális és elfogadható volt számomra. Igen, ez tényleg érdekes, hogy eddig pont ő volt az ellenzője ennek a ,,járulékos veszteség” elvnek, most viszont pont ő tette ezt. Bár ő úgy számolt, hogy csak pár napig betegek lesznek, nem pedig, hogy meghalnak, ettől függetlenül kíváncsi leszek, hogy a későbbiekben ez milyen hatással lesz rá. (Btw a színésznő gyönyörű.) Murphy és Emori is jók voltak a részben, végre többet szerepeltek. Meg akarták menteni a prisoner-öket, viszont Ravent is megértették és segítették, részemről jár a pacsi nekik.
– Clarke egyáltalán nem volt idegesítő a részben, talán azért, mert nem ő volt most ott a vészhelyzetnél, Raven irányítása jobban tetszett. A Clarke-Gaia páros jelenetei sem untattak most, kezdem őket megkedvelni (együtt és külön-külön is.)
– Indrát is szeretem, nagyon jól működik Clarke ,,jobbkezeként”.
– Az egészen jó rész ellenére is hiányzott az Octaviás csapat, viszont Bellamy egyáltalán nem. Szerintem kifejezetten jót tett a sorozatnak a hiánya. És az is megint beigazolódott, hogy az anomáliás szál jobban érdekel.
– Jordan még mindig semmilyen. Főszereplőnek van titulálva, pedig a helyén lehetne inkább Emori, aki a 2.évadtól szerepel, és azért sok mindent hozzátesz a csapathoz.

Btw számomra nagyon furcsa, hogy ennyi régi főszereplő életben van még, az évadokat érzelmileg szerintem jobban feldobta volna, ha kinyírnak néha egyet-egyet (oké Abby és Kane megtörtént, de rám nem volt valami nagy hatással), plusz a tét is nagyobb lenne. Gondolok én egy Bellamyra, Ravenre, Murphyre, nem mintha a halálukat akarnám, de az ő haláluknak nagy hatása lenne. (Octaviát direkt nem írtam, az ő halálát nem bírnám feldolgozni; illetve bármennyire nem a kedvencem Clarke, azért nélküle nem lenne a The 100 The 100.)

Shippek:
– Az előző rész után sajnos kezdek lemondani Octaviáról és Gabrielről, pedig az előző évadban jól indult a dolog. Talán Hope-pal fogják összehozni?
– A Raven-Murphy shippemben ma szintén elbizonytalanodtam, ugyanis Emori és Murphy nagyon jól működtek. Vagy arra esetleg van esély, hogy Emorit megölik, és a végén egymásra talál Raven és Murphy?
– Az új pedig: Clarke és Gaia. Egyre több közös jelentük van (többnyire együtt lelkiznek), mintha törődnének egymással, és lehet, hogy másféle vonzalom is van mögötte. Plusz ott van még egy másik közös pont is: Madi. Mindketten mindent megtesznek a védelme érdekében, tök logikusnak és jól felépítettnek gondolnám, ha együtt nevelnék fel.

Nézőke - 2020. 06. 08. 08:57

Eszter:
Jordant szerintem a lányok(vagy a fúk??) számára eye-candyként muszáj kiírni és szerepeltetni, szerintem is teljesen felesleges.

A párok kialakulásának találgatásához én annyit tennék hozzá, hogy azért ez nem ilyen idillin működne azért. Ha valóban van 300 felélesztett rab (többségük férfi), és valóban van Wonkru, meg új csoportként még a hívők meg a prime-ellenesek, hát…
itt kő kövön nem maradna, hogy kinek ki tetszene meg (pláne ennyi, egyedül töltött idő után), és már régen nem egyetlen,hanem 4 különböző csoport dinamikájáról beszélünk…
Szerintem erre kis utalás is volt,amikor Raven alkudozott,akkor a bányász csaj nem azért sértődött meg, mert a feltételek nem jók,hanem mert FÉLTÉKENY volt.

Enzo - 2020. 06. 09. 15:33

@Eszter:
Raven-Murphy ship? na ne már… a Murphy-Emori páros pontosan így jó, ahogy van, évadok óta… (ettől függetlenül persze Ravennek kijárna már egy srác, akit nem ölnek meg pár részen belül, de hogy miért pont Murphyvel akarnád összehozni, ez így nekem nagyon random)

egy csomó más dologban viszont egyetértünk (pl.hogy Raven gyönyörű :P meg hogy Indra remek, Jordan semmilyen)
ja és Clarke-Gaia vonzalom… ugye?? bennem is így hirtelen beugrott a közös jelenetükben, hogy mintha alakulna valami köztük.

@Nézőke:
én nem gondolnám, hogy a bányász csaj féltékeny lenne egy (számára) kis fruskára, valahogy nem nézném ki belőle.

walaki - 2020. 06. 09. 21:31

Jó rész volt! És valóra vált a kívánságom, végre több szerepet kapott Raven. Tetszett!
Azt mondjuk nem értem, miért ne lehetne kivégezni Russelt. A mártíromság eléggé necces úgy, hogy mindenki előtt bevallotta, hibás, és megérdemli a halált. De legyen :-)

Eszter - 2020. 06. 10. 12:12

Enzo:
Régebben írtam, hogy tudom, hogy nincs semmi előzménye a Raven-Murphy shippnek, egyszerűen csak bennem van egy ilyen érzés, nem is nagyon tudom elmondani, hogy miért. De valóban jók Emorival, és valószínűleg nem is lesz ebből semmi, ez csak egy egyéni gondolat.:)

szelesmalom - 2020. 06. 10. 14:09

7×03
fuh, teljesen borzalmas volt.
nem is értem mit nézek
atomreaktor, random meghibasodas
mii hol miivaaan?

és csak hogy legyen konNFliGtus, öljük meg a sugárzással a szerelmes szőke gyilkos csaj pasijját..

meg Raven hozzon kemény döntést!

azt a fa’sz Russellt kb első alkalommal fejbe kellett volna lőni,
hogy került belé egyáltalán az a mészáros barom

ez az egesz “legyünk jók, mutassunk példát” röhej..

Wanheda – 2020. 06. 05. 18:18

“De hogy hogyan került Sheidheda Russellbe… ez nekem is
kicsit erőltetett.”

köszönöm! végre valaki! nem kicsit eröltetett, hanem NAGYON.

olyan érzésem van, mintha csak azért történnének események, hogy konfrontálódjanak az emberek..

de mindez ilyen eröltetett sza’r formában.

szerelmi szálak… azt se tudom hova dobjam magam
az asztal alá, vagy a szekrény mögé.
csak egy szimpla: meeeeeh.

Remélem jönnek a téridőkapun utazó emberkék, azt szétcsapnak a barmok közt. End of story.

sledge - 2020. 06. 11. 23:05

Ez sem volt rossz, de piszkosul húzzák az időt, az egész egy nagy felvezetésnek tűnik és húzzák az időt, Bardot nagyon nem akarják idejekorán lelőni.

Wanheda - 2020. 06. 12. 06:11

Nah, 4. rész. Ez messze jobb volt nekem mint az előzőek. :-) Alakul …
De hogyan került Sheidheda Russellbe? :-D

Wanheda - 2020. 06. 12. 06:14

Arra leszek kíváncsi, miért akarják ezek a darázsruhás csávók elérni, hogy Wanheda meghajoljon a Lelkipásztor előtt? :-D Meg ha ismerik, akkor hogyan gondolják, hogy az meg is fog valósulni? :-DDD Ismerik?!?!?! :-DDD Max. ha az Lexa lesz!

Wanheda - 2020. 06. 12. 06:41

Amúgy a Clarke – Gaia kémia érzékelhető, szóval ki tudja? :-) Igaz, Niylah is folyton ott lebzsel … :-DD De hát végülis eltelt százvalahány év. :-D

Wanheda - 2020. 06. 12. 12:08

Tényleg az a bajom, hogy itt fanyalognak emberek évek óta emiatt a sorozat miatt, nem mulasztva el, hogy minden egyes részt lehúzzanak, én viszont itt imádom hét éve, eszemben nincs, hogy valamit is kritizáljak, vagy baromságokra világítsak rá, mert egyszerűen csak élvezem és kész, mert nekem készült és ennyi. De hogy hogy a fenébe került Russellbe Sheidheda, ezt most nem … ezt már még nekem sem … Ez annyira durván nem érthető, hogy nem tudok elsiklani felette.

Nézőke - 2020. 06. 12. 14:13

Wanheda: ez a 4. rész megnézése után egyértelműen megválaszolható:
CSAK ÚGY.

Miféle kezdés volt ez? előzmények? A ruhaemberek elkapása? Mintha hibádzott volna 5 perc az elejéről.

Aztán csak egymás után jöttek a jelenetek,semmiféle átkötés nélkül, csak úgy. Atomreaktor-problem? (Egyáltalán MIFÉLE atomreaktor? Ki építette? Miből, mikor? Hogy került ide? Csak úgy itt lett.

Clarkot elkapni és megsemmisíteni,de aztán állni a kerítés előtt és beszélgetni, juhéj.

9+8 ember már halott megint ebből az új csoportból. Legközelebb ha kifogynak az ölnivalóból, bemennek a boltba és vesznek egy légbőlkapott űrhajós csoportot,akik éppen most ereszkednek alá a mélyűrből.

Aztán ott van 10 űrruha,de ne vegyétek fel bakker, hátha egy szar bolygóra érkeztek,ahol nincs légkör, vagy esetleg hideg van.
Meg persze, lépjünk csak be az ismeretlenbe. Csak úgy. Hátha ott nem lesz kódkő. Bingó.
NEm,nem kell megvárni,amíg becsukódik a gömb, én is felmászok a pincéből,amikor még folyik a bor a hordóból.

Aztán 1 perce még Hope ölt random sisakost,de aztán már Echo is metszette a torkokat. Hm, lehet hogy mire magukhoz térnek,és értük jön valaki évek múlva, addig kiszabadítjuk Bellamyt? Vagy Octaviát? Vagy anyut mentsük? Most mi a cél? nem,nem. NYISSZ, mert csak úgy.

Itt mindenkit idiótára írtak már, az egyetlen épeszű szereplő Bellamy, aki inkább távol maradt a forgatástól.

Hogy lesz ebből bármi is?
Épkézláb történet már nincs,csak dobálják random az eseményeket az írók. Ez itt van,az ott, ez ezt ölte meg, de az nem baj, ,majdnem felrobbant az egész kóceráj (HARMADJÁRA robbant volna az emberiség alatt a bolygó) kit érdekel, lőjünk tovább, a láng vallása kuka – mit nekünk 100+100 év így leélve, elmúlt,Madi,Gabriel,O,Kapu, a gonoszheda mit akar.

Nemsokára eskü előkerül egy jegesmedve, meg Jacob.

Most éppen kiírták a bűvös hatost a kolóniák közti vitából, egy újabb csoportot létrehozva, aztán figyelhetjük majd egy külön értelmetlen részben, időhúzásnak.

Perszehogy megérkezik a latino fickó,aki 10 évvel később fiatalabban néz ki,mint amikor átjött.
Hope élete felét ezen fickó mellett élte le, szerelemben, de még mindig “O nagynénit” meg “Anyut” kell menteni. Miért?

Gabrielék szála:
Újabb 5 éves ugrás, egyetlen pozitívum:
A csajok rövid haja.
Ezen kívül semmi értékelhető nem volt ebben a részben.

Kiderül majd, hogy a pásztor valami korábbi harmadik évados szereplő lesz, azért kell Hedát eltenni láb alól,mert még ebben a hitben él.

Annyi,de annyi potenciál volt ebben, de csak ugyanazokat a köröket futjuk. Halál, halál és halál.
Morális kérdések három hősi halált halt bűnöző atomszerelő kapcsán? a gyógyír lelőni 8 űrruhást, egyből elfelejtődik Raven lelki vesszőfutása. Mert ölni csak azt könnyű,akin sisak van – attól még lehet mondjuk apja valakinek,de a két perce ismert gyilkos szerelő miatt meg bűntudathegy.

Nem jó irány ez,már csak O miatt nézem, leginkább várom,hogy You are the enemy of wonkru-üzemmód legyen.
MEg várom hogy Clarke meghaljon.

ennyi.

Nézőke - 2020. 06. 12. 14:19

..és még Hope-al kapcsolatban:

11 év két ember társaságában
10 év egy ember társaságában
5 év két+egy ember társaságában

ENNYI az élete.
30 mp múlva:

“Jééé, ember van a sisak alatt? így néz ki?.. jéé.. dejó..na menjünk ölni”

Wanheda - 2020. 06. 12. 14:41

Hát igen! Nézőke. Egy dolog kivételével teljesen egyetértek veled. Márhogy semmi logika a világon és semmit nem lehet érteni és egy darab szál nincs, ami tiszta lenne. Az egy dolog, hogy még mindig Clarke a number one nálam, az is marad, de ez már részletkérdés, mert igen sok baj van. Odahányt mindenki valami mondatot a sorozatba, lesz, ami lesz? Vagy mi történt?

walaki - 2020. 06. 12. 22:30

@Wanheda: amikor kiszedték a Flame-t, akkor a chip kapcsolódott a számítógéppel és feltöltődött Sheidheda (ezt premierplános monitoron is mutatták). Raven nem tudta megakadályozni, mivel azt a gépet pont erre tervezték (hogy eltárolja a tudatot a chipekből, amikor a tulajdonosuk meghal). Az a gép meg gondolom wireless össze volt kötve a többi chippel, végtére is kapcsolat nélkül nehéz az emlékeket mentegetni. Így persze a gépből át tudott töltődni egy új chipbe (mint amikor egy Prime tudatát töltötték bele mielőtt beültették valakibe), és lévén más Prime úgysem volt már a közelben aktív chippel Russelen kívül, ezért az övébe.
Jó-jó, kicsit recseg-ropog a magyarázat, de azért nem annyira elrugaszkodott szvsz. Még pont belefér a világba kategória :-)

Enzo - 2020. 06. 14. 16:37

7×04 (pótlás péntekről)

Nekem tetszett kicsi Hope és Dev sztorija, meg a jelenbeli történet is Orlando megpuhításával és a Bardo-ra készüléssel…mondjuk a “jelen” szó nem a leglogikusabb, amennyiféle idősík szerepelt a részben :D (amúgy ez a karon levő visszaszámláló tökre Lopott idő utánérzés, nem?)
Gabrieléknél hajvágással érzékeltették az eltelt éveket: Echo kicsit Jennifer Lawrence-re hajaz így rövid frizurával, Hope-ot meg alig ismerem fel. Bardo-t nagyon titkolják, még most is csak épphogy átmentek, de nem láttuk, milyen.

Másik szál: Raven itt depizik a négy munkás miatt, akiknek a halálában közvetve érintett, majd még ugyanabban a részben lelő nyolc tanítványt. What? Még az kellett volna mellé, hogy pont eltalálja, hogy melyik bolygó a Beta, ahova át kellett volna menniük, de szerencsére nem játszották be ezt a nagy klisét. Cserébe kaptunk egy fura jégbolygót, meg egy talányt: hova került Gaia, meg az ismeretlen, akivel harcolt?

#hétidézete:
“The Anomaly is a wormhole, and whatever these people are, they can travel anywhere in the universe. Oh. Guess I’m out of a job.” :D /Raven/

Denisa - 2020. 06. 14. 23:09

SPOILER!!!!

Milyen kapcsolatban van Jordan és a sisakosok?
J: Clarke Griffin elhagyja a bolygót.
Ismeretlen, láthatatlanul támad és menne utána.

WTF???

Forrósodik az a pite. Kíváncsi leszek, hogy oldják meg a jégbolygót Clarke-k.

Eszter - 2020. 06. 16. 20:42

7×04:

Mi a fene történt ebben a részben? Szerencsére mozgalmas volt, és már egyáltalán nem volt unalmas, mint az előző részek, de számomra egy katyvasz volt, és sok dolgot nem is értettem.

1. Mi a franc volt az eleje? Hogy került az a sisakos ember Clarkékhoz? Mit akartak Sanctumban? Miért ölték meg őket? Miért akarnak Clarke-al beszélni? Számomra a Sanctumban játszódó jelenetek teljesen érthetetlenek voltak, lehet csak velem van a baj. Hirtelen meg is kérdőjeleztem, hogy jó részt nézek-e. Nagyon gyorsan történtek ott az események, és szerintem is nagy meggondolatlanság volt csak úgy belevágni az ismeretlen bolygók felfedezésébe. Clarke képes lett volna csak úgy ott hagyni Madit? És a többiek? Képesek lettek volna kockáztatni az életüket? Oké, hogy a barátaik veszélyben vannak, meg, hogy új kaland meg ilyenek, de akkor is túlzás volt szerintem…

2. Viszont a Skyring-en játszódó jelenetek tetszettek, jó volt látni, hogy az 5 év alatt mi történt velük, és a Deves sztori is tetszett. Echo átverése szerintem elég brutál volt, én nagyon sajnáltam Orlandót. Majdnem 5 évig képezte őket, segített nekik, ennyi év alatt tuti, hogy közel kerültek egymáshoz, Echo meg képes volt ott hagyni… mondjuk a többiek is…

– A jégbolygóra kíváncsi leszek, végre Clarkéknak is lesz egy olyan szála, ami érdekel(het).
– Kíváncsi vagyok arra is, hogy Gaiával mi történhetett.
– Számomra is érthetetlen, hogy hogy került be a sztoriba az atomreaktor. Az kb. egy olyan rész volt nekem, mint egy különálló epizód, ami egyáltalán nem kapcsolódik a többihez. Semmi magyarázatot nem kaptunk róla (eddig?), és szerintem Raven lelki világának is szentelhettek volna több időt. Ez így eléggé elcseszett volt.
– Az nekem is érdekes, amit Jordan mondott a végen Clarke-ról.
– A részből még mindig hiányoltam Octaviát és Diyozát, de Murphy, Emori és Indra is hiányzott. Illetve lassan már az is kezd érdekelni, hogy mi lehet szerencsétlen Bellamy-val.
– Egyébként talán a sorozatban most először, de Bardót igazi fenyegetésnek érzem. Nem úgy, mint például előtte Sanctumot vagy a Diyoza által vezetett bűnözőket. Ki tudja? Jó lenne, ha nem csesznék el…

Ravagedseducer - 2020. 06. 16. 22:34

Szerintem amit Jordan mondott az csak egy szójáték volt a “Ladies and gentlemen; Elvis has left the building” mintájára. Gondolom a szokásos “comic relief” jelenet volt a cél.

Denila - 2020. 06. 17. 08:15

Szerintem Echo döntése teljesen logikus volt, meg ha nem is volt “szép dolog”. Ha együtt töltötték 5 évet, ha nem, Orlando veszélyes rájuk nézve Bardoban, mert ugyanúgy, ahogy ők is, mindig a saját emberei érdekét nézné.

Mivel nem mutatták, hogy megölte magát, csak a fura fehér bácsitól tudjuk, szerintem Orlando nem halott, és nem is biztos, hogy az, akinek mondja magát. Túl sok időt töltöttek a szereplő kidolgozásával ahhoz, hogy ennyire rovid idő alatt eltakaritsak az útból.
A külföldi reviewerek szerint, akar lehet ő Cadogan is, vagy valami köze biztosan van a Second Dawn szektahoz. Én nem láttam a Lostot, de Ben Linus-utóérzést emlegetnek vele kapcsolatban.

Illetve ilyen teóriak szallingoznak, hogy a sisakos a végén lehet akár Bellamy is, ami Bardoban némi agymosason eshetett at, vagy akár a sokat emlegetett shepherd is lehet Bellamy.

Sanctum-szál szerintem is a gyengébbik szál mostanság. Unom. Semmi nincs benne számomra, amit ne láttunk volna már pepitaban joparszor a sorozatban.

rigojozsef - 2020. 06. 17. 11:12

A 4. rész elején tényleg mintha lett volna egy kis kimaradás, de nem csak annyi történt, hogy utánamentek Bellamyéknak, és megtalálták az Echo által lelőtt darázsembereket? Majd valamiért visszavitték őket Sanctumba, gondolom mert úgy voltak fele, még valamire jók lehetnek (mármint nem a hullák, hanem a felszerelés).

Z - 2020. 06. 18. 18:02

Aki eddig nem értett valamit azt 7×5 segít összerakni

Wanheda - 2020. 06. 18. 19:35

7×5
Hát. Évekig nem gondoltam, hogy ilyet írok… De, nekem ez a sorozat nagyon rossz irányba megy a 7. évadban, volt pillanat, hogy úgy éreztem, jó lesz, néha még tetszett is, de így, az 5. részre egészen biztos vagyok benne, hogy óriási csalódást okoz, teljes mértékben eltávolodott a sorozat önmagától, teljesen másról szól, abszolút unalmas, keszekusza, semmi eredeti nincs benne, már visszasírom az egy ideje utált ‘az én embereim’ stb. szólamokat, mert a 7. évad durván alulmúlja az összeset. Ha nem lett volna az a hat év, amíg ez volt A KEDVENC SOROZATOM, aminek az új évadjait éveken át vártam, mint a Messiást, most kukába dobnám az egészet és nem nézném tovább. Azt hiszem, végignézem, de inkább végigszenvedem, de nehéz lesz. Sikerült tönkretenni…

Márk - 2020. 06. 18. 21:06

7×05

Kifejezetten tetszett ez a rész. Sok kérdésre választ kapunk. Az évad legjobb része szerintem.

Nézőke - 2020. 06. 18. 21:47

..sok kérdésre kaptunk választ??
Hol?
Én további 15 kérdést tettem fel menet közben.

Az időugrásokat talán az évad végén egy szemfüles nézőke összerakhatná,akkor talán jobban meg lehetne érteni, de hogy éppen ki hol és miért van, és legfőképp: mennyi VALÓS idő telik el otthon maradt hőseink szempontjából… hát az egy óriási bog,amit nehéz összekombinálni most.

Ellenben a Sanctum-szál most működött, bár nem igazán értem Russelheda pálfordulását, elvégre neki élvezettel kéne néznie a káoszt,de hőseink segítségére siet az égetés előtt, és még Indrát se fogatja el a térdeplő hívőkkel,amikor lebukott.
Elég hamar le is zárták (?) a végén, elvileg ennyi gonoszhedát kaptunk?

Pozitívum:
-nem volt Clarke és bandája
-Bellamy visszatért…aztán eltűnt..olyan nincs hogy felrobbant, inkább átrobbant a kapun máshová…mondjuk a jégbolygóra.

Negatívum:
-úgy látszik Octavia bármilyen csapdába eshet, mindig van egy szépreményű hősszerelmes, aki élete egész vallását sutba dobja,ha megnéz pár tekercset a csaj életéből
-jópofa labor-bolygó,de CGI éljenző tömeggel, amikor beszél az albínó pásztor…naneeee,ez kritikán aluli amatőr volt. Nincs 100 statiszta a közelben?

Z - 2020. 06. 18. 23:38

@Nèzőke

Az időben ugrálás egyszerű,a Sanctumom percek telnek el amíg a börtön bolygón évek, a Bardon meg napok,amikor O és DIY. bementek csak pár másodperccel később ment be de 3 hónappal később ért oda akkor szült, majd eltelik 10 év és akkor viszik el O-t és Diyozat, ott mire Hope eljutt utánuk nála telik 10ev vagy mennyi megint, közbe O-nak meg Diyozanak 20+ nap, Hope O-t megszokteti így visszajut a Földre ahol csak pár masodperc telt el azóta amikor beléptek Diyozaval, ezt láthatjuk a 6 évad végén ekkor jön ugye érte Hope és visszaviszik a Bardora, ekkor rabolják el Bell-t, utánuk mennek Echoek de ők a börtön bolygón ragadnak 5 evre,közbe B-t valszeg egyből vitték Bardora, itt felrobban, eltűnik eltelik pár nap és jönnek Echoek kb ennyi röviden, nem bonyolult

Sanctum-percek
Èg bolygó-èvek
Bárdò-napok

Szerintem még eddig elég jó évad, teszik hogy nem csak egy szál van és ugrálnak az időben, remélem még többet kihoznak belőle.

Faby - 2020. 06. 19. 07:52

7×04-hez:
Raven sztorija egy az egyben a K-19: The Widowmaker (Atomcsapda) https://www.imdb.com/title/tt0267626/ reaktor leolvadós-vízcső hegesztős sztorija volt.
Echo meg csak az alapkiképzéséhez nyúlt vissza, amikor kinyírt mindenkit.

Latza - 2020. 06. 19. 20:36

Szóval akkor ha jól értem elvileg még a Földre is vissza lehet menni a féregjáraton keresztül. Akkor meg is van a befejezés: Elpusztul a Bardo és a Sanctum, és az életben maradók (vagyis a főszereplők) visszatérnek a Földre, ahol mostanra (hát még ha beleszőnek pár száz év időeltolódást) újra virágzik az élet. Konyec. :)

Nézőke - 2020. 06. 19. 21:31

Latza: ez jó lenne,de

nem vagyok atomkutató, de bizonyos,hogy a sugárzás, még ha el is múlik 100 év alatt,és mondjuk még 100 év, mire a növények magukhoz térnek,attól még csótányokon és rovarokon kívül vajmi kevés élőlény lehet a bolygón, ezért étel se sok marad.

Amúgy most már nagyon kiváncsi lennék,hogy ezen a sok bolygón miért nincsenek állatok.

Ha itt a Földön burjánzana most a természet,és benyílna valami féreglyuk egy gorillacsapat közelében, hát megnézném mi történne az átlépőkkel.

arról nem is beszélve,hogy miért is kéne pont az evolúció gorillaszakaszában nyílnia,amikor a bolygó Jura korába is lerakhatja a gyanútlan felfedezőt (meteor nélkül hol is tartana az evolúció? Szárnyas Godzilla?)

De nem csodaálom hogy nincsenek állatok, mert az rengeteg CGI, és amint azt láttuk a gyűlésen is, a háttal álló tömeg valahonnan a PS2 korszakból lett ctrl+V-zve.

Z - 2020. 06. 20. 11:14

A Bardón a föld allat vannak az a fás rész az arborétum és látszik hogy kamu eső van és beszél is róla a vezető,vissza nem mennek onnan jöttk.Anomaliaval jöttek Gabriel szerint.Valszeg lesz egy rész hogy hogyan jöttek és így lesz majd hozzájuk köthető az előzmény sorozat ezzel a pilot résszel.

Nézőke - 2020. 06. 20. 15:54

Z: köszi!

Akkor jó lenne ha minden rész kijött, valaki időrendbe állítaná,és úgy néznénk :D
Anno a LOST-al volt valami gyenge hamvába halt próbálkozás, hogy az idővonalakat sorba rakták.

Eszter - 2020. 06. 20. 16:02

7×05:

Hűha, elég jó rész volt, izgalmas volt, és már kezdek kicsit belezavarodni/kavarodni a sztoriba, de egyáltalán nem bánom.:D
Pár dologra tényleg választ kaptunk, viszont sok új kérdésem lett. Lehet, hogy ezekre egyértelmű a válasz, csak én néztem be valamit xd
– Hogy tudta Octaviát (először) megmenteni Hope? Mármint, hogy jutott oda? Nem csak annyit láttunk, hogy Dev meghalt Skyring-en, mert Hope hibázott?
– Nem értem, hogy Clarke miért olyan fontos nekik.
– Most voltaképpen mit csináltak Sheidhedával? Kivették a mind drive-ot?
– Bardóról miért küldték Sanctumba Hope-ot? Hogy visszahozza Octaviát? De akkor meg Hope mit akart az évad elején Sanctumban? Ahh, nem értem xdd
– Miért hozták Bellamy-t Bardóra? Octavia miatt?
– Mi van Diyozával? Csak simán fogva van tartva? Róla semmit nem tudunk.
– És most azt akarják elhitetni velünk, hogy Bellamy halott?:D

Egyébként valahol olvastam, hogy egy korábbi évadban van utalás a Földön lévő anomaly stone-ra. Pontosan a 2. évad 3. részében 13:48-nál, mikor lehasalnak a földre, és elvileg bal oldalon látszik… Megnéztem, és hááát nem tudom, lehet, hogy az:D

drusilla - 2020. 06. 20. 16:52

Egyben ledaráltam az utolsó 5 részt és úgy érzem magam, mint a szezon előtt. Semmi nem történt. 5 rész elment az utolsó évadból. Évad végére nem is várok már csodát.
Hogy ki lehet a Pásztor? Csak olyan valaki, akit már ismerünk. :D
Atomreaktort se értettem hogy került oda, ennek a bolygónak is ez lesz a veszte. :D

Desmond Wallace - 2020. 06. 20. 19:14

Az első rész után nem hittem volna, hogy érdekelni fog ez az évad, de újra értékelem a látottakat. Pedig a 6. évadot nagyon untam.
Örülök, hogy elindult a sztori egy új irányba.

walaki - 2020. 06. 20. 21:23

Csatlakozom a többséghez, nekem is bejött az 5. rész! Tetszik, ahogy alakul a sztori.

@Wanheda: ne mondj már ilyet, nagyon jó ez! Oké, egy kicsit a rejtélyek felé ment el a sztori, de én ezt egy csöppet sem bánom. Nekem a sok lelkizés meg ki jön össze kivel már kezdett unalmassá válni, most megint látok benne kakaót.

@Eszter: azt nem mutatták, hogy Hope hogyan tudott Bardoba menni, csak azt, hogy az első próbálkozás nem jött össze. Amikor megszöktette Octavia-t, majd utánnament, és leszúrta, azok az első rész történései időrendben. És igen, azért küldték utánna Sanctumba, hogy megjelölje (visszahozni nem kellett, azt megtette a féregjárat helyette).
Bellamy-t szerintem azért fogták el, hogy csapdát állítsanak Clarke-nak. Hogy Clarke miért olyan fontos nekik, az még nem világos, de gondolom ki fog derülni, kb. mint ahogy az 5. részben választ kaptunk az első rész történéseire.
Az is tuti, hogy Bellamy nem halt meg. Lehet, hogy a jégbolygó (esélyes), lehet, hogy egy másik, de tuti utazott és nem meghalt. Majd kitalálják hogy a robbanástól plusz energiája lett a féregjáratnak, és hazaküldte a Földre :-) :-) :-)

@Nézőke: igen, a kivitelezés kicsit gyengusz, látszik az alacsony büdzsé, de a sztori attól még rendben van!

Egyébként nekem kifejezetten bejön ez a történetvezetés. Bedobnak a mélyvízbe, hogy hadd találgassunk, aztán jóval később elmesélik, mi is volt. Így ötelethetünk is, meg választ is kapunk.

Denila - 2020. 06. 21. 21:59

Eszter,
Bellamyt talán azért hozták Bardora, mert Clarke a kulcs (mihez?), és Octaviától valószínűleg tudták már az első kifaggatasa óta, hogy Clarke-nak elég fontos. Vagy nem. De ilyen teoriakat olvastam. Meg olyasmiket, hogy a gyűrűknek szerepe van. Bellamynak olyan gyűrű van a bal kezen, mint a fehér bácsinak. Lehet, hogy már kicsit agymostak, és az egész “halál” megjatszott (nyilván nem halt meg, de kíváncsi vagyok, miért szinleltek) ? Bár az nekem nem all össze, hogy mit tudnának elérni vele.

Shitheda (bocsi) szálat nem értem. Ha követték Russel testéből a minddrive-ot, de SH már megolte R-t, akkor mi lesz a testtel? JR Bourne-t valószínűleg nem véletlenül tartották meg a 7. évadra.

Nezoke, jobb hogy nincsenek állatok, hat hogy nézett ki mind a ketfeju ozike, mind a gorilla korabban…
Picasso képviseli az összes állatot egyszemelyben. ☺️

Mivel nem az Eligiusrol jött a szekta Bardora, a Pásztor biztosan kötődik valahogy Cadoganhoz, a Second Dawn szektabol. Ott is, mintha 12 szint lett volna. Orlando is off-camera lett öngyilkos, akár még ő is lehet.

Csilla0422 - 2020. 06. 22. 10:45

Nekem nagyon bejön az évad eddig. A nyitó kicsit gyenge volt, de a többire nincs panasz. A második részt imádtam. Hope folyton ekézi szegény Echot. Diyoza és Octavia fantasztikus jeleneteket hozott. Tökéletesen megfelel, hogy Clake a háttérben van és Bellamy meg alig szerepel. Kár, hogy nem maradhat így.

A hetedik évadra két önmagához hű karakter maradt: Echo és Indra. Ők még mindig képesek a logikus és ésszerű gondolkodásra. Simán átlátják a dolgokat.

Tetszik nagyon, hogy visszanyúlnak régi jelenetekhez (Ocatavia emlékei), karakterekhez (Bekka, Roan) vagy akár szimbólumokhoz (átjáró jele). Kíváncsian várom, hogy amit anno Titus annyira várt, az elérkezik e. Erős a gyanúm, hogy a Commanderek tudtak ezekről a bolygókról a Fleim miatt. Ha Bekkanak volt tudomása róluk, akkor nekik is kellett, hogy legyen. S3-ban Lexa hátán (gondolom ez elődeién is) bolygók voltak.

A Shepherdre he-ként utaltak. A kérdés már csak az, hogy ki? Cadogen? Sheidheda?

Szegény Harper és Monty a haját tépné, ha tudnák, hogy fiúk milyen idióta lett.

stargatelost - 2020. 06. 22. 20:28

Sok lesz ez a gyilkolás… mármint, értem, védik a sajátjaikat, mindig is így volt, de azért na… Echo már nagyon átesett a ló túloldalára, és igazából morális szempontból is nagyon rezeg a léc.

Szomorkodjunk Ravennel, amiért a halálba küldte az elítélteket? Mivel az egyiknek párja volt, igen, sajnálni kell őket. De a kb. egy tucat leölt bárdista? Kit érdekel? Nekik nem volt párjuk, feleségük, gyerekük.

Nem csodálom, hogy Oliver öngyilkos lett, amikor leölték előtte, akiket ismert. (Képzeljünk el egy fordított helyzetet, ha pl. Indra lett volna kikötve, és kapná a nyakszúrást Echo meg Gaia. Oliver és a tanítványai is ugyanilyen emberek voltak…)

De igazából a vége tette be nálam a kaput, az új emlékkiszedő technikus. Egy büdös szót nem szólt, csak állt ott, Echo meg nekiesik (jah, elborult az agya), de amit utána tett, az már tényleg kimeríti a gyilkosság fogalmát.

Nézőke - 2020. 06. 23. 21:15

Stargatelost:
egyetértek.

Egyébként ki számít a “sajátjaiaknak”?

Konkrétan ugyanannyi ideje ismeri Clarke JORDANT, mint a random felébresztett rabot.

..és Diyoza? miért a sajátjai? hiszen legalább fél év elment a vele való háborúval,ahol emberhegyek haltak meg.

Hope?
26 év alatt összesen 6 embert ismer, miért lenne ő bárki sajátja? Milyen szál fűzi majd Indrához? Semmi. Ennél még Russelhez is több köze van a veterán harcosnőnek.

Az a baj,amit mondasz,hogy kapott egy percet a tömeggyilkos hegesztő,és már sajnáljuk, de a bárdisták halomra lőhetők..

szerencsétlen gépkezelő? csak mert ő volt műszakban?..és ha kiderül,hogy Clarket azért kell likvidálni, mert a 200 év mélyálom alatt kialakult egy vallás,ami azt vitte tovább, hogy ő Wanheda, az áruló?
Az kb ugyanolyan vallás lenne,mint a feljebbvalók…és akkor miért is kéne beleszólni??

Necridus - 2020. 06. 23. 22:35

Stargatelost, Nézőke:

Én inkább úgy fogalmaznék, hogy nem a sajátjaikat védik, hanem azokat, akik nem ellenük vannak. Hope nem ártott nekik, Jordan pedig jóbarátjaik gyermeke. Diyoza-t meg tény, ők nem szerethették meg úgy, mint mi, mert ők nem látták az új énjét, de a kifagyasztásos buli óta ő is hozzájuk tartozik, mert ő is a Föld utolsó túlélői közé tartozik.

Itt már nem feltétlen arra megy a játék, hogy “nem tetszik a hajszíne, akkor nem kedvelem, kitagadjuk”. Ne feledjük el, alig maradt pár száz ember a Földről, Clarke-ék pedig már nem a saját csapatukat védik, hanem az összes túlélőt, az emberiség túléléséért küzdenek.

Bardoról viszont olyan figurák jelentek meg, akik veszélyt jelentenek rájuk nézve, így őket nem védik. Ettől függetlenül én is úgy gondolom, túl sok itt a mészárlás, ezekkel egyetértek, cserébe a védelem szerintem összetettebb annál, hogy mennyire ismerik egymást. Inkább az a lényeg, hogy a Föld utolsó túlélőiről van szó.

Enzo - 2020. 06. 24. 01:44

7×05 (pótlás péntekről)

Hú, ez az epizód elég leterhelő volt – nagyon pörgették, rengeteg infót kaptunk, miközben egyrészt ugráltunk az időben, másrészt ki lettek pótolva a hiányzó részek a történetszálakból (pl. hogy hogyan került O hátára a kód), ami persze rendkívül hasznos.
Anders beszéde a kilencedik generációról, a bardói ősökről, valami kristállyá változtatásról, meg hogy volt egy kő a Földön is, meg hogy Bardon nem az Eligius-küldetés résztvevői vannak… hú, ez a rész még elég zavaros.
Bellamy meg végre visszatért épphogy egy kis időre, hogy aztán eltűnjön a robbanásban (Echo szegény eléggé kivan, de Bell tuti nem halt meg, csak kérdés, hogy hova került…)

Kronológia update (bár igazából egy infografika kéne leginkább, az idődilatáció érzékeltetésére…)
1. (Előző évad futóhomokos izé után:) Alfa bolygóról nézve a 6 hónapos terhes Diyoza belép az anomáliába, Octavia pár másodperccel lemaradva követi.
2. Béta bolygón kibukkan Diyoza, az időeltolódás miatt 3 hónap múlva érkező Octavia épp időben jön a szülést levezetni.
3. Nevelgetik a kicsi Hope-ot, Octavia közben próbál visszajutni.
4. 10 év után az eldobott palack miatt megtalálják őket a tanítványok, és elrabolják (Hope marad, majd találkozik Devvel egy idő után).
5. Diyoza ismeretlen helyen van, Octaviát elkapják és berakják az m-capbe, ahol Levitt vizsgálja, és egy idő után alkut kötnek. Ezalatt Skyring-en Hope 10 évet tölt el, Dev megtanítja harcolni. Amikor megnyílik az anomália, Dev meghal, de Hope átjut.
6. Octavia 3 napja engedte be Levittet az emlékeibe, ekkor megjön Hope. Levitt lemásolja Hope elmekódját és rátetoválja O hátára, majd átküldik a lányt.
7. Octavia kibukkan Alfa bolygón, gyógyultan, ahol alig telt el idő. (Közben Bardon Hope-ot elfogják, Anders beszél vele egy jelenetben.)
8. Előző évad végi történések, Alfán beütik Hope elmekódját, és ezzel átrántják a csajt. (Anders közben elindítja a csapatát Alfára, hogy elhozzák Clarke-ot.)
9. Hope leszúrva megtaggeli Octaviát, aki így átkerül ismét, viszik az orvosiba, Levitt kvázi elbúcsúzik tőle.
10. Évad elején látott dolgok: Bellamyt elviszik, Echoék lelövik az erdőben a tanítványokat, és átkelnek Skyring-re.
11. Bardon Octaviát odaviszik a kapuhoz, hogy lebeszélje Bellamyt. Megnyílik a kapu, robbanás, Bellamy eltűnt.
12. Közben Gabriel, Echo és Hope Skyring-en eltölt ~5 évet, miközben gyakorolnak Orlandoval. Az anomália megnyílásakor otthagyják Orlandot és átmennek Bardora.
13. Echoék részt vesznek a szertartáson, majd megtalálják Octaviát, de már nem Levitt vizsgálja. Megnézik a robbanásról a videót, Echo kiborul és leöli a fickót.

Sanctum-szál:
Na, most épp kisgyerek-felgyújtós öngyilkos szektások jönnek a sorban a napi problémák közül, remek. Azon felröhögtem, mikor Murphy mondta, hogy szerinte ez egy megoldás, nem egy probléma :DD (Némi morális iránytű eldobásával végülis igaza van :D) Hogy Russell miért segített neki, amikor Murphy lebukott, azt nem teljesen értem, de legalább Indra rájött, hogy benne van Sheidheda – akitől, ha jól sejtem, nem szabadultak meg ilyen könnyen.

Darabkák:
– Jól néz ki ez a masszív mesterséges erdő Bardon.
– Ez az Anders nevű fickó marha ismerős volt valahonnan, úgyhogy megnéztem (Neal McDonough, egyrészt a Marvel-univerzumból, másrészt meg volt régen egy Rejtélyes vírusok nyomában című sorozat és valszeg onnan).
– Érdekes volt Octavia emlékeiben a múltbéli jeleneteket és szereplőket látni, tipikus utolsó évados visszaemlékezős húzás.
– Ezt, hogy emlékezetvesztéssel jár a lassabb idődilatációjú bolygóra való utazás, tuti hogy mindig betartották?

#hétidézete:
“-This is what happens when you value individuals above the collective.
-It’s called love, you son of a bitch.” :D /Hope/

Faby - 2020. 06. 25. 12:26

Neal McDonough inkább DC universe, Arrowban volt főgonosz egy évadon át, majd Legends of Tonorrowban is.
Nekem mondjuk az HBO Elit alakulatából ismerős.
De most nézem, volt marveles szerepe is.

Ninaa - 2020. 06. 25. 15:43

Nekem a Született feleségekből volt ismert a pali. Ott is egy pszichopatát játszott, valahogy itt sem tűnik másnak, de majd kiderül mi a célja. :D

Nekem nagyon tetszik ez az évad, Bellamyt nagyon sajnálom, hogy nincs sokat benne és ez nem tudom, hogy a színész döntése vagy a készítőké.

Örülök, hogy végre kiderültek a kisebb-nagyobb rejtélyek a kőről, Bardoról, O-ról. Kíváncsi vagyok Clarke mit fog kezdeni most, meg persze Russelre is, hogy Hedaként hogy fog működni, mi lesz ebből. Nagyon várom a tegnapi részt, de egyelőre nincs felirat. :(

Vajon mennyire lehet boldog befejezése egy ilyen sorozatnak? Bár a legtöbb színész nem akarja, hogy happyend legyen, amit megértek, csak mégis jobb lenne.

feleki - 2020. 06. 25. 15:49

a színészek mire megtudták, hogy mi a vége, már rég megvolt írva, szóval nem az akaratuktól függ, őket nem fogják erről megkérdezni, max 1-2 kiemelt szereplőnek előre szólnak.

walaki - 2020. 06. 25. 19:21

7×06 rész, még mindig nagyon jó. Elkezdett érdekelni Sanctum sorsa, annyira odateszi magát Indra, hogy nem lehet nem szurkolni neki.

SPOILER
Tökre bírom, hogy amikor hiányolunk valamit, akkor tuti, a következő részben bepótolják :-) Itt most megkapjuk Diosa sztoriját, és akik hiányolták az állatokat, azok is “örülhetnek”.

Hogy Clarkék vonala mekkora Star Wars nyúlás volt, kis Stargate-tel nyakonöntve… nem tudom, hogy direkt utalásnak szánták-e a készítők, vagy csak kifogytak az ötletekből, mindenesetre jól sült el! Lopni csak az igazán jóktól érdemes :-)

Nézőke - 2020. 06. 25. 23:50

..na, kaptunk egy jó kis részt.
SPOILER:

Diyoza nyitánya csodás volt (kivéve a halált,de hát azt már megszoktuk)

Egyetlen, illetve kettő negatívum:

1. Echo öldöklése. Ez már nem tudom mi. Gonoszt akarnak faragni belőle.

2. Gabriel árulása. Nem értettem, miért..csak mert megmenekültek volna, és az írók a sztorijába raktak egy ilyen fordulatot? Semmi alapja nem volt a pálfordulásnak.

Tehát jól értem,hogy egy Polisba bezárt földi tag hullája került elő az emésztőgyomorból?
Lehet hogy ezek nem is külön bolygók,hanem más történeti korból pl a Föld?

Sok ez a rejtély már, kibogozhatatlan.

walaki - 2020. 06. 26. 08:44

@Nézőke: igen, Echonál elgurult a gyógyszer, amióta azt hiszi, Bellamy meghalt. Mondjuk oka volt rá, mert O elkotyogta a segítőjük nevét.

A Gabrieles problémádat nem értem, szerintem rendben volt. Ő nem volt biztos benne, hogy a felszín túlélhető, mivel nem is ismerte a fickót, meg az öreg is azt mondta, légzőberendezés nélkül ne menjenek ki, tök jogosan gondolta, hogy csapdába akarják csalni. Nem volt ebben semmi pálfordulat vagy árulás. A túlélésük érdekében a kissebbik rosszat választotta. Hogy jól döntött-e, az más kérdés, de a szándék az a helyén volt.

Egy újradara valóban nem ártana, hogy minden utalás a helyére kerüljön, kicsit tényleg túladagolják már az infókat. Általában elég jól bírom az ilyet, de itt-ott bizony én is elvesztem a fonalat ennél az évadnál.

Nézőke - 2020. 06. 26. 09:38

walaki:
köszönöm, így már értem a pálfordulást.

Ezzel kapcsolatban viszont azért bemehettek volna az ajtón, ugyanis mintha létezne láthatatlan formula a ruhában, mi több, még falon (emésztőgyomron) átlátó infrakép is van a sisakban, bekukkolhattak volna a csigához.

Hm..de akkor a védők is láthatatlanul várhatták volna őket a bejáratnál, és mindegyik madárkát szépen semlegesítették volna.

Dehát egye fene logika,amíg van mit nézni (O..bár mintha felszedett volna pár kgt..)

sledge - 2020. 06. 26. 10:35

7×06. A Star Wars-t nyakon öntötték egy kis Stargate öntettel, majd rányomtak egy kis Alien feelinget. Juj, ez azért kicsit elmebeteg volt. Egyébként nem volt rossz, érdekes a sztori, de nekem a bardóiak motivációja picit fura.

Latza - 2020. 06. 26. 16:19

Mondjuk logikus, hogy nem mentek ki Gabrielék a felszínre, hiszen (drága lett volna a CGI) ki tudja mi van ott, egyáltalán nem biztos, hogy nem csak egy végtelen sivatag az egész bolygó, ráadásul visszajutni teleportáló kőhöz megint csak körülményes lenne. Elvégre haza akarnak jutni vagy mi.
Bár a helyükben felvettem volna a speckó ruhákat, ha már Diyoza kicsinálta a tulajaikat.

Amikor a szektás ruhát megtalálták, egy pillanatra azt hittem, visszakerültek a Földre, ahol mostanra már ennyire durva lények élnek. :)

Enzo - 2020. 06. 29. 22:59

7×06 (pótlás péntekről)

Bardo:
Jó volt látni Diyoza flashbackjét is, hogy ne maradjanak elvarratlan szálak. Az mekkora ötlet már, hogy fájdalommal blokkolja az emlékeihez való hozzáférést! A nyakonharapás-szemkiszedés kombó meg külön jól jött így evés közben :D
A jelenben meg alig történt valami azon kívül, hogy Gabriel egy remek ötlettel lesokkolt mindenkit, és így a felszínre menekülés helyett el lettek kapva mindannyian. Gudzsáb. (Csak hogy Echo mellett legyen még egy idegesítően viselkedő karakter…)

Clarke-ék:
Oké, látom, másnak is erős Star Wars utánérzése támadt a barlang-gyomortól :D jó kis klausztrofób horrorba ment át a szál ezekkel a pókszerű izékkel (oké @walaki, jár a pluszpont, még ha földi mutáns állatokat nem is látunk már), emellé egy kis (végre kimondott) Second Dawn-összekötés, éés már hipphopp megint másik bolygón vannak. (De hol van Gaia??)

Sanctum:
– Sheidheda üzletet ajánl Nelsonnak (végre megjegyeztem a nevét), ebből még baj lesz.
– Egészen üdítő volt látni azt, amikor a kissrác ott ismerkedett Madival, rég láttunk ilyen gyerekközpontú “többgyerekes” jelenetet.
– Most komolyan az volt a terv, hogy Madiba visszarakni a flame-et (vagyis legalább eljátszani)? Na biztos elhitték volna…
– Bírom, hogy ilyen “Dany kinda forgot” módra még a készítők se igazán tudják megválaszolni a “hogy került Sheidheda Russellbe” kérdést, hogyaszongya ilyen szöveg hangzott el: “jumped into the mind drive”… na lol…:’D
– Indra mint Heda, az se egy rossz ötlet. Mondjuk mind drive behelyezés helyett inkább egy nagyon rövid harc és egy nagyon rövid beszéd segítségével gondolta ezt megvalósítani, hát nemtom mennyire ment át.

#hétidézetei:
“Excuse me, but I need to borrow your God.” :D /Indra/

“-Can we at least watch?
-No.
[…]
-I’m gonna watch.” :DD /Murphy/

sledge - 2020. 07. 03. 12:07

Na végre, most már kezd kicsit kirajzolódni a dolog és kezdik megmutatni a bardóiak motivációját. A következő rész ígérkezik ebből a szempontból igazán izgalmasnak. Egyetlen dologtól lehet tartani, hogy a maradék részek nem lesznek elegendőek és össze fogják csapni a dolgokat.

Nézőke - 2020. 07. 03. 13:38

ERŐS SPOILEREK

egyrészt túl sok volt a lelkizés.
Másrészt nem értem a négy szupernő döntését, olyan semmiből jött,hogy most csatlakozniuk kell a hívőkhöz hogy ihajj. Kb mint Gabrielé, az is csak azért volt megírva,hogy legyen egy szájba adott fordulat.

A családegyesítés szál sem volt most jó, Indra elment megkeresni a többieket? hova is? A gömböt nem tudja használni. (tippre a kövi rész erről fog szólni,hogy Gaiát keresi)
Egyáltalán,ha tudják,hogy az ott Sheidheda,akkor mi a fenének ül le sakkozni Murphy?
Sose az eszéért szerettük.

A vége…most vissza kéne nézni a 4.évadot,hogy mi is volt a szerepe Billnek? Már rég elfelejtődött.
Valaki összefoglalhatná,aki képben van.

zoltan - 2020. 07. 03. 20:33

Bill Cadogan, a második hajnal kultuszának alapítója és vezetője volt, nem volt benne a 4. évadban, csak a szektáról volt szó. S04E03-ban találnak egy bunkert

Katekrain - 2020. 07. 04. 00:18

Nézőke:
Bill Cadogan egy amolyan szektavezető volt, melynek neve ugye Second Dawn. A hívőknek el kellett érnie a 12. szintet a szektában, hogy bekerüljenek a bunkerbe. Volt egy hamis bunker, amit a 4×03-ban Jaha, Clarke és Bellamy megtaláltak. Ugyanebben a részben mutatták Bill egy régebbi előadását. Az 5×10-ben, amikor Madiben volt a Flame, akkor volt egy látomása, miszerint Cadogan és még pár (feltehetőleg) Second Dawn hívő.

Ez nem tudom mennyire számít spoilernek, de biztos ami biztos.

SPOILER
A következő rész a lehetséges spinoff backdoor pilotja, ha jól emlékszem volt már erről szó, és/vagy bejegyzés.
SPOILER VÉGE

Nézőke - 2020. 07. 05. 13:37

..köszi az infókat.
Valószínűleg csak a könyv feketeöves rajongói hőkölnek hátra,hogy akkor most ki a pásztor.

Az egyszeri néző meg csak néz,hogy ez szánták a nagy durranásnak? Meg kéne lepődnünk?

Kiis Balázs - 2020. 07. 05. 21:12

A logikátlanságok eléggé rontanak az élvezhetőségen. Mielőtt Octavia a Bardóról visszakerül a Sanctumra, azt modja az emlékbányász srác, hogy el fog felejteni mindent sisak nélkül az eddigiekből, mert a Sanctumon lassabban telik az idő.De nem baj, legalább életben marad. De akkor mi szükség Hope kódjára a hátára, ha úgy se emlékszik semmire? Erre mikor Hope-ot visszaküldik érte, egyből emlékszik rá. Hope-ot elküldik a Bardóról sisak nélkül, akkor mégis honnan tudja a Sanctumon, mit kell tennie a késsel?
Azt sem értem, hogy amikor Diyoza és Octavia a Skyringre kerül, ez azt jelenti, hogy a bardoiak onnan myitották meg a követ? De miért is? Ha meg Bardoról indultak, akkor potyautasként Octáviáék miért nem ott kötöttek ki? Ugyanez érvényes a Hope, Gabriel, Echo társaságra is, mikor a Skyringre kerültek. Felszálltak az anomáliára, de ha a Skyringen kötöttek ki, ezek szerint a bardóiak onnan nyitották meg a követ?

Nézőke - 2020. 07. 06. 15:33

Kiis Balázs:
valóban. Mert akkor az a minimum,ha a gyors bolygón 20 mpig van nyitva,akkor a lassú börtönbolygón legalább 3 hónapig nyitva kéne lennie..

Enzo - 2020. 07. 06. 17:19

7×07 (pótlás szombatról)

Sanctum:
Murphy is minek ül le sakkozni Sheidheda/Russellel… jó, a csavar tetszett, hogy Russell csak ott akarta tartani minél tovább. Emori családegyesítős ceremóniája megint úgy a semmiből lett előrángatva, mint múltkor az atomreaktor, csak ez még rosszabbul végződött, konkrétan egy nem túl stabil Wonkru-val kéne védekezni a friss CoG+börtöntöltelékek szövetség ellen, miközben a legtöbb kulcsfigura másik bolygókon mászkál.

Bardo:
Gyanús volt, hogy milyen szépen párosan rakták őket szobákba, és hát tényleg nem túsznak tartják őket ott. Az speciel elég vicces lett, hogy mindkét szobában agresszív ölelkezésbe torkollott a beszélgetés, csak Hope-éknál volt előtte némi harc is :D (Echo meg teljesen meg van borulva.)
És tényleg Cadogan a Shepherd, hát mondjuk hogy őt így több évad távlatából minimális mellékszereplőként mégis hogy kellett volna felismerni, azt nem tudom.

Darabkák:
– Az Echo-Bellamy űrhajós flashbacket nem láttam jönni, ilyenekkel akarják kipótolni Bellamy hiányát?
– Jók voltak a részben a kettesével beszélgetések, olyan embereket raktak össze, akiket előtte nem nagyon (Jackson-Madi, Murphy-Russell)
– Tényleg a Nakara bolygó a bardoiak hullatárolója, most vissza is utaltak rá.
– Jé, Nelson apja Arjun a The Expanse-ből :)

walaki - 2020. 07. 09. 16:41

Na, kinek hogy tetszett a spin-off pilot?

Ami nem volt jó szerintem: az alapsztori nem túl érdekes, hiszen már eleve tudjuk, mi fog történni.

Ami jó volt szerintem benne (spoilerek nélkül): remekül összekötötték a világgal, több utalás is volt korábbi epizódokra, ami nagyon jól illeszkedett szerintem. Volt pár fordulat, aminél nem az elcsépelt klisék felé mentek, ez kifejezetten tetszett. De akadt olyan is, aminél nagyon fogtam a fejem

SPOILER
pl amikor dörömbölnek az ajtón, és azon megy az erkölcsi áldilemma, hogy be kell-e engedni őket, az tökre értelmetlen, mert akkora sugárdózis után már úgyis halottak (még ha perpill most még dörömbölnek is). Szóval igazából nincs is semmi tét…

Összeségében erős közepest adnék a spin-offra, nem túl izgalmas eddig, de ígéretes. Abban lehet potenciál, hogy hogyan érik el a szereplők azt, amit már tudunk.

Wanheda - 2020. 07. 10. 08:55

Nah, végre egy jó rész! Rám fért, így a teljes kétségbeesés közepén, hogy mi lett A SOROZATOM-mal? :-)
Azt hiszem, nekem jobb lenne, ha a földön maradnánk…

Nézőke - 2020. 07. 12. 14:37

walaki:
szerintem egy sorozatrész (vagy egy film akár) akkor jó, ha a logikátlanságok nem tűnnek fel. pl. Vissza a jövőbe.

Jelen esetben teljesen mindegy volt hogy dörömböl-e valaki, igazából a két testvér közötti ellentétet akarták bemutatni. Nyilván sosem mentették volna már meg, mi több el is kaphatták volna az ápolás közben azt a dózist,amit a túlélő magára szedett.
Engem pont nem zavart, mert élveztem a jelenetet.

Sajnos az ilyen ad-hoc jelleget mindig is beleadták az írók a szereplők szájába.

fontos a továbbiakban (spin-off)
-Az űrruha megvéd pár órát, ez idő alatt az anyja is megtalálja a pár perce távozó csapatot, és kap egy dózist oszt szevasz.

– menjetek Tristan és fiam, hozzátok vissza az AI-t.. én addig mindenkivel belemenetelek az ismeretlenbe, hátha meghalunk, és minek már az AI
:D

– jönnek mások is a tűzjelzés hatására, mert akkor minek tették volna bele a történetbe ugye

– hogy hogyan alakul ki igen rövid idő alatt a parancsnoki lánc, benne LExa stb, mi több SHEIDHEDA korszakával… hát ez érdekes kérdés, kiváncsi lennék.

Jó kis rész volt amúgy, kaptunk egy Clarke 2.0-át.

Mondjátok meg: szerintetek is meghízott Octavia? a végén a feje… tiszta kerek volt.

:O

Zsolt - 2020. 07. 12. 16:04

Én csak annyit mondok tapasztalatból, hogy az az ajtó, amin át hallani lehet a dörömbölést nem véd meg a radioaktív sugárzástól. Ahpgy persze a “védőruha” is csupán az elszennyeződéstől kímél meg, a sejteket közvetlenül roncsoló elnyelt dózishoz kevés.
Mndazonáltal csatlakozom Nézőke véleményéhez, az effajta dolgokat ki kell zárni, és arra kell koncentrálni, ami megfog a filmben.
Nekem speciell ez a sorozat a kedvencem.

walaki - 2020. 07. 12. 23:32

Igen, igazatok van, és általában én is elnéző vagyok az ilyen bakikkal szemben, ha egyébként a sztori jó. Nem is akartam felsorolni őket, csak megemlítettem egy példával, hogy akadnak. Itt most egy kicsit szigorúbb voltam, mert hát mégiscsak spin-off pilot vagy mi. A végeredmény, mint írtam, összeségében ígéretes.

Igen, O határozottan meghízott. Nekem nem az arcán tűnt fel, hanem amikor a folyosón szaladgáltak a seggén meg a combján :-) Bocs, lehet kövezni, de egy ilyen eyecandy sorozatnál elkerülhetetlen, hogy arrafelé vándorol néha a szemem…

Alibi - 2020. 07. 13. 13:31

Üdv!

Kicsit összezavarodtam most mit keres Clark fejében a láng? Nem vette azt ki valamikor és az a láng volt az utolsó ami Maddie fejében volt? És ha az első parancsnok már ilyen korán lejött akkor miért övezi akkora misztikum? Hiszen akik előben látták, tudják hogy nem isten. Vagy később majd az utókornak másképpen fogják tálalni? Remélem a folytatásban valszt kapunk. Amúgy tetszett a rész.

Nézőke - 2020. 07. 13. 14:39

Alibi,
a lángot ha kiveszik,attól még halvány emlékek vannak a korábbi parancsnokok vonatkozásában, de nem annyira tiszták, mégis léteznek.
Ezért akarták Madi fejébe visszatenni,hogy ne csak tessék-lássék parancsnokot alakítson.

Egyébként az átlépéssel a memóriavesztést azt vajon csak az éppen akkor kapóra jött jelenet miatt írták bele, vagy létezik? Mert ha létezik,akkor akin nincs űrruha (Clarke és csapata) kb semmire nem emlékezne egy darabig.

kiro.O - 2020. 07. 13. 19:37

Évadonként egyszer kommentelek, inkább csak olvasni szoktam. Na de egy dolgot nem értek (jó igazából többet, de azokról már volt szó): ha Skyring kvázi egy tökéletesen élhető bolygó ahol nincs természetes veszedelem, tökéletes a klíma, van víz és még mindenféle zöldség is megterem, akkor mi a halálért lakik ez a szekta a föld alatt valami bunkerben Bardon és használja börtönnek a normális bolygót?!

Nekik még útjuk is vezet oda, hiszen tudják használni a köveket, nem úgy mint az emberek Sanctumban, akik nem mernek bemenni az anomáliába, mert nem tudják hogy oda jutnának.

Wanheda - 2020. 07. 14. 06:56

Mert ez az évad egy szedett-vedett kak., nulla értelemmel, kár volt belekezdeni…

Mom - 2020. 07. 14. 07:25

@Zsolt: ez a mondatod nagyon megragadt bennem :D
“Én csak annyit mondok tapasztalatból, hogy az az ajtó, amin át hallani lehet a dörömbölést nem véd meg a radioaktív sugárzástól. ”
Mert egyrészt én is így gondolom, másrészt honnan szereztél ilyen tapasztalatot?? :o

@kiro.O: teljesen jogos felvetés, jár a két pont! Nekem ez eddig eszembe sem jutott, de mentégemre szóljon, hogy nem is gondolkoztam rajta, meg nem is az életem a tét.

Ebben az évadban különösen sok a zavaros változó. Tényleg remélem, hogy a végén valaki csinál hozzá egy kronológiai sorrendben értelmező-magyarázó videót és utólag nem lesz elvesztegetett idő ez a két évad…

Nézőke - 2020. 07. 14. 09:58

kiro:
tényleg bakker.

Hát ilyen alapvető dologra nem gondoltam.
Lehet hogy azzal van összefüggésben,hogy ha a szekta itt élne, akkor ezer év is eltelne úgy,hogy egy darab űrhajó sem zaklatná őket, mert odakint csak pár hónap telik el.
Persze egy szekta szempontjából pont jó lenne az izoláltság.
Meg aztán ahhoz képest,hogy mekkora végtelen az űr, egész jól egy helyre csoportosult a megmaradt emberiség….
annak az esélye a valóságban, hogy bekúszik a képbe egy bányászhajó, gyakorlatilag nulla.

De lehet hogy a háborút különös lények ellen kell megvívni,akik az időbolygón vannak?
De ott nem lehet senki, mert Hope 15 évet lehúzott, mindenféle ellenállás nélkül.

Valóban jó bolygónak tűnik, érthetetlen.

karit - 2020. 07. 15. 01:39

“ha Skyring kvázi egy tökéletesen élhető bolygó ahol nincs természetes veszedelem, tökéletes a klíma, van víz és még mindenféle zöldség is megterem, akkor mi a halálért lakik ez a szekta a föld alatt valami bunkerben Bardon”

Talán pont ezért. Egy tökéletesen élhető bolygón, ahol a köznép mindenfelé szabadon és boldogan élhetne, nem működik az agymosás. Ahhoz állandó veszélyhelyzet, a külső fenyegetettség fenntartása kell, amitől a szektavezér erőt és energiát nem kímélve megvédi szerencsétlen balekokat – akarom mondani a hű alattvalókat.

Persze ezer más oka is lehet.

Engem jobban aggasztott, hogy Becca seperc alatt talált egy ‘fehér üzemmódot’ a tárcsázón, amivel a jövőbe látott/jutott, vagyis ott van a készítők keze ügyében a “könnyű út” a befejezéshez.

Nézőke - 2020. 07. 15. 16:15

karit:
és tényleg.
Akkor lesz egy olyan rész nemsokára,amikor a legnagyobb csatában megjelenik egy fehér gömb,és Becca száll ki belőle, körülnéz, és elborzadva megy vissza.

Ez legalább logikusnak tűnhet.

…de ha egy percet is tudott volna beszélni Clarkékkal, akkor amint visszaér összezúzza a lángot mint a szart, nehogy ALIE kifejlődjön ugye.

Enzo - 2020. 07. 15. 20:55

7×08 (pótlás vasárnapról)

Na megvolt a backdoor pilot. Alig írtam fel valamit, annyira pörgött az egész és nehéz volt követni, lehet át kéne pörgetnem még egyszer. Ami hasznos volt, hogy megtudtuk, honnan jön egy csomó elnevezés: Trikru, ALIE, Flame, nightblood, disciples… de nekem még mindig nem túl hihető, hogy ilyen kevés év alatt kialakulna a Földön egy ennyire tök más kultúra.

Darabkák:
– Flipsyde-tól a Someday meglepett az elején, de örültem neki. (Sorozat miatt ismerem a számot eleve, a Heroes-ban volt anno)
– Octavia tényleg hízott kicsit, nekem is feltűnt.
– “Miért nem élnek Skyring-en” kérdésben @karit 2020. 07. 15. 01:39 kommentjével értek egyet.

kriol - 2020. 07. 15. 23:00

Nekem is az járt a fejemben, hogy milyen ez már, hogy elvileg pár évtized alatt egy teljesen más kultúra alakul ki…
De amúgy tetszik látni a kezdeteket!

Csilla0422 - 2020. 07. 16. 18:04

Nézőke, miért is kellett volna a Fleimet összezúzni? A Fleim ALIE 2.0., amelyben Becca már javította ALIE hibáit. ALIE volt az, aki az első világégést elindította.
Bill egy egoista, aki szimplán istennek képzeli magát. Ő az emberiség megmentője és nem Becca. Nem tűri, hogy bárki is ellentmondjon neki. A követői fanatikusok, akik hisznek benne. Bill meg abban hisz, hogy megváltóként ő fogja őket biztonságba vezetni.

Enzo, Bekka 2 évvel érkezik a robbanás után. A felszínen lehetett látni, hogy az általuk ismert világból csak romok maradtak. Nincs áram, gáz, vezetékes víz, internet stb. Nyilván a könyvek zömének is annyi. A fennmaradt tudás max. annyi, ami felszínre jövők fejében, a megmaradt könyvekben és Bekka naplójában van. Ebből kell egy új világot építeni a régi megszokott technika eszközök és kényelem hiányában. A kérdés az, hogy a most meglévő egység mennyi idő alatt fog felbomlani, mert 12 klán lesz. A MW ősei kik?

gebe2001 - 2020. 07. 16. 18:28

7×09 után én arra jutottam, hogy egyesével egyáltalán nem rosszak az idei részek (kivéve a 3. és a 7.),de nagyon nem akar összeállni a story, inkább csak 40 perces kisfilmeknek érződnek. És sajnos szerintem ezen már a maradék pár rész sem fog változtatni… de ne legyen igazam.

Zsolt - 2020. 07. 17. 05:27

Mom. Jogos a kérdésed. Egy atomerőműben dolgozom, közel a “tűzhöz” :-)

Wanheda - 2020. 07. 17. 10:37

7.9.
Az első mondatnál járok és már röhögnöm kell. :-D
Három hónappal korábban. Melyik bolygón? :-)
Istenem, hogy lehetett igy elkú.ni hat év munkáját? Egyszerűen fel nem foghatom. Meg hogy hogyan tudták lerombolni bennem mindazt, amit kaptam hat éven (na jó, szorosan négy éven) át?

Wanheda - 2020. 07. 17. 10:43

Tovább folytatva… Mi a tök.öm volt már megint ez a rész? Egyáltalán ki engedélyezte, hogy a 7. évad létrejöjjön és be volt halózva vagy mi történt vele? Mennyire méltó befejezés ez az évad? Nem inkább egy nagy kalap kak., ami szinte arra törekszik, hogy igyekezzzünk elfelejteni, milyen jó is volt valaha ez a sorozat?

Wanheda - 2020. 07. 17. 11:01

Na még egy. :-)
ÉS ÉLETEMBEN ELŐSZÖR NEM TUDTAM VÉGIGNÉZNI EGY RÉSZT, ANNYIRA VÉGTELENÜL UNALMAS VOLT. ANNAK A SOROZATNAK EGY RÉSZÉT, AMI HAT ÉVEN ÁT MESSZE VEZETTE NÁLAM A SOROZATOK SORRENDJÉT.
KÉTSÉGBEEJTŐ, BORZASZTÓ, ELKESERÍTŐ!!!
Teljesen le vagyok taglózva. Azt hiszem a következő résznek már neki sem kezdek. Ezt sikerült elérni… :-( Egyszerűen döbbenet.

Denila - 2020. 07. 17. 11:24

Nekem eddig összesen két rész tetszett. Az Octavia-centrikus 2. és a prequel. Nem haladnak sehova; olyan, mintha egy nagy filler lenne az egész évad. Erre kár volt a 16 részes berendelés.
Kíváncsi lennék, mennyire így volt tervezve, és mennyire a sejtetett utolsó pillanatos atirasok miatt lett ilyen ez az évad.

Wanheda - 2020. 07. 17. 11:25

Lehetne olyan kérdés winnie, vagy akárki … hogy: Volt-e olyan sorozat, ami évekig a kedvenced volt és már hajnal négykor letöltötted a következő részt annyira vártad éveken át és jött az az évad, amikor irdatlan nagyot csalódva egyszercsak elkasztáltad az évad közepén?

Wanheda - 2020. 07. 17. 12:15

Ez amúgy mi a fa.om volt? Miről szólt? Mi értelme volt? És mi köze volt az előző 6 évadhoz?

Zsolt - 2020. 07. 17. 19:12

Mondjátok, hogy naív vagyok, de én még reménykedem, hogy csupán arról van szó, hogy kitaláltak egy szuper történetlezárást, de mondjuk 8 részben elférne, ezért az efféle epizódok hézagkitöltőnek kellenek, hogy meglegyen végül a 100 epizód.
Legyen igazam……

Mom - 2020. 07. 17. 21:21

Zsolt: megnyugtató a válaszod, örülök, hogy nem másféle tapasztalatod van :)

Mikor megláttam, hogy ez a rész “három hónappal korábban” veszi fel a fonalat, mint ahol Clarke-kal abbahagytuk, megint az jött elő belőlem, hogy miért nem lehet lineárisan haladni? Miért nem lehetett ez a rész kettővel ezelőtt? Alap esetben nem vagyok ellene az ilyen idősík váltásoknak, de itt már alapból annyira összegubancolódtak az események, hogy ez csak tovább ront rajta. Ez most egyébként nem volt vészes, csak felszínre hozta bennem megint ugyan azt a már kifejtett problémát.

Wanheda: látom nagyon megviselt ez az utolsó évad. Egyébként megértem a csalódottságodat.

Ha csak szigorúan ezt a részt nézem, akkor még bizakodó is lehetnék, mert Echóék határozottan úgy tűntek, mint akik tudják, mit csinálnak és van tervük. Az aggályaim inkább abból fakadnak, hogy annyi, de annyi megnyitott szál van, és annyi felmerült kérdés, hogy ha ezt már a következő részben elkezdik megválaszolni, akkor is egy információ-özön lesz belőle. Ha meg még akkor sem, akkor kétlem, hogy a felét is megmagyarázzák a végéig. Főleg mert ezek a kérdések nem csak ebben az egy szezonban felmerült kérdések, hanem egy csomó olyan is van, ami már a sorozat elejétől megválaszolatlan, de most érünk oda, hogy összeérhetnek a szálak végre. Csak valahogy nem igazán azzal foglalkoznak, hogy összeérjenek, hanem azzal, hogy összebogozzák őket.

Amúgy Bellamy nem főszereplő? Valaki számolta, hogy hány rész óta nem tűnt fel? (Értem én, hogy halottat játszik, de már mikor elkezdte…) Clarke összesen hány százalék képernyőidőt kapott ebben az évadban?
Miközben Indra ugyan azokat az unalmas köröket futja már 10 rész óta. De akár azt is mondhatnánk, hogy 7 éve. Ha valaki meg tudja magyarázni, hogy a rabokat pl minek kellett belekeverni, az ne fogja vissza magát! A már meglévő konfliktusba felesleges negyedik keréknek érkeztek, és kapják a játékidőt, de hogy mi a búbánatnak?

Most hogy jobban belegondoltam, hogy amúgy hány konfliktus van ebben az évadban (és abból mennyi feleslegesen kreált), már nem is csoda, hogy egy nagy rakás …. az egész.

Ravagedseducer - 2020. 07. 18. 01:38

Hatalmas csalódás az évad számomra eddig, hihetetlen hogy még ez a 9. is kb filler volt. Eliza/Clarke mellőzése meg a lehető legrosszabb döntés, ezért kár volt 16 részt berendelni. Álmomban sem hittem volna hogy ilyen rossz lesz.

Nem érdekelnek a ship-ek, nem utálok egy új karaktert sem, de az, hogy kb új arcokra építették fel az utolsó évad 80%-át… hát nehéz nem csalódottnak lenni.

Az a “3 hónappal ezelőtt” meg hatalmas WTF. Azt sikerült megértenem hogy a Penance bolygón gyorsabban megy az idő, de mi van Bardó-val akkor? Hogy lehettek Clarke-ék hónapokig távol? Vagy mi? Nem is akarom már megérteni mert csak felhúzom magam.

kiro.O - 2020. 07. 18. 22:41

karit: “Talán pont ezért. Egy tökéletesen élhető bolygón, ahol a köznép mindenfelé szabadon és boldogan élhetne, nem működik az agymosás. Ahhoz állandó veszélyhelyzet, a külső fenyegetettség fenntartása kell, amitől a szektavezér erőt és energiát nem kímélve megvédi szerencsétlen balekokat – akarom mondani a hű alattvalókat.”

Nekem is ez az egy dolog jutott eszembe magyarázatként, így még inkább fucked up a shepherd karaktere. Hogy lehet valaki ennyire de ennyire hatalommániás és őrült? Az élhető bolygón is lehetett volna a vezetőjük, oszt’ élhettek volna békében, de az olyan unalmas.

7×9:

CW: hány fölösleges konfliktust szeretnétek ebbe az évadba beleírni?
the 100 írók: Igen.

Konkrétan semmi nem érdekel, ami Sanctumban történik, sokkal jobb lett volna, ha csak a Bardoi szálat viszik ebben az évadban, mert így semmire és senkire nincs elég idő.

Az meg külön vicces, hogy az univerzum összes bolygóján ugyanolyan hosszú napok-hónapok-évek vannak, mint a Földön, mert az convenient :D Bár én se szeretném, ha még valami konverziót is belekevernének, csak na.

SPOILER

Sheidhedat is francért nem intézte el Indra amikor lett volna rá lehetősége, hiszen kiderült úgyis, hogy nem prime már? Persze azért, mert kell az újabb konfliktus, de így utolsó évad közepén ez már fárasztó és nem érdekes.

SPOILER vége

Denila - 2020. 07. 18. 23:02

“Konkrétan semmi nem érdekel, ami Sanctumban történik, sokkal jobb lett volna, ha csak a Bardoi szálat viszik ebben az évadban, mert így semmire és senkire nincs elég idő.”

Engem sem. Hányszor láttuk már ezt különféle variációkban? Unalmas, erőltetett, idohuzas. És sokkal, sokkal többet érdemelnenek a Sanctum-szalban szenvedő színészek.

Én komolyan szívesebben néznem, ha új szereplők, új konfliktusok helyett az egész évad egyfajta csoportterapia lett volna a rengeteg trauman átment karakterek számára. Jó, Hope maradhat, őt bírom. Illetve, tetszik az is, hogy akarnak valami nagy ativelest, hogy mi miért történt, de Sanctumot úgy, ahogy van, kukaznam. A kutya is maradhat, de ennyi.

karit - 2020. 07. 19. 01:50

Indrától milyen tökös húzás volt már, a piszkos munkát rábízta a főellenségre. Ezek után simán megszeghetné a neki adott szavát is, légéppuskáztatva a tömeggyilkos Sheidhedát: csak nem tud elhajolni a golyók elől, mint Neo?

“így még inkább fucked up a shepherd karaktere. Hogy lehet valaki ennyire de ennyire hatalommániás és őrült?”

A kiképzős rész már tényleg a legalja volt, nehéz rá szavakat találni. És mégis…
A ‘backdoor’ felvezetés rizikós (ha nem akarnak úgy járni ezzel az ajtóval, mint Bernard): az, hogy általánosan lehangoló lett az utolsó évad, ráadásul egy itt behozott ellenszenves karakterre alapozva indítanak új sorozatot, kicsit ön-tökönlövésnek tűnik. Viszont ilyen amatőr hibát nyilván nem követ el egy csatorna (ugye, nem?), azaz lennie kell még valami biztató csavarnak, ami miatt nem indul eleve utcányi hátrányból az előzmény sori.
Fingers crossed.

Mom - 2020. 07. 19. 07:09

Remekül megfogalmaztátok azt, ami nekem is hetek óta motoszkált a fejemben: idén el kellett volna engedni Sanctumot. Az első részben elvarrták volna az ott nyitva maradt dolgokat és a végén még egyszer visszanéztünk volna, hogy hogy sikerült az újjászervezés. De ez a köztes szenvedés teljes önismétlés, és még az időt is csak viszi.

Nem akarom elhinni amúgy, hogy ennyi karakter között nincs olyan, aki alkalmas társzadalomépítésre. Mert azok, akiknek eddig lehetőséget adott rá a sorozat, mind csúfosan elbuktak. Clarke jó vezető, vannak jó megérzései, szereti az embereket, alapvetően a béke gondolata vezeti, de nem fél bemocskolni a kezét sem, és ami a lényeg: követik. Viszont nem szociológus! Nem véletlen, hogy az országok vezetői olyan tanácsadókat foglalkoztatnak, akik alapvetően ismerik az emberi viselkedést és hogy hogyan lehet (csúnya, de egyszerű szóval) manipulálni őket. Indra vezetési stílusa olyan elavult, hogy szerintem egyetlen épeszű vezető sem választaná, ezért is meglepő, hogy hagyják szabadon önkényeskedni. Abszolút diktatúra, egyetlen következetes eleme van: a lázadásokat csírájában el kell fojtani. Nézni is rossz. A szektákról tudjuk, hogy működnek, de csak egy ideig! Mivel nincs semmiféle legitimációjuk, hacsak nem sikerül a teljes agymosás, lesznek olyanok, akik nem lépnek be és fel akarják szabadítani a többieket is. Ez főleg azért zavaró, mert a történelmi drámákkal ellentétben nekik rendelkezésükre állnak a kellő ismeretek arról, hogy hogy nem szabad. A Sheperd is, Becca (ergó a Commander ek), meg a bányászok is a Földről jöttek, tehát ismerniük kell a történelmet.
Most hogy ezt leírtam, szerintem ez baromi gyenge pontja a sorozatnak. Ahhoz képest, hogy a jövőben játszódik, úgy írják, hogy a történelem hibáit sorra megismétlik. Mind a saját hibáikat, mind az emberiség hibáit. De mgé csak önkritika sincs az írásban, egyszerűen csak új meg újra felhasználják kb ugyan azokat a konfliktusokat.

Csilla0422 - 2020. 07. 19. 12:06

Indra az egyedül, aki belátta és tudta, hogy Shaiheda milyen dolgokra képes. Támogatás helyett mit kapott? Mindent, amit szeretett volna elkerülni. Hányszor elmondta az idióta Clarkenak és Gainak, hogy nem szabad az embereknek megtudni, hogy nincs a Fleim Madiben.

Gondolom nem mindegyik szekta él luxuskörülmények között. A félelemmel meg sakkban tudják tartani a követőket. Bardo kialakulása így érhető.

Nagyon úgy tűnik, hogy Echo, Octavia és Diyoza összedolgozik. Hope “kiiktatása” is terv része lehetett. Csak így tudják megvédeni őt.

A zsúfoltság szerintem teljesen érhető annak tudatában, hogy a sorozatot 10 évadra tervezték. Ami viszont tavaly a con után Bob viselkedése miatt ugrott. Ezért ezzel az évaddal fejezik be Jason Rothenberg kérésére.
Ami viszont meglep, hogy Bob és Eliza még mindig a sorozatban van és nem dobták ki őket.

karit - 2020. 07. 19. 12:12

“Ahhoz képest, hogy a jövőben játszódik, úgy írják, hogy a történelem hibáit sorra megismétlik.”

Ez lustaság helyett inkább életszagúnak szánt írás lehet, hisz’ a történelem IRL tényleg mindig megismétli önmagát, miért változna ez a jövőben? Szerintem nem kell ahhoz sem szociológusnak lenni, hogy tudjuk, az ember a legönzőbb, legaljasabb életforma /volt-van-lesz/ az ismert világon, míg ezt leírom is, százak halnak meg mások nyereségvágya miatt.

Ilyen kisszámú túlélő közt egy-két hangadóval hamar kialakulnak a szekértáborok (nehéz pártatlannak maradni), hatványozottan felerősödik az egyéni érdekek, intrikák, na meg az agymosás hatása. Szóval az elszektásodás elég valószínű folyamat posztapok helyzetben.

Mom - 2020. 07. 19. 12:17

Csilla0422: “Ami viszont tavaly a con után Bob viselkedése miatt ugrott.” Nem követem ennyire a sorozathoz kapcsolódó médiaeseményeket. Mi történt?

Denila - 2020. 07. 19. 13:12

@ Csilla Honnan veszed, hogy Bob SDCC utáni viselkedése miatt ugrott volna a 10 évad terve? Vannak iparági forrásaid? Nagyon, nagyon kétlem, hogy egy színész, meg ha főszereplő is,ekkora befolyással lenne egy sorozat sorsára. Nyilván nem véletlen, hogy alig van benne Bellamy az utolsó évadban, de azért ezt egy kicsit túlzásnak érzem. A Prequelt már korábban belengettek, a sorozat meg az 5. évad óta nem nagyon halad semerre, szóval inkább az ihlet elfogyasa az ok, ebben ennyi volt, nem az, hogy milyen balhek mennek a háttérben.

@Mom Annyi történt, hogy az SDCC-re ment Eliza, Richard, Bob. Bobnak igen szar napja volt, és meglehetősen nyers volt az egyik riporternovel, aki a hazassagukrol kérdezte őket, majd otthagyta az egészet, de az esti FanFavorit panelre visszament. Gondolom, némi showrunneri nyomásra. Aznap, vagy másnap kikovettek egymást twitteren Jason Rothenberggel. Bob aznap elnézést kért a viselkedeseert. Richard és Eliza tartotta a frontot. Aztán mindenféle így is, úgy is érthető dolgot osztott meg twitteren (mármint BM). Kvázi az egész forgatás alatt alig volt Vancouverben; Jason Rothenberg az nyilatkozta, hogy ő kérte, hogy kevesebbet szerepeljen, a volt barátnője szerint, aki úgy 2 hete vádolta meg emocionális abuzussal és azzal, hogy a háta mögött kavartak Elizaval, kvázi kiirtak. A rajongók kiborultak, a fél cast kikovette SM-n, szóval valami nagyon nincs rendben a háttérben. Majd ha lejarnak a szerződések, gondolom, nyilatkoznak a helyzetről. Vagy nem.

Mom - 2020. 07. 19. 16:29

Denila: köszi szépen az infókat. Pedig láttam valamelyik paneljüket, de ezek szerint nem az ominózust. Így már legalább van tippem, miért tűnt el már az évad elején…
Ezek a kikövetések… mint az óvodások a homokozóban…

Csilla0422 - 2020. 07. 19. 17:33

Denila, JR több interjúban is finoman, burkoltan ő maga mondta. Ő és a csatorna elnöke az SDCC előtt mindenhol arról beszélnek, hogy Book 2 és 10 évad, majd a cont követően hirtelen elég volt. Ricky Whittle, aki nem éppen szép körülmények között távozott a sorozatból JR oldalán állt.

Arryn Zech csipogós oldalán meg minden ott van. Meglepően sok nagy név támogatja őt. Bobról annyit kell tudni, hogy súlyos mentális problémája van és visszatérő “vendég” a szanatóriumban. De ez nem mentség a viselkedésére.

Elég sokat elmond a Bob és Eliza helyzetéről, hogy tavaly nyáron Jessica Harmon esküvőjén csak ők nem voltak ott a stábból.

Denila - 2020. 07. 19. 18:59

@Csilla Mikor állt Ricky JR oldalán? Most mondta egy IG live-ban, hogy 2 embert utal, Trumpot és Rothenberget. :)
Bár kiemelte, hogy nem kommentálja az eseményeket, mert nem érdekli, ezzel is kommentálva (mármint a mostani helyzetet).

Tudom, hogy BM-nek mentális problémája van, évek óta nem titok. A szanatóriumi “latogatasokrol” meg nem hallottam. Ennek ellenére nem gondolom, hogy ekkora jelentősége lenne, hogy ha ő osszerugja a port a showrunnerrel, akkor az a sorozat véget jelenti. Elizaval együtt már nyilván nagyobb a “presszionalo” erejük, de vele semmi baja nincs Jasonnek, és ő annak ellenére ott volt, hogy Bob láthatóan kilepett/kiirtak. Én olyasmit tudok elkepzelni, de ez is csak spekuláció, hogy családot akarnak alapítani, a nézettség nem az igazi, BTS dráma, kreatív problémák együttese pont elég volt ahhoz, hogy a 7. évaddal véget érjen, de nem hiszem, hogy Bob egyszemelyben lenne az ok. Aztán lehet, nincs igazam.

Az, hogy a színfalak mögött mi játszódik, úgysem tudjuk megitelni. Nem csak ők nem voltak ott az esküvőn, szerintem csak Sachin, Jarod, Richard+Rhiannon, Tasya volt ott. De nyilván nem akkora barátok, mint amit a fandomnak játszott az egesz cast. Az tuti, hogy ügyesen kinavigalta magát “Beliza” a jól jövedelmező conventionok világából. Egy időre legalábbis.

Ha lejarnak a titoktartasi szerződések, gondolom, lesznek még nyilatkozatok. Meglatjuk.

Az évad nem jó, ebben szerintem a legtöbben egyetértünk.

Denila - 2020. 07. 19. 19:47

@winnie, vagy aki tudja

Az ilyen behind the scenes drámákat, pletykákat, spekulációkat kell/illik jelezni valahogy itt a fórumon, mint ahogy a spoilereket?

Köszönöm

winnie - 2020. 07. 19. 20:34

ami pletyka, spekuláció, nem megerősített, azt nem hiszem.

Ravagedseducer - 2020. 07. 19. 22:39

Szerintem felesleges készpénznek venni ilyen dolgokat, mert rengeteg a rosszindulatú pletyka. Az meg hogy Bob miatt ért volna véget a show… miért is? Hiszen most is megy nélküle.

Valami biztos történt, de ez nem mentség a rossz évadra. Személy szerint nem érdekel hogy Eliza pl mit gondol Bob viselkedéséről, de Clarke a sorozat lelke (számomra.) Szóval a hiánya egyértelműen érzódik.

Érdekes módon én pont Jason tweetjei alatt csak negatív válaszokat látok általában (legyenek azok mérges shipperek vagy Lexa fanatikusok), és abban egyetértek hogy Ricky csakis nagyon ronda dolgokat mondott a showrunner-ről.

Dráma ide vagy oda, nagyon sajnálom hogy ez lett a végére. Persze még meglephetnek de kétlem.

Enzo - 2020. 07. 20. 17:37

7×09 (pótlás szombatról)

1. Eh, Gabrielnek igaza volt, Bardo-n tényleg elég élhetetlen a felszín.
2. Indra tényleg Clarke-ékat keresni ment el, az alatt sz@ródott el minden Sanctumban, ez mondjuk enyhén mondvacsinált szál, na mindegy. Gaia-ról amúgy részek óta nem tudunk semmit, rettenetesen széttagolt így az évad. (Hogy Bellamyról már ne is beszéljek, mert ugye nyilván nem halt meg, de akkor meg miért nem lehet legalább belengetni…)
3. Fear simulation: remek ötlet, vegyük el Diyozától a gyerekét a küldetés nevében, attól biztos segíteni fog! :D Legalább Hope nagyon nem élte ezt a szektás dolgot, ellenben Echo húzásán meglepődtem, amikor lelőtt mindenkit, hogy ő nyerjen :D
4. Na, Octavia várható módon összekavart Levitt-tel, az vicces jelenet volt, ahogy kérdezgette, hogy még mindig nem érez-e semmit :D (+végre némi eyecandy)
5. Szépen átvertek a szimulációval, csak pislogtam, amikor Echo megölte Hope-ot… ja hogy ez a final test :O
6. Apropó Hope, kapott 5 év-et Penance-en, de a jelenben meg ott van velük, amikor Clarke megjön, szóval vagy letöltötte, vagy valami miatt mégse küldték át oda.
7. Lehet akármilyennek bélyegezni a részt, de a vége SheidRussell beszédével, ahogy fújogatta el a gyertyákat, hátborzongató lett, pláne mikor Murphy rájön, hogy baj van, és elszólja magát Sheidhedáról az őröknek…

#hétidézete:
“I feel like this is the beginning of a beautiful friendship.” :D /SheidRussell/

Ravagedseducer - 2020. 07. 20. 20:29

@enzo

Sztem elnézted, mert Hope nincs ott amikor Clarke fegyvert fog Bill-re, csak Octavia, Echo és Diyoza.

Enzo - 2020. 07. 21. 00:19

@Ravagedseducer: lol és tényleg csak hárman vannak :D akkor valszeg automatikusan hozzágondoltam Hope-ot is, annyira megszoktam, hogy négyen szerepelnek :D

Nézőke - 2020. 07. 24. 10:19

..na ez is megvolt (7-9)

tökéletesen logikátlan lett sajnos minden

Octavia valami látnok lehetett ,hogy 10 mp maszkos felszínen tartózkodásból kiszűrte,hogy 3 méteres idegen lényeket lekristályozott valami másik idegen faj… amiről persze semmit nem tudunk, és az eddigi 90 részben még csak említés szintjén se voltak

valamint: az emberiségeeeet kell menteni?
mármint ezt a bolygót,ahol a sheperd él? merthogy az emberiség java része egy másik bolygón él (most éppen hal)

és persze 5 évet simán lehúztak a börtönbolygón, mindenféle érzelmi változás nélkül Diyozáék, aztán 3 hónap alatt átmosták őket? Nyilván van egy terv,de azért ha az ember nem tudja,hogy szimulátorban van (hiszen pont ez a lényege ennek) akkor nem hinném,hogy megöli a saját lányát…főleg ha csak színjáték az átállás.
Ezért is fura,hogyha Echo tudatosan uralja a helyzetet,mert nem tudhatja,hogy visszatérnek valaha egyáltalán bármelyik ismerőse, mielőtt a csatát megvívja. Maszlag.

Hiteltelen és hihetetlen az egész. Kb mint hogy a terhessége miatt rommá hízott egykori “elit katona”
szereplőt még mindig úgy próbálják verekedtetni az írók, mintha a Bansheeban lenne.
..és pláne,hogy Octaviát,akinek az ugrásokkal együtt most kéne 40 évesnek lennie, elfelejtették beöregíteni.

..és mi van a random zöld hullámmal? az előző évadban fontos volt félni tőle,most meg eltűnt?

Indra szál meg egy vicc. Mi ez a hentelés? Ezt a vak nem látta volna csak.
1. az alagút ott van Sheidheda mögött, egy ugrás,oszt kimenekül
2. a vak is láthatja a történelemből, hogy Sheidheda erős, talán meg kellett volna győződni arról, hogy meghal…mielőtt mészárszékké változtatta a nagyvezér harcosnő a mecsetet. Ez se jó vezetőnek, nem is értem miért követik.

Oda kellett volna sétálni, és fejbelőni, aztán nyert ügy, és még 30 hívő is csatlakozik Indrához a jótettéért.

Ritkán mondok ilyet,de kérjük vissza Clarkeot, komolyan, már felüdülés lenne.

a következő az lesz,hogy átáll Indra serege Sheidhedához? NINCS MÁR LÁNG BENNE! és Murphy megy majd a szerelőcsajhoz hogy a segítségét kérje, és összeborulnak,amikor megemlékeznek a bátor pasijáról?

valahogy végigszenvedem még,de nagyon nehéz szívvel

Ravagedseducer - 2020. 07. 24. 10:33

@Nézőke

A 9.rész elejét én visszatekertem mikor Octavia olyan jól megtippeli hogy mi történt mert azt hittem rosszul értelmeztem. Wtf nagyon.

A zöld hullám hiánya is, de pl Sanctumban sem jön már a vörös nap vagy mi amikor mindenki begolyózik. Hogy lehet egy új bolygó (vagy hold) szabályait lefektetni aztán mindent ignorálni a köv évadban? A 100 írói ennél jobbak voltak.

Ravagedseducer - 2020. 07. 24. 10:43

A Sanctum-i szálak egyébként nagyon unalmasak, bár a Bardo is az sokszor, de mikor pl Jackson elkezdett terapeutát játszani Maddie-vel és Emori-val.. a legalja. Murphy a kedvencem volt, most semmilyen.
Azért az vicces volt hogy a 7.rész végén futva menekül a sakkpartiról mert Sheidheda célzott rá hogy Emori veszélyben van… de a 9.rész elején a kocsmában (vagy mi az) üldögél és fogalma sincs a túszejtésről ….

Én megértem ha Bellamy-t parkolópályára kellett tenni akármilyen okok miatt, de minek van ott Clarke meg Raven? Hogy 4-5 részen keresztül ne használják őket? 10 rész is elég lett volna erre az évadra.

Wanheda - 2020. 08. 07. 10:46

Nehogy már azt mondja nekem valaki, hogy egy Indra szintű harcos amikor rohannak felé, hogy leteperjék, csak áll ott mint Bálám szamara és nem nyújtja előre a kardját, hogy a másik abba szaladjon bele. Ezt még én is megtenném zéró harci képességgel!
Ez már tényleg a legalja.

Nézőke - 2020. 08. 07. 13:40

..nem beszélve a sok automata gépfegyverről…

Madihez odaérni az elején is fél óra volt

..és jól megtippeltem a kis alagutat, na ugye hogy ott menekül el a démon.

Ezzel ellentétben, bár továbbra is kusza,de legalább a shepard szál izgalmas volt, bár nem gondoltam,hogy ilyen hamar kiderül,hogy nem is álltak át.

Zsolt - 2020. 08. 08. 10:37

Echo sötét vérével még semmit sem kezdtek a készítők. Ez a dolog egyszer csak úgy beesett az előző évadban. Talán néhány évnyi extra kiképzés után ő lesz a Sötét Parancsnok méltó ellenfele.

Enzo - 2020. 08. 09. 16:11

7×10 (pótlás péntekről)

1. Azt el kell ismerni, hogy JR Bourne hatalmasat játszik Sheidhedaként.

2. Na, jól van, akkor mégse álltak át Echoék, csak kamuztak szerencsére. És annyira egyértelmű volt, hogy ennek a Gem9 biofegyvernek lesz még szerepe, miután múltkor belengették.

3. Figyeltétek, hogy Niylah annyira unatkozott a kapunál, hogy elkezdett a háttérben a padló vonalain egyensúlyozva járni? :DD

4. Hú, ez a bardoi nyelv megfejtés a koreai nyelven keresztül (Jordan), hát egyrészt érdekes ötlet, másrészt azért kicsit légből kapottnak érzem :D

5. Boss fight time! PunkSheidRussell vs Kopasz Indra! Tetszett a kameramunka, meg Madi közbelépése is, de hát a végeredmény nem lett pozitív…

Echo és a biofegyver: röhögtem volna, ha véletlenül beleejti, amikor megérkeznek a többiek :D amúgy annyi pillanat volt, amikor már majdnem beledobta, aztán valaki mondott valamit és mégsem… kicsit már nevetségessé vált az egész. Hope magánakcióján (RIP Anders) meglepődtem, de hogy utána kétszer is pooont elkapja valaki a leeső dolgokat, az már annyira végtelenül klisés, hogy nem lehet rajta nem röhögni. RIP Diyoza – milyen jófej a kristály, hogy pont az arcát hagyja utoljára, hogy még tudjon utolsó szavakat szólni Hope-hoz :D (aki egyébként szintén nagyot alakított, elhiszi az ember, hogy ezt nagyon nem így akarta…)

#hétidézetei:

“-Your Shepherd stays here. The rest of you out. Now!
-In other words, get the flock out of here.” :DD (Miller mintha órák óra erre a poénra várt volna, úgy mondta be :D)

“-How are you still alive?
-Cryogenics. Plus a well-balanced diet.” :DD /Cadogan/

“This is nothing like the choices you make, Clarke. You take lives to save the people you love. This is vengeance, pure and simple.” /Echo/

walaki - 2020. 08. 10. 00:18

@Wanheda: oké, megkövetlek. Igyekeztem tartani a lelket, hogy ne mondj már ilyeneket, de belátom, sajnos igazad van.

Nekem mondjuk sosem volt az az agyeldobós sorozat, de kifejezetten kellemesnek találtam, és szerettem. Ez az évad sajnos ment a levesbe, semmi nem maradt az eredeti hangulatból (és bocsánat, hogy ilyent mondok, de az az igazság, számomra hatalmasat ront az összképen az elhízott O). Akad pár jó poén meg utalás, de semmi több. Azok is épp hogy csak arra elegendők, hogy megmentsék a kaszától, de csak azért, mert eddig már végignéztem, és ez az utolsó évad. Amit a kritályosító cumóval tolnak, azon én is csak néztem, meg pislogtam, hogy ezt most komolyan? Tényleg ide süllyedt?

Az, hogy a színészek IRL mit csinálnak meg mit nem, engem speciel tökre nem érdekel. Nem értem, miért nem csap oda ilyenkor a producer/showrunner/stúdió? Végtére is a színészeknek ez munkahely, nem kisdedóvó! Ha elvált, ha nem, egy színésznek pont az a dolga, hogy elvonatkoztasson a való életétől és képre vigyen egy tök más karaktert. Ha erre nem képes, akkor nem színész, pont.

Hogy jót is mondjak, én már csak azért sem bánom, hogy nem hagyták ki Sanctumot, mert Sheidheda tényleg eszmételen jól lett megformálva. A Casablanca idézet tényleg vitte a prímet. De ha nem ilyen tehetséges színészre bizzák ezt a szerepet, akkor valszeg csak annyi maradt volna belőle, hogy hogy lehet, hogy ez a fószer még mindig él??? Nem öljük meg, mert a kivégzésén megpróbálták megölni? MIAF’?

Összefoglalva nálam csak azért nem kasza, mert már rengeteg munkaórát beleöltem a nézésébe, és már csak pár rész.

Ravagedseducer - 2020. 08. 10. 15:29

Jobban tetszett a 10.rész mint az eddigiek, de persze ez is elég gyenge volt a sorozat színvonalához képest.
Sanctumban még mindig nagyon logikátlan az egész sztori, az alakítások jók, de ez sokszor nem elég.

Azt hadd kérdezzem meg – nem kötekedésből, csak tényleg érdekel – mert már többször olvastam itt v facebookon hogy Octavia/Marie mennyire elhízott és ez mennyire rossz. Most nem azért, de a 100 sosem volt egy tipikus “vetkőzős” cw sorozat, főleg nem az utóbbi évadokban. Csak érdekelne miért ront ez annyit a játékon? Engem pl nem zavar egy kicsit sem. Azért annyira nem durva hogy meg kelljen rajta lepődni sztem..
Érdekes módon Bob Morley szintén szedett fel pár kilót és rá senki sem panaszkodott az előző èvadban :D
Na mindegy; ettől sztem nem lesz rosszabb a sorozat. Bárcsak Octavia kerekebb arca lenne az évad legfőbb gondja.

Nézőke - 2020. 08. 10. 16:03

Ravagedseducer:

Octaviában vagy szépséget, vagy a “You are wonkru..or..?” ámokfutását és nem mellesleg a hiperjó harci jeleneteit kerestük, szerettük.

így elég hiteltelen, és hát nem egy színészóriás,hogy ne ezen kezdjünk el csámcsogni, ugyanis mára egyik sincs meg benne.
A Diyoza karakterére ugyanez igaz, bár sosem volt egy szép nő szerintem, de legalább eladható, mint elit katona, de így? Nem is baj hogy bekristályosodott.

Meg ahogy nézem lassan már mindenki elit katona szinten tolja a gyilkolászást, lehet hogy az is benne van az O-ügyben,hogy tucatnyian harcolnak úgy, mint ő, és csak az arca maradna meg, mint néznivaló…

azért akad itt még egy kérdés:
A légbőlkapott szuperfegyveres kristályos alienek ellen kell megvívni a csatát a kiképzett női elitnek…

kb. atombomba ellen tankokkal…

tényleg elszálltak az írók, összeturmixoltak három évadra való ötletet,és ez lett belőle.

walaki - 2020. 08. 10. 19:29

@Ravagedseducer: “Azt hadd kérdezzem meg – nem kötekedésből, csak tényleg érdekel – mert már többször olvastam itt v facebookon hogy Octavia/Marie mennyire elhízott és ez mennyire rossz. Most nem azért, de a 100 sosem volt egy tipikus “vetkőzős” cw sorozat, főleg nem az utóbbi évadokban.”
Az eyecandy faktor elég központi szerepet töltött mindig is be a 100-ban. Nem kell vetkőzősnek lennie, egy-két jól feszülős cicanadrág is képes odaszögezni a tekintetet, lásd pl. Raven ;-)

“Csak érdekelne miért ront ez annyit a játékon?”
Nem a játékán ront, merthogy az nincs már. Pont ez a gond, hogy a badass O-nak nyoma sincs, halvány árnyéka csak annak a tüzes kis vadmacskának, akit a Földre küldtek. És most meg az eyecandy is ugrott. És mi marad akkor? :-(

“Érdekes módon Bob Morley szintén szedett fel pár kilót és rá senki sem panaszkodott az előző èvadban :D”
Hát ez egy jó meglátás. Nekem fel sem tűnt. Azt még értem, hogy mi miért a csaj színészeket mustráljuk, de tényleg, most hogy mondod, a lány nézők sem reklamálták (mondjuk nem is igen szerepelt ebben az évadban, szóval nem is nagyon volt hol feltűnjön szvsz).

Mom - 2020. 08. 10. 19:52

JR Bourne alakítása Sheidhedaként tényleg nagyon jó, DE az egész szála iszonyú repetitív és unalmas. Ha elvonatkoztatunk a remek színészi alakítástól, a Sanctumos szálon semmi, de semmi néznivaló nincs. Ami esemény történik,a z is önismétlő.
Mivel pedig a sztori egyik fele teljesen hidegen hagy, az egész élmény felemás lesz. Komolyan mozdult a kezem kétszer is, hogy áttekerjem a Sanctumos jeleneteket, de aztán visszafogtam magam, mert végül is volt két hét szünet, ezt most bírni kellett.
De ez számomra szörnyen ritmustalanná teszi az egészet. Az egyik jeleneten kicsit fellelkesülök, aztán váltunk a Sanctumra, ami legkevésbé sem érdekel, sőt idegesít, aztán meg lezárják ezzel a hülye szérumvacakkal.
Egyedül az egymás nyakába borulásos részt tudnám kicsit kiemelni, de valószínűleg azt is csak az érzelmi töltete miatt.
Egyébként lennének benne jó fordulatok, még ha erőltetettek is, mint a szöveg félrefordításának a megfejtése, de annyira ad hoc dobálják be őket, hogy a legtöbb csak lóg a levegőben. Pl ez a tesztelés érdekes lenne, de mivel ehhez egyetlen szál sem vezetett eddig, ezért wtf? Miért is akarná bárki letesztelni az emberiséget? Főleg úgy, hogy előtte nem is hallottunk róla?
Az meg, hogy a szektavezér nem hisz “istenben”, de hisz az életben a halál utána nekem kicsit lábonlövésnek tűnik… Mintha mégiscsak hinne istenben, max nem a Bibliai Istenben, nem? Valakinek sikerült dekódolnia azt a beszélgetést?

És hogy a tökömbe ismerte fel Gabrielt egy másik testben?

Ravagedseducer - 2020. 08. 10. 21:02

@walaki @Nézőke
Kösz a válaszokat, így már jobban értem :D Engem személy szerint nem zavar, de az biztos hogy ha nem lenne ennyi eyecandy sem, akkor az egész évad mehetne a kukába. (Nekem pl Murphy az.)

Nekem Bob hízása egyébként még a 6.évadban tűnt fel, könnyen lehet hogy mikor ezt az évadot forgatta már máshogy nézett ki – bár ahogy említve volt, nem sokat làttuk eddig.

@Mom

Egyetértek mindennel amit írtál. Sztem Sanctumot hagyni kellett volna úgy ahogy volt a 6.évad után.

Nekem a pásztoros jelenetek is annyira unalmasak voltak… semmi pluszt nem ad hogy hú most fel lett ébresztve az őrült szektavezér.

Denila - 2020. 08. 10. 22:54

@Ravagedseducer

Bocsi, hogy mindig a bulvarkontentet hozom. :) Az évadot annyira unom, hogy most pihenőpályára tettem, majd megnézem egyben, ha vége lesz.

Szóval Bobnak az 5. évad után elszakadt a szalag a térdében, ezért nem tudott mozogni, és igen, meghízott. Nagyon sokat elcelodtek ezen külföldi oldalakon. Mostanra meg jó sokat fogyott.

Marie szerintem egyáltalán nem kövér, nem érzem az arcát sem pufoknak, egy tok szép nő, bár mar nyilván látszik rajta, hogy nem 20 éves.
Octaviat én nagyon nem szerettem az első evadokban, sokszor tultoltnak éreztem a “badass vagyok” vonalat, de osszessegeben szerintem az ő története az egyik legerdekesebb.

Ivananak pedig kicsi a gyereke, szerintem a karakterének egyáltalán nem kell, hogy eyecndy legyen. Az is nagyon szép, természetes jelenet volt, amikor mutatták, hogy Diyoza szoptatja Hope-t.

Zsolt - 2020. 08. 11. 19:17

A Gaia “szál” is egyelőre parkolópályán van.

Mom - 2020. 08. 11. 19:57

Zsolt: arról már teljesen meg is feledkeztem… de valóban.

Nézőke - 2020. 08. 12. 13:05

..SPOILER

a hátralévő hat részből a kövi Bellamyval foglalkozik
Maximum utána bukkanhat fel megint Gaiga, tehát marad 5 rész ahhoz,hogy válaszoljanak.

Zsolt - 2020. 08. 13. 18:09

Nahát!

SPOILER
Ebben a részben nem halt meg senki.

Wanheda - 2020. 08. 14. 07:45

7×11

Nah. Ez nem is volt rossz rész.

Jól láttam, hogy Bob Morley egészen jól játszott? Úgy kb. először a hét évad során? :-D

Ha Bellamy nem váltott volna hitet, úgy kb. százszor eddig, ráadásul homlokegyenest a másik irányba, úgy kb. mindig a legrosszabba (jó pár száz halottal utána…), akkor el is lehetne hinni, hogy ez most más, de így … Hát így nem. :-) Már-már nevetséges, hogy MEGINT megtalált valami eszmét, aminek teljesen alávetheti magát.

Nézőke - 2020. 08. 14. 13:56

..azért az anyjával való találkozás eléggé átbillentette a zarándokot, amit el is tudok hinni.

Azonban
amíg a gráciák egyike sem állt át a hittérítés alatt, addig Bellamy igen.
De: azért logikailag kivárhatta volna, mit beszélnek meg a csapattal, és aztán még bőven lett volna ideje feljelenteni őket

Elvégre ha már család: a húga is ott van, persze nem látszódott hogy rabok lennének

Viszont elég jó kis kitérő volt, legalább nem volt Sanctum

amúgy Bellamy honnan tudta,hogy elpusztították a lángot? már rég nem volt a történésekben,amikor ez megtörtént, és vajmi kevesen tudnak róla valójában.

Capri - 2020. 08. 14. 23:19

@Nézőke:

“Bellamy honnan tudta,hogy elpusztították a lángot? már rég nem volt a történésekben,amikor ez megtörtént…”

Ha figyeltél volna, akkor Clarke ölelésekor suttogva mondta el Bellamy fülébe.

Denila - 2020. 08. 14. 23:58

@Capri

Clarke annyit súg a fülébe, hogy a kulcs a Flame, és bardoiak azt hiszik, még a fejében van… A többit Bellamy max. kikovetkeztethette.

Ravagedseducer - 2020. 08. 15. 01:00

A láng nem akkor semmisült meg mikor kivették Madi fejéből a 6.évadzáróban? Én erre emlékszem. A 7.évadban már nem létezett, pont ebből volt konfliktus mert azt hazudták egy ideig hogy még mindig Madi fejében van.

Erről Bellamy simán tudhatott még.

Denila - 2020. 08. 15. 13:44

@Ravagedseducer

Nem úgy volt, hogy kiszedtek Madi fejéből a Flame-t, Sheid feltoltotte magát az űrhajóba, összeborulas Bellamyval, amikor Clarke csak Abby haláláról beszelt, utána Gabriel már vitte is el Octaviat, Echot és Bellamyt az Anomaly Stone-hoz? Aztán szépen el is tunedeztek. Nem hiszem, de nem emlékszem pontosan, hogy Clarke-nak, vagy bárkinek lett volna rá ideje, hogy beszámoljon arról, mi történt az AI-val.

Szerintem Bellamy tényleg csak arról tudhatott biztosan, hogy Flame nincs Clarke fejében, a többinél nem volt jelen.

Ravagedseducer - 2020. 08. 15. 18:39

@Denila

Nem tudjuk pontosan mennyi ideig beszélgettek az ölelkezős jelenet után, simán beavathatták Bellamy-t. Sztem egy ilyen sorozatban ahol nem rágnak semmit a szánkba, erre lehet szàmitani.

Példa:
Mikor a 4.évadban megtalálták a bunkert a 8.rész végén, már csak azt láttuk Becca laboratóriumában; hogy mindenki vidáman szedi a cuccát és mennek haza mert mègsem kell a nightblood. Nem mutatták mikor ezt elrádiózták nekik.

Sztem Bellamy tudott arról mi történt Madivel és a lánggal, mert még találkoztak utána.

walaki - 2020. 08. 20. 20:27

s07e12

Spoileres leszek. Hát Bellamy pálfordulása nagyon übergáz. Egyszerűen totálisan hiteltelen, hogy a barátai és a családja ellen fordul, csak mert elmúlt egy vihar??? Rettentő ciki az egész, úgy ahogy van. Az, meg, ahogy bánik velük, arra nem kifogás, hogy meg akarja menteni őket, mert mint ahogy láttuk is, gondolhatta volna, hogy a Sepherd nem tartja a szavát. Egyszerűen képtelenség, hogy annyira naív legyen, hogy fel sem merül benne. Mint ahogy az is képtelenség, hogy bárkit Echo, Clarke és pláne O elé helyezzen, ez egyszerűen nem Bellamy karaktere, hiába csűrik-csavarják.

Ettől függetlenül (a bulvártudók majd biztos megmondják miért), Clark és Bellamy duója nagyon ott volt ebben a részben, szerintem simán a legjobb alakításuk ezidáig. A sztori is jól alakul, végre összefutnak a szálak. Nekem bejött most a Sanctumos szál is, főleg Murphy-ék révén, de azért Gabriel gyermekei sem volt piskóta. A zárójelent meg egyszerűen zseniálisra sikeredett, Clarke “hát itt meg mi a fasz történt?”-je egyszerűen hatalmas, pláne Murphy unott pofájával és válaszával, hangosan felnevettem rajta! Egy kicsit helyrerázódott bennem az évad ezzel a résszel. Bár még mindig bőven hagy kivánnivalót maga után, azonban sikerült elérni azt, hogy várjam a köv. részt!

Denila - 2020. 08. 20. 22:08

@walaki

Megszólítva érzem magam, bár a részt nem láttam. :)

A színészek tavaly összeházasodtak, talán ez jött át?

walaki - 2020. 08. 21. 14:50

@Denila: köszönöm az infót! Hahahaha, hát ez tökéletesen megmagyarázza, hogy tudtak olyan hitelesen veszekedni a vásznon!!! :-D

Nézd meg a részt, egész jól sikerült (nem a legjobb rész, de messze jobb, mint az évad színvonala szvsz).

Enzo - 2020. 08. 22. 13:47

7×11 (pótlás múlt péntekről)

Na végre, Bellamy! Jó volt a dinamika a tanítvánnyal, meg az ellenségeskedésből kialakuló hitvita, majd barátság. Hogy mit ettek ennyi ideig (több, mint egy hétig), azt nem tudom, de ezek szerint konkrétan sziklamászásra is volt energiájuk :D a nagy hóviharban nyakig beöltözve meg annyira hasonlítottak egymásra, hogy amikor szétváltak, én teljesen úgy láttam, hogy Bellamy ment vissza Doucette-ért és nem fordítva. Ja és amúgy teljesen Gyűrűk Ura feeling volt, nem? Két kicsi hobbit mászik a magas hegyre :D

De baromira darabos az egész évad, ez masszívan zavaró. Például tök jogos a kérdés, hogy Gaia-val mi a tök van?? Meg amúgy is, ez a töredezett történetvezetés semmilyen értelemben nem jó.
A rész vége meg hát…persze, közös szenvedés, anyuci-látomás, megtérés meg minden, de azért nekem így is sántít, hogy Bellamy beárulná Clarke-ékat…

Mom - 2020. 08. 24. 13:22

A 12. rész utolsó jelenete azért kicsit visszahozta a feelinget :D Kár, hogy az előtte történt 40 perc, meg x epizód ilyen halovány volt. Innen valami iszonyú nagyot kell húzni, hogy szép emlékekkel álljak fel az utolsó rész után. Már csak négy epizód van hátra, de válaszok még mindig sehol. Kezd a Galaxis útikalauz jelenetére emlékeztetni a sorozat, mikor a szuperszámítógép kidobja a 42-t válaszul. Szerintem kb a hevenyészve arcunkba vágott válaszokon is így fogunk majd értetlenkedni az utolsó pár percben…

Wanheda - 2020. 08. 25. 14:22

Most vettem észre, hogy már annyira nem érdekel a sorozat, hogy nem is írtam meg. :-DDD

Nézőke - 2020. 08. 25. 22:21

..hát igen, a hozzászólások mennyiségéből is lehet látni,hogy már nem kenyerünk ezt kibeszélni hetente.

12.rész:

Sheidheda bejelenti,hogy most akkor leüti a lovagot, de nem a kamera előtt,neeem. Mert akkor talán lenne is értelme annak,hogy fenyeget,és akkor talán kinyílna az ajtó.
De nem, elcibálja máshová, időhúzás? Vagy így legyen idő kiszabadulni? De azért lődd le őket- mondja, és egy emberkét hagy ott őrizni (hogy majd megmeneküljenek könnyen…pedig milyen jó sakkjátékosnak hittük.
..és hogy kik vannak bent? nem érdekli? Gaia? MAdi esetleg? Clarke? miért nem érdekli?

Indrát követő lekövetése jó húzás volt, végre valami fordulat.

De azért Murphy, miután ott van mindenki bent biztonságban,azért csak kimegy, mert miért ne, hátha meg lehet majd Emorit zsarolni

jajj de idióták ezek (az írók)

Clrake-al ki jött? pár hívőt látok és három katona talán. Gabriel, Raven alap. Ez lenne a végső háború? És a kristályosodás-szál? átjön-e velük a pásztor?
Gabriel mit szól,amikor megtudja,hogy mindenkit megölt a heda?

hová küldte a többieket? a lassú bolygóra? de akkor ha jól számolom évek fognak eltelni,mire visszamennek értük,és akkor most kéne elindulni, nem még a hedával harcolgatni napokat.

Fene se érti ezt már, de cska négy rész maradt.
Smmire nem fogunk választ kapni,és Clarke még a pásztor lányának emlékeit is beígérte.

HOL VAN GAIA és KI ÜTÖTTE LE?

Mom - 2020. 08. 26. 05:40

Nézőke: “hová küldte a többieket? a lassú bolygóra?”

A Földre is küldhette, nem? Vagy ott már nincs kő? Komolyan nem emlékszem…
Aki esetleg jobban együtt élt a sorozattal: hol vannak még kövek? Clarke-ék utazgattak máshová is, mert volt valami fagyott bolygó, meg tudom is én mi. Az rémlik, hogy valami szimbólumokat követtek, de a Földre nem mentek valamiért. Ez mekkora katyvasz, te jó ég!

Denila - 2020. 08. 26. 08:19

@Mom

Nem emlékszem, hol van még kő, de a Föld, amikor anno Raven rajott, hogy utazgatni lehet a bolygók között, offline-ként volt jelölve. Hogy miért, azt nem fejtettek ki. Ennek ellenére szerintem is a Földre kerültek valahogy, és talán Gaia is ott van. Már csak a neve miatti játék okán is.

Mar megint szünet van. Úgy várom már, hogy vége legyen.

Enzo - 2020. 08. 26. 13:58

7×12 (pótlás szombatról)

Sheidheda leölte az összes CoG-t, az igen. Illetve, majdnem az összeset – a magát halottnak tettető kissrác jó húzás volt, meg ha már itt tartunk, az is, hogy az Indrát követő nőcit is követte valaki – ezek a kis apróságok tetszettek. Azt én se értem, hogy Murphy-ék miért nem zárkóztak be a reaktorhoz, de ettől függetlenül egyébként Murphy nagyot játszott a részben.

Darabkák:
– Reese és Callie emlegetésével még egy kicsit visszautaltak a spinoff-sorozatra, hogy el ne felejtsük :)
– Echo tök jogosakat kérdezett amúgy Bellamytól, akiről még mindig nehéz elhinni, hogy így ellenük fordult.
– Jordan és Hope egy szobában – hát ez elég random, kábé még közös jelenetük se volt eddig.
– Sheidheda koponyatrónja azért rohadt menő, valljuk be.
– Öncélúnak érződött a portál behozása az új trónterembe – persze, a zárójelenet így jöhetett létre, de ez meg akkor erőltetett húzás, ha nem volt megmagyarázva.

Sejtettem, hogy Cadogan nem Sanctumba küldi a többieket… viszont a végén Murphy-ék miért ültek le sakkozni? Jó, voltak sakkos utalások előtte, de akkor is… elsőre azt hittem, ugrottunk az időben egy kicsit. Mindenesetre Murphy rezignált válasza Clarke-nak hatalmas :D (ja és hatan jöttek át, Clarke-Raven-Gabriel-Bellamy, meg gondolom még két tanítvány?)

#hétidézete:
“If I told you the AI that destroyed the Earth was storing our minds in the City of Light, would that be any more believable? What about a group of astronauts turning themselves into gods by transferring their minds into the bodies of their own followers in order to live forever?” (Bellamy – mond valamit amúgy :D)

(eh, és most megint 2 hét kimarad, következő rész szept.9.-én…)

walaki - 2020. 08. 26. 18:41

@Enzo: a gömb behozása szerintem illett a képbe, kb. pont annyira öncélú, mint az új koponyás trón behozása (ami tényleg zsír és nem is lehetne sheidhedásabb). Egyszerűen villantani akart vele a pórnép előtt, nem kell túlmagyarázni szerintem. (Arra most hirtelen nem is emlékszem, mennyire tudja, mi az, és hogy van-e fogalma róla, hogy kell használni, de asszem nem, szóval dísznek szánhatta, esetleg tanulmányozni akarhatta. Úgy rémlik, tudja, mire jó, csak azt nem, hogy hogyan, de lehet keverem egy másik szereplővel.)

Egyébként amit nem értek, az az, hogyha a gömbnél nyílik meg a portál, akkor az anomália az mi a szösz? Nem ott kéne lennie a féregjárat végpontjának? De az ilyeneken már fenn sem akadok ennél a sorozatnál, elkönyveltem logikátlannak és kész. Tényleg már csak azért nézem, mert pár rész maradt még belőle, és a korábbi évadokra tekintettel egyszerűen nincs szívem kaszálni.

Zsolt - 2020. 08. 27. 18:19

Azt szerettem ebben a sorozatban, hogy bár sci-fi, minden ponton jól alá volt támasztva, szinte hihető volt (legalábbis számomra). Én szerettem volna, ha az ötödik évad utolsó jelenete a sorozat zárójelenete: Megtalálták az emberiség maradékát, happy end.
Ennek ellenére a hatodik évadban büszke voltam a készítőkre az elmetárolók újabb értelmezésben való bemutatására. Hozta az általam elvárt “hihető” színvonalat.
Nagy reményekkel álltam neki a hetedik évadnak, de egyre inkább hajaz a Lost című sorozat utolsó pár évadára. Ha ebből vissza tudnak jönni, akkor le a kalappal. A Lost-nak nem sikerült.

Hunterbey - 2020. 08. 27. 23:32

Eddigi véleményem az évadról mielőtt az utolsó négy rész megérkezik.

– Jordanből nem lett Jasper a gonosz. Végre valami jót is húztak a kalapból. Ennek ellenére egy felesleges karakter.
– Lehet hogy sok a sci-fi szál, de az önmagában még érthető is lenne, inkább a vontatottsága és a felesleges időtoszó (Oitnb utalás lol) mindrape epizódok. Clarkék megérkeztek, de hopp, Bill múltja jön terítékre. Haladtak megint egy picit, de ezúttal a csajok agymosásával foglalkoztak. Megint haladtak, picivel többet, Diyoza megmentette a lányát attól hogy belőle is Clarke legyen. Megtörtént, haladt, de ezúttal Bellamy kalandjai jöttek szóba. WTF?!
– Murphy teljesen érdektelen volt a hatodik évadban, de itt picit visszahozták a régebbi survival jellegű énjét és nem a coachcrock szerepét.
– Hope pozitív csalódás, azt hittem irritálni fog, remélem szép sorsa lesz neki.
– Emorit már körülbelül az ötödik évadban elfelejtettem, hogy kicsoda és miért jó, viszont több szerepet kapott
– Millert, Jacksont és Niylaht már RÉG ki kellett volna szelektálni, semmi értelmük nincsen a harmadik évad óta.
– Echo olyan mint Emori az ötödik és hatodik évadnál, végig csak lebegett, meg kapott egy ütős flashbacket, de végre kapott egy központi szerepet és egy tök király karaktert kaptunk
– Bellamyt sose kedveltem, de itt azt sem tudom mit akar már. “Meg mentem a barátaimat azzal, hogy elviszem őket meghalni mert a hit fontosabb” Micsoda???
– Clarke végre nem olyan idegesítő
– Ravennel az évad elején még foglalkoztak, aztán elfelejtették.
– Jó lenne ez a Sheidheda szál ha a hatodikban egyáltalán nem foglalkoztak volna vele. Csak kár hogy megtörtént és olyan lapom mint egy rétes, ami még lyukacsos is. A csontváz trón meg nevetséges, egy-két óra alatt megcsinálniuk mindenfajta technológia nélkül… szép pestis lehet ott.
– Madi takarékon van, igazán szerepelhetne már.
– Gaiat mindenki elfelejtette, még a saját anyja is
– Ez az évad megmutatta, hogy miért a két kedvenc karakterem Indra és Diyoza.
– Octavia meglepett. Menekült a múltja elől és újra egy normális lánnyá változott. (egyébként mintha külsőleg nagyon megváltozott volna, nem?) Ő ment át a legnagyobb jellemfejlődésen. A dokis szerelmi szálat szerencse hogy elhagyták, eléggé toxikus volt.
– Gabriellel alig történik valami részek óta, takarékon van.

Nem tudom hogy ez az évad jó-e vagy sem, mert annyi minden változott az ellentétjére hogy pff. Ha gyorsítottak volna a tempón és értelmesebb timelinet is kitalálhattak volna, akkor az egyik kedvencem lenne, még akkor is ha már eléggé elrugaszkodott a témától.

Bettike22 - 2020. 09. 10. 15:12

Hol lehet megnézni teljesen a 7. Évadot mert én csak a 12. Részig láttam sajnos

Denila - 2020. 09. 10. 16:14

@Bettike22 Tegnap jött ki a 7×13, nem vagy lemaradva. Szeptember 30-án lesz a finálé.

Enzo - 2020. 09. 10. 17:32

Hát besz@rás… kijött ma ugye az új rész… felmegyek Facebookra, rögtön a legelső poszt amit meglátok, az egy reggel 6-kor kirakott poszt a sorozat hivatalos oldalára, ami elspoilerezi a legfontosabb történést a részben :@ akármi legyek, ha ezek normálisak b*meg, ekkora baromságot csak a Walking Dead social media felelőseitől láttam egyszer… -.-

Fatum79 - 2020. 09. 10. 19:21

Clarke ismét bebizonyitotta hogy egy ostoba hülye liba…Irják már ki könyörgöm ezt az idióta nőt! Megölni Bellamyt a lehető legnagyobb ostobaság volt…

Bell helyébe én is inkább a Lelkipásztort követném mint ezeket az idegbeteg libákat…Arról nem is beszélve hogy Clarke kb a semmiért ölte meg, mert a könyvben minden benne van az pedig már a Lelkipásztor embereinél van…

walaki - 2020. 09. 10. 20:26

13. rész: kövezettek meg, de nekem tetszett! Szerintem nagyon jól sült el a szereplők (újra)összehozása. Murphy és Raven, ahogy oltják egymást, az nagyon ott van!

Egyébként meg tisztára olyan, mintha a készítők olvasták volna a sorozatjunkie-t :-) A szereplők pont úgy értetlenkednek Bellamyn, ahogy mi is! És pont úgy hiányolják Gaiat, ahogy mi is! Véletlen lenne? :-)
Ráadásul az írók mertek nagyot húzni a végére, de nem akarom lelőni a poént. Csak az zavar rettenetesen, hogy Sheidheda még mindig nem purcant ki. Na ne már. Egyébként a vörös napot behozni jó ötlet volt (ezt is hiányoltuk itt többen is), de szerintem túl gyorsan le is csapták, többet is ki lehetett volna kihozni a szituból. Kiváncsi vagyok, végül hova utaztak a portálon át, reméltem, hogy legalább egy snitt erejéig mutatják a végén, de nem. Így most várhatjuk a köv. részt!

@Wanheda: szerintem adj neki még egy esélyt, határozottan javuló tendenciát mutat!

@Enzo: úgy kell neked, minek mész FB-re? #deletefacebook

@Fatum79: nem értek egyet, szerintem teljesen érthető Clarke. Én mondjuk már sokkal korábban is megléptem volna a helyében. Miután többször is beárulta őket a pásztornál, egyértelmű volt, hogy nem bízhatnak benne. Bellamy csakis magát okolhatja emiatt, csak magának köszönheti a bajt! Szerintem Clarke most nagyon is hozza azt a mindenkit megvédek anyatigris figurát, ami jól áll neki.

Denila - 2020. 09. 10. 21:58

@walaki

Szerintem elhamarkodott volt. Alig telt el valamennyi idő a 6. évad és a 7. evad eseményei között (Bardon gyorsabban telik az idő, de nem sokkal, mint a Sanctumon), nem olyan rég Bellamy meg mindent kockára tett Clarke-ért, őt pedig mindenki csípőből vallási fanatikusnak belyegezte, meg sem próbálták mélyebben megerteni, hogy mit miért csinál. Clarke-nak bőven lett volna más módszere, mint amit alkalmazott. Clarke ennél többért is adott másoknak második lehetőséget. Mindegy, majd meglatjuk, mit hoznak ki belőle.

SPOILER

A Földön vannak, a promóból és az epizód címből kiderul.

SPOILER VÉGE

Csilla0422 - 2020. 09. 10. 22:39

A sorozatban senki sem ártatlan. Azért azt ne feledjük Bellamy kapcsán, hogy egy tömegmészárosról beszélünk. S1 simán hagyta az űrben meghalni a többieket, hogy mentse magát. S3 Pike mellett 300 őket védő ártatlan legyilkolásában volt benne. Gond nélkül elárult és becsapott mindenkit. S5 berakta Madibe a Fleimet… Azóta Clarke nem nagyon bízott benne. Most megvédte Madit.

Nekem úgy tűnt, hogy Shepherd oldalán csak szerepet játszik, hogy mentse és segítse a többieket. Meglepett, hogy tényleg átállt.

Őszintén sajnálom Echot és Octaviat…. ők nem ezt érdemelték. Azt el kell ismerni, hogy Echo és Bellamy egymásból a jót hozta ki. Ezért is szerettem a párosukat.

Wanheda - 2020. 09. 11. 10:46

Mekkora poéngyáros írta már ezt a részt! :-DDD Az első tíz percen feküdtem … Azonban …
Ki van kivel?
Ki hisz miben?
Ki megy a hová?
Ki van hol?
Mi van a könyvben?
Ért valaki valammit?
A “bízz Bellamyban” az most akkor mit jelentett? És kinek? És mikor?
:-DDD Teljes káosz az egész. Viszont eljutottam odáig, hogy élvezem még Clarke látását, ezzel együtt Eliza Taylor színészi játékát a végéig, oszt jól van. Már nem érdekel tényleg.
Jah, remélem, Bellamynak tényleg annyi, mivel szerintem az első évadban kellett volna kiírni a sorozatból a lényét.

k-10 - 2020. 09. 11. 11:31

Csilla0422:
Egy bökkenő van ezzel a Bellamy-féle hajcihővel, és ezt bárki megértheti, aki próbált már reménytelenül eltévelyedett ostobákat meggyőzni teljesen nyilvánvaló tényekről.
Mi van, ha most az egyszer TÉNYLEG neki van igaza? =]:O

Ravagedseducer - 2020. 09. 11. 14:10

SPOILER

Számítottam valami ilyesmire, de csak az utolsó részben…
Én hiányoltam Bellamyt ebben az évadban és az egyik kedvencem volt, de… valahogy nem bánt annyira a halála, mert annyira idegesítő volt mint anno a Pike-os részekben, és akkor megérdemelte volna ezt.
Az már másik kérdés hogy teljesen más lenne ha ezt egy évadon keresztül építik és nem két rész alatt jutunk el erre a pontra. Persze tudom, Bob Morley nem akart szerepelni stb… de akkor meg írhatták volna másként.

Az is bizonyítja hogy az évad nagyon gyenge, hogy Clarke Madi rajzos könyve miatt ölte meg Bellamyt, aminek eddig semmi jelentőséget nem tulajdonítottak, azon kívül hogy Sheidheda nézegette múltkor. Szóval nagyon nek tudják kihasználni a plusz időt amit kaptak, és sajnos alig várom már hogy vége legyen.

(Nekem a “back to earth” dolog sem tetszik. Ha egyszer azt mondták hogy a Földnek vége akkor legyen úgy. Akkor is visszamentek volna ha van még több évad? Akkor teljesen felesleges volt az “end book one” felirat az 5.évad végén, jól elszúrták ezt.)

Denila - 2020. 09. 12. 00:33

Nekem nem az a bajom, hogy Bellamy meghalt, hanem ahogy meghalt. Bármennyire szeretjük, nem szeretjük, mégiscsak egy iszonyatosan fontos szereplő volt a sorozat világában úgy a 6. évad végéig. Talán soha nem tudjuk meg, mi áll a hatterbeszoritasa mögött, de mindegy, vegulis az a fontos, ami a képernyőn van.
Az egész évadra jellemző, hogy borzasztó a tempója. Olyanokon tökölnek részeket, amiket végül 5 percben lerendeznek (Sanctum…). Bellamy karakterszala 3 rész volt, egyszerűen karakteridegen. Vagyis mondjuk inkább ugy, hogy Bellamy karakterfejlodesenek teljesen ellentmond, hogy még egyszer, Pike után, ennyire hirtelen elkezdjen hinni valamiben ennyire kritikatlanul. És úgy öltek meg, hogy szinte még a nálánál sokkal jelentektelenebb szereplők halála is több gondossaggal van megirva, és kivitelezve. Meghalt, kész, otthagyjak, szinte nincs súlya az egésznek. A részben csak Emori vette a fáradságot, hogy ténylegesen megkerdezze, mégis mi történt vele. Ezek az emberek elvileg a családja, 6+ évet töltötték együtt, a 6-7.evad síkján alig telt el idő, és úgy viselkednek, mintha valami random dude megőrült volna, kész.

És ami jobban fáj. Clarke. Ezer meg ezer módon lehetett volna megcsinalni Bellamy halálát, hogy Clarke karakterehez hitelesebb legyen. Meg el sem vitte azt a szerencsétlen könyvet. Clarke okos,pm praktikus, Clarke gátlástalan, de Clarke karaktere sem változások nélküli az évadok során. Nem túl sok idő telt el azóta, hogy Clarke kifejtette, hogy az egyik legnagyobb megbanasa, hogy otthagyta Bellamyt az arénában. Most meg hidegverrel lelovi? Az egész 6. évadot a kettejük kapcsolatára építettek fel, hogy senki nem kereste Clarke-t, amíg Josie használta a testet, csak Bellamy. Hogy az egész spacekru folyamatosan őt csesztette, hogy hogyan árulta el őket az 5. évadban Madi miatt, Bellamy nem. En nem vagyok shipper, nem érdekel a romantikus szál, de annyira komplementerkent mutatták a két karaktert végig, hogy ez az összecsapott vég zavar.

Tudom, hogy a The 100 mindig is ezerrel pörgött, cselekmény a fontos, de ha többet beszéltek volna, ha a karakterizalasra több időt fordítanak, ha most osszeugrasztjak finomabban, hosszabban Clarke és Bellamy újabb elképzeléseit, hogy miért lehetetlen már az, hogy együtt küzdjenek, akkor ok, de így, ilyen felületesen, kurta-furcsán nekem nem tetszett.

És az egész záró évad nem tetszik. Rengeteg karaktert mozgatnak anélkül, hogy igazi melysegeket tudnának adni. Onismetlo. Nem érdekel, hogy xedszerre legyozik-e Sheidhedat, nem érdekelnek az újonnan behozott random szereplők (Niki Bang Bang…). Azt is láttuk már Polisbn, hogy milyen nehéz békét tartani különböző értékeket valló embercsoportok között. Sokkal jobban működött volna az utolsó évad kompaktabb, szorosabb, de alaposabban kifejtett cselekmenyszallal.

Enzo - 2020. 09. 12. 01:13

7×13

Na jó, én ezt a történetvezetést kicsit elengedtem, fogalmam sincs, hogy mi miért történik. Mit akart Gabriel, miért kellett megjavítani a Flame kódját? Miért pusztította el végül mégis? És akkor a végén is Russell random beleszól a történetbe félholtan Bellamynak, Madi rajzos könyvéről, ami ott hever random a trónon (??)(de már fogalmam sincs, hogy mi van benn vagy hogy miért fontos, mert ezer éve volt róla szó kb egy jelenetben), és erre Clarke lelövi Bellamy-t, hogy a könyv ne kerüljön Cadogan kezébe, majd miután kifogy a lőszer, otthagyja, hogy mégiscsak igen… what??
Egy csomó egyéb dolog is borzasztóan összehányt írásra utal… “hú, gyerekek, elfeledkeztünk, hogy baromi régen történt ilyen red sun haluzás, dobjuk már be azt is mindennek a tetejébe” (jó, legalább Josephine visszatérhetett egy kicsit), ez az egész Raven-Nikki balhé is: persze pont történik valami szivárgás, Raven bemegy megjavítani, Nikki közben felébredt a fejbeverésből (ő addig ott feküdt? vagy kivitték, de kitalálta, hogy Raven visszamegy nosztalgiázni a reaktorba visszakapcsolni a pajzsot?), és utánamegy megölni, de aztán meggondolja magát és mégsem… és ha már itt tartunk, Doucette random lelövése meg két ilyen grandiózus esemény közé beiktatva se indokolt, se drámai nem lett.
Komolyan, mintha bármiféle kohézió nélkül csak kipipálgatnának a készítők bizonyos dolgokat, A és B pont megvan, közte meg nem kell összekötni, csak eljutunk valahogy… szóval nem hittem volna, hogy 3 epizódnyira a végétől azt fogom érezni, hogy “jól van, most már csak fejezzétek be valahogy”, és nem azt, hogy “de fog hiányozni ez a remek sorozat”.

Ami tetszett, az Murphy reakciója a bardoi technológiára (meg úgy kb mindenre) a részben, a sokadszor elsütött áthatatlan fegyveres húzástól hirtelen durván megváltoztak az erőviszonyok, üdítő volt SheidRussellt végre erőtlennek látni.

Darabkák:
– Először csodálkoztam, hogy SheidRussell miért nem ismeri Gabrielt, de persze, sose találkoztak.
– Cadogan-tól most hangzott el az első olyan dolog, amire bólogatni tudtam: hogy a tanítványoknak “könnyű hinni”, mert születésüktől fogva erre nevelték őket, míg ő és Bellamy, akik maguktól fedezték fel, hogy így is lehet, az ő utuk nehezebb.
– Indra-SheidRussell alkalmi szövetség? Hát ezt se láttam jönni, és azért bele lehetne kötni itt is bizonyos dolgokba, na.
– Végre legalább szó esik Gaiáról, de még mindig nem tudunk semmit. Vajon valami baromi fontos szereppel beugrik a végén egy tetőpontban?

#hétidézetei (ezek minőségiek voltak, ha a rész nem):
“-So Sheidheda’s alive, and Madi’s in a nuclear reactor? You did good.
-All of our friends are missing, and Bellamy is a sheep. So did you.” :DD /Raven&Murphy/

“-The Shepherd over there is the same guy who built the bunker that saved humanity from Praimfaya twice, and now he wants the Flame, broken by you, so he can start a war with… whoever built the Stones in order to turn all of us into… beings of light.
-Yep.
-Ah. Is it weird that to me the craziest part of all of this is Bellamy’s robe?” :DD /Murphy/

“Time to play another round of “Who Wants to Murder Your Friends?”” :DD /Murphy/

“-Where the hell is my daughter?
-Who the hell is your daughter?” :DD /Indra&Cadogan/

Ildi190 - 2020. 09. 12. 09:56

Azért kellett lelőnie Bellamyt mert ő tudta egyedül, hogy azt Madi rajzolta. A katonáknak fogalmuk sem volt, hogy ki rajzolta vagy mi volt a jelentősége. Nekik önmagában az a könyv nem mondott volna semmit. Én sem örülök Bellamy halálának. Sőt! Nem is teljesen értem Clarke ősanya ösztöneit ( Madi sose szólította őt anyának, mikor találkoztak elég nagy volt ahhoz, hogy felfogja kik voltak a saját szülei és hogy ők meghaltak. Szerintem Madi inkább tekint Clarckra mint nővérre, és nem anyára) de mindent félretéve szerintem ez a kulcs a jelenet megértesében, hogy egyszerűen nem volt más választása, oké magával viszi a könyvet, de Madi akkor se lett volna biztonságban míg ő és Bellamy egy helyen vannak :/

Ennek ellenére el se hiszem, hogy még Diyoza is szebb halált kapott. Nekem már csak egy kérdésem maradt ki fogja hamarabb kinyírni Clarckot? Octavia vagy Echo? Szerintem Echo lesz a nyertes…

Borzalmas évad. Nem hittem, hogy a GOT-t valaha valami überelni fogja, de sikerült nekik.

walaki - 2020. 09. 12. 13:27

@Denila: van igazság abban, amit írsz. Szvsz Clarke egyáltalán nem hidegvérrel lőtt, szerintem átjött a hezitálása (ha hidegvérrel történt volna, nem hagyja ott a könyvet).

@Enzo: mondasz valamit. Én is elengedtem már a sztorit, de talán pont ezért nem is vártam sokat, és így pozitívan csalódtam ebben a részben!

“szóval nem hittem volna, hogy 3 epizódnyira a végétől azt fogom érezni, hogy “jól van, most már csak fejezzétek be valahogy”, és nem azt, hogy “de fog hiányozni ez a remek sorozat”.”

Ezzel csak egyetérteni lehet. Addig is, élvezzük ki a kis pluszokat, amiket kapunk, pl. Murphy brillírozását :-) Ha nem is teljesen épkézláb, de szórakoztatónak még mindig szórakoztató egy sorozat!

@Ildi190: azért elég erős a GOT-hoz hasonlítani. A 100 sosem volt annyira korrektül összerakva, mint az. A GOT nagyon nagyon magasan kezdte (és folytatta sokáig), de nagyon mélyen végezte, míg a 100 sosem járt olyan magasságokban, ezért nem is tudhat akkorát taknyolni. Hogy csak egyet említsek, Bellamy-n a karakterek is ki vannak akadva, nemcsak mi. Ilyen a GOT végén nem volt…

Denisa - 2020. 09. 13. 16:43

SPOILER!!!

Én emlékszem rosszul, vagy a Flame az összes parancsnok fejében megfordult?
Ebben az esetben Madi, Clarke éééés Sheidheda fejében is!
Tehát ha maradtak emlékek, akkor Cadogan Sheidhedából simán kiszedhetné otthon, és nem is kéne keresgélnie a Flame-et, sőt mi több, most, hogy Gabriel beavatkozott, még mindig övé az esély, hogy megszerezzen bárminemű információt.
Ugyanezen oknál fogva nem értem, ha Clarke lelőtte Bellamyt a könyv miatt, akkor Sheidhedát miért nem?! Clarke tudja, hogy Sheidheda fejében van infó, még ha Cadogan nem is, tényleg képes volt életben hagyni, mint utcsó esélyt?!

Nem tehetek róla, de hosszabb ideje úgy érzem, a forgatókönyv írók egymástól függetlenül dolgoznak, az egyes epizódok egyes részéin és nem nagyon akar összeállni az egész komplett egésszé.

Mom - 2020. 09. 13. 18:09

Denisa: én úgy vettem ki -persze az sem kizárt, hogy rosszul, ennyi következetlenség mellett-, hogy a flame nélkül azok csak emléktöredékek. Nem konkrét, összefüggő dolgok. És mivel a lánya még a sor elején volt, gondolom pont róla elég kevés foszlányt találna akármelyik flame-túlélő fejében. De mondom, az sem kizárt, hogy mégsem.

Én azt sem egészen értem, hogy miért is kergeti ezt a flame dolgot? A lánya miatt akit közvetve elüldözött maga mellől évszázadokkal ezelőtt, aki nem akarja látni és akinek nincs mondanivalója? WTF?

ata - 2020. 09. 13. 18:56

Azért kergeti a dolgot,mert abban a részben,ami a múltban játszódott és az új sorozatnak volt dolga megágyazni,abban Becca a Flame miatt hallotta a portál hangját úgymond és egy olyan helyre ment el,amit csak ezáltal érnek el. Szerintem

Mom - 2020. 09. 13. 22:08

ata: akkor simán lehet, hogy benéztem, de mintha a lányát emlegette volna többször is, hogy benne van-e a flame-ben…

Ravagedseducer - 2020. 09. 14. 01:03

Olyasmit mondtak hogy Cadogan szerint a lánya tudta a kódot amit be kell gépelni abba a micsodába Bardón amit Jordan is olvasgatott… azt hiszik hogy utána kezdődik az utolsó háború.

Bár lehet hogy nem így van mert egyszer sem mondták el még érthetően.

Mom - 2020. 09. 14. 06:21

Mintha nem is ugyan azt a sorozatot néznék. És ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem vagyunk elég figyelmesek, hanem azt, hogy ennyire zavarosak a karakterek motivációi…

Wanheda - 2020. 09. 14. 12:12

Az a szörnyű, hogy pontosan tudom még, mit éreztem a 2.,3.,4.,1. évadoknál (sorrendbe tettem a kedvenceimet), még azt is tudom, hogy szerettem az 5.-et is, és most megnézve ezt a 7. évadot, egyszerűen lassan elveszíti az értéket az az első négy is, amit imádtam éveken át. Hát még mindig a földiek himnusza a csengőhangom, kb. négy éve és most ha megszólal, már gondolkodom, hogy lecserélem. Hogy egyszerűen összerombolták azt a rendkívül magas hőfokon égő rajongást, amit évekig éreztem. Legszívesen egyesével rugdosnám fel őket, hogy ekkora rombolást végeztek.

Zsolt - 2020. 09. 15. 20:06

Egy számomra bosszantó “apróság”, hogy mikor vált Becca Pramheda Becca Franco-vá? Elfelejtették a készítők a nevét? Hogy miből lett a “Heda – parancsnok”? Már ott tarok, hogy a feliratban kicsrélem a két szót. :-)

Denila - 2020. 09. 15. 20:37

Szerintem, de pontosan nem emlékszem, mindig is Franco volt a neve. A PramHeda valami olyasmi, hogy az első parancsnok Trigedaslengben.

Necridus - 2020. 09. 15. 20:39

Zsolt:

Nem rémlik már nekem se, de a The 100 wikia-n ez van:
“Becca Franko, also known as Bekka Pramheda in Trigedasleng…”

Denila - 2020. 09. 15. 21:24

Nem tudom, mennyire valós, de elvileg a Trigedaslenget alkotó David J. Petersonnak van Tumblrja. Így írt a Pramheda elnevezesről:

“I don’t know why anyone thought her last name was actually Pramheda…? She existed before Trig. As to the second question, this is an artifact of the uncomfortable relationship Trigedasleng has with the diphthongs /ai/ and /au/. Originally, they were both gone, which is what I intended (i.e. both would be realized as [a]). The writers wanted the language to be more recognizable, and wanted me to retain the diphthongs, and so they’re still there (e.g. raun and laik). As the show has worn on, though, I’ve tried to use them less and less (after all, I rarely pronounce them, anyway). Every so often I can get one to slip by. It worked with Pramheda, but didn’t with Praimfaya. It doesn’t really matter, though, as you can pronounce both the same (I do): pram.”

Enzo - 2020. 09. 16. 00:40

Igen, Franko volt a polgári neve.
A “Pramheda” (mint kb minden szó a Trigedaslengben :D) könnyen megfejthető, visszavezethető az angol eredetére.
Pram/Praim -> prime (~első[dleges])
Heda -> “head of”? (~vezető)

Zsolt - 2020. 09. 16. 07:09

Oké! Köszi a magyarázatot, most már értem.

Wanheda - 2020. 09. 18. 05:30

Nah végre, ez az utolsó rész nem volt rossz. A Földön voltunk, főként azokkal, akiket szerettem a sorozatban, szinte a régi jó érzés fogott el. Már, már. :-) Addig volt jó ez a sorozat, amíg a Földön voltunk szerintem.

Nézőke - 2020. 09. 18. 23:08

…én most egyszerre néztem a 13 és 14-et

Míg a 13 tetszett, jó tempójú volt, a vége a Bellamy ökörséggel meglepett, mert csillió más megoldás kínálta magát.
Bár nem értem,hogy megint megölték legalább 5 jó emberét a lelkipásztornak,de megint nem áll bosszút. Nem jó arrafelé hívőnek lenni. A könyvet és Sheidhedát otthagyta, így Bellamyt megölni annyi értelme volt, mint egy békát csókolgatni, hátha. Nulla.

A 14 remekül indult, az első két percnél éreztem,hogy Eliza Taylor és a többiek, végre színészkedni kezdtek.

AZTÁN JÖTTEK AZ ÍRÓK
komolyan, kinyílik a kapu,és nem láthatatlan ellenségre számítanak? Egyáltalán nem is számítottak ellenségre, vagy mi? Ilyen balgaságot miért írnak a szereplőknek?

Semmi,csapda vagy bármi? Esetleg egy jó sisakkal lehetne védelmet kiépíteni? Ugyan.

Egyik idióta döntésből (Clarke és a sisak összetörése) a másikba (Sheidheda leveszi a sisakját…de miért nem veszi újra fel,amikor Madi után ered? Octavia, Echo,Nylah,a két homo,Murphyék.. honnan tudja hogy pihennek a szobákban, és nem állják pl útját?)
EZ MILYEN RÉSZ VOLT MÁR????

..és mikor lesz szó a kristályosító idegenekről? Már csak két rész maradt, mit akarnak ebbe belezsúfolni,ha állandóan Sheidhedát tolják előtérbe? Azt is miért nem ölték már meg? számtalanszor volt rá sansz.

Mom - 2020. 09. 18. 23:42

Először is: mi az, hogy mindenki itt van aki a Földről jött?
Ők nem a földről jöttek, csak szólok… ők űrlények. Mármint Clarke meg Murphy, meg a gyógyító.

Szóval a Sanctumon ragadt elítéltek, akik tényleg a földön születtek, és leéltek ott 30-40-50 évet, mielőtt fellőtték őket az űrbe krio alvásba, szerintem legalább annyira, ha nem még inkább földiek. Cadogant, meg a földi törzseket nem is említve.

A másik amin kiakadtam menet közben, hogy tudják, hogy láthatatlanná tudnak válni. Meg azt is, hogy kinyílt a portál. Mégsem gyanakodnak arra, hogy átjöttek rajta láthatatlanul?? Elkezdenek fejvesztve Madi után kutatni, miközben sejtik, hogy érte jönnek, ezzel megkönnyítve a dolgukat és tálcán kínálva fel? WTF?

És Nézőke, köszi az emlékeztetőt, azt sem értettem, hogy miért vált láthatóvá ahelyett, hogy simán csak kinyírta volna Madit?

Szerintem amúgy azt a kristályosító cuccot köpte szét a bomba a bunkerben. De aztán lehet, hogy nem.

Egyébként Clarke pálfordulásaitól már migrént lehet kapni: nem megyünk vissza értük, rohadjanak meg! Visszamegyünk, mert üldözik Madit! Ez nem a mi háborúnk! Kivéve, ha Madi a kulcs, mert akkor mégis! Vajon mennyi ilyen meglepő csavar fér még bele a motivációiba két epizód alatt?

És a szereplők is szépen elkezdtek hullani az utóbbi két-három részben. Kíváncsi vagyok, hogy a végére Clarke is az áldozatok között lesz-e? Vagy lesznek-e egyáltalán túlélők a főszereplők között (nem mintha igazán megérdemelnék a fejfenntartás feladatát).

A másik, amivel éreztetik a véghajrát (nem, nem a magyarázatok és szál-felgöngyölítések, még véletlenül sem!), hogy hirtelen olyan szereplők is külön (búcsú)jelenetet kapnak, akiknek évek óta csak egysoros szerepeik vannak. Nyla, a meleg pár akiknek nem jut eszembe a neve, Jordan, aki a tavalyi debütálása után ebben az évadban csinált egyáltalán bármit is?

Egyébként most ahogy Cadogan magyarázta Seidhedának a felemekedést gondoltam csak végig igazán, hogy hat évad alatt mennyi mindenen átmentek ezek a karakterek és mégis képesek az útjukat egy teljesen légbőlkapott idióta történetszállal lezárni mitikus kövekkel, meg óriásokkal vívott szélmalomháborúkkal, ami az emberiség felemelkedését hozza majd el. Gyászolok.
(Gondolom lesz a végére valami áltudományos magyarázata ezeknek a dolgoknak, de mivel arra maximum két epizód marad, míg ezt a vonalat már van 10 óta bontogatjuk, nehéz lesz innen még szépíteni is)

Mom - 2020. 09. 19. 00:04

Még két dolog eszembe jutott.

Annak, hogy a bezáruló portál oda vusz, ahonnan a DNS-ed származik, tutira lesz jelentősége, mert kétszer is elhangzott.

A másik, hogy nem egészen értem, a kés amivel leszúrkálták magukat miért nem ment velük?? Eltűnik a testük, de előtte gondoskodik arról, hogy a kést ne vigye magával???

Bónusz kérdés: azt tudjuk, hogy Gaia hol volt, de azt is tudjk, miért? Mit keresett a bezáruló portálban?

Ravagedseducer - 2020. 09. 19. 00:38

Tényleg nem számítok már semmi jóra, de még így is feltud húzni…

Eltekintve attól h Octavia és Echo reakciója mennyire karakteridegen volt, próbáltam élvezni a részt, hiszen visszatértek a Földre.

De komolyan -ahogy előttem is írtátok- Shaidhedát annyiszor megölhették volna, de hogy még a múlt heti haldoklása után ez a rész is ezzel menjen el… már a legalja. Amikor meg mutatták kb 6szor a fejét ahogy vigyorog a sisak alatt (mert ugye csak így lehet érzékeltetni hogy láthatatlan); már nem tudtam hogy sírjak vagy nevessek.
És még mindig él!!

Gabriel halála teljesen random, biztos sorsot húztak a maradék részekre hogy a sok statisztából (bocs “főszereplőből”), ki haljon meg és mikor. Mert más értelme nincs. Bár még ő is jobb búcsút kapott mint Bellamy.

Az meg már említésre sem mèltó hogy semmit nem tudunk az évad egyik ‘főszàláról’, azon is felnevettem mikor a múltkor Murphy, most meg a pásztor vagy Sheidheda hangsúlyozta ki hogy az utolsó háború azok ellen irányul, akik a követ építették, mert eddig ezt sem mondták. Olyan mintha csak hirtelen rájöttek volna hogy megkéne említeni.

Ha meg azért nem mondják el mindezt mert a spinoffra akarják tartogatni, az meg akkora szemétség, mint az hogy az utolsó évadot szinte feláldozták a spinoff oltárán.

Asszem többet nem fogom senkinek ajánlani a 100-at, pedig eddig az évadig agyondicsértem.

gebe2001 - 2020. 09. 19. 01:23

Az én elmémben a 6. és a 7. (főleg a 7.) meg sem történtek. Az 5.évad zárása nekem tökéletes képzeletbeli végkifejlet. Ezt a paródiát meg még végignézem, de utána gyorsan törlöm is az összes történést, ami azután történt.

pottyosmajom - 2020. 09. 19. 07:49

Nem szoktam hozzászólni,gy nem tudom meddig kell várni de azért ide irom:

SPOILER veszély!

Érdekes évad. LAssan újra kéne kéznem ,hogy tényleg értelmezzem ki-mit-miért is csinál itt ?!

Nekem ez a rész tetszett,kicsit foglalkoztak a szereplőkkel,visszaadta a régi hangulatát a sorozatnak.Örülök,hogy végre Gaia is szerepet kapott(már azt hittem csak záróepizódos lesz), illetve Octavia is többet szólt 2 szónál. Ami vele kapcsolatosan feltűnt,hogy mintha ismét a régi lenne. Eddig mintha valami O dublőrt láttunk volna aki a háttérben állt és most megérkezett Marie. Lehet csak nekem szúrt szemet,de nem volt úgy eltorzulva az arca,mint eddig az évadban..Persze ez mellékes.

Echo és Octavia reakiója Bellamy halálára meglepett, viszont O elfogadása Clarke felé valahol érthető. 10 évig próbált visszajutni a bátyjához és a barátaihoz.Sose adta fel a hitét,mig Bellamy 3 hónap vándorlás után ismét nézetet váltott és szembement mindennel és mindenkivel.Megint..
Echo pedig.. hasonlóképp évekig várt a találkozásra és mindhiába. Sok sz@arságon végigment a semmiért. Szerintem a mostani részben a nevének történetével el is magyarázta a kapcsolatukat B-vel.

Igazából Indra és Gaia volt a rész vicce. tényleg ott álltak végig vivóállásban amig Madi oda nem rohant hozzájuk?! :D tudták,hogy átjött valaki akit nem látnak,de ahelyett,hogy ajtókat pl becsukják,hogy lássanak mozgást, inkább állnak egyhelyben,O pedig rohangál szintén ajtócsukások nélkül. Azért azt hittem ha már ki lettek képezve és elvileg ismeri a módszereiket a hivőknek akkor ebből visszakapunk valamicskét és nem csak a logikátlan lépések halmozását látjuk.

Ez az évad egy katyvasz,de imádom ezt a sorozatot és a 2 befejező részt is nagyon várom. Remélem csak valami nagy durranással akarnak zárni az irók és minden végül értelmet nyer. :)

Nézőke - 2020. 09. 19. 09:57

Mom: bakker télleg

a KÉS!

hát ott van basszus,csak döfjék le magukat,és voilá, máris teleportáltak, minek ide kapu? Amúgy ez meg miféle kényelmes megoldás kedves ÍRÓK???

meg mégis miért akarnak visszamenni terv meg minden nélkül? halomra lövik őket,mert ránézésre az idő gyorsabban telik a Földön, mert abban a szent pillanatban megérkezett a bomba,ahogy MAdi átment, A Pásztor meg nem hülye,hogy felrobbantsa Madit,amíg nem tudja hogy jön egyáltalán

Volt valami halvány utalás is,hogy már napok óta itt vannak Echoék,de ha ezekből kell összeraknunk a történetet, ahelyett,hogy az ÍRÓK rendesen befejezték volna a sztorit,akkor leszúrom magam a kámfortőrrel.

Errefelé haladunk, mint a LOSTban, hogy ja, mindenki halott, csak így van értelme annak, hogy egy Jegesmedve lakik egy trópusi szigeten, és hogy egy Füst megeszi az embereket, mert így nem kell megmagyarázni.

Mom - 2020. 09. 19. 17:14

Nézőke: nem figyeltem eléggé, a kés Madi után is ott maradt, vagy akkor már teleportálódott Madivel együtt?

Ravagedseducer - 2020. 09. 19. 18:10

@Mom:

Gaiát az egyik bardói hívő lökte be a portálba, vagy együtt estek bele. Gaia ment fel a lépcsőn és a hívő láthatatlanul megtámadta. Ez azután volt hogy Clarkék először elhagyták Sanctumot és a havas temető bolygón kötöttek ki.

Mom - 2020. 09. 19. 18:50

Ravagedseducer: köszi szépen! Biztos nem néztem volna vissza még egyszer, hogy hogy is volt. Pedig ahhoz, hogy összeálljon bennem az összes idősík és helyszín meg kellene. De teljesen kizárt, ennyi vesződséget már nem ér meg nekem. Ha ennyire erőltették meg magukat az írók, akkor én sem fogom kezem-lábam törni, hogy minden apró szeletet kimazsolázgassak a sorok közül… Úgysem kapunk majd váalszt egy rakat kérdésre, most egyel több, vagy kevesebb, már igazán nem számít.

Enzo - 2020. 09. 21. 17:36

7×14 (pótlás szombatról)

1. Jé, Gaia random visszatért, csak kérnem kellett. Mondjuk nem teljesen értem, mi szerepe volt így a távollétének és a titokban tartásnak, na mindegy.
2. Bírom, hogy részenként hoznak be új technológiai elemeket, ahogy éppen a plot megkívánja. Most például Cadogan bevesz egy ilyen nano tracker bigyuszt és visszateleportál Bardora. Ja hogy ilyet lehet?? Meg ez az egész eleve full random, hogy ez a portál nem csak más bolygóra, hanem más időbe is vezet a többivel ellentétben…
3. Mindenki milyen meglepően megértően viszonyul Clarke-hoz Bellamy halálhírére, erre amaz (ha már úgyse mérgesek rá emiatt) szétcseszi a sisakot, hogy ne lehessen megtalálni a követ.
4. Na, ugye megmondtam, hogy Jordant és Hope-ot össze akarják hozni :) Egyébként a kettesben beszélgetős jelenetek egész aranyosak lettek a részben: Echo(bocs, már Ash) és Niylah lelkizése, vagy épp Murphy és Hope első találkozása.
5. A “láthatatlan SheidRussell portyázik” szál úgy önmagában király lett volna, de egyrészt nevetnem kell, ha eszembe jut, hogy ezek szerint Gaia és Indra félóráig ott álltak az arénában egy láthatatlan ellenségre várva (legalább öntsék le porcukorral, vagy valami :D), másrészt fogtam a fejem, hogy itt is ellőtték a klasszikus “főgonosz éppen eleget dumál ahhoz, hogy végül ne tudja bevégezni a küldetését” jelenetet. RIP Gabriel by the way.
6. Második Sokadik baromság: SheidRussell miééért nem vette vissza a sisakot, amikor Madi után ment? Ez így duplán hülyeség, mert követhette volna láthatatlanul, plusz így most otthagyta nekik, hogy azzal mégiscsak megtalálják a követ. De a sisak persze nem működik, viszont azért nem is romlott el teljesen, csak épp nem tudja _pontosan_ meghatározni a kő helyzetét… ahogy a plot megkívánja, mondom.
7. Az aréna megint harchelyszín, ez mondjuk szép utalás a régi Blodreinás időkre.
8. Ácsi, ez a “leszúrom magam és visszateleportálok” dolog, amit Russell (meg aztán Madi) bejátszott, ez WTF?? Ez volt eddig is? Nem elég a (néha külön, néha együtt létező) kő és anomália, meg a nano tracker, most még ez is…
9. Valaki nagy troll a másik oldalon, átküldött egy bombát :DD Mit ne mondjak, elég nagy késéssel omlott össze az egész bunker, de legalább kaptunk nagy cliffhangert. Na vajon ki halt meg?

#hétidézetei:
“That’s it. I’m out of here. Where’s the funky ball with the green light?” :DD /Murphy/

“Yeah. It’s easy. It’s only taken me 200 years to figure out.” :D /Gabriel/

Ravagedseducer - 2020. 09. 21. 20:35

@Enzo

A leszúrós-elteleportálós trükk még a 6.évad utolsó részében volt először; mikor Hope így küldte vissza Octaviát,mikor leszúrta. Hogy pontosan hogy működik azt nem tudom, egyszer még az évad elején sietősen elmagyarázták de nem eléggé ahhoz hogy megmaradjon…

Ravagedseducer - 2020. 09. 21. 20:41

Ja meg Gaia:

Sztem az égvilágon semmi céljuk nem volt azzal hogy ennyi ideig nem tudtuk hol van, a színésznő valószínűleg akkor forgatta a Chilling Adventures of Sabrina 4.évadját :D

Mom - 2020. 09. 21. 22:26

Ravagedseducer: basszus, és tényleg, abban is szerepel :D :D Mindkét sorozatot néztem, de lehet, hogy az életben nem kapcsoltam volna össze a két karaktert egyazon színésszel :D Úristen, most fogom a fejem…

Enzo - 2020. 09. 22. 00:13

@Ravagedseducer: jé, tényleg, a leszúrós taggelés, jogos! köszi :D

Zsolt - 2020. 09. 22. 19:53

Valami olyasmit magyaráztak az évad elején, hogy jó mélyen a bőr alá kell juttani a jeladót… hát egy 20 centis késsel elég mélyre lehet. :-) Gondolom ugyanezt a jeladót nyelte le a Lelkipásztor is, igy könnyebb volt mélyen a bőre alá juttani, mint késsel. Kérdés, hogy a jeladó elvileg a késben maradt-e teleportálás után? Eszerint biztosan.

walaki - 2020. 09. 24. 20:49

s7x15

Hát ez nagyon gáz volt. Ilyen töltelékrészt így a végére… Ami meg történt, na hát, az egyszerűen kiakasztó.

A részben semmi nem történt azon kívül, hogy páran átmentek Bardo-ra. Semmi, de semmi, ami előrébb mozdította volna a fő történetszálat, vagy esetleg magyarázattal szolgált volna bármire is. Minden kérdés ugyanúgy nyitva maradt, szó szoros értelmében egy helyben toporog a sztori. így a fináléra ez nagyon nem lesz jó.

SPOILER
Ami viszont történt, az az, hogy kinyírták Emorit meg Madit. Hát de bakker! Ráadásul hogy! Oké, mindkettőnél rezeg a léc, hogy talán még visszahozhatják valahogy, de kétlem. Emorinak leállt a szíve, Madi meg agyhalott. Mivan??? Ez übergáz na, még The 100 mércével mérve is! Ezek fényében másként tekintek Bellamy meggyilkolására is…

Nézőke - 2020. 09. 24. 23:29

..SPOILER

először fogtam a fejem,hogy mi van? LE akarják puffantani a kiscsajt,aztán meg már visszajönnek érte?
Aztán leesett,hogy valszeg azért lőtték volna le,hogy Cadogan ne szedje ki a kódot belőle.
..vagy pedig azért,hogy ebben a világban mindenki szép és egészséges,sehol egy félkarú (bocs Emori), tolószékes, vagy bárki magatehetetlen,akit mondjuk ápolni kéne a hátralévő életében..mert akkor a gondoskodó Clarke nem tudna világotmenteni.

A rész maga teljesen felvezeti a finálét,szó nincs itt kristályosító alienekről már: ki megy át a szuperkód helyre teszt célból? Lehet tippelni, ki a legigazabb,szerintem Madit küldik át, még ilyen agyhalottan is jóravalóbb, mint a többi tömeggyilkos.

Amiket nem értek:
SISAKOS idióták: láthatatlanság bekapcs, oszt csá Sheidheda

Ezek egyre többen vannak, olyan fegyverekkel,amiket eleddig sosem láthattunk.

A gömb természetesen a tetején hordozza a Szentély kódját, véletlenül se úgy fordult,hogy oldalt vagy alul legyen. Amúgy mi célból betonozták be?

Echót látta valaki?

A halomra gyilkolt társakkal nőtt fel mondjuk tippre 25 éven át a hősszerelmes Villon vagy ki, de most csak úgy feladjuk barátainkat egy Octavia csókért.

Villon (most már rajta marad ez a francia költőnév a hősszerelmes firkáltarcún) amúgy hol tanult meg így verekedni? És miért lett rommá verve eddig?

Van annak bármi értelme vagy csak az írók megint szívtak egy kis anyagot,hogy a Jég nemzet jelképe volt a gömb felett?

Ami jó volt: Clarke érzelmei. Az elmúlt két részben valóban átjött, a csipogó kis idegesítő Clarkeból jó színésznő lett…és mintha leadott volna pár kilót (Octaviára :D ) Szavamra elég szép lett.

Succ - 2020. 09. 25. 08:42

Ez a 7. évadra annyira szar lett, hogy már csak Murphy miatt nézem.

Wanheda - 2020. 09. 25. 14:43

És végül eljő majd Wanheda, jó szokása szerint lemészárol mindenkit és elhozza a végső megváltást! :-) Mégiscsak ő lesz a kulcs. Mint mindig.

Eliza Taylor pedig nagyon jó színésznő Nézőke.

Mate815 - 2020. 09. 25. 15:53

Tetvedék szar ez az évad, kritikán aluli az egész, kínszenvedés minden rész. A hatodik évad is förtelem volt de az a hetes ez mindennek a legalja. Kár ezért a sorozatért mert jól indult.

Mom - 2020. 09. 25. 18:56

Meg lennék döbbenve, ha végül nem Clarke lenne a teszter.
Amin még inkább megdöbbennék, ha kicsit is elégedetten állnánk fel a végén…

Én egyébként egyre inkább a rebootot látom esélyesnek. Szépen kinyírnak mindenkit, aztán Clarke a teszten nyom egy reboot gombot és valahol a múltban/alternatív jelenben felvesszük a fonalat. Mindenki happy, Lexa visszatér egy összeölelkezésre és csapó.
A sötétebb forgatókönyv, amit még el tudnék képzelni lezárásként, de nem hiszem, hogy ezt a depresszív lépést meg mernék tenni, az az emberiség teljes pusztulása lenne (főleg a spinoff reménye miatt lenne ez nehezen értelmezhető sorozat-jövőkép)

Ha csak önmagában értelmezem a 7. évadot, akkor azt mondanám, hogy vacak, egy helyben toporgó, logikátlan, unalmas és önismétlő. De az egész sorozat kontextusából nézve sajnos ennél még rosszabb. Szégyenteljes lezáró évad. Még az a mentségük sincs, hogy nem tudták, hogy ezzel lesz vége és a következő évadra milyen überkirály lehetett volna. Beszarás.

Szerintem már össze se tudnám szedni, hány megválaszolatlan kérdésem maradt a fináléra, mert úgy érzem, menet közben az agyam elkezdte kiszelektálni őket.

A külföldi nézőknek is ennyire negatív a megítélése, vagy ez a kibeszélő torzít?
Mert mi itt jópáran hónapok óta csak szidjuk. Mondjuk az is egyfajta sajtó a sorozatnak, hogy ez a kibeszélő egészen pörög. Kár, hogy nem lelkendezéssel tudtuk ennyien ennyiszer kibeszélni a hét történéseit.

Denila - 2020. 09. 25. 19:22

Mom

A külföldi nézőknek is. Meg az elején többségben voltak a pozitív, reménykedo review-k, most nagyrészt a nézők és az újságírók is csalódottak.

Nézőke - 2020. 09. 25. 21:14

..hát akkor induljon a lottó:
Mi lesz a vége? Próbáljátok megtippelni, és aki a legközelebb tippel, kap egy felejtőkapszulát,hogy az 5. évadzáróra emlékezzen csak.

Winnie, nem lehet egy ilyen uccsó rész előtti lottóposzt?:D

Az enyém:

Jordan megy át. Ő az egyetlen,aki még nem lett sem harcra kiképezve, se nem ölt még meg senkit. Madi magatehetelen, Emori is.
Plusz érti a jeleket is.

PErsze addig el kell jutni, és az utolsó háború nem lesz más,mint hogy a VÉGSŐ TESZTRE ki menjen át: a tömeggyilkos osztag áll majd szemben a szektásokkal, jó nagy csata lesz,és úgy dől el.

Aztán Jordan visszajön,és a kezében lesz egy láng,amit Madiba beleraknak, így felépül a csaj, valamint Emorit is megműtik közben. A szentélyben a wonkrut Sheidheda irányítja, a többiek elmennek a Földre,és elpusztítják a gömböt, így kezdenek új életet.

Függöny.

Denila - 2020. 09. 25. 22:24

Fogalmam sincs mi lesz, nem bírom követni, foleg, hogy jopar részt kihagytam, de legyen mondjuk az a tippem, hogy az egész sorozat egy szimuláció volt. És az volt maga a teszt. Ami ezt gyengíti, hogy nem tudom, ez hogyan lenne a prequellel osszehozhato.

RavagedSeducer - 2020. 09. 26. 00:34

Már annyira nem hiszek abban hogy bármilyen kérdésre is kielégítő választ kapunk, egyetértek azzal, hogy össze sem lehetne szedni az összeset, most ami úgy beugrott az a 7×01-es “Bízz Bellamyban” üzenet, aminek most így mi értelme lesz? Vajon véletlenül hagyták benne a jelenetet az évadnyitóban, míg közben újraírták az évadot? vagy mi?

Én nem vagyok shipper, nem azért dühített fel Bellamy halála, mert jaj ne most nem lesz összeborulás, hanem mert semmi súlya nem volt. Teljesen érdektelen volt az egész, és ezt azért nem jár annak a karakternek, aki a férfi főszereplő volt 6 évadon át…

Persze ezenkívül még rengeteg hibája volt az évadnak, és tényleg, ha az egész sorozatot nézed, akkor hatalmas a minőségbeli különbség, és tényleg tudták hogy ez az utolsó…

Nekem még mindig nem tiszta egyáltalán a Bardós szál, a megkövesedés, kik építették a követ és miért kell ellenük háborút folytatni, semmi. Ha ezeket azért nem mondják el, mert a spinoffra tartogatják, az a sorozat rajongóinak újbóli [de nem egyetlen] szembeköpése, plusz esély is van rá, hogy a CW nem fogja berendelni. Én még mindig nem hiszem, hogy tudnának újat mesélni, ugyanez lenne pepitában, most meg még a kedvemet is elvették tőle ezzel az évaddal.

Összességében örülök hogy vége jövő héten.

karit - 2020. 09. 26. 02:05

Az utóbbi részekbe pajszerral beerőszakolt súlytalan halálok után elég gyanús, hogy a végére valami Lost-szerű csavart tartogatnak (átvitt, és szó szerinti értelemben is), ami nem esne jól; másfelől a spinoff érdekében alighanem muszáj nyitva hagyniuk pár izgalmasnak szánt kérdést, ami értelmet ad az előzmény megnézésének.
Bár az utolsó évad alapján jobban jártunk volna, ha a spinoff önálló sztori lenne, és nem váltják aprópénzre miatta a The 100 korábbi értékeit.

Mom - 2020. 09. 26. 08:55

Denila: köszi, nem követem a külföldi oldalakat.

Nézőke: “PErsze addig el kell jutni, és az utolsó háború nem lesz más,mint hogy a VÉGSŐ TESZTRE ki menjen át” ez érdekes interpretációja a háborúnak, de bevenné a gyomrom! Legyen így!

A spinoffról: őszintén, én ezek után erősen átgondolnám azt a berendelést! Azzal, hogy elcseszték az anyasorozat lezárását, a spinoffnak is sokat ártottak. Hiszen a nézőbázis kalkulálásánál joggal alapoztak arra, hogy a mostani nézők jó része a spinoffra is befizet. De nehezemre esik elképzelni, hogy ne lenne még jó pár (mérhető mennyiségű) ember rajtunk kívül is, aki ezek után nem szavaz majd bizalmat a spinoffnak. Egyszer elszúrták a szórakozásomat, én biztos nem adok nekik még egy esélyt. És ugye itt kanyarodunk vissza ahhoz, hogy ez nem egy random évad, ami nem úgy sikerült. Ez a lezáró évad, amiről tudták, hogy az lesz, tehát adott volt a lehetőség a fanservice-re. Ebbe persze belefért volna az is, hogy nyitva hagynak pár fontos kérdést, amit majd a spinoffban válaszolnak meg, ezzel elhúzva a mézes madzagot és átkötve a nézőket az előzmény-folytatásra. Csakhogy nem ez történt.

De hogy mi történt, azt még szerintem sokági fogjuk találgatni…

Ami miatt különösen érthetetlen ez a sok elvarratlan szál, az az, hogy nem csak az évadok óta megválaszolatlan kérdéseket hagyják nyitva, de azokat is, amiket ebben az évadban tettek fel! Akkor mit csináltak 16 rész alatt?? Mármint azon túl, hogy feldühítettek minket…

Mom - 2020. 09. 26. 09:11

RavagedSeducer: “a 7×01-es “Bízz Bellamyban” üzenet” tökéletes példa, én már el is felejtettem, de igazad van, azzal mit is szerettek volna?? Lehet az írók is elfelejtették menet közben, ahogy én? :P

Vagy csak hogy az utolsót említsem: az az ominózus kés. Tényleg nem értem, miért nem tűnik el a teleport során, vagy milyen módon juttatja be a nyomkövetőt, és miért nem lehet egyszerűen lenyelni, mint a pirulát, stb. De ha maradok is a saját szabályrendszerükön belül: Clarke miért nem szúrta le magát vele?? Annyira elkeseredettem Madie után akart eredni, miért nem követte a módszerét?

Madie önfeláldozásában sem értem a logikát: nem hisznek a felemelkedésben, ergo azért adja oda a kódot, hogy Cadogan el tudja kezdeni a háborút, amiben potenciálisan sokkal több lesz az áldozat, mintha nem adná oda. Mindezt azért, hogy megmentse Clarke-ékat, akik még csak nincsenek is közvetlen veszélyben abban a pillanatban.

A másik kérdésem, ha Murphy-éknek annyira kell az a bebetonozott kő az utazáshoz, akkor Cadoganék hogy nyitnak nélküle portált állandóan? Nem a két kő között van a féreglyuk? Most akkor random helyekre is lehet átjárót nyitni, függetlenül attól, hogy van-e ott éppen aktív kő? De mikor Sanctumba mentek, akkor az ottani kő “életre kelt”, nem?

ÉS az már csak a hab a tortán, hogy aki már próbált betont törni életében, az pontosan tudja, hogy az életben nem fogod tudni feltörni a közepét. Főleg nem annyi idő alatt, amíg egy ember elvérzik. Akkora krátert úgy feltörni, hogy nem a széléről indultál, egy atombunkerben, ahol a beton vastagsága miatt nem tud hasadni, hiszen szoros kötésben van minden oldalról (alulról is vastagon) a felszínt leszámítva, ráadásul nem is vésővel, hanem kizárólag bontókalapáccsal dolgozva, a fizikának és a józan észnek is ellentmond. Még légkalapáccsal sem ment volna ennyi idő alatt, nemhogy emberi erővel, amiből ráadásul az egyik nő (ez színtiszta biológia, nincs meg hozzá az izomzata egy átlagos nőnek, sem a mell, sem a kar, sem a hátizom, tapasztalatból mondom, törtem már betont férfiakkal “versenyben”). Ennél már az is jobb lett volna, ha az egyik fiókot kihúzva találnak ott egy pár dinamitot random, vagy kiderül, hogy vezet oda egy csapóajtó. De ezt a favágó módszert eladni a nézőknek egyszerűen ostobaság volt. Nincs benne ráció, semmilyen keretek között nem működőképes ezekkel a paraméterekkel.

Faby - 2020. 09. 26. 09:18

Nézve az utóbbi részek történéseit (14-nél járok) felmerült bennem egy kérdés, ami, ha az évad minősége nem olyan, amilyen, valszeg meg sem fogalmazódik, mert leköt, élvezem.
Nevezetesen, hogy-hogy a bunker még mindig áll, működik? Bocsánat, mérnök vagyok…
Számoljunk egy kicsit!
Ugye Cadogan építtette, nagyjából akkorra, mikor a Földön eredetileg beütött a sz@r.
A történet szerint a Bárkán eltelt 9X év, kerekítsünk 100-ra.
A Praimfaya elől bemenekülve minden működött, használatba vették. Már ez is neccesnek tűnik, de legyen, hogy ennyire tartósra csinálták.
Itt éltek 6 évig, zömmel olyanok, akiknek fogalma sincs a technikáról, üzemeltettek egy ennyire komplex rendszert, ok, a skykru értett hozzá valamennyire, de a fő mérnökük éppen máshol volt.
Amikor az Eligius III megérkezett, vágtak egy bazi nagy lyukat a tetejére.
Aztán mennyi is telt el, míg Sanctumhoz értek? 250 vagy 350 év? Nem emlékszem, de legyen 300.
400 évvel a bunker építése után járunk, és még mindig működik a szellőzés, kis mókolással a világítás egyből bekapcsolható, a termekben, folyosókon nyoma sincs az enyészetnek, mégcsak por sincs sehol!
A szobákban totál egyben vannak a vaságyak, még ágynemű is van rajtuk!
A zongora (igaz, kis hangolás után :-) ) teljesen jól működik.
Basszus, 400 év után, főleg, hogy nem légmentesen zárt térről van szó, nagyjából csak egy gödörnek kellene lennie a földben…
Mindez persze csak azért jutott eszembe, mert a történet már cseppet sem köt le, és van időm ilyen marhaságokon töprengeni…

El Diablo - 2020. 09. 26. 10:57

Sziasztok!
Arra emlékszik valaki, hogy melyik évad/epizódban mondja el Diyoza, hogy milyen szörnyűséget követett el, amiért őt nagyobb bűnösnek tartják, mint Hitlert és Sztálint?
Köszi!

k-10 - 2020. 09. 26. 11:32

Faby: Bár ez lenne a legnagyobb gond a sztoriban… “Láttunk” már ennél sokkal komolyabb sci-fikben is akár többtíz- v. százezer év után is hibátlanul működő technikákat. Ez benne a ‘-fi’ :)

Nézőke - 2020. 09. 26. 13:00

..na igen, a betontörés.
de kár ezen a fizikai képtelenségen fennakadni olyankor,amikor a háttérben a vérnyomás fenntartása érdekében presszúrát alkalmazunk, légbevitel nélkül.
Gyakorlatilag a kettő együtt 20 perc után is komplett agyhalál, ha nincs életjel.

Már ez önmagában egy akkora baklövés, pláne ha még betont is kell bontani, aminek tényleg semmi,de semmi értelme.

Eleve az Emoriból kiálló betonvashoz pont volt kéznél egy fémfűrész…ami szintén legalább többszáz éves, hacsak nem nyitottak a bunkerben valahol egy fémfűrészgyártó gépsort az évek során…wtf

mint a TWD kiapadhatatlan benzin és elemforrásai, kb ennyi a valóságértéke.
de ezen még mindig átléphetnénk,ha legalább méltó lezárást kapnánk, nem csak ilyen random bedobott ötleteket, mint “halló, van még vörös nap is, írjuk már bele valahova, jól jön ha eddig nem volt még”

A “bízz Bellamyban” tényleg nekem sem tűnt fel,de most meglepett.

Nulla értelme van ennek…. de a kristályos anyag, meg az alienek is erre a sorsra jutnak, meglátjátok.

walaki - 2020. 09. 26. 20:45

Ha jól láttam, akkor a kés már utazott Madi-vel, azért nem tudta Clarke használni.

Most direkt visszanéztem, az mondjuk igaz, hogy amikor Gázheda szúrta magába, akkor ki is húzta, majd még el is dobta mielőtt eltűnt, míg Madi magában hagyta, és úgy teleportált. De lehet csak én gondolom bele, mivel menteni akarom a menthetetlent…

@Wanheda: Eliza tényleg kihupálódott a végére, és tisztességes szinésznő vált belőle (az elején még inkább csinos volt, mint színész). Remélem kap majd még szerepeket.

@Nézőke: hoci ide azzal a pirulával! Egy MIB villanás is megtenné! Vagy egy Gravity Falls-os pisztoly!

Amit szeretnék látni (de úgyse lesz): pásztor (vagy az utolsó pillanatban őt félrelökő Gázheda) megy át, az űrlények megnézik, majd azt mondják, egy ilyen töketlen, hiszékeny balf*sz az emberiség legjobba? Akkor pusztuljon, nesze egy kis kristály! De nem ez lesz.

Szóval arra szavazok, hogy Clarke menne át, de aztán halálosan megsérül a gömb körüli harcban és Hope beugrik a helyére, csak-mert-hogy “Remény”-nek hívják, nem máté…

Mom - 2020. 09. 27. 12:20

walaki: én is megnéztem újra a kérdéses részt. Igazad van, Seidheda kihúzza a tőrt, ezt a portál kényelmesen megvárja és csak utána nyílik meg. Tehát így marad ott a kés (amiről még mindig nem értem, milyen módon juttathatja be a nyomkövetőt). Viszont Madie esetében már nem ilyen türelmes a portál, hanem azonnal megnyílik, amint magába szúrja a kést. Viszont ahogy Madie eltűnik, lehet hallani egy fémes koppanást, ami olyan, mintha a kés esett volna le a földre az eltűnése után.

Teljes képest max akkor kapnánk (vagy még akkor sem), ha az összes ilyen késelős jelenetet visszanéznénk, hogy melyiknél mi történt a késsel, de én biztosan nem fogok rá ennyi időt elpazarolni, szóval maradok tudatlan :)

De ha valaki érzi magában a csít, ossza meg velem is, hogy valóban következetlenek voltak az írók itt is, vagy csak nem figyeltem meg kellőképpen az apró részleteket :)

pottyosmajom - 2020. 09. 27. 12:44

Ujra kezdtem az evadot es rogton az elso resz vegen mikor Gabriel,Echo es Hope bementek a kapun most esett le miert nem Bardon kotottek ki :D Elozo reszben, full utolag kaptuk meg a valaszt Gaia sztorijaban. Tenyleg ujra kell neznem a finale elott, annyi infot kavartak itt mar ossze…

Ravagedseducer - 2020. 09. 27. 13:23

Én 2x is megnéztem a részeket, de sztem az ilyen késelős eltűnés a 7×14-en kívül csak a 6.évadfináléban volt, szóval nincs sok minden amit vissza lehet nézni :) Mondjuk nekem még ez az egyik legkisebb gondom az évaddal.

Enzo - 2020. 09. 28. 01:19

7×15

Hú, hát nagyjából leírtatok mindent, ami gond volt ezzel a résszel (meg az évaddal) – egyszerűen hemzseg a logikátlanságoktól és elfelejtett, majd hirtelen berángatott történésekről. Bakker, 1 rész van hátra, és még mindig kb semmit sem tudunk erről az utolsó háborúról/tesztről, vagy hogy egyáltalán ki ellen kéne menni.
A szereplők persze egyre fogynak – Emori szála volt a legérzelmesebb, Murphy amilyen fanfavorit lett, mindnyájan együttéreztünk vele, ahogy haldoklott a szerelme (és ugyan utolsó pillanatban sikerült áttolni Sanctumba, de így is egy hajszálon függ az élete). Madi lebénulása (vagy mi ez)…hát, legalább Eliza Taylor megcsillogtathatta színésznői tehetségét. Ja meg kicsit olyan Walking Dead érzésem volt, mint amikor valakit megharaptak, és nincs más választás, le kell lőni :D de nem?

Atyaisten, mennyi marhaság volt a részben, de a 2 legfájóbbat nekem is muszáj kiemelnem:
– A tanítványok “logikusan” véletlenül se láthatatlanul mennek rá SheidRussellre, inkább hagyják, hogy amaz egyedül legyakja őket… -.-
– Eddig körbe kellett járni az egész rohadt portálkövet, hogy beírják bármelyik kódot, de ennek a bunkeresnek persze pont azon a kilátszó fél négyzetméteren van az összes kellő karakter, amit sikerült 2 bontókalapáccsal kibontani (ami már ugye alapból nevetséges).

Na már csak 1 rész, de őszintén szólva (szomorú ezt leírni, de) nem bánom, hogy vége lesz.

sledge - 2020. 09. 29. 08:35

Ez a 7. évad kb. addig volt érdekes, amíg be nem hozták a bardói vonalat. Azóta teljesen kuka az egész. Érthetetlen döntések sorozata, logikátlanságok, követhetetlen események. Sanctum is nagy marhaság volt, de Bardo totális tévút. Mi lett a régi sorozatunkból? Reméljük, legalább az utolsó részben lesz valami jó lezárás.

pity - 2020. 09. 29. 16:46

Már kezdem azt hinni, hogy valami elegáns Dallas-os húzással kitalálják, hogy Pamela álmodta az egészet, és a 100-ak most érnek a Földre. És ott mindenki meghal, mert csak.

De tényleg nem tudom hogy tudnának elegánsan mindent lezárni. Sehogy.

Ravagedseducer - 2020. 09. 29. 19:33

Nekem olyasmi jutott eszembe (mert mutatják az előzetesben az “Ark”-ot, persze ez semmit nem jelent – hogy lehetne úgy vége ennek a tesztnek, hogy Clarke a cellájában ébred, mielőtt jönnek érte hogy a Földre küldjék… azért mert annyiszor mondták hogy most majd jobbak lesznek stb, hogy kaphatnának egy esélyt arra, hogy most tényleg jobbak legyenek és újrakezdjék az egészet.

Vmi ilyesmi befejezést szeretnék, de valószínű h valami rosszabb lesz, követve a 7.évad színvonalát.

Mom - 2020. 09. 30. 05:47

Hát nem is tudom, mennyire lennék elégedett egy reseteléssel. Kevésbé biztos nem, mint magával a 7. évaddal. Egyrészt sok potenciál lenne benne (amit persze aztán már jól nem fognak tudni kibontakoztatni). Másrészt valamilyen formában mégiscsak megsemmisítenék mindazt, amit hét évig néztem…

Nézőke - 2020. 09. 30. 08:53

..ez a reset, meg új esély kérdése érdekes.
Engem az érdekel, bárki is megy át, visszajön mint ahogy Becca is visszajött, és bármit mondott, mindenki maradt az eredeti hitében,senki nem tért meg. Hozzáteszem,hogy Becca ha ennyire megcsodálkozott volna, nem készíti fel harcokra a maradék emberkéket,hanem remeteként kezdi életét, dehát tudjuk mi lett a vége (első Heda)

Ahhoz hogy változzon az ember (lásd Bellamy), szükséges megélnie a halut, és hát lássuk be, ha egy emberke megy át, azzal nem sok mindent ér el.

Még csak az kéne,hogy a kiválasztott visszajön,és isszák majd szavait,és hallgatnak rá (pl Sheidheda, meg a munkásrabok,meg a maradék hívők..)

Akkor karakterfejlődés lenne, amit pont a sorozat gyengéje,hogy 6,10 stb év telik el úgy,hogy nem változik a jelleme az embernek,és tér vissza a normális életébe,mintha csak egy napra ment volna el.

Nézőke - 2020. 09. 30. 08:56

..amőgy az az érzésem,hogy a Bellamy-féle látomás irányába megy majd el,(létezik túlvilág,és lehet élni békében velük)… azért feltételezem,hogy az tudatosan írták bele a készítők,nem csak random húztak egy kártyát,hogy Bellamy csak éhség vezérelte őrületben lásson ilyesmit.

B - 2020. 10. 01. 13:03

Nem volt jó évad. A story és az idővonal katyvasz, sok karaktert parkoltak és például Bellamyval elég méltatlanul bántak.
De mégis, a vége nem volt olyan rossz, nem hagyott rossz ízt a számban mint más sorozat, megmaradt a 7 évad alatt felépült pozitív kép a 100ról
A sorozat erőssége egyértelműen a női karakterek voltak, a férfi karakterek közül csak Murphy volt kiemelkedő, főleg az utolsó évadra, ahol volt Murphy, két/három papírmasé gonosz (Shadeheda + a két szektás), meg egy rakás statiszta.
Clarke, Octavia, Raven mind iagzi badass volt, de nem az a bántó Mary Sue típus, mind a háromnak voltak gyengeségei és komoly lelki sérülései amik valódivá és szerethetővé tették őket.

sherlock20 - 2020. 10. 01. 13:35

hát bár ha a csúcsán már rég túl volt a sorozat, a lezárása kinda korrekt lett legalább.

kiss53 - 2020. 10. 01. 16:41

Gyenge évad, gyenge gonoszok, összezavaró sztori, Bellamy kb teljes kiírása ilyen gagyi módon. Azért az utolsó évadra oda tehették volna magukat a készítők.

walaki - 2020. 10. 01. 18:21

Nekem nagyon nem jött be az utolsó rész. Lezárták valahogy, de nagyon semmilyen lett (kb. mint az egész évad). Csak azt a megkönnyebbülést érzem, hogy végre vége, katarzis nuku.

SPOILER
Oké, hatástalanítják az energiafegyvereket, majd azok a bardoiak kezében hirtelen golyós fegyverré válnak… Kivéve azt az egy fegyvert, amivel Gázhedát lövik le, az nem változott golyós fegyverré, mert arra az egy fegyverre nem volt hatással az EMP. Che? És egyébként is, korábban miért nem lőttek vele? Hogyhogy egyszer sem sütötték el a harc során?

Ami tetszett: tényleg a pásztor ment át, és tényleg elbukott az emberiség! Csak abban tévedtem, hogy nem Gázheda állította félre, hanem Clarke. Ez az egy jó húzás volt az írók részéről, azt meg kell hagyni. “Pencil down!”

Aminek viszont nincs értelme, hogy a lények megmásítják a döntést utólag. Miért is? Az, hogy egyszer sikerült (nagyon nagy nehézségek árán) leállítani egy lövöldözést, miért is teszi semmissé Clarke tesztjét? Vagy ha semmissé teszi, akkor Clarke miért nem emelkedhetett fel? Hisz akik felemelkedtek, ugyanúgy gyilkosok voltak. Meg úgy egyébként is, ha lehet vállogatni, hogy ki emelkedjen fel és ki nem, akkor minek ez az egész hajcihő?

De persze értem én, muszáj volt valahogy happy end-et beleerőszakolni a végére… (az mondjuk elég gáz, hogy sterilizálva küldték vissza őket)

Zsolt - 2020. 10. 02. 10:40

Olyan volt ez, mint amikor töltöt káposztát főzök: Nincs szivem minden kóstolásnál kibontani egy káposztalevelet, hogy puha-e már a rizs, hát emelgetem a fedőt, gőzőm nincs mis történik, húzom az időt, aztán egyszer csak lezárom – lesz ami lesz.
Hát ilyen érzésem volt a 7. évaddal. Ingyen néztem, nem akarok áldozatként mutatkozni, de ha a fiam felnő azt tanácsolom majd neki, hogy nézze meg a The 100 1-5 évadát, mert nagyon jó sorozat. Nekem a 6. is tesztett, de a 7. miatt/nélkül nincs értelme, és sajnos azzal sincs.
Én az utolsó pillanatig bíztam, de csalódtam. Ha a 3. évad végén a “Fény városát” választják akkor az is egyfajta felemelkedés lett volna, ráadásul misztikus űrlények nélkül, technológiával. Ha valaki olvasta Zsoldos Pétertől a Viking trilógiát, azzal is pont ez volt a gondom. Fejezeteken keresztül szinte már el is felejtette az ember, hogy nem kalandregényt, hanem sci-fit olvas annyira hihető volt a sztori, aztán jöttek az felemelkedett űrlények és megondták a tuti-frankót. Persze egy sci-fiben semmi sem meglepő, de minden történetnél kialakul egy szint/elv, amit illene tartani.
Kér érte, azért köszönöm, hogy elkészült és sok kellemes percet okozott.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz