login |

Pilot: Almost Happy/Casi Feliz

2020. 05. 27. 15:56 - Írta: Necridus

3 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra, ,

Egy napon kezdtem bele a Netflix-re magyar felirattal érkező, argentin Almost Happy-be (Casi Feliz az eredeti és A majdnem boldog ember a magyar címe) és a spanyol Valeria-ba, de úgy tűnik, csak egy fogja megélni a másnapot a nézős listámon. És nem azért kerül le onnan az Almost Happy, mert már le is daráltam…

Az egykarakteres komédia főszereplője Sebastián ‘Seba’ (most nézem, a készítő önmagát alakítja), aki egy középkategóriás rádiós műsorvezető, de ennél talán fontosabb, hogy elvált, de még mindig szereti ex-feleségét. És boldogtalan.

Keresi a boldogságot a világban, ahogy az első részben próbál a titkárnőnek imponálni, de közben ex-felesége is visszakerül a képbe, és ezzel összezavarodik saját érzései miatt. A második rész sztorija pedig arra szorítkozik, hogy egy vicces geg és egy focimecccs közt kell választania.

Romantikus sorozatnak tűnhet az Almost Happy a leírásból, de inkább egy komolyabb lelkivilágot vizsgáló drámai szállal bíró komédiáról van szó, ami sajnos nem vicces. Legalábbis nem úgy, hogy ezen hangosan tudjunk nevetni, és az a harminc perc egy epizódban tényleg nagyon humoros legyen. Inkább egy-két felszusszanást kényszerít ki, miközben unottan bambulunk a képernyőre, de semmi többre.

A pilot egyébként még nem is volt rossz, olyan 4-5/10, de a második rész már abszolút elvesztett. Kínosan humortalan volt, a drámai szál is csak az utolsó egy-két percben volt jelen, amikor a karakter rossz hírt kapott.

Nemcsak a központi karakterben nem érzek semmi szuflát, semmi magával ragadót, de színészek terén sem nyert meg a sorozat. Elviszik a szerepeket, de semmi megnyerő, kiemelkedő játékot nem nyújtott ebben a két epizódban a sorozat.

Nem is húznám tovább, mert semmi értelme. Hiába kapna az összetört lelke nagyobb hangsúlyt, ahogy az 1×02 utolsó pár perce ezt sugallta (az egy kicsit megmozgatott, de semmi több), hiába akar csak most beindulni a történet, nem érzem, hogy meg kéne várni, mi sül ki ebből, ugyanis komédiaként nálam nagyon gyorsan besült. De az intro azért pofás.

3 hozzászólás Ne habozz!

Jazzer - 2020. 05. 27. 16:47

ez maximum annak kínosan humortalan aki az amerikai vígjátèkokhoz van szokva, sajnálom az ennyire lehúzò kritikákat mert emiatt sokan nem fognak belenèzni. Abszolút fogyaszthatò, kedves komèdiai ez enyhèn drámai elemekkel. Nincs nagy hype mögötte, nincs benne világmegváltò gondolat, mai trendi tèmáktòl mentes. Èn vègignèztem. Ha az i’m not okay with this komèdia márpedig az imdb-n oda van sorolva akkor ezen háromszor annyit lehet nevetni.

winnie - 2020. 05. 27. 18:05

Épp ezért vannak kommentek, szerintem azt is olvassák az emberek. Majd én is kipróbálom, de szerintem a humor van annyira szubjektív és sokféle, hogy teljesen random legyen, hogy kinek mi jön be.

Csanád - 2020. 12. 13. 00:20

aranyos :) ennél többet tényleg nehéz ráhúzni. a humor kicsit réteg, nagyokat nem tudtam én se nevetni, de egyáltalán nem végzetes, talán aki tud spanyolul, annak a szóviccek miatt lesz benne egy kis plusz, mert van egy olyan sejtésem, hogy a feliratokon nem feltétlenül jönnek át. a karakterek viszont szimpatikusak szerintem, legalábbis engem leginkább ők vittek végig. összességében egy kis jóindulattal és az argentín filmművészet íránti letörhetetlen rajongásommal egy 7/10-t érdemel. az intró tényleg vagány

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz