login |

High Maintenance: vége a 4. évadnak

2020. 05. 28. 19:30 - Írta: human

6 hozzászólás | kategória: kritika,

Vége a legfurcsább évadnak? Mondjuk a tavalyi finálét képtelenség lett volna felülmúlni, de sajnos a köztes részeket sem sikerült annyira. Vagyis inkább úgy mondom, hogy nekem nem tetszett.

Tudom, minden kritika szubjektív, de szerintem vannak objektíven megítélhető dolgok is, például az, hogy mi volt a készítők célkitűzése, és ez mennyire ment nekik, milyen eszközöket használtak hozzá. Sajnos idén úgy tűnik inkább a változás szomorúsággal teli időszakát vették jobban előtérbe.

Minden nagyobb politikai erőltetés nélkül, csak bemutatták, hogy miképp élnek azok az emberek, akiknek visszalépés a jelenlegi rendszer, ami Amerikában van. Nem annyira bizakodóan tekintenek a jövőbe, “30 évünk van” és hasonlóak hangzanak el, de igazából nem hegyibeszédet kapunk sosem, annál kifinomultabb a High Maintenance.

Maradt az életekbe belenézés, viszont a tavalyi évhez képes visszavettek a Guy történetéből, avagy a szomorúság és abszurditás mellett még kevesebb “szál” volt, amihez lehetett volna kapcsolódni. És itt jön be az objektív-szubjektív különbség, mert a céljuk az, hogy a hangsúly a kis történeteken legyen, az életeken amiket látunk, a rövidfilmeken, amiket enyhén összeköt a fűdíler. Viszont most teljesen oda tolták a hangsúlyt és nem volt valami nagyobb, ami összefogta őket.

Ezen kívül még amit kapunk is a Guy-ból, az is nagyon szomorú volt, nem a lazítós “történik, akkor történik”-hangulat. Jön a legalizálás, mit kezd az életével? Mondanám, hogy ez lesz a következő évad témája, de nem hiszem, csak a háttérben lesz rá pár utalás.

A lényeg, hogy míg a 2. és 3. évad jól egyensúlyozott a szomorú pillanatokon, amik még erőteljesebbé tették a feelgoodot, addig idén kibillent a mérleg az egyik irányba. A számomra nem jóba. De persze igazán nincs ehhez a sorozathoz fogható, szóval ott leszek a folytatásnál.

6 hozzászólás Ne habozz!

fregattfőhadnagy - 2020. 05. 28. 20:23

Szerintem se hozta az évad, mint az eddigiek, de a feelgood miatt (bár az is csökkent) maradok én is a folytatásnál. Pótnak meg nézem a Betty-t.

human - 2020. 05. 28. 21:22

jaja, a Betty remek utód lett, bár kicsit fiatalabb téma

Balumedve - 2020. 05. 28. 21:32

A High Maintenance még a gyengébb pillanataiban is köröket ver a sorozatos felhozatal nagy részére. Meg sem fordult a fejemben, hogy kaszáljam.

winnie - 2020. 05. 28. 22:07

nekem pont fordítva:) viccen kívül, mennyire ismerheti valaki a sorozatfelhozatal nagy részét, ha csak idén már majdnem 200 újoncnál járunk? mert ez így csak a “simán a legjobb nézett sorozataim egyik” kijelentés, kötözködés off a sok nem nézett sorozat nevében.

human - 2020. 05. 28. 22:21

hát nemtom, elég sok pilot megvolt idén is már, és mégsem tudnék 20 jobbat mondani hirtelen mondjuk a kb. 80-ból (lehet több, nemtom) amit láttam eddig idén, avagy a 75%-ot simán veri. De lehet az a 120 aki kimaradt az mind sokkal jobb…. bár ez eléggé elkanyarodó téma, kicsit off is, maradjunk sztem a sorozatnál.

Balumedve - 2020. 05. 28. 22:30

Lefüleltél! Az egyetlen nézős sorozatom a High Maintenance. Most elvonulok, és újraértékelem az életem. A cél a sorozatos megvilágosodás.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz