login |

Pilot: Love Life

2020. 06. 02. 15:50 - Írta: human

14 hozzászólás | kategória: antológia, kritika, pilot-mustra,

Vagyis nyilván 3 rész, hiszen annyi került fel az Amerikában most indult HBO Max kínálatába (ami nem ugyanaz, mint az HBO, bár minden HBO-tartalom elérhető rajta), és a folytatást is hasonló tempóban adják ki végül, szóval jövő héten végezhetünk is vele.

Szóval ez az első sorozatuk, egy évados antológia, ami itthon az HBO GO-ra jött, de elég a technikai körítésből, térjünk a lényegre, Anna Kendrick-re, aki szerelembe esik, az első rész intrója alapján úgy gondolhatnánk, hogy minimum hétszer.

A történet tényleg csak egy ilyen romantikus komédiás minimumot hoz. A szezon témája elvileg az, hogy az életünk során átélt szerelmek miképp befolyásolják a személyiségünket, viselkedésünket. Meg az is, hogy az egyre több tapasztalat miképp tesz minket jobb párkapcsolat alapanyaggá? Hogy így fogalmazzak.

Például az itteni főhős, Darby (mert egyébként minden évadban másvalakire koncentrál majd a sorozat), már gyerekkorától vágyott a nagy szerelemre, így az első tényleges hosszú kapcsolatát túl mélyen éli meg. Az 1×02-ben egy újabb kapcsolat azt mutatja be, hogy milyen, ha túl nagy az érettségi különbség (nem a konkrét kor), és ez utóbbi őt is fejlődésre sarkallja. A harmadik epizód során pedig ugyancsak ráébred valamire. És így tovább, gondolom.

Igazából a bevezetőben azért is emeltem ki, hogy nem HBO-sorozat, hanem bonyolultabb, mert nem is érződik HBO-sorozatnak. Nem olyan minőség, ha lehet ezt így mondani. Nem rossz a Love Life, csak valami plusz hiányzik belőle. Bár vannak benne érzelmek, de valahogy nem elég mélyek, amolyan tingli-tangli a végeredmény.

Ne értsetek félre, limonádénak szerintem elég jó volt. Lehet, hogy csak jobban szem előtt van, de a The Baker and the Beauty mellett tökéletesen elfér, sőt, Anna Kendrick miatt kicsit jobb is, hiszen ő nagyon aranyos.

Viszont ha már a színésznőnél járok: eskü én sem értem mit csinál a karrierjével. Nyilván nem is nekem kell, csak egyszerűen meglep, hogy ebben játszik, bár lehet még ott jár, hogy szeretik ide castingolni, amíg nem lesz túl idős a huszonéves romantikus szerepekhez. Utána majd drámázhat, pedig ugye az Up In The Air/ 50/50 / Scott Pilgrim-trió elég durva volt tőle vagy 10 éve.

A többiek is nagyon jók. Sőt, konkrétan a Zoe Chao által alakított legjobb barátnőjének a története is erős, ott is van Love Life, és olyasmi, aminek során tanul a szereplője.

A legnagyobb negatívum amúgy, amit szoktak is mondani, hogy a narráció olcsó megoldás, és sajnos mutogathatunk a Love Life-ra is majd, hiszen minek van benne a narráció? Konkrétan olyan, mintha nem bíznának a színészekbe, pedig jók, és elmagyarázzák amit simán átad alapból a sorozat.

Lehet, hogy a 500 Days of Summer-t vagy az Amélie-t akarták megidézni, hogy két klasszikust említsek a zsáneren belük, de a Love Life ezeknek igazából a közelében sincs. De azért mondom, simán nézhető mégis a végeredmény, hiszen igazából maga a vicces-romantikus felhozatal nem erős, és a jelenlegi átlag fölé lő azért ez a sorozat.

Ugye 3 rész, nem tudom, az első aranyos 7/10 volt, aztán 6 és végül újra 7? Legyen ez. Igazából nem a pont a fontos, hanem az érzés, amivel nézi az ember ezeket a 30 perces epizódokat.

14 hozzászólás Ne habozz!

Python - 2020. 05. 28. 15:05

Érdekes koncepció, és határozottan bejött a dolog az első 3. epizód alapján! Jó a narrátor, aki mindig mélyelemzést ad az adott karakter cselekedeteinek tudat alatt meghúzódó pszichológiai hátteréről. ;) Tetszik a sorozat, így 3 rész után végig maradok, mert bár egy jó és szórakoztató romantikus vígjátékszéria, azért második “olvasatra” mélye és alapos szociológiai és pszichológiai réteg is van a vígjáték elemek mögött. Adok is rá egy 7,5-8/10 -es értékelést! :)

Vivi - 2020. 06. 01. 13:30

Pont most kezdtem a második részt… szeretni akarom de a narrátor irritál nem kicsit…

winnie - 2020. 06. 02. 15:56

majd írok én is róla a héten (illetve írtam, majd ki fog kerülni), nálam 7,5/10 a pilot, abszolút bejött, a folytatás ingadozott kicsit, de simán nézős lesz végig, ebben már most biztos vagyok.

kellemes kis romkom egy anna kendrick-plusszal, jófel szobatárssal meg egy leighton meester-hasonmással (hehe, meg nem fordult a fejemben, hogy nem meester az, erre Erica Pappas)

winnie - 2020. 06. 02. 16:00

viszont.

” amit szoktak is mondani, hogy a narráció olcsó megoldás, és sajnos mutogathatunk a Love Life-ra is majd, hiszen minek van benne a narráció? Konkrétan olyan, mintha nem bíznának a színészekbe, pedig jók, és elmagyarázzák amit simán átad alapból a sorozat.”

ez szerintem totál luft.

az egy dolog, hogy szerintem itt nem narrálnak, hanem mesélnek, de nem expozícióra használják, vagy olyasmire, amit el lehet mondani vagy játszani, hanem az elején egy röpke előtörténetet kapunk (tényleg röpkét) pár személyiségjeggyel, később pedig statisztikákat meg a szerelemmel kapcsolatos történelmi dolgokat, ld. 1910-es kezdés. szóval csak arra célzok, hogy ezek nem eljátszható dolgok, és nem olyanok, amik jelenetkísérők – vagy csak bennem ragadtak meg ezek a jelenetek és volt más, ahol belesimult a jelenetbe a dolog, de tényleg nem rémlik olyan, hogy “darby most elég szomorú volt, mert faképnél hagyták” vagy, hogy “darby ezt meg azt szűrte le ebből a szakításból”

Pippa - 2020. 06. 02. 16:11

Nekem nagyon bejött. Örülök, hogy ilyen langyos limonádé, túl sok a dráma mostanában, jól esik egy kis komolytalanság.

Diapolo - 2020. 06. 02. 16:40

Itt jövök, Winnie, most aztán megmondom! :)))
Előre kijelentem, hogy én a pilot után kaszáltam. Valahol Human kritikájával értenék egyet, de még messzebbre mennék: szerintem egyszerűen nem tudja jól tálalni a sorozat a témát. Ha a szinopszis igaz, és tényleg egy kvázi fejlődéstörténetet kapunk, akkor ez már a pilotnál megbicsaklik. Azt hiszem ez a félórás játékidő átka, de ha csak a pilotot nézem, nem tudták összerakni az első kapcsolatot. Kicsit az az érzésem volt, hogy csak a kezdőszó, illetve a végszó fontos ebben az egészben, hogy ezen túl legyen és menjen a következőre, mert úgysem itt köt ki végül. Már pedig nem kell magyarázni, az első senkinek sem ilyen.

Anna Kendrick nekem – valószínű kisebbség leszek ezzel (is) – eddig sem volt a kedvencem, nem szeretem a való életben sem a locsogást, és ő tipikusan az a fajta, sajnos most is az a stílus jutott neki.

Végül pedig megint csatlakoznék Human véleményéhez, a narráció béna volt. Már ahogy elkezdődött, az rosszat sejtetett, de amikor aztán a rész közben azt is elmagyarázták, hogy Darby a csalódottság közepette nem tudta, hogy vele van-e baj, vagy nem szép, meg ilyesmik, az nálam beleverte a szeget a koporsóba. Szerintem ez túlságosan szájbarágós, én azt gondolnám, hogy mindenki tudja ilyenkor ki mit érez, nem szükséges ezt elmondani. Illetve végig az volt az érzésem, mintha a narrációval időt akarnának megspórolni, hogy beleférjen ebbe a 30 percbe a pilot, de azt gondolom, hogy a jeleneteket ilyen módon nem tudod pótolni, főleg, ha érzelmet akarsz bemutatni, akkor engem személy szerint az nem hat meg, ha KSH statisztikákat dobálnak az arcomba a szerelemről, akkor sem.

4/10. És tudom, hogy összességében ezzel a véleménnyel ki fogok lógni ez alatt az írás alatt :)

human - 2020. 06. 02. 16:55

““darby ezt meg azt szűrte le ebből a szakításból””

de hát a múzeumos jelenetnél pont ez történik? mármint a rész elején és végén aranyos a narrálás, de ami közben van az sztem nagyon rossz, fogja a néző kezét csak, néha kicsit feleslegesen, nem adott hozzá, hogy úgy mondjam. Érdekes, mert barátnőm is a narrálást emelte ki negatívumnak amúgy, és tessék, Diapolo is, szóval már itt is vagyunk “páran” akiknek negatívan feltűnt.

Shannen - 2020. 06. 02. 17:13

Nekem nagyon tetszik. Ha kijött volna egyben az évad, biztos ledaráltam volna egy este alatt.

Anna Kendrick-nek mindig jól álltak az iylen szerepek, msot sincs ez másképp. A barátnői is szimpatikusak és eddig a pasi-sztorik is jók voltak.

Szerintem egy félórás romkomba kb. ennyi fér bele, ennél többet nem is várnék. Amit láttam, az abszolút minőségi volt (hogy HBO-s minőség-e vagy sem azon vitatkozhatunk). Nekem a narrációval sem volt gondom, nem volt zavaró. Ez is csak a romkom jelleget erősítette.

Az viszont fura, hogy 3 hét alatt kipörgetik. Ezzel az erővel jöhetett volna egyben is.

idarpidi - 2020. 06. 02. 18:01

Anna Kendrick egyébként executive producere is a sorozatnak. Bár pontosan nem tudom mit csinál egy E.P., de gondolom van köze ahhoz, hogy ő szerepel benne és valószínűleg nem simán castingolták…

winnie - 2020. 06. 02. 18:51

ez színész esetében komolyabb kreatív kontrollt jelent,
azaz van beleszólása a karakterébe, élhet javaslatokkal, plusz casting kapcsán is lehet szava. és persze plusz pénz. és jelzi, hogy megvan az érzelmi kötődése.

manapság a legnagyobb nevek sokszor csak executive produceri kredittel szerződtethetők.

jessm - 2020. 06. 02. 21:43

Nekem eddig tetszett a 3 rész. Tény, hogy nem életem legjobb romkom sorozatának tűnnik , de élvezhető limonádé.
Szerintem teljesen rendben volt a narráció, ez inkább olyan bevezető és összegző. Mondjuk én szeretem a teljesen beleszóló narrációt is mint pl Jane the virgin.

liberatore - 2020. 06. 09. 18:38

Én ledaráltam az eddigi 6 részt.

Teljesen korrekt romkom valóban mind idáig. Az fél etap vége fele kb már inkább rom dramedybe fordult át. Anna Kendric jól hozza a karaktert, bár brillíroznia sem kellett nagyon eddig.

Lovesickhez annyira viszont nem tudnám hasonlítani az alap koncepción kívül. Ott sokkal nagyobb hangsúly volt a komédián, amit aranyos stílusban hoztak. (Remélhetőleg folytatják majd valamikor)

Love Lifenál épp az ellenkezője. Érződik, hogy inkább dráma fele hajlik már jobban, főleg az alapján, amit az első rész végén mutattak.

Mindenesetre kellemes kis sorozat, mindenképpen maradok erre a 4 részre még.

piszkosfred - 2020. 06. 16. 21:35

Szerintem ez nem antalogia, ok lehet nezni a reszeket random, de idoben egymasra epulnek (minden resz ugy kezdodik, hogy mennyi ido telt el az elozo ota). Szerintem jopar dolog nem lenne ertheto az elozoek nelkul.

winnie - 2020. 06. 16. 21:50

nem használunk önkényesen műfajbesorolást, ez van a sajtóanyagokban. de írjuk a legelején, ez nem epizodikus antológia, hanem évados antológia. a második évadnak más lesz a főhőse, más lesz a sztori, mások lesznek a szereplők. természetesen ez a szezon teljesen egymásra épülő részekből áll.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz