login |

Agents of SHIELD: kezdett a 7. évad

2020. 06. 05. 17:50 - Írta: Necridus

67 hozzászólás | kategória: kritika,

Tavaly már rövidebb szezonnal, nyári sorozatként tért vissza az AOS a hatodik évadjával. Idén is úgy lett volna (az évadot már leforgatták rögtön az S6 után), de a járvány miatt a csatorna egy hónappal korábbra hozta a premiert, amiben Daisy és csapata egy új korszakban találják magukat, hogy még egyszer utoljára megmentsék a világot.

A Zephyr most már kvázi időgép, így több utazásra is számíthatunk idén. winnie megkérdezte, mennyire újnéző kompatibilis a sorozat, mire egyből az a jelenet jutott eszembe, amikor Simmons magyarázta a jelenlegi helyzetet a többieknek: új helyszín, új korszak, de a régi karakterek, régi problémák vannak jelen, ráadásul már van annyi csavar a sztoriban, hogy én is (aki hetiben nézi és nagyon szereti a sorozatot) néha a nethez nyúltam, hogy mégis miről beszél Simmons, mert már elvesztettem a fonalat.

Szóval sajnos nem annyira az új nézőknek készült a záró évad. A tovább mögött máris spoileresen folytatom.

Tavaly még Mack vezetésével igyekeztek újraindítani a S.H.I.E.L.D.-et, most viszont, hogy elmenekültek más időbe, már csak a kis csapatunk maradt, ráadásul ők is igen megfogyatkoztak. Fitzről nem tudni, merre van, May pedig eddig eszméletlen volt, most meg a plafonon rejtőzködik a többiek elől? Vagy nem emlékszik arra, kikkel is van, ezért próbál majd rejtőzködve megszökni. Vagy megszállta valami?

Két okból éreztem túl kényelmesnek az évadnyitót. Egyrészt az, LMD Coulson pár percig balhés volt, majd a csapattal rögtön tökéletesen együttműködött. Ez kicsit gyorsan lett elintézve és Coulson túl profi lett gyorsan. Tudom, Phil kvázi visszatért így (egy év kihagyással ugye, amíg Sarge volt jelen), de akkor lehetett volna valami súrlódás még közte és a csapat közt egy ideig. Ez így túl kényelmes nekik. Itt a nagy hős, ennyivel megoldották, hogy ismét a csapat tagja legyen, és megy tovább az élet.

Ahogy Yo-Yo új, teljesen természetesnek tűnő karjainál is ezt éreztem. Értem, be kell illeszkedni, és ezzel érezni is tudja a tárgyakat, de a badass robotkarok, amik már szinte a karakter ismertetőivé váltak, így eltűnnek. Valahol pedig költségcsökkentésről is van szó.

De, ha ezeken túllépünk, akkor egy erősen alapozó, kellemes kezdést kaptunk. Nem lett a legjobb epizód, de bőven jól sikerült. Az új időszakban (1931) megjelentek a Chronicomok, hogy megöljék a Hydra vezetőjét, amivel a S.H.I.E.L.D. létrejöttét is megakadályoznák. Természetesen Enoch továbbra is a csapat mellett áll, hiába tartozik a Chronicomok fajába.

Úgy érződött az évadnyitó, hogy ez már az a szint lesz, ahol még kényelmesen el tudna éldegélni a sorozat, van még benne azért szufla, de ha lezárásra kerülne a sor (amire fog is ugye ebben az évadban), akkor se bánnánk már. Mintha az igazán jó évadokon már túl lennénk, ez már csak a levezető. Ezt nem negatívan kell érteni, mert az évadnyitó egyáltalán nem volt rossz. Csak már láttunk jobbat is.

Azt pedig egyelőre nem tudom elképzelni, miképp akarják lezárni a sorozatot. Tippre végül legyőzik az ellenséget és elkezdik újraépíteni a szervezetet. Vagy Mack, vagy Daisy, ahogy a képregényben is, vezető lesz.

A készítők egyébként ígértek MCU-kapcsokat, valamilyen formában crossovereket, de miután tavaly eltértek a mozis idővonaltól, nem hiszem, hogy valami nagy dologra számíthatunk. Bár én inkább megnéznék valamit “belsős” karakterekkel (például Lincolnnal), mint mondjuk egy Falcon-cameót.

67 hozzászólás Ne habozz!

wondorog - 2020. 06. 05. 18:42

Annyira nem voltam elájulva a kezdéstől, de talán ez annak tudható be, hogy ezt a Hydra szálat már kezdem erősen unni, valahogy mindig ide térnek vissza, persze tudom, hogy a Shield legfőbb ellensége, de akkor is.
A 2. rész már erősebb lett, voltak benne érdekes húzások, főleg a vége felé, így már várósabb a folytatás.

karit - 2020. 06. 05. 19:05

Nem spoiler, de…

A 2. részt még nem láttam, de az alaphelyzet kiváló arra, hogy fodrozódás és hullámok helyett ‘cunamit’ csináljanak, és egy olyan világba érkezzenek vissza, amiben már volt legalább két csettintés.

Mert ugye, fő a konzisztencia (ha már utólag nem kerül semmibe)…

succ - 2020. 06. 05. 19:15

Ha már crossover, úgy néz ki a 3. részben Agent Carterrel kereszteznek :)

Matyika29 - 2020. 06. 05. 19:17

Hát nem tudom, szerintem ez a sorozat, ami már évek óta olyan évadok hoz, amik magukban is megállják a helyüket. Jó, persze kell ismerni az előzményeket a karakterek miatt, de a főszál élvezhető magában is.
És csak azért tűnik laposabbnak egy évadnyitó, mert annyira jó volt eddig… amúgy a 2. rész már sokkal zúzósabb volt. Én még elnézném pár évadon át.
Ami ebben hiányzik, az a több szál, ami idővel összefut (mint tavaly előtt is Fitz-Coulsonék-Simmons, vagy tavaly Fitz-Sargék-Daisyék). De szerintem jó kis záróévad lesz!!!

Ayrons - 2020. 06. 05. 19:20

A Hydra vezetője és alapítója Vöröskoponya, akkor most ő lesz benne ?

karit - 2020. 06. 05. 20:04

Off: nekem kimaradt a Marvel-fakultáció, az kiderült, hogy Vöröskoponyát melyik HR-es vette fel Lélekkő őrnek?

Ayrons - 2020. 06. 05. 22:45

Mikor a Térkövet próbálta az Amcsi egy végén magához venni, akkor a kő elutasította, és arra kárhoztatta, hogy Lélekkő őre legyen.
Thanosnak el is mondja a Végtelen háborúban, hogy méltatlan volt a kövekre,és ez lett a büntetése.

Enzo - 2020. 06. 05. 22:53

7×01

Jó kis kezdés volt – kellő mennyiségű szálon kapcsolódott az évadzáró történéseihez, ugyanakkor felvezette az új környezetet és történetszálakat is. Az egész visszamenős-megakadályozós móka miatt durván olyan érzésem támadt, mintha egy Timeless-epizódot néznék, némi Agent Carter-beütéssel megfűszerezve. Még szerencse, hogy CouLMDson ilyen profi a SHIELD történelméből… vagyis mint kiderült a (trailerben már lelőtt) csavarból, inkább a Hydra alapítására kell odafigyelni. Ügyes volt a bekötés Freddyn keresztül, csak félreérthetően fogalmazták meg, de asszem értem:
“-When old man Malick jumped out that window, his debts were paid.
-What did you just call him?
-His full name. What is it?
-Wilfred Malick. Why?”
Itt a “his” az nem az apjára vonatkozott, hanem Freddyre magára, tehát majd az ő fia lesz Gideon Malick.

Egyébként a 30-as évekbeli körítés a ruhákkal, sztereotípiákkal, pillangó-effektus (vs time stream) emlegetéssel remekül sikerült és sok gag-nek biztosíthat még alapot. Ja meg ez a retro főcím is mi már, anno a Fringe készítői játszottak ilyenekkel :D

Darabkák:
– CouLMDson jól játszotta az információ-túlcsordulást, meg az elfogott Chronicom is.
– Yoyo-t karaténba parancsolta Mack… ezt most minden néző átérezte, asszem :D
– Bírtam, hogy a korhűség biztosítása érdekében még Skye lila hajára is odafigyeltek…
– Yay, Koenig! Patton Oswalt-ot mindig öröm látni :)

#hétidézetei:
“-It’s Prohibition, so alcohol’s illegal anyway.
-It’s what??” :D /Deke/

“Dad jokes. It’s a glitch. Sorry.” :D /CouLMDson/

“1930s baseball reference.” /Skye/

Enzo - 2020. 06. 05. 23:18

7×02

Most ütközött csak igazán a régi és az új korszak, amiből remek kombinációk születtek: Freddy régies beszédére ahogy reagálnak Deke-ék, illetve az adóvevő mint “jövőbeli” találmány, de a legnagyobb jelenet az talán Koenig volt a Zephyren :D
Ha már reakciók, Mayjel tényleg valami nem klappol…az infóra, hogy 1931-ben vannak, annyi volt a reakciója, hogy “éhes vagyok” :D meg hát azért Coulson látványára is valami érzelmet vártunk volna az arcán.
Ez az időugrás dolog engem is legalább annyira meglepett, mint a csapatot…gondolom lesz még ilyen, és ezek segítségével mindenféle időkbe vissza(/előre)kerülünk. Szegény Enoch meg ott maradt csaposnak – simán megnéznék egy spinoff-ot arról, ahogy próbál boldogulni a 30-as években, Koenig meg tanul tőle dolgokat :D

Darabkák:
-Ja, hogy a super soldier szérumot csempészte Freddy!
-Enoch jól harcol, szerintem nem is láttuk még bunyózni (bár mondta, hogy installált magába valami Hunter csomagot :D)
-Daisy-re mérges voltam, amikor ki akarta nyíratni Freddy-t…nem hiszem el, hogy nem érti, miket okozhat egy ilyen változás (szerintem még így is lesznek hatásai az általuk tetteknek)

#hétidézetei:
“-These things suck. They have, like, zero range.
-It’s gotta be plugged into somethin’.” :DD /Deke & Freddy/

Simmons dupla emancipált szövege:
“-Just what I need… a dead body in here because some dame…
-I’m a doctor, not a dame.”
&
“-I like the way this bird sings.
-I’m a biochemist, not a bird.” :D

“-You don’t have the guts to pull that trigger.
-No, I may not have an intestinal digestive system, but I am very capable of applying pressure to…
*BANG*” :D /May & Enoch/

“It’s a Time Window. We learned about those in class today.” :DDD /CouLMDson/

stargatelost - 2020. 06. 06. 13:37

Elég langyos kezdés volt, de amióta két éve csökkentettek a költségeken, és mindenen látszik a díszlet, nem is voltak nagy elvárásaim.

Az viszont már tényleg zavart, hogy ahogy fentebb írta Enzo is, ez a 7×01 egy Timeless epizód volt. Visszamenni az időben a rosszfiúk után, kitalálni kit akarnak kinyírni, majd megakadályozni… még Coulson is töriszakértő lett (aka. Lucy).

A második részben pedig már a fejem fogtam. Előkerült a Sliders is, hát mi lehetne a nehezítés, hogy ne töltsenek el fél évadokat egy-egy korban? Hát persze, hogy időhöz lesz kötve, és a Zephyr elugrik, vagy velük, vagy nélkülük…

Azért remélem a folytatás jobb lesz…

Bessie - 2020. 06. 06. 15:49

Első kapcsolatom a sorozattal nem indult jól. Pár rész után kukáztam, de az itteni kommenteknek köszönhetően újranéztem és imádtam. Minden egyes évadban megújultak, hoztak valami meglepőt. Sajnálom, hogy nem kapott nagyobb nézettséget, de azért egész sokáig tartott a sorozat. Hiányozni fog. Sose hittem volna, hogy Fitz lesz a benne szereplő legjobb színész.
Maga a kezdés még nyugis volt, de úgyis belecsapnak a lecsóba, ennyire ismerem már őket. Várom is meg nem is a végjátékot.

Nézőke - 2020. 06. 09. 13:52

..az idővel való játékra nagyon vigyázni kell.

Sajnos beláthatatlan következményeket okoz már pusztán az is, ha az arcelrabolt rendőr fickó aznap este nem megy haza a családhoz, nem rendezi el az asszonyt, nem születik gyereke,az nem diplomázik le, az osztályban ahová járt volna, egy fővel kevesebb lesz, a munkaerőpiacon hiányzik a nemléte stb stb… ebből adódik,hogy nem lesz a legvégén Thanos sem.
Pusztán egy fekete öltönyös fickó császkál 1931-ben, önmagában oylan hullám,ami ki tudja mit indít el.

Az pedig végképp nem fodrozódás, hogy a leendő Malick apja látott egy dinamikusan működő, kütyükkel felszerelt csoportot, aki szerint életben kell maradnia.

Erre azért emlékszik majd 30 év után is az öreg,aki megosztja a fiával a tapasztalatot, aki fogja tudni,hogy most ez vagy a Hydra volt, vagy a Shield, mi más lenne ugye.
Ha meg a Shield,akkor nem kéne kiírtani őket,mert nem tudnak megmenteni később a múltban… vagyis..
értitek.

Vagy nem. De fura, hogy a Végjáték az idővel játszik, és erre a Shieldnek is ezt az adut kell választania, nem gondolnám, hogy nem lett volna más lehetőség az íróknak.

A filmnek csak a mérhetetlen vágyakozás,rajongás és lezárás miatt volt értelme nézői oldalról, normál mozgóképnél egy emberként hördültünk volna fel, a 4 év (!) után elgyászolt szeretteink visszahozásának böszmeségén – a hirtelen visszaérkezettek által létrehozott milliónyi azonnali katasztrófa bekövetkeztéről meg ne is beszéljünk (rögtön elpatkolt volna a visszarántottak fele).. ember nem lett volna,aki ezt elfogadja tőlük, holott korábban még Sokovia miatt ment az egyezményi vita és a gúzsbakötés.

A magyarázat meg olyan volt ezekre, hogy “csak” meg “az idő nem így működik”…

Azért én örülök,hogy nem 16 részen keresztül vannak 1931-ben,hanem ugrálnak majd ide-oda…ez a búcsú etapra megadja a régi cimborák újralátásának lehetőségét, de ha Wardot megint előhúzzák, nemtom mit csinálok.

De ezen a téren a Loki soritól többet várok majd.

Azért megnézem, kiváncsi vagyok, már nem tudom itthagyni őket.

Ayrons - 2020. 06. 09. 19:23

Ennek a sorozatnak immár semmi köze nincs az MCUhoz. Az MCUba teljesen más volt az időutazás szabálya (nem a legismertebb teóriat vették alapul), plusz az utazás ia más volt az időben.
Nem lepődnék meg, ha Feige simán áttenné egy másik világba vagy simán kitörölné ezt az egész sorozatot az MCUból.

Jesustomer - 2020. 06. 12. 22:22

amúgy az elmúlt 2 évad kérdése még mindig valid:
Hol van Fitz?

Enzo - 2020. 06. 13. 01:00

7×03 (pótlás tegnapról)

Ez a rész felettébb szórakoztatóra sikerült, nem is tudom, melyik momentumot emeljem ki belőle: az ötlet, hogy Simmons legyen Peggy Carter; a “hogyan állapítsuk meg, hogy ki a Chronicom” kihallgatós jelenetek; Skye alakítása fake CIA-sként; vagy épp a végén Mack ahogy “alienként” üzent az elrabolt fickónak, hát ott már nagyon röhögtem, de mind zseniális volt :DD
Nemtom mi van Mayjel és Yoyo-val, az egyik az érzelemmentesből hirtelen PTSD-s lesz, a másik látszólag hirtelen elvesztette a képességét… ennek ellenére a végére csak sikerrel jártak. Azt hittem, Sousa elviszi magával CouLMDsont, de persze hát nem tudja, hogy nem halt meg. Mondjuk azért így se teljes a boldogság, nem tudni, hogy mi lett vele.

Csomó dologra örültem, hogy figyeltek a részben:
– A Zephyr valóban állásból ugrott időt az előző részben, nem repült, és így hirtelen az autopilótának kellett korrigálni.
– Mack nem tudott Yoyo belassulásáról, mert akkor ugye épp Deke-kel és Freddyvel akciózott.
– Én is csak akkor vettem észre, amikor mondták Sharpe kihallgatásánál, de valóban, az ott lévők közül Deke-en kívül mindenki más etnikumú volt, ezért alapból lenézte őket a fickó :D
– Az is tök jogos, hogy az EMP kisülés az LMD-ket meg a Chronicomokat is kiüti.

Még pár gondolat:
– Hehh, megint más a főcím, ezek szerint korszakhűen fog változni mindig.
– Ez a Sibyl nevű “predictor” funkciójú Chronicom érdekes lesz még.
– Jó tudni, hogy nem fognak visszafelé menni az időben, mert az sokkal több energiát igényel.
– Vicces volt nézni, hogy Helius a projekt neve, mert nemrég fejeztem be a Blindspot s4-et, ahol meg Heliosnak hívták a nagy titkos projektet.
– Michael Gaston esküszöm minden egyes általam nézett sorozatban feltűnik. Legalábbis anno volt egy időszak, amikor konkrétan meguntam az arcát. (de komolyan… TMITHC, Blindspot, Last Resort, Fringe, Jericho, és most itt.)

#hétidézetei:
“-We know Area 51 is a SHIELD base.
-We do?
-All the Areas are.
-Wow. Conspiracy Me was so right.” :DD /Skye/

“-He… He’s like the grand wizard of Hydra.
-Grand wizard sounds cool.
-It’s not. It’s bad. Hydra is very bad.” :D /Skye&Deke/

“-How’d it go?
-He called me ‘an Oriental’.
-I had to pull her away.” :D /Deke,Yoyo,May/

“-What kind of commies are you?
-I can explain.
*pofánveri*
I’d just rather not.” :DD /Mack/

cherockee - 2020. 06. 13. 15:07

Az első pár rész után abbahagytam a sorozatot, utána folytattam jó pár hónap után, és kattantam. A Ghost Rider-es évadban szintén ezt tettem, ott is pont akkor hagytam abba, amikor a következő rész pont lendületet vett. Most meg nem tudom elhinni mennyi eseményen van túl a sorozat, mennyire nem az már aminek indult, és ez nem rossz :), sőt, unnám, ha még mindig az a Shield lenne amit az avengers filmek említése visz előre.

Nem várom a végét, nagyon jó volt ez nekem.

Nézőke - 2020. 06. 16. 14:38

Enzo: OFF: LAST RESORT, bakker, de jó volt az, teljesen el is felejtettem.
Leftovers vadászát is játszotta…
ON:
Ez már sokkal jobb rész volt.

Mondjuk nem tudom meddig tartott volna elvinni az űrbe a heliust,hogy ott süljön ki,aztán visszatenni a helyére..

CoulsonLMD sorsa,hogy kisül,és előlről kezdi az egész procedúrát szerintem, ugyanazt fogjuk látni,mint amikor először felébresztették.

May teljesen értelmetlen…
Yoyo szintén. Szerintem csak óriási előny lett volna kettejük képessége,ezért kiiktatták őket az írók.

Így maradt egy db Quake, mint fegyver, de ő meg nem tud mindenhol ott lenni,ez már nem akkora előny, és lesz esélyük a Chronikomoknak, hogy izgulhassunk az egyenlő csatában.

Enzo - 2020. 06. 21. 00:33

7×04 (pótlás péntekről)

1. Érdekes volt ez fekete-fehér rész, miket húznak elő a kalapból a készítők…
2. Örültem, hogy újra láttuk Enoch-ot :) de sose hallgatták meg, szeeegééény, és még ott is hagyták…
3. Végre kiderült, hogy Maynek miért vannak ilyen fura érzelmei – mások érzelmeit “veszi át” :O már csak az a kérdés, hogy ezt a képességet honnan szerezte… és hogy miféle bajt fog okozni :P
4. Na, bővült az Agent Carterből ismerős arcok köre… hogy hívták ezt a csajt, aki be akarta fűzni Sousát a vonaton? A színésznő neve bezzeg beugrik (Bridget Regan, ha jól tévedek).
5. Furcsa megoldás, hogy a történelmet többé-kevésbé érintetlenül hagyják Sousa halálának megrendezésével, de közben meg is mentik a fickót, mihez kezdenek vele? (És tudni kéne a dalból, hogy hányba érkeztek?)
6. Abból még lehet baj, hogy a fő Chronicom segíti Freddy boiMalick-et…

#hétidézetei:
“Internal monologue’s gone. Everything’s back to normal.” :D /CouLMDson/

“Welcome to life after death. I’ll tell you all about it.” :DD /CouLMDson/

Robertson - 2020. 06. 21. 11:05

Enzo:

4. A csaj nem Dottie Underwood, őt játszotta Bridget Regan, viszont erősen hasonlít rá (további analógia Agent Carterrel), és ha jól látom, Stephanie Drapeau játszotta.

Enzo - 2020. 06. 21. 13:53

@Robertson: igen, már közben haverom kijavított + megnéztem IMDb-n, csak lusta voltam kommentelni :) nekem valahogy teljesen magától értetődőnek tűnt, hogy az Dottie :D

Hádész - 2020. 06. 21. 22:36

Enzo:
5. A dal a “No More Mr. Nice Guy” Alice Coopertől. Vagyis ’73-ba érkeztek, vagy az utánra valahova.

Nézőke - 2020. 06. 21. 22:59

jó kis noir rész volt, de:

1955-1973 között 18 év telt el úgy,hogy a fő chronikom segíti jövőbeli infókkal MAlickot.

NA most vagy egy Biff Tannent féle alternatív síkba érkeztek,
..
vagy az eleve real történések is már a chronikom miatt voltak,és nélküle Malick egy kis senki lett volna,és hydra sem alakul, ha nincs ufó segítség.

De azért 18 év a jövőbelátó aliennel nem csak a Hydra megalakulásához, hanem konkrétan a világ leigázásához is elég bőven, korlátlan hatalommal, ahol még Hidra ügynöknek sem kell szivárognia sehova, mert kilóra meg van vége minden.

Ráadásul atomválság is volt, bármihez hozzáférhet a chronikom,tehát 10x is alattvalóvá lehet tenni a Földet ennyi idő alatt.

Nem nagyon értem a céljukat,ha nem lépik meg a nyilvánvaló szabotázsokat..

Hádész - 2020. 06. 22. 09:34

Nézőke: Szerintem az utóbbi dolog áll, hogy ez a megtörtént idővonal nem alternatívat nyitottak. Ha nem mennek vissza az időben, Koenig nem szerveződik be (gondolom), Sousát megölték volna segítség nélkül a ruszki(?) ügynökök a vonaton és sosem tudta volna leadni a csomagot.

Nézőke - 2020. 06. 22. 12:56

Hádész: na éppen ez az. Ha nem mennek vissza,akkor nem történnek meg ezek, vagyis ez ennél bonyolultabb.

Ha most feltalálnám az időgépet,és visszamennék magamhoz, akkor lehet hogy én voltam az a maszkos csávó,aki odaordított,amikor csukódott le a sorompó a vonatnál,amikor 10 évesen bringával át akartam menni.

DE!
Hogyha azért mentem,hogy megakadályozzam,hogy elüt a vonat,akkor honnan a rákból tudnám,hogy elütött, ha szóltam magamnak,hogy ne üssön el?

Ugyanez lehet itt is: teljesen mindegy mit csinálnak Coulsonék a múltban,mert az már eleve úgy alakult a hullámokkal,amit ők csináltak, így az már a történelem része.

Dönthet akárhogy Sousa megmentésével kapcsolatban, mindenképp az történik,ami a történelemkönyvben van.

De itt gondolom a Chronikom által elterelet másik idősík eredeti mederben tartásához kell ügyködni.

Viszont most ott maradt a főgenya Malickal, és eltelik 18 év.

Egyébként nem úgy van,hogy a xhronikomok ugrásait követik? Akkor miért kerültek megint előrébb? a főgenya úgy tűnt,nem ugrott előre…

Hádész - 2020. 06. 22. 13:13

Nézőke: De csak az egyikük maradt, a többiek ugrottak.

Nézőke - 2020. 06. 23. 08:41

Hádész: dehát mi értelme ugrani? Problem solved, jelentős alternatív idősík jön létre alien segítséggel ennyi idő alatt.

ata - 2020. 06. 25. 12:38

Souse velük marad ,amíg vissza nem ugranak az első Bosszúállók film idejére,ahol belép a rendőrségbe új személyazonossággal és ezzel meg is van magyarázva, hogy miért is szerepelt abban a filmben, mint rendőr.

Enzo - 2020. 06. 28. 00:11

7×05 (pótlás csütörtökről)

Végtelenül szórakoztató ez az évad, örömjáték a készítőknek. Most is mi volt már ez az intro, imádom :D meg az egész 70-es évek hangulattal felturbózott kezdés… ja meg Daisy és Sousa okostelefonos jelenete is nagyon tetszett :)

A fő Chronicom (mi a tök a neve? valami Luke talán?) segítségével rendesen sikerült felforgatni az idővonalat: Malick is tovább élt a kelleténél, Gideon mellett a másik fia is bekavarhat még, és ez a Project Insight is komoly károkat okozhatott volna. De szemét húzás volt Mack szüleivel bebiztosítani, hogy ne árasszák el a bázist… mondjuk a Zephyrről lelövés már korábban is felmerült bennem, hogy nem lenne rossz ötlet, miért akkora baj, ha kiderül a lokációjuk?
Na mindegy, komoly a cliffhanger: Daisy és Sousa elfogva, CouLMDson és May is (plusz Deke és Yoyo sincs egyébként a hajón), Nathaniel Malick meg Dr.Whitehall után érdeklődik…

Darabkák:
– Fitz kimaradt a főcímből is, de most legalább utaltak rá…remélem, hamarosan látjuk.
– Hopp, nemtom mi az a három pötty Simmons nyakán, valszeg valami következő problémának az előkészítése…
– Az Insight célpontjai között Bruce Banner mellett Victoria Hand is ott volt. Kezd beigazolódni a sejtésem, hogy a 7×12 címe nem véletlenül az, ami.
– Figyeltétek, hogy CouLMDson milyen álnéven mutatkozott be? Patrick Kutik (->Pachakutiq) :D

#hétidézetei:
“-And nobody seems to look you in the eye now.
-Hmm. Wait ’til they all get cellphones.” :D /Daisy/

“-I wish I could’ve seen it back then. I heard Dooley had a reserved booth with one of those plaque things next to it…
-Okay, Dad, let’s not keep Enoch waiting any longer. He’s been chilling for like four decades.” :D /Daisy/

“Come with me if you want to continue to exist!” :DD /Enoch/

chamichaze - 2020. 06. 28. 10:26

az egyik szemem nevet, mert tök szórakoztató ez az évead, de a másik szemem sír, mert hol a francban van már Fitz?!

Nézőke - 2020. 06. 29. 23:15

5.rész

szóval, engedjétek csak Sousát a terepre, főleg egy SHIELDES bárba, ahol seperc alatt felismerik. De helyette Coulsont ismerte fel a vén Malick.

Először azt hittem Fitz van a képen, ő a fogoly… mondjuk a többes szám nem indokolt,de ki tudja…talán egy babával.

Azért az vicces,hogy a Bosszúállók nem akarták volna a gyerek Thanost kinyírni, de a Chronikomok simán végeznének Hulk Kiddel..kikacsintás.

Jemma titkol valamit a családalapítással kapcsolatban. Sztem LMD már ő is,és nem fog összejönni Fitzel,mert pl…halott.

A Chronikomok problematikáját miért nem intézi el mondjuk Sky egy nyakatekert főhalállal? Akkor nem kéne tűrni az áskálódásait.

..meg csak úgy mellékesen egy kis rengetés nem hozta volna elő az elárasztást? Dehogynem.

..és Jojo amit művel…hát nem gyorsult fel…pedig ideje lenne előkaparni valamit a régi képességből, mert így most nullák az esélyek.

Ayrons - 2020. 06. 30. 13:14

A Bosszúállók elmondták miért lenne semmi értelme megölni a kicsi Thanost: mivel az ő idősíkjukra nem lenne kihatása. Egy alternatív idővonal jönne létre csak, de az ő idejükbe lévő gyerek Thanos nem halt volna meg. Hulk rl is mondja, hogy az időutazás nem úgy működik mint a Terminátor, és a Vissza jövőbe filmekbe.

Nézőke - 2020. 06. 30. 15:38

Ayrons: ehhez képest visszahoztak 4 milliárd embert (és trilliárd idegen fajt) úgy, hogy ugyanabból az idősíkból egy korábbi Thanos előrejött és meghalt, tehát nem is szerezte volna meg a kesztyűt évekkel később..tehát nem is halt volna meg senki abban a síkban később.
Vagymi.

Egyébként nem kéne hadihajókkal állni a Föld kapujában a trilliárd idegen technológiának,amiért 4 évre rá visszacsinált mindent – és ezzel globális katasztrófát idézett elő – a pár db “Bosszúálló”? Csak mert “bármi áron” akarták.

A filmnek még elnéztük a logikátlanságot,mert mindenki elfogadóbb volt, de a S.H.I.E.L.D sori azért lehetne egy fokkal okosabb.

De most már végigvárom az évadot, bűnös élvezet.

CSAK WARD NE BUKKANJON FEL!

Ayrons - 2020. 06. 30. 15:54

Abban az idősíkban nem is történt meg a csettintes, mert Thanos meghalt egy másik világban.
A lényeg, hogyha valamit megváltoztatnak a múltba annak egy párhuzamos valóság lesz a következménye.
Nebula is ezért nem halt meg mikor megölte magát, mert a múltból származó személye egy másik valóságból származott immár.

A lényeg, hogy az MCU-ban lévő időutazás szabálya az, hogyha megváltoztatod a múltat akkor egy párhuzamos valóságot hozol létre, és a te jelened nem változik semmit. Ez egy létező időutazós teória amúgy.

Nézőke - 2020. 07. 01. 10:53

Ayrons:
kivéve, hogy az időgépet az én idővonalamon találták fel, ezért visszamenve és megváltoztatva esetleg tényleg létrejön egy párhuzamos valóság, ahol viszont NEM FOGJÁK az időgépet feltalálni…de akkor az a valóság tovább él mitsem tudva bármiről is?

Azok is ugyanazok az Avengersek és élőlények, gyakorlatilag egy változtatott idővonallal, csak élik tovább életüket, más irányba..

és ennek példájára akkor számtalan párhuzamos valóság jöhet létre,de ki az a Mindenek Felett Álló valaki,aki megállapítja,hogy a mi idővonalunk a “tuti” és a mellékvonalak változhatnak?.. és ha egy mellékvonalon vagy,akkor honnan tudod hogy nem TE döntöttél a változtatásról,és van egy fővonal?

Lehet hogy a másik vonalon Thanos, Chituri,Loki stb nélkül ki sem alakulnak a Bosszúállók..és nem lesz szerelmes Hulk sem..és Thor sem, mert nincs ok a Földre jönni…nincs Theseract sem, nincs Ultron sem, kvázi Vizió sincs..és az ikrek háborúzásba kezdenek Vasemberrel,és megölik Peppert…ezen keseregve Tony időgépet épít és…

najó, ez már majdnem OFF, úgyhogy bele lehet őrülni.

De kb úgy kell elképzelni mint egy genetikailag mindenben megegyező klónt,kinek MINDEN emléke ugyanaz, mint a másiknak.. akkor attól elvehetjük ahhoz az élethez való jogát? merthogy a klón azt hiszi,hogy ő az igazi,és ne csodálkozzunk,ha emiatt tesz lépéseket a saját védelme érdekében…

A végén biztos kiderül,hogy Jemma erről a másik idővonalról jött,ahol szó sincs unokáról…ezért fogadta olyan hidegen Deke utalásait…

Enzo - 2020. 07. 03. 21:49

7×06

Három dolgot emelnék ki a részből: végre kaptunk infót Fitzről, meg hogy Simmonsnak van egy Diana nevű emlék-elnyomó bioimplantátuma (WTF); CouLMDson és Sibyl rendkívül udvarias beszélgetése is tetszett, főleg amikor bevágták az egymást segítős montázst alá; és a csavar a vége felé, hogy Mack szüleit is lecserélték chronicomokra – ez mennyire szemét húzás, még szerencse, hogy May az új képességével kvázi egy hordozható chronicom-érzékelővé vált :D

Darabkák:
– Nagyon látványosan nézett ki a Zephyr One légelhárító rakétázása, tetszett.
– Mack anyját Lillának hívják, talán van némi magyar vér is benne? Hívjuk Alfonznak :P
– Jiaying említés!
– CouLMDson önfeláldozása annyira hirtelen jött, hogy szinte meglepődni se volt idő – viszont sejthető, hogy valamilyen formában úgyis visszatér, ahogy megmondta.
– Sousáék amúgy mikor értek vissza a hajóra, meg főleg hogyan?? Oké, hogy Sousa a karjaiban cipelte valszeg Daisy-t, de honnan tudták, hogy hova kell jönni meg ilyenek?
– Na a végén beütött a szopóka, Deke és Mack lemaradtak az újabb ugrásról… (és miért neem reagált erre semmit Mack?)

#hétidézetei:
“Oh, I don’t think these strangers care about that, Director Mack… lemore.” :D /Yoyo/

“-My own face is aiding the damn enemy today. Turn it off.
-We’ll remove your face ASAP, sir.” :DD (mekkora foreshadowing már a chronicom csajtól :DD)

“The fact is, dying… … it’s kind of my super power.” :DD /CouLMDson/

“-As a saboteur, you don’t technically report to me, Melinda.
-I’m Level 7. Technically, you’d report to me.” :DD /May Stonernek/

Nézőke - 2020. 07. 05. 14:46

…ez jó rész volt.
A Chornikomok célját nem értem.
Ha mindegy nekik,akkor miért nem várják meg,amíg kihalunk,aztán övék a bolygó?
Miért kell gyorsítani?

Coulson döntése logikus is lehet, May nem fogadta el, csak mint egy klónt.

Daisy + Sousa? Really?

Mack valószínű rájött,hogy nem is fog megszületni,ha nem teszik rendbe a vonalat.
Mindesetre jó messze motorozott el… :D

Vajon melyik korban lehetnek?

Egyébként már megfigyeltem, hogy leszidja az embereket,hogy érzelmi döntéseket ne hozzanak, de aztán ő követ el galibákat, csak mert.

Nem jó vezető amúgy sem.

Bogyi007 - 2020. 07. 06. 17:09

Édes atyámfa**a!!! Ez a rész mi volt már?!
És ezt a sorozatot kell lezárni idén?!
EZT?!
BRUTÁLIS EPIZÓD VOLT!!!

Viky - 2020. 07. 07. 11:17

Még mindig imádom🙂 Elképesztő, hogy miket kitalálnak az írók…és csak lesek és várom ebből mi sül ki. Ami biztos, hogy valami remek!! Nagyon szomorú, hogy ez az utolsó évad:((( Nem mellesleg hoool van Fiiitz??

Hádész - 2020. 07. 07. 13:59

Nézőke: Engem Mack már egyenesen irritál. Bárki más a csapatból jobb vezető lenne.

Ha felrobbantották a Chronikomok hajóját, akkor miért ugrottak megint, mikor eddig az ő ugrásaikat követték? Vagy több hajó is van?

Jesustomer - 2020. 07. 09. 17:14

Filler rész volt de valami zseniálisan összerakva.
Imádom ezt a sorozatot, nem hiszem el, hogy ezt kaszálták el…

hunlord - 2020. 07. 10. 13:12

Tényleg sziporkázik utolsó évadjára a sorozat, kár, hogy lassan vége. A cinematic universe mellett nagyon szép kis pályát jártak be, és többé-kevésbé mindig megoldották, hogy legyen tétje a dolgoknak, bosszúállók, thanos ide vagy oda :)

Ilyen minőségben nagyon szívesen látnék egy jó kis scifit a közeljövőben. Bebizonyították, hogy a low budget és ismétlődő helyszínek sem lehet probléma :D

Enzo - 2020. 07. 13. 15:17

7×07

Szürreális kis filler rész volt, de tetszett, igazi jutalomjáték ez az évad a készítőknek.

Voltak benne WTF pillanatok (vagy hát igazából az epizód nagy része ide tartozik, Sibyl ön-kinyomtattatásától kezdve Deke szedett-vedett bandájának tagjain át a robotos öldöklésileg és a szándékosan eltúlzott vérfröcsögésig), szomorúbb részek (depis Mack az elején), “awww moments” (shotgun axe), és hangosan röhögős jelenetek is (mikor a robot megszólalt, hogy “Exterminate!” :D).

Azért nem minden pozitív:
1. Kicsit azért érződik a költségkímélés is, hogy a Lighthouse-t már sokadik különböző időben és szálon használják helyszínként.
2. Nekem csalódás volt, hogy a time stream az egy konkrét eszköz, valahogy valami sokkal elvontabbnak képzeltem. (Valszeg fontos szerepe lesz, mert ugye a rész végén Sibylhez és Nate Malickhoz került.)
3. A Zefír hogy ment vissza a múltba? Nem arról volt szó, hogy az igen sok energiát igényel?

Egyéb gondolatok:
– Figyeltétek, hogy amikor Russell elindítja a gépet, akkor a képernyő bal alsó sarkában a betöltésnél a felirat “RUN SDP7.07.”? (7×07-es a rész ugye)
– Megint helyzethez illő a főcím :D
– Amikor láttam, hogy Deke rocksztár lett, azonnal tudtam, hogy a jövőből nyúlt dalokkal akar befutni :DD és tényleg :D

#hétidézete:
“-Nice work, D.
-Thanks… Mack Daddy.
-Nope.
-Roger that.” :DD

Nézőke - 2020. 07. 13. 16:06

..hát ez egy gyöngyszem volt
a teljesség igénye nélkül:

Rövidzárlat
Electric dreams
Commando
Max Headroom
Predator
+ a horror jelenetek, ennyi (mű)vér egész 7 évad alatt nem volt.

Enzo: Az ugrás nem a múltba volt,hanem előre, 20 hónap telt el.
Mackék nem tudhatták,hogy mikor fog megérkezni a felmentő sereg, ha nincs chronikom-fodrozódás,akkor lutri. De volt, mert most adta át a kék bigyót Malicknak,és kel majd életre Sibyl.

PAzar rész volt, rengeteg kikacsintással.

Kicsit még Thor is volt benne,hogy elhagyta magát Mack,és szakállt meg sörhasat növesztett.
Kár hogy vége lesz.

Enzo - 2020. 07. 18. 16:14

7×08 (pótlás tegnapról)

Érdekes volt látni Mack és Deke lelépését és visszatérését a gépen levők szemszögéből is.
Ja hogy ezért volt a múltkor Jiaying emlegetve, hogy most Afterlife-ba is elnézünk! Tényleg senki nem maradhat ki :P Ez a rész most _annyira_ nem volt fantasztikus, bár azért pár remek idézet (lásd lent) feldobta + az a jelenet, amikor May-nek és Yoyo-nak érzelmileg kellett volna kapcsolódnia törökülésben, gyertyákkal, minden, hát hogy May mennyire utálta, azon sokat lehetett röhögni :D aztán inkább harcoltak egyet helyette :D
Aztán egy ilyen fura megoldás született, Yoyo rájött, hogy tudja “nem visszaugrósan” is használni a képességét? Mi van?
És mekkora szemétség ez a cliffhanger is, ááá, mi történt a Zefírrel?

Darabkák:
– Az újabb remek főcím-változatot már nem is kell említenem ;)
– CouLMDson újra él, meg vagyunk lepve.
– Jiaying honnan jött rá May képességére?
– Nate Malick azért időről időre beköszön a történetbe, ezek szerint mégiscsak megtanulta használni a Daisy-től szerzett képességét…

#hétidézetei:
“-We never came up with a cover story.
-Well, just try to keep it simple, tell part of the truth.
-An alien bird flew into my mouth in the future.
-Maybe not that part.” :DD /Yoyo&May/

“-Electricity’s dangerous.
-Do I look like a Neanderthal to you?
-I spent time with a tribe of Neanderthals. Agent Sousa does not resemble one. He lacks the characteristic brow ridges.” :DD /Enoch/

“Is that whiskey? And if so, I want a lot of it.” :D /May/

“-You ever jumped out of an airplane before?
-Twice. Though I only had a parachute the second time.” :DD /Sousa&Simmons/

hunlord - 2020. 07. 26. 18:50

7×09-ről, spoileresen:

Erre is csak ez a sorozat képes, hogy egy sokszor lerágott “timeloop”-os témát is képes újra érdekesen eladni. Legalábbis én imádtam :) Enoch-tól szép búcsú volt, és jól megcsavarták, hogy ellenségből gyakorlatilag megmentőt csináltak a rész legvégére. Jemma emlékei között pedig úgy néz ki valami sokkal szörnyűbb van, mint arra eddig számítani lehetett. Lehet, hogy Fitz még sincs olyan jó bőrben? Halott, esetleg ő is LMD? Daisy-nek pedig szerintem megelőlegezhetjük az Inhuman bossfight-ot Nate Malick-kel.

Enzo - 2020. 07. 26. 23:31

7×09

A napújraélős epizódokat már alapból is imádom, szóval sejtettem, hogy jó lesz ez a rész, de még így is meg tudott lepni, pozitív értelemben. Atyaég, de imádtam az egészet… ahogy Daisy mindig felkonferálta, hogy mi fog történni, ki mit fog mondani, vágásilag is abszolút zseniális volt (Mack odafeszül: “Enoch. We need to talk.” – snitt, mindenki fekszik és tiszta vér :D), sőt még az elején a főcímet is újrajátszották :D … jutalomjáték, továbbra is csak ezzel a szóval tudom illetni ezt az utolsó évadot.
Sőt, a készítőknek valahogy még sikerült a (gyilkossági nyomozásba átforduló) idővel való versenyfutás ábrázolása és poénjai mellé néhány remek lassabb jelenetet is beleszerkeszteni: CouLMDson ahogy gép-létének árnyoldalával kapcsolatban kiöntötte a szívét, az is szívhez szóló volt, Daisy és Sousa közös jelenetei is kiválóak lettek, és hát amikor jött a csavar, hogy Enoch fenyegetésből önfeláldozó megmentővé válik… na az epizód vége közel 10/10-es élmény. Azt hiszem, hogy ennél méltóbban nem lehetett volna elbúcsúztatni ezt a karaktert, könnybe lábadt az ember szeme, Joel Stoffer fantasztikus alakítást hozott még egyszer utoljára. Le a kalappal.
A Nate Malick-os after credits kb csak emlékeztetőül szolgált, hogy ők is léteznek, viszont ami sokkal félelmetesebb, az Simmons reakciója az implantátum-kiszedésre (Fitz veszélyben?), illetve Enoch jóslata, hogy nem lesz több közös küldetése a csapatnak. Na ott engem megütött az érzés, hogy tényleg mindjárt vége. :'(

#hétidézetei (még másik 10-15-öt simán felírhatnék amúgy, de ezek tetszettek legjobban):
“-You anywhere nearby?
-Hey, it’s me. Everywhere’s nearby.” :DD /Yoyo/

“-I’ve been thinking about it like a record skipping. […] Every time I say that, you give me the same look. Vinyl’s back. You’re supposed to know records again.” :DD /CouLMDson/

“That was nice.[…] Now we need to trap a space robot.” :DD (Daisy a csók után Sousának)

Noximilian - 2020. 07. 27. 06:50

Huhh.
Hát, le a kalappal Elizabeth Henstridge előtt, első rendezésnek ez nem volt semmi. Egy részbe belesűrítve humor, feszültség, nyomozósdi, dráma… Azt hiszem erre mondják, hogy igazi érzelmi hullámvasút.

#hétizdézete
igen, volt sok vicces, vagy vagány, és egyéb okból emlékezetes darab, de ez… ez a héten mindent vitt. Mondjuk az egész rész végi beszélgetés idejöhetne ha nem lenne olyan hosszú.

“As I have always…” by Enoch

Nézőke - 2020. 07. 29. 16:52

hát ez jó rész volt
SPOILER
Tudnak még újat mutatni a Windows of opportunity (SG) és a Daybreak sorozat (dejó is volt az, kár hogy elrontották a végét a misztikummal) világában.
Az,hogy kettő emlékszik rá, az még talán nem fordult elő sosem, így azért könnyebb (hányszor ugrottak? 150?)

Egyetlen aprócska logikai baki a múltra nézve,hogy Enoch kódolását alapul véve Deke barátunknak már halottnak kéne lennie, lévén,hogy az implantátum kivételén gondolkodott.

Ja,és fura,hogy akkor egy defibrillátor elég volt kiiktatni, most meg heten nem tudtak ellene semmit csinálni…

de ettől eltekintve jó kis búcsú volt

Enzo - 2020. 08. 03. 14:58

7×10 (pótlás tegnapról)

1. Hát tényleg mindenkit visszahoznak az utolsó évadra. Fiatal Garrett-en meglepődtem, de szerintem kiválóan hozta a tenyérbemászó karaktert.
2. Hopp, ja hogy Kora Daisy tesója… vizionálok egy testvérharcot kettejük között a finálé környékén :)
3. Jiaying és Daisy jelenete mennyire érzelmes lett, le a kalappal. Persze megint búcsújelenet volt ez valójában, RIP Jiaying… de akkor ez most be fog gyűrűzni és Daisy eltűnik?
4. Meglepett az is, hogy Garrett Simmonsért jött… és a cliff, hogy mennek Fitzhez, Deke meg potyautasként talán bekavarhat valamit..

#hétidézetei:
“-I feel tingly.
-It goes away.
-Actually, it’s not unpleasant.” :DD /CouLMDson&Gordon/

“-They let me watch you die a bunch of times. Made me feel better.
-Oh, yeah? Which one was your favorite?
-Uh… Oh. Long-haired creepo, stabbed you with a pointy stick.” :DDD /Garrett&Coulson/

“-I think I’m a fan of the 21st century.
-Yeah, don’t get your hopes up. We make a mean prosthetic, but, uh, fascism is back.” :DDD /Daisy&Sousa/

Nézőke - 2020. 08. 06. 23:02

Enzo:
“ez nem így működik”, ezt Bruce Banner is megmondta.Itt már semmi nem kavar be semminek, hanem folyamatosan új idővonalak keletkeznek.
Ezért nem tűnik el Daisy, (bezzeg Marty amikor gitározik,majdnem…) és ezért nem volt gond,hogy ebben a vonalban meghaltak Mack szülei.
Mack azért akadt ki,mert “látta” őket meghalni.

De az álláspontom az,hogy annyi új idővonalat generáltak már a sok hullámmal,hogy nehéz lesz rendbetenni az összes kacifántot, csak egy példa:
Ha Garrettől vissza is veszik a képességet,attól még tudja,hogy mikor és ki ölte meg, mivel belepillantott Coulson életébe…tehát simán kikerülheti saját megölését később..
vagy Gordon halála, elég sok minden múlt rajta a jövőben akkor ez most mind kuka. Ezt hogy teszik rendbe?

Meg ez az időugrálósdi csak úgy fogható fel ép ésszel,ha a logikát elfelejtjük, és átadjuk magunkat az élvezetnek.

Azért az badass volt, ahogy Daisy új magaslatokba emelte az erejét…

én Corával kapcsolatban azt várom,hogy Daisy oldalán harcol majd.

A végére valami SZTORNÓ az egész fordulatot várok,és minden kitörlődik,ami eddig történt.

Enzo - 2020. 08. 07. 17:34

7×11 (pótlás tegnapról)

1. Na, most már a szánkba is lett rágva, hogy új timeline van, tehát nem fog eltűnni Daisy és ilyenek. Mindenesetre tényleg nehéz fejben követni az egészet…
2. Hát Deke mentőakciója nem tartott sokáig :’D
3. Mack és Daisy beszélgetése arról, hogy ez az utolsó közös küldetés… :'( szerintem Daisy érzéseit minden rajongó átérezhette…
4. Awww, régi FitzSimmons flashbackek … sőt, még eddig nem látott jeleneteket is kaptunk, na végre!
5. Vicces, hogy csak nem bírták kihagyni Wardot a dologból, és legalább említés szintjén előhozták :D
6. Az egyik legjobb jelenet a részben, ahogy Mack és Sousa azon rötyögnek, hogy a Quake név milyen hülyén hangzik :DD haláli :D
7. Nate Malick addig kereste Simmons elméjében Fitzet, hogy végül a csaj elfelejtette, hogy kicsoda Fitz? What? Na ez még nem volt kettejük kapcsolatában, basszus, kijut nekik mindenből…
8. A vége kemény volt, ahogy rájöttek, miért ment Malick az űrbe: odahívta a Chronicom flottát és egyesével lerombolja a SHIELD bázisokat…oó, baj van :O

#hétidézetei:
“The thing is, I already have a sister to save. Her name is Jemma Simmons.” /Daisy/

“The man out of time and Quake. Just like a damn comic book.” :D /Mack/

Hádész - 2020. 08. 10. 11:24

@Nézőke: Szerintem is az lesz a dolog vége, hogy megjavítják az időgépet vagy Fitz jön valami megoldással, és visszaugranak azelőttre, hogy az új idővonalak nyíltak volna, és ott rövidre zárják a chronicom fenyegetést.

oszd - 2020. 08. 13. 10:15

Ez volt az első sorozat ahol úgy éreztem, ha egy rész kimarad, nem értem a következő részeket. Muszály volt mindent megnézni. Pedig 3 hét alatt nyomtam le az egészet (betegágyban). A Marvell univerumot egyébként nem ismerem, de itt annyit beszéltetek róla, hogy belekezdek.
Szerepfejlődés, fordulat, volt itt minden. És mindent el tudtam hinni. Nem jellemző az amerikai sorozatokra. Nem volt szirupos. Annak ellenére, hogy hozták a világ legjobb románcát. FitzSimmons, ahogy veszekedős barátságból kifejlődött a szerelem Ez az a szerelem amit minden ember szeretne megélni..
Ez a sorozat a példa arra, hogy nem a nagy pénz tesz egy filmet, filmsorozatot jóvá. Hanem a készítők, a szereplők.
Egyszerűen nem hiszem el, hogy vége… Nagyon sajnálom.

Jesustomer - 2020. 08. 13. 10:56

na, elbőgtem magam a végén.
Nem azt húzta meg amit vártunk itt sokan,
Hanem asszem sokkal jobbat. Egyáltalán meg se fordult a fejemben ez a story, kicsit csalódott is vagyok pár dologban de ez egyáltalán nem rombolja le a sorozat minőségét.
Pazar volt az összes évad.

Viky - 2020. 08. 13. 12:39

Ez egy elképesztően jó befejezés volt! Úgy érzem a szavak nem tűnnek elegendőnek! Imádtam mind a 7 évadot egytől egyig…minden benne volt ami kellett, dráma, humor, tragédia, horror( 🙂 ) szerelem. Fitzsimmons szerelemről nem is beszélve amit minden ember kíván magának ezt a befejezést érdemeltük, mert még elnéztük volna évekig…de minden jónak egyszer vége! Szerintem nekem még kell pár nap, hogy felfogjam ” Ennek vége”
#onceagentanalwaysanagent#

Thanks all 7 years! #aspysgoodbye#🥃🥃🥃

Nézőke - 2020. 08. 13. 16:18

…EMBERKÉK, egy SPOILER légyszi nem ártania, mielőtt az utolsó két részt vesézitek, mert én még ott tartok,hogy Hádész válaszolt az előző résszel kapcsolatos üzenetemre..
..és gyanútlanul görgettem tovább.

pls. köszi

Isaac - 2020. 08. 13. 18:05

Én azt kaptam amit vártam, kevés sorozat kap méltó befejezést,de ez az évad szerintem jutalomjáték volt nekik és ez meg is látszott színészeken. Nagyon odatették magukat és itt említsük meg a számomra arctalan ,de zseniális írógárdát a háttérben. Amikor valakinek példát hozok fel ,hogyan kell egy sorozatot lezárni,akkor a
Strategic Homeland Intervention Enforcement and Logistics Division ügynökeinek kalandjai az elsők között lesz majd.

Hádész - 2020. 08. 13. 22:16

Az előző két évad nekem kevésbé jött be, látszott, hogy megcsappant a költségvetés, de a 6. évadban ezért el is kezdtek kreatívabbak lenni néhány szempontból. A záróévad kiemelkedett ezek közül (bár Fizt nagyon hiányzott), az utolsó (két) rész pedig tényleg kellemes csalódás volt, nem gondoltam, hogy sikerül ennyire jót kerekíteni a végére.

Enzo - 2020. 08. 14. 00:28

@Nézőke: én úgy szoktam, hogy a komment tetején ott van a timestamp, az alapján be lehet lőni, hogyha kijött már a rész, akkor nem olvasok tovább. (jó, mondjuk én oda is írom, hogy melyik részről írok…)

Neoprimtiv - 2020. 08. 14. 23:20

Nálam elég nagy hendikeppel indult ez az évad, mert ahogy winnienek a hekkelés, nekem az alternatív idősíkok közti ugrálás a gagyi írás fenyegető jele. (“Majd benyomunk valami technikai blablát, a lényeg, hogy így ki tudjuk húzni a karaktereket a magunk kavarta szarból.”)

A logikai részével éppen ezért nem is akarok foglalkozni az évadnak, viszont ezen túllépve nagyon örülök, hogy egy sokszorosan költségcsökkentett futam végére egy szerethető jutalomjátékot hoztak össze az írók. Jó volt a sok visszatérő szereplő (vagy csak karakter, mint Garrett), a végére kaptunk egy gyakorlatilag teljes heppiendet – a “valakit ki kell nyírni” olyan kötelező húzás lett, hogy ez akár váratlannak is nevezhető.

örülök, hogy a készítők (írók és színészek egyaránt) megkapták a lehetőséget, hogy szépen búcsúzzanak és még jobban örülök, hogy ezzel élni is tudtak.

Dani092 - 2020. 08. 16. 13:35

Sziasztok! Két kérdés merült fel bennem, amire még nem jöttem rá magamtól, de hátha nektek evidens. Egyik: minek kellett az idő monilitból darab, hamár volt egy a zefíren? Másik: miért nem találkozhatnak többet?

DJackson - 2020. 08. 16. 15:37

Ha jól emlékszem 2013 ban még én kommenteltem be először, hogy lesz ez a sorozat, nem kis utazás volt idáig érni! Már az első hírek óta nagyon vártam, de álmomban nem gondotlam volna, hogy ennyire jó lesz és eddig fog tartani. Idő közben az egyik kedvencemmé nőtte ki magát! Számomra többet ért mint az egész MCU egybevéve.
Szinte sosem volt biztos a következő évad berendelése ezért tulajdonképp 6 fináléja volt és mindegyik tökéletes lett! Hihetetlen mennyiségű tehetséget hozott össze, mind a kamerák előtt és mögött. Rendkívül szerethető és 3D-s volt minden karakter! FiztSimmonst különösen kiemeném, ilyen tökéletes pár talán még nem volt a film történelemben! Az írok is külön dícséretet érdemelnek! Ilyen csavaros, pörgős, filler mentes és konzisztens színvonalat csak nagyon kevés sorozat tudott produkálni!

Szerintem a 4. évad végére érte el a csúcspontját, de a későbbi évadok költség csökkentését szerencsére tudták kreativitással kompenzálni és elszakadni az MCU limitációitól. Ha 1-2 évvel ezelőtt fejezik be akkor egy legendás darab lett volna belőle, ami leckeként allhatna minden következő sorozatoknak, de még így is nagyon jó lett az összkép. Ha másért nem a karakterekért önagában elnéztem volna még pár évig!

Elég érzelmesen állok a lezáráshoz, számomra egybe is esik egy korszak végével, valamint ezen kívül már nincs is más várós sorozatom.
Innen is köszönöm az összes készítő munkáját, az Agents Of SHIELD egy örök kedvenc marad!

Hádész - 2020. 08. 16. 23:06

Dani092: Egyik: A Zefír ott lelépett nem? És kellett Fitzéknek egy másik darab, de lehet tévedek. Jó lett volna újranézni az előző évadot, régen volt már.
Másik: Találkozni találkozhatnának, csak éppen nem fognak már összejönni. Ez nem tiltás volt, hanem a Timestreamből megismert információ. Mindenkit más felé vitt az élet, felbomlott a csapat.

Bogyi007 - 2020. 08. 17. 00:20

Azzal hogy megérkezett a magyarítás (Innen is köszönet a fordításokért MINDENKINEK!) nem volt kérdés, hogy megnézem ma este a finálét.

Hát nekem sem maradt a szem szárazon…
Bevallom nem vagyok az a nagy sorozatkövető, de a SHIELD az első részétől kezdve mindig is aktuális volt.
Megannyi szál és lezárás, egyik jobb volt mint a másik.
Én nem térnék ki rájuk, mert aki követte a sorozatot, annak újat úgysem tudnék mondani. :D

Hiányozni fog a sorozat nagyon.

Szerintem fogom újrázni az biztos.

Utóirat: Ugye lesz egy lezáró cikk a SorozatJunkietől is?

Nézőke - 2020. 08. 17. 14:46

nu, én is a magyarításra vártam, köszi a fordítást.
Az a rengeteg akcentus, már nem tudtam figyelni a történésekre, kellett a felirat :D

nos, én az elején hiányoltam a MCU univerzumból hozott karaktereket.
Talán összvissz 3 db ilyen cameo volt, de utána az írók “elhagyták” a Thanos-csettintés szálat,és saját univerzumot alkottak, ami összességében jól sikerült.

Amit hiányoltam:
-feltűnhetett volna a Szellemlovas is a végére, ha már említés szintjén Ward is megvolt…

-Sybil halála, tudjátok,amit nem mutatnak,az nincs..

– a másik idővonalon felbukkanhat később Lincoln,vagy az apja ugye…..ezt valahogy nem tudtam elhinni,hogy Daisyt nem érdekli ez a “lehetőség”, dehát hiányozni nem fognak, csak érdekességként írtam.

nincs mit várni innentől.. :-O

Dani092 - 2020. 08. 17. 18:01

Hádész: Az oké, de ugye a flashbackben úgy volt Flint csinált nekik egyet a “régi” Zefirhez, majd a templomból az “új” Zefirrel vittek el egy darabot, ezért nem tiszta. Másik része így már tiszta akkor köszi :)

Viky - 2020. 08. 17. 19:38

Bogyi007: Én is remélem, hogy lesz vmi lezáró cikk🙂 Nekem lassan érik egy újranézés 100szorra😃

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz