login |

Pilot: Space Force

2020. 05. 31. 15:50 - Írta: human

79 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Évekig vártuk, hogy Greg Daniels a The Office és a Parks and Recreation után csináljon már valami új komédiát. Hát most megkaptuk, nem kell tovább és úgy egyáltalán várni sem majd semmit, hiszen az Upload mellett az Űrhadosztály is siralmas lett. Kettőből nulla, és utóbbi ránézésre is elég sok pénzből.

A történet ötlete már csak a cím alapján is onnan jött, hogy Trump létrehozta a Space Force-ot, mármint a valóságban. Ennyi. És még csak nem is szatírát forgatnak a dologból, hanem egy nyílegyenes komédiát, aminek a kezdő részen nagyjából kétszer lehet elmosolyodni.

A lényeg, hogy egy tábornokot előléptetnek, és rögtön ki is neveznek a megalakuló űrhaderő élére, akinek nemzetközi összefogással nem csak a Holdra kell vinni embereket, de készen kell állni a háború következő lépcsőfokára, ami az űrben fog zajlani.

Meglepően szomorú voltam a kezdés után, mert néhol megvillan, hogy kicsit több odafigyeléssel oda lehetett volna szúrni bizony. Nem csak “Donny” unalmas oltásának esetleges átírására gondolok, hanem a Twitteres vonalon át az embereknek kicsit kiszólni. Nem kacsintani, hanem akár komédián át rávilágítani valamire, mint a költségvetés részeknél tették. De ez most mind elvesz majd a semmiben.

Pedig a szereplőgárda is hatalmas. Steve Carell (aki amúgy társkészítő) kompetens karaktert kapott, és villog benne, és valójában a többiekbe sem tudok belekötni. Ha felidézem John Malkovich jeleneteit, vagy Ben Schwartz pillanatait, akkor egy igazi negatívum sem jut eszembe róluk, csak az, hogy egyszerűen még ha kapnak is 1-1 jobb pillanatot, akkor az is túl van húzva. De mégsem úgy, hogy viccesen kínos legyen. Esküszöm nem is értem.

Amúgy ez tipikusan a túl sok szabadság helyzete? Tudjátok, ez a vesszőparipám, de a pilot valami 36 perces, és drága trükkökkel teli, lehet ha kevesebb pénz van rá, és a játékidőt 22 percre kell csökkenteni, akkor kiszórták volna a nem működő dolgokat, és néhol kreatívabban oldották volna meg azt, ahova el akarnak jutni a karakterekkel, poénokkal? A Netflix nyilván nem szólt bele, továbbra is a szabadság hívei, főleg nagy neveknél.

Komolyan többet érzek benne, lehetett volna valami, de mégis csak 4/10 a maximum amit adni tudok rá. Amikor ezt leszállították, akkor szépen meg kellett volna bombázni stúdió note-okkal, harcolni kicsit, nem csak “rendben, leadjuk” módon benyelni.

79 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2020. 05. 29. 13:24

hehe, 15 perc után elég komoly erőfeszítésembe telt végignézni a pilotot, de kitartottam. 2/10. az év egyik legrosszabb új komédiája.

nincs az az isten, hogy tovább nézzem, de iszonyat a szereplőgárda, lehet, hogy a katonai ágak főnökeinek a jeleneteit azért végignézem, mert ott aztán képviselteti magát a két szélsőség – erre is csak greg daniels neve képes. egy jelenetbe összehozták bader-t és warburtont – meg (gulp) larry joe campbell-t.

zolivoros - 2020. 05. 29. 14:44

Egyetértek. Nem éreztem h tudnak, mit is akarnak..

zolij - 2020. 05. 29. 18:23

Fura ez a sorozat. A kezdeti vicceskedést később visszább veszik és elmennek kicsit a komolyabb irányba. Annak ellenére, hogy a poénokért kezdtem el nézni (trailer alapján), ez utóbbi vonal jobban bejön a sorozatban.

ubul - 2020. 05. 29. 18:32

Megnéztem a trailert azok után hogy winnie lepontozta, de már az se volt poénos (számomra). Utána az első részt én is bepróbáltam, szóval ezek után még meg is értem azt a pontszámot. Azt viszont nem, hogy egy ilyen szereplőgárdával és készítőtől hogy sikerült összehozni ezt.
Érdekes, hogy eddig két várt sorozatnál ugyanaz a helyzet, elrontották (Avenue 5 a másik, Laurie miatt nagyon vártam már tőle egy új sorozatot)

irgum76 - 2020. 05. 29. 19:03

az Avenue 5 az vicces volt
ez viszont egyáltalán nem legalábbis a pilot

winnie - 2020. 05. 29. 19:10

zolij: hmm, az uploadban, ami ugyancsak greg daniels, bőven jelen van a komolyabb vonal.

juhaszvik - 2020. 05. 29. 19:47

Nekem ez olyan semmilyen lett (mármint az első rész). A poénok gyengék (elsőre sem volt vicces, hogy a recepciós kérésre nem jelenti be a vendégeket), a mellékszereplők inkább unszimpik, az, hogy ennyire alázzák a főnököt pedig egy elrugaszkodottan dilis filmbe illene, ide nem.
Nem áll össze, vagy legalább is nem látszik, hogy mit is szeretnének. A szereplőgárda nem semmi, de pár embert felvehettek volna az írószobába is (oké, egy rész után lehet erős kijelentés).
Egyedül SC, akiért érdemes volt nézni, de valahogy az ő karakterét sem tudom hova tenni.
Bosszant az egész, de főleg az, hogy csak azért akarok megnézni még egy részt, mert kíváncsi vagyok, hogy tényleg ennyire félrement az egész, vagy csak a pilotot kellett gyorsan leforgatni…

juhaszvik - 2020. 05. 29. 20:52

Végül +két résznyi esélyt adtam neki, de ennyi volt. Az egyetlen jó dolog a sorozatban, hogy lehet drukkolni a főhősnek, hogy ne szúrja el (nagyon), de ha tényleg ezt akarom nézni, akkor inkább előveszem újból a The Office-t.

mic88 - 2020. 05. 29. 23:30

en a masodik resznel jarok de azon vmi rettentoen sokat kacagtam :D az elso resz eleg gyengusz volt

Geza Kovacs - 2020. 05. 30. 02:07

5 rész eddig. Nagyon tetszik. Szerencsére nem a Csupasz pisztolyt próbálták utánozni, hanem popkulturális utalásokkal nyomulnak, a szereplők nem retardáltak, inkább a katonásdit meg az inkompetens állami vezetői stílust gúnyolja ki a sorozat.

ngear - 2020. 05. 30. 06:28

4 részt néztem meg, de annyira szar volt, hogy még mosolygásra sem vett rá. abba is hagytam.
többet vártam grag denielstől… :(

Pr13m - 2020. 05. 30. 07:47

Eddig 3 részt néztem meg, de nekem bejön. A poénok ülnek és a drámai rész is hatásos volt. Kíváncsi vagyok mit hoznak ki belőle.

lesliemagpie - 2020. 05. 30. 09:57

Elsőre nekem is Avenue 5 az ami eszembe jutott
Ott is úgy éreztem magam az első rész alatt…

assaultgnbt - 2020. 05. 30. 11:09

nem volt ez rossz, de nem egy tipikus komédia.

Cole - 2020. 05. 30. 11:46

Nekem két rész alapján bejött. Volt nevetés bőven. SC nagyon jó, mint mindig. Én végig nézem, mert kíváncsi vagyok rá.

A szinkron nagyon jó, aki esetleg bepróbálná.

kpeter - 2020. 05. 30. 13:15

Megnéztem az első részt. Hát nem röhögtem rajta egyszer sem. Próbálnak viccesek lenni, de inkább gagyi, erőltetett. A 2/10 teljesen reális sajnos. A második rész egy fokkal jobb, de csak egy fokkal. A harmadik rész megint semmi. Ez a sorozat egy nulla.

LokyEra - 2020. 05. 30. 14:41

Tegnapi napomat erre a sorozatra szántam. Őszintén szólva sokat vártam ettől, bár elvárások nélkül kezdtem volna bele.
A cselekményszál hol kautikusnak tűnt, hol nem volt egyáltalán… a poénok a pilot részen kívűl, nagyítóval kellett keresni. Ez a kína-amerika (EU) ellentét nagyon erőltetett volt.
A vezérkar csupa dilettánsból áll… persze tudom hogy ennek viccesnek kellene lennie, de valahogy végig az az aranyköpés csengett a fülembe hogy “ne told fullba a kretént, mert Oszkár bácsi nem gyün” … s hát tuti nem fogni “gyünni” … max egy rothatt paradicsom…

A “kliffhenger” miatt várom a következő évadot, ha lesz…

irgum76 - 2020. 05. 30. 15:01

a 4. részig jutottam
ha ebben a karantén szituációban sem sikerült mosolyognom akkor nagy ziccerek voltak kihagyva mert legalább itt lehetett volna humorost írni

aszem hanyagolom :(

lappa86 - 2020. 05. 30. 15:52

az első rész so-so, de Greg Daniels és Steve Carell miatt kapott még egy esélyt, de a második közepén kaszáltam.

APRÓ SPOILER!
a csimpánzos jelenetig csak simán közepes volt, az viszont olyan szinten volt legalja, amire nem is nagyon találok szavakat.

Eltiron - 2020. 05. 30. 17:46

Csupa olyan színészt tereltek egybe, akik nagyon jó supporting act-ok / comic relief-ek. Ezekből nem lesz jó a szereplőgárda, viszont az egész teli van harmatos poénkodási kísérletekkel. Az egyetlen kivétel John Malkovich, aki igazi A-kategóriás színész, de neki pont egy comic relief karaktert írtak. Steve Carrell-t eddig sem igazán bírtam, nem most fogom megszeretni.
Azért megkapja az esélyt, hátha a folytatásban jobb lesz.

Rita - 2020. 05. 30. 17:51

Körülbelül bármit megnézek, amiben John Malkovich szerepel, így a Space Force is kapott tőlem egy esélyt. Az első 2 rész során nagyon nem akart élni a lehetőséggel (a második rész alatt konkrétan a falat kapartam, nem akartam elhinni, hogy ezt bárki is képernyőre valónak gondolta), de valahogy a második rész után mégis maradtam, és a végére egészen megkedveltem. John Malkovich itt is csodálatos, és a dala messze egyik legjobb jelenet volt. Összességében nem bántam meg, hogy végignéztem a sorozatot, de az is biztos, hogy nem fogom agyba-főbe ajánlgatni az ismerősöknek.

Eltiron - 2020. 05. 30. 18:40

A 2. részben már voltak határozottan jó pillanatok (én a csimpánzon jókat derültem), és a “bufu’d” kifejezésnél meg kellett állítanom a lejátszást, akkorát röhögtem.
(Szóval ezt sem éri meg szinkronizálva nézni, mert a legjobb poénok nem jönnek át).

SaaB - 2020. 05. 31. 02:04

Vártam az Avenue 5-t és harmatgyenge lett erőltetett poénokkal de hát más nem volt ilyesmi.

Ezt kicsit visszafogottaban vártam de pozitívan csalódtam. jó kis sorozat. Remélem lesz 2. évad is. :D

Jence4 - 2020. 05. 31. 07:48

Nekem tetszik (ami nem jelenti azt, hogy nincsenek hibái), de 300 perc alatt párszor jót felnevettem, nem éreztem az Office-ra jellemző kínos pillanatokat, engem is vitt a sztori, a jó színészek és a hangulat.

Fegyula - 2020. 05. 31. 10:04

A második rész olyan szintre emelte a gagyiságot, hogy az már fájt. Ennyit volt, ende, kasza.

Eltiron - 2020. 05. 31. 10:21

A 2. epizód jobb pillanatai csak a haldokló utolsó rúgásai. 4 részt bírtam belőle, kuka. Kár érte.

Mom - 2020. 05. 31. 14:08

Magam sem tudnám megindokolni, de végig néztem az egészet. Viszont ezek után sem tudnám elmondnai, hogy ez mi is akart lenni. Azt meg végképp nem, hogy mi lett.
Ami biztos, hogy nem igazán vicces. Ami még biztos, hogy komolyan sem vehető.
Az a pár poén csak összezavart, de komolyan.
A karakterek nagyon egysíkúak, a viselkedésük sem következetes, pedig elvileg ez a katonaság, ahol ez kb munkaköri leírás lenne…
Hát összegezve: nem volt jó. Talán az egyetlen ami kicsit kiemelkedőbb volt (de csak a többi semmihez mérve), az Malkovich és Carell karaktereinek kapcsolata.

Az kiderül, hogy LK mit keres a börtönben? Amit meg a végén leműveltek az teljesen hihetetlen. Nem vicces, de nem is hihető fordulat.

Jung - 2020. 05. 31. 16:37

Nekem teljesen bejövős a sorozat. Persze, poliikai szatíra is van benne, de még azt is jónak találtam, mert ott ez a valóság :D Én jókat nevetgéltem eddig minden részen.

Kissur - 2020. 05. 31. 16:46

Lehet, hogyha ebből is inkább egy áldoku sorozatot csináltak volna, akkor jobban működött volna?

Zita - 2020. 05. 31. 16:47

Szerintem csodálatos.

mic88 - 2020. 05. 31. 16:50

2.reszt megneztem parszor annyira el lett talalva :D reg kacagtam ennyit :D

Zoli - 2020. 05. 31. 16:56

két rész után kasza, vállalhatalan, humortalan szarkupac sajnos

JKJ - 2020. 05. 31. 16:58

Még csak az első részt láttam, de sajnos tényleg, csak annyi történt, hogy Trump benyögte, hogy Space Force, ezek, meg azt hitték, hogy ez már önmagában is elég vicces.

Aniko - 2020. 05. 31. 16:59

nekem az Upload es a Space Force a ket idei kedvenc sorozatom! Az Uploadbol mar keszul a masodik evad, szoval masoknak ks bejott :)))

Kukabúvár - 2020. 05. 31. 16:59

Nagyon gyenge. Steve Carell miatt nem nézhetetlen, de közel van hozzá. Egyetlen mosolyogtató rész sincs benne…

Tom - 2020. 05. 31. 17:09

Nagyon gyenge….többet vártam tőle!

Alterego9 - 2020. 05. 31. 17:13

Az Upload-ra lehet mondani hogy nem volt vicces, de melltette legalább érdekes sci-fi volt, ütős társadalomkritikai témákkal.

Ez viszont tényleg csak egy komédia volt amiből kimaradtak a viccek. Mint sci-fi élvezhetetlen, ahogy az Avenue 5-hoz hasonlóan óvodás szinten ábrázolja az űrutazást.

De még a politikai kommentárját is sikerült teljesent kiherélni, amit attól várhatott volna az ember hogy Trump egyik vitatott programjáról szól, még az “Orange Man Bad” szintet sem sikerül megütnie, a legmerészebb állítás ami mellett kiáll, az hogy a föld nem lapos.

winnie - 2020. 05. 31. 17:21

JKJ: de…, fura, hogy ezt írod, mert tény, hogy deklaráltan a space force kifejezésből indult meg a csíra (mint ahogy sok sorozat egy szitura épül fel), de amellett, hogy ezt sokan találták viccesnek, azért ez a sorozat bőőven tovább gondolja azt. úgy értem karaktereket épít fel, a mitológiát megcsinálja a támaszponttal, és utána egy globális szkóppal megáldott sztorit prezentál, ami a végére olyan szitut prezentál, ami tényleg a továbbgondolás továbbgondolása. szerintem ez az, amivel abszolút nincs gond. én szívesen néztem volna, csak hát ugye ahhoz humorosnak kellett volna találnom, de ez nem azon múlott, hogy nem volt az egészben lehetőség vagy ne építettek volna köré érdekesnek mondható sztorit.

Imre - 2020. 05. 31. 17:23

Nekem bejött, egybe le is daráltam, mivel rövidek az egyes epizódok. Monjduk az Office-t nem láttam, de ezt nem is úgy néztem, hogy vígjátékot várok. A soriban a kínaiak szemétkedése elég megmosolyogtató volt, meg a hülye ruszki kémgyerek is tetszett. Ja, trumpliékat is jól kifigurázzák.

winnie - 2020. 05. 31. 17:25

Alterego9: ez az, ami nekem pozitívum volt, hogy nem nagyon éreztem a kommentárt, az meg, hogy a tábornokok ovisok, vagy marják egymást, inkább munkahelyi dolog. szóval csak egy rész alapján, de nekem az jött le, hogy ebben nem nagyon politizálnak, mert nem is nagyon akarnak. ezért is lepett meg az, amit human ír (persze ez változhat, nem láttam az 1×02-t), csak a helyzet abszurditásán rugóztak (amit meg carell védett). abban igazad van, hogy lehetett volna több is, lehetett volna politikusabb, de manapság már vannak olyanok, akik képesek azon érzékenykedni, hogy ilyen dolgokkal valaki viccelni mer:)

JKJ - 2020. 05. 31. 17:31

winnie: Igazad van. Ezért írtam, hogy még csak az első részt láattam. Nyilván van benne potenciál, de szerintem a a zsigeri reakció, hogy csináljunk ebből a látszólag buta ötletből sorozatot rossz döntés volt.

MadDog - 2020. 05. 31. 18:08

Vegigneztem, mert kivancsi voltam mit hoznak ki ebbol. Kar volt a raforditott ido. ha ketszer elmosolyodtam a 10 resz alatt. :/

Hallak65 - 2020. 05. 31. 18:11

Volt benne néhány fergeteges szöveg, amiért lehetett nézni, de nem egy office vagy park/rec. A tábornok lánya meg tök felesleges karakter, és csak az időt húzza.

SPOILER:
Kiderült miért csukták le anyucit? Lehet átsiklottam felette.

ThomassLord - 2020. 05. 31. 18:13

Nekem már le is csúszott mind. Végigvitt a történet. Nem tudom, milyen hangulatú trailerekkel reklámozhatták, lehet az volt félrevezető, én csak Netflix ajánlásra néztem bele, így pl. nem egy térdcsapkodós vígjátékot vártam, és nem is volt csalódás. Nem egy tipikus komédia, sőt, szerintem ez már simán egy lightosabb dramedy. A munkahelyi abszurdum kidomborításán túl eléggé komolyra vették. Komoly témákba is belementek, szerintem jól, és érdemes több részt adni, mert vesznek érdekes kanyarokat a storyval.

KJ - 2020. 05. 31. 20:01

Nekem is bejött, a kritikák után amit kapott számomra ez egy pozitív csalódás volt. Steve Carell és John Malkovich között nagyon megy a kémia. Carell nagyon jó, a többiek meg szimplán jók, mindenki, nekem mialatt nézem egy kicsit komolyabb hangvételű Parks and Rec járt a fejemben. Számomra 8/10, kellet már egy ilyen ?feelgood? sorozat.

heidfeld - 2020. 05. 31. 20:26

4 részt láttam:
1. 2.5/10
2. 8/10
3. 3.5/10
4. 9/10
4. rész eszméletlen jól sikerült. Feleség, sajtós, egy hetes “utazás”, pizzafutár, és sorolhatnám.
Szerethetőek a karakterek, remek színészek. 4. részben, Wrecked kannibálja.
Upload humora-stílusa finomabb,és messze nem ilyen hullámzó.

Alterego9 - 2020. 05. 31. 20:46

winnie: Az a bajom vele hogy nekem pont az az érzés jött át hogy AKARTAK politizálni, csak aztán nem mertek, vagy vissza lettek fogva pl. a látogató politikusok nyilvánvalóan Schumer, Pelosi és AOC akartak lenni, ami elég bizarr döntés ahhoz képest hogy aztán semmit nem kezdtek velük csak úgy ott álltak.

Vagy ott volt Malkovich karakterének a pacifizmusa, ami szintén megállt a néha elpuffogtatott közhelyek szintjén.

Vagy a tudomány politikai/katonai alábecsülésének a témája, ami minden részben arra megy ki hogy végül is Malkovich és Carell személyesen kijönnek egymással és hát ez a legfontosabb.

Crow - 2020. 05. 31. 21:11

Én azt mondom becsapva éreztem magam miután végignéztem. Amikor trump bejelentette a space forceot (és most hagyjuk a konspis vonalat hogy már régóta létezik, csak titkos) és rögtön ráugrottak jött a bejelentés hogy komédia sorozat, na gondoltam most jól szétszedik az elnököt. Hát nem erre számítottam, ez nem egy lehúzós szatíra gyakorlatilag a space forcenak kell drukkolni. Emlékeztet a nem régi alternatív történelmi cuccra ahol az oroszok értek előbb a holdra. Vagyis ez egy pozitív propaganda nem negatív, és itt lettem becsapva. Zavar? Nem. Sokat röhögtem? Nem. Elgondolkoztam közben?
Akár az upload ez is tök hasonló, vígjátéknak beállított tech-propaganda, és azért nem annyira vicces mint egy “what we do in the shadows” mert a propaganda nem akarja szétroncsolni a saját mondanivalóját.
ui: faszás hogy a sori után egy nappal trump kínát ekézi a tvben, és kilép a whobol…lesz muníció egy második évadra. Már ha kína addig nem lövi ki a stream müholdakat ;)

A space force védje a junkiekat!

kinezer - 2020. 05. 31. 22:51

Ennek a sorozatnak nem szabadott volna elkeszulnie.

Trallala - 2020. 05. 31. 23:01

Az első rész feléig jutottam. Ugyan olyan kínzás volt számomra, mint a Bödörék.

Westos - 2020. 06. 01. 00:27

A legfontosabb kérdés ami eszembe jutott a sorozattal kapcsolatban, hogy vajon mire gondolhatott a költő?

A poénok olyanok, mintha gyerekeknek szánták volna őket, de a sorozat mégse gyerekeknek szól. Mi volt akkor vajon a terv? Végig az volt az érzésem, mintha az alkotók maguk se tudnák, hogy valójában mit is akarnak kihozni ebből, az egész egy hatalmas katyvasz.

Hozzáteszem, hogy az Office – ami sokáig az abszulút kedvenc sorozatom volt – az utolsó 2 évadra kicsit ugyanilyen lett, ott is egyre inkább kezdtem azt érezni, hogy itt bizony elszaladt a paci. Csak ott ezt meg lehetett magyarázni a jump the shark-kal, de egy új sorozatnál ez nem lehet mentség.

Mintha Greg Danielsnél elgurult volna valami…
Nem tudom, mindenesetre kár érte.

Tamás - 2020. 06. 01. 00:34

Én nem olvastam kritikákat, szerintem olscó, fantáziátlan, hirtelen felvezetett és rögtön kijátszott, felejtehető geggekkel van tele. Mintha egy éretlen Adam Sandlers komédiát néztem volna, épp csak a pukizós, fikázós, hasmenéses poénok hiányoztak. Kicsit szégyenkezve el is gondolkodtam, vajh a Netflix mér ajánlgatja.
John Malkovich zseniális benne. :D

winnie - 2020. 06. 01. 06:39

szerintem főleg akkor érdekes olvasni, hogy a készítők és főszereplők hogy látják a sorozatot, amikor nagyon nem tetszik az embernek, vagy ócskának gondolja a végeredményt. ilyenkor egyes interjúk árnyalhatják a képet

Steve Carell: https://ew.com/tv/steve-carell-space-force-preview/

Greg Daniels: https://ew.com/tv/space-force-greg-daniels-netflix-comedy-steve-carell/

STEVE CARELL: It was not my idea. It was all Netflix. They called and said, “Would you be interested in pursuing a show?” They had no premise; it was just the name. The notion of this new military entity was funny to me, so I called Greg Daniels and said, “How would you feel about doing a show on Space Force with me?” And he jumped in immediately. It was just a very, very simple notion.

Hurvinek - 2020. 06. 01. 15:42

Egy régi tanárom szavai jutnak eszembe: a szatíra olyan mint az a vicc melynek a végén a poént magad kell hogy kitaláld.
Pontosan ezt érzem a Space Force kapcsán. Szinte mindig tudom, hogy mikor és hova kéne betenni egy jól ütemezett poént,viccet,geget hogy az adott jelenet vagy szituáció ütős legyen. E helyett csak lyukakat látok,ki nem használt ziccereket,kínos jeleneteket,fárasztó töketlenkedést. Ez a téma jobb megvalósítást érdemelt volna.
Végezetül álljanak itt Steve Carell nagy becsű szavai,amit küldök minden potentátnak a netflix-nél,akik úgy döntöttek hogy ez a sorozat így a nézők elé kerülhet: A KURVA ANYÁD!

FrankLuck - 2020. 06. 01. 16:35

Áhh, de kár érte… az első rész unalmas volt (végig se bírtam nézni), a második meg még belepörgetve is borzalmas. Pedig aztán nekem lecsúszik az Avenue 5 is, itt meg a remek szereplőgárdával a léc nagyon, nagyon alacsony volt – de azért nem ennyire.

heidfeld - 2020. 06. 01. 17:11

4. résszel lőtték el a puskaport.. Nagyon gyenge lett a széria. Sok volt a töketlenkedés, érzelgősség, néhol komolyba váltott, majd gyerekesbe. Kínosba, unalmasba, kihagyott ziccerekkel. Biztató dolgok után, rossz irányba mozdultak el.

Dave - 2020. 06. 01. 17:56

Amúgy ez pont olyan lett mint SC karrierje az Office után: minden, de tényleg minden adott volt, hogy hatalmas legyen, de a túl sok lehetőség, túl nagy szabadság. Lehet szólni kellett volna Ricky-nek, hogy húzza meg egy kicsit a scriptet.

winnie - 2020. 06. 01. 18:20

carell karrierje az office után többek között oscar-jelölést hozott, és elismert színészi státuszt, meg ugye egy morning show-s főszerepet is. szerintem piszkos jól jött ki egy skatulyaveszélyből úgy, hogy drámai színészként is elfogadjuk.

Kissur - 2020. 06. 01. 22:11

Csak cím és kép alapján nagyon vártam. Aztán megjött az első trailer, akkor elment a kedvem. Aztán megjött a második trailer, visszajött a kedvem. Jöttek a siralmas kritikák, elment a kedvem. De mondom bepróbálom, és pozitívan csalódtam. Ez nem egy sitcom, nem vígjáték, hanem egy könnyed sorozat, ami szórakoztat. Volt egy-két poén az 1.részben ami a helyén volt, de nem volt ez vészes. Talán kicsit a kelleténél hosszabb lett.
Ja és a szinkronnal, fordítással sincs semmi baj.

Ser_Jorah Stark - 2020. 06. 01. 23:58

sajna egy nagyon gyenge Veep utanzat akar lenni, at is hoztak jo par szereplot belole, de erzodik hogy a kreativ poenos irokat nem hoztak at…

Bence - 2020. 06. 02. 03:48

Ledaráltam én is, voltak jó pillanatai, pl. a 2. rész szerintem egészen humorosra sikerült, de összességében egy vérszegény próbálkozás. Pedig látszik, hogy van benne munka, ezt nem lehet felróni.

Hurvinek - 2020. 06. 02. 12:09

Bence. ,,Pedig látszik, hogy van benne munka, ezt nem lehet felróni” Előre is elnézést kérek hogy téged szólítalak meg vele,de az ilyen és ehhez hasonló mondatok sokszor előkerülnek,többek között itt a sorozatjunkie-n is. Ha a végeredmény,vagy a munkád minősége szar,hiába fektetsz bele nagy energiát attól az még szar marad. Ugyan így ha valaki a kis ujjából rázza ki a kiemelkedő teljesítményt számomra a produktum nem lesz kisebb értékű,és nem becsülöm ezért kevesebbre csak azért mert nem vért izzadva hozta azt létre.

.LnB - 2020. 06. 02. 14:38

Nálam a The Office az egyik etalon, ha sorozatokról van szó. Ezért nagyon vártam ezt is. De teljesen egyet kell értenem, ez szerintem is “siralmas”.

c p - 2020. 06. 03. 16:33

Nagyon érdekes látni, hogy mennyire meg tudja nehezíteni a befogadást, ha az ember prekoncepciókkal ül le megnézni egy filmet/sorozatot. :)
Illetve, ha nagy jóságot vár és koppan, mint azok, akik ebben a sorozatban Carell miatt pl. az Office-t keresik. A hátamon felállt a szőr attól a sorozattól. Én, amikor azt néztem, akkor voltam abban a cipőben, hogy angol humort, Monty Python-t, meg Repülő Cirkuszt vártam és a helyette kapott szekunder szégyenérzetes cucc engem teljesen kicsinált. Utáltam. :)
Szóval megértem, akik ezen a sorozaton fanyalognak, mert mást vártak. Én semmit sem vártam, csak a nyitottság égisze alatt gondoltam, adok neki egy esélyt és nagyon tetszett.
Számomra halál kedves, emberi cucc. Néhol el-elpattanva egészen a szürreáliákig, de nem bántóan ostobán, hanem egyszerűen csak balf*szul.
Azt hiszem az alapállása az, hogy sok fura dolgot felvállal, de nem azért, hogy idegesítve szórakoztasson, hanem hogy megmutassa hogy ilyen is van.
Tetszett, várom is a 2. évadot, meg nem is – már ha lesz. Várni várom, mert idáig tetszett, de tartok is tőle, mert akkor már elvárásokkal fogok elé ülni és lehet, hogy elillan a varázs…

fajro - 2020. 06. 04. 08:32

A prekoncepciók érdekesek.
Az Office-t soha nem szerettem, semelyik verzióját, Ricky Gervaist amúgy minden megnyilvánulásában imádom, és mostanában Steve Carrell neve is inkább a minőséget jelzi számomra, mint a gagyit.

Úgyhogy kipróbáltam ezt is.
És végülis bejött.

A sztori nincs nagyon átgondolva, és igazából ezer sebből vérzik, de míg az Avenue 5 az első rész után nem érdekelt, ebben volt valami (valaki…), aki miatt folytattam. És igen, a legnagyobb dolog ebben a sorozatban John Malkovich és Steve Carrell párosa.

A rövidsége miatt gyorsan csúszott. Kíváncsi vagyok a második évadra (ha lesz), hogy hova viszik a sztorit, mondjuk akkor sem lesz nagy csalódás, ha nem lesz folytatása.

(Humannek és a kommentelőknek pedig köszönöm az Upload említését, valamiért elsiklottam felette, de teljesen nekem való sorozat volt.)

Mycrobi - 2020. 06. 04. 09:19

Sziasztok,

Lehet bennem van a hiba, de az Avenue 5 pont nem jött be, fájdalmasan buta volt, az Office-hoz hasonlítják sokan, de nekem az pont nem jött be, csak részletek belőle.

Viszont eddig 5 részt néztem a Space Froce-ból és egész bejön, van pár részlet amin tényleg kellett volna még dolgozni, de nekem bejön.

A Malkovichot, Carrelt, meg még itt Yang-ot is csípem, egyedül az orosz aki túl átlátszó és a médiás aki elviselhetetlen számomra. Mondjuk alapból nem csípem a kínos komédiákat, de ez még határon belül van nekem. Fura.

Mycrobi - 2020. 06. 04. 09:29

Na, jól ismételtem magam, de a lényeg hogy ahogy nézem aki nem Office-ra számított, vagy akit szintén kimondottan irritált az a sorozat, annak átlagban bejött. Jó az értékelés, jár a csoki? :D

winnie - 2020. 06. 04. 09:36

“az ember prekoncepciókkal ül le megnézni egy filmet/sorozatot. :)”

az nem prekoncepció, ha valakit valami érdekel a készítő miatt, vagy a főszereplő miatt, hiszen pontosan tudja, hogy nem olyan lesz a stílus, teljesen más a történet vagy a karakter.

és szerintem az sem prekoncepció, ha az ember azt várja valamitől, hogy jó lesz csak azért, mert a készítő előző sorozata jó volt. bár, ha abból kiindulok, hogy a készítő előző dudvája után nem várunk valamit, akkor mégiscsak lehet.

a lényeg, hogy mindenki tudta, hogy teljesen másról van szó, senki nem egy új office-t várt, max, mint írtam, olyan tekintetben, hogy ez is nagyon fog tetszeni neki a kreatív gárda miatt.

winnie - 2020. 06. 04. 09:39

Mycrobi: szerintem még nem jár. bőven fogsz találni a negatív kommentek közül nem office-rajongókat, max nem utaltak erre. és az biztos, hogy fordítva sem működik a dolog. mármint annak is bejöhetett, aki várta a pedigré miatt, és az is utálhatta, akinek a régi sorozata nem tetszett.

ha valamiben számít az office, mint pedigré, akkor az a parks and recreation volt, lévén ugyanaz a készítő és ugyanaz a stílus. de ez…, ez teljesen más, ahogy az upload is, a legtöbb készítő képes megújulni és nem ismétli önmagát.

de, ami a legfontosabb szerintem, vagyunk annyira “profi” junkie-t, hogy elé tudjunk vonatkoztatni és önmagában tudjunk valamit fogyasztani. nyilván az elkezdés döntésében fontos lehet az, hogy office vagy nem office, de 2 perc múlva már csak az fog számítani, amit néz az ember, az nem, amit 10 éve szeretett.

Mycrobi - 2020. 06. 04. 09:53

Hali,

Winnie: Jogos, lehet sarkítottam kicsit, csak látom hogy sokan ahhoz hasonlítják. Szerintem ez csak nyomokban tartalmazza, ami számomra jó. Amúgy sajnos Upload-ot nem ismerem, ahhoz nincs összehasonlítási alapom.

10 éve szeretetthez meg sajnos az a helyzet hogy 10 év alatt az ízlésünk is sokat változik, nagyon kevés időtlen sorozatot ismerek. Mondjuk lehet szeretek árral szemben úszni mert sokan a Babylon 5-t sem állhatják én meg imádtam. Visszanéztem egyik nap. Hát, leesnek az álló képről néhány jelenetben. XD Nagyon gáz…

*Spoiler lehetséges:*
Viszont, így pár rész után a kínos részeket megbocsátom, a főszereplők karakterdinamikája miatt, meg hogy többnyire egy ponton ésszerű magyarázatot kapunk néhány döntésre (kilövés=esernyő hogy csak az első rész..). S ott van a mélyebb is pl. a bezártság pszichológiája s a lány magyarázata a pszicho részről miért kerülik a katonák, exosceleton telefonhívás.. Apró dolgok, de bejönnek. Persze tudom a majom nagyon fájt, a lufik pláne..
*Lehetséges spoiler vége*

Szóval csak azt akarom mondani hogy, azt a szintű negatív kritikát nem értettem mindenhol, pedig számomra referencia vagytok, bár nem mindig jön be. :D
Inkább egy Orville-hoz képest vissza lépés, a sori, de nekem egy Office-nál jobb. Személyes nézőpont.

Peace! :)

Lajosék a másodikról - 2020. 06. 07. 23:26

– So the game of mental chess has begun.
– Hungry Hungry Hippos at best.

Ez megmarad, a többi jórészt minősíthetetlen. Az utolsó két résznél komolyan elgondolkodtam, hogy ez valami programhiba, nem igaz, hogy ilyet adásba engedtek.

m76 - 2020. 06. 08. 21:44

Kár, hogy nem vicces. Első rész felénél meguntam, addig egészen pontosan 0x mosolyodtam el.

A poénok fele kínos, a másik fele egyértelmű aktuálpolitizálás, a maradék meg simán nem elég vicces.

Narxis - 2020. 06. 09. 22:32

Szerintem jó volt. Ez egy limonádé sorozat. Egyszer megnézni teljesen jó.

Venes - 2020. 06. 10. 08:33

Nekem kellemes csalódás volt a sorozat. Általában magasra teszem a lécet, sok sorozatot már az első tíz perc után kaszálom és ritkán nézek vigjátékokat, de ez a napi gondok, bajok és feszültségek után egyfajta relaxáció volt nekem. Nem vártam poénhegyeket, de jó párszor megmosolyogtatott.
Mintha azt sugallta volna : Engedd el magad, kapj el egy kicsit a mögöttes pozitív gondolatokból.
Steve Carell szintén jót játszott, ahogy Malkovich is.

Bélabá - 2020. 06. 11. 00:58

Meg lehetett nézni, de sokkal jobb is lehetett volna. Olyan mintha nem lett volna tiszta koncepciójuk róla hogy mit akarnak.

Sem nem elég humoros (talán egy részen se tudtam röhögni), sem nem elég jó a sztori, sem nem elég feelgood, olyan semmilyen. A politikai kritika is túl direkt, emiatt nem is üt.

Mégis végig lehetett nézni, de a 30 perces hosszak segítettek benne. De egyáltalán nem várom a 2. évadot.

abelh - 2020. 06. 12. 08:23

az első rész nem jó, nincs ezen mit szépíteni. teljes szétesés. nem is a humort hiányoltam (habár azért naivan kicsit vártam :) ), valahogy az egész rossz volt.

a második rész viszont már zseniális. a tömény szarkasztikus idiotizmus a probléma csimpánzos megoldásával csodálatos. ezek után tuti lepörgetem.

Malachi - 2020. 06. 15. 09:24

Az első rész után nem értettem, miért nézem tovább, de hát menjen, ha már a Netflix elindította nekem. Milyen jól tettem, hogy maradtam! Most valahol a nyolcadiknál tartok és a negyedik óta szeretem. Nem mondanám viccesnek, azért nevetek egyszer minden részen legalább, de inkább kínos az egész. De nem úgy, hogy rosszul érezzem magam miatta, mint a divatos sitcomok 90 százalékától. Valahogy eltaláltak egy egyensúlyt, ami nekem éppen bejön. Jó, hogy a karakterekkel foglalkoznak a folyamatos röhögtetési kényszer helyett. A színészek meg (főleg a két fő) remekek – már a sajtós idiótától sem kapok kiütést.

elfmercina - 2021. 01. 27. 08:56

Így durván fél év után látom, a feledés homályába merült a sorozat. :D

Nekem sem volt az igazi (főleg, mivel a Veep után kezdtem el nézni), de a főszereplők miatt maradok a folytatásra.
A lánya karakterével csinálhatnának valamit, már ha marad a 2. évadra.

Arra tökéletes volt, hogy egy kb. egy órás komolyabb sorozat után megnézzem alvás előtti, nap végi levezetőnek.

Harmadik Éva - 2021. 11. 01. 20:26

Nekem kifejezetten bejött, bár tény, hogy nem a legmérvadóbb a humorérzékem, pl. az Agymenőknek nem tudom hányszor futottam neki, de hiába, az nekem olyan, mint egy alacsony költségvetésű Familia Kft. közben meg mindenki oda van érte.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz