login |

Elite: a 3. évad – írta Diapolo

2020. 05. 28. 21:30 - Írta: vendegblogger

5 hozzászólás | kategória: Európa is létezik, kritika,

Előre bocsátom, ezt a sorozatot biztosan nem kezdtem volna el, ha nem változtatok jelentősen a sorozatfogyasztási szokásaimon. De megtettem, így került például a spanyol Elit is a kezem ügyébe.

A Netflix alapján ezt egy teljesen átlagos tinisorozatnak gondolnám, de ha már 3 szezont is megnéztem, akkor ez többet sejtet, nemde?

Az oldalon már többször előkerült a széria, így az alaptörténet ismerős lehet. A második évad nem varrta el az első évadból áthozott főszálat, hanem továbbra is a levegőben hagyta. A harmadik évad feladata így az én szememben nem is lehetett más, mint hogy pontot tegyen ennek az ügynek a végére.

Azt hiszem, elöljáróban annyit mondhatok, hogy nem így képzeltem a lezárást, folytatás a tovább után, spoileresen.

Most már tényleg annyi a Marina-szálnak, a sorozat pedig talán egy hajszálnyival később lépte ezt meg, de semmiképp sem későn. Az évad igazából jól indított, és az első részben megtudtuk azt is, hogy Polo lesz ennek az évnek az áldozata. Hiába, a készítőknél se maradt más kiút, ez volt leglogikusabb, ráadásul egyből egy olyan kedvező helyzetben találták magukat, mint az első évadnál. Szinte mindenkinek volt oka, az évad során pedig ezt szépen be is mutatták.

Azt jónak gondolom, hogy nem akarták az első évad kitaposott ösvényét járni, hanem próbálták kicsit másképp megközelíteni a történetmesélést. Ez már csak azért is előnyös, mert két évad alatt sokat megtudtunk a szereplőkről, így nem igazán lett volna értelme ezt tovább feszegetni.

Minden rész egy-egy szereplőre fókuszál, kicsit mesterségesen is terelve a gyanút mindenkire, aki Polo közelében megfordult. Valamiért ez volt az, ami miatt ez az évad nálam kicsit ellaposodott, egyszerűen voltak szereplők, akiknek a sorsa már nem érdekelt, vagy túl sok volt már korábban is belőlük.

A legnagyobb hullámvölgy mégis Carla és Lu életében volt, a többiekében nem igazán éreztem akkora változást, mint az övükében. Carla előbb visszavonta a vallomását, majd a borászat megmentéséért és anyja megkíméléséért kvázi eladta magát, a végére pedig feltámadva hamvaiból a feje tetejére állította a családi hierarchiát.

Lu az erős és független nő szerepébe kényszerült, miután családja sorsára hagyta. Nadia személyében azonban egy erős szövetségesre tett szert, az egész évadot átjárta az a fajta szikrázás, ami kettejük párbeszédéből áradt. Lu története pedig a zárórészben tetőzött, amikor kiderült, hogy ő ölte meg Polo-t, természetesen nem direkt, de ez keveset von le a tettéből. A társak reakciója viszont teljesen sokkolt, hiszen a többség az igazságért harcolt, most pedig teljesen szembementek korábbi önmagukkal azzal, hogy egy ekkora titok súlyát a vállukra vették.

Guzman és Samuel nem nyújtott se többet, se kevesebbet, mint eddig, viszont az Ander-Omar szál nekem már végtelenül vontatott volt eddig is, most már a sorozat egyértelmű gyenge pontjának nevezném. Hiába jött közbe Ander szomorú története, nem tudtam már teljesen átérezni, mert szinte rettegtem attól, hogy már megint feltűnik majd Omar.

Valójában annyi szereplő van, hogy napestig lehetne őket elemezni, de a legfontosabb a következő évadok kapcsán mindenképp a továbblépés kérdése lesz. A szereplőknek és a készítőknek egyaránt. Hiszen egy kisebb reboot is jöhet, ha nem ragaszkodnak az eddigi karakterekhez. A folytatásnál ott leszek, kíváncsi vagyok hogyan szövik tovább ezt a nem hétköznapi történetet.

Azt már csak mellékesen teszem hozzá, hogy Ester Exposito sok évnyi uralkodás után letaszította Katheryn Winnick-et az eyecandy listám csúcsáról. Ami nem semmi fegyvertény.

5 hozzászólás Ne habozz!

Pribi - 2020. 05. 29. 13:45

Teljesen egyetértek a kritikáddal, csak én ezt nem tudtam ilyen tömören megfogalmazni.
A Marina szálat ideje volt, hogy lezárják, még pont nem untam, de már nem bírt volna ki többet. Nagy erőssége egyébként a sorozatnak, hogy kevés részből állnak az évadok még a gyors dara ellenére is.

Erős évad volt, intenzív. Polo megérdemelte a sorsát
Azért hiányozni fognak azok a szereplők, akik már nem térnek vissza. Inkább Ander és Omar távozhatott volna.

Nem semmi hangulata van, és alig csalódok a sorozatban.
Várom a folytatást, kíváncsi vagyok.

Kraye - 2020. 05. 29. 16:53

Ander és Omar tényleg mehetne már a francba. :D
Ester Exposito pedig tényleg ultradögös. :)

Lili - 2020. 05. 30. 15:10

És azt lehet tudni hogy a sorozatnak lesz-e majd folytatása!? Itt mondjuk a 3.-4. évadra gondolok! Tudtok erről valamit?

Buksifüles - 2020. 06. 02. 12:52

Lili: ez volt a 3. évad és jön a 4. :)

winnie - 2020. 06. 02. 14:17

ennek a címkén érdemes utána nézni: https://www.sorozatjunkie.hu/tag/elite/ – még év elején megírtuk, hogy a 4. és az 5. évad be lett rendelve: https://www.sorozatjunkie.hu/2020/01/22/hirszerda-elite-4-5-evad-jett-kasza/

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz