login |

Trying: vége az 1. évadnak – írta Diapolo

2020. 05. 29. 18:06 - Írta: vendegblogger

2 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

Az AppleTv+ májusi elsejére időzített teljes évados premierje, a Próbálkozások simán az élmezőnybe kúszott az idei újonc toplistámon!

Az angol Trying (winnie pár napja írt a pilotról, ő is oda volt érte) valahogy annyira feelgood és kedves volt, talán a Netflixes Love-hoz hasonlítanám. A 8 rész gyorsan elrepült, és nagyon etette magát az egész. Ha bele akarnék kötni se igazán tudnék, nem nagyon volt benne hiba.

Íme, az platform megint beletenyerelt. Egy nagyon szerethető történetet dolgoz fel a sorozat, amely egy londoni párról szól, akik viszonylag elérték, amit akartak, csupán a gyerek hiányzik a képből és a családból egyaránt. A próbálkozás pedig nem használ, egy vizsgálat után bebizonyosodik, hogy aligha lehet gyerekük. Azonban nem adják fel, eldöntik, hogy örökbe fogadnak egyet. A Trying ennek a folyamatnak az útját követi.

A sorozat pozitívuma a londoni helyszínválasztás nálam, mindig is nagyon szerettem az angol városok hangulatát, itt pedig rendesen kapunk belőle. A két főszereplő, Nikky és Jason végig a hátán viszi a történetet. Szinte tökéletes a kémia közöttük, holott a gyermekvállalás kérdésében szinte két szélsőség tárul szemünk elé. Nikky a mindent túlstresszelő, merev, mindent szigorúan egy síkon elképzelő nő, míg Jason a lazább szereplő, aki bevallottan csak azért ment bele az egészbe, hogy boldoggá tegye párját

A mellékszereplők is végig érdekesek, szinte kivétel nélkül illenek a képbe, ráadásul óriási pluszt adnak a Tryingnak, mert komoly erő rejlik bennük. Mindenkinek van valami sajátossága, ami miatt szeretni, vagy nem szeretni lehet. Hihetetlen profin írták meg őket, olyan hátországot adva ezzel a sorozatnak, hogy egy pillanatig se csapjon át unalmasba, vagy ismétlődőbe, mert a lehetőségek széles skáláját hordozzák magukban minden egyes percben, amit a képernyőn töltenek.

Az egyetlen negatívum talán a főcím sokszor ismétlődő zenéje volt, de azt hiszem, az összképen ez se ront, mert maga a cselekmény, vagy a kiemelkedő színészgárda kárpótol ezért az apróságért.

A második évad esélye adva van, hiszen van lezárás, ami egy új nyitányt is jelenthet egyben, ami, ha csavarni akarnak a történeten, akkor nyilván nem lesz könnyű, és a folytatásnak is megágyaztak.

Nálam minden túlzás nélkül, tükörsima 9/10 volt a Trying első szezonja, szinte tökéletes példány.

2 hozzászólás Ne habozz!

Shannen - 2020. 10. 24. 10:44

Ez nagyon kellemes és szórakoztató sorozat volt. A két főszereplő nagyon szerethető, jók a poénok, miközben a nehézségeket sem takargatják, ami egy ilyen örökbefogadási procedúránál felmerül.

Nekem amúgy pont a mellékszereplők jelentették a gyenge pontot, valahogy nem éreztem őket elég kidolgozottnak ahhoz, hogy igazán lekössön, ha ők kerülnek előtérbe.

Összességében nekem olyan 8/10, biztos maradok a folytatásra, de azért az idei Top5 újonc listámon nem fog szerepelni.

Snoopyzit30 - 2020. 12. 21. 18:17

Év közben is olvastam a sorozathoz, de akkor valahogy nem volt türelmem hozzá. Most év végén azonban úgy gondoltam adok neki esélyt, és milyen jól tettem!
Nagyon jól működött a kémia a két szereplő között, olyan magától értetődő köztük minden. A mellékszereplők engem sem győztek meg, de azért voltak jó pillanatok az ő részükről is. A sorozatban viszont tényleg nagyon jól bemutatták a pár hátországát, hogy tényleg kik azok az emberek, akikre majd számíthatnak.
Az utolsó részben a meghallgatást éreztem kicsit erőltetettnek, de minden más főleg az első részek tetszettek.
Nagyon kevés komédiát nézek, de ez már dramedy-be hajlott szóval… örülök, hogy megtaláltam.

8,5/10.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz