login |

Agents of SHIELD: kezdett a 7. évad

2020. 06. 05. 17:50 - Írta: Necridus

37 hozzászólás | kategória: kritika,

Tavaly már rövidebb szezonnal, nyári sorozatként tért vissza az AOS a hatodik évadjával. Idén is úgy lett volna (az évadot már leforgatták rögtön az S6 után), de a járvány miatt a csatorna egy hónappal korábbra hozta a premiert, amiben Daisy és csapata egy új korszakban találják magukat, hogy még egyszer utoljára megmentsék a világot.

A Zephyr most már kvázi időgép, így több utazásra is számíthatunk idén. winnie megkérdezte, mennyire újnéző kompatibilis a sorozat, mire egyből az a jelenet jutott eszembe, amikor Simmons magyarázta a jelenlegi helyzetet a többieknek: új helyszín, új korszak, de a régi karakterek, régi problémák vannak jelen, ráadásul már van annyi csavar a sztoriban, hogy én is (aki hetiben nézi és nagyon szereti a sorozatot) néha a nethez nyúltam, hogy mégis miről beszél Simmons, mert már elvesztettem a fonalat.

Szóval sajnos nem annyira az új nézőknek készült a záró évad. A tovább mögött máris spoileresen folytatom.

Tavaly még Mack vezetésével igyekeztek újraindítani a S.H.I.E.L.D.-et, most viszont, hogy elmenekültek más időbe, már csak a kis csapatunk maradt, ráadásul ők is igen megfogyatkoztak. Fitzről nem tudni, merre van, May pedig eddig eszméletlen volt, most meg a plafonon rejtőzködik a többiek elől? Vagy nem emlékszik arra, kikkel is van, ezért próbál majd rejtőzködve megszökni. Vagy megszállta valami?

Két okból éreztem túl kényelmesnek az évadnyitót. Egyrészt az, LMD Coulson pár percig balhés volt, majd a csapattal rögtön tökéletesen együttműködött. Ez kicsit gyorsan lett elintézve és Coulson túl profi lett gyorsan. Tudom, Phil kvázi visszatért így (egy év kihagyással ugye, amíg Sarge volt jelen), de akkor lehetett volna valami súrlódás még közte és a csapat közt egy ideig. Ez így túl kényelmes nekik. Itt a nagy hős, ennyivel megoldották, hogy ismét a csapat tagja legyen, és megy tovább az élet.

Ahogy Yo-Yo új, teljesen természetesnek tűnő karjainál is ezt éreztem. Értem, be kell illeszkedni, és ezzel érezni is tudja a tárgyakat, de a badass robotkarok, amik már szinte a karakter ismertetőivé váltak, így eltűnnek. Valahol pedig költségcsökkentésről is van szó.

De, ha ezeken túllépünk, akkor egy erősen alapozó, kellemes kezdést kaptunk. Nem lett a legjobb epizód, de bőven jól sikerült. Az új időszakban (1931) megjelentek a Chronicomok, hogy megöljék a Hydra vezetőjét, amivel a S.H.I.E.L.D. létrejöttét is megakadályoznák. Természetesen Enoch továbbra is a csapat mellett áll, hiába tartozik a Chronicomok fajába.

Úgy érződött az évadnyitó, hogy ez már az a szint lesz, ahol még kényelmesen el tudna éldegélni a sorozat, van még benne azért szufla, de ha lezárásra kerülne a sor (amire fog is ugye ebben az évadban), akkor se bánnánk már. Mintha az igazán jó évadokon már túl lennénk, ez már csak a levezető. Ezt nem negatívan kell érteni, mert az évadnyitó egyáltalán nem volt rossz. Csak már láttunk jobbat is.

Azt pedig egyelőre nem tudom elképzelni, miképp akarják lezárni a sorozatot. Tippre végül legyőzik az ellenséget és elkezdik újraépíteni a szervezetet. Vagy Mack, vagy Daisy, ahogy a képregényben is, vezető lesz.

A készítők egyébként ígértek MCU-kapcsokat, valamilyen formában crossovereket, de miután tavaly eltértek a mozis idővonaltól, nem hiszem, hogy valami nagy dologra számíthatunk. Bár én inkább megnéznék valamit “belsős” karakterekkel (például Lincolnnal), mint mondjuk egy Falcon-cameót.

37 hozzászólás Ne habozz!

wondorog - 2020. 06. 05. 18:42

Annyira nem voltam elájulva a kezdéstől, de talán ez annak tudható be, hogy ezt a Hydra szálat már kezdem erősen unni, valahogy mindig ide térnek vissza, persze tudom, hogy a Shield legfőbb ellensége, de akkor is.
A 2. rész már erősebb lett, voltak benne érdekes húzások, főleg a vége felé, így már várósabb a folytatás.

karit - 2020. 06. 05. 19:05

Nem spoiler, de…

A 2. részt még nem láttam, de az alaphelyzet kiváló arra, hogy fodrozódás és hullámok helyett ‘cunamit’ csináljanak, és egy olyan világba érkezzenek vissza, amiben már volt legalább két csettintés.

Mert ugye, fő a konzisztencia (ha már utólag nem kerül semmibe)…

succ - 2020. 06. 05. 19:15

Ha már crossover, úgy néz ki a 3. részben Agent Carterrel kereszteznek :)

Matyika29 - 2020. 06. 05. 19:17

Hát nem tudom, szerintem ez a sorozat, ami már évek óta olyan évadok hoz, amik magukban is megállják a helyüket. Jó, persze kell ismerni az előzményeket a karakterek miatt, de a főszál élvezhető magában is.
És csak azért tűnik laposabbnak egy évadnyitó, mert annyira jó volt eddig… amúgy a 2. rész már sokkal zúzósabb volt. Én még elnézném pár évadon át.
Ami ebben hiányzik, az a több szál, ami idővel összefut (mint tavaly előtt is Fitz-Coulsonék-Simmons, vagy tavaly Fitz-Sargék-Daisyék). De szerintem jó kis záróévad lesz!!!

Ayrons - 2020. 06. 05. 19:20

A Hydra vezetője és alapítója Vöröskoponya, akkor most ő lesz benne ?

karit - 2020. 06. 05. 20:04

Off: nekem kimaradt a Marvel-fakultáció, az kiderült, hogy Vöröskoponyát melyik HR-es vette fel Lélekkő őrnek?

Ayrons - 2020. 06. 05. 22:45

Mikor a Térkövet próbálta az Amcsi egy végén magához venni, akkor a kő elutasította, és arra kárhoztatta, hogy Lélekkő őre legyen.
Thanosnak el is mondja a Végtelen háborúban, hogy méltatlan volt a kövekre,és ez lett a büntetése.

Enzo - 2020. 06. 05. 22:53

7×01

Jó kis kezdés volt – kellő mennyiségű szálon kapcsolódott az évadzáró történéseihez, ugyanakkor felvezette az új környezetet és történetszálakat is. Az egész visszamenős-megakadályozós móka miatt durván olyan érzésem támadt, mintha egy Timeless-epizódot néznék, némi Agent Carter-beütéssel megfűszerezve. Még szerencse, hogy CouLMDson ilyen profi a SHIELD történelméből… vagyis mint kiderült a (trailerben már lelőtt) csavarból, inkább a Hydra alapítására kell odafigyelni. Ügyes volt a bekötés Freddyn keresztül, csak félreérthetően fogalmazták meg, de asszem értem:
“-When old man Malick jumped out that window, his debts were paid.
-What did you just call him?
-His full name. What is it?
-Wilfred Malick. Why?”
Itt a “his” az nem az apjára vonatkozott, hanem Freddyre magára, tehát majd az ő fia lesz Gideon Malick.

Egyébként a 30-as évekbeli körítés a ruhákkal, sztereotípiákkal, pillangó-effektus (vs time stream) emlegetéssel remekül sikerült és sok gag-nek biztosíthat még alapot. Ja meg ez a retro főcím is mi már, anno a Fringe készítői játszottak ilyenekkel :D

Darabkák:
– CouLMDson jól játszotta az információ-túlcsordulást, meg az elfogott Chronicom is.
– Yoyo-t karaténba parancsolta Mack… ezt most minden néző átérezte, asszem :D
– Bírtam, hogy a korhűség biztosítása érdekében még Skye lila hajára is odafigyeltek…
– Yay, Koenig! Patton Oswalt-ot mindig öröm látni :)

#hétidézetei:
“-It’s Prohibition, so alcohol’s illegal anyway.
-It’s what??” :D /Deke/

“Dad jokes. It’s a glitch. Sorry.” :D /CouLMDson/

“1930s baseball reference.” /Skye/

Enzo - 2020. 06. 05. 23:18

7×02

Most ütközött csak igazán a régi és az új korszak, amiből remek kombinációk születtek: Freddy régies beszédére ahogy reagálnak Deke-ék, illetve az adóvevő mint “jövőbeli” találmány, de a legnagyobb jelenet az talán Koenig volt a Zephyren :D
Ha már reakciók, Mayjel tényleg valami nem klappol…az infóra, hogy 1931-ben vannak, annyi volt a reakciója, hogy “éhes vagyok” :D meg hát azért Coulson látványára is valami érzelmet vártunk volna az arcán.
Ez az időugrás dolog engem is legalább annyira meglepett, mint a csapatot…gondolom lesz még ilyen, és ezek segítségével mindenféle időkbe vissza(/előre)kerülünk. Szegény Enoch meg ott maradt csaposnak – simán megnéznék egy spinoff-ot arról, ahogy próbál boldogulni a 30-as években, Koenig meg tanul tőle dolgokat :D

Darabkák:
-Ja, hogy a super soldier szérumot csempészte Freddy!
-Enoch jól harcol, szerintem nem is láttuk még bunyózni (bár mondta, hogy installált magába valami Hunter csomagot :D)
-Daisy-re mérges voltam, amikor ki akarta nyíratni Freddy-t…nem hiszem el, hogy nem érti, miket okozhat egy ilyen változás (szerintem még így is lesznek hatásai az általuk tetteknek)

#hétidézetei:
“-These things suck. They have, like, zero range.
-It’s gotta be plugged into somethin’.” :DD /Deke & Freddy/

Simmons dupla emancipált szövege:
“-Just what I need… a dead body in here because some dame…
-I’m a doctor, not a dame.”
&
“-I like the way this bird sings.
-I’m a biochemist, not a bird.” :D

“-You don’t have the guts to pull that trigger.
-No, I may not have an intestinal digestive system, but I am very capable of applying pressure to…
*BANG*” :D /May & Enoch/

“It’s a Time Window. We learned about those in class today.” :DDD /CouLMDson/

stargatelost - 2020. 06. 06. 13:37

Elég langyos kezdés volt, de amióta két éve csökkentettek a költségeken, és mindenen látszik a díszlet, nem is voltak nagy elvárásaim.

Az viszont már tényleg zavart, hogy ahogy fentebb írta Enzo is, ez a 7×01 egy Timeless epizód volt. Visszamenni az időben a rosszfiúk után, kitalálni kit akarnak kinyírni, majd megakadályozni… még Coulson is töriszakértő lett (aka. Lucy).

A második részben pedig már a fejem fogtam. Előkerült a Sliders is, hát mi lehetne a nehezítés, hogy ne töltsenek el fél évadokat egy-egy korban? Hát persze, hogy időhöz lesz kötve, és a Zephyr elugrik, vagy velük, vagy nélkülük…

Azért remélem a folytatás jobb lesz…

Bessie - 2020. 06. 06. 15:49

Első kapcsolatom a sorozattal nem indult jól. Pár rész után kukáztam, de az itteni kommenteknek köszönhetően újranéztem és imádtam. Minden egyes évadban megújultak, hoztak valami meglepőt. Sajnálom, hogy nem kapott nagyobb nézettséget, de azért egész sokáig tartott a sorozat. Hiányozni fog. Sose hittem volna, hogy Fitz lesz a benne szereplő legjobb színész.
Maga a kezdés még nyugis volt, de úgyis belecsapnak a lecsóba, ennyire ismerem már őket. Várom is meg nem is a végjátékot.

Nézőke - 2020. 06. 09. 13:52

..az idővel való játékra nagyon vigyázni kell.

Sajnos beláthatatlan következményeket okoz már pusztán az is, ha az arcelrabolt rendőr fickó aznap este nem megy haza a családhoz, nem rendezi el az asszonyt, nem születik gyereke,az nem diplomázik le, az osztályban ahová járt volna, egy fővel kevesebb lesz, a munkaerőpiacon hiányzik a nemléte stb stb… ebből adódik,hogy nem lesz a legvégén Thanos sem.
Pusztán egy fekete öltönyös fickó császkál 1931-ben, önmagában oylan hullám,ami ki tudja mit indít el.

Az pedig végképp nem fodrozódás, hogy a leendő Malick apja látott egy dinamikusan működő, kütyükkel felszerelt csoportot, aki szerint életben kell maradnia.

Erre azért emlékszik majd 30 év után is az öreg,aki megosztja a fiával a tapasztalatot, aki fogja tudni,hogy most ez vagy a Hydra volt, vagy a Shield, mi más lenne ugye.
Ha meg a Shield,akkor nem kéne kiírtani őket,mert nem tudnak megmenteni később a múltban… vagyis..
értitek.

Vagy nem. De fura, hogy a Végjáték az idővel játszik, és erre a Shieldnek is ezt az adut kell választania, nem gondolnám, hogy nem lett volna más lehetőség az íróknak.

A filmnek csak a mérhetetlen vágyakozás,rajongás és lezárás miatt volt értelme nézői oldalról, normál mozgóképnél egy emberként hördültünk volna fel, a 4 év (!) után elgyászolt szeretteink visszahozásának böszmeségén – a hirtelen visszaérkezettek által létrehozott milliónyi azonnali katasztrófa bekövetkeztéről meg ne is beszéljünk (rögtön elpatkolt volna a visszarántottak fele).. ember nem lett volna,aki ezt elfogadja tőlük, holott korábban még Sokovia miatt ment az egyezményi vita és a gúzsbakötés.

A magyarázat meg olyan volt ezekre, hogy “csak” meg “az idő nem így működik”…

Azért én örülök,hogy nem 16 részen keresztül vannak 1931-ben,hanem ugrálnak majd ide-oda…ez a búcsú etapra megadja a régi cimborák újralátásának lehetőségét, de ha Wardot megint előhúzzák, nemtom mit csinálok.

De ezen a téren a Loki soritól többet várok majd.

Azért megnézem, kiváncsi vagyok, már nem tudom itthagyni őket.

Ayrons - 2020. 06. 09. 19:23

Ennek a sorozatnak immár semmi köze nincs az MCUhoz. Az MCUba teljesen más volt az időutazás szabálya (nem a legismertebb teóriat vették alapul), plusz az utazás ia más volt az időben.
Nem lepődnék meg, ha Feige simán áttenné egy másik világba vagy simán kitörölné ezt az egész sorozatot az MCUból.

Jesustomer - 2020. 06. 12. 22:22

amúgy az elmúlt 2 évad kérdése még mindig valid:
Hol van Fitz?

Enzo - 2020. 06. 13. 01:00

7×03 (pótlás tegnapról)

Ez a rész felettébb szórakoztatóra sikerült, nem is tudom, melyik momentumot emeljem ki belőle: az ötlet, hogy Simmons legyen Peggy Carter; a “hogyan állapítsuk meg, hogy ki a Chronicom” kihallgatós jelenetek; Skye alakítása fake CIA-sként; vagy épp a végén Mack ahogy “alienként” üzent az elrabolt fickónak, hát ott már nagyon röhögtem, de mind zseniális volt :DD
Nemtom mi van Mayjel és Yoyo-val, az egyik az érzelemmentesből hirtelen PTSD-s lesz, a másik látszólag hirtelen elvesztette a képességét… ennek ellenére a végére csak sikerrel jártak. Azt hittem, Sousa elviszi magával CouLMDsont, de persze hát nem tudja, hogy nem halt meg. Mondjuk azért így se teljes a boldogság, nem tudni, hogy mi lett vele.

Csomó dologra örültem, hogy figyeltek a részben:
– A Zephyr valóban állásból ugrott időt az előző részben, nem repült, és így hirtelen az autopilótának kellett korrigálni.
– Mack nem tudott Yoyo belassulásáról, mert akkor ugye épp Deke-kel és Freddyvel akciózott.
– Én is csak akkor vettem észre, amikor mondták Sharpe kihallgatásánál, de valóban, az ott lévők közül Deke-en kívül mindenki más etnikumú volt, ezért alapból lenézte őket a fickó :D
– Az is tök jogos, hogy az EMP kisülés az LMD-ket meg a Chronicomokat is kiüti.

Még pár gondolat:
– Hehh, megint más a főcím, ezek szerint korszakhűen fog változni mindig.
– Ez a Sibyl nevű “predictor” funkciójú Chronicom érdekes lesz még.
– Jó tudni, hogy nem fognak visszafelé menni az időben, mert az sokkal több energiát igényel.
– Vicces volt nézni, hogy Helius a projekt neve, mert nemrég fejeztem be a Blindspot s4-et, ahol meg Heliosnak hívták a nagy titkos projektet.
– Michael Gaston esküszöm minden egyes általam nézett sorozatban feltűnik. Legalábbis anno volt egy időszak, amikor konkrétan meguntam az arcát. (de komolyan… TMITHC, Blindspot, Last Resort, Fringe, Jericho, és most itt.)

#hétidézetei:
“-We know Area 51 is a SHIELD base.
-We do?
-All the Areas are.
-Wow. Conspiracy Me was so right.” :DD /Skye/

“-He… He’s like the grand wizard of Hydra.
-Grand wizard sounds cool.
-It’s not. It’s bad. Hydra is very bad.” :D /Skye&Deke/

“-How’d it go?
-He called me ‘an Oriental’.
-I had to pull her away.” :D /Deke,Yoyo,May/

“-What kind of commies are you?
-I can explain.
*pofánveri*
I’d just rather not.” :DD /Mack/

cherockee - 2020. 06. 13. 15:07

Az első pár rész után abbahagytam a sorozatot, utána folytattam jó pár hónap után, és kattantam. A Ghost Rider-es évadban szintén ezt tettem, ott is pont akkor hagytam abba, amikor a következő rész pont lendületet vett. Most meg nem tudom elhinni mennyi eseményen van túl a sorozat, mennyire nem az már aminek indult, és ez nem rossz :), sőt, unnám, ha még mindig az a Shield lenne amit az avengers filmek említése visz előre.

Nem várom a végét, nagyon jó volt ez nekem.

Nézőke - 2020. 06. 16. 14:38

Enzo: OFF: LAST RESORT, bakker, de jó volt az, teljesen el is felejtettem.
Leftovers vadászát is játszotta…
ON:
Ez már sokkal jobb rész volt.

Mondjuk nem tudom meddig tartott volna elvinni az űrbe a heliust,hogy ott süljön ki,aztán visszatenni a helyére..

CoulsonLMD sorsa,hogy kisül,és előlről kezdi az egész procedúrát szerintem, ugyanazt fogjuk látni,mint amikor először felébresztették.

May teljesen értelmetlen…
Yoyo szintén. Szerintem csak óriási előny lett volna kettejük képessége,ezért kiiktatták őket az írók.

Így maradt egy db Quake, mint fegyver, de ő meg nem tud mindenhol ott lenni,ez már nem akkora előny, és lesz esélyük a Chronikomoknak, hogy izgulhassunk az egyenlő csatában.

Enzo - 2020. 06. 21. 00:33

7×04 (pótlás péntekről)

1. Érdekes volt ez fekete-fehér rész, miket húznak elő a kalapból a készítők…
2. Örültem, hogy újra láttuk Enoch-ot :) de sose hallgatták meg, szeeegééény, és még ott is hagyták…
3. Végre kiderült, hogy Maynek miért vannak ilyen fura érzelmei – mások érzelmeit “veszi át” :O már csak az a kérdés, hogy ezt a képességet honnan szerezte… és hogy miféle bajt fog okozni :P
4. Na, bővült az Agent Carterből ismerős arcok köre… hogy hívták ezt a csajt, aki be akarta fűzni Sousát a vonaton? A színésznő neve bezzeg beugrik (Bridget Regan, ha jól tévedek).
5. Furcsa megoldás, hogy a történelmet többé-kevésbé érintetlenül hagyják Sousa halálának megrendezésével, de közben meg is mentik a fickót, mihez kezdenek vele? (És tudni kéne a dalból, hogy hányba érkeztek?)
6. Abból még lehet baj, hogy a fő Chronicom segíti Freddy boiMalick-et…

#hétidézetei:
“Internal monologue’s gone. Everything’s back to normal.” :D /CouLMDson/

“Welcome to life after death. I’ll tell you all about it.” :DD /CouLMDson/

Robertson - 2020. 06. 21. 11:05

Enzo:

4. A csaj nem Dottie Underwood, őt játszotta Bridget Regan, viszont erősen hasonlít rá (további analógia Agent Carterrel), és ha jól látom, Stephanie Drapeau játszotta.

Enzo - 2020. 06. 21. 13:53

@Robertson: igen, már közben haverom kijavított + megnéztem IMDb-n, csak lusta voltam kommentelni :) nekem valahogy teljesen magától értetődőnek tűnt, hogy az Dottie :D

Hádész - 2020. 06. 21. 22:36

Enzo:
5. A dal a “No More Mr. Nice Guy” Alice Coopertől. Vagyis ’73-ba érkeztek, vagy az utánra valahova.

Nézőke - 2020. 06. 21. 22:59

jó kis noir rész volt, de:

1955-1973 között 18 év telt el úgy,hogy a fő chronikom segíti jövőbeli infókkal MAlickot.

NA most vagy egy Biff Tannent féle alternatív síkba érkeztek,
..
vagy az eleve real történések is már a chronikom miatt voltak,és nélküle Malick egy kis senki lett volna,és hydra sem alakul, ha nincs ufó segítség.

De azért 18 év a jövőbelátó aliennel nem csak a Hydra megalakulásához, hanem konkrétan a világ leigázásához is elég bőven, korlátlan hatalommal, ahol még Hidra ügynöknek sem kell szivárognia sehova, mert kilóra meg van vége minden.

Ráadásul atomválság is volt, bármihez hozzáférhet a chronikom,tehát 10x is alattvalóvá lehet tenni a Földet ennyi idő alatt.

Nem nagyon értem a céljukat,ha nem lépik meg a nyilvánvaló szabotázsokat..

Hádész - 2020. 06. 22. 09:34

Nézőke: Szerintem az utóbbi dolog áll, hogy ez a megtörtént idővonal nem alternatívat nyitottak. Ha nem mennek vissza az időben, Koenig nem szerveződik be (gondolom), Sousát megölték volna segítség nélkül a ruszki(?) ügynökök a vonaton és sosem tudta volna leadni a csomagot.

Nézőke - 2020. 06. 22. 12:56

Hádész: na éppen ez az. Ha nem mennek vissza,akkor nem történnek meg ezek, vagyis ez ennél bonyolultabb.

Ha most feltalálnám az időgépet,és visszamennék magamhoz, akkor lehet hogy én voltam az a maszkos csávó,aki odaordított,amikor csukódott le a sorompó a vonatnál,amikor 10 évesen bringával át akartam menni.

DE!
Hogyha azért mentem,hogy megakadályozzam,hogy elüt a vonat,akkor honnan a rákból tudnám,hogy elütött, ha szóltam magamnak,hogy ne üssön el?

Ugyanez lehet itt is: teljesen mindegy mit csinálnak Coulsonék a múltban,mert az már eleve úgy alakult a hullámokkal,amit ők csináltak, így az már a történelem része.

Dönthet akárhogy Sousa megmentésével kapcsolatban, mindenképp az történik,ami a történelemkönyvben van.

De itt gondolom a Chronikom által elterelet másik idősík eredeti mederben tartásához kell ügyködni.

Viszont most ott maradt a főgenya Malickal, és eltelik 18 év.

Egyébként nem úgy van,hogy a xhronikomok ugrásait követik? Akkor miért kerültek megint előrébb? a főgenya úgy tűnt,nem ugrott előre…

Hádész - 2020. 06. 22. 13:13

Nézőke: De csak az egyikük maradt, a többiek ugrottak.

Nézőke - 2020. 06. 23. 08:41

Hádész: dehát mi értelme ugrani? Problem solved, jelentős alternatív idősík jön létre alien segítséggel ennyi idő alatt.

ata - 2020. 06. 25. 12:38

Souse velük marad ,amíg vissza nem ugranak az első Bosszúállók film idejére,ahol belép a rendőrségbe új személyazonossággal és ezzel meg is van magyarázva, hogy miért is szerepelt abban a filmben, mint rendőr.

Enzo - 2020. 06. 28. 00:11

7×05 (pótlás csütörtökről)

Végtelenül szórakoztató ez az évad, örömjáték a készítőknek. Most is mi volt már ez az intro, imádom :D meg az egész 70-es évek hangulattal felturbózott kezdés… ja meg Daisy és Sousa okostelefonos jelenete is nagyon tetszett :)

A fő Chronicom (mi a tök a neve? valami Luke talán?) segítségével rendesen sikerült felforgatni az idővonalat: Malick is tovább élt a kelleténél, Gideon mellett a másik fia is bekavarhat még, és ez a Project Insight is komoly károkat okozhatott volna. De szemét húzás volt Mack szüleivel bebiztosítani, hogy ne árasszák el a bázist… mondjuk a Zephyrről lelövés már korábban is felmerült bennem, hogy nem lenne rossz ötlet, miért akkora baj, ha kiderül a lokációjuk?
Na mindegy, komoly a cliffhanger: Daisy és Sousa elfogva, CouLMDson és May is (plusz Deke és Yoyo sincs egyébként a hajón), Nathaniel Malick meg Dr.Whitehall után érdeklődik…

Darabkák:
– Fitz kimaradt a főcímből is, de most legalább utaltak rá…remélem, hamarosan látjuk.
– Hopp, nemtom mi az a három pötty Simmons nyakán, valszeg valami következő problémának az előkészítése…
– Az Insight célpontjai között Bruce Banner mellett Victoria Hand is ott volt. Kezd beigazolódni a sejtésem, hogy a 7×12 címe nem véletlenül az, ami.
– Figyeltétek, hogy CouLMDson milyen álnéven mutatkozott be? Patrick Kutik (->Pachakutiq) :D

#hétidézetei:
“-And nobody seems to look you in the eye now.
-Hmm. Wait ’til they all get cellphones.” :D /Daisy/

“-I wish I could’ve seen it back then. I heard Dooley had a reserved booth with one of those plaque things next to it…
-Okay, Dad, let’s not keep Enoch waiting any longer. He’s been chilling for like four decades.” :D /Daisy/

“Come with me if you want to continue to exist!” :DD /Enoch/

chamichaze - 2020. 06. 28. 10:26

az egyik szemem nevet, mert tök szórakoztató ez az évead, de a másik szemem sír, mert hol a francban van már Fitz?!

Nézőke - 2020. 06. 29. 23:15

5.rész

szóval, engedjétek csak Sousát a terepre, főleg egy SHIELDES bárba, ahol seperc alatt felismerik. De helyette Coulsont ismerte fel a vén Malick.

Először azt hittem Fitz van a képen, ő a fogoly… mondjuk a többes szám nem indokolt,de ki tudja…talán egy babával.

Azért az vicces,hogy a Bosszúállók nem akarták volna a gyerek Thanost kinyírni, de a Chronikomok simán végeznének Hulk Kiddel..kikacsintás.

Jemma titkol valamit a családalapítással kapcsolatban. Sztem LMD már ő is,és nem fog összejönni Fitzel,mert pl…halott.

A Chronikomok problematikáját miért nem intézi el mondjuk Sky egy nyakatekert főhalállal? Akkor nem kéne tűrni az áskálódásait.

..meg csak úgy mellékesen egy kis rengetés nem hozta volna elő az elárasztást? Dehogynem.

..és Jojo amit művel…hát nem gyorsult fel…pedig ideje lenne előkaparni valamit a régi képességből, mert így most nullák az esélyek.

Ayrons - 2020. 06. 30. 13:14

A Bosszúállók elmondták miért lenne semmi értelme megölni a kicsi Thanost: mivel az ő idősíkjukra nem lenne kihatása. Egy alternatív idővonal jönne létre csak, de az ő idejükbe lévő gyerek Thanos nem halt volna meg. Hulk rl is mondja, hogy az időutazás nem úgy működik mint a Terminátor, és a Vissza jövőbe filmekbe.

Nézőke - 2020. 06. 30. 15:38

Ayrons: ehhez képest visszahoztak 4 milliárd embert (és trilliárd idegen fajt) úgy, hogy ugyanabból az idősíkból egy korábbi Thanos előrejött és meghalt, tehát nem is szerezte volna meg a kesztyűt évekkel később..tehát nem is halt volna meg senki abban a síkban később.
Vagymi.

Egyébként nem kéne hadihajókkal állni a Föld kapujában a trilliárd idegen technológiának,amiért 4 évre rá visszacsinált mindent – és ezzel globális katasztrófát idézett elő – a pár db “Bosszúálló”? Csak mert “bármi áron” akarták.

A filmnek még elnéztük a logikátlanságot,mert mindenki elfogadóbb volt, de a S.H.I.E.L.D sori azért lehetne egy fokkal okosabb.

De most már végigvárom az évadot, bűnös élvezet.

CSAK WARD NE BUKKANJON FEL!

Ayrons - 2020. 06. 30. 15:54

Abban az idősíkban nem is történt meg a csettintes, mert Thanos meghalt egy másik világban.
A lényeg, hogyha valamit megváltoztatnak a múltba annak egy párhuzamos valóság lesz a következménye.
Nebula is ezért nem halt meg mikor megölte magát, mert a múltból származó személye egy másik valóságból származott immár.

A lényeg, hogy az MCU-ban lévő időutazás szabálya az, hogyha megváltoztatod a múltat akkor egy párhuzamos valóságot hozol létre, és a te jelened nem változik semmit. Ez egy létező időutazós teória amúgy.

Nézőke - 2020. 07. 01. 10:53

Ayrons:
kivéve, hogy az időgépet az én idővonalamon találták fel, ezért visszamenve és megváltoztatva esetleg tényleg létrejön egy párhuzamos valóság, ahol viszont NEM FOGJÁK az időgépet feltalálni…de akkor az a valóság tovább él mitsem tudva bármiről is?

Azok is ugyanazok az Avengersek és élőlények, gyakorlatilag egy változtatott idővonallal, csak élik tovább életüket, más irányba..

és ennek példájára akkor számtalan párhuzamos valóság jöhet létre,de ki az a Mindenek Felett Álló valaki,aki megállapítja,hogy a mi idővonalunk a “tuti” és a mellékvonalak változhatnak?.. és ha egy mellékvonalon vagy,akkor honnan tudod hogy nem TE döntöttél a változtatásról,és van egy fővonal?

Lehet hogy a másik vonalon Thanos, Chituri,Loki stb nélkül ki sem alakulnak a Bosszúállók..és nem lesz szerelmes Hulk sem..és Thor sem, mert nincs ok a Földre jönni…nincs Theseract sem, nincs Ultron sem, kvázi Vizió sincs..és az ikrek háborúzásba kezdenek Vasemberrel,és megölik Peppert…ezen keseregve Tony időgépet épít és…

najó, ez már majdnem OFF, úgyhogy bele lehet őrülni.

De kb úgy kell elképzelni mint egy genetikailag mindenben megegyező klónt,kinek MINDEN emléke ugyanaz, mint a másiknak.. akkor attól elvehetjük ahhoz az élethez való jogát? merthogy a klón azt hiszi,hogy ő az igazi,és ne csodálkozzunk,ha emiatt tesz lépéseket a saját védelme érdekében…

A végén biztos kiderül,hogy Jemma erről a másik idővonalról jött,ahol szó sincs unokáról…ezért fogadta olyan hidegen Deke utalásait…

Enzo - 2020. 07. 03. 21:49

7×06

Három dolgot emelnék ki a részből: végre kaptunk infót Fitzről, meg hogy Simmonsnak van egy Diana nevű emlék-elnyomó bioimplantátuma (WTF); CouLMDson és Sibyl rendkívül udvarias beszélgetése is tetszett, főleg amikor bevágták az egymást segítős montázst alá; és a csavar a vége felé, hogy Mack szüleit is lecserélték chronicomokra – ez mennyire szemét húzás, még szerencse, hogy May az új képességével kvázi egy hordozható chronicom-érzékelővé vált :D

Darabkák:
– Nagyon látványosan nézett ki a Zephyr One légelhárító rakétázása, tetszett.
– Mack anyját Lillának hívják, talán van némi magyar vér is benne? Hívjuk Alfonznak :P
– Jiaying említés!
– CouLMDson önfeláldozása annyira hirtelen jött, hogy szinte meglepődni se volt idő – viszont sejthető, hogy valamilyen formában úgyis visszatér, ahogy megmondta.
– Sousáék amúgy mikor értek vissza a hajóra, meg főleg hogyan?? Oké, hogy Sousa a karjaiban cipelte valszeg Daisy-t, de honnan tudták, hogy hova kell jönni meg ilyenek?
– Na a végén beütött a szopóka, Deke és Mack lemaradtak az újabb ugrásról… (és miért neem reagált erre semmit Mack?)

#hétidézetei:
“Oh, I don’t think these strangers care about that, Director Mack… lemore.” :D /Yoyo/

“-My own face is aiding the damn enemy today. Turn it off.
-We’ll remove your face ASAP, sir.” :DD (mekkora foreshadowing már a chronicom csajtól :DD)

“The fact is, dying… … it’s kind of my super power.” :DD /CouLMDson/

“-As a saboteur, you don’t technically report to me, Melinda.
-I’m Level 7. Technically, you’d report to me.” :DD /May Stonernek/

Nézőke - 2020. 07. 05. 14:46

…ez jó rész volt.
A Chornikomok célját nem értem.
Ha mindegy nekik,akkor miért nem várják meg,amíg kihalunk,aztán övék a bolygó?
Miért kell gyorsítani?

Coulson döntése logikus is lehet, May nem fogadta el, csak mint egy klónt.

Daisy + Sousa? Really?

Mack valószínű rájött,hogy nem is fog megszületni,ha nem teszik rendbe a vonalat.
Mindesetre jó messze motorozott el… :D

Vajon melyik korban lehetnek?

Egyébként már megfigyeltem, hogy leszidja az embereket,hogy érzelmi döntéseket ne hozzanak, de aztán ő követ el galibákat, csak mert.

Nem jó vezető amúgy sem.

Bogyi007 - 2020. 07. 06. 17:09

Édes atyámfa**a!!! Ez a rész mi volt már?!
És ezt a sorozatot kell lezárni idén?!
EZT?!
BRUTÁLIS EPIZÓD VOLT!!!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz